|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kto chce schudnąć 20 kg zapraszam zaczynamy od 26.07.2011
Może wodą to uzupełniam, nie wiem
Ale ciągnę tak od 2 tygodni
|
|
|
|
|
#212 |
|
Dossisława I
|
Przestaw sie chociaż na 1000 kcal. To wcale nie jest teak dużo. Schudniesz szybciej niż na tym 500 kcal. Niedługo możesz przestać ciągnąć i waga ani nie ruszy.
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba sie na wzajem wspierac i motywowac Jak wyglada twoje dzienne menu co zjadasz np.na sniadanie i na inne posilki?? Ile czasu biegasz dziennie?? U mnie tez ze slodyczami jest ciezko bo je uwielbiam ale musialam je ograniczyc do minimum... Pozdrawiam was kobitki
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Ale 500 zjadłam tylko wczoraj bo nie miałam zwyczajnie czasu jeść
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ŚNIADANIE: garść płatków owsianych + garść otrąb granulowanych to zalewam jogurtem pitnym activia 2 ŚNIADANIE: bułka razowa z pomidorem (bez masła czy margaryny) Około godziny 15:00 jem jakieś owoce lub warzywa np. jabłko + banan do tego jogurt naturalny. ostatni posiłek jem jakieś 2 godziny przed bieganiem - biegam o 20 lub 21 (z pełnym brzuchem biega się fatalnie - wiem z doświadczenia Jem co 3-4 godziny i jak zauważyłyście zamieniłam sobie kolejność posiłków tzn. obiad jem w porze kolacji. Nie wiem czy to jest do końca zdrowe ale w ten sposób jakoś lepiej znoszę tę dietę. ![]() Jeśli chodzi o napoje to staram się pic dużo wody. Uwielbiam zieloną herbatę a od czasu do czasu łyknę sobie herbatę czerwoną. Tak rezygnacja ze słodyczy to jest najtrudniejszy punkt w diecie |
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
w odchudzaniu ważna jest regularność i "jedzenie". musisz jeść codziennie mniej więcej tyle samo, bo jak nie dostarczysz jednego dnia wystarczającej ilości kalorii do spalenia, to może się okazać, że organizm, następnego dnia, zamiast spalić kalorię, to odłoży je, zmagazynuje w razie, gdybyś w przyszłości znów nie miała czasu zjeść.
to jest tak jak z bogatym państwem, jeśli jest stały napływ gotówki to państwo je wydaje, a jeśli przychodzi bieda, to są cięcia i oszczędności. i tak samo z organizmem, wbrew pozorom, cięcie kalorii nie powoduje spadku wagi, wręcz przeciwnie, organizm magazynuje zapasy na wypadek większego głodu. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2011-08-06 o 10:28 |
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko biegasz czy wykonujesz jeszcze jakies cwiczonka?? Jak bedziesz siegac po ciasteczko albo po cos innego to wyobraz sobie siebie w jakies swietnej sukience i wtedy postaraj sie powstrzymac i nie jesc slodyczy zjedz np. jakis owoc, wiem z wlasnego doswiadczenia ze jest ciezko ale trzeba byc silnym i nie dac sie slodkoscia heh |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Dossisława I
|
cyniczna polecam Ci ten wątek.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=539709 |
|
|
|
|
#219 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ehh Dziękuje Właśnie to jest jedna z moich motywacji, ze kiedyś będę mogła włożyć jakieś fajne ciuchy i czuć się swobodnie, pewnie i lekko.Już wczoraj pisałam jak wyglonda moje bieganie i nie wiem dlaczego ale z jakiegoś powodu tego postu nie ma na forum ..... No więc tak biegam 4-5 razy dziennie po średnio 50 minut. Na początku było trudno i każda minuta biegu potwornie mnie męczyła ale teraz jest znacznie lepiej czuje dużą satysfakcje gdy wracam do domu i widzę się taką zlaną potem . Znacie może jakieś fajne ćwiczenia na uda? A jak tam Tobie idzie? |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Przeciez 500kcal to strasznie malo wiecej szkody niz pozytku, a dlugo tak sie nie pociagnie. Moim zdanie dobra dieta to 1000-1500kcal.
|
|
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o dietę to wydaje mi się, ze powinna ona być taka abyśmy ją polubiły co według mnie oznacza - jeść tak aby nie czuć się głodnym, ale przy tym jeść modrzę, mniej zdrowe jedzenie zamienić na jego zdrowy odpowiednika np. zamiast smażonych potraw jem teraz dużo rzeczy na parze i też mi smakują.
![]() Oczywiście każdy ma swój sposób. Nie ma co się katować bo to może tylko prowadzić do frustracji a w efekcie do zaniechania diety. Sama kiedyś byłam na diecie 500 - 700 kcal. Wytrzymałam prawie 3 tygodnie i prawdą jest że schudłam ale byłam tak zmęczona, ze na nic nie miałam siły, a po za tym na takiej diecie nie ma zbyt dużego wyboru w menu co mi już wogule nie pasowało ... jako że bardzo lobię jeśc Gdy wróciłam do normalnego jedzenia nie dość, że przytyłam to jeszcze pojawiły mi się rozstępy ....MASAKRA do teraz nie mogę się ich pozbyć |
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem dlaczego ale niektóre moje posty w ogóle nie pojawiają się na forum .... ehhh
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie wiem jak to wytłumaczyć... po prostu nie skaczesz obiema nogami tylko tak jakbys biegła- dlatego to jest skakanka aerobowa
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Przecież ja tylko raz zjadłam 500 kcal bo nie miałam czasu jeść tego dnia, tak ciężko zrozumieć ?
|
|
|
|
|
#225 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakby łydki mi urosły to nie wiem co bym zrobiła... heh Dziekuje za rady---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Ja jezdze na rowerku stacjonarnym w poniedzialek, srode i piatek po 30 minut a we wtorek i czwartek skacze na skakance narazie 20 minut bo dopiero zaczelam i do tego cwicze jeszcze codziennie w domku sklony, nozyce, brzuszki podnoszenie nog... Z dieta jak narazie jest w miare dobrze jem 5 posilkow dziennie duzo warzyw, owoców, troche weglowodanow szczegolnie na sniadanie, bialka do jogurtow naturalnych dodaje otreby, nie jem smazonego fast foodow i staram sie nie jesc slodyczy choc jest troszke ciezko, pije dupo wody ponad 2 litry i do tego herbatke czerwona. Ja mam najwiekszy proble z brzuchem i tez nie wiem jak mamsie go pozbyc Ale z biegiem czasu bedziemy miec mniej cm i mniej kg takze zycze wszystkim powodzonka![]() |
||
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
można do Was dołączyć??co prawda zaczęłam odchudzanie gdzieś tak jak wy, ale nie byłam tu zarejestrowana, w\przytłam w ciągu 2 lat branie tabletek odstawianie itd.. ;/ teraz co prawda znowu zaczęłam brać tabsy.. antybaby więc ciekawe czy będzie łatwo schudnąc!
ćwiczę z Ewą skalpel 5 ![]() Edytowane przez Gosia2011 Czas edycji: 2011-08-14 o 20:20 |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
witaam ;d
Ja po śniadaniu: 279 kcal. Poranne ćwiczenia (spalone): 125 kcal. Miałam 5 dni bez ćwiczeń, kondycję straciłam. Jutro ważenie. |
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie ze cie przyjmiemy![]() Jak wyglada twoja dieta co jesz?? A na co bralas tabletki?? Uprawiasz jakis sport?? Ile masz lat?? Hehe same pytania Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny, ja zważyłam się dziś i .... znów ważę 50 -wróciłam do punktu wyjścia, ale mimo to- walcze dalej!
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Jak pisałam pierwsza wiadomość tutaj na forum myślałam że waże 70 kg, nastepnego dnia się zważyłam i okazało sie że waże 71,5 kg:/ Dziś rano staje na wage i schudłam 2 kg
mam nadzieje że dalej bede chudła. Trzymam za was wszystki kciuki![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
To dobrze ze sie nie poddajesz, wiele dziewczyn napewno by juz to zrobilo... Powodzenia w dalszym odchudzaniu trzymam kciuki [/QUOTE]Tyle, że ze mną jest ciut inaczej... ja już raz schudłam- nawet więcej niż chcialam, bo moim celem było 45 , a najmniej dociągnęłam 44 kg- nie mogłam przestać chudnąć. To wszystko działo się podczas Wielkiego Postu tego roku, nie jadłam słodyczy przez cały ten okres i wgl byłam na diecie, po świętach ważyłam 45 kg, i tak utrzymałam ta wagę do końca maja, jak jeszcze była szkola to ważyłam tak do 46 kg, a potem wakacje- zluzowałam , bo myślałam - Ile można??- no i doczekałam się. Wróciłam z Hiszpanii dwa tygodnie tamu i efekt jest: 50, 3 ;(. Ale to nie wszystko- dietę zaczęłam 9 marca, a okres ostatni raz miałam 15.03- i to jest teraz mój glówny problem. Teraz już wiem , że nie sztuka jest schhudnąć , ale sztuką jest utrzymać tę wagę... ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Tyle, że ze mną jest ciut inaczej... ja już raz schudłam- nawet więcej niż chcialam, bo moim celem było 45 , a najmniej dociągnęłam 44 kg- nie mogłam przestać chudnąć. To wszystko działo się podczas Wielkiego Postu tego roku, nie jadłam słodyczy przez cały ten okres i wgl byłam na diecie, po świętach ważyłam 45 kg, i tak utrzymałam ta wagę do końca maja, jak jeszcze była szkola to ważyłam tak do 46 kg, a potem wakacje- zluzowałam , bo myślałam - Ile można??- no i doczekałam się. Wróciłam z Hiszpanii dwa tygodnie tamu i efekt jest: 50, 3 ;(. Ale to nie wszystko- dietę zaczęłam 9 marca, a okres ostatni raz miałam 15.03- i to jest teraz mój glówny problem. Teraz już wiem , że nie sztuka jest schhudnąć , ale sztuką jest utrzymać tę wagę...
|
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam brak okresu od maja i za miesiac bede w Polsce i natychmiast ide do lekarza... Dokladnie nie sztuka jest schudnac ale utrzymac do wage... Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki i powodzenia heh zmieniłabym to pod spodem na rzeczywista wagę, ale skoro to tak ładnie wygląda to nie ruszam
Edytowane przez malaczarnabezcukru Czas edycji: 2011-08-08 o 20:06 |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Oj nie mam czasu ostatnio pisać i czytać. Było dzisiaj ważenie??
Ja boję się wejść jutro rano na wagę, bo sobie pozwoliłam za bardzo, miesiączka już się bliża, więc brzuch większy i mnie to dołuje jakoś i nie mam motywacji, był już taki fajny. Czemu my kobitki mamy takie dni ![]() Mąż mnie pilnuje i nie pozwala mi już nic podjeść, kochany jest.
|
|
#235 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze dojdziemy do wymarzonej wagi i utrzymamy ja jak najdluzej---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Nie ma co sie bac kazdy ma chwile slabosci, zawsze podczas miesiaczki jest brzuch troszke wiekszy ale pozniej jest juz normalny, no niestety przechlapane mamy raz w miesiacu nic na to nie poradzimy To dobrze ze ktos cie pilnuje faktycznie masz kochanego meza Pozdrawiam i zycze wytrwalosci
|
||
|
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski, zawaliłam nieco... wyjechałam z moim TŻ i oczywiście lody poszły w ruch + białe pieczywo (makaron i ryż nadal ciemne na szczęście), bo w sklepie chleb razowy mieli zawsze tylko rano, a nam nie chciało się wstawać. Raz "zdarzyła się" też pizza... ajajajaj i napój gazowany Lift- hehe akurat tego ostatniego mój brzuch najwyraźniej nie chciał w sobie, bo wymiotowałam (nie piłam alkoholu), więc chociaż tego się pozbyłam. Od jutra biorę się znowu za siebie, bo TŻ ma koniec urlopu, więc nie będzie już wspólnego żarcia. Jestem zła na siebie!! Choć co prawda ruchu mieliśmy trochę... jednego dnia 6h spaceru (naciągnęłam sobie ścięgno i kolejny dzień spędziłam w łóżku), trzeciego 4h, w pozostałe dni normalnie po 3h. Wagi teraz nie mam dostępnej, zważę się dopiero za tydzień.Jakoś w połowie przyszłego tyg. (o ile pogoda pozwoli) zabieram się za rower. Muszę sobie kupić jakiś licznik km, żebym wiedziała ile spaliłam ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Pisałaś o przepisach, tak mnie zaciekawiło czy masz może jeszcze jakieś inne przepisy na obiad niż te, które podałaś?
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-08 o 22:30 |
||
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Mąż mnie upilnował, nie zjadłam nic wieczorem
![]() Dzień zaczyna się od nowa.....wieczorem sama z dziećmi, trzymajcie kciuki
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Zważyłam się. 60,2 kg po śniadaniu. Bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Grastulację!!
Nie wiem jak Wy to robicie. Lekka załamka mnie dopadła. Wszyscy gubią a mi kilogram przybył ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Ale ciągnę tak od 2 tygodni

. Znacie może jakieś fajne ćwiczenia na uda? 

Ja jezdze na rowerku stacjonarnym w poniedzialek, srode i piatek po 30 minut a we wtorek i czwartek skacze na skakance narazie 20 minut bo dopiero zaczelam i do tego cwicze jeszcze codziennie w domku sklony, nozyce, brzuszki podnoszenie nog... Z dieta jak narazie jest w miare dobrze jem 5 posilkow dziennie duzo warzyw, owoców, troche weglowodanow szczegolnie na sniadanie, bialka do jogurtow naturalnych dodaje otreby, nie jem smazonego fast foodow i staram sie nie jesc slodyczy choc jest troszke ciezko, pije dupo wody ponad 2 litry i do tego herbatke czerwona. Ja mam najwiekszy proble z brzuchem i tez nie wiem jak mamsie go pozbyc
Ale z biegiem czasu bedziemy miec mniej cm i mniej kg takze zycze wszystkim powodzonka
do końca następnego tygodnia mój cel 83
teraz bym chciała zlecieć coś ale póki co dooo 7-mki jeszcze daleko.. ;/ przytłam w ciągu 2 lat branie tabletek odstawianie itd.. ;/ teraz co prawda znowu zaczęłam brać tabsy.. antybaby 

i oby tak dalej