Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 21:14   #211
d666666
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Kiełbaska wołowa jest mmmmm... mmmmmm.... Nie wiem, jakie ma parametry, ale chyba ok. Używam do jajecznicy, albo grilla. I baaaardzio małą ilość tłuszczu się wytapia, więc musi być chuda. To jest taki kabanos wołowy. Z całego pętka naprawdę prawie wcale tłuszczu nie ma. 100 gram kosztuje coś koło 5 zł. Mają jeszcze kabanosy drobiowe (100 procent mięsa drobiowego plus przyprawy). Nawet pasztet mają drobiowy. Poczytałem o składzie i gdyby nie bułka tarta i coś tam jeszcze, to były genialny. 90 procent podrobów drobiowych.

BĘDZIEMY MIELI SZCZURKI !!!!!!!

Już się doczekać nie mogę. I w sumie mógłbym już zamówić i kupić, ale Emilka nie bardzo wierzy, że hodowla, z której się do mnie odezwali jest ok. Więc czekam i szukam dalej. Ale klatka już z wyposażeniem czeka na nowych współlokatorów
JARAM SIĘ !!!!!!!
Czy w slowie SZCZURKI jest jakas metafora ukryta ale i tak gratulacje))!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Blllllllllleeeeeeeeeeeeee e, wrzuć sobie jakiegoś pomidorka do tego czy coś, szkoda kasy, skoro to cała paleta.

Słuchajcie (czytajcie): nigdy nie jadłam tych dzwonków z łososia, a mnie korcą. Dobre to? A drogie?
Nie wiem jak w PL, u nas sa tansz od brzusiow, ale brzusie lepsze. Dzwonki chudsze i nie tak doobre.
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:20   #212
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Blllllllllleeeeeeeeeeeeee e, wrzuć sobie jakiegoś pomidorka do tego czy coś, szkoda kasy, skoro to cała paleta.

Słuchajcie (czytajcie): nigdy nie jadłam tych dzwonków z łososia, a mnie korcą. Dobre to? A drogie?
Ja lubię, chociaż dość drogie... bodajże 30 zł za kg, jak nie więcej (ostatnio kupowałam jakoś w Wielkanoc). Robiłam podsmażane ze szpinakiem, czosnkiem, i na makaron Do tego szła śmietana, serek topiony śmietankowy i wódka, ale teraz nie wolno Tzn rwałam mięsko z dzwonków i wrzucałam do podsmażanego już szpinaku
Stary 2011-08-24, 21:55   #213
d666666
Wtajemniczenie

w lidlu 2 kawalki takie paski grube brzusiow kosztuja 3euro z hakiem, a dzwonki niecale 3 euro. Ale za to kupuje sobie biale filety z ryby (nie wiem jakiej) firmy tesco, i caly worek 0.5 kg kosztuje 2euro 45 centow

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

rzuce okiem co ciekawego pisza na czacie)

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

gazpacho- polecane jako odchudzajaca zupa dla dukajacych
chlodnik z pomidorow, ogorkow, czosnku, selera (naciowego), marchwi, ziol i niewielkiej ilosci oliwy- az sie nie chce wierzyc, ze padlo slowo oliwa, na naszej diecie zabroniona, chyba ze kropla mala i gdy zastojow nima

A secret for losing weight: GAZPACHO!

What is gazpacho? It is cold soup invented in Andalucia in which you'll find tomatoes, cucumber, garlic, celery, carrots, herbs and a very tiny amount of olive oil.
When you eat a bowl of Gazpacho, you are stuffing yourself with vitamins, fibre and flavours.

Up until 5 years together with some friends we were still having crates of Gazpacho sent to us. For a few years now you've been able to buy it in all the supermarkets.

The "Rolls Royce" of Spanish Gazpacho is ALVALLE Gazpacho. Its Gazpacho is so tasty, healthy and good for you that it is now available throughout Europe.

A bowl of Gazpacho at the start of a meal is one of the best ways of losing weight sensibly and healthily when you have a "Protein-Vegetables" day.

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-24, 21:58   #214
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------
Nie wiem jak w PL, u nas sa tansz od brzusiow, ale brzusie lepsze. Dzwonki chudsze i nie tak doobre.
Hehe, nie jak na razie. Szczurki to szczurki.
Właśnie, o brzuszkach też myślałam.

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Ja lubię, chociaż dość drogie... bodajże 30 zł za kg, jak nie więcej (ostatnio kupowałam jakoś w Wielkanoc). Robiłam podsmażane ze szpinakiem, czosnkiem, i na makaron Do tego szła śmietana, serek topiony śmietankowy i wódka, ale teraz nie wolno Tzn rwałam mięsko z dzwonków i wrzucałam do podsmażanego już szpinaku

Cytat:
w lidlu 2 kawalki takie paski grube brzusiow kosztuja 3euro z hakiem, a dzwonki niecale 3 euro. Ale za to kupuje sobie biale filety z ryby (nie wiem jakiej) firmy tesco, i caly worek 0.5 kg kosztuje 2euro 45 centow

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

rzuce okiem co ciekawego pisza na czacie)
Chyba się skuszę na te brzuchy.
Stary 2011-08-24, 21:58   #215
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma metafory Takie milusie gryzonie będą
Stary 2011-08-24, 22:10   #216
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma metafory Takie milusie gryzonie będą
Wiem, wiem, bo jakby co to by Panstwo pisali WINOGRONKA nam pieknie rosna

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Hehe, nie jak na razie. Szczurki to szczurki.
Właśnie, o brzuszkach też myślałam.

Chyba się skuszę na te brzuchy.
No to mamy SZCZURKI w BRZUSZKU.
Doobra pomykam spac, tzn przytule sie do mojego milacka, TZ-em zwanego na tym oto forum

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Dobranoc moje kochane Smerfy ja odchadzam od Was. Do jutraA na czacie bida z nedza, pytania o syropy glukozowo-fruktozowe w jogurtach byly, ale my wiemy, ze nie nie nie

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-24, 22:10   #217
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Wiem, wiem, bo jakby co to by Panstwo pisali WINOGRONKA nam pieknie rosna
Hihihi, dobre.
(ja rozumiem żeby nie było, hihi)
Dobranoc!
Stary 2011-08-24, 22:11   #218
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihihi, dobre.
(ja rozumiem żeby nie było, hihi)
Dobranoc!
Sie ciesze Kolorowych snow )

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-24, 23:11   #219
magda_lena40
Zakorzenienie

Emi
Z łososia polecam szczerze warkocze wędzone Tłuste to, ale pyszne i jak dla mnie lepsze od zwykłego łososia wędzonego.

trryty, teraz doczytałam, ze chodzi o zwykłego łososia Dzwonki polecam doprawić solą, pieprzem, koperkiem-dużo koperku, może być mrożony, odrobina soku z cytryny (niekoniecznie) i siuuup do folii i do piekarnika na 180 aż będą gotowe.
a do łososia jak i innych ryb polecam szpinak podsmażony z czosnkiem i jajko w koszulce na bardzo miękko. Ja na łososia układam szpinak, na to jajko i to jajko nacinam i się tak faaajnie rozpływa-pycha !

Dobranoc, spadków na noc

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-08-24 o 23:16
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 06:22   #220
moose1979
Rozeznanie

Dzień doberek ewryłan
Co dobrego słychać Dziewczęta moje?? U mnie włąśnie kończy się walka z szukaniem Emilkowatych kropelek do oczu. Ale trzaskanie drzwiami od szafy było i ogólne wku... u Skarba Normalnie, jak osa lata i dziabie
Na szczęście kropelki się znalazły. Spoczywał sobie spokojnie w... KOŁDRZE No i Emilka już szczęśliwa...
Na śniadanko dziś byłą jajecznica z kiełbaską wołową i cebulką dla mnie i makrelka dla Skarba. Obiad, to co wczoraj, ale ogólnie robiony był z myślą o trzech dniach, więc spokojnie jutro też starczy
Miłego dzionka Dziewczynki
Stary 2011-08-25, 06:58   #221
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Jajko sadzisz w pracy czy zabierasz zrobione w domu? Śmiesznie to brzmi.
W domu Dzisiaj mam owsianeczkę kakaową (gęstą, nie zdążyłam zjeść w domu, więc jem teraz) i jajka sadzone i papryczkę i serek homo

Gratuluję wszystkim spadeczków. Ja się zważę dopiero jutro, ale liczę na efekty. Czuję się lepiej, nie jestem taka spuchnięta.

Miłego dnia!

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Ale burza była straszna dzisiaj!!! O 4:00 w nocy mnie obudziła. Trzaski, grzmoty, błyskanie, masakra.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 07:15   #222
paulinika
Zakorzenienie

Witajcie moje chudzinki dzisiaj myślałam nad pizzą zobaczymy czy dam rade kupić wszystkie składniki
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 07:22   #223
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek ewryłan
Co dobrego słychać Dziewczęta moje?? U mnie włąśnie kończy się walka z szukaniem Emilkowatych kropelek do oczu. Ale trzaskanie drzwiami od szafy było i ogólne wku... u Skarba Normalnie, jak osa lata i dziabie
Na szczęście kropelki się znalazły. Spoczywał sobie spokojnie w... KOŁDRZE No i Emilka już szczęśliwa...
Na śniadanko dziś byłą jajecznica z kiełbaską wołową i cebulką dla mnie i makrelka dla Skarba. Obiad, to co wczoraj, ale ogólnie robiony był z myślą o trzech dniach, więc spokojnie jutro też starczy
Ja ogólnie rano jak się budzę to mam permanentnie wqrw Nawet nie musi być powodu, po prostu nie znoszę rano wstawać

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Emi
Z łososia polecam szczerze warkocze wędzone Tłuste to, ale pyszne i jak dla mnie lepsze od zwykłego łososia wędzonego.

trryty, teraz doczytałam, ze chodzi o zwykłego łososia Dzwonki polecam doprawić solą, pieprzem, koperkiem-dużo koperku, może być mrożony, odrobina soku z cytryny (niekoniecznie) i siuuup do folii i do piekarnika na 180 aż będą gotowe.
a do łososia jak i innych ryb polecam szpinak podsmażony z czosnkiem i jajko w koszulce na bardzo miękko. Ja na łososia układam szpinak, na to jajko i to jajko nacinam i się tak faaajnie rozpływa-pycha !

Dobranoc, spadków na noc
Pysznie się czyta

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

W domu Dzisiaj mam owsianeczkę kakaową (gęstą, nie zdążyłam zjeść w domu, więc jem teraz) i jajka sadzone i papryczkę i serek homo

Gratuluję wszystkim spadeczków. Ja się zważę dopiero jutro, ale liczę na efekty. Czuję się lepiej, nie jestem taka spuchnięta.

Miłego dnia!

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Ale burza była straszna dzisiaj!!! O 4:00 w nocy mnie obudziła. Trzaski, grzmoty, błyskanie, masakra.
A u mnie dalej duchota, w nocy to myślałam że się rozpłynę, a teraz jak do pracy przyszłam to marzę o prysznicu, mimo że rano brałam. Plus jest jeden, w taką duchotę się naprawdę nie chce jeść, tylko piiiiiiiić.

Kupiłam sobie rano w biedro pstrąga wędzonego, chudy twaróg, małą activię i jakieś probiotyczne jogurty. Do tego napój gazowany Vivat - patrzę na skład a tam pusto Znaczy jest 0,1g węglowodanów, a poza tym nic
I oczywiście nie przeszłam obojętnie obok podkładki pod laptopa
Stary 2011-08-25, 07:43   #224
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj moja kochana waga pokazała równiutko 80kg czyli jest mnie 30kg mniej
Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
A ja od 4 lutego tylko -20 kg.
Dziewczyny - szacun Przepiękne wyniki!!!
Cytat:
P
Legionistko
Gdzie Ty się podziewasz ?
Właśnie...i jeszcze Karmelek
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Jeansy rozmiar 40 jeeeee
Super! To jest też moje marzenie
Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Ja sobie zrobiłam wczoraj galaretę z kurczakiem i warzywami - więc mam zimne jedzonko i mnie to dziś mega cieszy Polecam Dobre na upały
Ja też
Cytat:

BĘDZIEMY MIELI SZCZURKI !!!!!!!

JARAM SIĘ !!!!!!!

Ależ wczoraj przechodziłam katusze u teściów...teściowa takie piękne ciasto kupiła...normalnie wołało do mnie: zjedz mnie! Rany jak było trudno...

Miłego dnia!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:00   #225
kasicam24
Raczkowanie

GG do kasicam24

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Ależ wczoraj przechodziłam katusze u teściów...teściowa takie piękne ciasto kupiła...normalnie wołało do mnie: zjedz mnie! Rany jak było trudno...

Miłego dnia!
Do mnie ostatnio woła wszystko!!!!!!!!!! Ale jakoś się trzymam. Wyduldałam ostatnio na grillu 3 piwska i zajadalam lody więc waga poszła w odstawkę. Pozdrówki i gratulacje za spadeczki

Start 05.03.2012 - 79kg
CEL I: 65kg
CEL II:56kg
Jest (-5,8kg)
kasicam24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 08:02   #226
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia!
Popracuj trochę przy gastronomii, to są dopiero katusze Te zapachy i widoki
Stary 2011-08-25, 08:06   #227
Legionistka23
Zakorzenienie

Dzień dobry słońca

ale mnie dawno tu nie było

wszytskim gratuluje spadków Madziu te 30 kg piękny wynik a jaka motywacja
Pandzia gratuluje jeansów w rozmiarze 40
Iloa 20 kg to piękny wynik!! gratuluję

Fenris zeby jutro był spadeczek a jak tam rzęsy po wkacjach ?

a co do łososia to jest pyszny tylko strasznie tłusty ja jadłam tak zwane 'brzuszki' ? miesko jest pyszne

witam nowe dukanki i zycze powodzenia na diecie

ja jestem nie cały miesiac na III i odonotowałam kolejny kg wlasnie dziasiaj
zycze milutkiego dnia i obiecuje ze bede zagladac czesciej

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:10   #228
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

A u mnie od 4 dni wzrosty...

Cytat:
Mnie też... a miałam zamknięte okna... w ogole miałam ciężką noc, bo sobie u mnie na osiedlu na podwórku jakieś "pogadanki - pokrzykanki" urządzili i słyszałam wszystko jakby ktoś u mnie na balkonie stał i gadał. O 1 w nocy nie wytrzymałam i zamknęłam okno, a przez moment już na policję chciałam dzwonić. Bo po głosach było słychać, że solidnie podpici... do klatki obok wprowadziła się nowa "dzieciarnia" (ludzie 18-max 25 lat) i są same problemy. Sąsiedzi z tamtej klatki mowią, że ciągle obsikują klatkę, pomazali nowo odmalowane ściany, ciągłe imprezy i ryki w mieszkaniu... mają jakieś psa, pies pare ostatnich dni spędził na dworze i całe noce wył pod oknami... masakra..
Stary 2011-08-25, 08:55   #229
Kacha199
Raczkowanie

Ja ostatnio jem tylko piersi z kurczaka w otrębach mogłabym to jeść całymi dniami. Pierś rozbijam, przyprawiam troszeczkę kucharkiem, obtaczam w jajku z odrobiną musztardy i w otrebach, no i na teflon mmmmm.... jem to już od kilku dni, a jeszcze mi się nie znudziło.
Nawet przypomina mi smak kurczaczków z KFC, ale może to tylko moje odczucie.

Cytat:

U nas w poniedziałek przeszła taka nawałnica grad wielkości jajka.
Straty oszacowaliśmy na 1000 zł, dziury w rynnach, a daszek nad balkonem normalnie jak ser szwajcarski. Najlepszy był sąsiad z domu dywan wytargał, żeby auto przykryć.

"Suma inteligencji na Ziemi jest stała. Liczba ludności rośnie" aksjomat Cole'a

Kacha199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:29   #230
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Popracuj trochę przy gastronomii, to są dopiero katusze Te zapachy i widoki
...to faktycznie mnie teraz przebiłas...współczuję
Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
uuu, no to pięknie
Cytat:
Napisane przez Kacha199 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jem tylko piersi z kurczaka w otrębach mogłabym to jeść całymi dniami. Pierś rozbijam, przyprawiam troszeczkę kucharkiem, obtaczam w jajku z odrobiną musztardy i w otrebach, no i na teflon mmmmm.... jem to już od kilku dni, a jeszcze mi się nie znudziło.
Brzmi pysznie, muszę spróbować

Cytat:
Najlepszy był sąsiad z domu dywan wytargał, żeby auto przykryć.
Lepszy taki sposób niż żaden

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:49   #231
Iloa
Rozeznanie

Dzięki, Legionistka
Moja waga cosik wzrasta, jestem bardzo "żarta" ostatnio. I na P zdarza się grzeszyć warzywami. Paprykę czerwoną pochłaniam kilogramami.
A ponieważ nie śpię to wsuwam nocami multum ogórków. I satino jem więcej.
Staram się to traktować ze spokojem i czekam aż minie.
Przez całą dietę jadłam ok. 1400kacal dziennie, teraz 1700-2000 i mi mało.
No cóż poczekam, aż mi przejdzie. Nie wisi już na mnie presja wesela

Emilka, niestety Pepsi Arena raczej na stałe. Okropna nazwa, ale Legia ma dużo kasy od Pepsi.
Legia nieźle przerobiła miasto. Miasto wybudowało stadion za 500 000, dało go Legii w dzierżawę, a Ci sprzedali nazwę i nie dali W-wie ani złotówki. Nie pamiętam dokładnych kwot ale to tak wygląda jakby Legia płaciła miastu za wynajem 2 mln, a od Pepsi dostawała 4 mln.
Stary 2011-08-25, 10:05   #232
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:

U nas w poniedziałek przeszła taka nawałnica grad wielkości jajka.
Straty oszacowaliśmy na 1000 zł, dziury w rynnach, a daszek nad balkonem normalnie jak ser szwajcarski. Najlepszy był sąsiad z domu dywan wytargał, żeby auto przykryć.
Mam nadzieję, że nie jesteście w PZU ubezpieczeni, z nimi są same problemy... My nie możemy odzyskać 800 zł za spalone przy burzy routery i dekodery, od 4 miesięcy Bo mieli na liście 'sprzęt elektroniczny na wyposażeniu', bez wyszczególnienia co konkretnie jest. I to niby nasza wina że ich agent nie spisał A w umowie i w załącznikach nawet nie ma miejsca na wpisanie co jest na wyposażeniu...

W jakich otrębach kuraka robisz? Ja dzisiaj chciałam w samym jajku i przyprawach podsmażyć, ale Twój przepis brzmi bardziej smakowicie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
A u mnie od 4 dni wzrosty...

Mnie też... a miałam zamknięte okna... w ogole miałam ciężką noc, bo sobie u mnie na osiedlu na podwórku jakieś "pogadanki - pokrzykanki" urządzili i słyszałam wszystko jakby ktoś u mnie na balkonie stał i gadał. O 1 w nocy nie wytrzymałam i zamknęłam okno, a przez moment już na policję chciałam dzwonić. Bo po głosach było słychać, że solidnie podpici... do klatki obok wprowadziła się nowa "dzieciarnia" (ludzie 18-max 25 lat) i są same problemy. Sąsiedzi z tamtej klatki mowią, że ciągle obsikują klatkę, pomazali nowo odmalowane ściany, ciągłe imprezy i ryki w mieszkaniu... mają jakieś psa, pies pare ostatnich dni spędził na dworze i całe noce wył pod oknami... masakra..
Studenci? U mnie w weekendy jest makabra... Ja rozumiem że sobota, impreza, ale ja chcę spać jak idę w niedzielę do pracy - i nie musi mi się nikt o 4 nad ranem wydzierać pod oknem że wraca z udanej imprezy

Cytat:
...to faktycznie mnie teraz przebiłas...współczuję
Ogólnie to ja w innym dziale pracuję, ale jak jest potrzebna pomoc to muszę lecieć i się napatrzę i nawącham

Cytat:

Emilka, niestety Pepsi Arena raczej na stałe. Okropna nazwa, ale Legia ma dużo kasy od Pepsi.
Legia nieźle przerobiła miasto. Miasto wybudowało stadion za 500 000, dało go Legii w dzierżawę, a Ci sprzedali nazwę i nie dali W-wie ani złotówki. Nie pamiętam dokładnych kwot ale to tak wygląda jakby Legia płaciła miastu za wynajem 2 mln, a od Pepsi dostawała 4 mln.
Bo nasze władze to debile - w każdym mieście W Krakowie remontują co rusz coś (i to blisko siebie), i zamiast robić to hurtem w jednym czasie, to po tygodniu bez remontu za 100m jest kolejny A po zrobieniu trzech wracają poprawiać pierwszy, bo się zdążyło popsuć

Albo kwestia autostrad - budowane za naszą kasę z podatków i akcyz na paliwo, a potem oddawane prywatnym firmom do pobierania opłat. Więc nie dość że się zapłaciło ze swojej kasy za budowę, to dodatkowo trzeba za przejazd zapłacić... Nie wspomnę o tym że zwykłe obwodnice i drogi ekspresowe też chcą zrobić płatne I będę do pracy jeździć 1,5h żeby nie wjeżdżać na obwodnicę

A najlepszy kwiatek - 'autostrada' od granicy do Wrocławia, numeru nie mogę sobie przypomnieć. Ograniczenie do 110 praktycznie na całym odcinku, do tego co 100m brak pasa awaryjnego (który przy autostradach jest wymogiem). Nie wiadomo czy w ogóle dobudują, a kiedy to tajemnica fatimska po prostu... Ale kierowcy ciężarowych i dostawczych muszą wykupywać winietki na 'autostradę' która w praktyce jest drogą ekspresową i w autostradę się nie zmieni...

Absurdy naszego kraju
Stary 2011-08-25, 10:37   #233
Kacha199
Raczkowanie

Cytat:
W jakich otrębach kuraka robisz? Ja dzisiaj chciałam w samym jajku i przyprawach podsmażyć, ale Twój przepis brzmi bardziej smakowicie
Na pojedynczą pierś (wychodzą mi z tego 2 kotleciki) daję 2 łyżki owsianych i 1 pszennych i jest tak akurat. Możesz podsmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Mniam dzisiaj też to będę wcinać :P

"Suma inteligencji na Ziemi jest stała. Liczba ludności rośnie" aksjomat Cole'a

Kacha199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:46   #234
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Na pojedynczą pierś (wychodzą mi z tego 2 kotleciki) daję 2 łyżki owsianych i 1 pszennych i jest tak akurat. Możesz podsmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Mniam dzisiaj też to będę wcinać :P
Ja na U jestem, nie będę z oliwą grzeszyć
Stary 2011-08-25, 12:00   #235
nostradama
Rozeznanie

dołączam się, ja i mój TŻ dziś rozpoczęliśmy I fazę, trzymajcie kciuki, będę tu zaglądać
start: 70 kg
cel: 63 kg

Leczę przebarwienia, leczę ząbki.

nostradama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 12:35   #236
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - szacun Przepiękne wyniki!!!

Właśnie...i jeszcze Karmelek

I jeszcze Roux ?

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
wszytskim gratuluje spadków Madziu te 30 kg piękny wynik a jaka motywacja

Gratuluję spadku

Cytat:
Napisane przez nostradama Pokaż wiadomość
dołączam się, ja i mój TŻ dziś rozpoczęliśmy I fazę, trzymajcie kciuki, będę tu zaglądać
start: 70 kg
cel: 63 kg
Cześć
A Twój TŻ ile chce zrzucić ? I jakie wam długości I fazy wyszły z testu ?

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 12:41   #237
Miss Saeki
Zakorzenienie

[QUOTE=blair witch;28974166]
Studenci? U mnie w weekendy jest makabra... Ja rozumiem że sobota, impreza, ale ja chcę spać jak idę w niedzielę do pracy - i nie musi mi się nikt o 4 nad ranem wydzierać pod oknem że wraca z udanej imprezy
/QUOTE]

Wątpię czy oni by się dostali na jakiekolwiek studia... sąsiedzi coś wspominali ze raczej narkomanii... studenci aż tak się nie zachowują...
Stary 2011-08-25, 13:51   #238
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Dzień doberek ewryłan
Oj tam oj tam, już mi przeszło. Uroki życia z temperamentną kobietką. Dziękuję Skarbeńku za znalezienie zguby. : roza:: calus:

Cytat:
A to cwaniaki! Nie masz cwaniaka nad Warszawiaka!
Cytat:
Mam nadzieję, że nie jesteście w PZU ubezpieczeni, z nimi są same problemy... My nie możemy odzyskać 800 zł za spalone przy burzy routery i dekodery, od 4 miesięcy Bo mieli na liście 'sprzęt elektroniczny na wyposażeniu', bez wyszczególnienia co konkretnie jest. I to niby nasza wina że ich agent nie spisał A w umowie i w załącznikach nawet nie ma miejsca na wpisanie co jest na wyposażeniu...

Ogólnie to ja w innym dziale pracuję, ale jak jest potrzebna pomoc to muszę lecieć i się napatrzę i nawącham

Bo nasze władze to debile - w każdym mieście W Krakowie remontują co rusz coś (i to blisko siebie), i zamiast robić to hurtem w jednym czasie, to po tygodniu bez remontu za 100m jest kolejny A po zrobieniu trzech wracają poprawiać pierwszy, bo się zdążyło popsuć

Albo kwestia autostrad - budowane za naszą kasę z podatków i akcyz na paliwo, a potem oddawane prywatnym firmom do pobierania opłat. Więc nie dość że się zapłaciło ze swojej kasy za budowę, to dodatkowo trzeba za przejazd zapłacić... Nie wspomnę o tym że zwykłe obwodnice i drogi ekspresowe też chcą zrobić płatne I będę do pracy jeździć 1,5h żeby nie wjeżdżać na obwodnicę

A najlepszy kwiatek - 'autostrada' od granicy do Wrocławia, numeru nie mogę sobie przypomnieć. Ograniczenie do 110 praktycznie na całym odcinku, do tego co 100m brak pasa awaryjnego (który przy autostradach jest wymogiem). Nie wiadomo czy w ogóle dobudują, a kiedy to tajemnica fatimska po prostu... Ale kierowcy ciężarowych i dostawczych muszą wykupywać winietki na 'autostradę' która w praktyce jest drogą ekspresową i w autostradę się nie zmieni...

Absurdy naszego kraju
A to Polska właśnie... ehh

A ja już na szczęście po pracy, z powrotem w łóżeczku z herbatką.
Stary 2011-08-25, 14:24   #239
karmeelek
Zadomowienie

Hej hej Słoneczka!
Przepraszam ale ostatnio tyle się dzieje, że tylko Was podczytuje ale jestem i pamiętam o Was
Witam nowe osóbki No i w nowej części oczywiście Bo w sumie to mój 1 post w tej części hehe
Emi, d666666 miałyście rację w pewnej kwestii Wesoło jest teraz A dziś to juz zupełnie cała w skowronkach jestem - nawet najgorsi klienci nie mogą mnie z równowagi wyprowadzić
W sobotę jedziemy na wesele - już się nie mogę doczekać. Postaram się dziś zrobić fotki w sukienkach i wrzucić to mi powiecie w czym najlepiej pójść
A teraz wracam do pracy. Ściskam wszystkich i każdego z osobna życząc zdróweczka i dużych spadków!
Fenris a byłego to olej totalnie I pisz tutaj bo nudno będzie bez Ciebie
Buziaki!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:26   #240
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Hej hej Słoneczka!
Przepraszam ale ostatnio tyle się dzieje, że tylko Was podczytuje ale jestem i pamiętam o Was
Witam nowe osóbki No i w nowej części oczywiście Bo w sumie to mój 1 post w tej części hehe
Emi, d666666 miałyście rację w pewnej kwestii Wesoło jest teraz A dziś to juz zupełnie cała w skowronkach jestem - nawet najgorsi klienci nie mogą mnie z równowagi wyprowadzić
W sobotę jedziemy na wesele - już się nie mogę doczekać. Postaram się dziś zrobić fotki w sukienkach i wrzucić to mi powiecie w czym najlepiej pójść
A teraz wracam do pracy. Ściskam wszystkich i każdego z osobna życząc zdróweczka i dużych spadków!
Fenris a byłego to olej totalnie I pisz tutaj bo nudno będzie bez Ciebie
Buziaki!
Aż się ciśnie samo na usteczka i nie mogę się powstrzymać: A nie mówiłam!!!
Powodzenia, trzymam kciuki. Wrzuć foty koniecznie!

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości