|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lila fajną wage ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kojca nie kupuje bo wykorzystam łóżeczko turystyczne ![]() Cytat:
![]() A synka też urodziłaś przez cc ? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Uwagam będzie długi post. No to lecę
![]() z czystej ciekawości: podczytywałaś nas, czy jesteś nowa na wizazu? ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=CrazyMachine;304970 52] A to ja mam podobne rymowanki, "kto tak pura? czy to moja córa?" - to jak puszcza głośne bąki ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie Zuziak też też była niewidoczna. Drugiego dnia była bladziutka i jak wysłałam mmsa przyjaciółce, to mnie wyśmiała, że sobie dziecko do brzucha wmawiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wariat ![]() ![]() Ale Zuziaka męczą zęby, już nie wie, co ma ze sobą zrobić i co wsadzić do buzi. Cały dzień wisiałam na pasku, bo w telefonie podczytywałam, ale nie lubię z komórki odpisywać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw. taka jestem zamotana, że przegapiłam koniec starego wątku ![]()
![]() |
#216 | ||
Raczkowanie
|
Jesteście niesamowite!!!!8stron nowego watku!
Z grubasza nadrobiłam ![]() Cytat:
![]() Bardzo mi miło bo ja ze Starogardu jestem, więc w końcu ktoś z moich okolic ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
nie, jego naturalnie
![]() nie jestem nowa, ale mam nowe konto, bo na stare nie mogłam wejść, raz mnie wywaliło a hasła nie pamiętałam. napisałam kiedyś jeszcze na poczekalni, ale mnie olałyście kompletnie to sobie dałam spokój i tylko podczytywałam ![]() ![]() moja to kupule robi raz na tydzien, ale taki juz jej urok.. ![]() do mam co piersią nie karmią: jakie dajecie mleko?
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio nivea baby na każdą pogodę nie ma wody mój Żuczek wykąpany i TZ go bawi bo mruczy ....... ja szukam jakiegoś śpiworka do wózka bo mi się Maksiu ledwo mieści w gondoli już i chyba na spacerówkę przejdziemy za niedługo ( do miesiąca na pewno) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
u nas chyba większość mam karmi Bebilon Pepti
![]()
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Asynastra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć teraz już rzadko go noszę ale poporodzie namietnie ubierałam cięzko mi stwierdzić czy daje efekty bo nie wiem jakby wyglądał mój brzuch bez noszenia pasa ![]() ale wydaje mi sie że jak kilka dni ponosze to brzuch jest lepszy no i we wszystkie najmniejsze jeansy w tym pasie wchodze:P a wogóle od 2 tygodni ćwicze brzuszki jak Jas zasypia i powiem wam że maluteńką pozytywną różnice widać Cytat:
ale to duzy wydatek a mi ciężko zgadnąć jaką kwotę chcą Ci moi znajomi przeznaczyć ![]() Cytat:
jest tłuściutki o ładnym zapachu troche może i za intesywny ten zapach ale Johny uczulenia nie ma Cytat:
![]() ![]() ja swój kojec wklejałam Jas kilka minut tam się bawi mam nadzieje że jak będzie większy to wydłuży sie ten czas jestem dziś chodzącym odkurzaczem ![]() Brumeczku wieeeeeeeeeeeeelki Buziak Ty wiesz za co ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-11-14 o 17:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Gdzie moge pobrac ta piosenke w formie mp3?
http://w719.wrzuta.pl/audio/1j9Cu9Rc..._se_eu_te_pego ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wprowadziłam dziś Agacie gluten ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Zanetko sprawdz tutaj: http://mp3.teledyski.info/index.html...k&dalej=Szukaj |
||
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
scio juz wstawiała to. ![]() Scio http://gazetka.biedronka.pl/g17,wiecej_pomyslow.html na 6 stronie Teściowa przyniosła mi pół indyka. Włazi w ![]() Trzymajcie mnie bo nie wytrzymam z nią. Po 2 tyg milczenia nagle milutka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Bebilon- zwykły.
Cytat:
![]() Ja myślalam zeby kaszke wsypac do mleka i nie gotować wcale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Aaaaa Dziubek warto oglądać 11-11-11 ? To chyba Ty ostatnio pisałaś, że będziesz oglądać.
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgrywus mały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() był czas kiedy się zastanawiałam czy aby jest sens tu być, czytać, pisać.. Ale w sumie cieszę się, że jednak zostałam i się nie poddałam ![]() Ja myślę tak wtedy gdy Radziu daje mi strasznie w kość.... Marina jesteś super mamą, jak każda z nas. Tylko Ty masz gorzej bo Rogi daje Ci strasznie się we znaki. Przyjdzie czas kiedy poczujesz się Mamuśką pełną gębą ![]() A moje szczęście nie śpi w dzień w ogóle!!! Krótkie drzemki po 10 - 15min i o 18stej padł, bez kąpania, mam nadzieję że wstanie chociaż w to wątpię... Co ja mam z nim zrobić? Jak go ustawić, żeby to kąpanie koło 19stej było? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech spier. Zostawiła tego indyka w kuchni. Ale nie podziękowałam nawet ![]() Już się wnerwiłam bo nie umiem go poporcjować i nie mogłam pokroić twardych kości, nie mam siekierki i się wkur i zamroziłam w całości. Najszybciej oddam go mojej mamie. O . Taka ze mnie pani domu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
Wtajemniczenie
|
witam
ludzie co za dzień, cos mi Nati strasznie marudzi, teraz na rękach usnęła, a normalnie to w łóżeczku, w nocy jak mi się drugi raz obudziła, to mi sie tak głowa kiwała,że ja wzieła do siebie do łóżka, i po jakimś czasie ja sie budzę,Nati sobie w dobre spi a ja świece cycem, ![]() ja ma taki sam krem, mam też z ziaji, ale używam ten. witamy, nową mamusię i Majkę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#230 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() thrillery medyczne ![]() Vaniliowa ![]() nasz łobuz nie chce pić kaszki z flaszki ![]() ![]() teraz juz spi u siebie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kapie ja albo o 20, 20:30. Wczoraj wyjatek o 19stej bo padnieta byla. drzemki ma zawsze 30min-1h, godzina-półtorej po jedzeniu, ja spi dluzej nie wybudzam, zazwyczaj wstaje i tak na jedzenie. wybudzam tylko na kapanie i nie interesuje mnie,ze mrudzi. wkrecilam sobie ze jak jej nie wykapie to bedzie mi sie budzic w nocy co chwile ![]() ostatnia drzemka przed kapiela na rekach,bo sie wybudza i potem jest nawet marudna przy kapieli.siedze sobie z nia przed tv albo przed laptopem ![]() 1 reka pisze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ooooooo mammmm .dziekuje ![]() 1 reka pisane |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
idę sobie zrobić coś jeść, bo zgłodniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Zanetaa a co byś z niego wyczarowała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zaraz bede budzic Agate na kąpanko. No i męża przy okazji.
Coś zeżarłam. Niedobrze mi bleee |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poleciła nam go jeszcze w szpitalu jak Radzik miał jakieś uczulenie po porodzie. Nie uczula. Kosztuje około 7zł. Cytat:
Tylko bez gotowania.. bo nie było gdzie. Moja mama tżta goniła przez trzy lata ![]() I tak się jej nie udało nas rozdzielić ![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy kojec dostaliśmy w spadu od brata sama nie wiem czy bym się zdecydowała na zakup nie mamy miejsca i dlatego póki co nie mamy drewnianego łóżeczka Cytat:
Radek musi mieć cyca już, w tym momencie ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
i do południa popołudniu to już jest różnie cyca daję nawet co 1,5godz... Od jutra będę próbowała go przetrzymać bo tak nie może być... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Moja Maruda już śpi. Ciekawam jaka to będzie noc po ciężkim dniu
![]() Buu nie mam siły ![]()
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
jestem i ja obecna na nowym watku
i juz 6 stron do nadrobienia.............: rolleyes: jutro idzemy na 8.30 do lekarza na kontrole bardzo prosze o kciuki ![]() mam nadzieje ze bedzie oki i czas pozwoli na wizaz i troche relaksu..........:rolleye s: |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
przepraszam,że nie odpisze na Wasze posty ale padam na pysk
![]() wreszcie moje dzieci zasnęły...męża jeszcze nie ma ![]() ![]() ![]() wyprałam w końcu wszystko,wyprasowałam i dziś doszłam do wniosku,że się zastrzelę ![]() ![]() do tego moja teściowa mnie znów dobiła... ale to temat rzeka... nie mam siły jednak pisać bo Nikodem strasznie zły...musi go to wszystko ostro swędzieć bo moje mega grzeczne dziecko stało się mega marudne... do tego starsza córcia sprawia że siwieję... potrzebuję pomocy... dziś moja mama już cały dzień za mną goniła z ofertą pomocy... a ja nie lubię jej zrzucać moich problemów,ale chyba dłużej tak nie pociągnę.... jutro rano jadę po coś do prania ciuchów,ale jeszcze nie wiem co.... i znów pranie i prasowanie przez jakieś 3 dni ![]() OMG ![]() przepraszam,że tylko o sobie.... miło być znów w nowym wątku ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ja tylko napiszę... tylko Nerola nie obraź się... ale jak to mozliwe,że w Waszej sytuacji Ty możesz być w ciąży?? Borykacie się ciągle z kłopotami finansowymi... uważam,że powinnaś się zabezpieczać i nie zachodzić znów w ciążę...to tak dla dobra dzieci ,które już masz... ja tak zdrowo-rozsądkowo... mam nadzieję,że mnie nikt za to nie zlinczuje... takie moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.