|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Dziewczyny, trafiłam na opis sytuacji IDENTYCZNEJ jak u nas z niespaniem córki.
Dzisiaj w nocy to już masakra, ona śpiąc z nami nawet nie wyciszy się. http://www.forumpediatryczne.pl/foru...-od-2-miesiaca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30653862]Dziewczyny, trafiłam na opis sytuacji IDENTYCZNEJ jak u nas z niespaniem córki.
Dzisiaj w nocy to już masakra, ona śpiąc z nami nawet nie wyciszy się. http://www.forumpediatryczne.pl/foru...-od-2-miesiaca[/QUOTE] Aż tam zaszłaś w poszukiwaniach? Ja tak miałam od wiosny. Ryk co noc, zaczynało się godzinę po zaśnięciu, kończyło nad ranem, ostatnia akcja gdzieś w okolicy 3 w nocy. Praktycznie noc w noc. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-11-22 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30651128]Kobiety, używała któraś z Was e-papierosa? ![]() ![]() ![]() Ja chciałam kupić Tżowi epapierosa, ale mój dziadek ma i powiedzial że on i tak będzie palił zwykłe i tak bo tym się nie da tak napalić jak normalnym. i odpuściłam. A na rzucenie fajek polecam przepicie i nowe auto ![]() Tż w sobote się spił,w niedziele kupiłam nowe auto i do dziś zapalił jednego papierosa ![]() Dorwałam tą kuchenkę w tchibo ![]() Blanka ma niewiele nowych słówek ![]() Ale nauczyła robić się psikusa.. pokazuje na coś za mną paluszkiem jak ja się odwracam to sie smieje a tam nic nie ma ![]() Ostatnio nie chce spać u siebie w łóżeczku i pytam - nie lubisz spać u siebie w łozeczku? - nie - wolisz z mamą i tata? - tak i pokazuje na nasze łózko - a dlaczego? - i tu się przytula ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30653862]Dziewczyny, trafiłam na opis sytuacji IDENTYCZNEJ jak u nas z niespaniem córki.
Dzisiaj w nocy to już masakra, ona śpiąc z nami nawet nie wyciszy się. http://www.forumpediatryczne.pl/foru...-od-2-miesiaca[/QUOTE] Też kiedyś trafiłam na ten wątek, bo też to przerabiałyśmy. Do tej pory nie wiem dlaczego. Ostatnio jest trochę lepiej, ale nadal nie można powiedzieć, że przesypia noce. Kiedyś pobudki były całą noc w porywach co godzinę. Czasem do tego płacz niemożliwy do ukojenia przez bardzo długi czas. Aż miałam lęk przed wieczorami na myśl o tym co będzie w nocy. Teraz wygląda mi na to, że po prostu zupełnie nie może znaleźć sobie pozycji do spania i się męczy. Też tak mam czasem, że nie mogę zasnąć i się wiercę jak ona. W ogóle obawiam się, że problemy z zasypianiem ma po mnie. Moje przeszły dopiero po jej narodzinach, bo ze zmęczenia padam wieczorem, chociaż i teraz zdarza mi się czasem problem jak dzień był lżejszy... Cytat:
![]() ![]() ![]() Chciałabym, żeby moja była takim przytulasem, ale ona się odpycha i nie chce ![]() Cytat:
![]() Z wagą u nas to samo- sama wchodzi, czasem mnie każe, ale raczej woli sama i mnie spycha ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słodziak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka sie przytula tylko wtedy kiedy ma ochotę. inaczej nie da rady ![]() Wczoraj ją dorwałam tak ok 10 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- U nas też nie ma przytulasów na nasze prośby. Buziaków też nie. Sam da. Albo nie. ![]() Za to naprzytulam się w nocy, bo mały najchętniej śpi plecami do mnie, przyklejony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maksiu tak też miał swego czasu, ale na stopnie mu poszło, wiec miał iles tam stopni gorackzi, miał ileś stopni wzrostu, ileś stopni wagi. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem, jak trudno rzucic fajki, bo sama, po ciąży z MAksiem od razu do nałogu wróciłam, tak mnie ciągnęło... ![]() ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-11-22 o 11:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buziaki to Lenka daje lalom, misiom, zdjęciom itp., a nam się nadstawia do dawania buzi, a sama nie daje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30656957]on nie czyta książek.... ![]() widzę, że nie będzie altwo... cholera, on pali, bo lubi. ![]() Wiem, jak trudno rzucic fajki, bo sama, po ciąży z MAksiem od razu do nałogu wróciłam, tak mnie ciągnęło... ![]() ![]() Chętnie się przyłączę, bo mojego też nie mogę odzwyczaić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam o pastylkach niqutin albo o tabex ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Ostatnio zastanawiałam się kiedy następny fotelik.. Blanka ma pewnie te 11kg, a następny jest od 15 kg, czyli jeszcze 4 kg ![]() Myślałam o maxi cosi ale w jakiejś gazecie nie wypadł najlepiej ![]() Za to wypadł dobrze CYBEX. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() dziękuję za życzenia ![]() u nas tez jest wchodzenie na wagę i sprawdzanie co sie wyświetliło (muszę czytać mu na głos) ale velluto 8 kilo mnie zabiło ![]() bydgoś Lusi się już pewnie śnią literki ![]() olivka ![]() a co do parówek i innych podobnych kiełbasek to jak sprawdzałam to właśnie te z szynki z sokołowa maja najwięcej mięsa 93%, berlinki tylko 73% nie zazdroszczę mężów palaczy (mój tata też pali i nic na niego nie działa) ale może skutecznie przekona ich kolejny wzrost akcyzy ![]()
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój przestał palić 11 lat temu prawie. Jakby palił teraz, to na dworze, bo przy dziecku palić nie pozwalam. Nawet moja matka, palacz, nie pali u mnie w domu - tylko na dwór wychodzi, albo na balkon, który przynależy do piętra, na klatce. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
I który Maxi Cosi? Ich trochę jest.
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- W testach 2010 i 2011 żaden Maxi Cosi 15-25 nie był sprawdzany. Ani żaden Cybex. Tylko Roemer. Testowane były foteliki 15-36. Maxi Cosi Rodi (XP, XR, XP2, AirP) dostał 4kę. Cybex Solution (X, X2, Plus) też dostał 4kę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kropka75;30657731
A co Ty tak wybiegasz w przód? ![]() [/QUOTE] Nie przybierają szybko? Blanka w ciągu 2 miesięcy przybrała ponad 1kg, to nie wiem czy to nie tak szybko ![]() Ja mam teraz Coneco Zenith on jest niby do 25kg, ale na pewno zmienie go jak Blanka tylko będzie miała 15kg. Cytat:
![]() I tam pisali o jakichś tam mankamentach.. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- O znalazłam.. Maxi Cosi Fero a cybex Solution. Bezpieczeństwo dostał zadowalający, ale reszta dostała dobry. I zawartość materiałów szkodliwych Niedostateczny i jakąś ogólne ocene O(z umlautem)AMTC tez niedostateczną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki przyrost wagi, jeśli się przedłuża, wymaga kontroli, nie zmiany fotelika. Między 2 a 3 rokiem życia, zdrowe dziecko przybiera średnio 3kg. To co u Was teraz przybyło daje ponad 6kg rocznie. Ile ona teraz waży? Dwulatek ważący 16kg wychodzi z siatki centylowej. Te fotele są do 3 lat. 3latka nie powinna przekroczyć 18kg. Tak jej się przybrało akurat. To nie jest przyrost, który można przeliczać na lata. Nie sugeruj się nim. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej chodzilo mi o to aby Leowy maz zaczal sie zastanawiac nad niepaleniem bo prezent w postaci antynikotynowca oprocz zaskoczenia nie wywola zadnej reakcji. ![]() Cytat:
![]() ![]() I slodziak przytulankowy ![]() Moja tez nie bardzo za przytulaniem. Wyrywa sie jakbym ja parzyla..
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe z którego roku te informacje, bo ten fotelik nie brał udziału w testach ani w roku 2010 ani w 2011. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Wtracę się bo zeszłyście na temat, który mnie kiedyś mocno dotyczył...papierosy! Może moja wypowiedź komuś pomoże. Ja byłam mega nałogiem, ale to strasznym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obecnie nie palę już ponad 3,5 roku ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Dziś widzialam 3 latka ważącego 15kg.
Moja Natalka na bilansie 2latka ważyła 14kg przy wzroscie 92cm. Tak jak Kropka napisała dzieci malo przybieraja na wadze teraz. Co do fotelika to ja nie zmienie przez kolejny rok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbował jednak mój brat. I dalej palił. ![]() A moja ciotka rzucała na gumach. Efekt był taki, że popołudniami miała takie ssanie, że żuła te nicorette, po czym wyjmowała z paszczy, zapalała fajkę i znowu brała gumę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
No to Natalka ważyła na bilansie tyle ile ja obstawiam że będzie ważyła Blanka jak będzie miała 2 lata. Ja też znam 3 latka wazącego 15kg, ale jest wysokości Blanki ![]() Ja nie mowie o zmianie fotelika TERAZ. Tylko byłam ciekawa kiedy kolejny, i obstawiam że gdzieś za ROK się zmieni. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luiza sie lubi przytulać ![]() Cytat:
![]() ![]() Wątpię. Mój brat kupił sobie nowe TV na raty i powiedział, że rzuca palenie, a tą kasę przeznaczy na ratę. Wytrwał jakieś 4 miechy ![]() ![]() Cytat:
![]() Poszłam do Biedronki, w ramach spaceru i nie weszłam. Ludzi tyle, jakby to była pierwsza Biedra w mieście ![]() Chyba wiem, co kupic mężowi pod choinkę http://allegro.pl/peterson-portfel-m...938663965.html
![]() |
![]() |
#234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Tez paliłam i rzuciłam razem z mężem ( wtedy jeszcze nie byliśmy małżeństwem ). Udało się bez "wspomagaczy", nie palimy już 15 lat
![]()
![]() |
#236 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale chyba mu czape kupie bo nosi stare fiutki ![]() ![]() tzn nie do kompletu bo w skurzanej czapce komicznie by wyglądał ![]() Jak któras ma zamało przytulanek to Gabryske podeśle ![]() ona ma tyle miłosci w sobie że na cały wizaż starczy ![]() zwłaszcza teraz po wyjezdzie taty , ciągle jest ze mną mimo obecnosci babci - no jutro wyjeżdża , ale była tydzien a młoda i tak ciągle za mną lata i woła , mami , mama i ciągle sie przytula a buziaki mam non stop ![]() nawet jak wyjde na chwilke to ona zaraz przybiega obejmuje mnie i z teskonotą woła mami i buzi- nie wazne że nie było mnie 5 min. ona juz teskni. ![]() zresztą juz nie raz pisałam jaka z niej przytulanka - do dzis pamietam jak raczkowała i tak na czworaka potrafiła przyjsc jak cos robiłam , przytuliła sie do mojej stopy ![]()
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Lusia sie przytuli, ale buziaki to jej muszę kraść
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
płacimy w ratach za kolejne zrealizowane etapy. została ostatnia część - i nie zobaczą jej dopóki ostatnia rzezc z listy fuszerek nie zostanie poprawiona. ponoć dziś rano się pojawili, dobrze, że przed wyjściem małża do pracy i zapowiedzieli się na jutro. Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za wszystkie nowe słowa ![]() u nas jest "bieee" - biedronka. dziś tak ryknęła na spacerze, bo przejeżdżałyśmy koło Biedronki. ![]() jutro biorę wolne i idziemy się szczepić. tzn. mam nadzieję, że nas zaszczepią, bo zapomniałam zadzwonić do ośrodka, czy na pewno nasza lekarka będzie, więc pójdziemy w ciemno. co do przytulania i całusów - Ewcia chętnie rozdaje jedno i drugie, jak się ją poprosi, ale sama też. ostatnio ją niosłam przez dwa ciemne pokoje, a ona niespodziewanie mnie cmoknęła. tak się ucieszyłam, że potem co chwilę mnie całowała, bo widziala, że mam radochę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30656957] widzę, że nie będzie altwo... cholera, on pali, bo lubi. ![]() Wiem, jak trudno rzucic fajki, bo sama, po ciąży z MAksiem od razu do nałogu wróciłam, tak mnie ciągnęło... ![]() ![]() Ja niestety nie pomogę,nigdy nie paliłam,mój TŻ tez nie palił ani zadna osoba z mojej najblizszej rodziny,wiec temat jest mi całkiem obcy z czego się cieszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-11-22 o 15:00 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pasibrzuch wymiata ![]() oj ja też, ale pewnie jeszcze poczekam długo... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
-------------------------------------------------------------------- Co do fotelika - moje dziecko waży dopiero 10 kg, więc w tym foteliku, który mamy obecnie pojeździmy jeszcze sporo ![]() Darianna pewnie już za późno - my byliśmy u dentysty jak Szymon miał 16 mies. i trzeba było go na siłę trzymać na kolanach, a dentystka na siłę zaglądała do paszczy...inaczej by się nie dało. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.