|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Cytat:
Też tak już myślę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Ja mam 10 kg na plusie, nie wiem gdzie to mam, wszystko mi w brzuch idzie, nie przejmuje się wagą. Jak nic mi nie chciało przybyc to sie martwiłam, a teraz to juz nie patrzę na wagę. Grunt by później to zrzucić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32776415]O mamuniu, oglądam program "Zawody" na TVN Style o piekarzach... i odechciewa się jeść chleba ze sklepu :/ Ale jak mówią o mieszankach, z których samemu można zrobić chleb, to "nieee, to sama chemia!"... Już sama nie wiem, czy wolę chemię z mieszanek czy chleb z ..... same się domyślcie, jakimi dodatkami :/[/QUOTE] Ja tego nie komentuję-bo pracowałam na sezonie na produkcji w piekarni ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- I między innymi właśnie dlatego Agata piecze chleb w domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
mój mąż bardzo dba o to, aby to co jemy było "w miarę" zdrowe, a już sprawa z tą solą przemysłową to w ogóle przegięcie, strach cokolwiek kupować co było przetworzone. Chyba też zacznę piec chlebek, mięso hmm trzeba by zacząć polować ehhe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze lumpeksowe zdobycze i jeszcze kupiłam nową bluze nike dla mnie
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-03-07 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
ja jestem za drugą opcją - aż się wszystkie rozpakują.
jeden wątek ciężko ogarnąć, a co dopiero dwa anulka fajne ciuszki. coś mi się spać chce... a ja się muszę uczyć ![]() chyba się zaraz zadrapię po nogach. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
U mnie waga po śniadaniu i w ciuchach u położnej pokazała, że mam 10 kg na plusie... czyli w rzeczywistości jest trochę mniej. Nie przejmuję się, bo u mnie to poszło w brzuch i piersi. Odchudzać się będę, jak będę sama, bez pasażera
![]() Dzisiaj myślałam, że się nie wtargam po tych schodkach na 2gie piętro ![]() ![]() Mleko żadne póki co mi nie leci, mi to nie przeszkadza wcale, przynajmniej nie muszę się stresować, że się ubiorę, pójdę do sklepu i nagle jak się rozepnę, to będą plamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
tak jak ten chleb- mieso z kurczaka jest tak go..wniane,ze az zal. Te zwierzaki sa karmione najgorszym gow..nem
![]() ![]() Stwierdziłam,ze bedziemy mieli wlasne kury,a maz do mnie " Ty je potem wszystkie ponazywasz, zaprzyjaznisz i nie bedziesz chciala zabic" ma racje ![]() Najgorsze jest to,ze tym eko-produktom tez nie mozna ufac. Bo to tylko nazwa eko,a reszta ta sama,tylko ze 100 razy drozsze |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam, że w NL jajka są głównie o numerach 2 i 1, nie trafiła mi się dotąd żadna 3. Natomiast mięso jest takie, że nawet porządnego rosołu czy innej zupy się nie da zrobić, zero tłuszczu
![]() ![]() Fajne jest to, że tutaj zwierzami głównie mają wolny chów i jak się jedzie przez miejscowości, to wszędzie są owieczki, konie, kury, gęsi itd. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-07 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Konto usunięte
|
Ja kiedyś piekłam więcej chleba i bułek niż teraz, moja siostra zawsze się ze mnie śmiała, że żyję jak amisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja ciocia miała kiedyś niechcąco kurę. Mieszkała w Brukseli i córka ją namówiła przed Wielkanocą na kupienie dwóch uroczych żółtych kurczaczków, i jeden zdechł, a drugi stał się rządzącą w mieszkaniu kurą. Najlepsze, że podporządkowała też sobie kota - i kura się panoszyła na podłodze, a kot musiał skakać po meblach ![]() I ponieważ nie miała serca nic jej zrobić (kura oczywiście miała jakieś imię), to postanowiły ją wywieźć to takiego parku, gdzie też zwierzęta żyją takie minizoo. No i jechały z kurą w torbie metrem, a potem, już w tym parku jeszcze za nimi biegła ![]() ![]() ![]() Przywiązała się. A co do jajek, my kupujemy na targu wsiowe od znajomego pana. Zupełnie inny smak ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Jajka jadam tylko ze wsi. I nie kupowane, a przywożone od rodziny, więc mam pewność co jem. Ja nie mam "dostawy" przez dłuższy czas, to nie jem jajek
![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Ale sobie pospałam.. Zaraz małż przyjdzie a ja nawet naczyń nie umyłam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tutaj nie stosuje się niczego - ani spirytusu ani octaniseptu, czy jak to się nazywa, ja poprosiłam mamę, żeby mi to drugie przysłała - w końcu to moje dzieciątko ![]() co do wyparzania - najtańsza metoda - gotować przez pięć minut i już po wszystkim Cytat:
Cytat:
zgadzam się - moje dziecko też bedzie tarzało się po trawie, jadło owoce, a jak sobie podniesie kawałek chleba z podłogi to nie będę rwać sobie włosów - my jedliśmy cukierki z kałuży, owoce prosto z drzew a czasami kanapka wpadała nam do piaskownicy i jakoś żyjemy, nie mamy alergii i nic nam się nie dzieje, nie rozkładamy się jak ktoś kichnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32776415]O mamuniu, oglądam program "Zawody" na TVN Style o piekarzach... i odechciewa się jeść chleba ze sklepu :/ Ale jak mówią o mieszankach, z których samemu można zrobić chleb, to "nieee, to sama chemia!"... Już sama nie wiem, czy wolę chemię z mieszanek czy chleb z ..... same się domyślcie, jakimi dodatkami :/[/QUOTE] jak oglądałam te programy kiedyś, to okazuje się że ani w restauracjach, ani w liniach lotniczych, ani w piekarniach ani w urzędach nie jesteśmy bezpieczni... można dostać schizy, albo przejść do porządku dziennego nad tym ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie kupujecie butelki do karmienia ??
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() ja przytylam 5kg a jestem w 27tyg ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle dopisując
Kism jak tam pokój Kaja idzie? byłam dzisiaj na wizycie w szpitalu - Pani doktor zrobiła mi usg, bo jak zmierzyła mi dziecko przez brzuch i sprawdziła tydzien w którym jestem - 33... to zrobiła wielkie oczy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
my teraz jak mdłości mi przeszły i świeży chleb mogę wąchać to tylko pieczemy sami
idę na porodówkę dziś na wycieczkę ![]()
#230 |
Rozeznanie
|
Szyjka zamknięta 46,3 mm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
ja mam dwie te http://www.tommeetippee.pl/product/z...ienia_butelka/ tylko dlatego, że kupiłam ten zestaw w promocji za jakieś 10 euro
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() gratulacje no i wreszcie relaks ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, dałyście mi do myślenia z tymi fotelami sako... bylam zdecydowana na "normalny" fotel ale teraz juz sama nie wiem. na SR mielismy cos takiego tyle ze byly male i nie bylo mi wygodnie z nich wstawac. ale patrze na allegro i te xxxxl wydaja sie ok. któraś próbowała?
poza tym dopadlo mnie jakies choróbsko i męczę się od wczoraj. masakraaa! mam już dość. na szczęście bez gorączki więc może jakoś przejdzie
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
kapukat gratki, strasznie mi się podoba ten fragment z królową angielską
![]() A wiecie, jak są ułożone Wasze dzieci? Mój już na 2. USG z rzędu pośladeczkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32778577]kapukat gratki, strasznie mi się podoba ten fragment z królową angielską
![]() A wiecie, jak są ułożone Wasze dzieci? Mój już na 2. USG z rzędu pośladeczkami ![]() ![]() Moje dziecko ma ulożenie główkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32778577]kapukat gratki, strasznie mi się podoba ten fragment z królową angielską
![]() A wiecie, jak są ułożone Wasze dzieci? Mój już na 2. USG z rzędu pośladeczkami ![]() ![]() mój już od 28tc główką w dół ![]()
#238 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I skoro facet tak stawia sprawę, to może warto kolejne rozmowy nagrywać na dyktafon? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
a mój nie wiem, bo byłam tak przejęta tym nieoczekiwanym usg że nie słuchałam Pani jak mówiła w którą stronę leży
![]() co do główki w dół - mają czas do 36 tygodnia, więc przy fikaniu na pewno opadną wreszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
No no, tylko żeby nie zapomniały, że rosną i potem już nie będzie tyle miejsca, ile jest teraz na obrót o 180 stopni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.