|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podwójnie szczęśliwa siódemka, czyli czternasty wdech dopingu
Ja mogę poczęstować Musli tropikalnym.
Jakoś mi ostatnio posmakowało. ![]() Piję kawkę. Jak dam rade, to może coś zrobię. Nie wiem dlaczego ostatnio jestem taka osłabiona. A już jak sie przejdę do szkoły i z powrotem, to dosłownie padam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Witam, ja się chyba starzeję
![]() ![]() Danusiu, jak tam dziś zdróweczko? Joasiu, przypomniało mi się że jaja dziergasz, to możemy sobie łapkę podać bo ja mam kolejne zamowienie na 5 kurek ![]() Dziewczyny, jak myłam zeby przypomniał mi sie patent ze szczoteczką do zębów, chyba Kasia pokazywała że można z niej szydełko zrobić. Ja mam elektryczną, więc jak bym takie szydło włączyła, to nie 20 a 120 oczek na minutę bym trzasneła ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Danusiu, widzę że wyprzedzilaś moje pytanie, a może jakies przesilenie wiosenne Cię dopada? Czy czujesz ze jednak ma to związek z chorobą? Dziewczyny, pytanie za 100 punktow, jaki kordonek jest cieńszy od Kai? Próbuję rękawiczki komunijne, mają być cieniutkie i bardzo delikatne, więc efekt mnie do końca nie zadowala bo robię Kają właśnie, z Kamci nici wychodzą podobnie, doradźcie cosik ![]()
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atłaskiem można się urobić bo to prawie nitka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
No ze mnie taki doradca kordonkowy jak nie powiem co
![]() Ja chyba dziś wysprzątam sobie w szafach, przez to słońce jakiegoś dopalacza dostałam ![]()
#215 |
Zakorzenienie
|
Marta albo grubą nitkę, też ładne wychodzą robótki, coś pomiędzy mają a atłaskiem. Maja 50g/340m
Edytowane przez SlonecznikB Czas edycji: 2013-04-11 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co to atłasek, zaraz poszukam jak on wygląda ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() Właśnie oglądam Maję, tak mam 2 motki po 50g, widzę że ma inny skręt niż Kaja i wizualnie wygląda że podobna grubość, ale może w robótce będzie to delikatniej wyglądało?
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Ja już wtranżoliłam śniadanko
![]() Tak mnie tu dziewczyny zaintrygowały decupażem i szaleństwe serwetkowym, że poprosiłam koleżanką, by w pracy poprosiła swoje znajome ( moje świąteczne klientki) o serwetki, choć po jednej. No i już mam taki zbiór, wczoraj dostałam ![]() Jeszcze mama ma u siebie popytać. Tylko teraz mam coś z tego zrobić i im pokazać, co to ten decupaż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Idę Was doczytać...
Agatka nie było mnie wczoraj w domu od popołudnia aż do prawie północy, więc nie miałam jak Ci wysłac mojego zamówienia do pasdamu... |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Marta atłasek to w 10g 125m. Naprawdęcieniutkie, ja z niego robię gwiazdki na choinkę, są bardzo delikatniusie
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek
![]() kto mi zaiwanił słoneczko ![]()
#221 |
Zakorzenienie
|
Ania widzę, że szalejesz, ale na sam początek to może odpuść kraki bo to wydatek jest a spróbuj sobie bez tego.
#222 |
Zakorzenienie
|
Aniu, Ciebie też wzięła na deku? Malwinka chyba zaraża hehe
![]() Basiu, szukam właśnie bo bym kupiła na próbę, ciekawa jestem tych nici ![]()
#223 |
Zakorzenienie
|
Martusia, no u mnie to raczej astma głównie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Basia ja empik mam dość niedaleko, jakieś 100km najbliższy
![]() Martikaj pytałaś iloma oczkami wachlarze łączyć, chyba trzema, ale zobacz tak, by Ci się nie marszczyło... Zresztą pewnie już różę skończyłaś, ale ja doczytuję kilka stron wstecz. No i doczytałam i zobaczyłam Twoja piękną różę ![]() ![]() Beatko fajnie Ci róża wyszła i biżu śliczne ![]() Aga_tka tak, rodziłam 14 lutego i @ zaczęła się 9 kwietnia. A przy Natalce tez było tak szybko. Mało obfite, ale jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Hejka ja z pracy. NIe chce mi sie pracoiwac dzisiaj i juz stresa lapie przed wieczorem...
Agusia - mwie mu wczoraj: zamowilam wloczek melanzy za 93 zl. A ten: co tak malo??? toz ja to w 2 dni ukrece... ![]() Mojej Magdzie 1ki na gorze i 2ki to chyba z rok czasu nie chcialy wyjsc, a potem oczywiscie wszystkie na raz Aniu ![]() ide posciemniac ciut
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Basia, ja pewnie u siebie to nawet kraka nie dostane, tak mi się napisało. Nawet nie mam dużego molocha budowlanego koło siebie, żeby kupić próbki farb akrylowych. Musiałabym jechac 30 km do Białej, tam coś ostatnio postawili takiego. Na razie kupię pewnie jakiś jeden kolor akrylu i lakier, tylko też się nie znam jaki - to jakiś specjalny ma być?
Tylko że to nie wcześniej niż czerwiec pewnie. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Iwonka, ostatnio to było na wariata na warsztatach, tam się nikt nie starał, bo nie było na to czasu ![]() Teraz jak pilnie bym przysiadła to może i wyjdzie, tylko ja nie nawidzę malowania farbami ![]() Twoje pudełka z papiero-wikliny czekają tyle czasu na domalowanie i już mnie cholera bierze, jak na nie patrzę ![]() ![]() Tylko wiesz, ja takich pudełek nie umiem robić tak pięknie jak dziewczyny, któe się na codzień zajmują tym, moje wychodza bardziej płaskie, nie tak jak prawdziwa wiklinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Marta atłasku mam dużo bo w zeszłym roku kupiłam całą zgrzeweczkę, jeśli chcesz z tego spróbować to mogę Ci podesłać, jest bielutki. Chyba jednak lepsze by było coś grubszego. A może spróbuj z Mai
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Iwonka, ale masz świetnego Męża.
![]() Chociaż mój też mi nie broni kupować. Ale na razie sam nie robi. ![]() Martusia, a próbowałaś Muzę 20? ![]() Ona ma 830 m /100g. |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Jak na próbę to farba biała akrylowa może się znajdzie w garażu i np. barwniki do farb albo w papierniczym można w małych tubeczkach kupić, u mnie chyba po 5zł kiedyś były no i lakier akrylowy, ja miałam ze śnieżki, może też masz gdzieś zachomikowany i nie wiesz.
#231 |
Zakorzenienie
|
Aniu, ty tu nie ściemniej o swojej wiklinie.
![]() Mam od Ciebie wazon i jest cudny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą zazdroszczę Ci tej hurtowni, ja też lubę pomacać, przez net to trochę jak kupować kota w worku ![]() Aniu, dzięki, róża wyszła fajna, Agatka też zrobiła i czekamy na fotki bo nie chciała wczoraj pokazać ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() Zdróweczka Ci życzę kochana ![]()
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Basia mam biały akryl
![]() To jeszcze lakier akrylowy i barwniczki, ok. A lateksowa farba też się nadaje? Bo mam troche ☠☠☠utnego pomarańczu Beckers, który został mi ze ścian w kuchni ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Danusiu, ale jak robie z pap-wikliny to ciasno oplatam i mi takie wygięcia nie wychodza, jak to jest przy prawdziwej wiklinie. A Iwonki pudełka też robie na formach pudełkowych i też płasko wyszły. Póbowąłam nie zaciskać rurek, ale wtedy mi formy nie trzyma, ot co... A jak się sprawuje wazonik? |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Lateksowa chyba nie, Malwinka próbowała i chyba to się niepowodzeniem skończyło. Zresztą tu inni eksperci są, ja decu już dawno w kąt rzuciłam
![]() A propos urzędów muszę sobie zdjęcie do dowodu cyknąć bo mam ważny do 23 kwietnia.
#235 |
Zakorzenienie
|
Aniu, wazonik jest cudny.
![]() Wszystkim się nim chwalę i wszyscy podziwiają. ![]() No i oczywiście jest na maksa wykorzystany. ![]() Teraz mam w nim gałązki wierzbowe z jajeczkami. ![]() Martusia, z Muzy fajnie się robi. Ona ma mocny skręt. ![]() Ania też dużo z Muzy robi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
No to kiedyśtam wybiorę sie do farbkowego sklepidła i popytam o alkier i barwniki, ale to nie piekarnik. Trza najpierw nazbierać serwetek
![]() Basia, ja robiłam m-c temu zdjęcie do dowodu i wyszłam jak wypłosz, aż strach pokzywać dowód gdziekolwiek ![]() Musiałam w końcu zmienić dowód, żebym miała Żerocin jako meldunek wpisany, bo ciągle jechałam na wpisie o Łukowie. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Danusiu cieszę się, że Ci się przydał ![]() ![]() A pochwalę się tu dziewczynom, jak wyglądał, a co... A co do Muzy to ja robie tylko na 30! 525m w 100g, tej cieńszej nie miałam nigdy.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2013-04-11 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mam piękne słońce i TELEFON ![]() ![]() ![]() ![]() Danusia - a może jednak to wiosna. Beata - a u Ciebie to coś poważnego ze zdrowiem? Iwonka - a co ma być wieczorem? W farbach i kordonkach nie pomogę, bo się mało znam ![]() Ania - jest się czym chwalić!!!
Blog Moje wątki: torebki druty,igła,szydełko i co z tego wyszło Tu wymieniam książki pozostałe rzeczy Edytowane przez asieńczyk Czas edycji: 2013-04-11 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Asia no to z tej radości polej dziewczynom
![]() Ja poproszę socek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
No to polewam
![]() Teraz już się mogę śmiać, ale powiem Wam, żę mi telefon internetowy podłączali ponad miesiąc ![]() Tak właśnie dział była TP czyli Orange ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.