![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - nie, nie ryzykuje niczym- bo ty aż nogami przebierasz do niego.Bo usłyszałaś, ze żonę kocha, a dalej się z nim spotykasz. I pewnie póki będzie dzwonił , będziesz się spotykać. - nie, bajer "żona jest zła/nie śpimy ze sobą/łączą nas tylko dzieci"- zakłada SZANSĘ na to, że pana "wyjmiesz" z małżeństwa, tekst , który ci mówi, jasno wyznacza granice. Powiem ci jaka jest - wg mnie - twoja główna wina: desperacja i naiwność. Jak masz lat 20 (wybaczcie wszystkie 20-latki ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-23 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że spotkaliście go przez przypadek i dlatego cię widział. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-23 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No Bez przesady, wiem że chciałaś autorce obrazowo wytłumaczyć że źle robi ,ale z żony zdradzanej robić od razu alkoholiczkę i dziecko co nienawidzi matkę i ojca to już prawie scenariusz telenoweli.. ![]()
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TU- sytuacja jest o tyle jasna, że pan stawia granice : kocham żonę (cokolwiek to miałoby znaczyć), czytaj: nie odejdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście, że może się tak zdarzyć... Mój ojciec zdradzał moją matkę i powiem tak - od kiedy się o tym dowiedziałam, nie utrzymuję z nim kontaktów co trwa już parę lat. Nie wysyłam mu życzeń na święta, na urodziny. Jeśli kiedy będę brała ślub nie zaproszę go na niego, a dzieci moich nie pozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
A na marginesie. NIE jestem zazdrosna o dziecko oraz o kasę którą by musiał na to dziecko dawać i czas jaki by z nim spędzał, jak tutaj wiele osób sugeruje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko nie przebywacie jako para w towarzystwie innych ludzi, wie o Tobie jego przyjaciel ale tylko on jeden (kto wie moze taki sam gagatek) - on Cie ukrywa, on sie do Ciebie nie przyznaje, on pewnie nawet wstydzi się znajomosci z Tobą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- przyjaciel pewnie wtajemniczony żeby kryć przed żoną w razie wypadku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale o czym Ty mówisz?! Mhmm czyli jeśli uda się jej rozbić rodzinę to wygra? Co wygra? Nie potrafię pojąć skąd się biorą ludzie o taki myśleniu. Dla mnie to jakaś paranoja.
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
- a JAK możesz być zazdrosna o kogoś, kto nie jest dla ciebie na razie realnym bytem, kogo nie poznałaś, ba- pan na razie jasno za to tobie powiedział, ze żonę kocha. Dla ciebie to jakieś hipotetyczne dziecko i tyle. CZY wasze rozmowy sięgały takich spraw, wśród tego rozmawiania o życiu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Autorko - cała ta sytuacja, pokazuje jak jesteś zdesperowana. To aż kipi - desperacja i naiwność. Albo niedowartościowanie, albo kompleksy.
tak naprędce: 1) mówi, że kocha żonę, mówi, że kocha ciebie - widzisz to taka gra jest - on mówiąc, że żonę kocha pokazuje ci jasno i wyraźnie, że on jej nie zostawi. a to, że mówi, że ciebie kocha, to ![]() ![]() 2) kombinowanie jak go zatrzymać - to dopiero żenada do potęgi 21217289348434387437438. przecież ten koleś nawet ci nie dał podstaw do tego, by wierzyć, że mu z żoną źle. powiedział, że ją kocha. wiec szuka tylko ruchania na boku, a ty już dokladasz sobie ideologie. zrezygnuj z tego teraz a nie daj sie traktowac jak laska, która jest zawsze chetna. po kiego sie pakowałaś w taka relacje? dorosła kobieta? ![]() 3) pocałował cię na siłę - uhm, a ty siedziałaś i co? jakby do mnie wyskoczył z taką akcją obcy koleś, dodajmy, że wiedziałabym, że ma kogoś, to by dostał jak nie w twarz, to porządny ochrzan. a jak to się stało, że doszło do pukania? też cię siłą wział a ci sie potem spodobało? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Reasumując umyślił sobie coś by dobrze się czuć w tym ambarasie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | ||
Konto usunięte
|
Lubie takie wątki, zawsze się zastanawiam co kryje się w główkach osóbek, które tak zażarcie, używając niewybrednego słownictwa starają się wytłumaczyć kochance, że jest złym, niemoralnym i nic nie wartym truchłem...
![]() Ja oczywiście nie popieram zdrady, ani w związku nieformalnym, ani w małżeństwie. Czytając tytuł, pierwsze co wpadło mi do głowy, to: "Spytaj kalinci" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niechaj twoje zdolności paranormalne na cos się przydadzą, powiedz no co będzie hitem w sezonie jesień/zima 2013? btw, moja ULUBIONA śmieszna autorka, o żel-betonowych poglądach i CHARAKTERYSTYCZNYM stylu pisania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#231 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Mówi, co chcesz usłyszeć, byś była łatwiejsza i nie odeszła z fochem, byś nie wpadła na pomysł spotkania się z jego żoną... Możliwe, że się gwałtownie zauroczył, skoro najwidoczniej nie kocha żony zbyt mocno, zafascynował się Twoją osobą, ale nie myl tego uczucia z miłością. Mydli Ci oczy, byś za dużo nie wymagała. Jeśli chodzi o manipulację, to jest w tym dobry, w dodatku umywa ręce od Twoich roszczeń, bo przecież nie obiecuje, że opuści żonę. Mam do Ciebie pytanie: jak myślisz, jak wyglądałaby Wasza relacja, gdyby Ci tego nie mówił? Dawałabyś się całować, chodziłabyś z nim do łóżka, milczała na temat żony czekając aż on sam poruszy temat? Co oprócz słów świadczy o miłości względem Ciebie? Czułość, troskliwość, "porozumienie dusz" i namiętność nie są dobrymi argumentami. Przede wszystkim powinien powiedzieć o Tobie żonie i zdecydować się na rozwód, a jeśli to za wcześnie po 2 miesiącach porywów namiętności, to przynajmniej nie powinien Ci mówić, że kocha żonę, lecz powinien Ci udowadniać, że koniec związku z nią to tylko kwestia czasu. Jak wyobrażasz sobie Waszą przyszłość za rok, dwa? Jeśli miłością nazywasz zdradę, oszukiwanie dwóch osób (bo i Ciebie, i jej), to masz przerażająco smutne o niej pojęcie ![]() Cytat:
Sugerujesz się fałszywymi dowodami miłości, podczas gdy dla byle osoby z zewnątrz jak ja wygląda to słabo ![]() Zgadzam się z Jane, gość może po prostu jest takim typem skurczysyna: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jaka jest sytuacja? Dla mnie jasna, facet ma żone i dziecko, RODZINĘ a na boku szuka ruchania. Nie przetłumaczysz mi, że w związku źle się dzieje, i to dlatego. Jeśli źle się dzieje w związku, to powinien robić coś, żeby to naprawić, no chyba, że ruchanie jakiejś laseczki na boku uważasz za starania na drodze do szczęśliwego małżeństwa (zdrada umacnia związek?). Jeżeli starania nie pomagają i w małżeństwie nadal jest problem nie do przeskoczenia- niech odejdzie, ba, niech powie żonie, że ma laskę na boku. Cytat:
Rozglądam się w koło i widzę, brzydko ujmując kur***stwo. Fakt, nie wiem jak układa mu się w małżeństwie(ale chyba nie taka ta żona straszna skoro on sam powiedział autorce, że kocha żonę)- ale wiem, że jest żonaty i to mi wystarczy. Sama piszesz, że o uczucie trzeba dbać, więc zachowanie tego Pana również nazwiesz dbaniem o uczucia? Wydajesz się miłą osobą, ale nie przekonasz mnie do spojrzenia na tego faceta łaskawszym wzrokiem- czy w małżeństwie są problemy czy nie, wciąż jest żonaty i o ile nie ma "zgody" żony na to (przykładowo, jesteśmy razem ale jak się bzykniesz to nic złego) jest dla mnie skończonym zerem, przykro mi.
Edytowane przez kasieńka:) Czas edycji: 2013-05-23 o 16:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
A tu ciągle dyskusja wre
![]() To autorki problem - to ona będzie z pokruszonym sercem, to ona wychodzi na naiwną i to do niej facet obróci się dupą - jak nie teraz to za kilka tygodni, miesięcy. ![]() Mało, który facet zostawia żonę dla jakiejś tam kochanki. Bo to właśnie definicja kochanki - kochanka zawsze jest tą drugą, zawsze na chwilę, zawsze raczej jako uciecha cielesna. Ale facet zawsze jak pies wróci do żony. Dlaczego? Nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Facet zdradzający może powiedzieć kochance, że ją kocha albo nie kocha. Powie, że nie kocha - kochanka pomyśli "aha, jestem tylko do ruchania na boku" i się skończy rumakowanie. Powie, że kocha - kochanka pomyśli "jaki cudny, skoro kocha, to pewnie kiedyś dojrzeje do tego, by zostawić żonę dla mnie" i trwa i czeka. Facet zdradzający może powiedzieć, że żonę kocha albo nie kocha. Powie, że nie kocha - kochanka zacznie pytać "to po co i dlaczego z nią jesteś, zostaw ją, nic z tego już nie będzie, jesteś z nią nieszczęśliwy". Wtedy facet musi wymyślać inne preteksty w stylu "dla dobra dziecka"/"bo kredyt"/"bo brat stryja babci żony ma raka i jej ciężko"/"bo to nie jest takie proste"... Ale wie, że te wszystkie argumenty są nieco naciągane i łatwe do obalenia. Powie, że kocha - kochanka wie, że jest i będzie drugą, że nie może liczyć na rozwód. Koleś jest "czysty", niczego nie obiecywał, nie mydlił oczu kochance, jasno postawił sprawę, dobrze wiesz kim dla niego jesteś. Więc to właściwie Twoja "wina", że jesteś jego kochanką, Twój wybór. Więc albo ciesz się, że jesteś jego kochanką i czasem się spotkacie na seks i pogaduchy, albo zacznij wierzyć w to, że zasługujesz na to, by być w czyimś życiu tą pierwszą, ważniejszą niż inne. Z nim nie będziesz. Powiedział Ci to jasno. Siłą go do rozwodu i odejścia od żony nie zmusisz, a on sam z siebie tego nie zrobi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#236 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Obawiam się, że będzie się przed żoną tłumaczył w stylu "pogubiłem się i musiałem stoczyć się na dno, by docenić dobro, jakie posiadam". W ten sposób kochankę zrówna do dna, a z żoną będzie żył długo i szczęśliwie... do czasu następnej miłostki. Niestety raz przekroczony próg w przyszłości wydaje się niższy. Cytat:
Uważam jednak, że gdy małżeństwo jest już prawie skończone, nastąpił rozpad pożycia, meble zostały podzielone i ustalone weekendy widywania z dzieckiem, to nie potrzeba rozwodu do wchodzenia w nowy związek. Potrzeba, by żona była świadoma co się dzieje. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Autorka łyka każde słowo kochanka jak młody pelikan
![]() Ja już się pogubiłam: to w końcu on kocha żonę, czy Autorkę? ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty uważasz, że on taki jest otwarty i nic nie skrywa, że wyznaje nawet uczucia do żony przy tobie - czyli, że on taki absolutnie szczery jest facet, wzór prawdomówności ty tak go widzisz: że to jest fantastyczna cecha, że taki on otwarty przy tobie a tymczasem z tej szczerości dla ciebie płynie nauka, że: on już teraz jasno ci mówi, że nie odejdzie od żony do ciebie, bo ją kocha ty zamiast podziwiać go za tą cechę, że to ideał jakiś, to powinnaś z tej szczerości wyciągnąć naukę: "on szczerze się mi przyznaje, że nie odejdzie od żony dla mnie, on mi to w oczy mówi" zamiast podziwiać i gapić się jak wół w malowane wrota w tą prawdomówność - to ty zacznij wyciągać wnioski z niej na razie masz przed oczami, a nie widzisz: patrzysz na egipskie hieroglify przed sobą, ale nie umiesz ich odczytać i zinterpretować Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-23 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.