Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-29, 09:45   #211
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
No to dzisiaj możesz rodzić Ty i katarzynka, jutro ja i Rockyy, a w poniedziałek Elain- ok
Ok, pasuje mi.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:47   #212
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dady 1
2 są za duże

Dostaliśmy w spadku po znajomej kilka pampersów (ale pojedyncze sztuki więc nie wiem dokładnie jaki rodzaj i zdecydowanie i ja i Tż wolimy Dadę)

W ogóle to Piotruś ma dziś imieniny Chyba mu trzeba sprezentować z tej okazji karuzelkę do łóżeczka
My z Dady kupiliśmy od razu 2, ale mówisz że się sprawdzają tak?

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:47   #213
magolina
Wtajemniczenie

Ewusia myślę, że dobrze sie stało, że tak z zaskoczenia bo gdybyście musieli czekać do niedzieli to o wiele więcej stresu by Was to kosztowało, myślałabyś za dużo a tak to rach-ciach i Tymus jest z Wami

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Aa magolinko, przypomniałaś mi.. witam się w 40 tygodniu...
zacny ,,wiek"

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A my z mężem mamy dziś 9tą miesięcznicę ślubu Bardzo ładna data na urodzenie się synka, ale niestety 1200 zł przejdzie nam koło nosa jakby co, więc zaciskam nóżki... byle do poniedziałku

Idę nadrabiać.
Najlepszego na następne miesiące i lata

Cytat:
W ogóle to Piotruś ma dziś imieniny Chyba mu trzeba sprezentować z tej okazji karuzelkę do łóżeczka
Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:47   #214
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ok, pasuje mi.
Mi nie bardzo wolałabym aby synuś był z lipca

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-06-29, 09:48   #215
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Enlevee

Fotki toaletowe - Lila wita w sobotni poranek wszystkie wizazowe ciocie

Jest boska!!!!!!:l ove:\

p.s. ja bym usunęła zdjęcia z gołą pipeczka
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Teraz sobie śpi obok mnie, jest przecudowny

Jeszcze raz gratuluję!! Słodziak na maksa

Cytat:
Jak Wam pisałam, miałam skierowanie do szpitala na czwartek i tak się umówiliśmy z naszym ginem że zgłosiły się rano do szpitala i on nas przyjmie na patologię na kilka dni na obserwację, a cięcie planował mi na niedzielę.
Jak dotarliśmy do szpitala to mnóstwo formalności, co chwilkę gdzieś mnie prosili, zbierali wywiady, badania i później czekanie. Po badaniu przez pielęgniarkę, wywiad ginekologiczny, usg, pobieranie krwi i moczu i kkolejna porcja czekania, później dostałam bransoletkę szpitalną "all inclusive" i pokazali mi salę gdzie mam leżeć na patologii..
Znów czekanie i badanie ginekologiczne. Trafiłam akurat na ordynatora i asystowal mu również mój gin, więc _ordynator bada i recytuje: napięcie w dnie macicy, szynka zgladzona 50%, rozwarcie 1 palec, główka dziecka wyczuwalna nisko w kanale rodnym. Skończył pozwolił się ubrać i poszedł na narade z moim ginem. Wrócił wziął mnie za ramię i mówi: dzisiaj działamy! Ja byłam w takim szoku ze nie wiedziałam ciebie dzieje i czy te jego słowa rzeczywiście mam rozumieć ze od razu czeka mnie zabieg. Kazali mi czekać w mojej sali na patologii i rozmawiamy z mężem czy t rzeczywiście już? Nie mogłam w to uwierzyć, wszystko tak szybko się działo.. Przyszedł później mój gin i pyta czy jadłam śniadanie, potwierdzilam więc powiedział tylko ze czekamy w takim razie 6 godzin i że planuje wziąćmnie na ccięcie o 13.05 to była właśnie chwilą w której dowiedzieliśmy się ze nasz synek pojawi się już na świecie. Ja naprawdę byłam w ogromnym szoku, sprzeczne uczucia szczęście, euforia i strach bo nastawiamysmy się na niedzielę. Wysłałam meza po nasze torby szpitalne i zostałam na patologii w oczekiwaniu na rozwój sytuacji cdn

W sumie lepiej, ze szybko i już masz Tymusia obok siebie

Cytat:
Hej
Melduję się w nowym wątku

Spałam dziś 4 godziny Mój syn bez wątpienia będzie lubił nocne imprezki
A my z mężem mamy dziś 9tą miesięcznicę ślubu Bardzo ładna data na urodzenie się synka, ale niestety 1200 zł przejdzie nam koło nosa jakby co, więc zaciskam nóżki... byle do poniedziałku

Idę nadrabiać.
To zaciskaj mocno!!

Ja gratuluje miesiecznicy

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My po pierwszej nocy w domu zaraz idziemy spac. Mala odpukac jest na razie grzeczna, budzi sie co jakies 3h, zje i dalej w kime fotki powrzucam jak tz bedzie mial wolne i z nia posiedzi bo ja większość czasu sie doje. Musimy byc na mm dodatkowo wiec odciagam, bo to małe ma spust jak nie wiem..90ml musi zjesc a cycki mnie tak bola jak ja kp..wiec dodatkowo do lodówki jak mam chwile
Co butelek to my mamy po jednej z tt i aventu i nie wiem czy jakos nie tak karmimy ale mala zasysa dużo powietrza. Tz sie wkurza ze tym karmic nie będzie
Pierwsza noc w domu to chyba wielki stres

U mnie boli brzuch jak na @ i później przechodzi...straszy.. straszy i nic

Czekamy do 08.07

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:48   #216
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Nie wyłamuj się. Grafik już ułożony.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:49   #217
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dady 1
2 są za duże

Dostaliśmy w spadku po znajomej kilka pampersów (ale pojedyncze sztuki więc nie wiem dokładnie jaki rodzaj i zdecydowanie i ja i Tż wolimy Dadę)

to świetujemy z Piotrusiem :wino:

Cytat:
Dzięki za oklaski wszelakie
A w pierwszą rocznicę ślubu chcielibyśmy chrzciny zrobić
No ale zobaczymy, czy się uda.
super rocznica!! my prawdopodobnie tez bedziemy chrzcic dokładnie w pierwsza rocznice slubu- no chyba że Zuzia wyskoczy dopiero po 12 lipca to nie zdarzymy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 09:51   #218
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Ja już pisałam, że moja ginka po zbadaniu mi brzucha w 38tygodniu powiedziała, ze w dniu porodu Dzidziuś będzie ważył 3300 I faktycznie tyle ważył, więc niektórzy lekarze po prostu mają ten dar
Lepsze niż usg
Moze ona ma usg w rekach

A tak na dobra sprawe kiedys nie bylo usg i wiele kobiet rodzilo, w dzisiejszych czasach mamy o tyle lepiej, ze mozemy wiele dzieci i kobiet uratowac poprzez cc, co kiedys bylo niemozliwe. Natomiast jezeli z dzieckiem wszystko jest w porzadku to stare metody badan nie sa zle.

Karolajn, fajnie, ze Hania ladnie ciagnie. To chyba normalne, ze przy kp dzieci mniej zasysaja powietrza, niz przy butelce, wiec nie martw sie za duzo. Pewnie bedzie u Was wkrotce polozna, moze zapytaj sie jej czy wszystko robisz dobrze
Stary 2013-06-29, 09:53   #219
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś planuje dzień u rodziców także znów mnie nie będzie z wami, jakby coś się działo to mam numer do Neni także dam znać
Życzę miłego dnia pozdrawiam
No odpocznij dziś porządnie, bo jutro rodzisz
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
dzis ma urodzinki moj Tz nie wiem co mu kupic . ale juz wiem co by chcial dostac z rzeczy nie do kupienie
Wszystkiego najlepszego dla TŻ
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
[B]

Aa magolinko, przypomniałaś mi.. witam się w 40 tygodniu...

Cytat:
Jestem sprobuje nadrobic. Hania strasznie duzo czasu pochlania
Witaj
Cytat:
Najlepszego dla Piotrusia
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:55   #220
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Nie wyłamuj się. Grafik już ułożony.
to ja moge wskoczyc dzisiaj na miejsce Katarzynki - tylko że ja wyjątkowo rewelacyjnie dzisiaj sie czuje
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 09:55   #221
fiazo
Zakorzenienie

u mnie w SR też polecają DADY, a odradzają pampers białe opakowanie bo dużo dzieci ma uczulenia

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 09:56   #222
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
My po pierwszej nocy w domu zaraz idziemy spac. Mala odpukac jest na razie grzeczna, budzi sie co jakies 3h, zje i dalej w kime fotki powrzucam jak tz bedzie mial wolne i z nia posiedzi bo ja większość czasu sie doje. Musimy byc na mm dodatkowo wiec odciagam, bo to małe ma spust jak nie wiem..90ml musi zjesc a cycki mnie tak bola jak ja kp..wiec dodatkowo do lodówki jak mam chwile
Co butelek to my mamy po jednej z tt i aventu i nie wiem czy jakos nie tak karmimy ale mala zasysa dużo powietrza. Tz sie wkurza ze tym karmic nie będzie
oby dalej tak dobrze i grzecznie Wam się układało

Ja zaraz wychodzę na chwilkę do sklepu... choć też strasznego lenia mam.. do tego stopnia, że włosów nie umyłam.. muszę podtapirować, spyskac lakierem, przemknąć niepostrzeżenie przez osiedle i szybkochodem do domu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:00   #223
Rockyyy
Zakorzenienie

Helloł dwupaki i rozpakowane kurczaki

Wyspałam sie,pojadła,popiłam,ruszk i policzyłam.
Witam sie poranną kawką-coś zamulona jestem chyba przez pogode.Wlasnie nałozyłam odzywke na włoski i nadrobie Was.Potem jedziemy z TZem po drobne zakupy i mamy w planach ogarnac na cacy sypialnio-Laurowy pokoik.

Brzuch mi twardniał całą noc i pobolewał w dole......

Wogóle jak szłam wczoraj spac to zawsze mam w zwyczaju przytulic mojego kłapouchego psa i powiedziec mu dobrano wiec kucłam sobie ,tule go i cos mi dziwnie w nogach.Patrze a one w kolanach i ponizej spuchnięteeeee jeszcze tylko owinąć sznurami i byłyby niezłe balerony
Stary 2013-06-29, 10:01   #224
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Ja zaraz wychodzę na chwilkę do sklepu... choć też strasznego lenia mam.. do tego stopnia, że włosów nie umyłam.. muszę podtapirować, spyskac lakierem, przemknąć niepostrzeżenie przez osiedle i szybkochodem do domu
A ja właśnie zaraz idę suszyć włosy, bo wymyłam i cała się od rana wycacałam (depilacja, balsamiki, maseczka)

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-29 o 10:03
Stary 2013-06-29, 10:02   #225
czarownica1
Zakorzenienie

dotarłam do lapka i do zdjęć

Cytat:
Dzień dobry

Znalazłam Was na nowym wątku, nadaje oczywiście że szpitala. Chciałam się wcześniej odezwać ale wczoraj czułam się okropnie i nie dałam rady, naprawdę to było dla mnie na tyle straszne że już zaczęłam wątpić czy dam radę :-(

Wczoraj miałam pierwszą dobę po Cc i brzuch bolał przeokrutnie, nie miałam siły się na łóżku obracać i czułam się jakbym wazyla z 200kg, dodatkowo miałam okropne skurcze brzucha, takie ze bałam się ze zemdleje z bólu. Poskarzylam się na te dolegliwości wczoraj na ochodzie, dostałam jakiś dziwny czopek na noc i czuję się o niebo lepiej

W załączeniu niespodzianka dla Was. Przedstawiam naszego wspaniałego i najdrozszegoskarbka Tymoteuszka.

Napiszę Wam później jak to u nas wszystko się potoczyło, jak tylko Tymuś mi pozwoli,, bo on jest wymagający ssaczek i pięknie się przysysa ale trzeba być na zawołanie co chwilka

Ewusia, śliczny ten Twój Ssaczek

Cytat:
Enlevee

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
u mnie w SR też polecają DADY, a odradzają pampers białe opakowanie bo dużo dzieci ma uczulenia
Oliath, Lilusia słodziutka . Ja poprosze następne zdjęcia bez smoczka, ok?

--------

poszłam do kuchni i machnęłam zmodyfikowaną napoleonke
wstawie Wam pozniej do K przepis, bo szybki, Latwy i pyszny.
jak nie wstawie to upowazniam Was do przypomnienia o nim.

Arrabiata, stara kapa.... padłam, jak przeczytałam
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:03   #226
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Potem jedziemy z TZem po drobne zakupy i mamy w planach ogarnac na cacy sypialnio-Laurowy pokoik.
Mamy podobne plany na dziś

A spuchnięte nogi są strasznie ... niewygodne
Stopy już mi nie puchną tylko właśnie nogi w łydkach i udach
Stary 2013-06-29, 10:05   #227
czarownica1
Zakorzenienie

FIAZO bardzo dziekuje za statystyki
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:07   #228
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Moj kot ma nowe futro na brzuszku. Wreszcie porasta i co? Mocno jej przeszkadza bo siedzi i je wylizuje. Tyle lat leczenia a ta malpa nie moze przebolec ze ma siersc wreszcie...
.
No i po co było uszczęśliwiać na siłę?
Cytat:
Dzień dobry
W końcu znalazłam Tymusia I jakie ma równe paznokietki
Słodziaczek Mały
Cytat:

Ja nie wiem jak Wy to robicie, że macie zdjęcia Dzieci z otwartymi oczętami Mój jak nie śpi to je też zamkniętymi
Cytat:
My chcieliśmy w lipcu, ale nam chrzestny wyjechał i będą dopiero w październiku
Strasznie późno jak dla mnie
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Nam na SR mówili, że karuzela to zło Bo dziecko się rozprasza i później nie może skupić na jednej rzeczy.

Kurde, jak ja mam psu dać tabletkę, jak owijam ją szynką a on i tak ją wypluwa, bo nie chce jeść w ogóle? Gupi nie rozumie, że chcę mu pomóc i nie współpracuje!
To będzie nieskupiony Mnie się karuzelki podobają to i Dzidziol dostanie o! Na sr wiaderka tez nie lubieją a my się kąpiemy i Glucior w momencie się wycisza )))

Co do tabletki to my psu na chama wciskamy i trzymamy pysk tak długo aż tabletka się rozpuści
Drastyczne, ale skuteczne

Cytat:
My z Dady kupiliśmy od razu 2, ale mówisz że się sprawdzają tak?
Nam bardzo i od wczoraj, jako, że nie mamy kikuta nie musimy ich podwijać W
Cytat:
to ja moge wskoczyc dzisiaj na miejsce Katarzynki - tylko że ja wyjątkowo rewelacyjnie dzisiaj sie czuje
Ja też się czułam rewelacyjnie- może to znak?
Cytat:
Ja zwykle jak się odpicuje to nic sie nie dzieje, a jak wychodze taka "niedorobiona" to spotykam Dotkę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:07   #229
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Totalnie nie ogarniam dzisiejszego spamu
Tez bym nie ogarneła gdybym w nim nie maczała paluchów tzn.klawiatury
Cytat:
Omg, właśnie miałam 3 mocne skurcze, takie 10 sekundowe

Od kiedy mi gin powiedziała, że mogę w każdej chwili się spodziewać porodziku, to żyję w strachu.
Kochana odpoczywaj i oszczedzaj sie bo jak na moje oko to dla Ciebie za wczesnie
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Witam się...
Zryczalam się i przynajmniej lepiej zasne, chociaż Filip się zestresowal biedny i rzuca się w brzuchu :-(

Nie chce mi się pisać teraz skąd teby humor. Mąż wyszedł się przewietrzyc jak przyszły moje dziewczyny i wrócił po 22... już się martwilam. Później się Zryczalam kolejny raz, przyszedł i pogadaliśmy.
Ale miło i tak nie jest. Poszedł spać a ja idę się myć... Już mam dość wszystkiego... Chciałabym mieć wszystko gotowe dla Fi i niech wychodzi.

Poza tym jestem podlamana wizytą, bo mój szef nie jest dokładny, czuje się niedobadana i przeszkadza mi to na tym etapie. Ani razu nie byłam badana wewnętrznie. Nie wiem nic o szyjce. Nic nie wiem :-( a to, że Filip ma zmierzoną główkę nic mi nie daje... :-( chce wtorek i jakieś badanie w szpitalu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie smutaj sie-wtorej szybko nadejdzie a wtedy nie odpuszczaj dopoki nie dowiesz sie wszystkiego o kapie,szyjce i wogóle
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam!
za chwile jade na uczelnie
trzymajcie kciuki, zeby ostatni egzamin byl zdany no i od popoludnia moge rodzic na calego :P chociaz nic sie nie zapowiada.... no ale dzis jak nie bedzie to tragedii nie ma, bo wieczorem urodzinki chrzesnicy, grill itp wiec przynajmniej bede miala wynagrodzone to czekanie :P

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej

Kejt- ściskam mocno i mam nadzieję, że będzie dzisiaj już lepszy humor Odnośnie badania wewnętrznego, czemu Ci nie zrobił Twój szef? prosiłaś go o to?

Kathe- za egzamin!

Jestem dziewczyny, jakby tego bylo malo wczoraj doszły naprawdę ogromne problemy finansowe, których się niestety nei da rozwiązać doraźnie i zmuszeni jesteśmy opuścić nasze mieszkanie i przenieść się do rodziców Tzta na okres urlopu 6msc macierzynskiego, którzy mieszkają poza Krk.. niestety u mnie w domu rodzinnym poki co to niemozliwe ze wzgledu na klotnie Tzta z moimi rodzicami, ktora sie juz ciagnie 2 rok..
to jednak prawda, ze nieszczescia chodzą nie parami, a całymi stadami, no ale dosc juz łez wylanych- trzeba się wziąć w garść dla tego małego szkraba co we mnie siedzi.

Ponadto zauwazyłam bóle skurczowe od dwóch dni co jakis czas, w nocy budzę się bo tak mnie ćmi jak na @.. już mam dość ciąży

Miłego dnia

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Ja mam Aventu, ale jeszcze ich nie testowałam bo nie miałam na kim
trzymam kciuki,zeby Wam sie wszystko ułozyło.Tak to juz jest ze jak sie cos pieprzy to masowo ale po burzy wychodzi w koncu słonce i bedzie dobrze Bezik-Tomaszek da Ci tyle radosci a pol roku szybko zleci i wrócisz ,,do zycia"
Cytat:
Dzień dobry

Znalazłam Was na nowym wątku, nadaje oczywiście że szpitala. Chciałam się wcześniej odezwać ale wczoraj czułam się okropnie i nie dałam rady, naprawdę to było dla mnie na tyle straszne że już zaczęłam wątpić czy dam radę :-(

Wczoraj miałam pierwszą dobę po Cc i brzuch bolał przeokrutnie, nie miałam siły się na łóżku obracać i czułam się jakbym wazyla z 200kg, dodatkowo miałam okropne skurcze brzucha, takie ze bałam się ze zemdleje z bólu. Poskarzylam się na te dolegliwości wczoraj na ochodzie, dostałam jakiś dziwny czopek na noc i czuję się o niebo lepiej

W załączeniu niespodzianka dla Was. Przedstawiam naszego wspaniałego i najdrozszegoskarbka Tymoteuszka.

Napiszę Wam później jak to u nas wszystko się potoczyło, jak tylko Tymuś mi pozwoli,, bo on jest wymagający ssaczek i pięknie się przysysa ale trzeba być na zawołanie co chwilka

słodziak Ewuś trzymaj sie,najwazniejsze ze cc juz za Tobą a z kazdym dniem bedziesz sie czuc coraz lepiej Tyle juz przeszłaś i naprawde jestes mocarna kobita
Stary 2013-06-29, 10:13   #230
katarzynkajg
Zadomowienie

Uciekam od was miłego dnia idę się prysznicować i jedziemy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-06-29, 10:18   #231
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Wogóle jak szłam wczoraj spac to zawsze mam w zwyczaju przytulic mojego kłapouchego psa i powiedziec mu dobrano wiec kucłam sobie ,tule go i cos mi dziwnie w nogach.Patrze a one w kolanach i ponizej spuchnięteeeee jeszcze tylko owinąć sznurami i byłyby niezłe balerony
uwielbiam Cię za to , że tak kochasz te psiaki...aaaa Kaukazkowi krzyczysz dobranoc? :P

Cytat:

zdrówka dla Piotrunia Gluciątka kochanego!!!

Cytat:
Witam się i ja

Sama.. bo nasz Piotruś Pan odwiedziwszy swoją prywatną osobistą spółdzielnię mleczarską padł zmęczony i śpi

[/COLOR]
Ja już pisałam, że moja ginka po zbadaniu mi brzucha w 38tygodniu powiedziała, ze w dniu porodu Dzidziuś będzie ważył 3300 I faktycznie tyle ważył, więc niektórzy lekarze po prostu mają ten dar
Lepsze niż usg
Margonu podziwiam Cię, ze dajesz radę z nami być...jak coś to czekamy też na jakies spostrzerzenia cenne wskazówki itp

Cytat:
Jejku jak mi było ciężko wypuszczać nad ranem męża do pracy.. przykro było na niego patrzeć.. oczy podkrążone, zapuchnięte.. zmęczony po wczorajszym calutkim dniu tyrki w pracy, a dzisiaj dokładnie to samo

A ja tej nocy kiepsko spałam, strasznie nogi mnie bolały, do tej pory czuję.. I to przez wczorajszy spacerek z przyjaciółmi i Idzią do znajomych.. Droga ogólnie krótka, ale ze względu na mnie szliśmy wolno i wyszło 45min w jedną stronę I jak ja mam dużo spacerować, co jest wskazane w ciąży, skoro później się męczę z obolałymi stopami, łydkami, udami, pośladami i kręgosłupem

i:
zdrówka dla męża.

EVEeWE
zdrówka dla MARY!!!

Cytat:

Idę nadrabiać.
gratulacje, Wasza 9 miesięcznica slubu już taka donoszona dochodzona...doDziabana nie mogłam sie powstrzymać

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Musiałam odinstalować i zainstalować od nowa apke bo nie mogłam do was wejść.
m.
to chyba wada apek mi też się kiedys tak zrobiło.

Cytat:
Jak Wam pisałam, miałam skierowanie do szpitala na czwartek i tak się umówiliśmy z naszym ginem że zgłosiły się rano do szpitala i on nas przyjmie na patologię na kilka dni na obserwację, a cięcie planował mi na niedzielę. ....) cdn
wyobraż sobie nasze zdziwienie...jak dałas info że masz Tymusia...już myślałyśmy że nam mózgi nieźle zbudyniały bo inną date podawałaś
Cytat:

wrzucam na 1str statystykę w moim poście

Fiazo jestes nieoceniona!!!!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobry

Brzuch na szczęście po no-spie przestał bolec i spałam spokojnie

stwierdziłam, że wizaż za bardzo wpływa na moje życie bo śniło mi się dziabanie i że miałam mieć zaraz cc w ogóle moje sny są tak dziwne, że szok.
:
Dobrze, ze przestał Cie brzuszek boleć:/
A wizaz..daj spokoj...toż to zmora, która nawet w śnie przybywa

Cytat:

jaka różowiutka, słodka Lilo!!!!!

Cytat:
Dzień dobry

-)
cudowny jak słodko śpi!!!!!

DLA WSZYSTKICH 40

Ja juz co prawda rano byłam, ale się jeszcze raz powitam HEJKAAAA

Ja ciut poprasowałam...na siedząco...mąż po pępku jeszcze śpi
Pogoda fajna chyba zarzucę jakieś pranie

KATHE trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZAROWNICZKA...aleś mi narobiła smaka na napoleonka zatłukę!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:19   #232
tweedledee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,
meldujemy się z pimpikiem, ale tż zaplanował nam dzisiaj jakąś wycieczkę, więc znikamy Jutro wyjazd do teściowej, także weekend w drodze, ale na pewno będziemy podczytywać!

ewusiu mam nadzieję, że już całkiem dochodzisz do siebie, a przynajmniej trzymam za to kciuki, żeby rana bolała już coraz mniej Tymuś jest przesłodki!

karolajn trzymamy kciuki, żeby i inne nocki były w miarę spokojne na pewno za niedługo trochę się zorganizujesz i będziesz mogła z nami trochę pospamować

oliath po raz 10000 - przesłodkości

Uwielbiam te wszystkie wasze-nasze dzieciaczki!!! To takie niesamowite być z wami przez całą ciążę, a teraz patrzeć ma to co dzięki niej powstało

En kochana, ja mimo wszystko rozumiem Twój ból Wierzę, że jest ci ciężko i źle, zwłaszcza skoro piszesz, że to nie jedyne wasze problemy, ale dużo nas tu jest w mało sielankowej sytuacji - uwierz przytulam cię strasznie mocno, żebyś była silna, na pewno będzie tak, jak oliath pisała - jak Tomuś się urodzi, wszystko się pięknie ułoży, wierzę w to! Sama po cichu u siebie na to liczę po narodzinach Alka
Czasami jest ciężko, ale trzeba szukać pozytywów w każdej sytuacji - nie będziesz zaraz po narodzinach sama, zawsze będą teściowie pod nosem, by małego przypilnować, a pisałaś, że masz z nimi nie najgorsze kontakty Może nie będzie aż tak strasznie? Pół roku szybciutko minie, uwierz

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ja się zbieram do wyjazdu, pewnie będę was w trasie podczytywać

Stary 2013-06-29, 10:20   #233
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry i witam się w nowym wątku

nasz smerf bardzo polubił nocne życie... cały dzień spokój a wieczorem i w nocy szaleje... tż bał się że zacznę rodzić i co 2 godziny pytał jak się czuje.... i od rana z pracy dzwoni ... czy już ma jechać

po tych wariacjach małego szyjka mnie ciągnie.... i chyba dopadł mnie syndrom wicia gniazda jak dotąd raczej się leniłam a teraz i prasowanie zrobione naczynia umyte jeszcze podłogi zamiotę i umyję.... a najchętniej to bym cały dom wyszorowała....tylko trochę sił mi brak

a jutro przyjeżdża teściowa miesiąc jej w domu nie było... odpoczęłam niesamowicie

więc pytam po co??? po co ona mi tutaj??!! znowu zacznie się kaszel gruźlika co 5 minut gwizdanie w kuchni radio włączone od 6 rano telewizor na full tak żebym swoich myśli nie słyszała i powtórka wszystkich telenowel z całego roku plus nowe brazylijskie:mu r: pytam po co i za co

jeszcze 2 lata i się wyprowadzimy ale to będą dłuuuuugie 2 lata
Stary 2013-06-29, 10:21   #234
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
witam sie z rana
Kathe trzymam kciuki za egzamin

dzis ma urodzinki moj Tz nie wiem co mu kupic . ale juz wiem co by chcial dostac z rzeczy nie do kupienie
nie poradze Ci nic bo sama mam zawsze problem z prezentem dla swego meża :/
Cytat:
za ktg
ja mam 3 typy imion, czekam cały czas, aż tż się określi i nie mogę się doczekać

wrzucam na 1str statystykę w moim poście
dobra robota
Cytat:
Jestem sprobuje nadrobic. Hania strasznie duzo czasu pochlania
Ja bym juz chciała zeby Laura zajęła mój czas
Cytat:
Hej
Melduję się w nowym wątku

Idę nadrabiać.
gratulacje
Cytat:
Jejku jak mi było ciężko wypuszczać nad ranem męża do pracy.. przykro było na niego patrzeć.. oczy podkrążone, zapuchnięte.. zmęczony po wczorajszym calutkim dniu tyrki w pracy, a dzisiaj dokładnie to samo Normalnie zajedzie mi się..
A jeszcze nie wiem nawet kiedy umył z wczorajszego wieczora naczynia i dwie patelichy po smażeniu kotletów. Że jeszcze miał chęci i siły by się takimi pierdołami od rana przejmować.

A ja tej nocy kiepsko spałam, strasznie nogi mnie bolały, do tej pory czuję.. I to przez wczorajszy spacerek z przyjaciółmi i Idzią do znajomych.. Droga ogólnie krótka, ale ze względu na mnie szliśmy wolno i wyszło 45min w jedną stronę I jak ja mam dużo spacerować, co jest wskazane w ciąży, skoro później się męczę z obolałymi stopami, łydkami, udami, pośladami i kręgosłupem

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

gratki
Bidulko,kimnij sie w dzien chcoc pol godzinki
Cytat:
D

Iwonka, Rockyy- rodzimy dziś czy jutro??
Ja moge dzis ale jutro tez ogarne

Cytat:
Elain witamy w seksi 40-stkach

ja tez sie dzisiaj wyjątkowo wyspałam, chyba tylko 4 razy wstawałam na siku. No to dzisiaj możesz rodzić Ty i katarzynka, jutro ja i Rockyy, a w poniedziałek Elain- ok

?
Oki pisze sie na to.Jutro Laura ma ostatni dzwonek zeby byc dzieckiem czerwcowym
Cytat:
Dzięki za oklaski wszelakie
Bd trzymac
Cytat:
Nam na SR mówili, że karuzela to zło Bo dziecko się rozprasza i później nie może skupić na jednej rzeczy.

Kurde, jak ja mam psu dać tabletkę, jak owijam ją szynką a on i tak ją wypluwa, bo nie chce jeść w ogóle? Gupi nie rozumie, że chcę mu pomóc i nie współpracuje!
Zło to Hello Kitty !!!!!!

Połoz mi ja na jezyk i wsun głeboko.Zacisnij mu ręką paszcze i głaskaj po gardle-Tz tak robi jak nasz kłapouch nie chce zjesc po dobroci w kiełbasie a musi wziąść lek.Pies w koncu przełknie śline i tbltea z nią pojdzie
Stary 2013-06-29, 10:22   #235
Samantha7
Zakorzenienie

Neni - gratki miesiecznicy

Karolajn - super i oby wszystko bylo ok z karmieniem

Gratki nowych tygodni

Margos - buziak dla Piotrusia swietuje dzis z moim Tz

Ja nie moge spac. Mlody wygina smialo cialo bo miejsca mu juz malo. W nocy wczoraj snilo mi sie, ze mialam zebra tak wygiete jak jakies skrzydla i prawie mi pekaly. Do tego ciagle mi jakies mumy sie snia, a ja tv w ogole nie ogladam i na necie nic nie czytam. Dzis za to se bajke ogladalam zeby mi jakies misie pysie sie przysnily. Tz z boku tak chrapie ze glowa boli. Ma zatoki chore. Ale co tam po co leczyc. Moj Tz zawsze twardziela udaje. Szkoda mi go a zarazem wkurza mnie to.

Chyba zamkne oko choc na moment pospac. Wrzuce mego brzucha i moj smieszny pepek

Milego dzionka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (92,1 KB, 53 załadowań)

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:22   #236
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
gratulacje, Wasza 9 miesięcznica slubu już taka donoszona dochodzona...doDziabana nie mogłam sie powstrzymać
Nie tylko Ty się nie możesz powstrzymać, ale też ciekawskie sąsiadki z naszych rodzinnych miast, które to liczą sobie, czy nasz syn ślubny czy nie
Stary 2013-06-29, 10:25   #237
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam ponownie
Gardło mnie coś boli

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam!
za chwile jade na uczelnie
trzymajcie kciuki, zeby ostatni egzamin byl zdany no i od popoludnia moge rodzic na calego :P chociaz nic sie nie zapowiada.... no ale dzis jak nie bedzie to tragedii nie ma, bo wieczorem urodzinki chrzesnicy, grill itp wiec przynajmniej bede miala wynagrodzone to czekanie :P
za egzamin.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Jestem dziewczyny, jakby tego bylo malo wczoraj doszły naprawdę ogromne problemy finansowe, których się niestety nei da rozwiązać doraźnie i zmuszeni jesteśmy opuścić nasze mieszkanie i przenieść się do rodziców Tzta na okres urlopu 6msc macierzynskiego, którzy mieszkają poza Krk.. niestety u mnie w domu rodzinnym poki co to niemozliwe ze wzgledu na klotnie Tzta z moimi rodzicami, ktora sie juz ciagnie 2 rok..
to jednak prawda, ze nieszczescia chodzą nie parami, a całymi stadami, no ale dosc juz łez wylanych- trzeba się wziąć w garść dla tego małego szkraba co we mnie siedzi.
Ściskam mocno Nie wiem czy cię to pocieszy, ale my przechodziliśmy przez takie coś rok temu. Jak mój szef dowiedział się, że planujemy ślub, to nie przedłużył mi umowy. Tydzień później TŻ dostał wypowiedzenie... W ciągu tygodnia spakowaliśmy rzeczy i przeprowadziliśmy się 400km od Lublina. TŻ znalazł pracę w ciągu kilku dni, ja w ciągu miesiąca - wzięliśmy ślub i zaczęło się układać. Niestety mieszkamy z rodzicami, ale mamy w planach budowę, więc liczę, że szybko pójdzie. Trzymam bardzo mocne żeby i wam się ułożyło.

Cytat:
Dzień dobry

Cudo A, że nie czekali do niedzieli, to może lepiej? Nie miałaś czasu się dodatkowo denerwować

Cytat:
Śliczna ona

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
oby sie na katarze skonczylo, bo jak pojde do szpitala nie chce myslec jak oni sobie z nia radza chora. TZ wstanie sprobujemy ja poinhalowac, to najbardziej pomaga, a ona tego nienawidzisz.
Biedna ta Marysia wasza Oby nie rozwinęło się nic poważniejszego

Cytat:
A macie butelki antykolkowe? Może za duże dziurki mają smoczki? Jest ich taki wybór, że może warto poszukać jeszcze innej...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 10:25   #238
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
witam w nowej części

statystyki poniżej
Ale mam tendencje zniżkową
Chyba mnie niedługo wywalą

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 10:25   #239
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Chyba zamkne oko choc na moment pospac. Wrzuce mego brzucha i moj smieszny pepek

Milego dzionka
Ale super foto
Brzusio pokaźny, ale zero rozstępów

Lecę te włosy suszyć i obiadek szykować
Stary 2013-06-29, 10:26   #240
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwonka:P Ty kwitnąca a ja dzisiaj zdycham..

margosia: najlepszego dla Piotrusia z okazji imienin

Niunia: 2 lata mogą z bejbi szybko minąć

Rocky: wspólczuję opuchlizny

Margosia ile już wam zeszło pieluch?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości