![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy ze wsi
Cytat:
![]() My mamy ogród, a że mieszkamy z teściani to prowadzę go razem z teściową. Robimy kiszone i konserwowe ogórki, sałatki warzywne, soki i dżemy. Mamy też tunel na pomidory a i nawet kwiaty z teściową rozmnażany, np w tym roku dużo chryzantem nam pięknie urosło to sprzedaliśmy trochę i podzieliliśmy się z najbliższą rodziną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz nie dam rady bo nie ma kto mi dzieci przypilnować jak miałabym iść pielić. Przetwory robię jak mam z czego ![]() Dżemy jabłkowe,śliwkowe,malinow e,wiśniowe. Maliny w cukrze,wiśnie w syropie. Kompoty z jabłek,gruszek,wiśni,trus kawk Soki owocowe Gruszki w occie Ogórki na 100 sposobów,buraczki konserwowe Przecier pomidorowy itd itp ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Monarika przynjmniej nawieźć musisz.
My jeszcze czereśnie pyszne mamy to je do słoików pakuję ![]() A z innej beczki: Byłam wczoraj u pediatry ![]() ![]() ![]() Opieką lekarską w mojej okolicy jestem załamana ![]() I przy okazji taki bilans (za 5 dni stuknie nam 9 miesięcy): zważyłam i zmierzyłam Małą: 10kg, 82 cm wzrost, 46 głowa i 49 klatka ![]()
![]() |
#214 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzeba będzie spróbować z tym obornikiem ![]() a jak nie to może zrezygnować z ogrodu na jeden rok i dać odpocząć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do oparzeń to wyczytałam gdzieś kiedyś tu na wizażu, że po oparzeniu warto posypać ranę sodą oczyszczoną ![]() ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-14 o 10:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
Przechwaliłam spanie mojego synka
![]() ![]() Ifwka to spora Twoja córcia. Mój ma 9 mcy - ok. 8,6kg i jakieś 74 cm. Za to główką nadrabia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też opieka nie powala :/ w mojej przychodni nie ma pediatry to jeszcze lepiej ![]() Jeszcze na pociechę napiszę Ci, że byliśmy w poniedziałek na cmentarzu i wzięłam Basię ze sobą, a ta latała jak nakręcona i nawet nie wiem kiedy, a dotknęła ręką znicza, który prawdopodobnie palił się od tygodnia :/ rękę zabrała szybko, ale piekło cały wieczór, bo popłakiwała co i rusz. Teraz ma czerwone, jakimś cudem bez pęcherza. Poza tym masz dużą córcię, chyba ubranka to ma na 86 już ? To tak jak moja córcia ![]() Cytat:
Otylka też spora, a Basia ma 20 m-cy i jakieś 10 kg, dopiero zaczynają pasować ciuszki na 86 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
No dokladnie 86 jak nic, a że brzuszek okrąglutki
![]() Mam nadzieję że jej nie tucze za bardzo, i że jak ruszy pupe do raczkowania albo chodzenia to trochę schudnie ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
jeju, moja dwulatka wlasnie wyrasta z 86 rozmiaru...
![]() moje dziecie młodsze od wczoraj nie spi tak jak kiedys. i ulewa. budzi sie bo chce ulac... zwariuje bo wysoac sie nie moge bo w nocy tez godzine lulalam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nieźle waży "malutka" moja Oliwka 14 miesięcy 8,5 kg ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na pogotowiu więc lekarz akurat ten jaki miał dyżur, żaden pediatra czy coś. A do innego pediatry zostaje mi tylko prywatnie iść..
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chętnie dołączę do Waszego wątku - również jestem wsiową mamusią ![]() Pola 4.12 skończy 11 miesięcy, czyli już niedługo roczek... Waży teraz 10,5 kg i ma ok. 81 cm "wzrostu". Przy okazji witam Iwfkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No Pola też Ci ładnie waży ![]() Napisz coś więcej o Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem z Małopolski, tak pomiędzy Krakowem a Nowym Sączem ![]() Hmm... Od stycznia jestem mamą, a od czerwca także żoną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, nie mogę rozgryźć mojego dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-11-23 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a my wczoraj znowu IP trzeci raz w tym tygodniu ![]() Oliwce oczko się papra,nikt w Suw nie potrafił jej pomóc tylko ganiali nas z miejsca na miejsce aż w końcu pojechalismy 150 km do Białego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
U mnie też nieciekawie, Oliwka sie pochorowała, kaszle przeraźliwie, katar mega, w nocy gorączko, dzisiaj idę prywatnie do lekarza i za jego radą zakupiłam katarek i powiem że rewelacja, tyle glutów wyciągnęłam że szok. Dzisiaj w nocy jakby już lepiej no i oczywiście został jest z nią Tż więc spała do 7, a jak jestem ja to co tam matka ma spać - pobudki nawet o 5 ......ehhhh
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.