Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 12:45   #211
magbes
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Witajcie dziewczynki moje drogie
z gory przepraszaam, ze nie pocytowalam ale za to nadrobilam
z pamieci:
cebulka - mysle, ze dobrze ze kupilas laktator. jak sie nie przyda to sprzedaz... ja mialam przed porodem i juz w szpitalu dzialalam na nim. mala nie umiala zlapac mi cyca, pewnie podobnie jak u bajki powodem byly plaskie brodawki, musiala byc dokarmiana z butli i tu poczatkowo szlo mm ale pozniej zawzielam sie z laktatorem i jechalam co chwilka i juz dokarmialam swoim mleczkiem. w domu pozniej, jak mala nie przybierala prawidlowo na wadze to tez musialam dokarmiac i tu rowniez poszedl w ruch laktator. JEDNAK ja mialam wlasnie avent reczny i nie jest zadowolona... nie dosc ze mialam pogryzione sutki to on mi jeszcze bardziej je podraznil. krew sie lala no i prez chyba 2 miesiace walczylam zeby wyleczyc... mascie, i nawet antybiotyk juz wykupilam bo nic nie pomagalo... jednak juz antybiotyku nie bralam, przystawialam Dominike mimo boooooolu i jakos wreszcie przeszlo ALE pomogl mi w tym laktator ktory mi wypozyczono z poradni laktacyjnej - medela swing (patrzylam cholerstwo ponad 500-600zl kosztuje ;mdleje; ) cudo nad cudami....szlo jak w maslo choc po przygodach z piersiami juz zastanawalam sie nad kupnem... Jednak odstawilysmy calkowicie laktator Choc mam teraz avent elektryczny i jest w miare ok - czasem jak jest potrzeba (czyli nabrzmiale piersi ) to odciagam - no,,,to moj elaborat nt laktatorow ;p
a powiedz cebulko, gdzie Ty rodzisz...bo nie pamietam

iza - karmienie piersia to raczej karmienie na zadanie, pierwsze 2-3 miesiace to taka stabilizacja wszystkiego.... pozniej moze malemu samo sie unormuje wszystko i bedzie mial bardziej okreslone pory posilkow.... Ja karmilam co 3 godziny od poczatku bo mala mi sie nie wybudzala sama do jedzenia i w zwiazku z jej niska waga musialam pilnowac godzin,.. teraz je roznie... ale w dzien co ok 3 godzinki. W nocy je przewaznie raz,,choc i zdarza sie sie i 2 i 3 razy.

kinga, mamaszkraba i hope - witajcie milo Was u nas widziec

Linka - wspolczuje zatok,,,oby obylo sie bez antybiotyku

nie pametam co komu jeszcze mialam,,,

nie odzywalam sie kilka dni bo... bylysmy w szpitalu ... na poczatku napisze ze jest wszystko ok
nie pisalam Wam ale niunka robila mi brzydkie kupy - z nitkami krwi od czasu do czasu no i pediatra zlecila szereg badan. morfologia ok wyszla, posiew kupki tez, za to proby watrobowe miala podwyzszone no i stwierdzila ze ona na przychodnie juz niewiele moze i dala skierowanie na oddzial,,, dlugo wahalismy sie co robic....tym bardziej, ze Dominika usmiechnieta, bez boli brzuyszka, bez goraczki itp... ale jednak zdecywdowalismy sie zglosic... no i bylysmy od poniedzialku do wczoraj. na szczescie wszystkie badania wyszly dobre, proby watrobowe spadly, wykluczli alergie i szereg badan zrobili pod roznymi katami, usg brzuszka wyszlo b.dobre i nas wpisali,, powiedzieli, ze kupka mogla byc taka od jakiegos niewielkiego pekniecia czy moze cos ja uczulilo niewiele a co do prob watrobowych ze moze byc to odczyn poszczepienny po dawce rotawirusow ze rzadko ale moze sie zdarzyc... drugiej dawki mamy juz nie dawac.... i o.... ale przynajmniej jestem spokojna. choc nie wiem czmu kazali mi profilaktycznie potrzymac diete bez nabialu.....

no to sie rozpisalam....
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:01   #212
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Magbes, na Pomorzanach zamierzam rodzic.
Dobrze, ze lekarka dala wam to skierowanie, lepiej dmuchac na zimne. Cale szczęście, ze Dominika zdrowa.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:14   #213
IsiaG
Zadomowienie

Magbes, cieszę się, że z Dominiczką jest ok. Cudo nasze małe.

Lunka, gdzieś Ty????

A ja sobie zamówiłam czysty olejek arganowy i właśnie go dostałam. Mam go na twarzy, na włosach (ale już umyłam) oraz Lidka na buźce, bo coś brzydko jej wyskoczyło i ma plamki czerwone i szorstkie. Oraz na pupci, bo chyba ma odparzone. Przez te zęby, co chwilę muszę zmieniać jej pieluchę. Także zobaczymy za kilka dni jak sobie radzi z naszymi skórami i włosami. Włosy to na suche końcówki. A skóra, wiadomo, zima i te rzeczy.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:14   #214
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1920 Pokaż wiadomość
Dzień dobry czytałam właśnie o tym Acardzie ,mogę go łykać na wlasną rekę jak to w ogóle wygląda,on jest chyba bez recepty ? dobrze kojarzę ?
Ja brałam Acard do 25 tc ciąży ale z zalenia lekarza.
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

Maleństwo ma się dobrze fika aż miło, do tego już na 100% będzie CHŁOPCZYK Raduś nasz kochany lekarz nawet specjalnie zrobił zdjęcie siusiaka aby Tż-t miał dowód i mógł się chwalić znajomym. Co do skurczy kazał mi ciągle brać magnez. Malec nasz mierzy od główki do pupy 13 cm i ma długie nogi W pewnym momencie usg lekarz kazał mi przytrzymać samej głowice usg bo odbierał tel, to mogłam sobie sama pooglądać jak skacze moje kochanie

Co do zwolnienia lekarskiego nie mam na nie szans i nawet lekarz kiwał głową że teraz jest z tym ciężko bo on sam chętnie wysyłałby pacjentki na to zwolnienie ale teraz żeby je dostać to trzeba mieć na prawdę problemy duże zdrowotne i trzeba w szpitalu leżeć no ale idę w takim razie na chorobowe cieszy mnie to bo nie muszę się przynajmniej na razie martwić o to co i jak w pracy będzie, po prostu będę siedzieć w domu, na razie nie mam dokładnie powiedziane do kiedy to chorobowe ale prawdopodobnie pociągne na nim aż do kwietnia a wtedy już będę mogła iść na zwolnienie także jest dobrze

A tak poza tym to przytyłam trzy kilo ale jak na 5 miesiąc to chyba nie dużo
Gratuluje synkaI za wage
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Melduję się po wizycie. Na poród się nie zanosi, choć niby szyjka się coraz bardziej otwiera. Dostałam skierowanie na KTG na które mam się zgłosić do szpitala w terminie porodu, czyli we wtorek. Mam jednak nadzieję, że nie będę musiała, że akcja zacznie się sama wcześniej. Co do infekcji to ginka stwierdziła, że to coś bardzo delikatnego, żeby smarować clotrimazolem i powinno przejść. Że te podrażnienia to z powodu opuchniętych i przekrwionych przed porodem warg sromowych. Jakby coś się pogarszało to przyjść bez kolejki. No i w sumie tyle...
Mam nadzieje że jednak coś się ruszy
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
nie odzywalam sie kilka dni bo... bylysmy w szpitalu ... na poczatku napisze ze jest wszystko ok
nie pisalam Wam ale niunka robila mi brzydkie kupy - z nitkami krwi od czasu do czasu no i pediatra zlecila szereg badan. morfologia ok wyszla, posiew kupki tez, za to proby watrobowe miala podwyzszone no i stwierdzila ze ona na przychodnie juz niewiele moze i dala skierowanie na oddzial,,, dlugo wahalismy sie co robic....tym bardziej, ze Dominika usmiechnieta, bez boli brzuyszka, bez goraczki itp... ale jednak zdecywdowalismy sie zglosic... no i bylysmy od poniedzialku do wczoraj. na szczescie wszystkie badania wyszly dobre, proby watrobowe spadly, wykluczli alergie i szereg badan zrobili pod roznymi katami, usg brzuszka wyszlo b.dobre i nas wpisali,, powiedzieli, ze kupka mogla byc taka od jakiegos niewielkiego pekniecia czy moze cos ja uczulilo niewiele a co do prob watrobowych ze moze byc to odczyn poszczepienny po dawce rotawirusow ze rzadko ale moze sie zdarzyc... drugiej dawki mamy juz nie dawac.... i o.... ale przynajmniej jestem spokojna. choc nie wiem czmu kazali mi profilaktycznie potrzymac diete bez nabialu.....

no to sie rozpisalam....
Dobrze że jest już wszystko ok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:45   #215
...Skierka...
Zakorzenienie

witam dziewczyny i nowe staraczki również

myślałam że cebulka już rodzi ale widze że ociąga się z tym jeszcze

cebulko z tym goleniem to wiemy wszystkie przed porodem że to z cudem niemal graniczy a codo infekcji to całe szczęście że to nic poważniejszego
isia super że wizyta udana i że wujaszek zakochany w Lidce
anteria gratuluję super wiadomości po wizycie i synka już w 100% a 3 kg to naprawde malutko

a do mamuś mam pytanie... Tymek zrobił dziś już od rana z 5 kupek. Takie wodniste i troche ze śluzem (przepraszam za opisy tej mało przyjemnej sprawy ). Poprzednio doktorka mówiła że takie bardziej wodniste mogą być po antybiotyku (i nadal takie ma a antybiotyk brał od 2 stycznia a skończył w zeszłym tyg). Ostatnio robił tak z 4-6 na cały dzień. Po czym poznać biegunke? Bo tak sie zastanawiam.....

dziecie sie moje obudziło więc narazie to tyle

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:53   #216
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

no to sie rozpisalam....
Dobrze, że na początku napisałaś, że wszystko ok, bo bym się martwiła, a tak czytałam ze spokojem chociaż.
Jezeli wszystko wyszło w porządku to się kamień z serca

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

A ja sobie zamówiłam czysty olejek arganowy i właśnie go dostałam. Mam go na twarzy, na włosach (ale już umyłam) oraz Lidka na buźce, bo coś brzydko jej wyskoczyło i ma plamki czerwone i szorstkie. Oraz na pupci, bo chyba ma odparzone. Przez te zęby, co chwilę muszę zmieniać jej pieluchę. Także zobaczymy za kilka dni jak sobie radzi z naszymi skórami i włosami. Włosy to na suche końcówki. A skóra, wiadomo, zima i te rzeczy.
Koniecznie daj potem znać jak sobie radzi bo ja uwielbiam takie naturalne kosmetyki i eksperymenty

Siedze sama w domku, cisza i spokój nażarłam się orzechów w czekoladzie i Mikołaj buszuje

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:06   #217
BieniekI
Raczkowanie

A A
Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość

cebulko z tym goleniem to wiemy wszystkie przed porodem że to z cudem niemal graniczy a codo infekcji to całe szczęście że to nic poważniejszego
anteria gratuluję super wiadomości po wizycie i synka już w 100% a 3 kg to naprawde malutko

a do mamuś mam pytanie... Tymek zrobił dziś już od rana z 5 kupek. Takie wodniste i troche ze śluzem (przepraszam za opisy tej mało przyjemnej sprawy ). Poprzednio doktorka mówiła że takie bardziej wodniste mogą być po antybiotyku (i nadal takie ma a antybiotyk brał od 2 stycznia a skończył w zeszłym tyg). Ostatnio robił tak z 4-6 na cały dzień. Po czym poznać biegunke? Bo tak sie zastanawiam.....

A sprawdzałaś czy nie ma w kupce przerostu candidy? To może być przyczyną po antybiotykach...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 15:28   #218
...Skierka...
Zakorzenienie

magbes to całe szczęście że wszystko jest ok.. widzę że nie tylko ja mam "kupkowy"problem
Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
A A

A sprawdzałaś czy nie ma w kupce przerostu candidy? To może być przyczyną po antybiotykach...
ale to trzeba zrobić ten posiew tak? i co sie robi wtedy jesli jest...? może głupie pytania ale naprawde nie wiem jeszcze takich rzeczy...
pewnie niedługo wybiore sie do lekarza z małym to o to też zapytam...

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2014-01-30 o 15:31
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 15:35   #219
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Witam sie w 1dc..pierwszy antyk zjedzony :-D
No to teraz będzie rozwinięcie akcji

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Hej staraczki I ex staraczki chcialabym tu dolaczyc do Was, pare kobitek juz kojarze, choc swiezynka jestem na wizazu.

Jestem Monika 25 lat, dwa Aniolki kochane mam w niebie. Psychicznie juz jestem staraczka a fizycznie jeszcze chwilke musze poswiecic sie diagnostyce I ruszamy
Pozdrawiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hej.
Ja bym działała, ale i robiła badania.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Aa, na razie pierdółki. Doszła juz lampa sufitowa do pokoju oraz komódka, ale ta druga czeka na skręcenie
Teaz wybieram pościel, bo ktoś (santom??? ) załączył na wątku majowym, no i wpadłam
Na razie podoba mi się ta:
http://allegro.pl/amy-7-el-sliczna-p...tml?source=mlt
Firanki sa z bonprixa, ale już widzę, że nie mają na stanie, więc fotka poniżej.
A lampka taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60195976/

Więcej grzechów zakupowych nie pamiętam i tej wersji będę się trzymać

A nie, jednak coś jeszcze wzięłam, kompletnie z czapy: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...y=998&source=7 bo mi brakowało do rabatu z bonprixa - kolor czerwony Będzie sukieneczka na... yyy.. Boze Narodzenie

No współczuję, zdecydowanie powinnaś coś dostać na to zakażenie Jeszcze może zdążysz się wyleczyć przed wielkim dniem
Jaka cudna ta lampa sufitowa
A sukieneczka idealna na święta

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
J
Kurcze, właśnie się zorientowałam, że sami wszystko kupujemy, a nie dajemy sie innym wykazać... Bo tak szybko kupiliśmy wózek i nosidełko, i łożeczko, że rodzina juz nie ma pola do popisu Trudno, ciuszki beda kupować. Albo tonę pieluch
Ja uważam, że pieluchy to najlepszy prezent dla malucha

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
U mnie kumulacja : @ + zapalenie zatok...na 13 ide do lekarza..pewnie bez antybiotyku się nie obędzie..pffffffffff

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Moi też nie będą mieli pola popisu nawet na chrzciny nie zostawiłam wolnej ręki - mate mam, karuzelę mam, leżaczek mam, fotelik mam. Niech dają koperty
Następna Zosia-samosia
A tak na serio, to koperty fajna sprawa....

Cytat:

no to sie rozpisalam....
Najważniejsze, że możecie spać spokojnie

Cytat:

Też się nad tym ostatnio zastanawiałam..... i dalej jakoś nie wiem, podłączam się do pytania...

Hej, byliśmy na tym szczepieniu przeżywałam chyba bardziej niż Agata. Ale po tym szczepieniu musiałam jej podać lek przeciwbólowy, bo mi płakała strasznie. Przeszło i .... przekręciła się dziś sama na boczek
Dostaliśmy też skierowanie na badania, narazie na mocz, bo Mała kiepsko sypia i powiedziałam o tym lekarce. Powiedziała, że to może zęby (to, że nic nie widać to nie znaczy, że nic się nie dzieje), ale lepiej sprawdzić czy wszystko jest ok.

Czy u Was też tak wieje??? Wieje i zimnica przez to jeszcze większa Ja już chcę wiosny

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 15:49   #220
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Może to być po antybiotyku, albo po czymś do jedzenia. A dawałaś mu jakieś biotyki przy antybiotyku? Ja zawsze daję acidolac baby. nawet jak my wszyscy w domu mieliśmy grypę żołądkową, to dawałam Igorowi acidolac i jego ominęło Spróbuj mu to dać, to jest na florę bakteryjną w jelitkach.
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 15:58   #221
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Jaka cudna ta lampa sufitowa
A sukieneczka idealna na święta

Czy u Was też tak wieje??? Wieje i zimnica przez to jeszcze większa Ja już chcę wiosny
Dziękuję

Wieje, wieje, ale już od weekendu ma być ponoć odwilż!

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 16:21   #222
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Następna Zosia-samosia
A tak na serio, to koperty fajna sprawa....

Tak serio to niech kupują, co chcą. Jak mi się nie będzie podobało to po chamsku schowam na strych i już

Chyba wieje, chociaż dzisiaj nie byłam na dworze nawet

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 16:28   #223
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

teorema - piekny pokoik to łóżeczko jest z funkcją kołyski czy to tylko taki stajl?

santom- nie pamietam gdzie doszlam, ze trzebabylo placic, to bylo dawno... i to byla gra na androida. daj linka do twojej, bede od nowa stukać

Linko- zdrówka i oby @ nie dokuczała.

hej Isia

kinga 1920 -ja jednak bym się skonsultowała z lekarzem... Acard nie jest taki bezpieczny, moze doprowadzac do wewnętrznych wylewów, więc trzeba jednak wcześniej się zdiagnozować, porobić badania, czy faktycznie jest potrzebny...

cebulowa,
tak wlasnie clotrimazol i pimafucort to maści jak złoto w takich sytuacjach, także smaruj, zeby nic się nie przyplątalo w podrażnionym miejscu

elunka88 - hej - ty też świętkorzyskie?

hej magbes dobrze, ze z malutką ok i ze juz w domku na spokojnie siedzicie

sophia - hej wiesz ja też już miałam działać ale dr dała mi skierowanie na histero i jednak pasowałoby ją zrobić, bo nie wiadomo czy to nie jakas bakteria powodowała#... niby mogłabym się starać ale kurcze zdałam sobie sprawę, że jak poronię znów to tylko wydłużę sobie drogę do upragnionego macierzyństwa a nie skrócę więc już poczekam do tej histero. O ile termin mnie nie zabije, bo do kwietnia to max bym czekała ;/
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 16:40   #224
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
elunka88 - hej - ty też świętkorzyskie?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 17:07   #225
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Przeszło i .... przekręciła się dziś sama na boczek

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:22   #226
Luna0
Zakorzenienie

Ja tylko na chwile wiec reszte nadrobie jutro

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja też się ciągle boje..Jak śpi to bardzo często sprawdzam czy oddycha...
Izka to też moja fobia. Wcześniej miałam świra, myjąc naczynia sprawdzałam co ok 3 min, z prysznica 5 minutowego wychodziłam dwa razy teraz troche mi przeszło bo jednak Kamil ma te swoje 10 miesięcy ii często śpi tak przykryty z nosem w materacu że sama nie wiem jak on tam oddycha, ale się przemieszcza więc nie upilnuje. A i tak w dzień kukam i go budzę swoim oddechem, bo ma wrodzony czujnik
albo TŻ mówie żeby do niego zobaczył, ten patrzy i mówi że śpi. A ja pytam "ale czy dycha?!"

Cytat:
Witajcie wasze forum jest zbawienne .Miło się czyta że tylu dziewczynom się udało.My staramy się już od 8 miesięcy ,z czego jestem już niecały miesiąc po #,była to wczesna ciąża ale coś poszło nie tak,przyczyny nieznane .Jestem po wizycie u gin która kazała "działać" mimo że nie dostałam jeszcze @,nie wiem co mam o tym myśleć ,działać czy zrobić dodatkowe badania ???
witaj
zrozumiałam że nasze forum jest zabawne

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
To ja bardziej nie chciałam żeby widział.Na nim widok krwi i wychodzącego dziecka nie zrobił obrzydzenia czy traumy.Mówił że najgorsze dla niego było moje cierpienie.Ale jak go zapytałam czy jak kiedyś będziemy mieli drugie dziecko czy chce być przy porodzie bez wahania powiedział że tak.
TŻ ma poprostu normalne,zdrowe podejście
Mój też tak mówi
i jest mi strasznie przykro jak o tym piszecie bo do dziś nie moge przeżyć że TŻ nie był przy wyjściu małego... ale w sumie widział go pierwszy, ja przyjechałam później do góry...
i przy drugim też go nie będzie

Cytat:
No to jestem w kropce teraz. Chyba ankietę zrobię. A Ty jaki masz laktator. Ja chciałam kupić ręczny aventa, koleżanka sobie chwali. Elektryczny dla mnie to zbyt duży wydatek.
Dobrze że kupiłaś. Ja też miałam aventa i mimo że nie bardzo mi szło odciąganie i w sumie nie miałam po co, to gry pozniej wychodziłam na więcej niż 3 godziny musiałam odciągać bo bardzo mnie pełne piersi bolały. Nie dałabym rady bez, mimo że często nie używałam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:39   #227
pszczoua
Zakorzenienie

Pytacie o biegunki. U nas to byly czeste wodnisto sluzowate kupki czesto w kolorze zielonym. Zdarzylo sie tez kilka razy ze byly w nich niteczki krwi ale ze bylo ich kilka to nie bylam u lekarza. Kupki zdarzaly sie nawet przy kazdyn baczku takie malutkie. U nas winowajca byl prawdopodobnie nabial. Odstawilam i sie lekko poprawilo. Teraz wprowadzilam marchewke i jest super

Cebula rodzisz?
Stary 2014-01-30, 17:43   #228
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
i jest mi strasznie przykro jak o tym piszecie bo do dziś nie moge przeżyć że TŻ nie był przy wyjściu małego... ale w sumie widział go pierwszy, ja przyjechałam później do góry...
i przy drugim też go nie będzie
Ja już ostatnio przepłakałam pół wieczoru, że każdy ma męża przy sobie w takiej chwili a mojego nie będzie
zanim dojedzie to i tak minie kilka dni.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 17:50   #229
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Cebula rodzisz?
Jak widać nie zanosi się póki co :-P

Cytat:
Ja już ostatnio przepłakałam pół wieczoru, że każdy ma męża przy sobie w takiej chwili a mojego nie będzie
Mój za to nie bardzo chce być, ustalilśmy więc, że na parcie wychodzi.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-30, 17:52   #230
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się

W☠☠☠☠ mnie złapał, bo nadrobiłam Was na telefonie, po czym rozładował się i pól godziny stukania poszło się walić

to ja tak w skrócie:

Hope witaj

któraś pytała o Acard ja biorę Acard 1x1, kazała mi brać go Ginka, ma to działać na coś tam z endmoetrium, ale teraz z kolei doszło też #, więc tym bardziej będę go brała

Linka trzymaj się Kochana, no jak nie urok to sraczka

Cebulko uważaj na siebie

Teorema śliczne zakupy

Anteria za wizytę

Santi już niedługo odpoczniesz a teściowej powiedz, żeby dała kasę, to kupisz coś Lilce w ramach "od babci"

Magbes dobrze, że wszystko z Domi ok

Ela Ty to trzeźwo myśląca mama jesteś, pewnie niech dają koperty
A co do wiatru, to piździło dziś "jak w kieleckim"

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:53   #231
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak widać nie zanosi się póki co :-P

Facet przy porodzie to kwestia indywidualna. Mój mało, co zawału nie dostał jak słyszał inne baby, a koleżanki mąż porody w necie oglądał, był przy porodzie i stwierdził, że z obcymi też może iść

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-01-30 o 17:59
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:54   #232
czarna_mala
Zakorzenienie

Aaa jeszcze o Candycrush (deeeeliszys )
ja przestałam grać w to, bo doszłam do momentu, którego przejść nie mogę i gra poszła w odstawkę za to gram teraz z Bubble Witch Saga, Angry Birds i Słowotok

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:54   #233
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Iza, już Ci pisałam na innym watku - znam dziewczyny karmiące piersią co 3h i wszystko w porządku - mała się najada i prawidłowo przybiera, nie dopomina się pomiędzy. Da się, tylko czy to nie trzeba od początku? nie wiem

z jednej strony jak czytam o Waszych dzieciach to nie mogę się doczekać aż pyza będzie taka czająca a z drugiej jakoś mi żal, że już nigdy nie będzie taka mała i bezbronna
Ja uważam że przy KP to dziecko powinno ustalać jak często je, bo czasami tylko się napije i jak ma wytrzymać 3h? Jak już jest troszkę starsze to można spróbować wydłużyć, ale Dominiś jest jeszcze malutki i tak pięknie je... Kamil jadl co 3h ale to troszkę pozniej, sam tak unormował

Uwierz mi że lepsza taka mała bezbronna bo taka jest tylko chwilę, a chodząca, śmiejąca, gadająca będzie jeszcze długoooo

tak sobie ostatnio myślałam jakie to bez sensu... człowiek tyle czeka na to maleństwo, wydaje tyle kasy, dopiera ciuszki, pokoiki a tu pstryk! I po niemowlęctwie zostają tylko zdjęcia bo wspomnienia to takie zatarte. Nagle te nasze problemy czy ze szczepieniem, karmieniem czy kupkami wydają się odległe, błache... a zaczynają się inne guzy, ząbkowanie o których też kiedyś zapomnimy... ehhh

Cytat:
Hej staraczki I ex staraczki chcialabym tu dolaczyc do Was, pare kobitek juz kojarze, choc swiezynka jestem na wizazu.
Super że tu jesteś!!

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej!
Cebulowa współczuje depilacji, podejrzewam, że to nie lada wyczyn
Moja kolezankę mąż próbował tam golić przed porodem, ale też nic z tego, nie miał wyczucia No ale urodzić to już byś mogła, nie pastw się nad ciotkami
Ja tak jak Cebula TŻ się nie wspomagałam,ale lusterkiem często

Cytat:
Dzień dobry czytałam właśnie o tym Acardzie ,mogę go łykać na wlasną rekę jak to w ogóle wygląda,on jest chyba bez recepty ? dobrze kojarzę ?
Wszystko zależy od Ciebie. Ja po # postanowiłam włączyć acard, lekarzowi tylko to oznajmiłam wiesz, często lekarze są starszej daty lub zbyt obojętni żeby załączać takie leki. Mój nie miał nic przeciwko.
Brałam do 24tc bo wtedy miałam krwawienie i polecono mi odstawić.
Acard powoduje lepsze ukrwienie więc i macica jest lepiej przygotowana i krew krąży lepiej więc jest mniejsze prawdopodobieństwo mikrozakrzepów (co często jest przyczyną poronień). Ja bym się bała ciąży bez acardu, ale tak jak Hope pisała że są też skutki ubocznę. Decyzję musisz podjąć sama. Moim zdaniem większe ryzyko nie brać niż brać.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie i witam nowe kolerzanki

Kopiuje relacje z wizyty z wątku mamuś czerwcowych:

Maleństwo ma się dobrze fika aż miło, do tego już na 100% będzie CHŁOPCZYK
Super!!

Cytat:
o matko... dobrze że już ok. Dieta bez nabiału jest dobrym pomysłem bo on czesto podrażnia

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Lunka, gdzieś Ty????
tutaj

Cytat:

A podajesz dicoflor?? Wiesz mój Kamil mimo że dostawał probiotyk to miał biegunki. Takie kupki miał po antybiotyku do teraz czy od teraz? Jak od teraz to przyczyna musi być inna.
Biegunki u niemowlaka ciężko poznać, sama miałam z tym problem. Najczęsciej pojawia się w nich śluz (wygląda jak smarki) i pachną ups śmierdzą ostrzej no i też częstotliwość, wydaje mi się że Tymek ma biegunki. Na wszelki wypadek możesz mu podać smecte pół saszetki dwa razy dziennie, Kamil tak dostawał jak nie byliśmy pewni co to. A smecta całkiem bezpieczna, no i oczywiście Dicoflor!!

Cytat:
NPrzeszło i .... przekręciła się dziś sama na boczek

Kamil przed chwilą sam wyszedł na narożnik... mamy szok z TŻ

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-01-30, 17:55   #234
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja przy porodzie to też nie chcę
chodziło mi o te chwile po, kiedy rodzice powinni sie tulić i patrzeć wspólnie na dziecko.
Może jak powiem ,że jestem samotna matką to mnie lepiej potraktują
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość

Ela Ty to trzeźwo myśląca mama jesteś, pewnie niech dają koperty
A co do wiatru, to piździło dziś "jak w kieleckim"
A to wczoraj też jak w kieleckim

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 17:59   #235
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
ojej to faktycznie przykro... bardzo przykro

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cebulova przy porodzie są takie emocje że bardzo prawdopodobne że TŻ będzie chciał jednak zostać a nawet nie da się wygonić
ale nawet jeśli wyjdzie, to będzie przy tych wszystkich wcześniejszych bólach więc i tak wielkie oparcie

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-01-30, 18:01   #236
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Ja przy porodzie to też nie chcę
chodziło mi o te chwile po, kiedy rodzice powinni sie tulić i patrzeć wspólnie na dziecko.
Może jak powiem ,że jestem samotna matką to mnie lepiej potraktują

A to wczoraj też jak w kieleckim
To rzeczywiście niefajna perspektywa. A mąż nie może sobie urlopu wziąć na troche, może Mikus się wstrzeli akurat.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ojej to faktycznie przykro... bardzo przykro

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cebulova przy porodzie są takie emocje że bardzo prawdopodobne że TŻ będzie chciał jednak zostać a nawet nie da się wygonić
ale nawet jeśli wyjdzie, to będzie przy tych wszystkich wcześniejszych bólach więc i tak wielkie oparcie
Też tak pomyślałam. Wyjdzie w praniu Ale nic na siłę.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-30, 18:03   #237
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
To rzeczywiście niefajna perspektywa. A mąż nie może sobie urlopu wziąć na troche, może Mikus się wstrzeli akurat. .
Jeżeli ginka mi ustali termin cc jednak - to on będzie sie starał przyjechać min 2-3 dni wcześniej.
Jeżeli sie zacznie naturalnie to dzwonię do niego, on szuka szybko busa i wraca do domu. Z tym, że zanim dojedzie do PL to i tak już urodzę.

A urlop dostanie umówił się z szefem na 3-4 tygodnie i mam nadzieję, że szef dotrzyma słowa

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 18:12   #238
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli ginka mi ustali termin cc jednak - to on będzie sie starał przyjechać min 2-3 dni wcześniej.
Jeżeli sie zacznie naturalnie to dzwonię do niego, on szuka szybko busa i wraca do domu. Z tym, że zanim dojedzie do PL to i tak już urodzę.

A urlop dostanie umówił się z szefem na 3-4 tygodnie i mam nadzieję, że szef dotrzyma słowa
No to moze jakoś się uda. A może akurat w weekend zaczniesz rodzić. Nie smutaj. W razie czego Czarna się Tobą zaopiekuje i poudaje męża :-P

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-01-30, 18:15   #239
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
No to moze jakoś się uda. A może akurat w weekend zaczniesz rodzić. Nie smutaj. W razie czego Czarna się Tobą zaopiekuje i poudaje męża :-P
W weekend to lepiej nie, bo będzie ciężej busa znaleźć
Ale masz rację - mam Czarną

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 18:18   #240
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
teorema - piekny pokoik to łóżeczko jest z funkcją kołyski czy to tylko taki stajl?
Tak, jest z funkcją kołyski Ale wypatrzyłaś
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Teorema śliczne zakupy
Dziękuję

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości