|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jakie masz dokładnie dekoracje nad łózeczkiem na myśli. Być może też to coś fajnego. Wrzucisz jakiegoś linka? Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby nie utrudniało to wyciągania dziecka z łóżeczka, bo będziesz dostawać szału jak ja z karuzelką. Nie było opcji, żeby ją przekręcić na bok i musiałam ją zdejmować, żeby wyciągnąć dziecko. Zresztą i tak mało się nią interesowała. Ogólnie dzieci na początku mają kiepski wzrok, także jak powiesić wysoko to też będzie się to mijac z celem. U mnie - jeśli chodzi o rozrywkę dziecka to świetnie się sprawdzała taka książeczka interaktywna: http://www.tinylove.com.pl/index.php...wna-dwustronna w wersji ekonomicznej można wydrukować kartki z różnymi kształtami ( są podobno w necie takie dla maluchów) i powiesić przy łóżku. Oczywiście to czy zainteresuje to dziecko to loteria ![]() Na początek najlepsze barwy, które mogą przyciągnąć uwagę to czarny i biały. Wrzucam linka do artykułu o widzeniu takich maluchów: http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro..._niemowle.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Same proste mieszanki, olejki, jakieś podstawowe kremy do buźki i ciała... Fajna zabawa ale niezbyt ekonomiczna, jak nie dodaje się konserwantów to mimo trzymania w lodówce trzeba szybko zużywać. Teraz mam plan dla dzidziusia zrobić balsam do masażu ciałka z oleju ze słodkich migdałów i masełka karite. Nie ma prawa uczulić jak produkty są w pewnych źródeł więc polecam każdemu.
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Konkretów nie mam, to takie tam wspomnienie z warsztatów z nim i z książki Mamo Tato co ty na to ![]() Naklejki same w sobie są prześliczne, sama mogłabym takie mieć nad łóżkiem, ale jak sama piszesz, są fajne raczej dla większego malucha.
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, już sama nie wiem co tu miałam pisać
![]() Któraś z Was pytała o storczyki, czy po przekwitaniu obcinać pędy - jeśli chodzi o te na dole co wyrastają z doniczki to niee, a jeśli chodzi o łodygi to niby powinno się po przekwitaniu obcinać nie dalej niż do 3 oczka, ale są dwie szkoły, bo moja babcia w ogóle nie obcina i też jej rosną jak szalone ![]() Dziewczyny, brzuszki macie super ![]() Czarno_Biała ja zainteresowałam się naklejkami, bo po pierwsze dzięki nim kącik dla Emilki będzie przyjemniejszy, a po drugie wcale nie myślę kończyć na jednej naklejce, więc będzie miała na czym oko zawiesić ![]() ![]() Temat smarowania - ja smaruję się Elancylem i jestem bardzo zadowolona póki co, zobaczymy jak to będzie później, bo skłonności do rozstępów niestety mam ;/ Cena mogłaby być niższa ![]() Sylwia ale śliczne te ubranka ![]() ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-17 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Witam! Ja tak ogólnie piszę, bez cytowania, bo tylko z tel podczytuję ostatnio. Jakoś weny nie mam, ani czasu mimo, iż syn wczoraj wyjechał z dziadkami do mojej siostry. Szukam rzeczy do domu, wzięłam się w końcu za skończenie albumu z 1 roku Groszka i tak mi czas ucieka, że szok!
Izetka witaj ![]() Wy tu dzisiaj o kotach, a u mnie w kalendarzu piszą, że dzisiaj jest Dzień Kota ![]() Ten wózek Camarelo naprawdę śliczny ![]() ![]() ![]() Naklejki na ścianę - fajna sprawa ![]() ![]() Brzuszki piękne ![]() ![]() Wyprawka - ja też daleko w polu... A jak tu jeszcze piszecie, że już podkłady poporodowe zamawiacie, to już w ogóle ![]() ![]() I współczuję Wam dziewczyny tych waszych wstrętnych dodatkowych chorób ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Co jeszcze mi się przypomniało: Dzisiaj w Rossmanie kupiłam ten balsam z Babydream - był w promocji za 9,99. A co do rozstępów to chyba reguły nie ma - ja miałam tylko 3 na jednej piersi po nawale mlecznym, na brzuchu nic, a moja siostra mimo mniejszego dziecka o kg to jedną stronę ma całą w rozstępach I któraś już w poprzedniej części pisała o sprzedawcy z allegro r_p77 (czy jakoś tak). Ja też 4 lata temu u niego zamawiałam i teraz też zamówię, ale dopiero w kwietniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Ahaaa, zapomniałam o moich super głupich pytaniach
![]() ![]() 1. czy taki pajac: http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p może mi posłużyć w lato zamiast np kurteczki na chłodniejsze dni? Na liscie wyprawkowej z belly mam wpisaną kurteczkę, ale nie wiem, czy nie lepszy byłby właśnie taki cieplejszy pajac, nie znam się ![]() 2. Na jaki okres czasu mniej więcej starczają ubranka 56cm? Z założeniem, że dzidzia urodzi się mając 56 cm, a nie od razu 62, jak mój chrześniak ![]() ![]() 3. to już było poruszany temat, ale nie znajdę tego teraz choćbym chciała - pościel do łóżeczka - ponoć dzieci nie potrzebują na początku pościeli, w takim razie co zamiast niej? Ma spać w samym pajacu czy pod kocykiem? Aaaa, odnośnie kotów jeszcze chciałam się wypowiedzieć - zgadzam się z Kucykiem - po sterylizacji kotki robią się strasznie leniwe, moja śp Łatka była spokojna zawsze, ale po sterylizacji to już w ogóle LENIUUUCH ![]() ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-17 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrym sposobem jest też powieszenie w tych kolorach baloników nad łóżeczkiem. Co do książeczki - ja już zakupiłam zestaw filcu i planuję taką książeczkę zrobić sama z Dominiczką - ot taki prezent dla siostrzyczki ![]() Cytat:
![]() ![]() masełko karite używam do stóp i dłoni ![]() I też nie daję konserwantów ![]() Cytat:
![]() ![]() ad.2 wydaje mi się, że ciężko na to odpowiedzieć, bo każde dziecko rośnie innym tempem ![]() ad.3 jak był nieziemski upał to w samym pajacu albo bodach i pod bawełnianym kocykiem. Jak upałów nie było to pajack+bawełniany kocyk. No a na jesień to już w śpiworku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||||
Wtajemniczenie
|
Przeżyłam dentystę, ostatni ubytek i spokój, mam się po ciąży pokazać
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ojej, jakie słodki malutki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Zanim Was nadrobię gadułki, chciałam wstawić obiecane zdjęcia, ale jest problem, bo dawno tego nie robiłam yyyyy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To malutko tych pierwszych ciuszków miałaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne ciuszki upolowałaś szczególnie te kolorowe body i pajace ![]() Cytat:
![]() Ja mam cienki śpiworek na początek |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie ogólnie w lecie jest w domu chłodno tak plus minus 19 stopni, więc na pewno się nie zagrzeje, a pościel chyba schowam, bo poduszka na razie nie będzie potrzebna, choć i tak jest taki placek, że dziecko jakby nawet się obrócił na brzuch to nie jest w stanie się udusić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
moja jest na tej stronie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723139&page=160 Aldrin pisała chyba na następnej
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Kakusia W takim razie zamawiam pajaca, póki jest przeceniony
![]() Prapid ja też nie mam pojęcia jakie ciuszki będą potrzebne w lato i ile tego zebrać...czy więcej ma być body z długim, czy z krótkim, ile tych ciuchów ciepłych i w ogóle jakich ![]() majkela ja klikam w "zarządzaj załącznikami" i tam dodaję foty ![]() Berenika jak będziesz miała chwilę to dopisz mi proszę wizyty : 20.02 USG 4D , 12.03. wizyta kontrolna ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-17 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Taddam mój spasiony brzuchol 22tc
![]() ja.jpg Sypialnia po remoncie, ale jeszcze nieskończona, bo jeszcze mebelki dla młodej,. Zasłonki są specjalnie krótkie, bo będą meble, a łóżko nasze aż pod samo okno ![]() sypialnia.jpg Pokój Adaśka adas 1.jpg Adas 2.jpg Udało się ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-02-17 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
Aleście się dziś rozpisały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem wzięłam się za pisanie pracy, I rozdziału... Ze wszystkich książek, które udało mi się wypożyczyć, oraz z tego co wysłała mi eweden (jeszcze raz bardzo Ci dziękuję) wyszło mi 3,5 strony.. ![]() Przepraszam, ale nadrobię później lub jutro dopiero, bo teraz idę na urodziny do siostry ciotecznej męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapomniałam o fajnym patencie - pieluszka flanelowa podszyta ceratką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||||
Zadomowienie
|
To teraz oficjalnie: Dobry wieczór
![]() Aldrin jak tam remont u Ciebie??Skończone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
majkela widzę, że sobie poradziłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poziomkka 1. taki pajacyk jak najbardziej ![]() 2. ciężko powiedzieć, ale moim zdaniem zawsze lepiej dokupić 56, niż nakupować wcześniej za dużo i potem połowy nie zdążyć założyć. Ja akurat 56 tak jak pisałam szykuję tylko do szpitala. Ale jak spojrzysz np. na listę u noworocznych mamuś to dużo dzieci rodzi się 50-56 cm i wtedy taki rozmiar dłużej się przyda, ale tu naprawdę nie ma reguły, bo ostatnio coś tam było, że jednej dziecko już wyrasta powoli z 62, a drugiej w 56 jeszcze się topi ![]() 3. ja właśnie nie kupuję pościeli, tzn. wypełnienie mam po starszym, ale latem będę przykrywać tylko kocykiem, poduszki i tak nie będę używać na początku. Pościel dokupię pewnie dopiero na jesień |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
no i gdzie ten spasiony brzuchol
![]() bo ja widze bardzo ładny, zgrabny brzuszek, aż bym rzekła, że ledwo widzę, bo jest malutki, a nie jakiś spasiony ![]() ![]() remont widze się udał, sypialnia wyszła zaje... ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Berenika super, że gluko za Tobą ![]() no niestety tylko te kłucia, które dla mnie były gorsze niż samo picie gluko, bo nie lubie jak mnie kłują ![]() teraz tylko trzymać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
majkela12 gdzie Ty masz ten spasiony brzuchol, zgrabna jesteś bardzo, a brzuszek lekko Ci się dopiero zaokrąglił
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Berenika_26 trzymam kciuki, za wyniki, szkoda, że tyle musisz na nie czekać... |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciuszki super ![]() Fiu fiu kolejna laseczka z ślicznym brzuszkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do mycia, to synka myłam w oilatum, więc nie używałam szamponu. Teraz po Waszych opiniach skusiłam się i kupiałm "normalne" kosmetyki dla młodej i właśnie szampon, niby od pierwszego dnia, ale nie wiem jak to będzie w praktyce. Może inne mamy się wypowiedzą ![]() ![]() Mnie też ściga fryzjer i farba w łazience, ale nie mogę się zmobilizować ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
O matulu, jak Ty się taka szczuplutka uchowałaś
![]()
#234 |
Raczkowanie
|
Przecież Ty tam nic nie masz! Na pewno jesteś w ciąży??
![]() A sypialnia bardzo ładna, podoba mi się kolor... fuksja? ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Powiedzcie mi proszę czy osłonki na piersi się przydają? A w ogóle do czego się ich używa? ![]()
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Aleście się dziś rozpisały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem wzięłam się za pisanie pracy, I rozdziału... Ze wszystkich książek, które udało mi się wypożyczyć, oraz z tego co wysłała mi eweden (jeszcze raz bardzo Ci dziękuję) wyszło mi 3,5 strony.. ![]() Przepraszam, ale nadrobię później lub jutro dopiero, bo teraz idę na urodziny do siostry ciotecznej męża ![]() współczuję wkuć ale fajnie że masz to już za sobą no i gratulacje za rozpoczęcie pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Aleście się dziś rozpisały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() ![]()
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zubi, doczytałam, że kupiłaś koszule do karmienia, na jakie się zdecydowałaś, pochwal się ![]()
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
AAA i witam się ze wszystkimi brzuchatkami z którymi się zapomniałam przywitac
![]() ![]()
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.