Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 14:01   #211
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
W mnie się wydaje że naklejki to bajer dla rodziców, ale dziecko i tak ich nie widzi. Ponoć dużo lepsze są dekoracje wiszące nad łóżeczkiem, dzidziol potrafi się nimi zająć przez jakiś czas, nawet na początku tylko oglądaniem. Byle były bardzo kolorowe i wyraźne
Na początku tak, żeby było przytulniej, dla rodzica ale z czasem dzieci coraz bardziej się interesują co jest na tych ścianach. Moja teraz bardzo często się przygląda
Nie wiem jakie masz dokładnie dekoracje nad łózeczkiem na myśli. Być może też to coś fajnego. Wrzucisz jakiegoś linka?
Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby nie utrudniało to wyciągania dziecka z łóżeczka, bo będziesz dostawać szału jak ja z karuzelką. Nie było opcji, żeby ją przekręcić na bok i musiałam ją zdejmować, żeby wyciągnąć dziecko. Zresztą i tak mało się nią interesowała.
Ogólnie dzieci na początku mają kiepski wzrok, także jak powiesić wysoko to też będzie się to mijac z celem.

U mnie - jeśli chodzi o rozrywkę dziecka to świetnie się sprawdzała taka książeczka interaktywna:
http://www.tinylove.com.pl/index.php...wna-dwustronna
w wersji ekonomicznej można wydrukować kartki z różnymi kształtami ( są podobno w necie takie dla maluchów) i powiesić przy łóżku.
Oczywiście to czy zainteresuje to dziecko to loteria

Na początek najlepsze barwy, które mogą przyciągnąć uwagę to czarny i biały.

Wrzucam linka do artykułu o widzeniu takich maluchów:

http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro..._niemowle.html
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:24   #212
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
ja pytałam
a jakie kosmetyki kręciłaś?
Same proste mieszanki, olejki, jakieś podstawowe kremy do buźki i ciała... Fajna zabawa ale niezbyt ekonomiczna, jak nie dodaje się konserwantów to mimo trzymania w lodówce trzeba szybko zużywać. Teraz mam plan dla dzidziusia zrobić balsam do masażu ciałka z oleju ze słodkich migdałów i masełka karite. Nie ma prawa uczulić jak produkty są w pewnych źródeł więc polecam każdemu.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Na początku tak, żeby było przytulniej, dla rodzica ale z czasem dzieci coraz bardziej się interesują co jest na tych ścianach. Moja teraz bardzo często się przygląda
Nie wiem jakie masz dokładnie dekoracje nad łózeczkiem na myśli. Być może też to coś fajnego. Wrzucisz jakiegoś linka?
Zawitkowski podpowiada że mogą to być chociażby wstążki przyczepione do abażuru lampki nocnej albo folia termiczna pocięta, i jak światło sie w niej odbija gdy wiatr zawieje to dzieci ponoć uwielbiają się przyglądać. Albo słabo nadmuchane baloniki, ale to już dla większego maluszka żeby próbował łapać...
Konkretów nie mam, to takie tam wspomnienie z warsztatów z nim i z książki Mamo Tato co ty na to

Naklejki same w sobie są prześliczne, sama mogłabym takie mieć nad łóżkiem, ale jak sama piszesz, są fajne raczej dla większego malucha.
Stary 2014-02-17, 15:09   #213
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, już sama nie wiem co tu miałam pisać
Któraś z Was pytała o storczyki, czy po przekwitaniu obcinać pędy - jeśli chodzi o te na dole co wyrastają z doniczki to niee, a jeśli chodzi o łodygi to niby powinno się po przekwitaniu obcinać nie dalej niż do 3 oczka, ale są dwie szkoły, bo moja babcia w ogóle nie obcina i też jej rosną jak szalone

Dziewczyny, brzuszki macie super

Czarno_Biała ja zainteresowałam się naklejkami, bo po pierwsze dzięki nim kącik dla Emilki będzie przyjemniejszy, a po drugie wcale nie myślę kończyć na jednej naklejce, więc będzie miała na czym oko zawiesić I tak jak już Sola wspominała, dzieci w pierwszych dniach życia widzą kolory czarny i biały, a taka naklejką na pewno za jakiś czas się zainteresują, w końcu nie będzie tam wisiała miesiąc

Temat smarowania - ja smaruję się Elancylem i jestem bardzo zadowolona póki co, zobaczymy jak to będzie później, bo skłonności do rozstępów niestety mam ;/ Cena mogłaby być niższa
Sylwia ale śliczne te ubranka Jak takie ciuszki są u Ciebie w sh to tylko pozazdrościć

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:15
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:26   #214
kamilla123
Rozeznanie

Witam! Ja tak ogólnie piszę, bez cytowania, bo tylko z tel podczytuję ostatnio. Jakoś weny nie mam, ani czasu mimo, iż syn wczoraj wyjechał z dziadkami do mojej siostry. Szukam rzeczy do domu, wzięłam się w końcu za skończenie albumu z 1 roku Groszka i tak mi czas ucieka, że szok!

Izetka witaj

Wy tu dzisiaj o kotach, a u mnie w kalendarzu piszą, że dzisiaj jest Dzień Kota

Ten wózek Camarelo naprawdę śliczny Jak dla mnie szary

Za glukozę! Zazdroszczę, że już niektóre macie to za sobą...

Naklejki na ścianę - fajna sprawa Ja miałam kiedyś w sypialni nad łóżkiem taki duży motyw z kwiatami i jak robiliśmy później Groszkowi tam pokój to niestety trochę farby odeszło przy odklejaniu. Teraz chciałabym takie literki z imieniem drewniane zamówić i pomalować, ale ciągle jeszcze imienia nie mamy więc chyba nie zdążę

Brzuszki piękne mniejsze, większe, ale wszystkie ładne

Wyprawka - ja też daleko w polu... A jak tu jeszcze piszecie, że już podkłady poporodowe zamawiacie, to już w ogóle Powiem Wam, że przy pierwszym dziecku to chciałam mieć wszystko i nowe i w ogóle najlepsze, ale teraz jakoś mam zupełnie inne myślenie na ten temat, bo widzę ile czasami na tych dziecięcych rzeczach się przepłaca... Ciuszków mam sporo, nawet za dużo, nawet tego nie liczę, bo jeszcze dostanę od bratowej i szwagierki i wtedy posegreguję. Roz. 56 biorę tylko do szpitala, jakieś 3-4 komplety, a tak to same 62 i 68 sobie wypiorę, z tego względu, że syn miał 59cm jak się urodził i niektórych 56 nawet nie założył

I współczuję Wam dziewczyny tych waszych wstrętnych dodatkowych chorób

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Co jeszcze mi się przypomniało:

Dzisiaj w Rossmanie kupiłam ten balsam z Babydream - był w promocji za 9,99. A co do rozstępów to chyba reguły nie ma - ja miałam tylko 3 na jednej piersi po nawale mlecznym, na brzuchu nic, a moja siostra mimo mniejszego dziecka o kg to jedną stronę ma całą w rozstępach

I któraś już w poprzedniej części pisała o sprzedawcy z allegro r_p77 (czy jakoś tak). Ja też 4 lata temu u niego zamawiałam i teraz też zamówię, ale dopiero w kwietniu
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:27   #215
poziomkka
Zadomowienie

Ahaaa, zapomniałam o moich super głupich pytaniach
1. czy taki pajac: http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p może mi posłużyć w lato zamiast np kurteczki na chłodniejsze dni? Na liscie wyprawkowej z belly mam wpisaną kurteczkę, ale nie wiem, czy nie lepszy byłby właśnie taki cieplejszy pajac, nie znam się
2. Na jaki okres czasu mniej więcej starczają ubranka 56cm? Z założeniem, że dzidzia urodzi się mając 56 cm, a nie od razu 62, jak mój chrześniak Nie wiem po prostu czy więcej ubranek mam kupować na 56, czy jednak już na 62 cm..
3. to już było poruszany temat, ale nie znajdę tego teraz choćbym chciała - pościel do łóżeczka - ponoć dzieci nie potrzebują na początku pościeli, w takim razie co zamiast niej? Ma spać w samym pajacu czy pod kocykiem?

Aaaa, odnośnie kotów jeszcze chciałam się wypowiedzieć - zgadzam się z Kucykiem - po sterylizacji kotki robią się strasznie leniwe, moja śp Łatka była spokojna zawsze, ale po sterylizacji to już w ogóle LENIUUUCH i przytyło jej sie troszkę, zrobił się garfield

Czas edycji: 2014-02-17 o 15:44
Stary 2014-02-17, 15:47   #216
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Na początek najlepsze barwy, które mogą przyciągnąć uwagę to czarny i biały.
i czerwony i zaraz potem zielony zresztą jednych z pierwszych ćwiczeń jakie pamiętam to wodzenie przed dzieckiem czerwoną rzeczą (u Nas to był kubeczek )
Dobrym sposobem jest też powieszenie w tych kolorach baloników nad łóżeczkiem.
Co do książeczki - ja już zakupiłam zestaw filcu i planuję taką książeczkę zrobić sama z Dominiczką - ot taki prezent dla siostrzyczki

Cytat:
Same proste mieszanki, olejki, jakieś podstawowe kremy do buźki i ciała... Fajna zabawa ale niezbyt ekonomiczna, jak nie dodaje się konserwantów to mimo trzymania w lodówce trzeba szybko zużywać. Teraz mam plan dla dzidziusia zrobić balsam do masażu ciałka z oleju ze słodkich migdałów i masełka karite. Nie ma prawa uczulić jak produkty są w pewnych źródeł więc polecam
to ja właśnie olej ze słodkich migdałów dodaję do balsamu Babydream m.in bo daję jeszcze lniany, arganowy, słonecznikowy, z nasion malin, żel Ha i niacynamid
masełko karite używam do stóp i dłoni
I też nie daję konserwantów

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ahaaa, zapomniałam o moich super głupich pytaniach
1. czy taki pajac: http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p może mi posłużyć w lato zamiast np kurteczki na chłodniejsze dni? Na liscie wyprawkowej z belly mam wpisaną kurteczkę, ale nie wiem, czy nie lepszy byłby właśnie taki cieplejszy pajac, nie znam się
2. Na jaki okres czasu mniej więcej starczają ubranka 56cm? Z założeniem, że dzidzia urodzi się mając 56 cm, a nie od razu 62, jak mój chrześniak Nie wiem po prostu czy więcej ubranek mam kupować na 56, czy jednak już na 62 cm..
3. to już było poruszany temat, ale nie znajdę tego teraz choćbym chciała - pościel do łóżeczka - ponoć dzieci nie potrzebują na początku pościeli, w takim razie co zamiast niej? Ma spać w samym pajacu czy pod kocykiem?
ad.1 zdecydowanie może być taki pajacyk na początek my mieliśmy podobny - zresztą kilka i różnych, jeden welurowy, inny polarowy (który przydał się w sierpniowe ochłodzenie! co w życiu bym nie pomyślała), a inny miałam komplecik dwu-częściowy welurowy
ad.2 wydaje mi się, że ciężko na to odpowiedzieć, bo każde dziecko rośnie innym tempem ale Dominika jak się urodziła miała 58cm i niektóre ciuszki r.56 wkładałam Jej przez miesiąc, z inny wyrosła po 2tyg.
ad.3 jak był nieziemski upał to w samym pajacu albo bodach i pod bawełnianym kocykiem. Jak upałów nie było to pajack+bawełniany kocyk. No a na jesień to już w śpiworku

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:09   #217
NecroKitty
Wtajemniczenie

Przeżyłam dentystę, ostatni ubytek i spokój, mam się po ciąży pokazać znieczulenie mi jeszcze nie zeszło i jeść nie mogę

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Na 100% pomoże Hormony jej buzują to szaleje Nasza miała 6 miesięcy jak miała zabieg. Teraz jest na prawdę super. Wcześniej atakowała bez powodu nogi, stopy, ręce. W nocy strach do wc było iść. I polecam do zabawy laser. Ja sobie leżę i kieruje laserkiem a ona lata za kropką Kot po takiej sesji zaspokaja instynkty łowieckie . Na koniec oczywiście smakołyk jako upolowana zdobycz Jeżeli będziesz musiała ją oddać to znajdź jej nowy dom... W schronisku nie da rady psychicznie taki kot który poznał życie w domu z człowiekiem
To mnie uspokoiłaś staramy się z nią dużo bawić i jak się wyszaleje to jest trochę spokojniejsza. Teściowa też mi dzisiaj mówiła, że z ich kotki po sterylizacji się leń straszny zrobił.

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Brzuch na noc oliwkuję oliwką Babydream z Rosmana, rano smaruję balsamem na rozstępy, ale nie jestem z niego zadowolone i chyba kupię dziś balsam Babydream, chyba że polecacie jakiś inny?
Też mam na razie dwie koszule, jedną to już zdążyłam nawet użyć w szpitalu, całkiem wygodna się okazała, a była niedroga muszę jeszcze dokupić, bo dwie to chyba mało, nawet jak już do domu wrócę, przez pierwszy tydzień chyba się nie będę stroić tylko raczej w czymś wygodnym leżeć i wtedy się na pewno przydadzą zresztą chcę karmić piersią, a to w pierwszych tygodniach pewnie spotęguje wymianę piżamek
Ja używam tej oliwki 2 razy dziennie i naprawdę fajna jest skóra po niej. Myślę, że oliwki są dużo lepsze od balsamów.

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
W międzyczasie dostałam jeszcze smsa z apteki że moje zamówienie z podkładami, wkładkami, majtkami jest do odbioru. W kartonie to wszystko przytargałam
Tak więc dla siebie jeszcze szlafrok/pareo, staniki do karmienia i jakąś koszulę na poród co by w razie czego po prostu wyrzucić i nie prać.
Widziałam nie drogie na allegro to się może jeszcze w tym miesiącu zaopatrzę
A ja dla siebie nie mam kompletnie nic chyba będę po marcowej wypłacie kupować bo teraz za dużo na małą poszło.

Cytat:
A ja wpadłam dziś do Pepco - na koncie niewiele, więc nie poszalałam, ale kupiłam śliczne żółte body z aplikacją buźki za 7,99. Były też fajne czarne legginsy z kokardkami na dole r.62 przecenione na 6,99, ale musiałam się wstrzymać na koszt własnej bielizny
No i rozmyślam nad fajnymi brzoskwiniowymi tregginsami za 39,99 z zameczkami u dołu... teraz z brzuchem bez problemu w nie weszłam, będą świetne na wiosnę i później na lato... ale jakieś taki sztywny ten materiał... no i nie było już r.34.
A u mnie nie ma przeceny na dziecięce wczoraj byłam w 3 i tylko jakieś body znalazłam na 56 za 2,99 a reszta w normalnych cenach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 16:32   #218
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
A u mnie nie ma przeceny na dziecięce wczoraj byłam w 3 i tylko jakieś body znalazłam na 56 za 2,99 a reszta w normalnych cenach.
w moim Pepco też przecen jako takich nie ma w tej chwili body najtańsze po 7,99 i po 9,99. Tylko na kilka pojedyńczych par legginsów zrobili przecenę

Nasza Córunia

Stary 2014-02-17, 17:05   #219
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
to weź zajrzyj na listy które my wrzucałyśmy tutaj i dopisz co masz jeszcze u siebie
chętnie uzupełnie, a gdzie są te listy?

Cytat:
Dziewczyny, mnie to skóra na brzuchu normalnie aż piec zaczyna :/ tak mnie wybrzuszyło w sekundzie chyba się nie obejdzie bez rozstępów... Mimo, że mama przytyła w ciąży 25kg i ani jedno rozstępu się nie nabawiła... Obym miała tak samo tzn. tylko z tymi rozstępami, bo 25kg nie wyobrażam sobie przytyć :P
To smaruj, smaruj, smaruj! Rozstępy się pojawiają gdy zamiast rosnąć powoli, nagle nas wybrzusza. Ale nawilżanie może pomóc, wiec do dzieła!

Cytat:
aa, no i jeszcze zdjęcie brzuchola
Ojej, jakie słodki malutki
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:08   #220
majkela12
Zadomowienie

Zanim Was nadrobię gadułki, chciałam wstawić obiecane zdjęcia, ale jest problem, bo dawno tego nie robiłam yyyyy Z jakiego programu korzystacie?? bo mnie się imageshack zawiesza. Help me pleaseeeee
Stary 2014-02-17, 17:11   #221
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Za to cukier super nie pamiętam w jakich parametrach miałam podane ale przed 4.90 a po 75g glukozy i 2h 4,99 także lekarz powiedział, że wręcz mało cukrzycowa jestem
Poza tym Wikusia pupcią w dół (mam nadzieję, że jeszcze się odwróci lekarz uspokajał, że jeszcze ma czas), tętno super, wody płodowe w normie
No i jutro zacznie Nam się 26 tc

Pradip - ja miałam na Dominikę może ze 4 body w 56, mało śpiochów, no wszystkie mało bo przecież dzieciątko tak szybko rośnie, a Moja tak ulewała, że jazda była z przebieraniem
za wizytę i glukozę
To malutko tych pierwszych ciuszków miałaś
Cytat:
No i jak z robotą u Ciebie? Ja na razie poodkurzałam i z grusza ogarnęłam łazienkę i kuchnię, ale na prawdę z grubsza storczyki wyniesione do łazienki na pojenie i w sumie już mi się nic nie chce
ogarnęłam kuchnie i salon i stwierdziłam że na dziś starczy
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Do tego do kamienicy wprowadziła się nowa rodzina i mieszkają piętro nad nami, wyglądają na młodych ale mają dwójkę dzieci ale to jak się zachowują to przechodzi pomału ludzkie pojęcie, od kilku dni codziennie w dzień muzyka na fula, mało mi sufit na głowę nie spadnie, teraz jeszcze to wytrzymuję ale jak się mały urodzi i to się nie zmieni to na pewno nie będę tego przemilczać. Do tego w weekend takie cyrki po nocach odwalali że mam dość, przed wczoraj budziłam się co dwie godziny, położyliśmy się późno no ale oczywiście o 2 musiałam już siku lecieć, położyłam się zasnęłam a o 4 mnie obudzili, chodzili po klatce schodowej i tak głośno to robili że spać się na prawdę nie dało. No ale dzisiaj to już przegięli, o 1 obudziłam się tradycyjnie do kibelka ale jak się położyłam nie mogłam zasnąć bo słychać było jak głośno rozmawiają, niestety mamy cienki sufit i słychać wszystko łącznie z tym jak dzieci biegają po całym ich mieszkaniu, no ok w końcu zasnęłam ale po 5 obudziła mnie normalnie jakaś awantura, nie wiem co się działo ale facet tak się darł jakby go ktoś ze skóry obdzierał no i oczywiście ja już byłam po spaniu Nie wiem jak długo to jeszcze wytrzymam, był taki spokój a teraz jakiś koszmar normalnie. Sorry że się tak żalę ale mam dość, nie dość że wróciły mi wymioty, to jeszcze z takimi ludźmi się muszę użerać, najdziwniejsze jest to że mają dzieci przecież i to nie dużo coś około roku mają a zachowują się po nocach tak jakby tych dzieci tam nie było...
współczuję sąsiadów
Cytat:
Dziewczyny, mnie to skóra na brzuchu normalnie aż piec zaczyna :/ tak mnie wybrzuszyło w sekundzie chyba się nie obejdzie bez rozstępów... Mimo, że mama przytyła w ciąży 25kg i ani jedno rozstępu się nie nabawiła... Obym miała tak samo tzn. tylko z tymi rozstępami, bo 25kg nie wyobrażam sobie przytyć :P
smaruj jeszcze częściej ja używam balsamu BD raz dziennie i na razie jest ok
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Pradip
Ja się właśnie zastanawiam ile czego jest potrzebne. I nie mam zielonego pojęcia. Pomoże któraś z Was?

A ja się w końcu dziś zmogłam i pojechałam trochę po sh pobuszować. Otworzyli u nas w mieście nowy ciucholand i w poniedziałki jest wszystko po 1 zł. O matko ile ludzi było na otowarciu. Na moje okoko około 300. Aż się bałam. Ale ciuszki dziecięce piękne mają. Obkupiłam dzidzię i trochę męża. Macie fotki co kupiłam.
No to mamy ten sam problem wszędzie natykam się na bardziej zimowe wyprawki ciuszkowe i nie mam pojęcia czego lepiej mieć więcej a co odpuścić.
śliczne ciuszki upolowałaś szczególnie te kolorowe body i pajace
Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba nazwa nowego wątku
Zaczynam właśnie 24 tydzień i dzisiaj postanowiłam z tej okazji zebrać się i iść na badania bo za tydzień wizyta u lekarza, a poza tym do zrobienia miałam glukoze... więc chciałam mieć już to za sobą i powiem wam, że nie było aż tak tragicznie, ale i tak się ciesze, że mam to już z głowy
Poza wypiciem tej "pychotki" najgorsze było siedzenie i czekanie 2h ale i tak jakoś to zniosłam bo niedługo po mnie przyszła dziewczyna która też to miała i siedziałyśmy razem troche pogadałyśmy i zleciało jakoś. Jutro odbieram wyniki i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Na koniec mój brzuszek
a kolejny tydzień i glukozę i kciuki za wyniki
Cytat:
Ja mam cienki śpiworek na początek
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 17:24   #222
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
póki co ja planuję zakładać do spania śpiworek
u mnie ogólnie w lecie jest w domu chłodno tak plus minus 19 stopni, więc na pewno się nie zagrzeje, a pościel chyba schowam, bo poduszka na razie nie będzie potrzebna, choć i tak jest taki placek, że dziecko jakby nawet się obrócił na brzuch to nie jest w stanie się udusić

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Przeżyłam dentystę, ostatni ubytek i spokój, mam się po ciąży pokazać znieczulenie mi jeszcze nie zeszło i jeść nie mogę

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Zanim Was nadrobię gadułki, chciałam wstawić obiecane zdjęcia, ale jest problem, bo dawno tego nie robiłam yyyyy Z jakiego programu korzystacie?? bo mnie się imageshack zawiesza. Help me pleaseeeee
ja wklejam jako załączniki, poniżej pod postem jest opcja 'zarządzaj załącznikami'
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:29   #223
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
chętnie uzupełnie, a gdzie są te listy?
moja jest na tej stronie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723139&page=160 Aldrin pisała chyba na następnej
Stary 2014-02-17, 17:41   #224
poziomkka
Zadomowienie

Kakusia W takim razie zamawiam pajaca, póki jest przeceniony
Prapid ja też nie mam pojęcia jakie ciuszki będą potrzebne w lato i ile tego zebrać...czy więcej ma być body z długim, czy z krótkim, ile tych ciuchów ciepłych i w ogóle jakich
majkela ja klikam w "zarządzaj załącznikami" i tam dodaję foty

Berenika jak będziesz miała chwilę to dopisz mi proszę wizyty : 20.02 USG 4D , 12.03. wizyta kontrolna

Czas edycji: 2014-02-17 o 17:43
Stary 2014-02-17, 17:41   #225
majkela12
Zadomowienie

Taddam mój spasiony brzuchol 22tc
ja.jpg
Sypialnia po remoncie, ale jeszcze nieskończona, bo jeszcze mebelki dla młodej,. Zasłonki są specjalnie krótkie, bo będą meble, a łóżko nasze aż pod samo okno
sypialnia.jpg
Pokój Adaśka
adas 1.jpg
Adas 2.jpg
Udało się Dobra, lecę nadrabiać...

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2014-02-17 o 17:47
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:46   #226
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Aleście się dziś rozpisały Czy wy też się dzisiaj tak czujecie?? Ciśnienie chyba dziś niskie, bo cały dzień chce mi się strasznie spać. Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Myślałam, że tą glukozę to tylko ukłucie w paluszek trzy razy i spokój. A tu pobierali prosto z żyły i to tej samej! Ale pobrali z niej tylko dwa razy, za trzecim razem już z drugiej ręki, bo mam pół ręki sinej i boli Za drugim razem już jak się wkłuła, to myślałam, że zejdę Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć Ale na dzisiaj mam już aż nadmiar słodkości Wyników dowiem się dopiero na wizycie, w przyszły czwartek...

Wczoraj wieczorem wzięłam się za pisanie pracy, I rozdziału... Ze wszystkich książek, które udało mi się wypożyczyć, oraz z tego co wysłała mi eweden (jeszcze raz bardzo Ci dziękuję) wyszło mi 3,5 strony.. Nie wiem jak z tego zrobić 10, na prawdę.. Rozpisywałam jak tylko się dało...

Przepraszam, ale nadrobię później lub jutro dopiero, bo teraz idę na urodziny do siostry ciotecznej męża
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:50   #227
Kakusia
Zakorzenienie

A jeszcze zapomniałam o fajnym patencie - pieluszka flanelowa podszyta ceratką mam takie 2szt po Dominice i są świetne - właśnie jedną taką miałam w wózku - nie przemaka - sprawdzone

Nasza Córunia

Stary 2014-02-17, 18:03   #228
majkela12
Zadomowienie

To teraz oficjalnie: Dobry wieczór

Aldrin jak tam remont u Ciebie??Skończone

Cytat:
Cześć dziewczynki jak zwykle ostatnio nie mogłam spać, rano jak się obudzę to już koniec, nic nie przysnę, całkiem inaczej niż przed ciążą, kiedy to mogłam spać do południ
Dziś mam mocne postanowienie robienia porządków w domu ciekawe jak mi pójdzie
To tak jak ja. Zawsze byłam sówką,a potem spałam do 11. Teraz to se mogę pomarzyć

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
hej dziewczynki witam się w nowym wątku, dawno mnie nie było - strasznie dużo ostanio piszecie
zaglądaj częściej

Cytat:
nawet nie zauważyłyście mojej nieobecności, szara mycha ze mnie zawsze to mówiłam
Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej - niestety troszkę się muszę teraz pofaszerować lekami: znowu infekcja przyszła do tego bakterie w moczu, a do tego anemia jak ta lala.
Za to cukier super nie pamiętam w jakich parametrach miałam podane ale przed 4.90 a po 75g glukozy i 2h 4,99 także lekarz powiedział, że wręcz mało cukrzycowa jestem
Poza tym Wikusia pupcią w dół (mam nadzieję, że jeszcze się odwróci lekarz uspokajał, że jeszcze ma czas), tętno super, wody płodowe w normie
No i jutro zacznie Nam się 26 tc

Brzuszki - pięęękne macie mój też rośnie w oczach, choć nie wiem czy też tak macie - leżąc na plecach, brzuch się tak chowa, że prawie w ogóle go nie ma? no ale urósł ewidentnie - przez ten remont smaruję się tylko 1x dziennie, ale muszę znów zmobilizować się do 3x. Na szczęście rośnie tylko brzuch, a tyłek i biodra bez zmian
Cześć myszko yyyy szara to dziewczyny tyle produkują, ja tu tylko wpadam jak po ogień Gratuluję cukru a infekcji współczuję. U mnie młoda leży miednicowo, ale też liczę że się obróci. Co do brzucha, ostatnio właśnie pisałam, że mój się właśnie tak chowa, no i niestety mi idzie w tyłek i biodra więc Ci zazdroszczę

Cytat:
Powiedzcie mi jak storczyki Wam przekwitną to obcinacie te łodygi? Nie wiem co robić żeby znowu zakwitły...
zawsze
Stary 2014-02-17, 18:16   #229
kamilla123
Rozeznanie

majkela widzę, że sobie poradziłaś Ciebie w kolejce to jeszcze nikt nie przepuści Taki to ja przed ciążą miałam jak nie większy Pięknie po tym remoncie, a u Adasia na wykładzinie widzę ulubioną zabawkę mojego syna

poziomkka
1. taki pajacyk jak najbardziej
2. ciężko powiedzieć, ale moim zdaniem zawsze lepiej dokupić 56, niż nakupować wcześniej za dużo i potem połowy nie zdążyć założyć. Ja akurat 56 tak jak pisałam szykuję tylko do szpitala. Ale jak spojrzysz np. na listę u noworocznych mamuś to dużo dzieci rodzi się 50-56 cm i wtedy taki rozmiar dłużej się przyda, ale tu naprawdę nie ma reguły, bo ostatnio coś tam było, że jednej dziecko już wyrasta powoli z 62, a drugiej w 56 jeszcze się topi
3. ja właśnie nie kupuję pościeli, tzn. wypełnienie mam po starszym, ale latem będę przykrywać tylko kocykiem, poduszki i tak nie będę używać na początku. Pościel dokupię pewnie dopiero na jesień
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 18:17   #230
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
no i gdzie ten spasiony brzuchol
bo ja widze bardzo ładny, zgrabny brzuszek, aż bym rzekła, że ledwo widzę, bo jest malutki, a nie jakiś spasiony

remont widze się udał, sypialnia wyszła zaje...

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Myślałam, że tą glukozę to tylko ukłucie w paluszek trzy razy i spokój. A tu pobierali prosto z żyły i to tej samej! Ale pobrali z niej tylko dwa razy, za trzecim razem już z drugiej ręki, bo mam pół ręki sinej i boli Za drugim razem już jak się wkłuła, to myślałam, że zejdę Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć
[/QUOTE]
Berenika super, że gluko za Tobą
no niestety tylko te kłucia, które dla mnie były gorsze niż samo picie gluko, bo nie lubie jak mnie kłują
teraz tylko trzymać za wyniki
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:28   #231
pater86
Zadomowienie

majkela12 gdzie Ty masz ten spasiony brzuchol, zgrabna jesteś bardzo, a brzuszek lekko Ci się dopiero zaokrąglił super wyglądasz! Sypialnia świetna, a pokoik Adasia wzorowy i jaki porządek na pewno syn sprząta

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Berenika_26 trzymam kciuki, za wyniki, szkoda, że tyle musisz na nie czekać...
Stary 2014-02-17, 18:34   #232
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Do tego do kamienicy wprowadziła się nowa rodzina i mieszkają piętro nad nami, wyglądają na młodych ale mają dwójkę dzieci ale to jak się zachowują to przechodzi pomału ludzkie pojęcie, od kilku dni codziennie w dzień muzyka na fula, mało mi sufit na głowę nie spadnie, teraz jeszcze to wytrzymuję ale jak się mały urodzi i to się nie zmieni to na pewno nie będę tego przemilczać. Do tego w weekend takie cyrki po nocach odwalali że mam dość, przed wczoraj budziłam się co dwie godziny, położyliśmy się późno no ale oczywiście o 2 musiałam już siku lecieć, położyłam się zasnęłam a o 4 mnie obudzili, chodzili po klatce schodowej i tak głośno to robili że spać się na prawdę nie dało. No ale dzisiaj to już przegięli, o 1 obudziłam się tradycyjnie do kibelka ale jak się położyłam nie mogłam zasnąć bo słychać było jak głośno rozmawiają, niestety mamy cienki sufit i słychać wszystko łącznie z tym jak dzieci biegają po całym ich mieszkaniu, no ok w końcu zasnęłam ale po 5 obudziła mnie normalnie jakaś awantura, nie wiem co się działo ale facet tak się darł jakby go ktoś ze skóry obdzierał no i oczywiście ja już byłam po spaniu Nie wiem jak długo to jeszcze wytrzymam, był taki spokój a teraz jakiś koszmar normalnie. Sorry że się tak żalę ale mam dość, nie dość że wróciły mi wymioty, to jeszcze z takimi ludźmi się muszę użerać, najdziwniejsze jest to że mają dzieci przecież i to nie dużo coś około roku mają a zachowują się po nocach tak jakby tych dzieci tam nie było...
Współczuje sąsiadów, takich to tylko a może zgłoście to do administratora/zarządcy budynku? ostatecznie na policję

Cytat:

Heh, mnie się wydawało że 3 to liczba idealna, u nas w domu tyle było, u męża też. Święta są fajne jak się każdy zjedzie z rodziną itd... Ale jak słyszę od starszych koleżanek jak kosztowne jest życie rodziny z dwójką to myślę, że to może być trudne. Dzieci kosztują, wiadomo... Ale nie tracę nadziei że mąż rozbuja karierę i będziemy w stanie pozwolić sobie na trójkę. A jak nie... cóż, życie.
U nas tż jedynak, ja mam tylko siostrę. Oboje mamy małe rodziny, a moim marzeniem właśnie jest dom pełen ludzi, święta BN przy dużym stole Mam nadzieję, że się uda czego sobie i Tobie życzę

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A ja się w końcu dziś zmogłam i pojechałam trochę po sh pobuszować. Otworzyli u nas w mieście nowy ciucholand i w poniedziałki jest wszystko po 1 zł. O matko ile ludzi było na otowarciu. Na moje okoko około 300. Aż się bałam. Ale ciuszki dziecięce piękne mają. Obkupiłam dzidzię i trochę męża. Macie fotki co kupiłam.
300 osób ja bym chyba nie weszła. Sklep na 300 osób, u mnie w mieście to takie małe mamy SH, raptem 15-20 osób wejdzie
Ciuszki super

Cytat:
aa, no i jeszcze zdjęcie brzuchola
Fiu fiu kolejna laseczka z ślicznym brzuszkiem

Cytat:

A w ogóle nawet nie zauważyłam, że zaczął się u nas 6 miesiąc bardzo się cieszę, że to tak leci
No to gratulacje

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Zaczynam właśnie 24 tydzień i dzisiaj postanowiłam z tej okazji zebrać się i iść na badania bo za tydzień wizyta u lekarza, a poza tym do zrobienia miałam glukoze... więc chciałam mieć już to za sobą i powiem wam, że nie było aż tak tragicznie, ale i tak się ciesze, że mam to już z głowy
Gratuluję 24tc i glukozy a i ekstra brzuszka

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Przy okazji taka prośba, czy da się wkleić do pierwszego postu link do poprzedniej części? Ja akurat sobie czasami wracam, szukam czegoś, o czym pisałyście (do wyprawki), no i byłoby dużo wygodniej, gdyby taki link się tam znalazł . Już niedługo ta pierwsza część zginie w czeluściach i ciężko będzie odnaleźć.

Mam też pytanie, bo nie znalazłam w pierwszej części odpowiedzi. Czy kupuje się szampon dla takiego maleńkiego dziecka? Czy ten płyn, w którym się kąpie to też robi za szampon? I czy myłyście dzieci rękoma? Czy jakimiś gąbkami/myjkami?

Włosy- moje błagają o fryzjera . Byłam na początku października i już tak zarosłam, że nie wiem, co mam na głowie, normalnie to powinien być bob z przodu dłuższy z tyłu krótszy.
Właśnie o to samo miałam napisać, że dobrze byłoby dodać linka
Co do mycia, to synka myłam w oilatum, więc nie używałam szamponu.
Teraz po Waszych opiniach skusiłam się i kupiałm "normalne" kosmetyki dla młodej i właśnie szampon, niby od pierwszego dnia, ale nie wiem jak to będzie w praktyce. Może inne mamy się wypowiedzą A główkę myłam ręką
Mnie też ściga fryzjer i farba w łazience, ale nie mogę się zmobilizować

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ja dziś od rana walczę z porządkami w szafie. No i obecnie ani za mną ani przede mną. Jak mąż powie że on na lato musi jakąś koszulkę sobie kupić to zabiję Jak zaczęłam układać to ze 40 koszulek ma. To ja nawet tyle nie posiadam. Ponad 10 bluz
Najgorsze est to że pokój wygląda jak pobojowisko a ja nie mam koncepcji jak to sensownie w tej szafie poukładać
Mój tż ma zboczenie skarpetowe. Normalnie handel na bazarze mógłby otworzyć, a i tak wiecznie jak jesteśmy na zakupach to próbuje przemycić do kasy kolejne soksy
Stary 2014-02-17, 18:35   #233
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
O matulu, jak Ty się taka szczuplutka uchowałaś !!!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:46   #234
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Przecież Ty tam nic nie masz! Na pewno jesteś w ciąży??

A sypialnia bardzo ładna, podoba mi się kolor... fuksja?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Powiedzcie mi proszę czy osłonki na piersi się przydają? A w ogóle do czego się ich używa? Do karmienia czy na co dzień żeby ubranie nie drażniło... o co tu chodzi? Kompletuję ostatnie zamówienie wyprawkowe i zastanawiam sie nad nimi ;/
Stary 2014-02-17, 18:47   #235
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 5586643
Sypialnia po remoncie, ale jeszcze nieskończona, bo jeszcze mebelki dla młodej,. Zasłonki są specjalnie krótkie, bo będą meble, a łóżko nasze aż pod samo okno
Jaki spasiony????jesteś Laska a sypialnia wyszła super!

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:48   #236
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Prapid ja też nie mam pojęcia jakie ciuszki będą potrzebne w lato i ile tego zebrać...czy więcej ma być body z długim, czy z krótkim, ile tych ciuchów ciepłych i w ogóle jakich
nie wadomo jaki będzie maluch ani jakie lato więc same niewiadome
Cytat:
Załącznik 5586643
Załącznik 5586647
Pokój Adaśka
Załącznik 5586644
Załącznik 5586646
Udało się Dobra, lecę nadrabiać...
Ze jaki brzuch??? za nic nie powiedziałabym że jesteś już za półmetkiem
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Aleście się dziś rozpisały Czy wy też się dzisiaj tak czujecie?? Ciśnienie chyba dziś niskie, bo cały dzień chce mi się strasznie spać. Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Myślałam, że tą glukozę to tylko ukłucie w paluszek trzy razy i spokój. A tu pobierali prosto z żyły i to tej samej! Ale pobrali z niej tylko dwa razy, za trzecim razem już z drugiej ręki, bo mam pół ręki sinej i boli Za drugim razem już jak się wkłuła, to myślałam, że zejdę Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć Ale na dzisiaj mam już aż nadmiar słodkości Wyników dowiem się dopiero na wizycie, w przyszły czwartek...

Wczoraj wieczorem wzięłam się za pisanie pracy, I rozdziału... Ze wszystkich książek, które udało mi się wypożyczyć, oraz z tego co wysłała mi eweden (jeszcze raz bardzo Ci dziękuję) wyszło mi 3,5 strony.. Nie wiem jak z tego zrobić 10, na prawdę.. Rozpisywałam jak tylko się dało...

Przepraszam, ale nadrobię później lub jutro dopiero, bo teraz idę na urodziny do siostry ciotecznej męża [/QUOTE]
współczuję wkuć ale fajnie że masz to już za sobą no i gratulacje za rozpoczęcie pracy
Stary 2014-02-17, 18:48   #237
Izetka_
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Aleście się dziś rozpisały Czy wy też się dzisiaj tak czujecie?? Ciśnienie chyba dziś niskie, bo cały dzień chce mi się strasznie spać. Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Myślałam, że tą glukozę to tylko ukłucie w paluszek trzy razy i spokój. A tu pobierali prosto z żyły i to tej samej! Ale pobrali z niej tylko dwa razy, za trzecim razem już z drugiej ręki, bo mam pół ręki sinej i boli Za drugim razem już jak się wkłuła, to myślałam, że zejdę Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć Ale na dzisiaj mam już aż nadmiar słodkości Wyników dowiem się dopiero na wizycie, w przyszły czwartek...
[/QUOTE]

za glukozę i ze byłaś taka dzielna

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-17, 18:49   #238
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedzcie mi proszę czy osłonki na piersi się przydają? A w ogóle do czego się ich używa? Do karmienia czy na co dzień żeby ubranie nie drażniło... o co tu chodzi? Kompletuję ostatnie zamówienie wyprawkowe i zastanawiam sie nad nimi ;/
Osłonki na piersi? Czy sutki? Chodzi Ci o takie do karmienia silikonowe?

Zubi, doczytałam, że kupiłaś koszule do karmienia, na jakie się zdecydowałaś, pochwal się

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:50   #239
Izetka_
Zadomowienie

AAA i witam się ze wszystkimi brzuchatkami z którymi się zapomniałam przywitac

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-17, 18:54   #240
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Osłonki na piersi? Czy sutki? Chodzi Ci o takie do karmienia silikonowe?

Zubi, doczytałam, że kupiłaś koszule do karmienia, na jakie się zdecydowałaś, pochwal się
Tak tak, silikonowe na brodawki... to już wiem że do karmienia A to nie sprawia że maluchowi jest jeszcze trudniej nauczyć się ssać?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości