|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Cytat:
A moja sunia z kolei boi sie dzieci od malego nigdy nie miala stycznosci z zadnym dzieckiem bo w rodzinie nie bylo malca zadnego i kiedys przyjaciolka przyszla z chlopczykiem, ktorym sie oiekowala i sunia zglupiala, szczekala na niego i byla wsciekla, a jak powoli podchodzil zeby ja poglaskac(oczywiscie pod nasza kontrola) to siedziala spokojnie chociaz w strachu, a jak maluch nagle z predkoscia swiatla dal jej cmoka w pyszczek to umarlam z przerazenia ze mogla go capnac, bo nie bylam w stanie przewidziec jej reakcji na dziecko chociaz to lagodna suczka. Ale nie do konca sie zgodze, ze zwierzeta na dzieci reaguja dobrze bo jak pies nie mial przez cale zy ie stycznosci z dzieckiem to nigdy nie eiadomo jak pies zareaguje Cytat:
przez to mam czasami watpliwosci czy tak ka to wygladac, ale chyba to kwestia wybuchowych charakterow, bo klotnie u nas sa wielkie, ale milosc jeszcze wieksza![]() Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
|
#212 |
|
Moderator
|
Wizazanka - właśnie moja współlokatorka tak zareagowała, taka starsza babinka co sie wszystkiego boi ;D więc go wypuściłam w inne miejsce. Nie był jadowity to sie nie bałam, właśnie jako dziecko jak sąsiadka jakaś miała żabę, mysz albo ropuchę w piwnicy to ja miałam zadanie specjalne. Czego sie brzydzę to pająków, nie cierpię ich, ble.
Kiedyś jeździłam nad morze to tam właściciele mieli psa i on nie lubił dizeci bo sie mu psociły. A jak ja podeszłam to mogłam go głaskać, wychodzić na spacer, piłkę rzucać i w ogóle ;D Tyle, że ja od maleńkości miałam stycznosć ze zwierzakami i ogółem byłam bardzo spokojnym, cierpliwym i cichym dzieckiem to siedziałam ze zwierzem tak długo, aż sie dał pogłaskać. Jedyny zwierz z jakim nie mogłam dojsć do ładu to żrebak jak byłam na wakacjach i konno jeździłam - non stop gryzł paskuda. |
|
|
|
|
#213 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidze zab, jaszczurek i innych obslizglych, nienawidze i panicznie sie boje pajakow i myszy, o szczurach nawet nie wspomne bo mnie obrzydzenie i strach na sama mysl bierze. Taka jestem, nie wiem co moze byc przyjemnego w trzymaniu obslizglej zaby w rekach a weza tym bardziej, zwlaszcza, ze kompletnie sie nie znam i nie wiem, ktore weze sa jadowite, ale nawet jesli niejadowite to nie wzielabym do reki, a myszy sie zwyczajnie boje, ze moglaby ugryzc, szczur tym bardziej. A ba sama mysl o pajakach czuje, ze gdzies mi po ciele lazi jakis wstretny pajak, porazka.Ale nie czyni mnie to stara babka Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Węże są szorstkie, a nie obślizgłe akurat. Miałam też jaszczurkę kiedyś, piękne są. Ta mysz się bardziej by bała Ciebie niż Ty jej ^^ |
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewazne czy sa szorstkie czy obslizgle, sa wstretne i sie ich boje. I niestety nie podzielam Twojego zachwytu nad pieknem jaszczurek, dla mnie to paskudne stwory i najlepiej zebym nie musiala ich spotykac Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-06-14 o 12:02 |
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Moderator
|
Cytat:
TheUnliike - Ty zimowy masz? mi sie też wydawało że taki słowianki bo masz i blond włoski i oczy coś pomiędzy szarością a niebieskim? nie widziałam dokładnie. Też mam zimę chyba, ale tą ciepłą, w sensie czarne włosy, oczy ciemne i brązowe a skóra jest piegowata na buzi i w odcień takiego złocistego, nie różu. Usta są takie ciemne zaś to pewnie zimę mam
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-14 o 22:06 |
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kupiłam dzis 2 staniki, ale ta angielska rozmiarówka jest inna jakaś to jeden dobry wzięłam, a drugi za mały i potem gdzieś na metce znalazłam że to 70B, muszę isć wymienić na większy. A sie wczoraj celowo pomierzyłam dokładnie, biodra coś szerokie mam.. boję się że będęk iedyś mieć wielki zad xD Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-14 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie różne są klasyfikacje, część ma 12 podtypów, część 8. Każdy typ (wiosna, lato, jesień, zima) ma jeszcze po 2 lub 3 podtypy, właśnie stąd to 8 lub 12. Ja chyba sprawdzałam sobie wg klasyfikacji z 8 podtypami. edit: Teraz zwątpiłam, a może ja chłodne lato jestem?
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-06-14 o 22:21 |
|
|
|
|
|
#221 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja nigdy nie ogarniałam tych typów kolorystycznych, zwłaszcza, że np. cerę mam ewidentnie ciepłą, a czerwień ust ma dość zimny odcień. Naturalny odcień włosów mam zdecydowanie zimny, mniej mi pasuje bardzo ciepły blond, a przy farbowanych włosach z kolei lepiej wyglądam w ciepłych odcieniach
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam chyba mieszankę ciepłych i zimnych typów urody
Mam mysie blond włosy, zielone oczy i cerę oliwkową. Jedno wiem na pewno: w kolorze popielatym, stalowym, zimnym blondzie jest mi nie do twarzy. Szminki i róże też używam raczej pomarańczowe, ew różowe o ciepłym odcieniu. I jestem chyba jedyną blondynką, której jest okropnie w czarnym Czarne mam tylko marynary ;P Ja nie lubię siebie bez makijażu z powodu traumy z gimnazjum - trądziku. Notabene na co dzień ja się maluję bardzo delikatnie (może czasem nawet za bardzo delikatnie? nawet rzęsy maluję od święta), ale podkład musi być i koniec!
|
|
#223 | |
|
Moderator
|
Cytat:
chociaż włosy to i rude i takie chłodno-czarne były cacy, aczkolwiek w tej naturalnej czerni lepiej - mam taki zimny kolor włosów naturalnie.też mam trądzik ale podkład kupiłam niedawno i jakoś niechętnei go używam, mimo że jest świetny, wolę puder tylko i oczy pomalować. |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
Klaudec: makijażystka mi ostatnio powiedziała, że zdecydowanie jestem chłodną zimą
![]() Odrost mam ciemny blond, ale z wyraźnym popielatym refleksem. Mam coś między ciemnoszare, a czarne brwi i rzęsy + bardzo gęste czyli mocna oprawa oczu. Oczy mam niebiesko-szare, ale dosłownie z czarną obwódką, która się bardzo odcina na tle bieli. I ciemny kolor ust naturalnie. Zawsze na zimnie, mam różowe policzki i na różowo się rumienie. Plus najlepiej mi w czerni i chłodnych, nieco przytłumionych kolorach. Ze szminek tylko burgund, fiolet etc, ciepła czerwień to u mnie dramat. Potrzebuje ratunku! Muszę mieć rano w miarę ogarnięte loczki, a już 22:30. Mam świeżo umyte włosy, jak je teraz wygniotę - do rana będzie strzecha. Ale są krótkie więc nie mam pomysłu jak je na noc zaplątać, żeby wyszedł skręt :/ Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-06-14 o 22:37 |
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to jak miałam bardzo ciemne włosy (niestety dłuuuugo), to ten kolor mnie przytłaczał, postarzał, wyglądałam w nim trochę smutno. Nie wiem, jak mogłam tyle czasu mieć czarne lub prawie czarne włosy. |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Makijaż kocham w kolorach brązowo-złoto-miedzianych i szminki mam pomarańczową oraz czerwoną, tlyko na czerwona jest bardziej malina a musiałabym mieć ceglastą. Czarny też bardzo lubię. A to fajnie masz jak brwi i rzęsy gęste, moje to takie nijakie chociaż teraz są fajnie jak sobie o nie zadbałam idę rycynowy zmywać, jakoś chcę sie do tego oleju przekonać żeby sobie nim kuracje robić raz w tyg chociaż.jakbyście znalazły jakis dobry test na typ urody to możecie podać link - wczoraj robiłam ze dwa ale takie głupkowate były ^^ Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-14 o 22:43 |
|
|
|
|
|
#228 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zrobiłam sobie szybko krótki internetowy test na typ urody i wyszło mi, że jestem wiosną. W sumie słusznie, bo mam najwięcej cech wiosny, choć na pewno nie wszystkie
|
|
#229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Akurat brwi i rzęsy mi się udały - bardzoo mocna oprawa oczu. Po tacie, od niego ze strony to wszyscy taki nieco włoski typ urody, tylko oni mają oliwkową karnacje, a ja po mamie - jasną
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
ma zielone pojęcie
|
TheUnlike, sprawdzałaś dzisiaj co to za marka tego niemieckiego produktu do loków, który ma podkreślał skręt? Jak tak, to proszę, podziel się informacją
|
|
#231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wybacz, ale nie dotarłam W poniedziałek będę na 1000% w sklepie, bo idę przez niego na uniwerek |
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak patrzę na stare zdjęcia w naturalnym blondzie... Żenada. Wszystko zlane w jedno - włosy, cera, oczy, brwi...Tylko że to wtedy nie był wcale popielaty blond, zawsze mi się włosy rozjaśniały od słońca i nabierały ciepłego odcienia. Więc może jednak nie jestem tak w 100% zimnym typem? Ale stalowe oczy, jasna cera z różowo-popielatym odcieniem, średnio ciemne brwi o chłodnym odcieniu. Głupie to. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#233 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Chatul: znalazłam na stronie Rossmana!
http://www.rossnet.pl/Produkt/Marc-A...526,promocja14 - o tym mówie Cytat:
|
|
|
|
|
|
#235 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym, Marc Anthony to nie jest chyba niemiecka marka? :confused
|
|
|
#236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytając ten opis i patrzając na zdjęcia łudziłam się, że a nuż mi podbije skręt Szkoda, że silikony, wciąż szukam właśnie czegoś co te falki wzmocni :/
|
|
|
|
|
|
#237 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Dla mnie nadal numerem 1 jest Joanna mrożąca, ale powoli przekonuję się też do innych produktów
|
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
Tak się zastanawiam, jakbym je w takie ślimaczki upięła wsuwkami i na noc pod czepek, myślicie, że by bardzo klapły czy jest szansa, że nie skończę z 3 przyklapniętymi włosami na głowie?
|
|
|
|
|
#239 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja bym czepka nie dawała, bo głowa się może pod nim solidnie spocić. Reszta brzmi w porządku.
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co mega utrudnia utrzymanie na głowie jakiejkolwiek stylizacji |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

od malego nigdy nie miala stycznosci z zadnym dzieckiem bo w rodzinie nie bylo malca zadnego i kiedys przyjaciolka przyszla z chlopczykiem, ktorym sie oiekowala i sunia zglupiala, szczekala na niego i byla wsciekla, a jak powoli podchodzil zeby ja poglaskac(oczywiscie pod nasza kontrola) to siedziala spokojnie chociaz w strachu, a jak maluch nagle z predkoscia swiatla dal jej cmoka w pyszczek to umarlam z przerazenia ze mogla go capnac, bo nie bylam w stanie przewidziec jej reakcji na dziecko chociaz to lagodna suczka. Ale nie do konca sie zgodze, ze zwierzeta na dzieci reaguja dobrze bo jak pies nie mial przez cale zy ie stycznosci z dzieckiem to nigdy nie eiadomo jak pies zareaguje 
ALbo i misiąc... 
a zakupy znielubiłam przez niego.

nienawidze zab, jaszczurek i innych obslizglych, nienawidze i panicznie sie boje pajakow i myszy, o szczurach nawet nie wspomne bo mnie obrzydzenie i strach na sama mysl bierze. Taka jestem, nie wiem co moze byc przyjemnego w trzymaniu obslizglej zaby w rekach