![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47472045]A tyś gdzie była?
![]() Czika u nas jak nie wiem. Młoda śpi. Ja dłubię do pracy.[/QUOTE]a tam gdzie jednak lepiej nie chodzic ![]() U Nas tez ukrop, i tez Młoda spi ![]() ![]() Za tydz jedziemy na urlop ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
PILNE! ! Macie namiary na fajna i niedroga kwaterę nad morzem w miarę blisko plaży? KARWIA I okolice. .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
hejka!
uwaga, uwaga! mozecie mi skladac gratulacje, slac kwiatki i czekoladki ![]() bylismy na basenie ![]() pierwszy raz ![]() ![]() mlody na poczatku w szokesie, z calego basenu najfajniejsza byla mama, z atrakcji najfajniejsza byla mama a z dzidzi najfajniejsza byla oczywiscie mama ![]() no ale potem sie chlopina rozkrecil, nawet ze zjezdzalni zjezdzal, oczywiscie siam ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47468901]Pstryniu, to z reguły 18-36 miesiąc ![]() [/QUOTE] o Boziuchno ![]() to ile taka fala moze trwac? i kiedy nastepny przyplyw? ![]() Bokeh - sliczne zdjecie ![]() Neti - ale masz calusnika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Podłączę się pod pytanie Neti
![]() ![]() SZAJA. jak myślisz, ile Ola powinna spędzić czasu nad morzem, żeby taka zmiana klimatu korzystnie wpłynęła na jej zdrowie i zmniejszyła częstotliwość zachorowań? jestem tak zdesperowana. boje się po ospie wyjść z nią na dwór, bo zaraz znowu coś złapie ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Czesc!!
U nas dzis czika zelzala, bylo pochmurno, troche padalo i 28st. Akurat pogoda nam sprzyjala, bo bylismy pol dnia na dworze - na evencie biegowym. Taka cudaczna akcja: bieg (z wiadomych wzgledow szlismy) na odcinku 5km i po drodze sa rozstawione cztery punkty, w ktorych uczestnicy obsypywani sa kolorowa maka kukurydziana - najpierw byl roz, pozniej kolejno zolty, zielony i niebieski. Make mielismy wszedzie i wygladalismy jak teczowe jednorozce; Yae rowniez sie podobalo a najbardziej okulary, ktore dla ochrony miala zalozone. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się przykrzy bez tzta
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Charliz szkoda że teraz Cię nie ma tutaj w Sopocie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47460548] Dzisiaj możecie się mną pocieszać: oooo, ona ma gorzej ![]() Ja w tyg. miałam którąś noc, że się położyłam o 1, do Poli wstałam o 2, nie zasnęłam do 7, a o 7.30 Pola wstała; i w takich sytuacjach już bym wolała w ogóle nie zasypiać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47461785]Hje, chodzenie do tyłu jest umiejętnością rozwojową którą dziecko opanować powinno ok. 18mca właśnie ![]() To chyba bieganie też się niedługo zacznie ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47468901] Dziewczyny, wiecie, że mamy wątkową osiemnastkę? ![]() Jest tu jeszcze jakiś wątek, który ma taki staż (pod względem ilości części)? ![]() Cytat:
![]() Uspokoję Cię ![]() Litlle, z dedykacją dla Ciebie! http://kwejk.pl/obrazek/2098263/nie-idz-glodny.html ![]() ![]() ![]() ------------------------------ Jednak jestem, impreza udana bardzo, fajne nam się towarzystwo trafiło. Ale ogólnie jakoś tak wcześnie się porozchodzili wszyscy, więc my też po 2 się zwinęliśmy do t., spałam do 10, także nieźle ![]() ![]() Dowiedziałam się, że Pola jest niegrzeczna, że ciągle płacze, wymusza, histeryzuje ![]() ![]() A wczoraj, przy mnie, mama jej dała klapsa...... Bo chciała iść do P., a on wtedy kładł się na tą drzemkę, i musiał mieć spokój, więc jej nie wpuszczałam do pokoju. No i ciągle płakała, ta ją walnęła i się pyta "o co ryczysz?", jakby ku.wa nie wiedziała ![]() Jakby się dało, to bym jej nigdy z Polą nie zostawiała, ale niestety, wiadomo, czasem się zdarzają takie sytuacje, że po prostu nie ma innego wyjścia, jak choćby jutro, kiedy muszę jechać do pup. Ale teraz będę robić tak, że będą zostawac razem tylko na absolutne minimum. Ja wiem, że mama Polę kocha, bo pierwsza wnusia i w ogóle, ale jak ma takie rzeczy robić, to ja dziękuję.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-07-27 o 18:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tęsknoty, dziś Amelka wstała wołając tata, tata ale powiedziałam jej, że tatuś musiał jechać do pracy... poleciała do drzwi i prawie się popłakała ![]() mam takie zakwasy na d.pie że głowa mała. Zachciało mi się robić skalpel wyzwanie ;] btw. skalpel przy tym to zwykła rozgrzewka. Aż się boje pomyśleć o turbo a co dopiero o killerze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Hello,
niestety czika mi nie słuzy, uwierzycie? Chciałam się pochwalić..... taaaadam Leos kuma o co chodzi z siku i z kupą, ściąga pieluchę i sygnalizuje ![]() ![]() myslę,że teraz trzeba chlopaka pilnować i może w ciągu kilku tygodni się udaa S też w tym wieku opanował nocniczek Pstryku brawa dla Kubula co do lęku separacyjnego też słyszałam że do 3 r.ż ![]() Hje- cycki mi opadły, onie nie mają prawa tak robić, ja bym chyba zamordowała dziadków albo zrobiłabym karczemną awanturę, na pewno nie jestem w stanie zaakcetować czegoś takiego a jeszcze przez dziadków? ![]() Charliz wiesz ile ? przynajmniej 3 tygodnie pobytu nad morzem ,niestety ale zastanów się czy nie lepiej pojechać gdzieś w okolice rabki i inne kopalnie - tam ponoć tydzień starczy by efkty były odczuwalne nasza Gojka była, ale ona coś się już do nas nie odzywa Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-27 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Lurker ;)
|
Deli i dziewczyny z tzami na wyjazdach- podziwiam was, bo ja bym tak nie dala rady tak zyc. Mimo, ze ten moj pajac czasami wkur.wia tak, ze mam ochote wywalic go za okno z calym osprzetem to nie wyobrazam sobie tyle czasu spedzac bez niego
![]() ![]() Cytat:
Koniec z kebsami ![]() ![]() Hje, zartujesz, ze uderzyla Twoje dziecko!! ?Gdyby moja tak zrobila, to chyba sama bym jej ☠☠☠☠☠☠☠nela! I jak Ty na to zareagowalas?!
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Hje, nie wierze w to co czytam ! po takiej akcji naprawdę nie wiem co bym zrobiła ale chyba bym nie patrzala ze to moja mama i powiedziala w koncu co o tym mysle. Teraz stalo sie to raz, a co potem? jestes jej mamą i nie mozesz pozwolic na cos takiego
![]() ja wracam od znajomych od tej malutkiej Helenki, to byla siostra tej mamy Helenki z,mezem i 2,5l corka to normalnie na moich oczach to dziecko zrobilo chyba 3lyki piwa ! oni jej potem zabronili to ryczala ale to tez nie bylo do konca tak ze ona to dorwala i pila a oni zauwazyli potem. Bo mowili ze posmakowala juz piwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jadę sama z Ola,o ile się odważe,bo nie ukrywam,że mam niezłego stracha jechać pociągiem sama z dzieckiem ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
Charlizz, ok. 3 tygodni, sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
hje, wspolczuje sytuacji
![]() ![]() ![]() ![]() wiecie dziewczyny, tak radzicie Hje ostro z matula itd... macie racje tylko ze co innego jak sie mieszka z rodzicami a co innego jak sie widuje swoja mame/tate raz na jakis czas.... wydaje mi sie ze latwiej wtedy "orzchanic" swojego rodzica bo bedzie ostro przez chwile, rozejdziecie sie, przez ten czas emocje opadna i bedzie jak dawniej a jak sie mieszka pod jednym dachem to nie taka prosta sprawa... czlowiek widzi sie 24/h i nie sposob przejsc nad takim opierdzielem do porzadku dziennego... juz widze te ciagle fochy, przytyczki slowne itd. tym bardziej ze rodzice Hje sa jacy sa. Hje - a probowalas porozmawiac z mama po dobroci? na spokojnie? Cytat:
tylko ze tu nie chodzi o nawyki. nawyki ma kazdy, czy ma chlopa pod reka czy nie ![]() co do pogrubionego - to jest sedno wlasnie niestety... wiekszosc pracujacych nie wyobraza sobie wrocic do pracy w polsce i zarabiac marne 2/2,5 tysie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Bijkora jesteś!
![]() jak tam córunia? |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
![]() Myśmy godzinkę temu wrócili. Daria z tych wrażeń i z tej duchoty nie umiała zasnąć. Niestety trzeba wrócić do pracy. Moi rodzice jeszcze tam zostali więc Daria teraz z teściami będzie musiała być ![]() Teraz nie nadrobię bo padam ze zmęczenia. Dobranoc.
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dawno mnie nie było. Podczytuję Was ostatnio żeby chociaż trochę się wbić ![]() Nada ma się super, tylko po przeczytaniu tego wątku strasznie się zmartwiłam,bo z mówieniem to jesteśmy dużo do tyłu ![]() Ostatnio 3 osoby zwróciły mi uwagę że Nadia jakos dziwnie stawia stópki i rzeczywiście dziś się przyjżałam, coś jest nie tak. Jak TŻ wróci to wybierzemy się to skontrolować .Jak ja mogłam tego nie zauważyć ![]() Ostatnio bez przerwy zdejmuje sobie buciki jak jesteśmy na dworze, tak jakby ją nóżki bolały.. A z takich lepszych wiadomości to kupiliśmy dom i dostałam się na studia, na Bezpieczeństo i higienę pracy na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Jak sie już dostałam to stwierdziłam że to jednak nie dla mnie i złozyłam jeszcze na pedagogikę specjalną na UMCS. Mam nadzieję ze tam się dostanę .Na coś co by mi sprawiało przyjemnośc ![]() Musze jeszcze doczytac co słychać na forum dokładniej ![]() Tak szczerze mówiąc to głupio było mi się odzywac po takiej przerwie, widzę jak jesteście już zżyte, a ja tak z doskoku raz wpadam raz wypadam i zawsze mi strasznie głupio ze tak robię ..
![]() ![]() Włosomaniaczka ______________ Remont siebie ![]() Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2014-07-27 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Bijkorka - heloł!
![]() gratuluje zakupu domu no i trzymam kciuki za te studia! co do stopek to przejdzcie sie do lekarza, moze to nic takiego i moze jedynie obuwie profilaktyczne wystarczy... mam nadzieje ze bedziesz juz teraz czesciej ![]() a pokazesz Nadusie? ![]() ![]() ---------- a ja zmotywowana przez onaelle biore sie wlasnie do tworzenia fotoksiazki ze zdjeciami mlodego. idzie mi niezle - mam okladke i 2 strony, a stron wybralam se 100, a co! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozmowy to juz nieraz były "próby", ale zawsze się to kończy kłótnią i stwierdzeniem, że ja jestem "be", bo nie chcę słuchać jej rad (czyt. dostosowywać się do tego, czego ona sobie życzy ![]() A na klapsa zareagowałam tak, że popatrzyłam na nią wzrokiem typu "teraz przesadziłaś", wzięłam Pole i poszłyśmy na spacer. A jak wróciłyśmy po pół godzinie to jakby nic się nie stało ![]() Tata ostatnio też już naprawdę się czepia wszystkiego, co Pola od dawna robi, nagle jest złe i mam jej tego zabronić, bo jemu się to nie podoba. A jak młoda się zacznie o coś złościć czy płacze, to on OD RAZU krzyczy, nie mówi do niej nic, tylko drze się, ona się boi jakichkolwiek głośnych, "nagłych" dźwięków i płacze jeszcze bardziej... Sytuacja teraz z wieczoru. Mamy jeszcze pod tv kasety wideo w szufladzie i Pola się nimi bawi. Dzisiaj akurat się jej umyśliło, żeby nimi rzucać, co już nie jest zbyt pożądane. No i podchodzę do niej, mówię, żeby zostawiła, ona dalej rzuca, mama, żebym ją walnęła po łapach ![]() I też ja po prostu wzięłam i poszłyśmy do naszego pokoju, zajęła się czym innym.. Żeby nie było, oni nie są jakimiś tyranami czy coś, tylko Pola od paru tygodni ma taki naprawdę gorszy czas, a oni wiecie, nie uznają tego, że dziecko rodzica nie słucha, że czegoś w ogóle wymaga (w tym wieku), że się stawia, że płacze "bez powodu"... Jeśli oni nas tak wychowywali, to nie wiem, jak mogą się dziwić, że jesteśmy tacy, jacy jesteśmy - czyli kłótnie częste, brak dogadania się, dokuczanie, wyzwiska i własnie niesłuchanie ich np... Eh, dużo by pisac.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-07-27 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Hje dla mnie to przegiecie mega Pola to twoje dziecko i nikt nie ma prawa go uderzyć
Pstryniu Gratuluje basenu my tez wczoraj bylismy oczywiscie u Julo płacze jak do domu idziemy i wogóle niczego sie nie boji zgadnijcie ulubiona zabawa na basenie wchodzenie pod bicze wodne z tata zalewa go całego a On sie chichra Cały wekend spedzilismy pozadomem i nie zdazyłam odpoczac wczoraj Julo najadł sie lesnych jezym i tylko krzyczał jeszcze wiec mam całe nogi podrapane bo po działce latałam za jezynami a jak jest u was dajecie dzieciom takie owoce prosto z krzaka bez mycia ?? I teraz gwózdz programu mamy pierwsze brzydkie słowo Tz powiedział KURDE wracajac z koni i co od dwóch dni jest tylko KUDE ![]() W sobote popołudniu Julo patrzy na mnie i mowi KUDE nio nio bo mu wczesniej zwróciłam uwage potem zaczełam ignorowac mysle zapomni i co otworzył oczy w niedziele o 6 rano i KUDE a potem Mama Ignorowac dalej prawda ?? Wiecie u nas sie wogóle nie przeklina a tu taka akcja ![]() ![]()
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
:Hi: Dziendoberek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#235 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Czesc!
Podlaczam sie pod pytanie miki: ignorowac? Ignorowac slowa, ktore niechetnie widzimy w slowniku dziecka? Yae mowi coraz wiecej! Oczywiscie bardzo mnie to cieszy! Od kilku dni tez zwraca sie bezposrednio do mnie, lady do tej pory bylo "niania" ;-), co jednak mniej mnie cieszy, to fakt, ze nie zwraca sie do mnie per "mamo". Od kilku dni wola mnie po imieniu, sic! Bardzo to zabawne. Wlasciwie chyba mi nie przeszkadza, ale mimo wszystko probuje teraz nauczyc mowienia "mama" w ten sposob, ze za kazdym razem, kiedy powie "Asia", ja powtarzam po mniej "mama Asia cos zrobi". Wlasciwa droga, nie bardzo, co sadzicie? Jakies inne pomysly? Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-07-28 o 06:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka.
Super fotki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() mam już dość tych upałów:/ a najlepsze jest to, że zapowiadają ochłodzenie na przyszły tydzień, czyli wtedy kiedy jedziemy nad morze ![]() pstryczku czyli podobało się na basenie ![]() hje współczuję tych wszystkich sytuacji z Twoimi Rodzicami:/ ale mimo wszystko musisz im chyba coś powiedzieć bo tak nie może być:/ nie wyobrazam sobie żeby moja Mama uderzyła Hanię ![]() meneq ale fajnie z tym biegiem, macie jakieś zdjęcia? marsi brawa dla Leosia! bokeh cudna Helenke ![]() ![]() ![]() bijkora brawo za studia no i za kupno domu ![]() ![]()
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Fb |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szok!! Lepiej uważaj.... ![]() Cytat:
![]() Biegać też potrafi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Resztę nadrobie potem.
![]() |
#240 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ignorować. Agatka zaczęła coś takiego ale już starsza była, po 3ur chyba, no to już dało się wytłumaczyć, że to nie są ładne słowa, że dorosłym czasem się wyrwie takie słowo gdy jest bardzo zdenerwowany, ale to nie jest dobre. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.