![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Dzien dobry
![]() U nas jest tak ze mieszkamy w jednym domu z moimi rodzicami. Oni zobaczą Bobo szybko. Tesciowie muszą dojechać. I im się chyba wydaje że rodzice sa u nas dzien w dzień albo my u nich. A prawda jest taka że albo widujemy się w przelocie na korytarzu, albo wcale. Czasami zakręcę sie tam jak mi braknie bułki tartej. Rodzice na górę praktycznie noe wchodzą. Zresztą moja mama widziała mnie chorą, zmęczona, potargana, biegajaca w majtkach po domu. No i to mama. Jakoś swobodniej czuję sie przh rodzicach niz przy treściach. I rozumiem ze będą chcieli zobaczyć pierwszego wnuka. A z drugiej strony te wszystkie odwiedziny i wizyty odsuwałabym jak tylko można. Każdego. |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Temat odwiedzin widze wciaz w toku ![]() ![]() Najwazniejsze ze z Tz mamy podobne zdanie, ze te pierwsze 2 tygodnie chcemy jak najwiecej nauczyc sie siebie nawzajem. I to mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() Ale tekst Tesciowej ze ona idzie na 1szy spacer mnie zabil... tym bardziej ze to emerytka, wiec czasu ma multum...
![]() |
#214 | |||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Origa Czas edycji: 2016-06-21 o 07:23 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pierniku współczuję. Daj znać co powie lekarz i czym każe ci smarować ją. Współczuję "dobrych rad". U mnie można powiedzieć, że jest to samo ale nie w kwestii dzidzi lecz jedzenia. Teściowa zawsze przez telefon mówi, że mam jeść to i tamto. Że to ma tego tyle a to tyle... i czasami mam już dość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co jest dziwne, bo w dzień to by chodziła najlepiej nago. Gdy idzie spać ubiera najcieplejszą piżamę. Kołdra i na to najlepiej ze dwa koce. Jak wchodzę ją sprawdzić przed moim spaniem to ona często leży spocona...Wtedy kradnę te koce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |||
Raczkowanie
|
hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ___ Tosia znów dzień przywitała czkawką ![]()
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas raczej nie, to bedzie 6 wnuczka u moich rodzicow z czego w ostatnim roku 3cia. Maja na kogo przelewac ta milosc ![]()
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Moich to 5 wnuk. Teściów pierwszy. Moi blisko, tesciowie dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że nawet jeśli była bieda, to każdy miał pracę, i każdy miał mieszkanie. Teraz młodzi jeśli nie odziedziczą po dziadkach lub nie dostaną od rodziców muszą sobie kupić wiążąc się kredytem prawie do końca życia. Przeznaczając na ten kredyt większość zarobków. Jak ktoś zarabia mało, to nie ma szans na dzieci....bo żłobek i przedszkole trzeba opłacić, jeść dać i ubrać nawet. Miłością się nie naje. Niestety. Niestety też starsze pokolenia tego nie rozumieją. Oni nie musieli płacić kredytu 1k miesięcznie i prawie tyle samo za przedszkole dziecka..nie wspomnę o dwójce dzieci. Ja jako dziecko chodziłam do przedszkola bezpłatnego. Zakładowego. Moi jedni i drudzy dziadkowie mieli mieszkania zakładowe, rodzice załapali się na takie mieszkanie w ostatniej chwili. My młodzi już takich szans nie mamy. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o torbę i Twój przypadek - czyli zagrożenie przedwczesnym porodem to ja bym już powoli szykowała.
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Liczę sg przepisu mojego lekarza: po posiłku na lewy bok, ręka na brzuch i przez 30 min mam naliczyć min 3ruchy. Jeśli jest ich mniej przez kolejne 60 mini ma byc ich conajmniej 5. Jeśli ruchów nienalicze to mam jechać do szpitala z info brak ruchów. Korzystam z aplikacji ktora ma zaprogramowane 10 ruchów na 2 godziny wiec zeby mieć spokój po posiłku kładę sie włączam ja i liczę... Jak w ciagu 30 min mam 3 ruchy to sie odstresowuje i liczę do 10 zeby zamknąć aplikacje. Minus tego jest taki ze jak mija np. pierwsze 10 min i nie ma ruchu (albo są za delikatne zeby je wyczuć) nakręcam sie i stresuje... ale taki mój charakter. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Współczuje opryszczki... Wyglada jakby to pamiątka ze szpitala ;( Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Słonko, Florence dzięki za odp o wizytach. Bede trzymać kciuki. Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Np jak będę kąpać dziecko w salonie - w łazience jest zbyt zimno. To też będę je ubierać na kanapie w salonie. Nie będę z nim łazić we wszystkie strony świata ![]() ![]() Dziś mam zamiar się poddać i zjeść coś obrzydliwie słodkiego i niedietetycznego z okazji meczu. Muszę tylko rozgryźć ile insuliny sobie podać by nie było po tym śladu ![]() Również muszę się umówić do fryca. Specjalnie zostawiłam to sobie na lipiec bo później nie wiadomo jak szybko będę mogła wypaść na tyle godzin z domu. Ale z racji tego, że to jest pierwsza tak ogromna przerwa między farbowaniami to mój odrost woła o pomstę do nieba. Przy okazji przypomniałam sobie jaki mam kolor włosów ![]() Mój fryc też oblegany....chyba też od razu zrobię rezerwację. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Ja jak młody zbyt długi śpi kładę się na prawym boku - limit kopnięć zrobiony w 5 minut ![]() A wczoraj smyrałam jego stopę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę doliczyć tylko do 10 ruchów i skończyć. Minimum to 10 ruchów w ciagu 2 h. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może ja też bym małego słodyczka zjadła, tak mnie męczy chęć nań od wczoraj... :P Przyjdzie do nas na mecz kolega męża i oni sobie mają zamówić pizzę, fajnie by było też mieć coś smacznego. :P |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja napisze dokładnie jak dziewczyny... Leżę praktycznie od początku tego roku i za bardzo nie mogę łazić po sklepach. Z bólem stworzyłam listę wyprawkową dla dziecka, dla mnie i listy co trzeba spakować do szpitala. Nie przeszkadza mi jeśli dostanę cos od rodziny, cos na co nie mam wpływu ale moja lista wyprawkową zawiera konkretne linki do produktów ktore wybrałam. O ile nie wqrze sie jeśli pieluchy bedą inne to wiem ze wyprowadzi mnie z równowagi jeśli np. łóżeczko bedzie nie takie. Moja rodzina jest przeciwna wszelkim zakupom przed porodem, rozumiem to i toleruje ale oni myślą ze mój maz w ciagu 1 dnia wszystko zakupi. Oczywiście ze zakupi ale to nie zawsze bedą rzeczy ktore bym chciała- przykład wózek. Zamówiliśmy w połowie maja a na cały komplet mamy czekać do połowy lipca lub początku sierpnia. Moja rodzina nie wie, ze wpłaciliśmy zaliczkę na wózek, bo po co maja sie denerwować, za to męża mam szczęśliwego ze jeden kłopot mniej. Zamówiłam tez śpiworek i na przecenie w smyku u ranka ( jakies 10-14szt) i jestem spokojniejsza. Na początku tego miesiąca kupiłam rownież wszystko co bedzie mi potrzebne na pobyt w szpitalu. Argument dla moich rodzicow, moze brutalny ale podziałał: obojętnie czy z dzieckiem bedzie wszystko Ok czy nie na je muszę urodzić, byc w szpitalu i muszę byc na to przygotowana. Stad torbę dla siebie mam skompletowana a torba dla dziecka bedzie pakowana w przyszłym mc. Nie znam argumentu, który trafi do Twojej rodziny ale na moja działa zdrowy rozsądek i tajemnica ![]() NO i jest jeszcze teściowa 100km, ktora sie stresuje ale boi sie wtrącać albo nie chce ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dziadek mistrzostwo.... masakra;/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas o ile moja mama i tata raczej się nie wtrącają (mamę trzeba było tego nauczyć) to teściowa by najchętniej wszystkim ustawiała życie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hej dziewczyny ![]() Znów wstałam dzisiaj tąpnięta ;/ przebudziłam się co prawda przed wyjściem męża do pracy, ale ledwo żywa... wszystko przez to, że ostatnio wstaję po 3-4 razy do ubikacji w nocy....
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Chyba jak przyjdziesz z wozkiem do szpitala to spoko. Jakbys chciala z dzieckiem na ręku wyjść to moze byc problem. Choc są foteliki montowane "na zawsze" i wtedy z nim do szpitala sie nie wejdzie.
Mój szpital wydaje dzieci jak się przyjdzie z fotelikiem a prawda jest taka ze wypuscili kobiete po porodzie ktora wrocila do domu pks. Nikt jej nie odebrał a nikt nie zwrócił na to uwagi przy wypisie. |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Piszecie o meblowanie i o swoich TZ i ich oczkach w głowie.
Miałam Wam jeszcze napisać o moim mężu.. Bardzo cieszy sie z dziecka ale jakoś trudno mu przyjąć do wiadomości ze np. z naszej (i dziecka) sypialni powinien zniknąć jego rower bo bedzie nam ciasno. Powoli próbuje zaprzyjaźnić męża ze zmianami w naszym życiu ale cieżko to przyswaja ![]() Tak chyba z jedynakami jest (lub tylko z moim mężem) ma silnie wpojone szanowanie rzeczy ktore posiada a rower to jego miłość życia... Czasem myśle ze gdybyśmy mieli taka możliwość to rower stałby od jego strony łóżka i jak zasypia to pewnie trzymałbym rękę na kierownicy ![]() Nie zeby były jakies kłótnie i dramaty u mnie ale wiem ze zmiana trybu życia to dla mojego męża jak juz pierwsze zauroczenie i szok mnie bedzie trudne do zaakceptowania. A moze sie mylę ![]() ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdraszczam smyrania po stopce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Tż coś narzeka, że się źle czuje, a to już u niego niezwykły objaw, bo zawsze twierdzi, że jest okazem zdrowia. A u lekarza, poza regualrnym oddawaniem krwi, to chyba 10 lat temu ostatnio był. Boję się, żeby faktycznie mu się coś nie przyplątało ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj o 22 dostałam takiej zgagi, że myślałam że będe wymiotować. Palił mnie cały przełyk, masakra ![]() Cytat:
Choć nie ukrywam, że pare razy siedziałam cicho żeby pospała choć 30 minut, bo moja córka była TOTALNIE NIE ŚPIĄCYM dzieckiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja ciotka ma 4 synów ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-06-21 o 08:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Jeśli pod moim postem zaczną wyskakiwać dziwne rzeczy to nie moja wina a kota
![]() Nie poszłam dziś do pracy. Ten brzuch nadal mnie boli. Nie wiem czy to mięsień sobie tak nadwyrężyłam, czy to macica. Boli jak wstaję, jak muszę się napiąć albo wyprostować. Plus moje cudowne biodro. Wyglądam jak jakaś kaleka. Jutro mam położną, podobno mogą mnie skierować na fizjoterapię. Ciekawe jak długo się czeka.
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Korzysyam z Licznik Kopniec Dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio sama farbę sobie położyłam na moich kilka lekko posiwiałych pasemek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Dobra jest, jeszcze będzie Ci wózek wyrywać ![]() Cytat:
Ciekawe co Ci lekarz powie? Ja suma sumarum, nie wzięłam tych tabletek co mi gin dawał. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Ja opryszczkę miałam 3 razy w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na małym osiedlu z 5 salonów fryzjerskich wiec kolejek za wielkich nie ma natomiast dostanie sie na manicure to jak kolejka do specjalisty na NFZ Każda ma swój sposób ja sie kładę na plecach (daje szanse na rozbudzenie) Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Apka z której korzystam to Baby Kicks. Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja przed snem do toalety to chodze minimum 3x, a potem ok 3ciej tak bardzo mi sie chce, ze musze isc znowu :P Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.