Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 22:50   #2371
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

mysza007
Rozumiesz mnie w 100%! Nikomu tego nie życzę. Kilka dni było ok bo bez wymiocin a dziś znów! Daj Boże szybciej ten II trymestr dla nas obu! W którym Ty tygodniu jesteś? Bo mnie to trochę zelżało z biegiem czasu. Mam nadzieję,że i Tobie odpuści, bo pamiętam doskonale te tygodnie siedzenia w łóżku bo inaczej

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-02-11 o 22:52
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 22:54   #2372
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
mysza007
Rozumiesz mnie w 100%! Nikomu tego nie życzę. Kilka dni było ok bo bez wymiocin a dziś znów! Daj Boże szybciej ten II trymestr dla nas obu!
Kochana trzymam kciuki zeby to szybko minelo! Tylko ostatnio tak pomyślałam, ze niektóre kobiety mają takie sensacje całą ciąze, to przeciez istny pogrom. Jak tak moze ma byc ze mną, to ja się wykończę
Jutro wizyta u gina, moze mi cos doradzi

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 23:03   #2373
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Co za bzdury. Jestem pewna że jakiś mądry pan to pisał. Wychodzi na to że każda matka jest niedojrzała i zależna bo chyba nie ma takich, których chociaż lekkie mdłości by nie dopadły.
Nie mogłabym tego czytać bo by mi ciśnienie wzrosło.
Ja taka jestem Zaraz 11 tydzień, a ani razu mdłości nie miałam. Ja przechodzę ciążę tak jak moja babcia - wrażliwość na zapachy. A od strony mamy dostałam bóle głowy...

Na jutro ambitne plany - pranie i sprzątanie kuchni. Obiad w samotności, bo mąż idzie po pracy na piwo, więc ja zjem jajka sadzone.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 05:08   #2374
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wstawac! Nie moge juz spac Kolezanka z sali daje koncert. Chyba poprosze o stopery do uszu bo idzie oszalec. Oby ja dzisiaj wypuscili Ogolnie jest spoko ale gemba to jej sie nie zamyka i troche to meczace. Wczoraj bolala mnie trzustka chyba. Powiedzialam lekarzowi na obchodzie a ten ze watroba jest nie po tej stronie durna nie jestem i wiel ale co zrobie ze mnie boli. Dzisiaj bedzie ktos inny to tez powiem i poprosze zeby mnie nie zbywal.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 05:10   #2375
Doorisska
Rozeznanie

Ja tez juz nie śpię.
Co 2h się budzilam. Teraz juz i tak zasne.
Mnie ogółem brzuch pobolewa... ale masz rację powiedz lepiej.
Ja dziś mam wizytę i się stresuje czy wszystko ok. Bo ten lekarz mi nie raczył nic powiedzieć...
Stary 2015-02-12, 05:13   #2376
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
jest jeszcze napisane ze kobieta powinna robić sobie jedniodniową głowówkę , i jedzenie samych surówek
napisal to doc. dr med w. fijałkowski

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

dobranoc
Matko w takich chwilach mam wrazenie ze sredniowiecze tak na prawde jeszcze trwa i az dziw ze za mdlosci nie pala na stosie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-12, 07:11   #2377
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

aakkzzii co do wskaźnika wagi BMI...Nie uwzględnia on tego ile w twoim ciele masz tkanki tłuszczowej w stosunku do mięśniowej+ zretencjonowanej wody w organizmie!! ( u nas kobiet wahania są w cyklu z wodą przez hormony). Najlepiej to sobie kupic wagę,która mierzy ci zawartość tłuszczu w stosunku do mięśni i wody w tkankach- teraz w LIdlu mają takie wagi być za niecałe 70zeta.
Masz rację z BMI ale nie masz racji z wagą. Takie domowe wagi mierzące %bf raczej nie działają, a wątpliwości można mieć nawet przy tych "profesjonalnych" Tanita, które miewają dietetycy. Profesjonalny pomiar, choć nadal nie 100-procentowy, może dać maszyna w klubie fitness, plus profesjonalne badanie fałdomierz (kaliper) - profesjonalne tzn. przez osobę, któr umie to zrobić dobrze. Te wagi z Lidlów i innych Rossmannów niestety głównie wróżą z fusów

Dla mnie jeśli chodzi o wygląd waga nie jest wyznacznikiem, zresztą BMI też nie, tylko wygląd i wymiary. Wiadomo, że waga może być jednym z punktów odniesienia, ale ja akurat dążę (dążyłam ) do zmniejszenia % tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym zachowaniu masy mięśniowej, wiadomo, że wtedy waga jakoś okropnie nie spada.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Heh zdecydował ze chce być ojcem i mieć dzidziusia ze mną. Pomyślałam i stwierdziłam ze juz czas. Tak to dalej pewnie bym się zastanawiała.
Ahaaa, już myślałam, że jakoś podstępnie Cię zapłodnił

Wczoraj wieczorem znów wymioty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 07:11   #2378
Airish88
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,

ale Wam współczuje tych wymiotów. Mnie to ani razu nie spotkało na całe szczęście

Cytat:
czytam właśnie o tym, ze kobiety które nie zmieniły kształtów w I trymestrze szybko je nadrobią w drugim,
co więcej szczuplejsze osoby tyją więcej niż te z nadwagą, taka ciekawostka.
czytam też ze po porodzie spada 8 kilo odrazu
Chyba nie ma reguły. Każda jest inna i każda inaczej wraca do siebie.

Cytat:
mhm rozumiem, ja tam mogę mieć wielką dupę i wielkie cyce ważne by brzucha nie mieć

a powiedzcie mi, bo ja będe się zapierać rękami i nogami żeby tylko rodzić naturalnie ( bede cierpieć za grzechy) bo podobno po cesarce nie da się brzucha zgubić.
Z tym też różnie jest. Moja koleżanka w ciąży przytyła 25 kg, a dwa miesiące po była chudsza o 6 kg niż przed ciążą. Bez głodówek bo karmiła piersią.
Stary 2015-02-12, 07:57   #2379
BeataR89
Rozeznanie

Witam

Mnie przeziębienie wzięło, katar cieknie kaszel męczy. Na razie leczę się domowymi sposobami herbatka z miotem. Wiecie czy mogę inhalować się samą solą?
Mdłości ciąg dalszy o poranku przywitałam się z kibelkiem, wymęczy mnie to. W nocy wstawałam do córki i 2godziny leżałam nie mogłam usnąć.Pączki kupione trzeba poprawić sobie humor

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Doorisska
Daj znać c i jak po wizycie . Unikaj w takim razie kwaśnego :/ oby to było jednrazowe bo nie życzę nikomu tego co przechodzę odpoczątku ciąży. Daj Boże już koniec tego I trymestru
Ja też już nie mogę doczekać się kiedy ten I trymestr będzie za mną
Stary 2015-02-12, 08:04   #2380
Sandrusia91
Zadomowienie

Ja się witam w 11t0d
Za 11 dni wizyta i zobaczymy dzidziusia <3
Odliczam już dni i oby wszystko było dobrze

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 08:07   #2381
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Mnie mama urodziła jak miała 36 lat xd Moja sis jest 14 lat starsza ode mnie. Wiec jej dzieci to jak moje rodzeństwo.
Ja mam 21 lat (w czerwcu 22) Tż ma w tym roku 25.
Mieszkamy ze sobą... w kwietniu będzie dwa lata. A jesteśmy ze sobą ... w styczniu było 2 lata. Tak... Zamieszkaliśmy po 3 miesiącach. Wszyscy z nas kpili, a jednak się udało. I nie wyobrażamy sobie by mogło być inaczej. Jeden bez drugiego nie umie wytrzymać.
Co do studiów. Wezmę IOS-A i będę zaliczać po 50% obecności. Mam super wykładowców, wiec nie będzie problemu. Juz wiedzą że jestem w ciąży. Moja lektorka to wgle powiedziala bylebym nie rezygnowala. No i moja mama i Tż powiedzieli ze zrobia wszystko bym studiów nie przerwała ))
Nie przejmój się zdaniem innych, najważniejsze że Ty jesteś szczęśliwa. To Twoje życie. Ja wzięłam ślub w wieku 19lat, zaszłam w ciążę miesiąc po. Każdy mówił że za wcześnie życie sobie zmarnowałam, ale to była najlepsza decyzja jaką podjęłam. Ze studiami dasz radę.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
wg BMI za + 1kg będę miała nadwagę
W Twoim stanie BMI się nie liczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 08:12   #2382
Panna Izabela
Zakorzenienie

A ja się próbowałam zapisać do lux medu na usg na dziś ale nie potrafię. Zamiast dać normalny nr do normalnej rejestracji to jakaś infolinia, która mi ni w ząb nie pasuje. Bo co mam wcisnąć jak nie mam abonamentu w lux medzie i nie jestem pacjentem na nfz tylko chcę prywatnie? Nic się nie da. A chciałam koniecznie na dziś bo jakoś swirowac zaczęłam i chcę się uspokoić.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Panna Izabela- to ja Ci oddam chłopca za dziewczynkę co Ty na to??
Oczarowana- wiesz to ciekawe ale wszyscy mi mówią ze bedzie chłopak

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Biorę i oddaję będzie równowaga w przyrodzie
Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Moje chlopaki codzien pytaja jakiej wielkosci jest juz dzidzia starszy synek ciagle mowi bym uwazala nic nie robila bo to moze zaszkodzic dzidziusiowi a mlodszy caluje brzuszek i spiewa kolysanki
Mój starszy brat też chyba jakiś inny. Bił ale rodziców, jak płakałam a oni do mnie nie lecieli szybko, darł się też na nich że trzeba mnie nakarmić nosić itp. A jak już siedziałam to ciagle mnie pilnował żebym się nie wywaliła. Także mało zdj mam bez niego. Jest niecałe 3 lata starszy.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u Was z kupowaniem ciuszków ?? Czekacie do konkretnego momentu, czy już coś kupujecie ?

Ja juz kilka rzeczy kupiłam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My jeszcze nic nie kupujemy, czekamy na II trymestr.
Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a bierzecie witaminy dla kobiet w ciąży? Bo mój lekarz powiedział żeby nie popadać w paranoje wystarczy jak będę się zdrowo odżywiać. Jedynie łykam kwas foliowy.
Ja tylko kwas i jak się źle czuję to wit C z wapniem piję.
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Miesięcy ciąży nie liczy się jako 4 tygodnie tylko 4,5 .
Czyli pierwszy miesiąc to 0-4,5
Drugi 4,5 - 9
Trzeci 9 - 13,5
Czyli czwarty miesiąc zaczyna się w 13 tygodniu i 3/4 dniu.

Ja jestem w 11 tygodniu i 3 dniu, czyli w 4 miesiącu będę dopiero za dwa tygodnie.

Edit: I przy tym liczeniu ważne są skończone tygodnie.
Wszędzie inaczej podają te miesiące

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Dam napewno
No ja jutro zaczynam 8 tydzień.

Wgle dziś mój TŻ przyznał mi się ze nie gada ze swoją mama, bo ona jest niezadowolona ze jestem w ciąży... stwierdziła że to za wcześnie... no cholerę przecież my juz dawno na swoim jesteśmy -.-

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

I juz wiem ze siostra TŻ (rodzi drugie dziecko w marcu) będzie faworyzowana... no i na pomoc jego rodziny nie ma co liczyć... Przykre ze tylko moja rodzina się cieszy
U mnie też tak będzie. Wiem że nie jestem córką ale mama tż mnie tak traktuje. I tż jest rodzynkiem, ukochanym synkiem, tylko u nas siostra tż mi nigdy nie da być na 1 msc, nawet w dniu naszego ślubu odstawiała szopki...
Cytat:
ja to bym z chęcią chrupała sobie orzechy, ale co przechodzę obok półki w sklepie i widzę ceny ... 8 - 9 zł za taką malusią torebeczkę z paroma nerkowcami to mi poprostu jest szkoda kasy której i tak nie mam za dużo.
A ja mam, ale włoskie i laskowe, całą torbę
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wstawac! Nie moge juz spac Kolezanka z sali daje koncert. Chyba poprosze o stopery do uszu bo idzie oszalec. Oby ja dzisiaj wypuscili Ogolnie jest spoko ale gemba to jej sie nie zamyka i troche to meczace. Wczoraj bolala mnie trzustka chyba. Powiedzialam lekarzowi na obchodzie a ten ze watroba jest nie po tej stronie durna nie jestem i wiel ale co zrobie ze mnie boli. Dzisiaj bedzie ktos inny to tez powiem i poprosze zeby mnie nie zbywal.
Może udawaj, że śpisz, to się zamknie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 08:31   #2383
ridja devojka
Zakorzenienie

A co do kupowania rzeczy to ja sobie spokojnie poczekam po pierwsze, aż poznam płeć, po drugie, aż ta ciąża się utrzyma, po trzecie, na razie ze względu na strajki mój mąż nie pracuje więc w przyszłym miesiącu zostanie bez wypłaty, po czwarte nie widzę sensu na razie nic kupować.
Stary 2015-02-12, 08:31   #2384
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja się witam w 11t0d
Za 11 dni wizyta i zobaczymy dzidziusia <3
Odliczam już dni i oby wszystko było dobrze
Ja mam dzisiaj
Już nie mogę się doczekać.
Muszę zapisać pytania jakie zadać ginekolog.
Stary 2015-02-12, 08:33   #2385
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny ale jestem zła. Normalnie. U mnie w firmie niby rodzinna atmosfera. Wszystko ladnie itd z rozmowy z szefem uslyszalam że on gratuluje że mam sie nie martwic.
A tu dociera do mnie info od meza mojej zwierzchniczki że ja to zrobilam specjalnie ze specjalnie jestem na zwolnieniu itd. Jasne na siłę przyjęłam sie do szpitala. Zaraz sie okaze ze powinnam codziennie dzwonic i informowqc co sie ze mna dzieje. Może ja poprostu nie mam ochoty na chwalenie sie swoim stanem zdrowia.
Zastanawiam się czy to nie jest bardziej zawisc mojej kierowniczki bo jakos szefa ciężko mi widzieć z takim podejsciem.

Ps dzisiaj w koncu mnie wypuszczaja po 7 dniach! No ale dalsze leczenie w domu,

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 08:41   #2386
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A co do kupowania rzeczy to ja sobie spokojnie poczekam po pierwsze, aż poznam płeć, po drugie, aż ta ciąża się utrzyma, po trzecie, na razie ze względu na strajki mój mąż nie pracuje więc w przyszłym miesiącu zostanie bez wypłaty, po czwarte nie widzę sensu na razie nic kupować.
A mogę wiedzieć w jakiej on branży, że strajki? wiadomości nie oglądam...
Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem zła. Normalnie. U mnie w firmie niby rodzinna atmosfera. Wszystko ladnie itd z rozmowy z szefem uslyszalam że on gratuluje że mam sie nie martwic.
A tu dociera do mnie info od meza mojej zwierzchniczki że ja to zrobilam specjalnie ze specjalnie jestem na zwolnieniu itd. Jasne na siłę przyjęłam sie do szpitala. Zaraz sie okaze ze powinnam codziennie dzwonic i informowqc co sie ze mna dzieje. Może ja poprostu nie mam ochoty na chwalenie sie swoim stanem zdrowia.
Zastanawiam się czy to nie jest bardziej zawisc mojej kierowniczki bo jakos szefa ciężko mi widzieć z takim podejsciem.

Nie przejmuj się, to powiedział mąż a nie kierowniczka, poza tym i tak szef ważniejszy niż ona. Wszędzie ludzie będą gadać, gdzie byś nie pracowała i gdzie nie poszła. Tak już jest a Ty się głupimi ludźmi nie przejmuj, bo nie oni ważni tylko Ty i maluch!

Umówiłam się, nie do lux medu ale na usg, blisko, wydamy 150 zł ale będę spokojniejsza.
I zapomniałam się pochwalić, że kupiłam oliwkę babydream dla mam, od wczoraj stosuję i cudnie pachnie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-02-12, 08:47   #2387
party_girl7
Zakorzenienie

Malaja super że do domu

My mamy orzechy włoskie, ogromne drzewo na ogródku. Tylko nie chce mi się ich łupać, od początku ciąży się za to zabieram:/...

Byłam dziś na badaniu i pani pobralo się za mało krwi i musiała się do drugiej ręki wkluwac, także mam obie ręce poklute:/ i pół małego Donata w czekoladzie już wciągnęłam, a czeka na mnie jeszcze z ajerkoniakiem i marmoladą:p
Stary 2015-02-12, 08:48   #2388
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja się próbowałam zapisać do lux medu na usg na dziś ale nie potrafię. Zamiast dać normalny nr do normalnej rejestracji to jakaś infolinia, która mi ni w ząb nie pasuje. Bo co mam wcisnąć jak nie mam abonamentu w lux medzie i nie jestem pacjentem na nfz tylko chcę prywatnie? Nic się nie da. A chciałam koniecznie na dziś bo jakoś swirowac zaczęłam i chcę się uspokoić.

Mój starszy brat też chyba jakiś inny. Bił ale rodziców, jak płakałam a oni do mnie nie lecieli szybko, darł się też na nich że trzeba mnie nakarmić nosić itp. A jak już siedziałam to ciagle mnie pilnował żebym się nie wywaliła. Także mało zdj mam bez niego. Jest niecałe 3 lata starszy.

U mnie też tak będzie. Wiem że nie jestem córką ale mama tż mnie tak traktuje. I tż jest rodzynkiem, ukochanym synkiem, tylko u nas siostra tż mi nigdy nie da być na 1 msc, nawet w dniu naszego ślubu odstawiała szopki...

Wczoraj juz tak zrobilam odwrocilam sie i tylko mruczalam potakiwalam i dala spokoj.

Na obchodzie byl glowny oddzialowy lekarz. Zle il cala litanie badan i diete cukrzycowa tylko nje wiem po co. Mam mierzyc cukier 4 razy dziennie. Rano na czczo i godzine po posilkach. Ta dieta to jakas pomylka. Najadlam sie dzemu i sukier bardzo dobry. Oby szybko odwolal bo nalesniki z brzoskwinia sobie kupilam :/

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-12, 08:49   #2389
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dobry

ale się dziś wyspałam i nawet poduszka nie dostała kopa z łóżka. Całkiem się na tych cebuszkach wygodnie śpi.

Na wczorajszy ból głowy zasadziłam sobie zastrzyk w doopsko i przeszło pojadę ucałować panią neurolog za to

Malaja- nie przejmuj się, niestety sporo ludzi ma mylne pojęcie o tym, że ciężarna idzie na zwolnienie bo jej się nie chce pracować. A tym bardziej myślą tak kobiety, które w ciąży dobrze się czuły i pracowały. Olej to

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 08:51   #2390
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Wczoraj juz tak zrobilam odwrocilam sie i tylko mruczalam potakiwalam i dala spokoj.

Na obchodzie byl glowny oddzialowy lekarz. Zle il cala litanie badan i diete cukrzycowa tylko nje wiem po co. Mam mierzyc cukier 4 razy dziennie. Rano na czczo i godzine po posilkach. Ta dieta to jakas pomylka. Najadlam sie dzemu i sukier bardzo dobry. Oby szybko odwolal bo nalesniki z brzoskwinia sobie kupilam :/
Może chce mieć poczucie, że coś robi, niby lepiej żeby robili za dużo niż za mało....

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

ale się dziś wyspałam i nawet poduszka nie dostała kopa z łóżka. Całkiem się na tych cebuszkach wygodnie śpi.

Na wczorajszy ból głowy zasadziłam sobie zastrzyk w doopsko i przeszło pojadę ucałować panią neurolog za to

Malaja- nie przejmuj się, niestety sporo ludzi ma mylne pojęcie o tym, że ciężarna idzie na zwolnienie bo jej się nie chce pracować. A tym bardziej myślą tak kobiety, które w ciąży dobrze się czuły i pracowały. Olej to
Albo te, które w niej nie były

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-02-12, 08:55   #2391
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Dziwna sprawa z LuxMedem. Ja jakiś czas temu umawiałam się dzwoniąc na infolinie i nie było żadnego problemu. A też nie jestem ich pacjentką, to była pierwsza wizyta.

Stary 2015-02-12, 08:55   #2392
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie Kobietki

Obudzona jam niedawno i juz mdłosci dają do wiwatu mam wrazenie pustego zołądka i az mnie skręca, a do ust nic wziąc nie moge, jestem wykończona.
Dzis wizyta u gina, juz siedzę jak na szpilkach bo martwie się czy wszystko ok.

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 08:57   #2393
AaaMarta
Zadomowienie

Cofam wczorajsze stwierdzenie, że mdłości mi przeszły. Dzisiaj od rana znowu mnie strasznie męczy...

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki

Obudzona jam niedawno i juz mdłosci dają do wiwatu mam wrazenie pustego zołądka i az mnie skręca, a do ust nic wziąc nie moge, jestem wykończona.

Na pewno wszystko będzie ok głowa do góry i ciesz się, bo zobaczysz maleństwo !

Stary 2015-02-12, 09:03   #2394
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę wiedzieć w jakiej on branży, że strajki? wiadomości nie oglądam...
W JSW są strajki od 16 dni, kopalnie stoją. Za ten czas oczywiście nikt nie dostanie żadnej wypłaty, a nic nie wskazuje na to, żeby ten strajk miał się szybko skończyć.
Stary 2015-02-12, 09:04   #2395
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziwna sprawa z LuxMedem. Ja jakiś czas temu umawiałam się dzwoniąc na infolinie i nie było żadnego problemu. A też nie jestem ich pacjentką, to była pierwsza wizyta.

Dzwoniłam do konkretnej placówki i tak tam było, na ogólną infolinię wpisałam pesel jak mi kazali, a potem niekończąca się muzyka... Jednak wolę zwykłą panią z recepcji, która odbiera tel

Cytat:
Witajcie Kobietki

Może spróbuj coś jednak zjeść, ponoć mdłości są większe na pusty żołądek. Ja teraz mam tylko rano dopóki czegoś nie zjem.
Wizytą się nie martw, będzie ok (mówię to też chyba do samej siebie )

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-02-12, 09:06   #2396
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się, może sami to wymyślili a szef nawet tak nie myśli.
To super że wreszcie Ciebie wypuszczą, odpoczywaj w domku
Stary 2015-02-12, 09:06   #2397
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
W JSW są strajki od 16 dni, kopalnie stoją. Za ten czas oczywiście nikt nie dostanie żadnej wypłaty, a nic nie wskazuje na to, żeby ten strajk miał się szybko skończyć.
Oo zerknęłam w necie, że to głodowy strajk. Ciekawa jestem, czy takie strajki coś dają dziś.
No jak nie pracują a strajkują to jakby nie ma za co płacić

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-02-12, 09:10   #2398
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Oo zerknęłam w necie, że to głodowy strajk. Ciekawa jestem, czy takie strajki coś dają dziś.
No jak nie pracują a strajkują to jakby nie ma za co płacić

Głodowy od wczoraj, a wcześniej już nie pracowali plus protestowali pod siedzibą. Dają, akurat górnicy bywają nieugięci.
No nie ma za co płacić, to taka odpowiedzialność zbiorowa. To dość skomplikowane, moj mąż nawet nie jest bezpośrednim pracownikiem JSW tylko firmy zewnętrznej, a tak samo nie pracuje i nie zarabia (a te strajki jemu akurat żadnej korzyści nie przyniosą).
No nieważne, w każdym razie za miesiąc nie będzie wypłaty.
Stary 2015-02-12, 09:11   #2399
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie Kobietki

Spróbuj coś zjeść chociaż kawałek suchej bułki z głodu może też mdlić.
Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2015-02-12, 09:12   #2400
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Głodowy od wczoraj, a wcześniej już nie pracowali plus protestowali pod siedzibą. Dają, akurat górnicy bywają nieugięci.
No nie ma za co płacić, to taka odpowiedzialność zbiorowa. To dość skomplikowane, moj mąż nawet nie jest bezpośrednim pracownikiem JSW tylko firmy zewnętrznej, a tak samo nie pracuje i nie zarabia (a te strajki jemu akurat żadnej korzyści nie przyniosą).
No nieważne, w każdym razie za miesiąc nie będzie wypłaty.
No to ma trochę nieciekawą sytuację. U nas by to była tragedia, bo mamy tylko pensję męża. Dobrze, że mechanicy nie strajkują

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości