|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Cytat:
![]() U nas wreszcie znika wysypka! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
Niestety nie słyszałam, ale obstawiam, że lekarz się pomylił bo na siłę szukał czegoś u Neli by się przyczepić. Cytat:
![]() Zabieg znów odłożony ale tylko o chwilkę. Daro mi o 11:00 zasnął i żal mi było go wybudzić o 11:30 ( zwykle sam się budzi po 30 min ale widocznie czuł pismo nosem) więc zadzwoniłam, że będziemy później i będzie na 13:30
![]() |
#2403 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- my mamy katarek do odkurzacza więc czyścisz nos w 5 sekund ale jak robisz to kilka razy dziennie to już jest histeria dlatego dajemy nurofen i nie ruszamy czesciej niz raz dziennie i mu przeszlo, ten katar to od zebow niestety ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||
Wtajemniczenie
|
byliśmy na neurologa, Młody ma zalecenia rehabilitacja min, dwa razy w tygodniu, a najlepiej więcej ... nie możemy go trzymać na siedząco nawet jak się o nas opiera bo ma za słaby kręgosłup. ma zlecone też usg główki jak się uda jeszcze (w lipcu tamta neurolog mówiła że za późno bo ma już zarośnięte
![]() no i co najważniejsze mamy skierowanie na bezpłatną rehabilitację więc będziemy śmigać. mąż uznał puzzle piankowe za element niezbędny do ćwiczeń skoro kocyk jest za miękki, i powiedział że mam wolną rękę bo jutro zaś jedzie dorabiać więc kupujemy takie: http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jedziemy. Bardzo prosze o mocne magiczne kciuki bo to juz 3ci raz jai bedzie proba i xholernie to wazne by sie udalo. Acha tak od 13:20 do 14:00 prosze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2406 |
Wtajemniczenie
|
Ash super że wysypka zeszła
![]() Mag kciuki masz zapewnione ![]() 2 godz spacerowania aż mi tyłek odmarzł, aż 5 stopni jest i od jutra ubieram małemu kombinezon bo póki co w takim misiowym jezdził wkurzyłam sie na męża i w ramach złości nie robi dzis obiadu, a niech sobie siedzi w swojej pracy nawet i do nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo ale macie pogode ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lepiej zrobic wiecej niz mniej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
A co do więzi z tatą ja się na swojego TŻ też wkurzam i o pracę i remont, ale później mi sie przypomina, ze jak ja się urodziłam to mój tata jeszcze studiował z dala od nas, przyjeżdżał na weekendy. Jak skończył miałam 3 lata i uważam, że mój tata to najlepszy tata na świecie. Bardzo jestem z nim blisko i zżyta,a dzieciństwo pamiętam tylko z nim, że grał ze mną, że chodził do kina, do cyrku, na wesołe miasteczko, czytał książki, opowiadał bajki a znów przy moim bracie był non stop od małego i uważam, że mój brat nie miał takiego dzieciństwa jak ja, wiec odpuść mu trochę i daj mu szansę być najlepszym tatą na świecie. Jeśli będzie chciał to taki właśnie będzie ![]()
![]() |
#2408 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja bym używała ale nie było mnie stać na pakiet startowy niestety Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No, pamp waży tonę ale daje radę ![]() hej ![]() Wczoraj nie miałam czasu już zajrzeć, muszę się pochwalić, wczoraj na basenie nurkowałam JA! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() może coś jeszcze nadrobię ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Juz po i troche nadal w niepewnosci. Generalnie weszla sonda i wydaje jej sie ze przebila ale mamy obserwowac bo po sondzie normalnie wchodzi sie taka strzykawka z plynem i sprawdza czy plyn przeleci a Daro juz mial tak zapuchniete oko ze sie nie dalo wiec mamy obserwowac i w ciagu nast.dni sie okaze. Mam nadzieje ze sie udalo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2410 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mroziłam słupki ![]() Cytat:
![]() i to Ci nie przeszkadza? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ale nich Mateuszkowi idzie na zdrowie inne jedzonko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Hej ciocie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2413 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() mały ewidentnie ząbkuje, bo strasznie marudny, budzi się w nocy i nie może sam zasnąć... idę do apteki po jakieś lekarstwo...pisałyście, że camillia nie pomaga ? moja rehabilitantką ją polecała ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
trzymam kciuki żeby było ok ![]()
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Womar eco 1
Cytat:
Mysia a wiesz może czy do TT można kupić samą nakładkę niekapkową?
![]() |
#2415 | |||||
Zadomowienie
|
Jak dobrze, że już weekend bo udało mi się nadrobić
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej słoneczko ![]() ![]() ---------- Siemano mamusie kochanusie. U Nas OK, poza tym, że Julce idą zęby i ma wysypkę. Nie wiem skąd ta wysypka ale podejrzewam, że pewnie od jakiegoś składnika w żelu do dziąsełek albo kropelek na ząbkowanie. W żelu nie wiem co mogło zaszkodzić a kropelkach myślę, że rumianek. W poniedziałek pewnie pójdę z J., do lekarza niech coś zaradzi. Julka jest na mleku modyfikowanym więc nie moja dieta, płyn do prania i płukania od urodzenia ten sam, kosmetyki do kąpieli ciągle te same Hipp na zmianę z Babydream więc winowajca są chyba te środki na ząbkowanie. Julcia robi się coraz bardziej radosna. Śmieje się w głos, gada do siebie i do Nas i jest przesłodka. Wieczorami daje koncerty ale daje się przeżyć. Mam do Was pytanko. Czy Was też tak naaaaaaapiernicza kręgosłup? Ja przez cały dzień czuję, że boli ale jak w nocy wstaję na karmienie to czasem aż wstać nie mogę. Podejrzewam, że to od noszenia jej, boli mnie w krzyżu nad tyłkiem. Jak ją noszę to pochylam się trochę do tyłu i cały ciężar ląduje w tym miejscu ale nie mogę olać dziecka i nie nosić jak płacze.
Nasze szczęście Julia ![]() Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-10-19 o 14:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() główką się nie martw. my panikowaliśmy bo Przemek baaardzo długo trzymał główkę na jedną stronę, ma mocno odkształconą główkę. ale tłumaczyli nam że jak zacznie ćwiczyć i trzymać na drugą str to dzieci mają tak elastyczne kości że do któregoś roku mu się wyrówna. no ale wiadomo, trzeba pilnować. króliczek mały ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() a jeśli chodzi o jedzenie to powiem Ci że ja też chciałam jak najbardziej czekać do skończenia 6 mies ale doszły żadkie kupki na które dicoflor nie pomaga a wole mu dac marchewke niż jakieś leki na to no i jeszcze opinia tej Pani pediatry ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Polega na tym, że dajesz dziecko w pionie na ramię ale tak wysoko, że obydwie rączki może połozyć na ramieniu. Młoda się cieszy bo ma dwie łapki do wyboru w obgryzaniu a mi jest lżej.
![]() |
#2419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
![]() Wstaliśmy dzisiaj o 8 bo pojechałam na zakupy a Tż został z Małym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
uchwyt można kupić sam, bo my własnie prócz niekapka kupiliśmy uchwyt tak na wszelki wypadek do zwykłej butelki, choć i tak ciągle pije z browna
![]() ![]()
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Laski help
![]()
![]() |
#2425 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- heh ma podobny nosek do mojego Nikiego, idealny do schrupania! ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- kurcze tak się dziś zastanawiałam na spacerze, pogoda ładna, fakt zimno 5 stopni ale bez wiatru i co - widzę 2 mamuśki z wózkami okryte folią przeciwdeszczową - ma ktoś pomysł po co ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- pospalismy razem 2 godziny i odespałam noc, moje dziecko ewidentnie chce spać w dzien ze mną, śpi wtedy tak spokojnie bez żadnych pobudek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
jest z bobovity niby po 4 m-cu
Cytat:
idziemy jeść i do spania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
ooo nie ;( pocytowałam i się nie zaznaczyło
![]() pamiętam jedynie -Vil, daj znać jak zobaczycie te foteliki bo my też myślimy o montowanym tyłem do kierunku jazdy ![]() Innocence_89 dla mnie jedyny minus tych wielo to to, że często trzeba zmieniać ![]() ![]() idziemy na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
diabli wszystkie owoce które wymieniłam są w słoiczkach z bobovity po 4 m-cu. Ale maliny i jagody daje swoje.
axella fajna cena bluzeczki. Ja lubię F&F mam dużo od nich ciuszków. Ale tu mam same małe teska więkssze mam u rodziców. Elusiek zupki gotuję sama, owoce ze słoiczków (oprócz malin i jagód). A żółtko dodaje się do zupki ![]() axella jak ja dawno nie widziałam demotywatorów ![]() MoTyleKsw na pobudka w nocy jest bez względu na ilość snu w dzień? xal piękna kiecka, idealna na święta |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() dzisiaj Młody znowu daje popis, już o 10 musiałam go ratować ibupromem, bo tak płakał jakby go ze skóry obdzierali na spacerze spał 40min a potem już był ryk i nioslam go pchając wózek... no ale chociaż troszkę się dotleniliśmy ![]() teraz mam chwilkę, bo przysypia koło mnie ![]() -- dzisiaj W też ubrałam w kombinezon, bo nie chciało mi się kombinować ![]() a pod spodem miał tylko body z krótkim rękawkiem i rajstopki sharp= maliny podobno można bardzo szybko wprowadzać ![]() ash- super, że Sofcia już nie ma wysypki ![]() ooo oczywiście właśnie W się obudził (spał cale 5minut , szybko się obrócił na brzuszek i "zjada" mojego laptopa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.