![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Jutro po aparat <jupi> zobaczymy jak będzie. Proszę powiedzcie mi gdzie kupilyscie szczoteczki do mycia ząbków bo niestety u mnie w aptece nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Rozeznanie
|
Mam tylko fotke sprzed założenia całego dołu, możecie ocenić efekty, cały dół założyłam w sierpniu ok 10, tutaj tak mocno kamienia nie widać, ale jak się ząbki rozsunęły to powyłaził z każdego zakamarka, po oczyszczeniu poprostu super
![]() Te zdjecia mozna by zaliczyć to serii najgłupszych min ![]() Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2007-10-18 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
wow isenia widac straszna roznice i faktycznie po oczyszczeniu zabki jak nowiutkie
![]() ![]()
#2465 |
Rozeznanie
|
Tak sobie myslę, że jeżeli miałaś niedawno czyszczony, to chyba najlepiej oczyszcić ząbki tak gruntownie jak juz się troche rozsuną, bo ten kamień się zbiera tam gdzie zęby są stłoczone i jak sie prostują to potem wychodzi np z przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id=589 http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id=608 o i specjalna nić do aparatów http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id/796 Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2007-10-18 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja mam porcelane, nie narzekam, jezeli ktos uwaza, ze wolalby mniej widoczny (wiek, praca, inne przekonania) to rzeczywiscie jest on mniej widoczny, ale to tez zalezy od grubosci drucika,zupelnie niezauwazalny to on nigdy nie bedzie. jednak przy cienszym druciku na zdjeciach grupowych w ogole go nie widac ![]() tylko ze nawet w porcelanie moze sie zdarzyc, ze po nalozeniu robi sie na twarzy taki dziubek i wtedy osoba wyglada jakby miala w buzi niedokonczona kanapke, chomikowato. tego w aparatach nie lubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej ho, a ile płaciłaś za czyszczenie? i co Ci dokładnie robili?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam czyszczony kamień ultradzwiękiem (nie wiem jak to sie poprawnie nazywa), a potem jeszcze taka pastą polerską i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
To bardzo możliwe, bardzo dużo w wyglądzie ust znaczą zeby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam dopiero dwa miesiące i pewnie głupio będę się czuła kiedy mi go ściągną za ileś tam miesięcy ![]() chyba się skuszę na to czyszczenie, a powiedz mi, lepiej mieć proste zęby bo wtedy wszystko lepiej wychodzi z tych szparek itd?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Isenia mój dół wyglądał podobnie. Nie wiem czy widziałaś moje fotki, wklejałam kilka stron wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
poszłam dziś do dentystki usunąć troszkę kamienia z dolnych zębów i okazało się, że w prawej piątce robi mi się dziurka :/ mam już poklejone chyba z 6 zębów, tyle, że ciemne plomby a teraz zapłaciłam 60 zł za białą i zupełnie nic nie widać
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
Dziś byłam u ortodontki i narzeszcie mam aparat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Rozeznanie
|
![]()
Zaklejanie zamków na 3 z tym wystającym czymś brzydko wygląda,postaram się tego nie robić,mam nadzieję że nie porani mi górnej wargi.Aparacik się piknie nosi i teraz to nawet nie zasłaniam ręką ust jak się śmieję bo on jest taki pikny a ja taka zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Dziex za odpowiedzi:p Hehe no mam 14 lat nic do ukrycia ale no neiwiem jak to będzie zrobie tak jak mi podpowie serce i rodzice i orto ale zoabczymy, bo nawet nie mam jeszce planu leczenia zrobionego więc wszystko się może zdarzyć<lol2>
![]() |
#2482 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
ej kurcze wy dziewczynki doswiadczone
![]() glupio mi tak latac co chwila z takimi badziewiami do orto..i zatruwac jej zycie. Niby wizyte mm za 3 tyg ale nie dam rady chyba tak. ble ble;P
![]() |
#2484 |
BAN stały
|
W stłoczeniach kamień nie powinien się odkładać. Jeżeli nie wiecie należy stosować nici dentystyczne w przypadku noszenia aparattu są takie typu "super floss", które super oczyszczają zęby. Jeżeli po założeniu aparatu cczujesz dyskomfort, ból, cokolwiek, jakiś drucik Ci się wbija to pędź do ortodonty niech Ci to naprostuje, bo chyba nie masz zamiaru męczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
BAN stały
|
ojp - twoje "czarne plomby" to tzw. wypełnienia amalgamatowe. Człowiek powinien mieć maxymalnie od 2 do 3 takich wypełnień, ponieważ amalgamat wydziela rtęć i może być szkodliwy. Radziłabym powymieniać te na dolnych zębach na "białe" czyli wypełnienia kompozytowe ze względów estetycznych. Jeżeli natomiast w górnych zębach masz wypełnienia amalgamatowe, których nie widać, to zostaw sobie tak ok 2-3, ponieważ amalgamat ma ogromną wytrzymałość nawet do 50 lat, natomiast kompozyty należałoby wymieniać co ok. 5 lat, gdyż potem robią się nieszczelne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
nie na sen... znieczulenie 2 razy i tyle nic nie czulam ... jak kroil mi dziaslo to czulam takie tos jakby noz w gaaretke wstadzic i przejechac ... nic strasznego .. potem fala ciepla ( krew )... ptem ilowal mi cos wsadzil takie cos i probowal wywazyc zab .. wyszeld zaszyl przylozyl lod i kazal jechac do domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
![]()
Hejkaa Aparatkii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2490 |
Rozeznanie
|
mi ortodontka mowila ze zabronione ;/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.