Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-07, 14:27   #2461
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Ból pleców jest najgorszy. Mnie neurolog już dawno ostrzegał, że będzie coraz gorzej i z dnia na dzień widzę, że nie rzucał słów na wiatr. Na razie mam dużo energii więc piorę, porządkuję itp. bo boję się, że w 8-9 miesiącu to nie będę dała rady się ruszać serio. :/ Także rozumiem wszystkie dziewczyny, które cierpią przez ból pleców w ciąży.
Stary 2019-01-07, 14:39   #2462
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
A widzisz, nie wiedziałam dotychczas zamawiałam ubranka dla córki od 5 roku życia i też zawsze feedback sprawdzałam. Jak była malutka to nie odkryłam jeszcze Ali. Wzięłam po prostu najmniejszy rozmiar mam jeszcze kilka rzeczy zamówionych. No i właśnie dostałam smsa, że paczka czeka w paczkomacie kolejne rzeczy przyszły

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
dlatego ja pilnie szukam aukcji Newborn i 3m
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Niestety nie, zupełnie nie mam rozeznania w lumpkach, bo większość ciuchowych zakupów do tej pory robiłam online Jak już będę miała więcej czasu to planuję czegoś poszukać.

Koniecznie! Jak to tak wrócić z delegacji bez niczego słodkiego Też byłam kilka razy służbowo w Niemczech to pełną reklamówkę słodyczy przywiozłam, normalnie jakby w Polsce nie było słodyczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No ja wlsnsie głównie Olx ale jak tu widzę skarby to aż się chce, x]
Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
To mi z daty zapłodnienia wychodzi 2 lub 3 maj.
Z pierwszego usg prentalnego 29.04
a z om wychodzi 2.05. Może urodzimy w tym samym dniu

Może! Na lutowkach mi się udało w parze rodzic
Cytat:
Laski dodałybyście coś jeszcze do tej listy? Oczywiście tu skupiłam się tylko na maluchy. Muszę zrobić jeszcze listę dla siebie. Doradzcie Załącznik 7657063Załącznik 7657064

Ja wieczorem może zerknę

Stary 2019-01-07, 14:46   #2463
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Super dziewczyny z tymi domami, my jesteśmy na etapie oszczędzania na swój i jak pomyślę, że wszystko co tak odkładamy wywalimy w jeden moment + jeszcze weźmiemy kredyt to SŁABO MI Wizja kupowania czy budowania też nie bardzo mnie jara ale chcąc nie chcąc potrzebujemy większego metrażu.

W załącznikach kupione przeze mnie dziś ciuchy. Wszystko dobre jakościowo, większość z jakiegoś Nexta czy GAPa więc jestem zadowolona a przynajmniej mam nadzieję, że nie rozpadnie mi się po kilku praniach. Wydałam 40 zł więc miliony monet jak na moje szmatowe zakupy. Jak widać ciuszki są w różnym rozmiarze, od newborna do mniej więcej roczku. Większych nie kupuję, ale same powiedzcie, czy ta kamizelka nie będzie w sam raz np. na święta? Akurat jest na 6-9 mc
Nam oszczędności powinny starczyć na SSZ, potem prawdopodobnie kredyt. Ale lepiej na około połowę niż calość.

Piękne ciuszki, większość w moim guście

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336879]Nie wiem czy to do mnie, czy nie do mnie, ale jeśli do mnie to bardzo chętnie Z kawą u mnie ciężko, ale herbatkę albo gorącą czekoladę, chętnie

Ale te Niemiecki są lepsze

My z Hiszpania targaliśmy słodycze, bo TŻ miał mało bagażu to było gdzie dopakować [/QUOTE]

nooo niemieckie maja inny smak, zdecydowanie. Chemia niemiecka też jest lepszej jakości

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336889]Mi znowu nawalają plecy i leżę, bo tylko na boku przechodzi. Oby po porodzie minęło.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Laktatora nie kupujesz? Ja zamówiłam termometr elektroniczny dla ułatwienia sobie sprawy.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

A wiecie czy ten sterylizator to niezbędna rzecz? Nie wystarczy wyparzyć?[/QUOTE]

totalnie zbędna. Zawsze wyparzałam

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Do jakiego lekarza chodzisz tak z ciekawości?
Chciałam w klinice w Kato ale już 2 osoby mi poleciły Żory więc rozważam bo bliżej i bez kombinowania, ale jeszcze będę rozpytywać

Noo trwa to wszystko, u nas też gdzieś 2 miechy... Mam nadzieję że z pozwoleniami pójdzie gładko, na szczęście wszystkie przyłącza są i nie trzeba nic ciągnąć itd... Znajomym już rok kanalizacje ciągną

a wśród moich bliskich koleżanek tylko baby, 6:0, teraz będzie 7:0
My specjalnie szukaiśmy działki ze wszystkimi mediami w granicy, bo się nasłuchałam historii o wrednych sąsiadach co nie pozwalają na przyłaczanie przez ich działkę

Cytat:
To pocieszę Cię. Nie jesteś sama. Staram się nie dźwigać nic i mało robić bo jak np posprzątam i długo stoję to wieczorem czuję się jak połamana.
No cena powala. Ja zobaczę. Jeszcze nic nie kupuję. Muszę dokładnie posprawdzac co najlepsze, wam troszkę potruć co gdzie i za ile a potem dopiero kupię

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Dziewczyny ze śląska. Macie jakieś doświadczenie z placówkami na nfz? Bo na Łubinowej cena zaporowa. Tż by mnie wyśmiał

ja niby z woj. śląskiego, ale nie śląska, ale w sumie tak chciałam ogolnoe- to,że szpital na NFZ to wcale nie znaczy,że gorzej. U nas w mieście szpitale państwowe są lepsze niż klinika prywatna, soł... trzena sprawdzać i pytać,żeby dobrze trafić

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:47   #2464
sQuaara
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336889]Mi znowu nawalają plecy i leżę, bo tylko na boku przechodzi. Oby po porodzie minęło.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Laktatora nie kupujesz? Ja zamówiłam termometr elektroniczny dla ułatwienia sobie sprawy.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

A wiecie czy ten sterylizator to niezbędna rzecz? Nie wystarczy wyparzyć?[/QUOTE]Wystarczy. Temometr jeśli elektryczny to z końcówką do ucha.

Stary 2019-01-07, 14:52   #2465
butterfly20
Zakorzenienie

z końcowką to do ucha. A na elektroniczne podczerwień też są ok

Dziewczyny tak się zastanawiam nad tym kokonem. Początkiem 2016 nie był "modny", ale znane mi mamusie z 2017 r już je miewały.
Ma któraś z Was z nimi dosiadczenie?

Squaara?
Kurczaki no zastanawiam się nad nim w kontekście SIDS. Bo skoro nie są poecane żadne ochraniacze do łóżeczka, które i tak jest sporą przestrzenią, to co z takim zamkniętym,małym kokonem?

Stary 2019-01-07, 14:56   #2466
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nam oszczędności powinny starczyć na SSZ, potem prawdopodobnie kredyt. Ale lepiej na około połowę niż calość.

Piękne ciuszki, większość w moim guście
U nas zależy, czy kupimy dom czy będziemy go budować. Ale generalnie znamy sumę, jaka jest potrzebna żeby tak czy siak się wyrobić ze wszystkim i nasze założenie jest właśnie takie, żeby połowę pieniędzy mieć swoich, połowę kredyt. Ogólnie mamy też własnościowe mieszkanie, w którym mieszkamy i gdybyśmy je sprzedali to w ogóle poszłoby szybciej, ale jest ono w dobrej lokalizacji (2 minuty od największej uczelni w regionie) i chcemy je wynajmować i tak spłacać kredyt. Sprzedamy raz, a tak to będzie dodatkowy dochód nawet na emeryturze czy ewentualnie do sprzedania w razie problemów finansowych.

Dzięki
Stary 2019-01-07, 15:00   #2467
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zależy, czy kupimy dom czy będziemy go budować. Ale generalnie znamy sumę, jaka jest potrzebna żeby tak czy siak się wyrobić ze wszystkim i nasze założenie jest właśnie takie, żeby połowę pieniędzy mieć swoich, połowę kredyt. Ogólnie mamy też własnościowe mieszkanie, w którym mieszkamy i gdybyśmy je sprzedali to w ogóle poszłoby szybciej, ale jest ono w dobrej lokalizacji (2 minuty od największej uczelni w regionie) i chcemy je wynajmować i tak spłacać kredyt. Sprzedamy raz, a tak to będzie dodatkowy dochód nawet na emeryturze czy ewentualnie do sprzedania w razie problemów finansowych.

Dzięki

my bardzo długo szukaliśmy działki, 2-3 lata,miała być w konkretnej lokalizacji. W momencie zwątpienia szukałam domu, ale żaden nie spełniał naszych oczekiwań. Jednak uważam,że budowa zajmie więcej czasu, ale zrobi się wszystko samemu od podstaw i zgodnie ze sztuką budowlaną. My w ogóle jesteśmy zakręceni w temacie fizyki budowli, czytamy książki o tym, jak ten dom postawić, zeby nie było mostków cieplnych,żeby nie zaczał pojawiać się grzyb, no i żeby po prostu było mądrze i energooszczędnie. Nawet przez te nasze wymagania nie mogliśmy znaleźć projektu typowego z jakiejś strony www, musieliśmy robić indywidualny... także no, temat rzeka.
My na pewno nie zaufalibyśmy żadnemu developerowi, musimy sami dopilnować.

też mamy plan wynajmować nasz domek, w przyszłości będzie dla potomnych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 15:03   #2468
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
my bardzo długo szukaliśmy działki, 2-3 lata,miała być w konkretnej lokalizacji. W momencie zwątpienia szukałam domu, ale żaden nie spełniał naszych oczekiwań. Jednak uważam,że budowa zajmie więcej czasu, ale zrobi się wszystko samemu od podstaw i zgodnie ze sztuką budowlaną. My w ogóle jesteśmy zakręceni w temacie fizyki budowli, czytamy książki o tym, jak ten dom postawić, zeby nie było mostków cieplnych,żeby nie zaczał pojawiać się grzyb, no i żeby po prostu było mądrze i energooszczędnie. Nawet przez te nasze wymagania nie mogliśmy znaleźć projektu typowego z jakiejś strony www, musieliśmy robić indywidualny... także no, temat rzeka.
My na pewno nie zaufalibyśmy żadnemu developerowi, musimy sami dopilnować.

też mamy plan wynajmować nasz domek, w przyszłości będzie dla potomnych
No ja właśnie też jestem za tym, że jak się buduje, to zrobi się po swojemu, ale też mam świadomość, że będę musiała to przecież zlecić jakiejś ekipie więc pewnie wszystkiego nie dopilnuję. Ale masz rację, to temat rzeka, chciałabym to mieć za sobą.
Stary 2019-01-07, 15:06   #2469
Elsabel
Zakorzenienie

Motyl, Lilly, niedługo odbieram mieszkanie od dewelopera i macie rację, że im nie ufacie Fuszerka po całości...

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 15:13   #2470
ania_mala
Zadomowienie

Hej. Nie daje rady się udzielać, od świąt mamy w domu szpital, więc jest co robić. Chciałabym tylko zameldować, że po połówkowym wszystko super, Pawełek waży już 540 gramów i jest zdrowym i silnym chłopcem

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 15:17   #2471
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie też jestem za tym, że jak się buduje, to zrobi się po swojemu, ale też mam świadomość, że będę musiała to przecież zlecić jakiejś ekipie więc pewnie wszystkiego nie dopilnuję. Ale masz rację, to temat rzeka, chciałabym to mieć za sobą.
Ekipy też można dopilnować My akurat mamy działkę blisko naszego obecnego domu, także z tym nie będziemy mieć problemu. I mój mąż też budował w czasach studenckich także też będzie tam pomagał i dużo nadzorował

Cytat:
Motyl, Lilly, niedługo odbieram mieszkanie od dewelopera i macie rację, że im nie ufacie Fuszerka po całości...

co spartaczyli?

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Hej. Nie daje rady się udzielać, od świąt mamy w domu szpital, więc jest co robić. Chciałabym tylko zameldować, że po połówkowym wszystko super, Pawełek waży już 540 gramów i jest zdrowym i silnym chłopcem

super A jak w ogóle dajesz radę?Bo kojarzę,że masz małe córeczki?

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2019-01-07 o 15:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 15:20   #2472
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Ekipy też można dopilnować My akurat mamy działkę blisko naszego obecnego domu, także z tym nie będziemy mieć problemu. I mój mąż też budował w czasach studenckich także też będzie tam pomagał i dużo nadzorował

No właśnie jak mąż się zna, to super My oboje bez doświadczenia, ale może będzie dobrze.
Stary 2019-01-07, 15:20   #2473
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:

Mój TŻ tak samo zawsze powtarza. Obok nas budowali to tak na szybko, że mi pokazywał, że jeszcze wylewki dobrze nie wyschły, a oni już podłogi itd. A potem to wszystko wychodzi.

Cytat:

No to zdrówka Super, że z dzieciątkiem wszystko dobrze.

Idę robić "ala sernik" na zimno na biszkoptach, bo bym coś dobrego zjadła
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 15:23   #2474
Lilly Greace
Dostojna peema.

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86337335]
Idę robić "ala sernik" na zimno na biszkoptach, bo bym coś dobrego zjadła [/QUOTE]

Oj, lubię takie coś, mój tż czasami robi

Ja dziś jeszcze sama bo tż wraca w nocy. Na kolację zrobię pancakes z bananami. Poza tym jutro chyba znowu tę pastę z tuńczykiem i jajkiem, jakoś mam smaka na nią.

W piątek chyba mamy gości, dwie pary, będę musiała coś pomyśleć co ugotować. Taki zakręcony tydzień :P
Stary 2019-01-07, 15:28   #2475
butterfly20
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86337335]Mój TŻ tak samo zawsze powtarza. Obok nas budowali to tak na szybko, że mi pokazywał, że jeszcze wylewki dobrze nie wyschły, a oni już podłogi itd. A potem to wszystko wychodzi.

No to zdrówka Super, że z dzieciątkiem wszystko dobrze.

Idę robić "ala sernik" na zimno na biszkoptach, bo bym coś dobrego zjadła [/QUOTE]

Z tym,że na szybko to nawet prywatni inwestorzy popełniają błąd. Często komuś się spieszy to chce wybudować dom w jeden sezon, a to raczej jest na minus niż plus. Jednak dom powinien swoje "odzimować" w SSZ,materiały powinny wszystko przepracować.
Błędem jest też wylewanie fundamentów, robienie posadzek lub stropów w temperaturach poniżej 5 stopni celsjusza....
No reasumując, pośpiech nie jest wskazany. Niestety jak chce się kupić mieszkanie, to samemu się bloku nie wybuduje, więc pozostaje zaufać developerowi.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Oj, lubię takie coś, mój tż czasami robi

Ja dziś jeszcze sama bo tż wraca w nocy. Na kolację zrobię pancakes z bananami. Poza tym jutro chyba znowu tę pastę z tuńczykiem i jajkiem, jakoś mam smaka na nią.

W piątek chyba mamy gości, dwie pary, będę musiała coś pomyśleć co ugotować. Taki zakręcony tydzień :P
ja właśnie dzisiaj popełniłam samą jajeczną, ale też good

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 15:33   #2476
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

co spartaczyli?

Łazienkę - z podłogi wystaje rura od kanalizacji na wysokość tak 2-3 cm Myślałam że padnę jak to zobaczyłam, ciekawe jak mam niby na tym płytki położyć... Koleżance z kolei zamontowali korki nie nad drzwiami wejściowymi, tylko z boku na ścianie i to tak, że drzwi nie może w pełni otworzyć, bo ta plastikowa obudowa je blokuje. Normalnie ręce opadają...

Stary 2019-01-07, 16:01   #2477
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Łazienkę - z podłogi wystaje rura od kanalizacji na wysokość tak 2-3 cm Myślałam że padnę jak to zobaczyłam, ciekawe jak mam niby na tym płytki położyć... Koleżance z kolei zamontowali korki nie nad drzwiami wejściowymi, tylko z boku na ścianie i to tak, że drzwi nie może w pełni otworzyć, bo ta plastikowa obudowa je blokuje. Normalnie ręce opadają...

matko jedyna... i co, pewnie z tymi rurkami już nic nie da się zrobić??

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 17:16   #2478
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
matko jedyna... i co, pewnie z tymi rurkami już nic nie da się zrobić??

Najlepiej by było skuć całą podłogę w łazience, puścić rury niżej i zrobić nową wylewkę. Jestem na etapie negocjowania z nimi tego rozwiązania.

Stary 2019-01-07, 17:30   #2479
Monia858585
Rozeznanie

Ach z tymi fachowcami to trzeba uważać. My 5 lat temu stawialismy dom. Na szczęście obyło się bez fuszerek. Też mieliśmy załatwiania z papierami, pozwolenia, notariusze. Jak sobie to przypomnę to aż się dziwię że daliśmy radę ☺ trzymam kciuki żeby Wam wszystko poszło sprawnie i bez nerwów!! 😊😊
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 17:39   #2480
mysia1103
Raczkowanie

Jak mnie boli głowa , chyba po tej glukozie, musiałam aż tabletke wziąć ale i tak nic nie dała. Ide zaraz do łoża.

mysia1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 17:39   #2481
Lilly Greace
Dostojna peema.

ja to żebym miała chociaż trzy pokoje w mieszkaniu a nie dwa, to bym jeszcze tu siedziała co najmniej do następnej ciąży... Tak mi się nie chce tego ogarniać, poza tym chciałabym jak najmniej kredytu. No ale niestety, chyba taka kolejność, dziecko to i często większy metraż. Na razie spoko ale myślę, że jak młody będzie miał tak z 2 lata to byśmy ześwirowali w naszym mieszanku we trójkę.
Stary 2019-01-07, 17:49   #2482
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
dlatego ja pilnie szukam aukcji Newborn i 3m No ja wlsnsie głównie Olx ale jak tu widzę skarby to aż się chce, x] Może! Na lutowkach mi się udało w parze rodzic Ja wieczorem może zerknę

liczę na to
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 18:18   #2483
agadzie
Zakorzenienie

Jezu sporzadkowalam te ubrania po małym...tyle tego jest że mogłabym obdzielić kilkoro dzieci 🤦odłożyłam trochę neutralnych dla malej, też sie nazbierało.
Tak się zastanawiam co z tym zrobić, jedną koleżanka która ma 4-miesiecznego berbecia powiedziała że.ona chętnie ale na 3 króli dostała tyle ubrań dla niego że nie ma gdzie składowac.
Albo posprzedaje a jak nie pójdzie to po prostu oddam do takiego sklepu charytatywnego, oni wezmą wszystko.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 18:25   #2484
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
z końcowką to do ucha. A na elektroniczne podczerwień też są ok

Dziewczyny tak się zastanawiam nad tym kokonem. Początkiem 2016 nie był "modny", ale znane mi mamusie z 2017 r już je miewały.
Ma któraś z Was z nimi dosiadczenie?

Squaara?
Kurczaki no zastanawiam się nad nim w kontekście SIDS. Bo skoro nie są poecane żadne ochraniacze do łóżeczka, które i tak jest sporą przestrzenią, to co z takim zamkniętym,małym kokonem?
Ja tych na podczerwień nie ogarniam. Mój działa jak chce a niby dobry. Im dalej w chorybo to przeszłam na taki jak owulacyjny i mierze w buzi

Tak ja. Matka 2017 mówię że już były modne. Ja nie kupuje. To rzecz na jakieś 2 miesiące wg mnie. A będzie lato. Niech ma lrzewiew na tej kanapie. Od 2mca mój mały łez dużo na podłodze, spał na drzemki w tiny. Nie widzialam potrzeby posiadania kokonu.
Cytat:

Dobrze!! Byłoby dziw ie gdyby Pawełek był dziewczynka gratuluję!
Cytat:
No właśnie jak mąż się zna, to super My oboje bez doświadczenia, ale może będzie dobrze.
My też i daliśmy radę. Tzn są pewne uchybienia. Dużo pracy nas to kosztowało. 1000razy słyszeliśmy że to czego chcemy się nie da. Ja kopalam internet i o patzr Pani jednak się da. Kwestia determinacji i wytrwałości '
(bo po czasie to serio ma się tak dość że masakra)
Cytat:
Najlepiej by było skuć całą podłogę w łazience, puścić rury niżej i zrobić nową wylewkę. Jestem na etapie negocjowania z nimi tego rozwiązania.

A nie można podnieść łazienki?

Mnie nic nie zdziwi. U mojego kumpla jeden ziomek z mieszkania ma tak zrobiona wentylację że wpada mu cały syf z innych mieszkań. Masakra.
Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Jezu sporzadkowalam te ubrania po małym...tyle tego jest że mogłabym obdzielić kilkoro dzieci 🤦odłożyłam trochę neutralnych dla malej, też sie nazbierało.
Tak się zastanawiam co z tym zrobić, jedną koleżanka która ma 4-miesiecznego berbecia powiedziała że.ona chętnie ale na 3 króli dostała tyle ubrań dla niego że nie ma gdzie składowac.
Albo posprzedaje a jak nie pójdzie to po prostu oddam do takiego sklepu charytatywnego, oni wezmą wszystko.

Ja na bieżąco sprzedawalam po małym a i tak mam mega dużo...

Stary 2019-01-07, 18:35   #2485
sysa09
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktore kupowaly na allie, jak ogarnac te rozmiary?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 18:42   #2486
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Juz po wizycie, dzidzia dalej nie dosc ze sciskala nogi to jeszcze raczka bawila die miedzy nimi pepowina heh 370 gram a za tydzien mam.prenatalne to moze wtedy sie ujawni�� ulozona jest tak ze kopie mnie po pecherzu a glowka pod zebrami
Stary 2019-01-07, 18:44   #2487
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość

Dziś się dowiedziałam, że 3m to 70 cm. Dla mnie jakieś 62

patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 18:45   #2488
Misha_
Wtajemniczenie

Kolega chcial duzy prysznic bez brodzika tylko ze spadem do odplywu i nawet to budowlancy spiep.rzyli ze woda mu sie lala do przedpokoju
motyl ja gniazda nie kupuje, dziewczyny tutaj na watku kupuja by polozyc bez obaw na kanapie gdy np beda musialy siku. A ty jak to roziwazalas ze swoimi dziecmi?

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 18:54   #2489
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość

Każda aukcja ma tabele rozmiarów. Plus czytaj feedbacki
Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Dziś się dowiedziałam, że 3m to 70 cm. Dla mnie jakieś 62

Na metkach ma 70...bo jaki to rozmiar to już inna sprawa
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Kolega chcial duzy prysznic bez brodzika tylko ze spadem do odplywu i nawet to budowlancy spiep.rzyli ze woda mu sie lala do przedpokoju
motyl ja gniazda nie kupuje, dziewczyny tutaj na watku kupuja by polozyc bez obaw na kanapie gdy np beda musialy siku. A ty jak to roziwazalas ze swoimi dziecmi?

Masakra!!!! Może oni myśleli że to taki super duży prysznic i ciągnie się przez przedpokój?

Stary 2019-01-07, 19:02   #2490
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Każda aukcja ma tabele rozmiarów. Plus czytaj feedbacki Na metkach ma 70...bo jaki to rozmiar to już inna sprawa Masakra!!!! Może oni myśleli że to taki super duży prysznic i ciągnie się przez przedpokój?

No na pewno tak pomysleli, jakas awangarde w domu sobie zazyczyl ogolnie skonczylo sie na skuwaniu i obnizeniu tego odplywu ale szczerze mowiac tez bym nie wpadla zeby sprawdzac czy nachylenie jest odpowiednie tylko zaufalabym specjalista

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości