Shih Tzu - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-01, 23:41   #2461
a_na
Rozeznanie

Dot.: Shih Tzu

Cytat:
Napisane przez olivia_hill Pokaż wiadomość
kazdy robi to co chce i uwazam ze kazdy kolejny wątek apropo pseudohodowli i opieprzania osob ktore maja suczki i je rozmnazaja jest bez sensu,
Niech każdy robi co chce - pod warunkiem,że nie kosztem zwierząt...a tak jest jeśli chodzi o pseudohodowle...i dlatego tak nieustannie o tym piszemy.
a_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 00:17   #2462
teetee
Raczkowanie

doloresd, i ja cię pozdrawiam serdecznie

olivia_hill, dzięki temu, że tak wielu ludzi takie tematy "walą" lub są "nudne" tyle psów cierpi w schroniskach i degeneruje się na naszych oczach fajne rasy i mnie to wali, że ty chciałaś mieć pieska a cię nie stać, lalkę sobie kup
jasne atmosfera niemiła, lepiej brudy wsadzić pod dywan i będzie czysciutko i w miłej atmosferze napijemy się kawki a że stęchlizną zalatuje z jednego końca to perfumą się pokropi i bedziemy wszystkie takie dystyngowane posiadaczki prawie shih tzu i yorkshire terrierów, bo to teraz taaakie modne mieć takiego pieska i taaakie oburzające jeśli ktoś stwierdzi, że mój prawie prawdziwny yorkie to podróbka a o tym jak wyprodukowany, to trza zapomnieć, bo już mniej elegancko to wyglada i pamięć o tym może zepsuć cudowną atmosferę naszego party
teetee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 09:46   #2463
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dziekuje za porady,dzisiaj guziołek zmniejszył się troszeczkę,ropka na czubku zaschnieta nic sie nie dzieje.w weekend i tak ide zidunia na obciecie pazurkow wiec przy okazji obejrzymy i to.
moniko masz duze doswiadczenie z suniami,powiedz mi czy to normalne ze po cieszce sunia ma nabrzmiale cycuszki?jak sie złapie w palce to jak gruczoł mlekowy u kobiet.wole mieć pewność ze to normalne. niestety jestem przerazliwiona moze
HY HY HY ! Niech no ja sobie przypomne !!
Te suteczki moga być powiekszone przez buzujace chormony. Ile czasu mineło od zakończenia sie cieczki ?? Czy cycuszki sa nabrzmiałe czy same suteczki ?? I czy przypadkiem podczas naciskania nic się z nich nie wydobywa - zerknij !!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 09:51   #2464
evelinest
Raczkowanie

Miałam wkleić zdjęcia mojego Rokusia po wizycie u fryzjera ale odechciało mi się. Nie jest rodowodowy, mam go z pseudohodowli, i pewnie jest gorszy od psów z metryczką. Do tego pewnie o niego nie dbam i jest schorowany. Mam jeszcze drugiego psa o którym nigdy nie pisałam, ale chyba nie będę pisała bo nie ma to sensu też nie ma rodowodu, też pewnie zaniedbany i na bank nie mam co pisać historii skąd go mam itp. To wg. niektórych nie ma znaczenia jak się dba i kocha swojego zwierzaka bo nie mają rodowodu. Miałam nic już na ten temat nie pisać dlatego nie skomentuję waszych dochodzeń. A z wątku chyba też zrezygnuję mimo, że mi towarzyszył od prawie 2 lat. Teraz to nie ma co sie nawet o cokolwiek zapytać czy czymkolwiek pochwalić bo tylko rozmowy na temat lepszych czy gorszych psów mają tu branie...
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:04   #2465
monika733
BAN stały

GG do monika733

Kochane mam propozycję : nie odpisujmy TYM "panoim" typu : teetee, a_na itp.
Niech wymieniają poglądy we własnym gronie a my zajmijmy się naszymi 100% pieskami RASY : SHIH-TZU !!!

Nowe zdiątka grubaska :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 082708221256.jpg (15,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 083108213541.jpg (18,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 083108101900.jpg (12,1 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-09-02, 10:36   #2466
teetee
Raczkowanie

evelinest, pokaż mi jedno miejsce, jedno słowo, że ktoś napisał, że pies bez rodowodu jest gorszy albo trzeba go mniej kochać NIE
każdy pies z rodowodem czy bez zasługuje na szacunek, opiekę i miłość
jestem pewna, że wszyscy, którzy piszą tutaj o swoich psiakach kochają je i opiekują się nimi ale nie rozumieją, że rozmnażanie psów to nie powinno być coś przypadkowego i bez żadnych zasad i tyle
jak myślisz, z czego wynika, że mamy tyle psów porzuconych, bezdomnych, takich z którymi nie ma co zrobić??
każdy robi jak chce, tylko nie piszcie, ze to jest cacy, bo tak nie jest
stało się jest pies i trzeba go szanować ale wydaje mi sie, że świdomość tego jak powinno być to chyba raczej powinno się mieć

monika733, wszystko co powyżej nie dotyczy ciebie, bo ludzmi twojego typu gardzę i nie musisz mi odpisywać, bo z akurat z tobą dyskutować mi się nie chce
dla mnie jesteś zwykłą producentką psiego nieszczęścia i tyle
Stary 2008-09-02, 11:10   #2467
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teetee Pokaż wiadomość
jak myślisz, z czego wynika, że mamy tyle psów porzuconych, bezdomnych, takich z którymi nie ma co zrobić??
stało się jest pies i trzeba go szanować ale wydaje mi sie, że świdomość tego jak powinno być to chyba raczej powinno się mieć
hmm "stało się jest pies trzeba go szanowac" po tym stwierdzeniu z twojej strony kończe wnikanie w cokolwiek. Bo nie wiesz ile musialam ja czy wiele innych osob czekac na tego psa, ile musialam zbierac pieniazki i jak teraz dbam o niego i ile wkladam sil w jego utrzymanie. To samo robi i Monika i kazda inna tutaj osoba. Pewnie i ty tez. Tylko po co generalizujesz i ciagle nie wiem pewnie niechcacy lub moze specjalnie obrazasz innych. Psów bezdomnych nigdy sie nie pozbedziemy bo jest ich tyle ze same sie namnazaja. Sama kiedys takiego przygarnelam. Zreszta nie wazne. Wazne jest to ze mam psa dbam o niego i czy jest ze schroniska, DOMOWEJ hodowli, pseudohodowli czy skad kolwiek to trzeba zapewnic mu odpowiednie warunki do zycia. A wszelkie zaniedbania owszem nalezy zglaszac. Ale co ja mam zglosic kiedy ktos dba o swoje pociechy, zapewnia mu opieke weta, karmi zdrowym jedzeniem itp, moze i namnaza, ale oddaje w dore rece. Ma kontakt z nowymi wlascicielami i wszystko jest jak nalezy. To prosze cie powiedzc co mam miec przeciwko temu?? Zajmijcie sie lepiej prawdziwymi przypadkami krzywdy dla psów. Jest tego pełno. Ludzie zostawiaja je na pastwe losu, uwiazane lancuchami, z powrastanymi w skórę sznurami, bez picia bez jedzenia. A ktos dba i zostaje o to zrugany. Gdzie tutaj sens nie wiem chyba nie jestem zbyt madra skoro tego nie rozumiem!!!
Stary 2008-09-02, 13:35   #2468
teetee
Raczkowanie

zgadzam się, zbyt mądra to ty nie jesteś
po raz kolejny mówię, że nikt nie ruga nikogo za opiekę nad psem i nie wiem dlaczego uparcie mi to wmawiasz, a jeśli pytasz co jest nie tak, to to, że własnie ktoś namnaża a nie powinien i jest to to COŚ, co leży u podłoża problemu bezdomności psów w Polsce i ich ilości w schroniskach
póki będziemy mieć świadomość problemu równą twojej, dopóki u nas będzie tylko trochę lepiej niż w Rumunii, Albanii, Bułgarii, przed resztą cywilizowanych narodów możemy się tylko wstydzić
Stary 2008-09-02, 13:52   #2469
Dosiuleczka
Przyczajenie

GG do Dosiuleczka

teetee ,a_na , motylek1007

Przestańcie się Nas czepiać ,bo My choć mamy pieski bez rodowodu to dbamy i kochamy je ,a wy wyłącznie kochacie widocznie papier nie swojego zwierzaka.
I nikt z wami w tym wątku już nie chce i nie będzie dyskutował.
Bo do tej pory miałyśmy spokój,mogłyśmy się dzielić radością, smutkiem i poradami,a wy wprowadzacie tylko i wyłącznie zamieszanie ,nie widzicie że nie jesteście tu nie mile widziane?

BO OSTATNIO NIE CHCE SIĘ NAWET ZAGLĄDAM NA TE FORUM I TEN WĄTEK DZIĘKI WAM! A MIAŁYŚMY WSPANIAŁĄ ATMOSFERĘ TU.MOŻECIE MI NAWET UBLIŻAĆ ALE WY KOCHAJCIE SWOJE PAPIERY(RODOWÓD) JEŚLI JE MACIE,A MY BĘDZIEMY KOCHAŁY NASZE PIESKI!
Dosiuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 14:05   #2470
silvi27
Raczkowanie

GG do silvi27 Send a message via Skype™ to silvi27

Cytat:
dopóki u nas będzie tylko trochę lepiej niż w Rumunii, Albanii, Bułgarii, przed resztą cywilizowanych narodów możemy się tylko wstydzić

Nie zgadzam się z Tobą. Byłam niedawno w Rumunii i wiesz co, w niektórych przypadkach to my właśnie jesteśmy gorsi niż Rumunia. Jeśli mi nie wierzysz to jedź i sama zobacz na własne oczy.
silvi27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 14:23   #2471
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
evelinest, pokaż mi jedno miejsce, jedno słowo, że ktoś napisał, że pies bez rodowodu jest gorszy albo trzeba go mniej kochać NIE
każdy pies z rodowodem czy bez zasługuje na szacunek, opiekę i miłość
jestem pewna, że wszyscy, którzy piszą tutaj o swoich psiakach kochają je i opiekują się nimi ale nie rozumieją, że rozmnażanie psów to nie powinno być coś przypadkowego i bez żadnych zasad i tyle

monika733, wszystko co powyżej nie dotyczy ciebie, bo ludzmi twojego typu gardzę i nie musisz mi odpisywać, bo z akurat z tobą dyskutować mi się nie chce
dla mnie jesteś zwykłą producentką psiego nieszczęścia i tyle
NIE ROZUMIESZ JESZCZE TEGO CO CI TŁUMACZYMY : NIE INTERESUJA NAS TWOJE POGLĄDY !!
Poczytaj ile osób prosi abys przestała zaśmiecac to forum !! Trzeba Cię zgłosić do moderatora abys przestała przeszkadzać ????
Stary 2008-09-02, 14:26   #2472
Dosiuleczka
Przyczajenie

GG do Dosiuleczka

Monika , tak właśnie będziemy musiały coś zrobić z tymi osobami,które zakłócają nam spokój choć jest specjalny wątek dla psów rodowodowych
Dosiuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 14:44   #2473
silvi27
Raczkowanie

GG do silvi27 Send a message via Skype™ to silvi27

Dzisiaj znów zostawiłam moją Felcię na godzinkę ale już nie piszczała. Siedziała cichutko i chyba nawet się bawiła (czego nigdy nie robiła będąc sama) bo znalazłam jedną z jej zabawek na łóżku
I jeszcze zwróciłam uwagę na jedną rzecz: specjaliści od wychowywania psów radzą żeby się z psem nie żegnać jak się wychodzi tylko zostawic go tak ażeby nie widział jak wychodzimy. Z moją małą jest właśnie odwrotnie. Jak nie widzi, że wychodzę to sprasznie płacze pod drzwiami a kiedy powiem "nie, zostań, ja zaraz wrócę" to jest cichutka mimo, że nie jest to takie zaraz ale ona przecież nie zna się na zegarku
silvi27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 15:02   #2474
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dosiuleczka Pokaż wiadomość
Monika , tak właśnie będziemy musiały coś zrobić z tymi osobami,które zakłócają nam spokój choć jest specjalny wątek dla psów rodowodowych
Kzdy moze wyrazic swoja opinie i nikomu nie mozecie tego zabronic. Jesli ktos uwaza(i to slusznie), że wasze shih tzu to nie są shih tzu tylko kundle to moze sie tutaj wtracic, bo to jest watek o shih tzu. Większość z was sieje tutaj propagandę. Kochacie psy - owszem, ale widocznie tylko swoje, bo los innych was nie obchodzi...
kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 15:28   #2475
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się, zbyt mądra to ty nie jesteś
po raz kolejny mówię, że nikt nie ruga nikogo za opiekę nad psem i nie wiem dlaczego uparcie mi to wmawiasz, a jeśli pytasz co jest nie tak, to to, że własnie ktoś namnaża a nie powinien i jest to to COŚ, co leży u podłoża problemu bezdomności psów w Polsce i ich ilości w schroniskach
póki będziemy mieć świadomość problemu równą twojej, dopóki u nas będzie tylko trochę lepiej niż w Rumunii, Albanii, Bułgarii, przed resztą cywilizowanych narodów możemy się tylko wstydzić
I tym mnie nie obrażasz Kolejny raz piszesz coś co wg ciebie nie jest obrazą? No ale oki Z ludzmi którzy nie potrafia akceptować racji innych tylko widzą swoje nie ma co dyskutować. Nie będę komentować co to oznacza bo nie lubię oceniać innych po pozorach. A Ty tak Pozdrawiam i chyba żegnam przynjamniej nie będe już z Tobą dyskutować Ja GŁUPIA istota Ja nie mam pretensji do nikogo że ma inne poglądy i też powinnaś to uszanować. Popieram poprzedniczki, że dość już sie naczytałyśmy waszych postów. Uważacie że tylko rodowodowe psy mają rację bytu to uważajcie tak dalej, tylko że wtedy połowa ludzi kochających psy nie będzie ich miała bo ich na to nie stać. A szkoda bo np. wychowywać dziecko z psem to tylko radość i lepszy rozwój malucha.
Stary 2008-09-02, 15:30   #2476
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
Kzdy moze wyrazic swoja opinie i nikomu nie mozecie tego zabronic. Jesli ktos uwaza(i to slusznie), że wasze shih tzu to nie są shih tzu tylko kundle to moze sie tutaj wtracic, bo to jest watek o shih tzu. Większość z was sieje tutaj propagandę. Kochacie psy - owszem, ale widocznie tylko swoje, bo los innych was nie obchodzi...
Sorka ze pisze jedno po drugim.
Kukis owszem może sie każdy wypowiedzieć, ale z kulturą i bez naskakiwania na innych. Nie raz już były poruszane tu takie tematy. Może i bez wiekszych skutków ale przynjamniej z dużo wieksza kultura.
Stary 2008-09-02, 15:33   #2477
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evelinest Pokaż wiadomość
Uważacie że tylko rodowodowe psy mają rację bytu to uważajcie tak dalej, tylko że wtedy połowa ludzi kochających psy nie będzie ich miała bo ich na to nie stać. A szkoda bo np. wychowywać dziecko z psem to tylko radość i lepszy rozwój malucha.
Nie wiem gdzie tak napisalam Jesli schroniska beda swiecic pustkami to nie maialabym nic przeciwko rozmnażaniom kundli, bo gdyby ich zabraklo to bylaby to wielka strata. Ale ja na razie jest ich mnóstwo i nie widze powodu produkowac nastepne.
Dzieci z psem hmmmm trzeba tylko pamietac, żeby nie wychowywac dzieci kosztem zwierzat - akcja o tym jest tutaj: http://www.kroliki.net/kosztem_zwierzat/
Mysle, że tczy sie to równez zwierzat trzymanych w domu.
Stary 2008-09-02, 15:36   #2478
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Sorka ze pisze jedno po drugim.
Kukis owszem może sie każdy wypowiedzieć, ale z kulturą i bez naskakiwania na innych. Nie raz już były poruszane tu takie tematy. Może i bez wiekszych skutków ale przynjamniej z dużo wieksza kultura.
Co prawda to prawda, ale miloby tez bylo, gdyby wszyscy czytali i starali sie zrozumiec to co inni piszą.... bo duzo osób ma klapki na oczach i nie umie przyznac sie do bledu.
Stary 2008-09-02, 15:43   #2479
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
Co prawda to prawda, ale miloby tez bylo, gdyby wszyscy czytali i starali sie zrozumiec to co inni piszą.... bo duzo osób ma klapki na oczach i nie umie przyznac sie do bledu.
Widzisz co temet to Ty przeciwko. Nie ma sensu wiecej rozmawiać. Kto pisze że kosztem zwierząt? Bynajmniej nie ja. nie zarzucaj mi że nie rozumiem jak sama inaczej interpretujesz. Czy nie widzicie tego ze ile ludzi tyle poglądów i tyle sposobow na rozumienie swiata? czy nie mozna rozmawiac inteligentnie bez zarzucania sobie nawzajem niewiadomo czego nie znajac sie? Skonczmy ten temat a porozmawiajmy o pielegnacji psow shih tzu badz kundelkow podobnych do shih tzu. Czy to wazne w tej chwili skad sa i czy maja papier? Pomozmy sobie poprostu o nie dbac tak jak nalezy.
Stary 2008-09-02, 16:03   #2480
kukis
Zadomowienie

Przeciez nie wskazywalam palcem - napisalam DUZO OSOB.
Nikt nie mowi, że kosztem zwierzat, ale duzo osob wychowuje dzieci kosztem zwierzat, wiec napisalam przy okazji. A na to, że duzo osob ma klapki na oczach wskazują chocby powtarzające sie pyatnia i pretensje.
Ok - kupilismy, stalo sie, nic juz teraz nie zrobimy. Ale dalej rozmnazac?? To jest przesada. Bynajmniej nikomu nie nazucm swojej woli.
Stary 2008-09-02, 18:19   #2481
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

evelinest proszę pokaż zdjęcia twojego pieska w nowej fryzurze... plis
monika piękny ten wasz łobuz i widać że dość wielki

od 22.11.2010 żyje bez słodyczy

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

2x w tyg aerobik i biegii

pink101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 19:17   #2482
Smutna_Myszka
Raczkowanie

evelinest z niecierpliwością czekam na zdjęcia Rokusia w nowej fryzurze
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 20:15   #2483
malinka18222
Zadomowienie

mój piesek też ma na imię Rokuś

A co do tych osób zaśmiecających wasz wątek to nie odpisujcie im, w końcu im się znudzi i przestana pisać.
Stary 2008-09-02, 20:25   #2484
evelinest
Raczkowanie

Mój właściwie wabi sie Rocco:P ale kto by na niego tak wołał

Trochę jeszcze nie jesteśmy idealni:P Włoski na nosku nam jeszcze odrastają i nadal są rudawe Ale i tak już jest super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9010051pop.jpg (47,9 KB, 65 załadowań)
Stary 2008-09-02, 20:29   #2485
malinka18222
Zadomowienie

Cytat:
Mój właściwie wabi sie Rocco:P ale kto by na niego tak wołał

Trochę jeszcze nie jesteśmy idealni:P Włoski na nosku nam jeszcze odrastają i nadal są rudawe Ale i tak już jest super
Jaki przystojniaczek
Stary 2008-09-02, 20:33   #2486
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

cieszę się że zamieściłaś zdjęcia Rocco jest cudowny !!!!

od 22.11.2010 żyje bez słodyczy

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

2x w tyg aerobik i biegii

pink101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 20:34   #2487
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Jaki przystojniaczek
Dziękujemy
Długie już włoski ma , ale z powodu biegów po podwórku musiał zostać podgolony na brzuszku i mieć skrócone łapki. No ale coś kosztem czegoś:P Chce biegać i bronić podwórka to musi troszkę być podcięty:P

Ps1. Czekam również na zdjęcia w odwecie
Ps2. Moniczko grubasek jest śliczny Mam nadzieje ze dane nam będzie śledzić jego rozwój
Stary 2008-09-02, 21:29   #2488
Elis1
Raczkowanie

Może ja się też wypowiem ...
Julka jest bez rodowodu. Kiedy ją kupowałam, jakoś nie pomyślałam, że powinna go mieć ...
Kiedy dorastała, żałowałam tego wielokrotnie. Spotykałam inne shih tzaki, widziałam, że mają inne włosy, czasem inne noski, inne ząbki ... I nie wiedziałam, czy powinny być takie jak u niej, czy takie jak u nich, czy to shih tzu, czy podróba... Zawsze wtedy się potępiałam, myślałam, że jakbym kupiła psa z rodowodem, to nie miałabym takich wątpliwości.
Miałam szczęście. Julka wyrosła na piękną, zdrową sunię. Kiedy wchodzę do przychodni weterynaryjnej, lekarka wita nas słowami - przyszedł jeden z najładniejszych shih tzaków w mieście. Nie mam jednak zamiaru jej rozmnażać, bo nie jest rodowodowa. Została wysterylizowana.
Ale uważam, że takie potępianie Moniki jest dla niej krzywdzące. Przecież ona nikogo nie okłamuje. Jeśli ktoś zna Monikę, widzi jej sunię, zna ojca szczeniaka i mimo to go chce, to dlaczego nie może go mieć? Jestem pewna, że taki psiaczek nigdy nie trafi na ulicę ani do schroniska. Spójrzcie na to, co jest na wsiach! Tam dopiero się dzieje! Psy chodzą samopas, bzykają się z kim chcą, rodzą co cieczka i nigdy nie wiadomo kto jest ojcem ani co zrobić ze szczeniakami. Tych potępiajcie, a nie Monikę, która lata po lekarzach, fryzjerach i na swoje sunie dmucha i chucha.
Gdybym mogła cofnąć czas, to kupiłabym na pewno sunię z rodowodem, ale tylko dlatego, by drugi raz nie odczuwać takich wątpliwości. Ale tylko dlatego. Nie ma to nic wspólnego ze zdrowiem, o którym tak często wspomincie. Pieski rodowodowe chorują wcale nie rzadziej.
Moja koleżanka zakochana jest w pudlach. Oczywiście rodowodowych. Ona była najbardziej zbulwersowana tym, że kupiłam Julkę bez rodowodu. 2 lata temu musiała uśpić swojego pudla. Chorował na mocznicę, 2 lata go leczyła, wydała majątek, ale nie pomogło. Od razu po jego śmierci kupiła drugiego, też z rodowodem. Ma wrzody na żołądku. Każdej wiosny i jesieni koszmar... Wiem, że to tylko zbieg okoliczności, cholerny pech, ale zawsze mi powtarzała - kupiłaś bez rodowodu, nie boisz się, czy dobrze się będzie rozwijała?
Ja wiem, fajnie byłoby, gdyby wszystkie psiaczki były prawdziwe, rasowe. Ale to niemożliwe. Potępiajmy więc tych, którzy naprawdę na to potępienie zasługują, którzy naprawdę nie dbają o psy i rozmażają je na potęgę byle jak.
Ale tych właśnie na forum nie znajdziemy, bo oni nie interesują się pielęgnacją piesków :-(
Elis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 22:01   #2489
Elis1
Raczkowanie

No, z tym zdrowiem to może przesadziłam.
Są pseudohodowle, z których wychodzą pieski bez szczepień, mieliśmy tu przypadki parwowirozy... Te potępiam całym sercem, ale nie chce mi się do tego wracać.
Po prostu zabolał mnie atak na Monikę, bo my tu wiemy, jak ona dba o pieski.
Elis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 23:38   #2490
monikaaa19853
Raczkowanie

GG do monikaaa19853

Hej tak czytam i czytam wszystki Wasze wypowiedzi... Ja swojegoo psiaka(aktualnie ma 4 miesiace) kupilam wlasnie z takiej jak to nazywacie "pseudohodowli" i chce tylko powiedziec ze moja Holly niczym nie odbiega od Waszych przecudnych psiakow! Jest rownie piekna,zadbana,uwielbia sie bawic i psocic no i tez chrapie w nocy za co ja kocham-czuje ze ktos jest przy mnie Niebawem umieszcze foto woec sami zobaczycie pozdrawiam!!!
monikaaa19853 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości