|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
agusiaki nie zauwazylam kolorku- slicznie
![]() ehhh brak kasy ( a co za tym idzie potrzebnych ciuchow czy chocby kosmetykow), nadchodzace swieta - moja siostra jest zupelnie inna niz ja i swieta razem to wyzwanie emocjonalne ![]() ![]() ![]() kathy dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
ufffff...znalaz³am paletê vitalitys
http://www.labelbeaute.ch/product_in...21&language=de no niestety przek³amuje kolory które na palecie wygl±daj± ¿ywiej.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-12-12 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Dziêki kathy579, znalazlam t± paletê!
A jakimi szamponami myjecie wlosy? I jakich odzywek uzywacie, zeby dluzej utrzymac kolor? Ja sie naczytalam dobrych opinii o Aussie Color Mate (szamponie i masce) i kupi³am. Jestem nawet zadowolona, bo kolor sie rzeczywiscie dluzej utrzymuje. (Mialam b.jasny blond potem pomalowalam na miodowy blond - syoss i zesz³o wszystko, po jaki¶ 2 miesi±cach pomalowalam drugi raz i teraz juz nie schodzi jak uzywam kosmetyków Aussie.) A Wy czego u¿ywacie? Mo¿e co¶ jest tanszego i ³atwiej dostepnego?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
kathy - nie, z przodu mam du¿o krótsze w³osy. S± wycieniowane od linii brody. Z ty³u siêgaj± ³opatek. W ka¿dym b±d¼ razie ja musze espresso trzymac d³u¿ej, bo wolê takie intensywne i ja¶niejsze.
julianka - wspó³czujê Ci nastroju. Wiem, ¿e brak kasy jest do³uj±cy, ale pomy¶l, ¿e idzie nowy rok i nowe mozliwo¶ci, nowe perspektywy, postanowienia noworoczne ![]() ![]() Ja jutro zakupiê vitality's, bo przed ¶wiêtami chce fabrn±æ. Odrost mnie ju¿ zabija... kathy - o w mordeczkê, jakie te kolory s± ciemne :O Czy to tylko tak na moim monitorze wygl±da? ![]() morbidaniolek - ja najbardziej zadowolona jestem z szamponu kokosowego (super cena, dobre efekty mycia), choæ koloru nie chroni. Teraz zakupi³am stapiza szampon do koloru i maska i musze powiedziec, ¿e jest REWELA. Natomiast on ma w sobie jedwab i chyba trochê silikonów, wiêc uzywam naprzemiennie z kokosowym.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-12-12 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
dziêkujê dziewczyny za mi³e przyjêcie
![]() Zdjêcie przy sztucznym o¶wietleniu. Nie mam zielonego pojêcia jaki kolor mia³am wcze¶niej, ale efekt mango mnie zadowoli³. Nastêpnym razem mo¿e spróbujê joanny, skoro tak zachwalacie, a jest du¿o tañsza ![]() W±tek jest bardzo pomocny, tylko szkoda, ¿e po awarii tyle zdjêæ zaginê³o...
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na oryginalnej palecie w hurtowni -kolory s± jasne i ¿ywe, niestety ta internetowa jest fatalna, zobaczysz jutro w hurtowni ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- http://www.riviera-cosmetifs-boutiqu...timg_id=409368 tu odrobinê lepsze kolory ale jeszcze nie to ![]()
![]() |
#2467 |
Rozeznanie
|
8:44 LOVE
![]() magrat - Bardzo ³adny kolor!! a masz zdjêcie w ¶wietle dziennym? Na tym wygl±da do¶c ciemno ![]()
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te¿ podoba mi siê ten 8:44- piêkny
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() Edytowane przez magrat16 Czas edycji: 2010-12-12 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki gorzej niz z brakiem kasy czuje sie z moja mega zimna siostra
![]() ![]() magrat bardzo ladnie, mi mango wychodzilo bardzo podobnie (chociaz to bylo wieki temu ![]() ![]() ![]() kathy a nie ma przypadkiem w necie tego kawalka palet z sama rudoscia?? w pzn widzialam wlasnie taka odrebna palete wylacznie dla rudosci, szkoda ze nie dali jej do netu ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 778
|
agusiaki, magrat - piêkne kolory
![]() mo¿e kiedy¶ te¿ siê na taki odwa¿ê ![]() Cytat:
![]() naturalny kolor to ciemny blond, nie umiem go okre¶liæ mo¿e co¶tam widaæ na zdjêciu (robione tel, st±d taki a nie inny efekt) Cytat:
![]() bo ja te¿ czyta³am, ale nie wiem czy to takie dziwne, ¿e jestem w temacie farbowania ca³kiem zielona i wiêkszo¶ci rzeczy, o których tu piszecie nie rozumiem? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszasz farbê z mixtonem (jesli chcesz mixtina dodawaæ), lub do miseczki dajesz odmierzon± porcjê farby chantal. Odlewasz 1/3 farby do drugiej miseczki i dopiero wtedy do tej wiekszej czê¶ci dodajesz odpowiedni± czê¶æ utleniacza 9%, a do tej mniejszej czê¶ci 3%. Farbê z 3% k³adziesz na odrost (tylko na ten ciemny blond), a resztê k³adziesz na pozosta³± d³ugo¶æ w³osa. To pozwoli Ci unikn±æ ró¿nicy w odcieniu pomiêdzy odrostem a d³ugo¶ci±. Jak nie chcesz siê bawic to mo¿esz spróbowaæ zrobic ca³o¶æ z odrostem 9% wod±, ale nie rêczê za efekt. Najwy¿ej drugim razem zrobisz tak jak wy¿ej napisa³am ![]()
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
martolek skad pomysl, ze do Ciebie?? "nie pije" do Ciebie bo jestem duza dziewczynka i jak chce "dopic" moge to zrobic bezposrednio
![]() ![]() magrat ma racje - chodzilo mi o te wszytskie dziewczyny, ktore pisza "oj czytalam caly watek, ale prosze nic nie znalazlam" podczas gdy odp na pytanie, czesto ze zdjeciem wisi na tej samej stronie watku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
agusiaki
wybra³a¶ kolorek? julianna nie przejmuj siê kochana mo¿e te ¶wiêta przynios± trochê magii - czego ci ¿yczê i nam wszystkim. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- julianna to masz na my¶li? http://www.riviera-cosmetifs-boutiqu...timg_id=409368
#2475 |
Wtajemniczenie
|
kathy dzieki
![]() mhm o tym mowilam, ale tu 7.44 wyszedl strasznie ciemno ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
julianna
...w dodatku ta najlepsza jak± znalaz³am. Od wczoraj jestem ju¿ na kuracji bezsilikonowej przed farbowaniem;-) ,,Fitomed+Kallos mleczny+Joanna b/s+¿el,, - nawet nie jest ¼le, wszystkie moje profeski le¿± i czekaj±...
#2477 |
Wtajemniczenie
|
kathy troche dziwne bo widzac palete w necie nie zdecydowalabym sie na szukanie takiej farby wiec chyba sami sobie szkodza
![]() to za ile sie farbujesz?? ![]() ![]() uwielbiam kallosa ![]() ![]() ja szukam teraz jantaru i co??nie moge znalesc ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Julianna, niestety Vitapilu nie mogê - z prostej przyczyny nie prze³knê tak wielkiej tabletki (s³ysza³am ¿e jest dobry), a rozdrabniaæ nie mo¿na bo w sk³adzie jest ¿elazo,czy ta nowa wersja jest te¿ taka gigantyczna? Od d³u¿szego czasu u¿ywam Merz Spezial (ju¿ koñczê 2 opakowanie) idealnie ma³a tabletka. Stan paznokci poprawi³ siê dopiero w momencie kiedy przesta³am malowaæ lakierem, nie wiem czy tobie te¿ tak strasznie lakier wysusza paznokcie? S³ysza³am na forum ¿e Jantar zosta³ wycofany, ale u mnie w pobliskim Herbapolu - ca³y czas dostêpny, zamawia³am. Co do Fitomedu to ostatnio oprócz szamponu, odkry³am te¿ rewelacyjny krem nawil¿aj±cy tej firmy (bardzo fajny naturalny sk³ad).
#2479 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 778
|
Witam
![]() Cytat:
![]() trochê z tym roboty jak na mój pierwszy raz, ale nie mogê siê doczekaæ ![]() bo do fryzjera jako¶ siê zrazi³am, nigdy nie wychodzi tak jak chcê... ale my¶lê, ¿e siê farbnê dopiero po 20tym, bo nie wiem jak wyjdê finansowo po zakupie prezentów ![]() dziêkujê za pomoc ![]() Cytat:
Ale powiem, ¿e to du¿a zas³uga wiza¿u w tym, ¿e wiêkszo¶æ rzeczy odczytujê jako ironiê i w³a¶nie takie "picie", nie raz by³am ¶wiadkiem takiego czego¶- niby nic strasznego nie napisa³/a a jednak, tak okrê¿n± drog± w³a¶nie ![]() a, ¿e Ty mozesz bezpo¶rednio to Ci siê chwali ![]() jeszcze raz przepraszam. a co do magrat to oczywi¶cie masz racjê, popieram ![]() Cytat:
![]() chocia¿ w sumie z tego co pamiêtam to mleczny ma najlepsze recenzje mnie siê kojarzy z waniliowym budyniem ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
martolek
Ostatnio chcia³am kupic ,,placenta,, - wiadomo ¿e sk³ad jest najwa¿niejszy, ale jak mi co¶ ¶mierdzi to nie wiem jaki sk³ad by mia³ to byc to po prostu juz nie u¿ywam ![]() Je¶li chodzi o mleczny to on u mnie fajnie siê sprawdza z od¿ywk± b/s.
#2481 |
Wtajemniczenie
|
kathy niestety ta wersja tez ma zelazo
![]() ![]() co do merz special to akurat moja znajoma uzywala kilka dobrych lat i mowiac szczerze jej nie pomogly ![]() najwazniejsze jednak, ze na Ciebie dziala ![]() ja nie mam problemow z lykaniem bo potrafilam polknac trzy kapsulki wielkosci vitapilu na raz ( kiedys dermedic mial takie cudowne kapsulki na skore ![]() mi na paznokcie pomaga jedynie nail tek ![]() ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...itamina-c.html -> tu masz link do tego serum, skoro juz nie malujesz paznokci w tej chwili na pewno pomoze ![]() a co do wysuszania?? moim zdaniem tak lakier niszcza plytke ( nie wiem jak te z wyzszej polki bo mialam ich malo, generalnie kiedys tipsy , potem kila drozszych lakierow, ale na zmasakrowanych paznokciach nie roznil sie ani dzialaniem ani wygladem od tych za 15 zl ![]() a farmone cenie od kilku lat, za produkty do ciala i wlosow ( ale te do ciala sa czestsze u mnie- ta slabosc do balsamow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 103
|
dziewczyny tak was czytam i mam prosbe powiedzcie mi jaka farba ufarbowac by miec takie wlosy? Bo juz mam odrosty a boje sie ze jak kupie jakas to mi wyjdzie kompletnie inny
![]() ![]() Z takiech bardziej dostepnych bo kupilam sobie syoss zlocisty ciemny blad tylko czy mi taki wyjdzie lub troche ciemniejszy? Pomocy ![]() 647191b14ewiiii.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
W³a¶nie umy³am w³osy szamponem Sleek Line do farbowanych i po raz pierwszy u¿y³am maseczki do farbowanych Joanny. Rany jak ona ¶licznie wi¶niami pachnie, a¿ bym zjad³a te w³osy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 611
|
po³ozy³am dzis szamponetke marion miedzian±, jak na razie lepiej oceniam delie. Marion ma taki ciut inny rudy, bardziej czerwony ( ale nie wisnia! )no i wysuszone w³osy mam mimo odzywki i serum na koncówki. Jednak nic nie jest mi w stanie zepsuæ humoru bo w³a¶nie pozby³am sie kagañca i mam super z±bki
![]() ![]() ![]() uzywa³am tego kallosa z ³ozysk kiedys, jeszcze na blond w³osach. zapach mia³ sredni ale dzia³a³ ok ( ale na moje cieniutkie w³oski nak³ada³am prawdziwie koñskie dawki zeby ten gigantyczny s³ój siê w koncu kiedys skonczy³ ) a co do paznokci, pamiêtajcie ze jednym potrzeba odpowiedniej odzywki innym zmiany nawyków pielêgnacyjnych ( nie mordowac skórek, nie uzywac obcinacza i nozyczek do skracania tylko pilników najlepiej o róznym stopniu ostrosci) a czasem potrzeba zmiany diety lub witaminek.
Loteria Bitcoin - a¿ 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyBane Czas edycji: 2010-12-13 o 22:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulujê piêknych zêbów ![]() magrat16 czy ta maska do z serii prof z Joanny? uwielbiam zapach wi¶ni. wwweeerka ciê¿ko stwierdziæ jaki to kolorek na tym zdjêciu ja bym stawia³a na miedziany br±z - ale mogê siê mylic, wiêc za³±czam paletkê ¿eby¶ zobaczy³a kolory.
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
maska wisniowa z joanny jest profesjonal
![]()
#2487 |
Zakorzenienie
|
ladybane
Je¶li chodzi o paznokcie to u mnie rosn± piêknie i d³ugo tylko wtedy jak nie u¿ywam lakieru, wiêc przesta³am na jaki¶ czas. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Poszukuje lakierów-które nie niszcz± znacie takie?
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-12-13 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Rozeznanie
|
niszcz± czyli wysuszaj±? o to chodzi? juz ³adnych kilka lat nie lakieruje paznokci bo noszê akryl wiec w kwestii lakierów nie doradzê, ale polecam delikatny zmywacz i oliwkê wkraplan± pod paznokcie i w macierz, moze byc taka fikusna z bajerkami jakimis albo olejek rycynowy czy oliwa z oliwek, albo balsamik herba studio
![]()
#2490 |
Wtajemniczenie
|
LadyBane gratuluje , ale prosze tu nie irytowac innych w owym sprzecie
![]() ![]() co do mariona - nie lubie tej firmy, mi zniszczyla wlosy juz wieki temu i nie sprobowalabym ponownie, ale na watku niektore dziewczyny go lubia, wiec jak zwkle jednym szkodzi innym nie ![]() na moje paznokcie nie pomogla ani zmiana diety ani suplementy ani nic poza nail tekiem, teraz zamierzam wrocic do plniczka szklanego bo faktycznie byl dobry (gd byl jeszcze w jednym kawalku) magrat znam ta serie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wwweeerka nie znam sie na tych klimatach, ale tez bym stawiala na jasny miedziany braz, moze najlepiej przejdz sie do hurtowni fryzjerksiej tam na zywo bedzie lepiej widac i ekspedientka powinna doradzic ![]() podobno sa lakiery mniej szkodliwe, ale nie znam, moze te z chi??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.