![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
dzieki dziewczyny,wszystko doszlo
![]() Ivy wyobrazalam sobie Ciebie jako wysoka blondynke, bo taki mam obraz Pań chemiczek :P jeden caly czas mi tu lazi po domu :P (mama) bardzo sympatycznie wygladacie z mezem ![]() ![]() Roxette taaaa juz lece, jestem LEN PATENTOWANY,sklep mam 2 min od siebie,ale mi sie nie chce. w zwiazku z tym ide piec maslane ciasteczka ![]() zmykam z kompa,bo brat ma egzamin z chemii i co chwile meczy mnie pytaniami,a ja juz nawet zapomnialam,ze w chemii sa mole :P
#2462 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Zgadza się
![]() Cytat:
![]() Ale niewiele sobie kupuję i nie włóczymy się z mężem po knajpach. Nabraliśmy złego i szarpiącego kieszeń nawyku stołowania się w restauracjach. Co nie oznacza, że nigdzie nie wychodzimy ![]() ![]() Nie mogę się doczekać wiosny i ogródków restauracyjnych, będziemy w weekendy śmigać do stołecznych parków, a później na przekąskę do knajpki. Cytat:
![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6254973]Oczywiscie znowu zanosi sie na deszcz ![]() ![]() Przede mna tez generalne porzadki, bo w poniedzialek tesciowa przyjezdza na tydzien ![]() U nas wczoraj i dziś pięknie, ciepło, słonecznie, tylko ślisko – na wsi nie posypują chodników piachem i solą ![]() Współczuję nalotu, choć z tego, co pamiętam masz całkiem fajną teściową ![]() Cytat:
![]() Ja też boję się zakrztuszenia, ciągle przypomina mi się córka Ewy Błaszczyk... Cytat:
![]() Słodziak! ![]() Cytat:
Ja od czasu do czasu piję odrobinę wina (ćwierć lampki), a ostatnio wypiłam troszkę mężowskiej nalewki malinowej – pychotka! Nie pamiętam proporcji, ale użył do niej wódki, spirytusu, ginu i dużej ilości malin. Zrobił ją na początku października, przefiltrował w Nowy Rok, wyszła mu znakomicie. Druga, gruszkowa, czeka aż do czerwca. A co do drinków, to ja lubię różne, ale nie za słodkie: gin z tonikiem, gin z sokiem grejpfrutowym (czasem dodaję jeszcze czerwone martini i campari), campari z sokiem pomarańczowym, Cuba Libre czyli rum z colą i limonką. Kiedyś często zamawiałam Caipirinhę, odpowiada mi jej słodko-gorzki, rześki smak. Natomiast od jakiegoś czasu nie pijam żubrówki z sokiem jabłkowym, mam do niej wstręt, podejrzewam, ze z tego samego powodu, co Lea ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy Jaś ma ochotę wstawać, bo jeszcze tego nie sprawdzałam ![]() * * * Ivy, dziękuje za długiego maila ![]() Aha – mój synalek robi teraz kupy co 5-6 dni. Trawi bezresztowo ![]() ![]()
![]() |
#2463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zrobię naleśniki, jakoś tak mi się zachciało, jak o nich napisałaś ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś duszone warzywa (bakłażan, cukinia, papryka, pomidor + przyprawy) i pęczak. Mąż przepada za tą kaszą, choć jego brat śmieje się, że kiedyś ich pies taką jadał ![]() ![]()
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
Pysiamn: Lipinka cudne zdjęcia i slodko razem wyglądacie...Dziękuję ogromnie Twój aniołek też prześliczny
Motylek78Lipikno slicznie wygladacie razem z Piotrusiem. Ciesze sie , ze tort ci wyszedl. -dziękuję i za tort i za komplementy ![]() Katamz1Lipinko śliczne zdjatka a co do płaczu dzidzi, to moja mała tez wieczorami ostatnio zaczeła drzeć sie w niebogłosy. Płacze tak z godzinke i zasypia.... Może po prostu tak musi być. Małe dzieci tak maja Nie przejmuj się Dzi ękuję na szczęście już jest ok. Mój Skarbek się śmieje Demonik chyba mi drugi Kubica ROŚNIE nie przeczytałam co tam dalej naskrobałyście ale brak czasu. jutro ksiadz po koledzie, ciotka a wieczorem kolezanka ![]() ps. Piotrus grzeczniutki dzis byl ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Maatra -moja popisowa sałatka hawajska
-puszka ananasa -puszka kukurydzy -2 piersi kurczaka sos -dobry majonez(lub jogurt) -sol/lub vegeta -zabek czosnku piers delikatnie rozbic i ugotowac- gdy ostygnie pokroic w kostke z puszki ananasa wyciagnac dwa krazki (mozesz je odrazu zjesc-cala puszka to za duzo ![]() kukurydze odsaczyc z zalewy wszytskie wyzej wymienione skaldniki wsypac do miski. do miseczki wycisnac czosnek, dodac majonez posolic/vegeta(przyprawy dajemy tylko do sosu!) wymieszac-odstawic na kilka minut by czosnek "przegryzl sie" z majonezem. Sproboj czy sos nie jest za slony ![]() Sos wlewamy do pozostalych skladnikow i mieszamy ![]()
#2468 |
Wtajemniczenie
|
dzieki Sylwia
![]() ![]() uwielbiam ta salatke,ale czosnku nie odwazylam sie do niej dodac, mimo iz uwielbiam,sprobuje zrobic taka jak napisalas,bez moich kalorycznych ulepszaczy ![]() halooo dziewczyny !!!! skrobnijcie jakis przepis, bo mam napady gotowania i nie wiem jak dlugo to potrwa :P
#2469 |
Wtajemniczenie
|
udało mi się nadrobić zaległości w czytaniu.
to był cięzki dzięń tzn męczący bo tż ma nowy telefon a dzis wrócił szybko z pracy i korzystajac z tej pięknej pogody poszlismy na spacer. no i zakupiliśmy Klauduni nowy pojazd. bo ten pierwszy to kupilismy od koleżanki bo i tak miał tylko posłuzyć na pół roku( bo na wiosne chciałam lżejszy)a kupilismy go za grosze. świetnie spełnił swoja rolę w pierwszych miesiącach ale nasza dzidzia juz by chciała więcej widzieć a tamten był bardzo zabudowany. no i dzis zakupiliśmy nowy. jestem bardzo zadowolona. kolor mi się podoba i ma to czego ja potrzebuje od wózka spacerowego a Klaudii chyba tez się bardzo podoba.no i jutro spacer w nowej "furze" ją czeka. a jestem taka dzisiaj padnięta ale zazięłam się i już jest postęp- może w końcu będzie spała więcej w nocy. dobrze że już nie je. chociaż to sie unormowałao - je co 4-4 i poł i zjada 150 ml. no i ok21.30 i potem dopiero o 7.30 więc efekt jest. tylko niech juz więcej spi bo nie daje rady. i wklejajcie zdjecia dzieciaczków bo są słodkie i ja uwielbiam je ogladać. pozdrawiam was wszystkie
#2470 |
Rozeznanie
|
A ja sie pochwalę, że ostatnio upiekłam chleb razowy. Z drożdży instatnt. Robi się szybciutko tylko trzeba poczekać aż urośnie, ale pychotka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Maatra A moze salatka z tunczyka?-moj maz ja uwielbia
-1 puszka tunczyka (obojetnie jakiego bo i tak trzeba odcedzic) -1 puszka kukurydzy -1 szklanka makaronu (taki specjalny -wyglada jak ryz-a jego fachowa nazwa to chyba Biavetta-mozna go dostac w praktycznie w kazdym sklepie-po ugotowaniu trzeba go dobrze wystudzic) -3-4 jajaka (na twardo oczywiscie-pokroic w kosteczke-jak do kazdej salatki) -mala cebula(pokroic) -1 zabek czosnku (wycisnac i wymieszac z majonezem) -vegeta-albo cos w tym stylu(do smaku-nie dawac juz soli!) -majonez-tyle zeby wszystko wymieszac suszona natka pietruszki (do smaku), mozna dac jeszcze szyczypiorek itp. wszystko wymieszac w duzej misce, doprawic,wstawic do lodowki na 30 minut zeby sie wszystko przegryzlo
#2472 |
Wtajemniczenie
|
a na naleśniki to mi ochoty narobiłyście i nie piszcie nic o jedzeniu bo jadłam o 17 i na dzisiaj koniec.
#2473 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() anetko co do tej "starej" to ja jestem zdania, że dziecko wszystko wynosi z domu, więc trzeba od początku uczyć go szacunku do rodziców wszystko procentuje z czasem i wydaje mi się, że dobrze wychowany dzieciak nie będzie póxniej lgnął do jakiegoś towarzystwa spod ciemnej gwiazdy i jego zachowanie również będzie inne Cytat:
![]() miałam za to dosć burzliwe popołudnie przy obiedzie, na kjtóry dzisiaj wpadł TŻ rozmawialiśmy jeszcze o propozycji, z którą wczoraj przyszedł K. Pomyślałam, że w sumie to dlaczego miałąbym nie spróbować, a dwie noce zarwane w tygodniu no to jeszcze nie tak źle i problemu z dziećmi tez nie będzie, bo jeśli w tym samym czasie TZ-owi wypadnie nocka to do dzieci wpadnie moja mama, no ale to już mniejsza o to. Zadzwoniliśmy do K., żeby wpadł popołudniu i żeby dokładniej naświetlił, na czym praca ma polegać (nie bierzemy pod uwagę jazdy samochodem, więc to nadal będzie robił K.) No i przyszedł, dość późno, bo przed szósta, a o 18.15 TZ wychodził już na nockę. No i w sumie to jak TŻ poszedł to juz sama gadałam K. I cholerka gdzieś kilka minut po wyjściu TZ-a dzwonek do drzwi, otwieram a tu ku*** (żebym nie dostała bana ale was też przepraszam, bo zazwyczaj nie klnę) ministranci, a za nim ksiadz tyłek pakuje Troche zdębiałam, ale myślę no tak w niedzielę nikt w kościele nie był to skąd miałam wiedzieć, że kolędę mamy. Zawsze w sumie zapowiada, ze zaczyna u nas ale kuzynka też przez ścianę ze mną mieszka i nic nie mówiła. jak sie okazało oczywiscie nowy proboszcz wszystko poprzestawiał i księża poszli inaczej niż było zapowiadane i nikt na mojj ulicy nie był przygotowany na wizyte plebana. No, dzieciaki umazane czekoladą, K. zaczyna sie zbierać, a ksiądz do niego "a to mąż wychodzi?" ja "ale to nie mąż" (to sobie chyba pomyślał) ale nagle sie wtraca "a to może pan zostanie na wizycie duszpasterskiej", K. troche zmieszany usiadł, na szczęście wizyta nbie trwała dłużej iż 15minut, dobrze, że miałam na wierzchu pasyjkę i świeczki, wody nalałam kranówy bo nie wiedziałam, gdzie mam świecona ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ....... Co do przepisu sylwii, to chyba muszę go spróbować brzmi apetycznie, szczególnie ten ananas mnie kusi z tego co widzę, to jutro bedzie naleśnikowy piątek, bo ja też chciałam jutro naleśniki zrobić no chyba, że będę oryginalna i zrobię racuszki ![]() póki co mam dosć dzisiejszego dnia, zdecydowałam się chyba na tą pracę i mam zacząć od lutego i już wyjaśniam - będę pracować jako kelnerka w klubie, w którym byliśmy na sylwestra Kierownik to rodzina do K., no i on robił za tego barmano-kelnera ale ostatnio został tam kierownikiem sali i już raczej nie będzie stał za barem, prawo jazdy byłoby mi potrzebne w poniedziałki po imprezie (będę pracwać z soboty na niedzielę i z niedzieli na poniedziałek) żeby dowieść jedzenie z retsauracji, która jest włśanością tego samego kierownika dla robotników do hotelu, który się właśnie wykańcza i który też do niego należy trochę namieszałąm, ale to wozenie to i tak wziął na siebie K. Dobra, uciekam na razie, bo Gabrysia zaczyna cos popłakiwać Miłej nocki życzę, bo juz tu chyba dzisiaj nie wpadnę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
tej salatki Sylwia nie znam,znam z tunczykiem,ale inna.u mnie tez TZ uwielbia salatki, jak zrobie taka,to mowi ,zeby juz obiadu nie gotowac
![]() myshia gratuluje, my korzystamy z gotowych mieszanek na chleb,a piecze je TZ, ja udaje,ze nie mam sily ich wyrabiac :P przepis na buleczki podam jutro, bo mam.dostalam kilka dni temu od cioci.bardzo latwy i szybki,twierdzi,ze smaczny ![]() Roxette gratuluje podjetej decyzji o pracy ![]() fajna historia z ksiedzem ![]() ![]()
#2475 |
Raczkowanie
|
[quote=annula;6255170]cudna! i te wloski... ach!
![]() o kurcze ![]() Maciek tak robi permanentnie - rzadko polezy spokojnie na ramieniu - musi wszystko widziec wiec podnosi lepek i sie rozglada dookola a ja mam akurat odwrotnie - w ciazy mialam kopke siana na glowie a teraz fajne proste lsniace wloski na wypadajace wlosy polecam odzywke henna treatment wax - mi pomogla bardzo ... To wszystko odkryliśmy po przeczytaniu postu jak się nie mylę Motylka, która tu na wizażu ostrzegała przed bakteriami w moczu. i któregoś pięknego dnia kiedy to nasza ukochana córa płakała wieczorem i rankiem postanowilismy odwiedzić pediatrę.Oczywiście musieliśmy wymusić na niej skierowanie na badanie moczu.I okazało się,że Marta w moczu ma mierną florę bakterjną i ślad białka-oczywiście nie powinno być ani jednego ani drugiego. Pediatra wysłała nas odrazu na usg jamy brzusznej,na którym to się okazało,że córa ma w 1 nerce dwie miedniczki-to tak jakby miała 2,5 nerki. I tak jak pisalam wcześniej nic złego nie spowoduje to w jej życiu. Muszę dbać bardzo o jej higienę,ale to wiadomo,co 2-3 m-ce w pierwszym roku usg,posiewy moczu.Thats all!!!!!!!! Taki już nasz żywot. dziewczyny uważajcie ![]() ] |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
Sylwia doszły fotki! Bardzo ładny porządeczek masz w swoim kąciku kuchareczki taka żona co ma porządek w kuchni i jeszcze takie frykasy kulinarne wyczynia to cud.....
Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
My dziś byłyśmy na szczepieniu, Maja troszkę popłakała jak pielęgniarka wciskała zawartość, na ukłucie nie reagowała
![]() Pytałam o to odchylanie główki do tyłu, pediatra powiedziała, by się tym nie martwić, że jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to takie zachowanie nie powinno niepokoić. Oczywiście korzystając z pogody odbyłyśmy spacerek. Jeszcze chciałabym Was prosić o przesłanie jakiś kawałków muzyki bobasa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
Jak już tak rozmawiacie o strasznych babsztylach,które robią krzywdę dzieciom to ja nie mogę ominąć tego tematu,bo sama byłam świadkiem.
A było to w drugim dniu pobytu mojego w szpitalu po porodzie.Obok mnie zwolniło się miejsce i natychmiast przywieziono"coś" na wóżku.Coś oddaje wygląd tej osoby. Dziewucha zaniedbana,śmierdzona(jak z murzyńskiej chaty).Przywieźli ją bez dziecka,bo jak się okazało kretynka dzwigała jakies ciężkie torby w 36 tc.Jakiekolwiek próby nawiązania przezemnei i moją wspóllokatorkę kontaktu spełzły na niczym. W nocy chrapanie,przeklinanie przez sen i długie rozmowy przez telefon. Dziewucha nie umiała sklecic zdania,ale z pierwszych słów rozmowy zrozumiałam,że chce się pozbyć dzieciątka.Mówiła coś o sądzie rodzinnym itd. Na 2 dzień przywieziono dzieciątko.Śliczna drobniutka dziewczynka, w niczym nie przypominająca matki.Grzeczna,spokojnie spała. Nawet ten małpiszon na nią nie spojrzał,nie dał cyca,a to dziecko domagało się tylko przytulenia,żeby poczuć ciepło matki.Nawet odwiedziło ją drugie "coś" co nazywało się jej siostrą i konkubent.Robili zdjęcia temu biednemu dziecku,co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu,że go nie chcą. I w końcu nie wytrzymałam i nakazalam jej żeby przytuliła to dziecko bo płakało od 1h. Zaskoczona poszła po pielęgniarkę i to ta kobieta przytuliła tę dziewczybkę i dala jej butekę. Po raz pierwszy w życiu bardzo chciałam przytulić obce dziecko.Nawet sobie nie wyobrażacie jaki żal i jaka złość mną i tz targała.Byliśmy skłonni nawet to dziecko zabrać ze sobą.Straszne. Jeszcze teraz jak przytulamy naszą córeczkę to myślimy o tej dziewczynce.............. ....Może to i lepiej,że wezmą ją inni,dobrzy ludzie(miejmy nadzieję) Buziaki Dobrej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynka na pewno znajdzie kochającą rodzinę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------------- Prasowałam przez 2 godziny... ręce mi odpadają, a kręgosłup krzyczy chce leżeć. I jak na złość Ola miała dzisiaj problemy z zaśnięciem Ola miała swój debiut soczkowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Rozeznanie
|
edytka takie straszne rzeczy na noc?!!
Wracając do poczty polskiej, listonoszka jest super, ale reszta ![]() Mąż zamówił mi prezent ok 21 grudnia i do tej pory nie doszedł. Ciekawe, czy w ogóle dojdzie. Jeżeli mowa o młodzieży szkolnej to mam okazję obserwować na codzień, bo mieszkam naprzeciwko gimnazjum. Dziś będąc na spacerze w parku miałam okazję obejrzeć gołą ![]() Pogoda jest bardzo ładna, cieplutko, ale dużo wody i miejscami skorupy lodu. Moje biedne kozaczki chyba kolejnej zimy nie doczekają. Rozpisałyście się strasznie, nawet nie zauważyłam ,że tak późno się zrobiło. Spokojnej nocy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6262758]Pamietasz tescia z zona, teraz przyjedzie prawdziwa, z krwi i kosci tesciowa, czyli mama Tz
![]() Ojej, to może być jazda ![]() Jak Oli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6263016]Spi, ufff
![]() To dobrze Lea, biedactwo miał dzisiaj przeżycia. A ja właśnie siedzę i myślę, że w Polsce jest teraz po północy, a u Ciebie Lea to dopiero po 23 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6263049]Sherlock Holmes w spodnicy
![]() ![]() Naprawdę ![]() No bo tak myślę sobie, że mało jest dziewczyn na forum o tej porze, ale z drugiej strony zerknęłam na zegar i było po północy. No i zobaczyłam, że Ty jesteś. No tak myślę, ale Lea jest w UK, więc u niej za godzinę dopiero będzie północ ![]() Ponieważ Ola weszła dzisiaj na wyższy poziom żywieniowy to pomyślałam, że założę jej coś bardziej dorosłego niż śpiochy. No i włożyłam spodenki i skarpetki. No i po paru minutach woła mnie mąż do Oli ja patrzę, a moje dziecię, leży z jedną gołą nogą, a na drugiej już ledwo trzyma się skarpetka. Pewnie po nocy będzie całkiem bosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To musisz go wyslac na afrykanskie safarii, bedzie mogl chlopak popisac sie umiejnosciami pogromcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tego pilam iiiiiii smakuje jak woda z kiszonych ogorkow blleeeeeee ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6261634]Ha, wyszlo szydlo z worka, to Wy sobie za naszymi plecami kuchnie pokazujecie, co? A nam to nie laska ! ![]() dobra dobra Tobie tez wysle ![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6263049]Sherlock Holmes w spodnicy ![]() ![]() dobre ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168709
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
babo sprawdz poczte
![]() Dostalas?
#2487 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje,ze nie obrazilas sie za ta cholere
![]()
#2488 |
Zakorzenienie
|
apropos kojca
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
mlody wlasnie wciagnal 150ml z 4 miarkami kleiku kukurydzianego=180ml
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.