zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-07, 18:42   #2461
Carrie85
Raczkowanie

GG do Carrie85
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
dzięki kochane

TŻ uparł się ,że ma być diamencik i jest ale pierścionek jest bardzo malutki , cienki a jeszcze te moje palce chude jak u Pinokia stwierdził,że jakiś większy - cyrkonia np nie pasowałaby do mojej dłoni. I choć waży zaledwie 0,023 to jest szczęściem dla mnie nie jest ważne jaki to jest pierścionek , mógł być nawet z cyrkonią , ciesze się z tego co mam bo ubolewanie ,że wolałabym szafir z diamentem nic mi nie da

ja swojemu powiedzialam ze nie musi mi kupowac diamentu, moze byc nawet jakis kiczowaty odpustowy pierscionek
Chyba te pytanie ktore sie wypowiada najbardziej sie liczy
Carrie85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 18:53   #2462
eres
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carrie85 Pokaż wiadomość

ja swojemu powiedzialam ze nie musi mi kupowac diamentu, moze byc nawet jakis kiczowaty odpustowy pierscionek
Chyba te pytanie ktore sie wypowiada najbardziej sie liczy
Haha, ja tez mojego TZ probowalam raz przekonac do spontanicznego plastiku w nadziei, ze to jakos przyspieszy sprawe ale nie zrobilo to na nim zbyt wielkiego wrazenia Stwierdzil, ze zareczyny sa tylko jedne i szajsu mi nie kupi chocby mial dorabiac po nocach w Starbucksie. Wiec czekam, co wymysli ...

Ollliwka: a w rozmiar sie wstrzelil idealnie? Jak to zalatwiliscie? Byliscie wczesniej mierzyc palucha?
Stary 2008-12-07, 18:55   #2463
Ollliwka
Zakorzenienie

Carrie85 pewnie jakbym miała cyrkonię masa pierścienia była by większa no ale wybrał taki jaki mam i jest wspaniale

chciałam odzwierciedlić wygląd mojego pierścionka ale gdzie tam ja mam o połowę cieńszy, mniejszy od tego załączonego ze strony www
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ring.jpg (3,7 KB, 203 załadowań)

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2008-12-07 o 18:59
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 18:55   #2464
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Narzeczony pojechał to i ja do Was zajrzałam się pochwalić chociaz nie lubie tego robic

Diamencik malusieński nosze na serdecznym palcu prawej ręki zdjęcia nie wkleje bo nie mam aparatu obecnie...

Umówiłam się z TŻ o 11 pod marketem ,po torta żeby iść a ,że byłam wczesniej pare minut to zajrzałam do koleżanki , ktora pracuje na jednym ze stoisk w markecie. I gadamy , gadamy... zobaczylam TŻ jak wchodzi do skrzydlewskiej i wychodzi po 2 minutach z rozyczką .. zauważa mnie i tak chowa tego kwiotka ,że mozna by sadzic ,ze sie złamał no ale dobra daje znać na odległość ,że bedzie za 5 minut.Wraca z auta już bez plecaka , kupujemy torta etc. Jesteśmy u mnie w domu... daje mi różyczke, winko moje ulubione i mówi,że na 3 prezent poczeka troche a ja tak spanikowałam ,że masakra... zaczęłam odwlekac TEN moment wreczenia prezentu , poszlismy do mnie do pokoju, podrzemałam z Nim,zeszliśmy na torta bo rodzice i babcia już czekali i przy torcie wiadomo życzenia, drobne prezenty od rodziców i babci , pozniej smakowanie nalewki, winka
I po całej imprezie usiadlam TŻ na kolanach , zaczeliśmy rozmawiac , troche TV ogladac etc. Byliśmy już sami więc swoboda większa no i widzialam ,ze TŻ coś ogniata w ręku i nagle w sumie mozna powiedziec, ze wzial moją prawą dłoń zaczal wszystkie ( 3 ) pierscionki sciagac i wyjmuje malutki złoty pierścioneczek, a ja i pyta się czy zgodze się go przyjac i przy tym mowi ,ze to nie jest zwykły pierscionek tylko taki oznaczający wspólne życie i bycie z Nim na zawsze ... pozniej dopiero zapytal sie czy zostanę Jego żoną...

Zaręczyny nie były może mega romantyczne ale moze to i lepiej...TŻ mowil ,ze planowal cos poza domem ale jednak stwierdzil ,ze wolał w domku przy herbatce i nie chcial pytac od razu : "czy zostaniesz moja żoną ?" tylko od szczegolu do konkretu nie chciał tak jak wszyscy zreszta widziałam,że był zestresowany wiec ja juz nie dolewałam oliwy do ognia poza tym wypiłam lampke wina byłam bardziej rozluzniona a on strasznie spięty
No ale juz... w styczniu zapoznanie rodziców i zaręczyny dla nich...głupota mała ale coz
ciesze sie Twoim szczesciem i gratuluje
kolejna panna nas zostawia a kiedy kolej na mnie? Echhh chyba poczekam jeszcze dłuuugo
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 18:57   #2465
eres
Rozeznanie

Cytat:
Carrie85 pewnie jakbym miała cyrkonię masa pierścienia była by większa no ale wybrał taki jaki mam i jest wspaniale
To ten, to ten ??? SLICZNY !!! A masa to ostatnia rzecz na jaka zwracalabym uwage w dniu zareczyn! Ollliwka, opamietaj sie
Stary 2008-12-07, 19:02   #2466
Ollliwka
Zakorzenienie

eres nie, to nie ten ale mój jest też z żółtego złota z diamencikiem tylko ,że taki tyci tyci jest cały pierścień , połowa tego ze zdjęcia ale co tam i tak się ciesze
Stary 2008-12-07, 19:07   #2467
eres
Rozeznanie

No ja mam nadzieje !!! Ja w kazdym badz razie ciesze sie z Toba I zazdroszcze tak, ze az mnie troszku skreca Ale tak pozytywnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-07, 19:09   #2468
domi7ks
Zakorzenienie

Olivka delikatne pierścioneczki na zareczyny są cudne Ja dzis byłam chwilke u babci i pochwaliłam się pierścionkiem. Ta kiwnęła głową i mówi, że małyNie powiem przykro mi się zrobiło Ale co tam...

Olivka a dlaczego nei spędzasz wieczoru z Narzeczonym???
Ja powiem szczerze tak bardzo tesknie za Zakopanem za tym wyjazdem i za tamtymi chwilami. Jak wspominam to mi się smutno robi, że takie piękne chwile trwają tak krótko. Wogóle ten dzień jak Tz mi się oświadczył. Jestem mu wdzięczna, że sie tak postaram i może to dziwnie brzmi, ale po tym wszytskim poczułam jeszcze bardziej jak mi nam zalezy

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 19:16   #2469
eres
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja powiem szczerze tak bardzo tesknie za Zakopanem za tym wyjazdem i za tamtymi chwilami. Jak wspominam to mi się smutno robi, że takie piękne chwile trwają tak krótko. Wogóle ten dzień jak Tz mi się oświadczył. Jestem mu wdzięczna, że sie tak postaram i może to dziwnie brzmi, ale po tym wszytskim poczułam jeszcze bardziej jak mi nam zalezy
A mnie skreca coraz bardziej ...
Stary 2008-12-07, 19:22   #2470
byliczka
Zakorzenienie

Oliwko GRATULUJĘ

Mój TŻt ma do tego takie podejście że zaręczyny będą dopiero jak się dorobi większej kasy ;/ On rozumie ze skoro zaręczyny będą to od razu ma być ślub... Ah te chłopy.
Stary 2008-12-07, 19:25   #2471
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eres Pokaż wiadomość
A mnie skreca coraz bardziej ...

Poczekaj poczekaj, jeszcze troche Ty nam będziesz się chwaliła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-07, 19:31   #2472
malinka18222
Zadomowienie

Ollliwka gratuluję
Stary 2008-12-07, 19:37   #2473
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Olivka delikatne pierścioneczki na zareczyny są cudne Ja dzis byłam chwilke u babci i pochwaliłam się pierścionkiem. Ta kiwnęła głową i mówi, że małyNie powiem przykro mi się zrobiło Ale co tam...

Olivka a dlaczego nei spędzasz wieczoru z Narzeczonym???

Nie spędzam bo spędziłam z Nim ( nie to ,że wyliczam) jakieś 6 h no a wiadomo On w domu ma też obowiązki typu wyprowadzenie psa etc. Widzimy się codziennie ale na kilka h

Ja babci pokazałam od razu pierścionek i cieszyła się. Mama mówi,że malutki jest...

A czy przyszli teście już wiedzą o Waszych zaręczynach ?
Ja jutro idę do teściowej i nie wiem czy mówić jej czy nie
Stary 2008-12-07, 19:39   #2474
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Nie spędzam bo spędziłam z Nim ( nie to ,że wyliczam) jakieś 6 h no a wiadomo On w domu ma też obowiązki typu wyprowadzenie psa etc. Widzimy się codziennie ale na kilka h

Ja babci pokazałam od razu pierścionek i cieszyła się. Mama mówi,że malutki jest...

A to TŻ się nie pochwali/ł?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 19:43   #2475
Aelitka
Wtajemniczenie

Oliwka gratulacje!!!!
wykruszamy się
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-07, 19:47   #2476
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście, że wiedzą. Ja do swojej mamy dzwoniłam już następnego dnia w Zakopanem, a rodzicom Tż powiedzieliśmy po przyjeździe

Jutro razem z Tż się pochwalicie

Stary 2008-12-07, 19:52   #2477
byliczka
Zakorzenienie

Oliwko jak masz z teściową dobre układy to pewnie że powiedz. Jeśli nie.. dyplomatycznie przemilcz sprawę
Stary 2008-12-07, 19:54   #2478
motylek1007
Zakorzenienie

Oliwka gratuluje - ten wątek jest magiczny

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 19:54   #2479
Soy Marisol
Rozeznanie

Przyjmij i moje gratulacje Ollliwka Szczęściaro
Soy Marisol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 19:56   #2480
onlythebest
Raczkowanie

Ollliwka gratuluję serdecznie
onlythebest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 20:45   #2481
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

.
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 22:40
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 20:54   #2482
byliczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
Oliwka gratuluje - ten wątek jest magiczny
Motylku mam nadzieję że i na mnie spadnie cząstka magicznego czaru
Stary 2008-12-07, 20:55   #2483
motylek1007
Zakorzenienie

na pewno

tu co chwile sa jakies zaręczyny hehehe

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 20:55   #2484
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
A to TŻ się nie pochwali/ł?

Nie pochwali się czeka na mnie a zresztą wolałabym to w tajemnicy zachować do przyszłego roku czyli do spotkania naszych rodziców ale pewnie nie da rady. Mój narzeczony jest bardzo wstydliwy , taka pierdoła trochę , nie obrażam go bo kocham go i akceptuje , ale taka poniekąd prawda. Ja wiem,że mu zależy na mnie ale mi tego nie okazuje tak otwarcie, nie jest nauczony wyrażać własne uczucia.

eres TŻ pytał miesiąc temu pierwszy raz o rozmiar pierścionka mojego...nieee wcale się nie domyślałam nic a jak już brał mi dłoń i mierzył "na oko" to już w ogóle a już nie mówie jak pytał na którym palcu nosi się pierścionek zaręczynowy

Wygadał się i tyle dlatego byłam spokojniejsza , wiedziałam,że kupił i schował i faktycznie tak było. Niespodzianki nie było dlatego może dzisiaj nie jestem taka szalona jak Wam o tym pisze

Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość
Ollliwka serdeczne gratulacje!!!!!!!!! jeju no i widzisz opłacało sie odliczac do urodzin

okropnie zazdroszcze

kurcze mój urodzinowy dzień sie tak nie skończy ehhhhhhhh jescze sie trzymam

Ty odliczałaś nie wiesz jak się skończy , wszystko przed Tobą chciałabym żeby i Tobie się 13 poszczęściło

Zresztą wiecie co ... ja to nie lubię się chwalić i chciałabym naprawdę żebyście też się szybko doczekały , mi trochę ,że Wam smutno głupia gęś jestem ale ja już taki charakter będę miała chyba.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-10 o 12:37 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
Stary 2008-12-07, 21:02   #2485
myilussion
Raczkowanie

serio to jakis magiczny watek

Ollliwka gratuluje z calego serduszka a ze jestem wredna to zazdroszcze troszeczke ...

kurcze co chwilke jakas szczesciara sie zarecza tez bym tak chciala...

marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudzemarudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudzemarudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze marudze - moze to cos da chcialabym... kto sie przylacza do marudzenia?

jeśli dane Ci będzie żyć 100 lat to ja chciałabym żyć 100 lat minus 1 dzień abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez Ciebie...
myilussion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 21:07   #2486
Soy Marisol
Rozeznanie

A ja nie marudzę. Przysięgłam sobie , że nie będę...

Marzę tylko...
Soy Marisol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 21:13   #2487
byliczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
na pewno

tu co chwile sa jakies zaręczyny hehehe
Ja tutaj zagoszcze na dłużej w tym wątku więc chyba nawet kontener magicznego pyłku nie pomoże

Cytat:
Napisane przez Soy Marisol Pokaż wiadomość
A ja nie marudzę. Przysięgłam sobie , że nie będę...

Marzę tylko...
I ja tak samo mam...
Stary 2008-12-07, 21:15   #2488
_agatka
Rozeznanie

Oliwka - wielkie gratulacje!!!! no i zazdroszcze, a jak
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 21:16   #2489
Taverney
Zakorzenienie

myilussion, jestem pod wrażeniem Twojego 'marudzę' ale nie pisz proszę więcej w taki sposób
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 21:17   #2490
myilussion
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
myilussion, jestem pod wrażeniem Twojego 'marudzę' ale nie pisz proszę więcej w taki sposób
jeju przepraszam obiecuje poprawe

jeśli dane Ci będzie żyć 100 lat to ja chciałabym żyć 100 lat minus 1 dzień abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez Ciebie...
myilussion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości