![]() |
#2461 | |||||||||||||
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
I przyznaję, że mnie także owo "cokolwiek" przyszło z trudem. Na tyle wielkim, że doprowadziłam do rozstania. I wtedy zorientowałam się, że mniej mi będzie brakowało owego "czegokolwiek", niż człowieka, którego z tego powodu odepchnęłam. Takie porównanie pomaga czasem. Cytat:
![]() Co więcej, z moich badań na żywych organizmach wynika, że mężczyźni naprawdę silni i naprawdę wartościowi nie szukają słabej mimozy, która pozwalałaby im co dnia dowodzić swej siły, bo tego nie potrzebują. Prawdziwie silny człowiek wie, że czasem bywa słaby i wtedy dobrze mieć świadomość, że druga osoba jest partnerem, nie bluszczem. Na podstawie tych doświadczeń i przemyśleń prorokuję Ci, że będziesz żyła długo i szczęśliwie. I proszę nie polemizować! w końcu jestem mądra, nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć przyznaję, że mam kumpla, który na imprezach z uporem zwraca się do mnie w ten sposób (choć lat ma dwa razy tyle co ja prawie). Nie ma co kryć, że zwraca to uwagę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A i posądzenie o czarną magię by mnie nie zabolało, bo nie wierzę w magię czarną i białą (abstrahując od tego, że w ogóle nie wierze w magię ![]() Moc jest jedna i wszystko zależy od tego, jak jej użyjemy. Cytat:
![]() Aleście pojechały! ![]() ![]() ![]() Teraz nie pozostaje mi nic, jak tylko szukać różowych akcesoriów... ![]() ![]() Słusznie. Najlepszą radą jest podejśc do egzaminu na luzie. Ja za każdym razem byłam tak pewna, że obleję, że nawet się nie stresowałam. I co? I zdawałam przy pierwszym podejściu. ![]() Weź to na luzie. Egzaminatorzy to często okropne chamy, ale nic nie mogą. najwyżej Cię zleję - przyjdziesz jeszcze raz i w końcu pojedziesz własnym samochodem. A oni zostaną w tej beznadziejnej i kiepsko płatnej robocie. Cytat:
Ja też zrywałam z moim Królewną i skoro już to był jednak TEN - wróciliśmy do siebie. Zerwania zawsze bolą - ja tłumaczę to sobie siłą przyzwyczajenia. Wtedy jest łatwiej. ![]() Trzymaj się (a kampanią wrześniową to już w ogóle się nie przejmuj - chyba każdy student przez to przeszedł). ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2462 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Albo wygrać. Zobaczymy jak potoczą się ich losy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nosku kochany, przesyłam wirtualne przytulaki i życzę powodzenia ![]() Dzisiaj mam nastrój sentymentalny... ![]() Rok temu o tej porze, kilka minut przed godziną siedemnastą szybkim krokiem zmierzałam w stronę przystanku. Od autobusu dzieliły mnie sekundy, ale to nie było istotne, nagle przestało być ważne, ponieważ na mojej drodze pojawił się On. Nie mogłam się nie zatrzymać. Staliśmy na środku chodnika, w scenerii całkowicie pozbawionej romantyzmu. Patrzyłam w Jego oczy, w oczy pełne namiętności, pełne ognia. Serce biło mi jak szalone, ręce drżały, nie wiedziałam wówczas, że to ostatni raz... Wyjechał do pracy, a kiedy wrócił ja byłam daleko, już go więcej nie widziałam, zmarł dwa miesiące później, w sierpniu. Dzisiaj minął rok od momentu naszego ostatniego spotkania i przez ten cały okres nie było dnia, w którym nie zadałabym sobie pytanie: co by było gdyby ? Nie było dnia, podczas którego nie myślałabym o Nim. Bardzo często pojawia się przede mną obraz, ten moment kiedy ostatni raz na siebie patrzymy. Wracam pamięcią do tej chwili i zastanawiam się czy będzie tak jak w moim podpisie, czy spotkamy sie ponownie "On the other side" czy znowu będzie mi dane spojrzeć i zobaczyć ogień w Jego oczach.... Żadnych silnych uczuć, wrażliwych emocji, czy zobowiązań, żadnych obietnic, planów czy słów rzucanych na wiatr, żadnej miłości tylko silna namiętność i pożądanie, dużo chemii i na chwilę obecną już tylko wspomnienia pełne nadzieji, że kiedyś znów się spotkamy, że spotkamy się po tej drugiej stronie... ![]()
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2008-06-19 o 16:22 Powód: Na zwierzenia przesycone sentymentami mi się zebrało... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do bluzy - no wieeeem, trzeba było brać jak były ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Papużko - daremny trud ![]() ![]() Eeee nieee... Załatwimy to inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Myszata, masz PW.
#2466 |
S. Sssss. SSSSS.
|
kurcze nie wiem dokładnie, bo moja mama jedzie a ja się z nią zabieram
![]() dziewczyny wpisałam w wątku allegrowym ale nikt mi nie odpisał a zalezy mi na czasie co sądzicie o tej aukcji? http://www.allegro.pl/item384441759_...y_blosso m.html
#2467 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2468 | ||||
Zakorzenienie
|
no ba! Oczywiście, ze tak
![]() Cytat:
![]() sama prawda .... samiutka Cytat:
![]() No chyba, że taki Gandalf Szary - o to, to tak ![]() no bo nie ma pasić ![]() Cytat:
![]() bardzo, baaardzo mnie się takie porównanie podoba. Dziękuję. Znów się zgadzamy - to bardzo podejrzane ![]() Cytat:
![]() Myszko ... wiesz .. nie mogłam pominąć Twojego postu - ale nie wiem co mam napisać .... głupia jestem. Już wiem. Co by było gdyby żył - to pytanie, które pojawia się w mojej głowie od 15 lat. Od czasu kiedy zginął. Było moją pierwszą prawdziwa miłością. Pierwszym pocałunkiem, muśnięciem dłoni. Pierwszym z którym przeżyłam coś więcej niż prowadzanie się za rączkę. Rozstaliśmy się, zostawił mnie dla innej - tak się zdaża. Po 6 miesiącach zginął w wypadku. cały czas obwiniam się,że pozwoliłam Mu odejść. Bo przecież umawialiśmy się, ze mogę zaprotestować. Ale tego nie zrobiłam, byłam zbyt dumna. Honor mi nie pozwolił . Potem On chciał znów być ze mną, ale nie miał odwagi mi tego powiedzieć. A ja wiedząc o tym znów nie zrobiłam nic. Czy gdybym coś zrobiła żył by do dziś ? Nie wiem. Może byli byśmy razem. Nie wiem ..... tez mam nadzieję, ze go spotkam. Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-06-19 o 17:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Nosku, dzisiaj boli, jutro i pojutrze też będzie.
Ale za miesiąc, dwa, nagle poczujesz, że boli coraz mniej, że coraz rzadziej kłuje... Wiem, dziś to nie pociesza, ale mądrzy ludzie mówią, że czas leczy rany i mają rację... Cytat:
Dzień później zadzwoniła jego siostra - był z kumplem w Tatrach, doświadczony, młodszy przewodnik. Ale góry są okrutne - tych doświadczonych, którzy najbardziej je kochają też zabierają. Zginął spadając z półki skalnej w moje urodziny. Pół godziny temu minęło 10 lat, jak się dowiedziałam... A tydzień później przyszedł list, w którym napisał, że się zakochał, że jak wróci z gór, to chce się spotkać. Że boi się, że jak stanie obok mnie, to nie da rady tego powiedzieć, więc wysyła list... Mówią, że ludzie żyją tak długo, jak długo są w myślach innych...
![]() |
#2470 | |||||
BAN stały
|
Dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O! Takie śniadania to ja rozumiem ![]() ![]() Pewnie się skompromituję, ale... ja nie wiedziałem ![]() Nosku... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Działają? ![]() Cytat:
![]() Jak filozofia? Było coś z Heideggera? ![]() ![]() Myszko, Favkes, Annmarie... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
Nosku
![]() Kampanią wrześniową się nie martw. Będzie dobrze. A w tej drugiej sprawie dobrze radziła Ci miss Natasha ![]() Że się wtrącę - ekhm, tylko nie starej, masz tyle samo lat co ja ![]() Definicję wiedźmy mam mniej więcej taką jak Favkes, więc nazwanie kogoś wiedźmą to pochwała i wyraz uznania ![]() A poradnik Wielebnej Sabbath chętniej przeczytam ![]() Co do rezygnowania z siebie... Nie umiem tego ![]() ![]() Myszko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Być może coś w tym jest.
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie sie pakuje jutro wyjezdzam do tomaszowa mazowieckiego nad jezioro sulechowskie na zlot czatowiczow
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Wtajemniczenie
|
Teraz cieszę się, że kiedyś gdzieś tam się pojawił na mojej drodze. Każdy kogo spotykamy kształtuje nas...
Myszko, Fav - może Oni byli potrzebni na naszej drodze, by później dojrzeć do czegoś innego? Może pozwolili nam coś w życiu zrozumieć? Teza - baw się dobrze ![]()
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie doświadczenie zawsze zostawia po sobie ślad. Nie chodzi mi o wspomnienia, ale o pewne przemyślenia, które dochodzą do głosu z czasem. Kiedy emocje opadają, kiedy już jesteśmy w pewnym sensie spokojniejsi, wówczas uświadamiamy sobie, że życie faktycznie jest kruche, że trzeba cieszyś się każdą chwilą, że należy brać jak najwięcej. Takie przeżycia uczą, pokazują, że czasem warto schować dumę do kieszeni, że warto nabrać odwagi i zdobyć się na trudny, pierwszy krok i przede wszystkim uświadamiają, że nie wolno wypuszczać szczęścia z rąk, a poza tym potwierdzają słowa ks. Twardowskiego - ludzie szybko odchodzą i trzeba się śpieszyć ich kochać. Myślę, że nic nie dzieje się bez przyczyny i jeżeli los stawia kogoś na naszej drodze, to nie jest to przypadek...
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zdradzisz przepis? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Co zaś do Gandalfa - Tolkienowi udało się coś, co na tle pozostałych dzieł literatury fantasy (w wyjątkiem Kaya, Gemmela i paru innych wielkich) jest niezwykłe: dobro nie jest u niego ani drogą łatwą, alni nudną, ani wylizaną do porzygania (z wyjątkiem Elfów ;>). Jest wyborem trudnym, wymagającym hartu ducha i walki ze sobą samym. Za to go cenię. Oj bardzo... ![]() Już widze tę naszą wspólna wyprawę po różowe tiule i brokaty... ![]() Cytat:
Cytat:
W mojej głowie od wielu lat tkwi pytanie: co by było, gdyby żył. Był moim przyjacielem. Nie, nie była to miłość, nie było dotyku rąk, żadnych zapewnień. Obje byliśmy zbyt młodzi, zbyt gniewni, zbyt poranieni na taką bliskość. Po prostu spędzaliśmy ze sobą każdy dzień, czasem rezygnując z pójścia do szkoły, żeby godzinami pić herbatę w kawiarni czytając, pisząc, gadając... Zastanawiam się ciągle, czy ta tkliwość, te ogromne emocje były we mnie już wtedy, czy pokochałam go kiedy odchodził walcząc miesiącami o życie... Czy i teraz to miłość, czy tylko tęsknota za wspomnieniem, poczucie straty? Być może gdyby żył dziś już nie bylibyśmy blisko, być może kontakt by nam się urwał, bylibyśmy sobie obcy? Ale być może gdyby był przy mnie nie wpadłabym w depresję, która zabrała mi trzy lata życia? Może byłabym dziś bardziej normalna? jakakolwiek jest odpowiedź na to pytanie, wolałabym nie tracić już nikogo w taki sposób... Szczególnie, że ja nie mam nadziei na to, że spotkam Go w innym świecie. ![]() Myszko, Favkes, Annmarie... ![]()
![]() |
#2479 |
S. Sssss. SSSSS.
|
jasne
![]() ![]() 250g szpinaku 350g mąki (ja daję 250g mąki+100g otrąb) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1/4 szklanki oleju 250ml jogurtu naturalnego 250 g fety najpierw robi sie ciasto ze wszystkiego oprócz fety i szpinaku, później dodaje sie ugotowany i posiekany szpinak a na końcu fete pokrojoną w kostke i delikatnie miesza piecze sie 20 min. w 180 st. Kibicki jakie typy na dzisiejszy mecz? ![]()
#2480 |
Wtajemniczenie
|
chyba skróciłaś okres mojego wahania...
![]() |
#2481 |
Wtajemniczenie
|
Myszko
![]() ![]() ![]() ![]() Nie przychodzi mi nic mądrego do powiedzenia, więc tylko mocno Was przytulam, Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
Mądre słowa. Cytat:
![]() Cytat:
Nawet jeśli mam pewne obawy, że w tych (wyjątkowo ![]() ![]() Cytat:
Za to jak mi ktoś przykwasi tekstem typu "aniołku" (wbrew pozorom i rozsądkowi i mnie się zdarzają takie komplementy)to natychmiast się oburzam i protestuję przeciw obelżywym określeniom. ![]() Będzie pełen złych rad w stylu: - Najlepszym sposobem zwalczenie pokusy jest jej ulec. i - Lepiej zgrzeszyć i żałować, niż żałować, że się nie zgrzeszyło. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem co czujesz i przesyłam wirtualny uścisk, chociaż to niby żadna pomoc, żadna ulga, to może fakt, że jest ktoś kto ma podobne odczucia, spotkało go coś równie smutnego, wywoła drobny uśmiech na twarzy... Cytat:
![]() Najbardziej oczywiście zależy mi na sukcesie Włochów, ale Portugalię i Hiszpanię bardzo lubię, więc też im kibicuję, no chyba, że ich przeciwnikami jest Italia (tak jak w meczu, który odbędzie sie za kilka dni: Włochy-Hiszpania). Co prawda nie mam pojęcia o co chodzi, ale nie zastanawiaj się zbyt długo, bo różnie bywa i potem, kiedy jest za późno, można żałować, że nie zrobiło się czegoś wcześniej... Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||||||
Zakorzenienie
|
No proszę, więc czegoś tu się można jednak nauczyć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że niektóre z akcesoriów z powodzeniem, możemy pożyczyć od Alusi - Ona na pewno chętnie Tobie pożyczy np. różczkę, koronę albo motyle skrzydełka .... jestem pewna ![]() ![]() Niestety, Takich przyjaciół, którzy odeszli - najczęściej na własne życzenie - miałam wielu. Tak bardzo tęsknię za każdym z Nich. Dobrze, ze coś pozytywnego wyniknęło z tej smutnej dyskusji ![]() Cytat:
![]() Właśnie ... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Myszko, Annamarie, Favkes, Sabbath, przeczytałam Wasze historie, mnie nic podobnego nie spotkało, ale domyślam się, że strata bliskiej osoby jest strasznym przeżyciem ...
ja w trochę lżejszym tonie- zaczynam oglądać mecz, kibicuję Portugalii, ale obecną drużynę Niemiec też lubię, zanosi się na ciekawe widowisko |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Wtajemniczenie
|
A propos śmierci w górach - tak zginęła moja koleżanka ze studiów. Chciała się wspinać, we wrześniu po pierwszym roku pojechała na obóz wspinaczkowy. Kiedy byli w górach, zmieniła się pogoda... Parę osób odpadło od ściany. Gośka nie
![]() ![]() Aha, Sabbath - dla mnie jesteś absolutnie normalna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fav ![]() oby tylko pozytywnego ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
ale tu smutno
![]() a ja sie mecze z psychometria eh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
Może dzięki temu kiedyś wykonałaś/wykonasz krok, który bez tego doświadczenia nigdy nie byłby zrobiony?
Poza tym... Dlatego też jesteś tak mądrą kobietą, że wiele rozumiesz... Kończąc smuty - jakbyście jeszcze różowe perfumy chciały, to ja mogę całą baterię przynieść ![]() ![]() ![]() A jak dobrze poszukam, to może w domu mam jeszcze falbaniastą różową spódnicę, w której grałam w szkole średniej wróżkę dla maluchów. Spódnica była długa i miała chyba tren nawet...
#2490 |
rude jest piękne:)
|
Myszko ,Favkes,Annmarie, Sabbath
![]() ![]() Asiu 102 za rozmowe ![]() ![]() Niemcy prowadza 2 golami.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.