|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !!
hm.. w skrócie: kieedys dawno temu mielismy jeden bardzo przyjemny 'incydent'
![]() ![]() ![]() chyba zupełnie inaczej niż on pojmuję "związek" dlatego boję się, że on teraz uważa tak samo, a ja znowu nic nie wiem i musimy to sobie wyjaśnić zanim uda mi się poznać kogoś innego ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() chociaż.. wcale bym sie nie zdziwiła jakby się okazało, że on doskonale wie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() (tak, patrzę na to czysto egoistycznie, okiem niewyżytej 20latki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Moderatorka z pazurem
|
No tak....ta niewyzytosc przeszkadza nam w zyciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj bardzo wyżyłam
![]() Ty się wyżyjesz w weekend za wszystkie czasy ![]() A inne nasze towarzyszki... nie chcą nam zdradzić tej słodkiej tajemnicy ![]()
![]() |
#2464 |
Moderatorka z pazurem
|
No to niech sie wyzywaja po cichu w tajemnicy przed nami...najwazniejsze zeby sie wyzyly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
yy.. zapomniałam co chciałam Wam napisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Moderatorka z pazurem
|
no to sobie przypomnij
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
O ciuuup. Roses, dzięki, że mi przypomniałaś o zegarku! Ja na 9 do pracy jutro, a sobie czytam wizaż! Matko jedyna, jak ja wstanę. Dobranoc
![]()
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
ja rano musze wstac, wydepilowac sie, umyc glowe, ogarnac mieszkanie i isc na fakultet i na basen
![]() ![]() dobranoc dziewczeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja musze wstac najpozniej o 8
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a u mnie pogoda do dupy, slysze ze za oknem leje!! buuu ![]() ![]() ![]() adrijah mam takie prawie same zadania do spelnienia co i Ty ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia dziewoszki ![]() Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2008-11-20 o 06:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Moderatorka z pazurem
|
Dzien dobry
![]() ![]() Kasiamniam na spiochacza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry! chociaż chyba nie będzie dobry, bo jak patrzę za okno to mam ochotę wrócić do łóżka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2473 |
Moderatorka z pazurem
|
Limonatka zastrajkuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
Wieeeeeeeeeeeejeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2475 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jejju LIMO POMÓŻ czy Twój organizm od razu reaguje na to że COŚ drobnego pogrzeszysz? ![]() ![]() jeśli szukasz składników do diety to jeśli niby jakieś produkry są w Lidlu to znajdziesz coś innego w innym sklepie więc nie ma problemu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() spróbuj faktycznie tej dieki o któej pisałaś na pewno coś Ci to da i będziesz sie lepiej czuła ![]() wy serio nie macie co w nocy robić ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miłego dnia gaduły ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Hej.... widze, ze juz od rana mi piszecie tu o dziwnych rzeczach
![]() ![]() ![]() Uwielbiam makarony- jakies sosy pomidoriowwe do tego i lubie jak to wlasnie ktos napisal zeby lyzka stala w zupie na sztywno, zeby cos bulgotalo, nie lubie np pomidorowkii bez niczego- bo jak to zjesc ![]() jest jjakas dieta dla osob lubiacyhc wlasnie maczne rzeczy?? a wiecie co- ja sobie jem wszytsko i sobie mowie-- ee przeciez taki ziemniaczek to warzywko czyli niekaloryczny aa tam troche maselka nie zaszszkodzi- czyms trzeba posmarowac chceb no i ostatnio pieke sobie bulki(takie gotowe z lidla) do srodka piers kurczaka- duzo majonezu, ketchup, salata i czasami ogorek.. wiecie co- to chyba jest kaloryczne... hmm ps. na talie buly to mnie tylko nachodzi gdy ogladamy tv czyli 20-21-22-23 ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2008-11-20 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, dziewczyny na moim MMowym forum twierdzą, że to niestety duży błąd, bo w tej diecie chodzi m.in. o to, żeby jak najrzadziej trzustka produkowała insulinę. A pobudzasz trzustkę na każdym razem jak coś jesz... ![]() ale ja dziś chyba też zgrzeszę - kupiłam Kit Kata bo................... DZISIEJSZY DZIEŃ JUŻ JEST BEZNADZIEJNY!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pojechałam na poranne zajęcia - 2 min do busa i 2 min z busa na uczelnie to mogę znieść przy takim deszczu i wietrze. ALE... wracając, wysiadłam przystanek wcześniej, bo musiałam odebrac zamówiony na Allegro podkład i cholera jasna, myslałam, że padnę. parasola nie da rady trzymać, bo zaraz wiatr go złamie, wieje jak nie wiem co, deszcz leje poziomo ![]() ![]() ![]() jak przyszłam do domu to aż sobie pokrzyczałam z wkurzenia na cały dzień (współlokatorek nie ma ![]() ![]() ![]() a teraz mam tylko 1,5 godziny i znowu muszę wyjść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha i gdyby jeszcze nie było dość - przed wyjściem na zajecia zaraz zaczęła mi lecieć krew z nosa ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Limonatka Czas edycji: 2008-11-20 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Limonatko jestes ewidentnie oslabiona... Kup sobie magnez i wcinaj. Zrob badania krwi;> moze masz za malo zelaza..uwazaj na to bo przez jakies braki wlosy mogą wypadac, przerabialam to jak zrzucilam kiedys tam 14 kg :
![]() Moj internet znowu zwolnil dlatego bede zagladac rzadziej... ![]() Nie znalazlam Lidla- pogoda okropna- poszlam do Biedronki :d Kupilam warzywa owoce, mięsko, chudą wedline ![]() ![]() wkurzylam sie bo w sklepie osiedlowym ekspedientki sa mega chamskie, mialam zajete rece torbami i niechcacy drzwi sie glosno zatrzasnely ale wiązana poszla :| a one mlodsze ode mnie... niestety musoialam zareagowac :/ nie umiem przejsc obojetnie obok czegos takiego :| Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2008-11-20 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
nie poszłam na basen - BUNT
![]() nie no, dobra, okresu dostałam tak naprawde... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, ja mogę mieć krwotoki z nosa i mogą mi wypadać wlosy, bo biorę od roku takie straszne tabletki na cerę, które to wszystko mają jako skutki uboczne. ale nigdy nic mi nie było, tzn nie leciała mi krew z nosa.
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do grona osób, dla których dzień jest beznadziejny. Tylko mi ta pogoda wcale nie przeszkadza, ale fakt, że nie zobaczę ojca po operacji, bo muszę być w pracy. A chciałabym wiedzieć jak się trzyma
![]()
![]() |
#2482 |
Moderatorka z pazurem
|
Co za pogodaaaaaaaaaaa, no myslalam ze sie z uczelni do przystanku nie doczlapie, wialo mi prosto w twarz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... a u mnie ladna podoga... "{ ha! przynajmniej raz :PP, ej no znacie jakas diete dla makaroniarzy, ziemniakarzy i tp??
![]()
#2484 |
Zakorzenienie
|
hej! ja tez mam do kitu nastroj przez ta pogode ;/ zmoklam, zmarzlam buuuuu do kitu do kitu do kitu... no i sobie zajecia odpuszcze...a co tam ;p taka pogoda ze nie chce sie nosa z domu wychylac.... a w ogole to rodzicie mnie dzis wyciagaja za uszy bo ksiadz uzdrowiciel jest w Lublinie i bede koczowac pod kosciolm bo to tysiace ludzi bedzie :/ srednio mi sie to usmiecha :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Dieta makaronowa Dieta makaronowa 1,5 -2 kg w ciągu tygodnia Przekonanie, że makaron tuczy nie jest prawdziwe. Zagrożenie dla figury stanowią raczej dodatki, z którymi go spożywamy, zwłaszcza wysokokaloryczne sosy. Jeśli potrafisz ograniczyć się do zjadania zaproponowanych porcji, z pewnością schudniesz ok. 2 kg w ciągu tygodnia. Zasady diety: Jedz 5 posiłków dziennie o stałych porach. Jednocześnie pij jak najwięcej niegazowanej wody mineralnej, herbat ziołowych i soków. dzień pierwszy ŚNIADANIE: - 2 łyżki muesli wymieszaj z 1 łyżeczką pestek dyni i 100 g jogurtu DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko posmarowana masłem, - kawa lub herbata bez cukru OBIAD: - 1 porcja makaronu sojowego z pieczoną rybą PODWIECZOREK: - 1 banan KOLACJA: - 3 plasterki chudej szynki, - sałatka z pomidora, - 1 kromka chleba pełnoziarnistego dzień drugi ŚNIADANIE: - 1 bułka z miodem, - kawa lub herbata bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE: - 2 sucharki, - 1 pomarańcza OBIAD: - rurki z białym sosem Rurki z białym sosem - 100 g makaronu rurki - 1/4 świeżej papryki - kawałek pora i marchwi - 1 łyżeczka oleju - 50 g mięsa drobiowego - sól - biały pieprz - trochę maki i mleka - 25 g pleśniowego sera Rozpuść masło, dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj mleko i gotuj, aż zgęstnieje, przypraw i dodaj pokruszony ser. Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem. PODWIECZOREK: - 1 jabłko KOLACJA: sałatka z kurczaka - 40 g pieczonego kurczaka, zielona sałata, 2 pomidory, 1 łyżka kukurydzy, przyprawy do smaku, 1 łyżka jogurtu naturalnego dzień trzeci ŚNIADANIE: - 1 kromka chleba pełnoziarnistego posmarowana masłem, - 1 jajko na twardo, kawa lub herbata owocowa DRUGIE ŚNIADANIE: - 100 g chudego jogurtu naturalnego OBIAD: - 1 porcja tagliatelle z sosem szpinakowym Tagliatelle z sosem szpinakowym (2 porcje) - 175 g liści młodego szpinaku - 50 g sera gorgonzola - 2 łyżki chudego mleka - świeżo zmielony czarny pieprz - 175 g makaronu tagliatelle (wstążki) - szczypta soli Szpinak umyj i usuń twarde łodygi. Włóż do garnka i gotuj 2-3 minuty. Po zdjęciu z ognia osącz. Ser rozkrusz i włóż do rondelka. Wlej mleko, mieszając, podgrzewaj liście do czasu, aż ser się rozpuści. Dodaj szpinak, przypraw do smaku czarnym pieprzem, wymieszaj. Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, dodaj sos szpinakowy i delikatnie wymieszaj. PODWIECZOREK: - 1 jabłko KOLACJA: - 2 kromki pieczywa chrupkiego z masłem i pomidorem dzień czwarty ŚNIADANIE: - 2 kromki grahama, - 30 g sera camembert, - 1 pomidor, - 1 szklanka soku owocowego DRUGIE ŚNIADANIE: - 100 g ciasta drożdżowego z jabłkami OBIAD: - 1 porcja kotlecików z kurczaka z makaronem tagliatelle, sałatka na przystawkę Kotleciki z kurczaka z makaronem tagliatelle (2 porcje) - 200 g filetów z piersi kurczaka - 25 g bułki tartej - 1 łyżka serka śmietankowego półtłustego - 1 łyżka masła orzechowego - 1 jajo - 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 175 g makaronu tagliatelle (wstążki) Pokrój kurczaka w kostkę i zmiksuj na dość gęstą masę z bułką tartą, serkiem śmietankowym, masłem orzechowym, jajem, pietruszką, solą i pieprzem. Łyżką nakładaj masę na lekko natłuszczoną brytfannę - powinno wystarczyć na ok. 10 kotlecików. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedź. PODWIECZOREK: - 2 kiwi KOLACJA: - 2 plasterki szynki wołowej, - 2 kromki chleba razowego, - 2 łyżki sałatki jarzynowej dzień piąty ŚNIADANIE: - 1 grahamka, - 100 g chudego serka wiejskiego, - 1/2 papryki czerwonej DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 kromka pumpernikla z masłem i kilkoma plasterkami ogórka OBIAD: - 1 porcja spaghetti Leonardo Spaghetti Leonardo (2 porcje) - 100 g spaghetti - 2 łyżeczki oliwy z oliwek - 50 g przekrojonych na pół pieczarek - 1/4 szklanki półtłustego sera śmietankowego - 225 g młodych liści szpinaku - 50 g pokrojonej w cienką kostkę szynki parmeńskiej - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 1 łyżka świeżo startego parmezanu Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, odcedź. Na patelni rozgrzej oliwę, włóż pieczarki, smaż 4-5 minut. Dodaj ser śmietankowy i mieszaj, aż się rozpuści. Pieczarki, szynkę i szpinak połącz z makaronem, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Przełóż na podgrzane talerze. Spaghetti podawaj posypane parmezanem. PODWIECZOREK: - 1 gruszka KOLACJA: - 1 porcja sałatki makaronowej na ciepło Sałatka makaronowa na ciepło (2 porcje) - 1 czerwona papryka pokrojona w ćwiartki - 1 zielona papryka pokrojona w ćwiartki - 175 g makaronu fusilli (świderki) - 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym (100 g) - 3 łyżki jogurtu - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - sałata Ćwiartki papryki ułóż na ruszcie skórką do góry, piecz 5-6 minut, aż skórka się przypiecze. Podpieczone papryki włóż do torebki foliowej albo garnka przykrytego folią i odstaw do ostygnięcia. Skórkę ściągnij i usuń. Paprykę posiekaj w plasterki. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente, odcedź. Przełóż do salaterki, dodaj paprykę, tuńczyka i jogurt. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj i podawaj z sałatą. dzień szósty ŚNIADANIE: - 1 kajzerka, - odrobina masła, - 2 plasterki szynki drobiowej, - 1/2 pomidora DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 szklanka soku pomarańczowego, - 3 rzodkiewki OBIAD: - 1 porcja spaghetti z czosnkiem i ziołami Spaghetti z czosnkiem i ziołami (4 porcje) - 225 g spaghetti - 50 g niskotłuszczowej margaryny - 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę - 1 łyżka posiekanej pietruszki - 1 łyżka posiekanej bazylii - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 4 łyżki startego parmezanu Ugotuj spaghetti, odcedź. Rozpuść margarynę w rondlu, dodaj czosnek, zioła, sól i pieprz. Dołóż spaghetti i wymieszaj. Każdą porcję posyp 1 łyżką parmezanu. PODWIECZOREK: - sałatka z makaronu Sałatka z makaronu - 50 g makaronu - 50 g pieczonego kurczaka - 2 łyżki groszku - kawałek czerwonej papryki i świeżego ogórka - 1/2 łyżki oleju - sól Mięso pokrój w paski, dodaj ugotowany makaron, groszek, pokrojoną paprykę i ogórek, polej doprawionym olejem. KOLACJA: - 2 naleśniki z serem, - 1 szklanka soku wielowarzywnego dzień siódmy ŚNIADANIE: - 4 plasterki salami, - odrobina masła, - 2 kromki chleba pełnoziarnistego DRUGIE ŚNIADANIE: - 100 g malin OBIAD: - 1 porcja tofu ze smażonymi warzywami i makaronem Tofu ze smażonymi warzywami i makaronem (2 porcje) - 1 łyżeczka oleju sezamowego - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - 1 łyżka wytrawnej sherry - 100 g pokrojonego w kostkę serka tofu - 100 g chińskiego makaronu jajecznego - 1 łyżka oleju słonecznikowego - pęczek dymki - 1 pokrojona w cienkie plasterki marchew - obrany i cienko starty kawałek korzenia imbiru długości ok. 2,5 cm - 1 roztarty ząbek czosnku - 50 g pokrojonych w plasterki pieczarek - 100 g podzielonych na różyczki brokułów - 1/2 szklanki bulionu warzywnego - 2 łyżeczki mąki kukurydzianej Olej sezamowy, sos sojowy i sherry wymieszaj w miseczce, dodaj tofu, wymieszaj i odstaw na 1/2 godziny. Makaron ugotuj w dużej ilości wody, odcedź i odstaw. Olej mocno rozgrzej na patelni, dodaj posiekaną dymkę, marchew i imbir, smaż 3 minuty. Dodaj czosnek, pieczarki i brokuły, smaż 1 minutę. Następnie wlej 1/2 bulionu. Zmniejsz ogień, przykryj i duś na wolnym ogniu 3 minuty. Mąkę wsyp do miseczki, wlej marynatę od tofu. Wymieszaj na gładką masę, wlej resztę bulionu. Dodaj do warzyw, gotuj, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Dodaj tofu i makaron, wymieszaj. Podgrzewaj przez chwilę i podawaj na ciepło. PODWIECZOREK: - 1 szklanka soku z marchwi, - 3 biszkopty KOLACJA: - 2 dzwonka śledzia z cebulką i odrobiną oliwy, - 1 kromka pełnoziarnistego chleba Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
eh pogoda faktycznie paskudna..wlasnie pije kawę ricore...normalnie uwielbiam
![]() a na parze robi mi się wlasnie brokul i ...kotlety mielone bez bulki tartej:P rownież na parze z mielonego indyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Moderatorka z pazurem
|
Masz jakis specjalny garnek do gotowania na parze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Dzieki roses :PP nie wiedzialam, ze takie diety sa, moglam poszukac, sorki;/
Nie wierze w ksiazy udrowicieli :P aha i chialabym garnek na parze, tanie sa u nas, ale jakos nie kupilam jak do tej pory :P
#2490 |
Moderatorka z pazurem
|
A jaki masz? Bo ja znalazlam na allegro taki
![]() ![]() http://allegro.pl/item482154693_garn...rywa_3_el.html http://allegro.pl/item482354698_garn...hman_3_el.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.