Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-17, 14:19   #2461
aloy
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Ja z moim TŻ będziemy zapraszać od marca... a potwierdzenie chcemy mieć jakieś 3 tygodnie przed ślubem ponieważ juz 2 tygodnie przed właściciele domu weselnego chcą abysmy podali liczbę gości, która przybędzie a pokaże wam sukienki, które mi się najbardziej się podobają, i jedną z nich będę szyła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg J192.jpg (32,0 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sally.jpg (23,8 KB, 72 załadowań)
aloy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 14:57   #2462
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość

Skoro Oshinka tymczasowo nie ma to ja napisze
firma to nie wiem jaka ale suknia z salonu Giselle

Jak Wy to robicie ze wiecie jaką suknię wybrać?
A w jakim przedziale cenowym są tam suknie? I ile mniej więcej może kosztować taka sukienka?
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 16:25   #2463
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Ja z moim TŻ będziemy zapraszać od marca... a potwierdzenie chcemy mieć jakieś 3 tygodnie przed ślubem ponieważ juz 2 tygodnie przed właściciele domu weselnego chcą abysmy podali liczbę gości, która przybędzie a pokaże wam sukienki, które mi się najbardziej się podobają, i jedną z nich będę szyła
Ta pierwsza jest cudna...;]
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 16:31   #2464
oshinek
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość

Oshinku
Śliczna sukienka, rewelacyjnie prezentuje się w niej Twoja figura.Jestem jeszcze przed szukaniem sukni-mam pytanko jaki to salon?I ile kosztuje Twoja suknia?
Cytat:
Napisane przez VanillaCafe Pokaż wiadomość
Pytanie laika :z jakiej firmy jest ta sukienka i ile kosztuje? Piękna!
Cytat:
A w jakim przedziale cenowym są tam suknie? I ile mniej więcej może kosztować taka sukienka?
Tak jak już Froggie napisała sukienka jest z salonu Giselle na Fabrycznej
Kosztuje 2390zł.
Ceny innych sukienek kształtują sie od 1900 do 3000 tys.

Już kiedyś pisałam, że suknie są najprawdopodobniej kopiami hiszpańskich sukien z San Patricka(oczywiście niektóre):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1945

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
A tak jako ciekawostkę wklejam wam link (przyda się świeżym żonom które planują po ślubie dzidziusia są tu takie? )

http://www.mamatecznik.pl/index.html
Z racji wieku już dawno powinnam być mamą ale zobaczymy jak to z tym będzie, chcieć byśmy chcieli

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
Oshinku widziałam dziś Twoja suknię, na wieszaku na drzwiach

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
sama tam przymierzałam, ale zasadniczo o rezygnacji z tego salonu zdecydowały ceny właśnie,

zmówiłam suknię w salonie alkyone tez na fabrycznej będzie szyta wg mojego widzi mi się z uwagami Pani krawcowej.

biała, z atłasu obszywana srebrną koronką (ten fartuszek), dół jak w sukni na zdjęciu,obszycie tez będzie leciało po trenie,
góra na ramiączka z wcięciem na biust lekkim no i bolerko z koronki wspomnianej srebrnej, gorset też z koronką.
zasadniczo przymierzyłam zupełnie gładką i ecri suknię i tylko dopasowałyśmy koronkę i już.
zaliczka zapłacona, termin miary 1 na kwiecień,

acha i koszt całej sukni z halką i welonem 2000zł.

troszkę dużo, ale będę miała to co chcę

pozdrawiam wszystkie Panny Młode które mnie oglądały w sukni w giselle było ich z 6, i mamy też pozdrawiam i koleżanki
Ja też mam srebrną nitkę w koronce! A jakie buty do tego planujesz
Kurczę 2 tys to bardzo dobra cena, gratuluję decyzji, to marszczenie na talii jest świetne, potrafi zrobić cuda

PS. Gratuluję też sponsoraPożycz mi babcię

Cytat:

Jak Wy to robicie ze wiecie jaką suknię wybrać?
Froggie to jak strzała amora

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 17:13   #2465
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silia82 Pokaż wiadomość
Zapytaj się w jakiejś cukierni ile średnio waży jakie ciasto i będziesz miała problem z głowy Oni na pewno mają lepszą orientację niż my wszystkie
Pan z Cukierni w Nasutowie mówił że blaszka to ok 3,5 lub 4,5 kg

i faktycznie sie zgadzam tez co do powtarzajacych sie ciagle ciast ale na weselu to i tak będzie pod gości bo ja osobiście nigdy na przyjeciach nie czepiam się słodkości

Cytat:
Napisane przez karoliinka84 Pokaż wiadomość
macie pomysly na fryzury do dlugiego welonu (lub krotkiego)ale upietego wysoko?!Ja planowalam wloski na boku zebrane w kucyka, ale jak upiac welon do tego!Taka fryzura sie wszystkim podobala,bo juz wyrobowalam ja na kilku imprezach, lecz jak tam upiac welon?dzieki za pomoc...
tez sie nad tym zastanawiam bo bardzo mi się podobają fryzury upięte na boku bo też już raz tak miałam ale i tak jak Ty nie widzę do tego welonu. Może kapelusz?? Masz moze jakies zdjęcia z takimi upięciami??

i wiecie moze jak kształtują się ceny butow ślubnych np w Bianco? Lub moze znacie inne - tanie - sklepiki??

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 17:19   #2466
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Froggie to jak strzała amora
łeeeeeeeeeeeeeee to gdzie ten amor?
o mnie chyba zapomniał

fajna cenowo ta Twoja kiecka
Stary 2009-01-17, 17:22   #2467
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny a orientujecie się jak cenowo są sukienki wieczorowe w Giselle na Fabrycznej

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 17:29   #2468
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny a orientujecie się jak cenowo są sukienki wieczorowe w Giselle na Fabrycznej
teraz i ja mogę odpowiedzieć jak przed chwilą napisała oshinek ceny sukienek w giselle 1900-3000zł
Stary 2009-01-17, 17:30   #2469
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
teraz i ja mogę odpowiedzieć jak przed chwilą napisała oshinek ceny sukienek w giselle 1900-3000zł
ale ślubnych

wieczorowe powinny być tańsze.
Stary 2009-01-17, 17:34   #2470
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
tyle, że mi chodziło nie o slubne a o wieczorowe

Musze się rozjerzeć bo w tym roku jestem świadkową na weselu brata i potrzebuje 2, no a w przyszlym roku mam swoje więc znowu wiadomo ślubna i jakaś na poprawiny

14.08.2010
baby
Stary 2009-01-17, 17:43   #2471
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
tyle, że mi chodziło nie o slubne a o wieczorowe

Musze się rozjerzeć bo w tym roku jestem świadkową na weselu brata i potrzebuje 2, no a w przyszlym roku mam swoje więc znowu wiadomo ślubna i jakaś na poprawiny
Ojej, faktycznie.. Moja znajoma rozglądała się za sukniami wieczorowymi i cos wspominala o sukience z giselle za 800 zl.
Stary 2009-01-17, 17:46   #2472
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, faktycznie.. Moja znajoma rozglądała się za sukniami wieczorowymi i cos wspominala o sukience z giselle za 800 zl.

to tak nie koniecznie bym była zainteresowana

tzn na swoje poprawiny to może i bym się skuciła, ale jakos świadkowa, gdzie potrzebuje 2 sukienek to już tak mało fajnie

14.08.2010
baby
Stary 2009-01-17, 17:51   #2473
aloy
Raczkowanie

hmm... dziewczyny a planujecie jakąś wystrzłową bieliznę na noc poślubną? I czy będziecie ją zkladać pod sukienkę czy zaraz przed konsumpcją związku małżeńskiego ją załozycie?
Stary 2009-01-17, 18:25   #2474
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny przejrzałam kilka stron makijazystek i chyba sie zdecyduję na PAnią Elize Wawryniuk- słyszał ktos cos o niej? Bo ja to tyle co foty w necie widzialam
Stary 2009-01-17, 19:08   #2475
kasia0706
Raczkowanie

Aloy, wstawiłaś zdjęcia bardzo ładnych sukienek. Ta pierwsza to też moja faworytka Wracając do cukierni w Nasutowie... My właśnie tam zamawiamy ciasto, próbowaliśmy i bardzo nam smakowało Zapisaliśmy się już w kolejce. Mam aktualne informacje o cenach, troszkę poszły w górę. Koszt blaszki ciasta to 50 zł,a kg tortu kosztuje 30 zł.
Stary 2009-01-17, 19:17   #2476
SELKA*
Zakorzenienie

O gustach podobno się nie dyskutuje ale moim zdaniem ciasto z Nautowa jest kiepskiej jakości, a przynajmniej było w zeszłym roku. Szukając odpowiedniej cukierni przejeździliśmy z narzeczonym, obecnie już małżem cały Lublin i okolice, więc mam porównanie. Ciasto z Nasutowa smakuje sztucznie, masa jest gumowata i ciasta za wysokie jak do piętrowych pater. Ogólnie moim zdaniem ciasta tak na 3 z minusem.
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 19:48   #2477
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
O gustach podobno się nie dyskutuje ale moim zdaniem ciasto z Nautowa jest kiepskiej jakości, a przynajmniej było w zeszłym roku. Szukając odpowiedniej cukierni przejeździliśmy z narzeczonym, obecnie już małżem cały Lublin i okolice, więc mam porównanie. Ciasto z Nasutowa smakuje sztucznie, masa jest gumowata i ciasta za wysokie jak do piętrowych pater. Ogólnie moim zdaniem ciasta tak na 3 z minusem.
a jakie są dobre?

i moją dietę do ślubu szlaken trafen jak przyjdzie mi próbować wyroby cukiernicze
Stary 2009-01-17, 19:49   #2478
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
A jaką cukiernię polecasz?

W Kmicicu proponują ciasto 10 zł/ osobę to chyba strasznie drogo??
Tort 38 zł/ kg niby jakiś pyszny i domowy, też drożyzna?

W ogóle co myslicie o menu w Kmicicu:

Menu będzie zawierać : Obiad: zupa + drugie danie, deser, 3 x przekąska gorąca, 7x zimne zakąski, 3x sałatki, pieczywo,/ napoje zimne i gorące bez ograniczeń/
Stary 2009-01-17, 19:55   #2479
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką cukiernię polecasz?

W Kmicicu proponują ciasto 10 zł/ osobę to chyba strasznie drogo??
Tort 38 zł/ kg niby jakiś pyszny i domowy, też drożyzna?

W ogóle co myslicie o menu w Kmicicu:

Menu będzie zawierać : Obiad: zupa + drugie danie, deser, 3 x przekąska gorąca, 7x zimne zakąski, 3x sałatki, pieczywo,/ napoje zimne i gorące bez ograniczeń/
Hmmm nie wiem za jaką cenę, ale tak średnio to podaja 5 -6 ciepłych dan i jest około 10 przekąsek zimnych (sałatki i inne skledzie), a ciasta to np Dominowie np ciasta(nie wiem czy z tortem) liczą 7zł osoba. Więc trochę drogo w tym Kmicicu chyba, bo blachę ciasta kupisz za 40zł i na pewno wykarmisz nia więcej niz 4 osoby
Stary 2009-01-17, 20:10   #2480
maciejka83
Rozeznanie

moje drogie-czy któras z was słyszała o Arturze Mulaku? to fotograf, ktory na codzień pracuje w Media Markt... poleca mi go koleżanka, ktora zachwyca się zdjęciami swojej znajomej (u ktorej wlasnie on robił zdjęcia). ale namotałam
moze słyszałyście co nieco????
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:12   #2481
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:

Aloy

Mi bardzo podoba się ta druga suknia...,tylko bez tej złotej przepaski. Gdzie ją znalazłaś?

Edytowane przez iwonka861
Czas edycji: 2009-01-17 o 20:17 Powód: dwa razy mi się wysłało:( i chciałam usunąć
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:21   #2482
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Aloy!Mi bardzo podoba się ta druga suknia...,tylko bez tej złotej przepaski. Gdzie ją znalazłaś?
o ile się nie mylę to jest sukienka maggie sottero, ta pierwsza też ja chyba się zdecyduję na tą pierwszą bardzo się cieszę, że wam się podobają

Ola 19.10.2009
Stary 2009-01-17, 23:22   #2483
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
hmm... dziewczyny a planujecie jakąś wystrzłową bieliznę na noc poślubną? I czy będziecie ją zkladać pod sukienkę czy zaraz przed konsumpcją związku małżeńskiego ją załozycie?
na pierwsza miarę mam wziać buty w których będę na ślubie i bieliznę (no zwłaszcza stanik bo pod to będzie już dokładnie szyta suknia i Pani doradziła mi by była gładka, śmiała się właśnie z tej nocy poślubnej ze niestety nie będzie można pogodzić ale to zależy od suknie zdecydowanie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny

Ja też mam srebrną nitkę w koronce! A jakie buty do tego planujesz
Kurczę 2 tys to bardzo dobra cena, gratuluję decyzji, to marszczenie na talii jest świetne, potrafi zrobić cuda

PS. Gratuluję też sponsoraPożycz mi babcię
hahaha Babcia jest najlepsza

jak byłyśmy w czwartym sklepie i mierzyłam powiedziała :

już zamawiamy! bo mi się siku chce i .... zamówiłam

Cytat:
no ja dziś byłam z tym pierwszym zdjęciem co wkleiłaś i tym co wklejałam ja w ostatnim poście, i zasadniczo moja sukienka będzie lekkim poplątaniem tych dwóch sukienek, aczkolwiek raczej bardziej ta z mojego postu. Pani nie wiedziała do końca jak są te rękawy doszyte i nie chciała robić na mojej sukience eksperymentu więc idziemy na kompromis z bolerkiem z rękawkami co podobają się frogie.

zapraszamy gości chyba od kwietnie do maja, potwierdzenia jakoś tak na początku czerwca chyba 3 tyg. to minimum przed ślubem, raz się spotkałam, że chcieli miesiąc wcześniej.

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 02:38   #2484
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hmmm nie wiem za jaką cenę, ale tak średnio to podaja 5 -6 ciepłych dan i jest około 10 przekąsek zimnych (sałatki i inne skledzie), a ciasta to np Dominowie np ciasta(nie wiem czy z tortem) liczą 7zł osoba. Więc trochę drogo w tym Kmicicu chyba, bo blachę ciasta kupisz za 40zł i na pewno wykarmisz nia więcej niz 4 osoby
No właśnie też tak mi sie wydaje że 3 ciepłe posiłki to malo. Zimnych przekąsek jest w sumie 10 ( z sałatkami), czyli standardowo raczej. Tylko te 3 ciepłe posiłki mnie martwią...
Stary 2009-01-18, 10:19   #2485
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No właśnie też tak mi sie wydaje że 3 ciepłe posiłki to malo. Zimnych przekąsek jest w sumie 10 ( z sałatkami), czyli standardowo raczej. Tylko te 3 ciepłe posiłki mnie martwią...
zupa + drugie +3przekąski gorące daję nam 5 dań gorących
Stary 2009-01-18, 10:46   #2486
aloy
Raczkowanie

u mnie będzie ok 6 gorących dań i poza tym ok 10 przekąsek, a alkohol, owoce i ciasta w naszym zakresie, tylko nie wiem jeszcze jaka cena będzie...Jak zamawialiśmy w zeszłym roku przed Sylwestrem to było 145 zł, ale na wakacjach było już od 160 do 190 - takie ploty chodziły... (cena oczywiście za 2 dni)

Ola 19.10.2009
Stary 2009-01-18, 10:55   #2487
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Aha i mam pytanie odnośnie butów.... tzn. buty już zamówiłam, ale szukam drugich na niziutkim obcasie, wygodnych... bo ja na co dzień nie chodzę zupełnie na obcasach i wiem, że jeśli sobie nie zmienię w trakcie wesela chociażby na godzinkę to przed północą nie będę mogła chodzić (na każdym weselu tak mam ). Wiecie gdzie warto wybrać się na szukanie? Mogą być balerinki czy coś w tym guście.
zobacz w ryłko - mają buty na niziutkich obcasach i też balerinki, poszukaj sobie na ich stronie - http://www.e-rylko.com/index.php?pag...phpshop&Itemid=
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 10:58   #2488
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
moje drogie-czy któras z was słyszała o Arturze Mulaku? to fotograf, ktory na codzień pracuje w Media Markt... poleca mi go koleżanka, ktora zachwyca się zdjęciami swojej znajomej (u ktorej wlasnie on robił zdjęcia). ale namotałam
Artur robi bardzo ladne zdjecia takze moge go polecic Robil zdjecia u mojego kolegi i narawde sa sliczne.Ja osobiscie biore jego kolezanke z pracy ale ich prace sa porownywalne
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 11:08   #2489
ladyinred85
Rozeznanie

Cytat:
zupa + drugie +3przekąski gorące daję nam 5 dań gorących
Dokładnie Moim zdaniem taka ilość wystarczy w zupełności, a i tak sporo nie pójdzie. U mnie tez bedzie 5 dań, tyle że dwa "obiadowe" czyli mięso, surówka, ziemniaczki itp. Do tego zupa i 2 ciepłe przekąski. A co do cukierni, to słyszał ktos może o ciescie sprzedawanym w Krasieninie w pawilonie handlowym? Podobno kobieta obsługuje też wesela. Albo może o jakiejś cukierni w Świdniku? Bo tam mam wesele i wygodnie by było
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 11:41   #2490
kasia0706
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
Maciejko, my będziemy mieć tego fotografa u siebie na ślubie i weselu Pana Artura widzieliśmy w akcji na uroczystości ślubnej i weselnej u swoich znajomych. Został on im polecony przez pana Zomera, są podobno kolegami... Pan Artur robi zdjęcia od samych przygotowań, przez błogosławieństwo, ślub i wesele. Na plener umówimy się z nim jakoś na tygodniu... I to wszystko za przystepną cenę Oglądaliśmy u niego fotki i bardzo nam się podobały

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości