![]() |
#2461 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
kobieta w ciazy powinna jesc ogolnie 5 malych posilkow.. z tego co czytalam z tego co slyszalam..
![]() powinnismy stawiac na jakos a nie na ilosc.. a tak wogole dzis weszlam na linka z twojego opisu na gadu.. poczytalam i swietne naprawde hehe
#2463 |
Zakorzenienie
|
pakusia86 moj tz na szczescie za nimi nie szaleje, wiec prawie wszystkie sa dla nas
![]() ![]()
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe no ekstra opowiadanko.... ktoras dziewczyna tu wkleila chyba gabi... ale dokladnie nie pamietam ktora ![]() ![]()
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
hehe narobilas mi ochoty na krowki
![]() ja tez lubie tylko kruche.. a moj tz jest tak stukniety ze szok.. posmakowaly mu jakies ciastka.. wiec kupil duza paczke ja zjadlam pol jakos tak wyszlo ![]() ![]() powiedzialam mu przeciez ze przeciez zbrzydna mu i ze za nic w swiecie ich nie zje.. no i codziennie jest zmuszony do jedzenia ciastek haha jednak biedaczysko cos nie moze haha Moze ma ktoras ochote? ![]()
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że ja najpierw bardzo chciałam iść. Potem miałam fazę "a po jakiego grzyba mi to? co oni mi tam powiedzą?". Teraz wiem jedno, jeśli iść to do takiej jak moja- w sensie prowadzonej przez pracownice szpitala w którym będziesz rodziła! Jeśli masz iść do jakiejś prywatnej albo nie wiem ... prowadzonej przez kogoś kto nie pracuje w szpitalu gdzie rodzisz to (teraz mając już doświadczenie ![]() Same panie które to prowadzą mówią wprost! "MY MÓWIMY JAK SIĘ RODZI U NAS, bo tu pracujemy, a jak jest w innych szpitalach? Zapytajcie osób tam pracujących!" Mówią o porodzie, o przygotowaniach, o tym co zabrać ze sobą a co jest absolutnie zbędne, opowiadają o innych położnych i o lekarzach!, o systemie pracy na położnictwie. Opowiadają co się zdarzyło w szpitalu, jak reagują pacjentki, jaki jest sprzęt, co się praktykuje co nie. NO I PRZEDE wszystkim poznajesz położne które na 90% będą przyjmowały Twój poród ( a jeśli nawet nie, to już załatwią Ci, że "nie zginiesz"). Dlatego warto, bo "pozbywasz się ciut strachu" i wiesz co w Twoim szpitalu może Cię spotkać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
Nareszcie!
![]() ![]() ![]() ![]() Najpierw się zwierzę..bo mnie to dalej boli.. ![]() tydzień temu poukładałam ciuszki na pierwsze 2 miesiące życia maleństwa( to te co robiłam im zdjęcia..) i wczoraj poszłam do mojej babci po resztę ubranek, tylko takich zaraz po urodzeniu..Byłam prze szczęśliwa.. Bo wiedziałam ze jest tam mnóstwo kaftaników i małych skarpetek rozmiar 56 i 62..Ale humor popsuła mi babcia (nie ta zakupocholiczka..:rolleye s: Tylko druga..) Jak już do niej dotarłam, to okazało się, że wszystkie ciuszki, które miałam w torbie z napisem „pierwszy miesiąc” rozdała „cyganom”.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście mój tz- cik mnie pocieszył wieczorkiem.. ![]() ![]() Dzisiaj byłam na „połówkowym” usg.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Egzamin w szkole zaliczony, choróbsko mi przeszło..Tak, że jestem zadowolona (oprócz tej historii z babcią). pakusia86 ja już kiedyś pisałam że bambino i nivea to statystycznie najmniej uczulające kosmetyki- w tym chusteczki, tak że ja tych będę używać..a teraz dla dużego szkraba (3 latka) używam tych "dzidziusiów" z reala bo są tanie i dobre.. ![]() poiglot91 ale robisz smaka! ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśkaa83 ja brałam isoptin i powiem Ci że to cholerstwo!! zwłaszcza jak bierzesz to razem z takim drugim lekiem..(kurcze zapomniałam nazwy.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
fionka poszukaj!!
![]() ![]() aguska hehe no wlasnie.. ![]() ale bym sobie zjadla grzybki.. mm ![]() prziwozlam sobie zpolski i zostawilam u mamy.. pewnie juz je zjadla ![]()
#2470 |
Raczkowanie
|
gabriellao0 piękne historie
![]() ![]() dzisiaj zapytałam tz-ta czy chce być przy porodzie.. tak na 100 procent.. no i powiedział że tak.. więc włączył z internetu filmiki z porodów.. poważnie!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
nie ma co.. jutro priorytet to odszukać bób!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Fionka21 dzieki kochana za opinie o tym leku. Tak jak mowilam, jestem pigula i wiem ze to jest mocny lek, a naprawde ja nie czuje sie az tak zle zeby brac takie rzeczy. Ale co Tobie sie dzialo ze lekarz Ci przepisal ten Isoptin? Bo mi czasem poprostu serduszko przyspiesza do 100 ale cisnienie mam dobre z tendencja do nizszego, po tym leku by mi spadlo jeszcze to cisnienie bez sensu. A na codzien tetno dobre mam mierze codziennie, wzrasta wtedy jak sie czyms zmecze lub zdenerwuje...ale pooddycham spokojnie i przechodzi. Nigdy nie mialam problemow krazeniowych. Pozdrawiam
![]()
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylismy w 6tc na badaniach zeby potwierdzic dziecko i ze mialam straszne mdlosci to sie pytam lekarza co jest najlepsze... on mowi ze ciasteczka imbirowe... rano wchodze do kuchni a tam 12 paczek ciasteczek imbirowych i 2 duze ciasta imbirowe ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez sie zalamalam troszke jak otwarlam paczke z ciuszkami od babci a tam sam roz ![]() ![]()
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny rozowe ciuszki zachowajcie na pozniej...
na nastepnego szkraba moze trafi sie dziewczynka ![]() ![]() a ja zapomnialam czy bralam witaminke czy nie.. i nie wiem chyba nie.. ale wole juz nie brac dzis .. ale jestem dzis roztrzepana i rozkojarzona ![]() nawet nie zapisalam w notesie.. ![]()
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
A ja Wam pokażę
![]() 1. pierwsza zabawka Niuni (gra chyba jednak zbyt głośno ![]() zamiast sprawdzić w sklepie, kupiliśmy zapakowaną ![]() 2. pierwsze bajeczki dla naszego maleństwa 3. kocyk 100x140 (prezent od babci ![]() kolory, ale babci podobał się ten ![]() 4. pierwszy misio (prezent od wujka ![]() 5. NO I OD TATUSIA PIERWSZY KWIATEK NA PRZEPROSINY ŻE NAS ZEZŁOŚCIŁ ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
fionka
nie dziwie Ci się ![]() ![]() dziewczyny co Wy z tym bobem bleeeee nie cierpie ![]() no czytałam wieści z całego dnia i w końcu nie wiem co napisać ![]() ![]() a o zgadze to mi nawet nie wspominajcie mam od 3 dni po wszystkim dosłownie ![]() dziś moja znajoma urodziła synka Alana 4350g 60cm nie wiem jak ona to zrobiła ale rodziła sn ![]() no miałam dokupić ubranek 56 bo mam może 2 szt takich małych ale tak sobie myśle jak mój synek taki długi będzie ![]() od rana miałam dzis doła wszytsko w czarnych barwach widziałam ale widze że nie ja jedna to chyba nasze hormonki ![]() jutro będzie jeszcze gorzej bo idę na wizyte do mojej gin oby nie wzieła mnie do szpitala przez ten cukier no moze przesadzam ale moja przyjaciółka była przez to 3 dni w szpitalu ehhhh... szkoda gadać a jeszcze moja szyjka oby rozwarcia nie było dobra kończe bo marudze wiem kochane Miłych snów spokojnej nocki ![]()
#2478 |
Raczkowanie
|
pakusia dziękuję
![]() Aguśkaa ja brałam isoptin i taki drugi lek ale teraz wiem ze z głupoty! bo jeden był na podwyższenie a drugi na obniżenie tętna! poważnie! a ja głupia, niedoświadczona nie wiedziałam co jest grane! trzęsłam się jak galaretka po tych lekach, serce mi waliło jak młot! a dopiero przed porodem mi lekarz (inny) powiedział ze te leki były niepotrzebne, bo w ciąży tak po prostu nam wszystko "skacze" albo "maleje"..i żebym juz nigdy więcej nie pozwoliła na takie narazanie zdrowia (bo podobno mogło mi wysiąśc serce przez miesiąc zażywania! ![]() ![]() co do naszych facetów to mój nie da mnie naciąć bo mówi ze jak to oglądał to widział na kilku filmikach ze da sie bez nacinania a pekniecia i tak zszywaja tylko ze sa płytsze.. (mądrala ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Każda położna niby twierdzi, że niby naturalne pęknięcie łatwiej i szybciej i dokładniej się goi. Nacięcie się może babrać itd. Tylko, że niby pęknąć można aż do odbytu! A nacinają niby tylko tyle co muszą- ot niby ciut.
Czemu się boją faceci nacinania? Myślę, że to w psychice siedzi im, że po prostu ZA DUŻO NATNĄ i potem ![]() ![]() U nas w szpitalu osoba towarzysząca przy porodzie nie widzi "co się dzieje między nogami" ![]() Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-28 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Bercia2000 a ja właśnie straciłam te najcenniejsze!! a najważniejsze, że taki piękny komplet..sweterek rozpinany na guziki+spodenki+czapeczka +rękawiczki+ buciki wszystko w białym kolorze, do chrztu, szyte na drutach!! to był prezent od całkiem obcej (teściowa brata mojej mamy) osoby ale z całego serca dany dla mojego synka.. i miałam taki ogromny sentyment do teko kompleciku..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do naciecia krocza... to jak to jest czy ja podczas porodu moge poprosic zeby mnie nie nacinano?? Wiem, ze polozne to robia zeby pomoc dzidziusiowi wyjsc...hmm...a weszlo takie male ale wyjsc musi duze. A nasi tz sa tacy madrzy bo rodzic nie musza ![]()
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
Gabi ja właśnie o tym mówiłam tz-towi.. ze się boje ze mnie tam zobaczy..i później lipa z udanego sexiku..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Fionka21 co za lekarz! Wlasnie dlatego nie mam do nich zaufania. U mnie na oddziale na 15 jest jeden ktory jest ludzki, poglaszcze pacjenta po rece i go wyslucha, reszta to same balwany!
#2485 |
Raczkowanie
|
Dobranoc mamuśki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
lekarzy jest tyle ile nas ciężarnych.. i każdy mówi i robi co innego.. tragedia
![]() do jutra Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() .... I chyba kołami sie różnią. W sporcie sa gumowe gładkie, w quatro gumowe bieżnikowane. PS. właśnie u tej Pani kupowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O ciuszki sie nie martw. Trudno stało się, nie ma się co denerwować. Kup mrożony.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spokojnej nocki ![]() A ja nie zrobiłam krokietów bo mi za chiny nie chciały naleśniki wyjść? A setny raz bym robiła co najmniej... dziwne... Mam za to łazanki na jutro, a teraz wcinam bób.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
ja chce Bob
![]() ![]() od jutra nie jem tyle slodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Małgosia
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.