![]() |
#2461 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty
Cytat:
Warczy przy jedzeniu - trzymać ręce przy sobie. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy jedzeniu trzymać ręce przy sobie ? Jak chce jej dać 'koci przysmak' alla kabanos, to nie moge jej dać z ręki ? ![]() Mi tam jej agresja nie przeszkadza. Widzę po języku ciała, że jest zła (macha ogonem, kuli uszy, etc) wtedy staram się ją uspokoić. Zresztą, nie boje się kociaka, bo ja się jej nie dam tak łatwo jak reszta. Kotka jest znajdą, u nas pomieszkuje już 3 tygodnie, śpi ze mną w łóżku ![]() ![]() Na początku było to wcielenie dobroci, teraz gdy się oswoiła jest dramat. Będę się bawić, próbować, chociaż ona zachowuje się jak wściekłe babsko. ![]()
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
Ja z Deserem robię tak: pokazuję mu przysmak, daję po powąchać, jak się rzuca na rękę (bo jest wariatem, jeśli chodzi o jedzenie), zamykam smakołyka w ręce. Kot go czuje, wie, że tam jest, ale się nie może dostać. Gdy się uspokoi i ma wszystkie łapy na ziemi, wtedy mu dopiero go daję. Czasami skutkuje.
![]() Ile się bawicie z kotką? Poza tym... Gdy mój Mef wariował, a my z TŻ mieliśmy go dość, to znaleźliśmy mu na ulicy kumpla. ![]() No i nie ma gwarancji, że kot Cię nie zaatakuje. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam pytanie związane z dziwnym zachowaniem mojej kotki. Jest straszny miziak i przytula się cała do mnie jak ją noszę na rękach (sama prosi żeby ją na nie wziąć) i mruczy,liże po policzkach, po czym potrafi mnie ugryźć w policzek tzn. nie gryzie nagle i ucieka, tylko ugryzie a potem patrzy na mnie ze zdziwieniem jak piszczę i ją odkładam na bok od siebie, zdarzyło się to 3 razy w ciągu 2 miesięcy przy czym raz ugryzła mnie baaardzo mocno ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Wtajemniczenie
|
Karola82, są jakieś "punkty wspólne" tych sytuacji? Na przykład, czy ją głaskałaś po ogonie, którejś z łapek, coś w ten deseń? Mój Mef potrafi ugryźć niby ni z tego ni z owego, ale zawsze, jeśli się dotyka jego kupra czy tylnych łapek - gdy go znalazłam, kulał na jedną, i może mieć do tej pory uraz. Może przyjrzyj się temu jej zachowaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy cestal Vet jest dobrym srodkiem dla kociat?
![]() Bo mnie znajoma nastraszyla i teraz sie boje o znajdki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój kocurek też ma swoje odchyły i lubi podgryzać, przychodzi łasi się, chce byc głaskany i nagle lekko chap za rękę, taki typ i już, robi to lekko, napewno nie używa całej siły i wie że źle robi i mi się to nie spodoba bo patrzy wielkimi oczami badź zwiewa ale to silniejsze od niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma sensu karcić ani im przerywać, bo starsza będzie czekała aż wyjdziesz z pokoju na przykład by się zabawić.
Jeśli po roku jest taka sytuacja... Cóż, dziewczyna na miau w socjalizacji kota agresywnego i kotki bardzo wystraszonej używała kropli Bacha - generalnie skuteczność jest mniej więcej 50%, z tego co widziałam na forum. Ew. można spróbować Feliwaya, ja sama mam zamiar kupić, żeby Oliwia się co nieco zrelaksowała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
a w jakim wieku są kotki?
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Okolo 6/7 tygodni tak mysle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Co mozna podawać kotce żeby nie łapała kleszczy?
Małpa jedna potrafi przynieść 4 dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Nawet sobie nie wyobrażacie jaka jestem szczęśliwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
doradź się weta, ja dla kotki babci kupowałam maść(nie pamiętam nazwy, kosztowała ok. 15 zł i ma być na 2 użycia, czas działania ok. 2 miesięcy), a dla kocurka obróżkę
... jeżeli przestajemy marzyć, to znaczy , że umieramy..." Edytowane przez justysia171 Czas edycji: 2010-05-06 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
Fiprex,Sabunol,Frontline. ..
Wybor jest spory,kropelki kosztuja jakies 10 zl a kociak bedzie zabezpieczony na kleszczory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie wypuszczasz kota z domu?!!!!!!!!!!! ![]()
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Trojka nie krzycz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
to powinno się chyba podawać pasty, bo krople można stosować bodajże od 3 m-ca a z tabletką trudno u takiego maleństwa dobrać dawkę. i najlepiej, jeśli takiego małego kotka odrobacza wet, bo najlepiej ustali dawkę
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, że wypuszczam. Mieszkam na wsi, a mój kot jest wybitnie nieszczęśliwy kiedy musi siedzieć w domu. Waruje pod drzwiami albo wyskakuje z balkonu/okna
![]() w ciepłe dni spędza na zewnątrz nawet 10 h, przychodzi tylko na noc albo coś przekąsić ![]() ![]() Mama pojechała do weta po coś na kleszcze. dzięki za rady! Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2010-05-07 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj moja kicia miała sterylizację i tak mi jej szkoda . Chodzi taka zamulona , nie wie,co ma ze sobą zrobić :P nie da rady wskoczyć nigdzie,więc trzeba jej pomóc troszeczkę . Chodzę po mieszkaniu i patrzę , co robi , czy nie trzeba jej pomóc gdzieś wejść, pogłaszcze jak chce ...
Jak wróciliśmy od weterynarza to po jakimś czasie poszła do swojej kuwety, okej , patrze po jakimś czasie , a ona leży na tym żwirku ![]()
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym wypadku ew. ból (choć zapewne działają jeszcze środki przeciwbólowe) i 'zamulenie' działa na korzyść ![]() ![]()
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
inwencja
zajrzyj tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post19121798 ![]() moja też "spała" w kuwecie po sterylce. Wlazła i siedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Normalnie je i pije ,wygląda już okej , trochę osowiała ,ale jest już lepiej i myślę , że da radę , później będzie lepiej ...
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
moja kicia po sterylce juz w samochodzie sie obudzila i sie krecic chciala wiec musialam ja jedna reka trzymac..a w domu istny cyrk
ja plakalam z zalu ze jej zafundowalam takie cos a ona z bolu, znieczulenia? chodzila do tylu zamist do przodu, koniecznie wskakiwac na kanape chciala, nie pozwalalismy jej wiec lezala ptrzy nas na podlodze. Okropnie to wyglądaloa po 2 dniach juz darla sie zeby jesc dostac;-) Nie wiem jak wytrwamm z 2 sterylizacja dla suczki..blee
#2488 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
mlode kotki szybko dochodza do siebie i rzadko maja jakies dolegliwosci po...moja 1.5 roczna kicia leczyla sie z narkozy 2 dni..bardzo plakala...ble
![]()
#2490 |
Wtajemniczenie
|
Moja na drugi dzień rano już szalała, jak gdyby nigdy nic a nawet bardziej niż zwykle heh miała boczne cięcie i narkozę wziewną, do lecznicy odstawiłam ją o 9 rano a odbierałam o 17 w pełni wybudzoną i przytomną, w domu też się lekko zataczała a chciała jeść zaraz po przyjściu i powędrowała do kuwetki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.