Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-27, 11:49   #2461
201604211128
Konto usunięte

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Lorysy można dostać w Naturze, czy tylko w Auchanie? I gdzie można kupić Stapiz? W sklepach fryzjerskich? Z góry dzięki za odpowiedź
Lorysy są w Auchan na pewno A stapiz to nie wiem
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 12:23   #2462
szpilka666
Raczkowanie

Umylam wczoraj wlosy mydlem.... Bo mi się szampon skonczyl . To byla masakra. Nie polecam. A skalp mnie tak swedział ze zdrapałam skórę miejscami do krwi.
Stary 2009-12-27, 12:43   #2463
Paulinka675
Zakorzenienie

stapiz jest na allegro, stacjonarnie pewnie tylko w hurtowniach

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 12:51   #2464
anka.d
Wtajemniczenie

szpilka - mydlem do wlosow specjalnym, czy zwyklym mydlem?
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 13:05   #2465
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szpilka666 Pokaż wiadomość
Umylam wczoraj wlosy mydlem.... Bo mi się szampon skonczyl . To byla masakra. Nie polecam. A skalp mnie tak swedział ze zdrapałam skórę miejscami do krwi.
Mydło bardzo wysusza (takie zwykłe glicerynowe). Kiedyś tak myto włosy, ale nie polecam tego sposobu. Nazbyt wysusza.
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 13:55   #2466
ewelinusia88
Raczkowanie

witam pisze bo moje włosy z dnia na dzień są coraz gorsze ;/ może wy coś poradzicie ?
włosy mam do ramion delikatnie postopniowane, niefarbowane lekko falowane. prawie przez 3 lata katowałam je prostownicą dzień w dzień. postanowiłam to zmienić i od ok 3 miesiecy dbam o nie. stosuje odzywki bez silikonów, nie używam środków do stylizacji typu żele, lakiery ograniczyłam prostownice stosuje ją max 2 razy w tyg (myje włosy codziennie.) ale często też robie im dłuższe przerwy od prostowania np tygodniowe. w miesiącu wychodzi na to że wyprostuje tak ok 6/7 razy.kiedyś było to codzienie. staram się powoli całkowicie odstawić prostownice. włosy podcinałam 2 razy po ok 2 cm. używam waxa vatiki, poterrsa , glori olejku rycynowego. jedwabiu do włosów. jedynym plusem jest to że włosy przestały wypadać. wiem że 3 miesiace to za mało zeby zregenerwoać włosy. ale one nie są ani troszeczke lepsze.mam wrażenie że są jeszcze gorsze niż były;/ już sama nie wiem co mam z nimi zrobić ? co kupić ? chciałabym widzieć chociaż minimalne efekty . pomóżcie
ewelinusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 15:04   #2467
ImmortalLover
Zakorzenienie

Muszę szybko naoliwić włosy. Albo cokolwiek.
Byłam wczoraj na weselu i miałam wczesniej włosy na papilotach. Dziś końcówki są strasznie dziwne, jakby przesuszone :@

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 15:07   #2468
szpilka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
szpilka - mydlem do wlosow specjalnym, czy zwyklym mydlem?
Zwykłym . Nie miałam nic pod ręką.

Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
Mydło bardzo wysusza (takie zwykłe glicerynowe). Kiedyś tak myto włosy, ale nie polecam tego sposobu. Nazbyt wysusza.
Rzeczywiście. Włosy miałam takie sztywne i suche. I jakies takie matowe się zrobiły. Jak bym miała na włosach jakąś otoczkę.
Stary 2009-12-27, 15:36   #2469
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szpilka666 Pokaż wiadomość
Zwykłym . Nie miałam nic pod ręką.

Rzeczywiście. Włosy miałam takie sztywne i suche. I jakies takie matowe się zrobiły. Jak bym miała na włosach jakąś otoczkę.
sztywne włosy to nie tyle efekt wysuszenia co osadzenia na włosie mydła wapniowego (mydło sodowe-to w kostce- w twardej wodzie przechodzi w nierozpuszczalne mydło wapniowe, które osiada na włosach) dlatego trzeba było np. spłukać to wodą z octem, albo kwaskiem cytrynowym
czyste mydło wysusza, ale to które mamy w sklepach ma sporo dodatków natłuszczających, niezmydlony tłuszcz z mydła i nie powoduje już aż tak silnego wysuszenia
kosmetolog1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 16:04   #2470
skarpetta
Wtajemniczenie

Do anntab: Jeśli dobrze pamiętam to "Lorysy" to jakaś maska z czymś tam od węża? Pamiętam, że pisano, iż jest Auchanie. Stapiz szukaj u fryzjerów, którzy używają nieco tańsze specyfiki, zazwyczaj trzeba zamawiać. Powodzenia

Poszukuję jakiegoś szamponu z aloesem, ktoś pomoże?

Edytowane przez skarpetta
Czas edycji: 2009-12-27 o 16:07
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 16:11   #2471
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Do anntab: Jeśli dobrze pamiętam to "Lorysy" to jakaś maska z czymś tam od węża? Pamiętam, że pisano, iż jest Auchanie. Stapiz szukaj u fryzjerów, którzy używają nieco tańsze specyfiki, zazwyczaj trzeba zamawiać. Powodzenia

Seria Aloe Vera w drogeriach Natura, aloes występuje bodajże zaraz po wodzie.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 16:34   #2472
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

A myślicie, że naturalny sok z brzozy, może się jakoś do włosów przydać? Widziałam u siebie w delikatesach sporą butlę, takiego naturalnego soku za 6 zł. Bo jest np. woda brzozowa Ale to chyba tylko na skalp? I bez promotora przejścia chyba będzie słabo działać?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 16:53   #2473
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
A myślicie, że naturalny sok z brzozy, może się jakoś do włosów przydać? Widziałam u siebie w delikatesach sporą butlę, takiego naturalnego soku za 6 zł. Bo jest np. woda brzozowa Ale to chyba tylko na skalp? I bez promotora przejścia chyba będzie słabo działać?
moja mama kupowała mi kiedyś wodę brzozową w zielarskim i właśnie pani sprzedawczyni polecała jej bardzo ten sok. No ale chciałam wodę,to dostałam wodę.
Stary 2009-12-27, 17:28   #2474
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
moja mama kupowała mi kiedyś wodę brzozową w zielarskim i właśnie pani sprzedawczyni polecała jej bardzo ten sok. No ale chciałam wodę,to dostałam wodę.
No ja właśnie czytam sobie w internecie o tym soku i wyszło, że zew. pomaga na trądzik, łojotokowe zapalenie skóry, czyraki, no i dobrze sprawdza się jako wzmacniająca płukanka do włosów. Wew. za to oczyszcza, wspomaga filtracje nerek i pomaga przy odchudzaniu. Chyba zakupię, przede wszystkim ze względu na włosy...

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:

Stary 2009-12-27, 17:40   #2475
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja właśnie czytam sobie w internecie o tym soku i wyszło, że zew. pomaga na trądzik, łojotokowe zapalenie skóry, czyraki, no i dobrze sprawdza się jako wzmacniająca płukanka do włosów. Wew. za to oczyszcza, wspomaga filtracje nerek i pomaga przy odchudzaniu. Chyba zakupię, przede wszystkim ze względu na włosy...
to tak podsumowując ten sok wydaje się o stokroć lepszy od wody brzozowej...
znów przybyło mi nadzieji na zmniejszenie przetluszczania się moich włosów zbankrutuję, słowo daję!
Stary 2009-12-27, 18:03   #2476
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
to tak podsumowując ten sok wydaje się o stokroć lepszy od wody brzozowej...
znów przybyło mi nadzieji na zmniejszenie przetluszczania się moich włosów zbankrutuję, słowo daję!
No tak, ja też przede wszystkim ze względu na przetłuszczanie biorę

Z resztą mam już taki zwyczaj, będąc w takich delikatesach, czy supermarketach, szukam naturalnych produktów, co by się nadawały do stoswania na zew. W lodówce mam chyba więcej rzeczy do włosów i ciała niż do jedzenia

Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:

Stary 2009-12-27, 18:52   #2477
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Lorysy można dostać w Naturze, czy tylko w Auchanie? I gdzie można kupić Stapiz? W sklepach fryzjerskich? Z góry dzięki za odpowiedź
Zarówno Lorysy jak i maski Stapiz widziałam w Naturze we Wrocławiu na rynku .

Dodam, że drogeria jest cudooownie zaopatrzona . Nigdy nie widziałam tylu rzeczy do włosów w jednym miejscu .

Nie wiem, skąd jesteś, ale powiem tyle, że trzeba szukać większych Natur, bo np. u mnie w Naturze nie ma 1/4 rzeczy, które widziałam we Wrocku .

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 21:15   #2478
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Seria Aloe Vera w drogeriach Natura, aloes występuje bodajże zaraz po wodzie.
Grr... U mnie w mieście nie ma Netury. Są 3 Rossmany, a Natury ani jednej ;/ A coś z dodatkiem aloesu?
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 22:24   #2479
201608170918
Konto usunięte

To może coś dodam od siebie: odkąd postanowiłam zapuszczać włosy to zobaczyłam jakie spustoszenie sieje co kilku tygodniowe rozjaśnianie i nakładanie henny, ale na szczęście dzięki Waszym radom stan moich włosów jest w miare zadowalający
Co mnie zdziwiło to zarówno gloria jak i wax mleczny bardzo obciążają mi włosy, na drugi dzień mam tłuste i wiszące strąki A tak pozatym to bardzo mi poprawiły stan włosów- bo się ładnie lśnią, dają się rozczesać(!) i wyglądają tak zdrowo
I zachwycił mnie olejek kokosowy, używam go od 3 miesięcy co 2-3 mycie i po nim włosy mam jakbym wyszła od najlepszego fryzjera, jak z reklamy; tylko mam taki problem bo już wersja mazidlowa mi się kończy i nigdzie go nie znalazłam.
Dzisiaj zakupiłam szampon brzozowy (w naturze-bardzo dobra drogeria) i zastanawiam się nad odżywką radicala - czy któraś z Was może coś powiedzieć na jej temat?

Edytowane przez 201608170918
Czas edycji: 2009-12-27 o 22:25
201608170918 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 22:36   #2480
19agusia91
Zakorzenienie

Ja miałam ten szampon z Natury-wersje dla dzieci. Masakryczne podrażnienie miałam po nim. Ma na pewno sodium chloride, nie pamietam czy SLSy są
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 22:45   #2481
klada
Zakorzenienie

Dziewczyny, powiedzcie mi o co chodzi z ta metoda kubeczkowa...
Dzis ja wyprobowalam. Nalalam szampon do pojemniczka, nalałam wody, az zrobilo mi sie to wodniste. Tak ma byc? I dalam te wode na wlosy, jednak ona sie nic a nic nie pienila...
Moze za dzuo wody? To ma byc wodniste?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 22:48   #2482
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinusia88 Pokaż wiadomość
witam pisze bo moje włosy z dnia na dzień są coraz gorsze ;/ może wy coś poradzicie ?
włosy mam do ramion delikatnie postopniowane, niefarbowane lekko falowane. prawie przez 3 lata katowałam je prostownicą dzień w dzień. postanowiłam to zmienić i od ok 3 miesiecy dbam o nie. stosuje odzywki bez silikonów, nie używam środków do stylizacji typu żele, lakiery ograniczyłam prostownice stosuje ją max 2 razy w tyg (myje włosy codziennie.) ale często też robie im dłuższe przerwy od prostowania np tygodniowe. w miesiącu wychodzi na to że wyprostuje tak ok 6/7 razy.kiedyś było to codzienie. staram się powoli całkowicie odstawić prostownice. włosy podcinałam 2 razy po ok 2 cm. używam waxa vatiki, poterrsa , glori olejku rycynowego. jedwabiu do włosów. jedynym plusem jest to że włosy przestały wypadać. wiem że 3 miesiace to za mało zeby zregenerwoać włosy. ale one nie są ani troszeczke lepsze.mam wrażenie że są jeszcze gorsze niż były;/ już sama nie wiem co mam z nimi zrobić ? co kupić ? chciałabym widzieć chociaż minimalne efekty . pomóżcie
bywa, ze wlosy sa tak mocno mechanicznie uszkodzone, ze nie da sie ich odbudowac (czego ci nie zycze). pielegnacja jak dla mnie bardzo dobra, zastanawialas sie nad myciem odzywką?? (zapraszamy do watku o falach i lokach )

Cytat:
ten sok z delikatesow (w takiej szklanej duzej butelce przypominajacej ksztaltem soki dr vitt itp) jest zdecydoawnie do picia. calkiem smaczny jak dla mnie, na wlosy bylo by mi go zal z reszta - to jest dosc slodkie, wiec trzeba by bylo splukac.

Cytat:
Napisane przez Ombligo Pokaż wiadomość
Zarówno Lorysy jak i maski Stapiz widziałam w Naturze we Wrocławiu na rynku .
Lorysy sa tez w Feniksie
Cytat:
Grr... U mnie w mieście nie ma Netury. Są 3 Rossmany, a Natury ani jednej ;/ A coś z dodatkiem aloesu?
moze cos od Mrs Potter's. odzywka aloesowa jest na pewno.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 23:18   #2483
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Dzis ja wyprobowalam. Nalalam szampon do pojemniczka, nalałam wody, az zrobilo mi sie to wodniste. Tak ma byc? I dalam te wode na wlosy, jednak ona sie nic a nic nie pienila...
ja robię pół na pół, ewentualnie więcej szamponu, potem mieszam w kubeczu (u mnie to spora nakrętka od szamponu) i tę mieszankę daję na mokre włosy, pieni sie lepiej niż po samym szamponie
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 07:09   #2484
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia. A hipp też? Skąd masz pewność,że to BD a nie odżywka?
Hipp jest ok, nie podrażnia. Jestem na 100% pewna ze to BD, a nie odżywka, bo odzywki nigdy nie daje na skalp, tylko tak od połowy długosci włosów.Poza tym robiłam kilkanaście podejsc

Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
Motylku - może być to spowodowane ekstraktem z rumianku - sprawdź go, może to on BD nie dla każdego jest super, dla moich mieszanych włosów się nie nadaje.
hm, a czy to ma jakis związek ze nie jestem uczulana na rumianek taki do picia?, bo moze faktycznie to winowajca...

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
O właśnie! Może rumianek? Sporo osób go nie toleruje. Spróbuj Motylku hippa w takim razie. Tam zdaje się brak rumianku i też delikatne detergenty.
BD nie jest szamponem ,po którym są lejące włoski, a to zdaje się wiele osób sobie bardzo ceni. Ale nie powoduje łupieżu i nie wysusza tak jak slsy w innych. Nie ma w nim też aż tyle chemii, co dla jednych jest plusem a dla innych minusem (brak efektu lejących włosów i trochę kołtun).
BD może uczulać ale w takim sensie jak każda substancja może mieć takie działanie, nawet mleko. Jednak są to przypadki sporadyczne. Z tego co widzę większość osób nie lubiących BD nie lubi go za kołtuna i konieczność stosowania odżywki. Niemniej jednak ma to swój plus, a mianowicie dowodzi,że nie ma w nim fury chemii , a tylko delikatnie myje. Po to żeby nie było kołtuna uzywa się dobrej nawilżającej odżywki.
kołtun mi sie tez robi, fakt, ale nie jest to dla mnie problem, nakładam odzywke i jest ok

Hipp jest ok dla mnie, ale liczyłam po cichu, ze moze w koncu uda mi upolować jakis tani szampon.....

Cytat:

w Naturze jest szampon MYPA

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:42   #2485
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Ja nalewam jakieś 20-25 ml szamponu i dopełniam dość ciepłą wodą do połowy butelki po szamponie, czyli całość ma jakieś 100 ml. Wstząsam do wytworzenia piany we flaszce.
Potem szczodrze leję strumyczkiem na głowę intensywnie masując polewane miejsce. Pieni się szalenie

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:48   #2486
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Szamponu leję tyle, co mieści się w zagłębieniu dłoni. Mieszam go z wodą w kubeczku po Gratce Danona. Konsystencje ma po prostu wody Mieszam trzonkiem od starej szczoteczki do zębów. Wylewam na łeb po trochu i cały czas masuję. Piana jest ogromna, więc nie wiem, co źle zrobiłaś

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:27   #2487
ewelinusia88
Raczkowanie

anka. d mam nadzieje że jednak da się je uratować. myłam yungiem różowym ale włosy umyte rano już wieczorem były przyklapniete. troche lepsze rezultaty dawał potters ale też wydawało mi się że mam lekko tłuste włosy mimo że dokładnie i długo je spłukiwałam. najabardziej denerwuje mnie to że dwa tyg temu podciełam o 2cm włosy a już ma porozdwajane końcówki o kilka mm. fakt wyprostowałam je 3 razy ale zawsze dawałam spray ochronny , jedwab i temp ustawiona jak najmniejsza w prostownicy. w te dni też mocno je nawilżałam po myciu. chyba zbankrutuje jak w takim tempie bede musiała chodzić to fryzjera. a długie włosach bede mogła tylko pomarzyć

Edytowane przez ewelinusia88
Czas edycji: 2009-12-28 o 12:30
ewelinusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 12:46   #2488
paspartu
Wtajemniczenie

kupiłam sobie ten cynk dzisiaj na wzmocnienie i przetłuszczanie się włosów :D
Stary 2009-12-28, 12:48   #2489
Magdzia94
Zakorzenienie

Jak Romantic kobitko?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:50   #2490
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinusia88 Pokaż wiadomość
anka. d mam nadzieje że jednak da się je uratować. myłam yungiem różowym ale włosy umyte rano już wieczorem były przyklapniete. troche lepsze rezultaty dawał potters ale też wydawało mi się że mam lekko tłuste włosy mimo że dokładnie i długo je spłukiwałam. najabardziej denerwuje mnie to że dwa tyg temu podciełam o 2cm włosy a już ma porozdwajane końcówki o kilka mm. fakt wyprostowałam je 3 razy ale zawsze dawałam spray ochronny , jedwab i temp ustawiona jak najmniejsza w prostownicy. w te dni też mocno je nawilżałam po myciu. chyba zbankrutuje jak w takim tempie bede musiała chodzić to fryzjera. a długie włosach bede mogła tylko pomarzyć
Może w takim razie spróbuj metody OMO (odżywka na długość włosów, szamponem myjesz sam skalp). I wyrzuć/oddaj/schowaj prostownice, bo to co naprawisz ona znowu zepsuje.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości