Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 13:18   #2461
kociczka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

śniadanie: drożdzówka niestety bo po badaniu krwi szłam zaraz na fitness :P nie jadlam jej z rok + świeży sok jabłkowy (taki z butelki,jednodniowy)
2 sniadanie: 300g truskawek
Obiad: 180 g warzyw na patelnie,50 g mozzarelli z bazylia, 2 plastry sera light
Podwieczorek : 2 gryzy ciasta :P

ogolnie to narazie ok 1000 kcal
zaraz do dentysty idę więc dopiero kolacje zjem...
dodam ze nie odchudzam sie jakos drastycznie staram sie zmiescic zawsze w 2000 kalorii. kiedys mialam problemy z odzywianiem i wolę tak jeść niż jak kiedyś (nawet i 6 tys dziennie)

do tego ćwiczę od poniedzialku w gymnasionie,wczesniej cwicyzlam na rowerze
waga: 51,6
wystarczy ze zejde do 49 ale nie jest to koniecznie. bardziej chcę się zdrowiej odzywiac i ujdernić ciało cwiczeniami

a pomyslec ze jeszcze z 3 lata temu ważyłam 62 kg...
a rok temu z 56 hmm

pozdrawiam!

Edytowane przez kociczka
Czas edycji: 2010-05-28 o 13:20
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:28   #2462
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość
śniadanie: drożdzówka niestety bo po badaniu krwi szłam zaraz na fitness :P nie jadlam jej z rok + świeży sok jabłkowy (taki z butelki,jednodniowy) odpada, zwłaszcza, że ćwiczysz potem
2 sniadanie: 300g truskawek to nie posiłek
Obiad: 180 g warzyw na patelnie,50 g mozzarelli z bazylia, 2 plastry sera light yhym, mozzarella średnio na R, a ser light też odpada. żółty?
Podwieczorek : 2 gryzy ciasta :P yhym

dodam ze nie odchudzam sie jakos drastycznie staram sie zmiescic zawsze w 2000 kalorii. kiedys mialam problemy z odzywianiem i wolę tak jeść niż jak kiedyś (nawet i 6 tys dziennie)

waga: 51,6 ile masz wzrostu?
wystarczy ze zejde do 49 ale nie jest to koniecznie. bardziej chcę się zdrowiej odzywiac i ujdernić ciało cwiczeniami gdzie u Ciebie to zdrowe odżywianie?

a rok temu z 56 hmm

pozdrawiam!
żartujesz sobie chyba poczytaj o zasadach zdrowego odżywiania.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:37   #2463
l4lena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość
śniadanie: drożdzówka niestety bo po badaniu krwi szłam zaraz na fitness :P nie jadlam jej z rok + świeży sok jabłkowy (taki z butelki,jednodniowy) Drożdżówki nie nadają się na R. Jeśli miałaś badanie krwi i nie miałaś możliwości zjeść śniadania w domu, to mogłaś zrobić je wcześniej - np. grahamkę z twarogiem/chudą szynką i warzywami.
2 sniadanie: 300g truskawek "owoce to nie posiłek"
Obiad: 180 g warzyw na patelnie,50 g mozzarelli z bazylia, 2 plastry sera light Bezwartościowy obiad - gdzie białko, węgle złożone? Poza tym wydaje mi się, że zbyt dużo sera.
Podwieczorek : 2 gryzy ciasta :P To ma być podwieczorek? nie ma tu żadnych wartości. cukry proste! ciasto out na redukcji.

waga: 51,6
wystarczy ze zejde do 49 ale nie jest to koniecznie. bardziej chcę się zdrowiej odzywiac i ujdernić ciało cwiczeniami

a rok temu z 56 hmm

pozdrawiam!
jw. Zero białka, węgli, NNKT. Prawie same cukry proste. I kalorie to nie podstawa - radziłabym większą uwagę przykładać do tego co jesz i jakie to ma wartości odżywcze. A do tego ćwiczysz, więc poczytaj o około-treningowych posiłkach. Pozdrawiam
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:03   #2464
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia12 Pokaż wiadomość
Przypominam o moim jadlospisie nieocenionym
I wklejam dzisiejsze P (mam niedowage(juz coraz mniejsza),po odchudzaniu) pojawil mi sie @!
Przed sniadaniem:klasycznie lyzka lnu +szklanka wody
Sniadanie:2 kromki chleba pelnoziarnistego slonecznikowego z maselkiem,serek wiejski,kawa inka z mlekiem
2 sniadanie: 2 kromki chleba pelnoziarnistego slonecznikowego z maselkiem,szynka,pomidore m
Potem:jablko, acitvia sliwkowa pitna
Obiad:pol woreczka ryzu,duzo sosu miesnego,pomidor,2 ogorki kiszone
Podwieczorek:2 garsci pestek dyni
Kolacja:zurek + kromka chleba pelnoziarnistego (juz nie slonecznikowego)

Prosze o ocenke
Gratuluję okresu. Co do jadłospisu, jak dla mnie, nie jest to P.

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
No a teraz moje P liczę na ocenkę

śn. kasza manna na szklance mleka z 3 łyżek płatków, na syrop malinowy; 2 kromki razowca z masłem, serem zółtym i pomidorkiem i szczypiorkiem ok

IIśn. podwójna kanapka z razowca z tłustym boczkiem wędzonym przez tatusia, salatą i ogorkiem; jabłko, żelka wąż te żelki kojarzą mi się z podstawówką;p może jakiś serek wiejski, jogurcik, do tego?

ob. miska zupy szczewiowej zabielanej z jajkiem; 7 pierogów z mięsem polane skwarkami;
jabłko, truelki w czekoladzie ślicznie

p: 3 kawalki drożdżowca z rabarbarem; kubek mleka super

k: jogurt truskawkowy 250g, garść granoli orzechowej; 2 kromki żytnio pszennego z sałatą i boczkiem jak wyżej ładnie

kilka garści orzeszków ziemnych solonych i troche włoskich
Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U
1 Kawa z mlekiem , garsc nerkowców
serek wiejski z oliwkami , pomidorem, rzodkiewką (dużżżżooooo oliwek podjedzonych w czasie szykowania )
Bułka razowa z szynką, sałatą, pomidorem, ogórkem + jajo ślicznieee

Budyń Paula choco , Lu go słodziutko

2. serek danio waniliowy pomieszany z jogurtem naturalnym i 2 garsci Granoli czekoladowej i wkrojonym bananem, kilka orzeszków mmm

3. Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, warzywami orienatlnymi, papryką i cebulą + sałatka żydowska (kilka łyżek) jak porcja spora to ok

kawałek ciasta jogurtowego

5. sałatka (pomidor, ogórek, sałata lodowa, oliwki, pół kulki mocarelli light,cebula, czosnek, zioła i kromka chleba i będzie git

Pudding karmelowy smakija

pewnie wpadnie paczuszka lu Go jeszcze ( w trakcie wkuwania) i jak kika wyżej pisała to może orzechy jakieś

Proszę o ocenę
Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
Moje P '' Przesadziłam z odchudzaniem,mam niedowage'' chociaż mogłabym powiedzieć też że jestem naturalnie szczupła,ponieważ najwięcej ważyłam ok. 52.7.

śniadanie; miska mleka 2 % z 2 garściami płatków kukurydzianych, dwie kromki chleba ze słonecznikiem;z pasztetem z indyka i ketchupem; z plastrem sera żółtego niskotłuszczowego( to jest mój ulubiony ser i mam gdzieś to że jest '' niskotłuszczowy ', plastrami pomidora, rzodkiewki,ogórka, liść sałaty ; jabłko. ok, a masło jest?

; 1,5 godz. w-f .

2 śniadanie; serek wiejski z kilkoma łyżkami dżemu brzoskwiniowego i kilkoma łyżkami miodu + kilka daktyli+ mandarynka ( trochę za słoodko), pół litra wody cytrynowej . może być
obiad; wielki gołąbek z sosem pomidorowym; 3-4 spoore ziemniaki. dodaj gołąbka, albo do ziemniaków coś jeszcze
deser; 2 rządki czekolady z bakaliami, lód waniliowy z polewie czekoladowej z orzechami. super
podwieczorek; serek waniliowy + 2 garści orzechów ziemnych+ garść rodzynek + mały banan. j.w.
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem ; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem; z plastrem sera niskotł. i warzywami, pomarańcza, kilka cukierków miętowych i kilka łyżek miodu( prosto od pszczółek),herbata. +jajko?
-kręcenie hula hop. a może siłowe zamiast hula ?
po; jako przekąska przed tv orzeszki oby oby

Do oceny.
Ps. Dzisiaj się zważyłam i waże 46,6 kg. ( tylko niewiem ile odjąć bo ważyłam się w ciuchach, a spodnie, bluzka staniczek robią swoje) dlatego odejmuje od tego jakieś 400g i wychodzi mi 46,2kg. To znaczy że przytyłam 200g. Jestem z siebie dumna bo w końcu waga ruszyła.
no nie wiem, nie wiem, ja się ważyłam u psychiatry w ciuchach, butach (ale lekkich - baleriny), i po śniadaniu, i było 42.9, a w domu nadczo w bieliźnie 41.4. W każdym bądź razie i tak malutko przytyłaś.

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
P P P bo rosnę ( w biodrach)

Ś. bieluch naturalny ze świeżym szczypiorem, trzy gofry razowe na słono świeżo wygofrowane, pomidorek taki soczysty i własna rzodkiewa, jabłko z miodem i greckim
ŚŚ. dwa gofry jw. z (znowu) krajanką twarogową, solą, pomidorem, inka na mleku, ilka truskawek wyciapanych w maśle orzechowym
O. barszcz na golonce z indyka z okraszonymi ziemniakami, warzywami, pół golonki (tata) z musztardą, mizeria
sok z grejpfruta, eM&eM sy żółte(z dużej paczki)
potem czerwone
kilka plastrów jabłka, gruszki, jakieś orzechy (posiaducha z tatą)
gałka lodów śmietankowych
w pociągu lion nut
jabłko
P/K miska mlekołaków różnokształtnych waniliowych z mlekiem
dojadam mieszanke orzechowo bakaliową(200g)

i ide spać, jest mi ciepło i mam otwarte okno

jak tak na to patrze to straszny rozgardiasz tu panuje
pysznie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
UUUU takie słodko-rybne

ś: owsiana (5ł owsianych, 2 otrębów, pół wieśniaka, banan, garść magusi mleczko 3,2)
2ś: kajzerka i kromka mała razowca z masłem, wędlinką drobiową, rzodkiewy , 2 pomidory
w trakcie spaceru 2 herbatniczki z nadzieniem kakaowym
o: 1,5 dużego ziemniaka, troche makaronu razowego, pół paczki warzyw na patelnie z ziołami, rzodkiewy, filet z morszczuka panierowany
deser: capucino orzechowe, 2 herbatniczki z nadzieniem, garść orzechów
p: jabłucho i znowu 2 herbatniczki
k: duża buła ziarnista połowa z masłem tuńczykiem i szczypiorem, połowa z masłem indykiem pomidorem i szczypiorem, 5 koreczków śledziowych, rzodkiewy
przekąska: garść orzechów i.... 2 herbatniczki z nadzieniem

proszę o ocenkę
fajny ten Twój jadłospisiiik

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
P (ed,waga zagrażająca życiu)

I.owsianka (3ł pł,mleko,po łyżce kako,masło orzechowe,miód,siemie)+ja błko inka z mlekiem i dwa ostatnie herbatniczki szkolne,landryna, pół arbuza do owsianki daj więcej łyżek płatków !!! poza tym ok
II.ogromna grahama pół z masłem orzechowym i marmoladą, pół z masłem orzechowym i miodem,inka z mlekiem,pomarańcz, jogurt/deser :"Dessella" (jakiś twrożek czy cuś z biedrona-pyszny) super chyba wiem co to za deser, i jeżeli to ten o którym myślę, to ja go zjeść nie mogę takiii słodki;p
III.zupa z masą warzw i ryżem, 3ł kus-kus na rosole 2filety z dorsza w panierce z mąki-na oliwie z oliwek micha sałatki z całej marchwi i kuupy świeżej kapusty z 3łychami oliwy z oliwek(tylko dla mnie) fajnie
deser?drugie pół arbuza no i jeszcze jakiś owoc jak juz tak przy owocach jesteśmy, bo arbuz to woda
IV.grubaśy naleśnik-gigant z bananem obsmażanym w maśle orzechowym i miodzie i polany paulą chco o jak słodko!
V.jajecznica z dwóch jaj wiejskich z serami (president i żółty) kroma z pasztetem z kurcząt+2całe pomidory i cebulka, super, jak dasz radę to i kroma jeszcze jedna powinna być

ponownie kłaniam się o ocenę
Cytat:

nielubie orzechów i mam aparat(wiem można mielić wiem ale smakują mi TYLKO pod postacią masła orzechowegoo i jeszcze kupiam serek topiony z orzeszkami zmiemnymi i nawet mi też podchodzi. co do owoców... jem teraz owoce w ogromnych ilościach bo wcześniej ich nie jadłam prawie wcale, waga hmnnn... nie rośnie są małe wachania o,2-o,5 ale zaraz to gdzieś schodzi (jestem ważona bardzo często ze względu na wage zagrażającą życiu i tak niskie BMI) dopiero co przejżałam na oczy niemam okresu ponad 2lata,
niewiem czy to jest istotne ale odkąd przeszłam na (powiedzmy) P załatwiam się regularnie (robię k** codziennie rano) a wcześniej jak już wspomniałam załatwiełam się może ze 2razy w tygodniu.
jakie mam brać leki na zgagę i jak mam twardy baardzo czuły na ucisk brzuch?? istotne jest ile jem kcal? nie licze bo to mi pomaga w wyjściu z choroby w którj nadal tkwię, i boję się jak zaczne liczyć to wróci wszystko 2xmocniej. co jest lepsze masło czy oliwa z oliwek?? masło orzechowe czy zwykłe masło?? serki topione,dobre są? Baaardzo proszę szczególe (niezwylke inteligętną w moim mniemaniu)Kicię, na śniadanie od małego jadłam kanapki albo płatki śniadaniowe (które uwielbiam) ale teraz zmieniłam na owsinkę która z kakłem jest oki, co jest lepsze?? (jadłam w większości cheeriosy wielozbożowe do których dosypywałam przeróżych jakiś)

znikając,nieprzytomna,kik a,Abigal... bardzo was prosze pomóżcie mi bo jak nie przytyję pójdę na oddział zamknięty na pół rokuboję się
jak nie rośnie, to jedz więcej!!! koniecznie, jeżeli nie chcesz trafić na oddział co do okresu, może warto wybrać się do ginekologa? A jak nie, to narazie jedz dużo tłuszczu, oby wrócił jeśli nie wróci to już wtedy koniecznie się tam wybierz. Na zgagę nie wiem jakie leki, natomiast na twardy brzuch to chyba leki na wzdęcia - espumisan easy może być. I masło i oliwa z oliwek są dobre masło na kanapy, a oliwa na mięso/sałatki Kanapki możesz smarować zwykłym masłem a na to masło orzechowe, chociaż nie musi Ci to smarować, wtedy zjedz np. jedną kromkę z orzechowym, drugą ze zwykłym i jakimiś dodatkami Moim zdaniem owsianka jest chyba najzdrowsza, ale jesteś na P więc jak zjesz inne płatki to przecież nic ci się nie stanie, nie musi być cały czas zdrowo

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:17   #2465
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsza R (ostatni raz 1500kcal ):
I placki owsiane (jajko, 40g pł. owsianych, po trochę otr. ows. i pszennych) z serkiem homo naturalnym i wiórkami kokosowymi ; herbatka
II twaróg pomieszany z jajkiem i podgrzany - taka pasta zawinięta w 3 plastry polędwicy
siłownia
III 60g makaronu razowego (tyle mi zostało), pierś z kurczaka
ćwiczenia
IV omlet-placek (jajko, 1,5ł. otr. owsianych, łyżka jogo nat.) + 100g serka homo nat. z aromatem waniliowym
V 30g orzeszków arachidowych
VI 2 kromki razowca: każda z polędwicą, łyżką serka wiejskiego, pomidorek ; herbata

+ 2 zielone herbatki no i woda

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-05-28 o 15:42
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:36   #2466
motylek2701
Rozeznanie

U

I śniadanie: bułka: pół z masłem i powidłami śliwkowymi (babcina robota); pół z turkiem szczypiorkowym i pomidorem; kawa z mlekiem i cukrem

II śniadanie: szklanka maślanki truskawkowej i 2 łyżki muesli; herbata zielona

Obiad: porcja zapiekanki: makaron, szynka, kukurydza, szczypiorek, śmietana i ser na wierzchu; ketchup
po: kawa z mlekiem i cukrem

Podwieczorek: szklanka maślanki i baton bajeczny

Kolacja: znów porcja zapiekanki, keczup, plusz

Ładnie proszę o ocenkę
Stary 2010-05-28, 14:55   #2467
innyrytm
Wtajemniczenie

dziękuje z ocene. dodam dzisiejsze P -jak pełny brzuch.

śniadanie; miska mleka 2% + szklanka ugotowanego makaronu ''świederki'', dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem(po którym miałam ogromne wyrzuty sumienia),plastrem szynki dworskiej i plastrami ogórka; druga z plastrem sera niskotł.(któraś wizażanka się pytała czy nie jest ''niskotłuszczowy tylko z nazwy- odpowiadam że nie,bo jak byłam jeszcze na diecie to pytałam się ekspedientki i powiedziała mi że jeden plasterek ma ok 20-40kcal, poza tym jest pyszny!)+liść sałaty,plastry pomidora,rzodkiewki i ogórka, jabłko(nieobchodzi mnie ze mam uczulenie, nie jadłam ich przez 14 lat, więc też mi się coś należy )
2śniadanie; jagodzianka, (cholernie słodka jak dla mnie.), dwie mandarynki, guma orbit miętowa .
obiad; dwa płaty ryby(ok 8-10 cm.jeden) w sosie greckim, 3-4 spore ziemniaki, obrzydliwie dużo kapusty kiszonej<3.
deser; dwa rządki czekolady z bakaliami, dwie gałki lodów ''symfonia'' z bakaliami z biedry .
dalej planuję;
podwieczorek;200g jogurtu musline z wkrojonym kiwi, dwiema garściami płatków kukurydzianych , garścią orzechów, kilka daktyli, mała garść rodzynek i wiórek kokosowych; 2 łyżki miodu( będzie słodko).
kolacja; dwie parówki berlinetki z ketchupem; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, plastrem sera żółtego niskotł. ,plastrami pomiodora,ogórka i szczypiorku; z pasztetem i plastrami ogórka, duża pomarańcza, herbata.
po; b.dużo orzeszków ziemnych i płatków kukurydzianych; może marchewka bo dawno nie jadłam.

Nie wiem czy to dobry pomysł,ale chciałabym spróbować na śniadanie przyrządzać owsiankę. wstyd przyznać ale nigdy jej nie jadłam.boję się tylko że po takiej owsiance nie będe miała siły na 2 śniadanie bo czytałam że syci na bardzo długo. Poza tym nie wiem czy jest odpowiednia na P. jak sądzicie ?

A jadłospis do oceny

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-05-28 o 15:00
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 15:09   #2468
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
nielubie orzechów i mam aparat(wiem można mielić wiem) ale smakują mi TYLKO pod postacią masła orzechowegoo i jeszcze kupiam serek topiony z orzeszkami zmiemnymi i nawet mi też podchodzi. co do owoców... jem teraz owoce w ogromnych ilościach bo wcześniej ich nie jadłam prawie wcale, waga hmnnn... nie rośnie są małe wachania o,2-o,5 ale zaraz to gdzieś schodzi (jestem ważona bardzo często ze względu na wage zagrażającą życiu i tak niskie BMI) dopiero co przejżałam na oczy niemam okresu ponad 2lata,
niewiem czy to jest istotne ale odkąd przeszłam na (powiedzmy) P załatwiam się regularnie (robię k** codziennie rano) a wcześniej jak już wspomniałam załatwiełam się może ze 2razy w tygodniu.
jakie mam brać leki na zgagę i jak mam twardy baardzo czuły na ucisk brzuch?? istotne jest ile jem kcal? nie licze bo to mi pomaga w wyjściu z choroby w którj nadal tkwię, i boję się jak zaczne liczyć to wróci wszystko 2xmocniej. co jest lepsze masło czy oliwa z oliwek?? masło orzechowe czy zwykłe masło?? serki topione,dobre są? Baaardzo proszę szczególe (niezwylke inteligętną w moim mniemaniu)Kicię, na śniadanie od małego jadłam kanapki albo płatki śniadaniowe (które uwielbiam) ale teraz zmieniłam na owsinkę która z kakłem jest oki, co jest lepsze?? (jadłam w większości cheeriosy wielozbożowe do których dosypywałam przeróżych jakiś)
znikając,nieprzytomna,kik a,Abigal... bardzo was prosze pomóżcie mi bo jak nie przytyję pójdę na oddział zamknięty na pół roku boję się
Kotek przede wszystkim nie zamartwiaj się tak strasznie bo to na dobre Ci nie wyjdzie. Stres może utrudniac Ci tycie więc poproszę od dziś ślicznego BANANA na buźce no. i tak ma byc
co do śniadań to tak jak ktoś napisał-jesteś na P więc możesz pozwolic sobie na jakieś płatki typu cheerios, ale jak wiadomo owsiana jest zdrowsza. Możesz też dodac właśnie do tej drugiej płatki, które lubisz. Ważne jest aby śniadanie było solidne, pożywne i zawierało rzeczy, które dadzą Ci siłę na cały dzień. Jeśli lubisz kanapki-proszę bardzo. Możesz dprzucac sobie jakieś jaja z majonezem, parówki(wiem mały syf), jakieś sałatki. Oliwa z oliwek jest chyba zdrowsza, ale wiadomo, że nią kanapek nie posmarujesz. Więc na pieczywo masełko, a do smażenia oliwa.
Co do liczenia kalorii to bardzo dobrze robisz, że ich nie liczysz, a jeśli to pomaga Ci wyjśc z tego bagna to jeszcze lepiej, że starasz się nie skupiac na nich uwagi. serki topione...no cóż...chyba lepsze są sery takie żółte (twarde)no, ale jak będziesz używała serków topionych na kanapki, a na to jakieś wędlinki to też ok
hmm napiszę to już któryś raz, ale ja będąc na P często robiłam sobie koktajle (przepis też dostałam na wizażu)-miksowałam banany, duuuuużo orzeszków, jogo/mleko/śmietanę + jakieś dodatki jak lubisz (wiórki, groszki czekoladowe) i siup do wypicia. Latem możesz miksowac to z lodami i wyjdzie coś a'la shake
na innym forum znalazłam przepis na czekoladę ze śmietaną 36%-pyyycha. Roztapiasz tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej (możesz doda orzeszki) i dolewasz śmietanę 36%. mieszasz i powstaje taki deser puszysty---> wiem, że to takie niezbyt zdrowe, ale jeśli musisz osiągnąc jakąs wagę minimalną to moze spróbuj.(?)
@ nie masz zapewne przez tak niską wagę...ja mimo wszystko zalecałabym wizytę u ginekologa. natomiast jeśli o wypróżnianie chodzi to u mnie było podobnie i kiedy wybrałam się do lekarza powiedział mi, że nie mogę przytyc bo w moim organiźmie powstała jakaś "blokada" i tak jakby wszystko przeze mnie "przelatywało". Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale to w każdym bądź razie jego słowa...

a na koniec napiszę Ci jeszcze, żebys się nie poddawała bo ( nie pocieszę Cię) ale może nie byc tak łatwo jakby się mogło wydawac...bądź cierpliwa i walcz

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
jestem na P od listopada gdzieś, bo wczesniej to tylko byla zabawa z tyciem... głupota nie zna granic. w zasadzie to waga z 38 wzrosła dopiero po świętach wielkanocnych mimo ze najwięcej jadłam w Boże Narodzenie. ale na wadze jest 40kg wiec chyba az tak tragicznie juz nie jest. fakt że okresu nie ma od wakacji przełamałam się do masła, tłustego mięcha, skwarek. jem bardzo dużo słodyczy, ciast bo jakos sobie nie chcę żalować tym bardziej że jakby alergia ustała i mogę sobie chociażby na orzechy pozwolić i czekoladę bo wcześniej nie mogłam
ok. w takim razie liczę na kolejne ładne jadłospisy z literką P i czekam na wiadomości o wzroście wagi

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:10   #2469
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
dziękuje z ocene. dodam dzisiejsze P -jak pełny brzuch.

śniadanie; miska mleka 2% + szklanka ugotowanego makaronu ''świederki'', dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem(po którym miałam ogromne wyrzuty sumienia),plastrem szynki dworskiej i plastrami ogórka; druga z plastrem sera niskotł.(któraś wizażanka się pytała czy nie jest ''niskotłuszczowy tylko z nazwy- odpowiadam że nie,bo jak byłam jeszcze na diecie to pytałam się ekspedientki i powiedziała mi że jeden plasterek ma ok 20-40kcal, poza tym jest pyszny!)+liść sałaty,plastry pomidora,rzodkiewki i ogórka, jabłko(nieobchodzi mnie ze mam uczulenie, nie jadłam ich przez 14 lat, więc też mi się coś należy )
2śniadanie; jagodzianka, (cholernie słodka jak dla mnie.), dwie mandarynki, guma orbit miętowa .
obiad; dwa płaty ryby(ok 8-10 cm.jeden) w sosie greckim, 3-4 spore ziemniaki, obrzydliwie dużo kapusty kiszonej<3.
deser; dwa rządki czekolady z bakaliami, dwie gałki lodów ''symfonia'' z bakaliami z biedry .
dalej planuję;
podwieczorek;200g jogurtu musline z wkrojonym kiwi, dwiema garściami płatków kukurydzianych , garścią orzechów, kilka daktyli, mała garść rodzynek i wiórek kokosowych; 2 łyżki miodu( będzie słodko).
kolacja; dwie parówki berlinetki z ketchupem; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, plastrem sera żółtego niskotł. ,plastrami pomiodora,ogórka i szczypiorku; z pasztetem i plastrami ogórka, duża pomarańcza, herbata.
po; b.dużo orzeszków ziemnych i płatków kukurydzianych; może marchewka bo dawno nie jadłam.

Nie wiem czy to dobry pomysł,ale chciałabym spróbować na śniadanie przyrządzać owsiankę. wstyd przyznać ale nigdy jej nie jadłam.boję się tylko że po takiej owsiance nie będe miała siły na 2 śniadanie bo czytałam że syci na bardzo długo. Poza tym nie wiem czy jest odpowiednia na P. jak sądzicie ?

A jadłospis do oceny
ładnie, chociaż do II śniadania mogłaś coś dać i do obiadu jakaś zupa.
Mam nadzieję, że wyrzuty gdzieś wyrzucisz iiii dalej będziesz jeść masło
nie wiem dlaczego planujesz, ale mam nadzieję, że na planach się nie skończy i zjesz tak, jak piszesz.

Ja też nie jadłam nigdy owsianki na P jest dobra, o ile jest dużo łyżek i dużo dodatków poczytaj skład owsianek Sherrie np.

Stary 2010-05-28, 17:25   #2470
RudaAga
Przyczajenie

----> GBR<--- dziękuję za odpowiedź. To w takim razie zrobie jak radzisz i zmienię swój jadłospis. Może napisze przykład:
Śniadanie : Jogurt z otrębami + kawa z mlekiem. Wiem ,że pewno napiszesz ,że to za mało na śniadanie, ale ja naprawde nie jestem rano głodna..
II Śniadanie - czy jabłko wystarczy? czy konieczna jest np. kanapka z chleba pełnoziarnistegi ?
OBIAD - Tutaj z reguły mam problem, bo muszę jeść to co mi ugotują a domownicy nie zwraca raczej uwagi na kalorie i "zdrowe odżywianie". Czy porcja gotowanego kurczaka bez skóry z dużą ilością sałatki wystarczy?
Czy lepiej talerz zupy , przypuśćmy pomidorowej zabielanej z makaronem?
Czy może to i to?
PRZEKASKA - hmnnn może pare kostek czekolady, może gałka lodów waniliowych?
KOLACJA - co najlepiej na kolację? serek danio? kanapka z twarożkiem lub serem żółtym?

Czy taki jadłospis jest już troszkę lepszy/zdrowszy/mądrzejszy?
POZDRAWIAM I CZEKAM NA OCENE! ;-)
RudaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:04   #2471
GBR
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez RudaAga Pokaż wiadomość
----> GBR<--- dziękuję za odpowiedź. To w takim razie zrobie jak radzisz i zmienię swój jadłospis. Może napisze przykład:
Śniadanie : Jogurt z otrębami + kawa z mlekiem. Wiem ,że pewno napiszesz ,że to za mało na śniadanie, ale ja naprawde nie jestem rano głodna..
tutaj nie chodzi o to czy jesteś głodna czy nie, śniadanie ma dać Ci "kopa" energii na początek dnia! nie utyjesz od tego się nie martw, wręcz osoby NIE jedzące śniadań tyją bo spowalniają metabolizm.
Otręby to zmiotka na układ pokarmowy, więc nawet nie licz ich jako element dający związki odżywcze Ugotuj owsianki na wodzie, przestudź, dodaj ten jogurt i wrzuć parę orzechów i owoców suszonych- objętościowo tyle samo a jakościowo niebo a ziemia.

II Śniadanie - czy jabłko wystarczy? czy konieczna jest np. kanapka z chleba pełnoziarnistegi ?
Kanapka jest konieczna, ba, nawet powinnaś dodać do niej mięsa/ryby/sera i posmarować masłem- nie margaryną! Jabłko do tego of kors.
OBIAD - Tutaj z reguły mam problem, bo muszę jeść to co mi ugotują a domownicy nie zwraca raczej uwagi na kalorie i "zdrowe odżywianie". Czy porcja gotowanego kurczaka bez skóry z dużą ilością sałatki wystarczy?
Młoda jesteś, jedz co dają. Kurczak jak najbardziej super, sałata też super, dodaj parę łyżek kaszy/ryżu brązowego/makaronu pełnoziarnistego. Polej łyżką oliwy z oliwek.
Czy lepiej talerz zupy , przypuśćmy pomidorowej zabielanej z makaronem?
Zupa do kury- tak, zamiast kury-nie.
Czy może to i to?
PRZEKASKA - hmnnn może pare kostek czekolady, może gałka lodów waniliowych?

KOLACJA - co najlepiej na kolację? serek danio? kanapka z twarożkiem lub serem żółtym?
Jeśli dopiero zaczynasz stabilizację- odpuść sobie te słodycze, oszczędzaj kalorie na to co wypisałam powyżej. Danio niezbyt. Twarożek tak, i jak wyżej- jeśli dopiero zaczynasz stabilizację- na dodatek z tych 800 kcal... to do kolacji nie musisz dawać chleba. Zamiast niego wrzuć orzechy. Na podwieczorek zrób sobie np. jajecznicę+owoc.

Czy taki jadłospis jest już troszkę lepszy/zdrowszy/mądrzejszy?
POZDRAWIAM I CZEKAM NA OCENE! ;-)
jw

Edytowane przez GBR
Czas edycji: 2010-05-28 o 18:10
GBR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:19   #2472
monikkad
Wtajemniczenie

U

Śniadanie: bułka pełnoziarnista posmarowana masłem, jedna połówka z chudym twarogiem ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, druga połowa z miodem, jeszcze jedna kromka chleba pszenno-żytniego z miodem, kubek kakao

II śniadanie: sałatka owocowa z pomarańcza, jabłka, kiwi i słodkich śliwek wyłowionych z kompotu, mały napój probiotyczny (dla mnie owoce jak najbardziej są posiłkiem ;])

Obiad: 6 dużych placków ziemniaczanych polanych jogurtem naturalnym

Podwieczorek: Activia smakowa, duża ilość pestek dyni, trochę rodzynek, herbata z cytryną

Kolacja: dwie kromki chleba razowego z ziarnami posmarowane benacolem, chudy twaróg ze szczypiorkiem, papryka, cebula, ogórek, zielona herbata
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:42   #2473
Neja22
Raczkowanie

Przepraszam jeśli w złym miejscu pytam, ale nie miałam pojęcia gdzie mogę...
Jakie polecacie kakao najbardziej?
Chodzi mi o takie typu Nesuik, tzn. rozpuszczalne, tylko żeby było mocno kakaowe i nie za słodkie, takie konkretne.
Zależy mi na odpowiedzi bo miałam takie ulubione ale dawno je już wycofali i od tego czasu już kilku próbowałam, ale wszystkie są takie jakieś mało wyraźne i za słodkie, dlatego chciełam się poradzić
Dziękuję za odp!
Neja22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:05   #2474
RudaAga
Przyczajenie

Bardzo Ci dziękuje za pomoc. Już kupiłam płatki owsiane i mam nadzieje ,że "zrobią się" do rana i na śniadanie do jogurtu będą idealne ^^
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję!
RudaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:26   #2475
Nanusia93
Przyczajenie

Wklejam swoje dzisiejsze R

I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego ( oba z szynką z indyka, pomidorem i szczypiorkiem), 1 jajko na miękko, herbata bez cukru
II Śniadanie (w szkole) : 1 kromka chleba pełnoziarnistego z twarożkiem ze szczypiorkiem (domowej roboty) + jabłko
Obiad:100g rybki pieczonej w piekarniku ( dorsz) + 150 g warzyw na patelnię smażonych na oliwie ( były tam talarki ziemniaków)
1 godzina gimnastyki + 30 rower stacjonarny
Podwieczorek : jogurt naturalny 180g + miseczka owoców suszonych (morele, jabłka, rodzynki) i orzechów , dwie łyżki musli
Kolacja : sałatka z kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem i kukurydzą, kromka chleba pełnoziarnistego + sok z owoców

I jak ???
Nanusia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 19:54   #2476
Zelka_07
Raczkowanie

dziękuje za ocenki
kika171 nie pamiętam dobrze co to za herbatniki chyba tutoku sie zwały jakoś tak śmiesznie w czerwonej tubce tak jak dropsy, w bomi wypatrzyłam i jakoś sie wkręciły takie malusie takie niewinne

a oto dzisiejsze UUUU

przed śniadaniem: capuccinko i 1 szt lu go
ś: owsiana (5ł owsianych, 1ł otrąb, 200ml po zrobieniu kaszki mannej bananowej takiej dla dzieci , garść magusi i w to jeszcze banan, na mleku z wodą)
2ś: bułka z ziarnami rozkrojona na 3 części każda z masłem, wędlina drobiową, pomidorem, rzodkiewy
o: 1 mega ziemniar, filecik z morszczuka, sadzone sztuk 1, pomidory i rzodkiewy polane odrobina jogo nat i posypane szczypiorkiem
deser: capucinko garść orzechów
p: wieśniak z miodem w to orzechy i musli banan-czeko, jabłuszko
k: buła ziarnista na 3: 2 razy masło szynka ogóras, 1 masło tuńczyk szczypior, reszta jogo nat, jabłucho

ale jestem pełna
Stary 2010-05-28, 19:57   #2477
kcatii
Raczkowanie

hej dziewczyny ciekawie tu macie, warto skrzystać z waszych pomysłów pozdrawiam
kcatii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:02   #2478
Sherrie
Rozeznanie

P ( juz +2kg - nareszcie!)

1. placek owsiany (jajko, 2 lychy granoli jablkowo-cynamonowej,2lychy kaszy mannej,po garsci: rodzynek, slonecznika,orzechow w miodzie, mieszanki studenckiej, zurawiny)usmazony na masle,posmarowany czyms ala nutella i dzemem wisniowym/ cappuccino szarlotkowe

- pasek milki z toffi i orzechami

2. drozdzowka z budyniem i makiem oblana biala czekolada i posypana mleczna czekolada, kinder bueno white(na pol z kolezanka), Pysio

- jablko, big toffi

3. makaron (gniazdo) z sosem z serka topionego i szprotki z puszki w sosie pomidorowym z duza iloscia sera zoltego, oliwa z oliwek paprykowa, smietana, keczupem/ pasek milki jw, garsc orzeszkow w miodzie

4. paczka prazynek cebulowych, jakies 150g surowki z jakims sosem majonezowym

5. 2 kromki chleba wymaczane w jajku ze smietana usmazone na masle posmarowane almette pieprzowym z pomidorem, keczupem, jogurt sliwkowy

6.jablko, pasekmilki (matko, jaka ona pyszna!!)

+ 3xgainer na mleku 3,2%

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:05   #2479
sorellla
Raczkowanie

hej, ocenicie proszę? pogubiłam się.

ś (8:00) : dwa jajka sadzone, mały pomidor i pól ogórka zielonego średniej długości, trochę szczypioru, łyżeczka oliwy z oliwek, 1 plaster żółtego sera
ś II (11:30): 150g jogurtu nat + 3 łyżki otrębów pszennych
lunch (16) : serek wiejski lekki
19: średnie jabłko
obiadokolacja 20:30 100g piersi z kurczaka uduszonej, 5 łyżek stołowych warzywnego gulaszu (cebulka, 5 pieczarek, dwa male ogorki kiszone, pomidory z puszki uduszone w 2 łyżeczkach koncentratu pomidorowego rozrobionego łyżką jogurtu naturalnego) + 280g surówki warzywnej.

w międzyczasie 1,5 l wody.

dodam, ze obiadokolację jem tak późno, bo spać chodzę około 1 w nocy.

błagam, oceńcie.

zapomniałam dodać, jestem na R.

sorellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:12   #2480
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość

1. placek owsiany (jajko, 2 lychy granoli jablkowo-cynamonowej,2lychy kaszy mannej,po garsci: rodzynek, slonecznika,orzechow w miodzie, mieszanki studenckiej, zurawiny)usmazony na masle,posmarowany czyms ala nutella i dzemem wisniowym/ cappuccino szarlotkowe

2. drozdzowka z budyniem i makiem oblana biala czekolada i posypana mleczna czekolada, kinder bueno white(na pol z kolezanka), Pysio

- jablko, big toffi

3. makaron (gniazdo) z sosem z serka topionego i szprotki z puszki w sosie pomidorowym z duza iloscia sera zoltego, oliwa z oliwek paprykowa, smietana, keczupem/ pasek milki jw, garsc orzeszkow w miodzie

5. 2 kromki chleba wymaczane w jajku ze smietana usmazone na masle posmarowane almette pieprzowym z pomidorem, keczupem, jogurt sliwkowy

+ 3xgainer na mleku 3,2%

prosze o ocene
to ta duża milka?

^^
gratuluje!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:42   #2481
kcatii
Raczkowanie

Hej dziewczyny,czy mogły byście mi wytłumaczyć na czym polega wasz system odżywiania?
kcatii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:02   #2482
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
dziękuje za ocenki
kika171 nie pamiętam dobrze co to za herbatniki chyba tutoku sie zwały jakoś tak śmiesznie w czerwonej tubce tak jak dropsy, w bomi wypatrzyłam i jakoś sie wkręciły takie malusie takie niewinne

a oto dzisiejsze UUUU

przed śniadaniem: capuccinko i 1 szt lu go
ś: owsiana (5ł owsianych, 1ł otrąb, 200ml po zrobieniu kaszki mannej bananowej takiej dla dzieci , garść magusi i w to jeszcze banan, na mleku z wodą) b. ładnie
2ś: bułka z ziarnami rozkrojona na 3 części każda z masłem, wędlina drobiową, pomidorem, rzodkiewy i owoc!
o: 1 mega ziemniar, filecik z morszczuka, sadzone sztuk 1, pomidory i rzodkiewy polane odrobina jogo nat i posypane szczypiorkiem
deser: capucinko garść orzechów 1 ziemniak?;p duże-ok, ale mogłaś jeszcze jednego dać
p: wieśniak z miodem w to orzechy i musli banan-czeko, jabłuszko super
k: buła ziarnista na 3: 2 razy masło szynka ogóras, 1 masło tuńczyk szczypior, reszta jogo nat, jabłucho j.w.

ale jestem pełna
Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość

- jablko, big toffi

+ 3xgainer na mleku 3,2%

prosze o ocene
gratuluję przytycia! śliczny jadłospis

Stary 2010-05-28, 21:03   #2483
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
to ta duża milka?

^^
gratuluje!
taaaaaaak,to ta

dziekuje

znikajac - dziekuje
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 22:07   #2484
bessens
Raczkowanie

Dzisiejsze R.

40 min stepperka

-I- owsianka ( 4 ł płatków owsianych, 2 ł otrębów żytnich, 1 ł siemienia lnianego, półtorej łyżki pestek dyni łuskanej, starte jabłko, mleko 2%), 4 orzechy laskowe, pół kromki chleba żytniego

-II-2 małe bułki wieloziarniste, kawa z mlekiem

-III- pół piersi z kurczaka plus rozmrożona marchewka z groszkiem (pół opakowania) wszystko polane połową małego kefiru; jabłko

-IV- omlet (2 jajka, papryka żółta i czerwona, serek wiejski) polany połową kefiru

-V- 2 kromki chleba razowego z twarogiem lekkim i pomidorem

-VI- twarożek

40 min ćwiczeń siłowych

BARDZO PROSZĘ O OCENĘ!!!

Dziś trochę dużo wyszło (zwykle jem 5 posiłków) ale byłam u koleżanki na wspólnej nauce i nie chciałam się rzucać na chipsy i paluszki dlatego wziełam ze sobą kanapki. I kompuls powstrzymany

Czy ktoś mógłby policzyć ile to wszystko mialo w sumie kalorii???
Stary 2010-05-28, 22:09   #2485
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia93 Pokaż wiadomość
Wklejam swoje dzisiejsze R

I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego ( oba z szynką z indyka, pomidorem i szczypiorkiem), 1 jajko na miękko, herbata bez cukru ok
II Śniadanie (w szkole) : 1 kromka chleba pełnoziarnistego z twarożkiem ze szczypiorkiem (domowej roboty) + jabłko ok
Obiad:100g rybki pieczonej w piekarniku ( dorsz) + 150 g warzyw na patelnię smażonych na oliwie ( były tam talarki ziemniaków) może byc
1 godzina gimnastyki + 30 rower stacjonarny
Podwieczorek : jogurt naturalny 180g + miseczka owoców suszonych (morele, jabłka, rodzynki) i orzechów , dwie łyżki musli ujdzie
Kolacja : sałatka z kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem i kukurydzą, kromka chleba pełnoziarnistego + sok z owoców na redukcji nie jemy węgli do kolacji, wiec chleb odpada, na kukurydze tez bym uważała, no i sok tak srednio
I jak ???
j.w.
ogólnie nie jest źle. okołotreningowe nie bardzo, ale na lekkiej redukcji nie jest to aż takie ważne. ale możesz poczytać na temat posiłków przed i po treningu, warto wiedzieć o co chodzi
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 23:05   #2486
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kcatii Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,czy mogły byście mi wytłumaczyć na czym polega wasz system odżywiania?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 03:19   #2487
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GBR Pokaż wiadomość
jw
Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
jw.
Dziękuję za ocenę, dziewczyny

Stanowczo nie ogarniam jeszcze kwestii posiłków okołotreningowych... Wiem, że w obu powinno być białko i węgle. Ale dlaczego w takim razie nie może być wieśniaczek? Przecież to białko... I tłuszczu ani trochę być nie może?

Żeby nie było off topu: wczorajsza RRRRRRR

Śniadanie: placki owsiane (3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów z żurawiną, jajko, pół banana); kawa z mlekiem 2%
1,5 godziny aerobów (rower+bieżnia)
II śniadanie: 2 kromki chleba razowego z sałatą, gotowanym cyckiem kurzym (ok. 100 g), ogórkiem i łyżeczką musztardy
Obiad: ryba pieczona w folii (ok. 100 g), ok. 25 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, marchewka, cebula, jabłko, oliwa z oliwek)
Podwieczorek: wieśniak lekki + 10 migdałów
Dłuuuuuuugi spacer
Kolacja: wieśniak lekki z rzodkiewkami i szczypiorkiem.

Jak zwykle bardzo proszę o ocenę
Stary 2010-05-29, 06:23   #2488
GBR
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Stanowczo nie ogarniam jeszcze kwestii posiłków okołotreningowych... Wiem, że w obu powinno być białko i węgle. Ale dlaczego w takim razie nie może być wieśniaczek? Przecież to białko... I tłuszczu ani trochę być nie może?
Wieśniak ma bialko wolno przyswajalne, okołotreningowo powinno być białko szybko przyswajalne, tj mięso, ryby, białka jaj (ew. odżywka białkowa jak ktoś posiada ). Tłuszczu być nie powinno, a śladowe ilości w mięsie czy źródłach węgli nas nie obchodzą Jednak jeśli przedtreningowy posiłek jest ok 1,5-2h przed treningiem to spokojnie możesz tam dać i tłuszcze.
Stary 2010-05-29, 07:16   #2489
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Jutrzejsza R (ostatni raz 1500kcal ):
I owsianka na mleku 1,5% (3ł. płatków, 1ł. otr. pszennych, 2 morele)
II twaróg półtłusty pomieszany z jajkiem i podgrzany - taka pasta zawinięta w 3 plastry polędwicy
siłownia
III 60g makaronu razowego (tyle mi zostało), pierś z kurczaka
ćwiczenia
IV omlet-placek (jajko, 1,5ł. otr. owsianych, łyżka jogo nat.) + 100g serka homo nat. z aromatem waniliowym
V 40g orzeszków arachidowych
VI 2 kromki razowca: każda z polędwicą, łyżką serka wiejskiego, pomidorek ; herbata

+ 2 zielone herbatki no i woda
podbijam nieco zmienione menu i proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 08:39   #2490
sorellla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sorellla Pokaż wiadomość
hej, ocenicie proszę? pogubiłam się.

ś (8:00) : dwa jajka sadzone, mały pomidor i pól ogórka zielonego średniej długości, trochę szczypioru, łyżeczka oliwy z oliwek, 1 plaster żółtego sera
ś II (11:30): 150g jogurtu nat + 3 łyżki otrębów pszennych
lunch (16) : serek wiejski lekki
19: średnie jabłko
obiadokolacja 20:30 100g piersi z kurczaka uduszonej, 5 łyżek stołowych warzywnego gulaszu (cebulka, 5 pieczarek, dwa male ogorki kiszone, pomidory z puszki uduszone w 2 łyżeczkach koncentratu pomidorowego rozrobionego łyżką jogurtu naturalnego) + 280g surówki warzywnej.

w międzyczasie 1,5 l wody.

dodam, ze obiadokolację jem tak późno, bo spać chodzę około 1 w nocy.

błagam, oceńcie.

zapomniałam dodać, jestem na R.

baaardzo, baaaardzo proszę, aby którąś swym fachowym okiem spojrzała..

sorellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości