![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
śniadanie: drożdzówka niestety bo po badaniu krwi szłam zaraz na fitness :P nie jadlam jej z rok
![]() 2 sniadanie: 300g truskawek Obiad: 180 g warzyw na patelnie,50 g mozzarelli z bazylia, 2 plastry sera light Podwieczorek : 2 gryzy ciasta :P ogolnie to narazie ok 1000 kcal ![]() zaraz do dentysty idę więc dopiero kolacje zjem... dodam ze nie odchudzam sie jakos drastycznie staram sie zmiescic zawsze w 2000 kalorii. kiedys mialam problemy z odzywianiem i wolę tak jeść niż jak kiedyś (nawet i 6 tys dziennie) do tego ćwiczę od poniedzialku w gymnasionie,wczesniej cwicyzlam na rowerze waga: 51,6 wystarczy ze zejde do 49 ale nie jest to koniecznie. bardziej chcę się zdrowiej odzywiac i ujdernić ciało cwiczeniami ![]() a pomyslec ze jeszcze z 3 lata temu ważyłam 62 kg... a rok temu z 56 hmm pozdrawiam! Edytowane przez kociczka Czas edycji: 2010-05-28 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsza R (ostatni raz 1500kcal
![]() I placki owsiane (jajko, 40g pł. owsianych, po trochę otr. ows. i pszennych) z serkiem homo naturalnym i wiórkami kokosowymi ; herbatka II twaróg pomieszany z jajkiem i podgrzany - taka pasta zawinięta w 3 plastry polędwicy siłownia III 60g makaronu razowego (tyle mi zostało), pierś z kurczaka ćwiczenia IV omlet-placek (jajko, 1,5ł. otr. owsianych, łyżka jogo nat.) + 100g serka homo nat. z aromatem waniliowym V 30g orzeszków arachidowych VI 2 kromki razowca: każda z polędwicą, łyżką serka wiejskiego, pomidorek ; herbata + 2 zielone herbatki no i woda ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-28 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Rozeznanie
|
U
![]() I śniadanie: bułka: pół z masłem i powidłami śliwkowymi (babcina robota ![]() II śniadanie: szklanka maślanki truskawkowej i 2 łyżki muesli; herbata zielona Obiad: porcja zapiekanki: makaron, szynka, kukurydza, szczypiorek, śmietana i ser na wierzchu; ketchup po: kawa z mlekiem i cukrem Podwieczorek: szklanka maślanki i baton bajeczny Kolacja: znów porcja zapiekanki, keczup, plusz Ładnie proszę o ocenkę ![]()
#2467 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje z ocene. dodam dzisiejsze P -jak pełny brzuch.
śniadanie; miska mleka 2% + szklanka ugotowanego makaronu ''świederki'', dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem(po którym miałam ogromne wyrzuty sumienia),plastrem szynki dworskiej i plastrami ogórka; druga z plastrem sera niskotł.(któraś wizażanka się pytała czy nie jest ''niskotłuszczowy tylko z nazwy- odpowiadam że nie,bo jak byłam jeszcze na diecie to pytałam się ekspedientki i powiedziała mi że jeden plasterek ma ok 20-40kcal, poza tym jest pyszny!)+liść sałaty,plastry pomidora,rzodkiewki i ogórka, jabłko(nieobchodzi mnie ze mam uczulenie, nie jadłam ich przez 14 lat, więc też mi się coś należy ![]() 2śniadanie; jagodzianka, (cholernie słodka jak dla mnie.), dwie mandarynki, guma orbit miętowa . obiad; dwa płaty ryby(ok 8-10 cm.jeden) w sosie greckim ![]() deser; dwa rządki czekolady z bakaliami, dwie gałki lodów ''symfonia'' z bakaliami z biedry ![]() dalej planuję; podwieczorek;200g jogurtu musline z wkrojonym kiwi, dwiema garściami płatków kukurydzianych , garścią orzechów, kilka daktyli, mała garść rodzynek i wiórek kokosowych; 2 łyżki miodu( będzie słodko). kolacja; dwie parówki berlinetki z ketchupem; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, plastrem sera żółtego niskotł. ,plastrami pomiodora,ogórka i szczypiorku; z pasztetem i plastrami ogórka, duża pomarańcza, herbata. po; b.dużo orzeszków ziemnych i płatków kukurydzianych; może marchewka bo dawno nie jadłam. Nie wiem czy to dobry pomysł,ale chciałabym spróbować na śniadanie przyrządzać owsiankę. wstyd przyznać ale nigdy jej nie jadłam.boję się tylko że po takiej owsiance nie będe miała siły na 2 śniadanie bo czytałam że syci na bardzo długo. Poza tym nie wiem czy jest odpowiednia na P. jak sądzicie ? ![]() A jadłospis do oceny
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-05-28 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do śniadań to tak jak ktoś napisał-jesteś na P więc możesz pozwolic sobie na jakieś płatki typu cheerios, ale jak wiadomo owsiana jest zdrowsza. Możesz też dodac właśnie do tej drugiej płatki, które lubisz. Ważne jest aby śniadanie było solidne, pożywne i zawierało rzeczy, które dadzą Ci siłę na cały dzień. Jeśli lubisz kanapki-proszę bardzo. Możesz dprzucac sobie jakieś jaja z majonezem, parówki(wiem mały syf), jakieś sałatki. Oliwa z oliwek jest chyba zdrowsza, ale wiadomo, że nią kanapek nie posmarujesz. Więc na pieczywo masełko, a do smażenia oliwa. Co do liczenia kalorii to bardzo dobrze robisz, że ich nie liczysz, a jeśli to pomaga Ci wyjśc z tego bagna to jeszcze lepiej, że starasz się nie skupiac na nich uwagi. serki topione...no cóż...chyba lepsze są sery takie żółte (twarde ![]() ![]() hmm napiszę to już któryś raz, ale ja będąc na P często robiłam sobie koktajle (przepis też dostałam na wizażu ![]() ![]() na innym forum znalazłam przepis na czekoladę ze śmietaną 36%-pyyycha. Roztapiasz tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej (możesz doda orzeszki ![]() ![]() @ nie masz zapewne przez tak niską wagę...ja mimo wszystko zalecałabym wizytę u ginekologa. natomiast jeśli o wypróżnianie chodzi to u mnie było podobnie i kiedy wybrałam się do lekarza powiedział mi, że nie mogę przytyc bo w moim organiźmie powstała jakaś "blokada" i tak jakby wszystko przeze mnie "przelatywało". Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale to w każdym bądź razie jego słowa... a na koniec napiszę Ci jeszcze, żebys się nie poddawała bo ( nie pocieszę Cię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wyrzuty gdzieś wyrzucisz ![]() ![]() nie wiem dlaczego planujesz, ale mam nadzieję, że na planach się nie skończy i zjesz tak, jak piszesz. ![]() Ja też nie jadłam nigdy owsianki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Przyczajenie
|
----> GBR<--- dziękuję za odpowiedź. To w takim razie zrobie jak radzisz i zmienię swój jadłospis. Może napisze przykład:
Śniadanie : Jogurt z otrębami + kawa z mlekiem. Wiem ,że pewno napiszesz ,że to za mało na śniadanie, ale ja naprawde nie jestem rano głodna.. II Śniadanie - czy jabłko wystarczy? czy konieczna jest np. kanapka z chleba pełnoziarnistegi ? OBIAD - Tutaj z reguły mam problem, bo muszę jeść to co mi ugotują a domownicy nie zwraca raczej uwagi na kalorie i "zdrowe odżywianie". Czy porcja gotowanego kurczaka bez skóry z dużą ilością sałatki wystarczy? Czy lepiej talerz zupy , przypuśćmy pomidorowej zabielanej z makaronem? Czy może to i to? PRZEKASKA - hmnnn może pare kostek czekolady, może gałka lodów waniliowych? KOLACJA - co najlepiej na kolację? serek danio? kanapka z twarożkiem lub serem żółtym? Czy taki jadłospis jest już troszkę lepszy/zdrowszy/mądrzejszy? POZDRAWIAM I CZEKAM NA OCENE! ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez GBR Czas edycji: 2010-05-28 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
U
Śniadanie: bułka pełnoziarnista posmarowana masłem, jedna połówka z chudym twarogiem ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, druga połowa z miodem, jeszcze jedna kromka chleba pszenno-żytniego z miodem, kubek kakao II śniadanie: sałatka owocowa z pomarańcza, jabłka, kiwi i słodkich śliwek wyłowionych z kompotu, mały napój probiotyczny (dla mnie owoce jak najbardziej są posiłkiem ;]) Obiad: 6 dużych placków ziemniaczanych polanych jogurtem naturalnym Podwieczorek: Activia smakowa, duża ilość pestek dyni, trochę rodzynek, herbata z cytryną Kolacja: dwie kromki chleba razowego z ziarnami posmarowane benacolem, chudy twaróg ze szczypiorkiem, papryka, cebula, ogórek, zielona herbata |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Przepraszam jeśli w złym miejscu pytam, ale nie miałam pojęcia gdzie mogę...
Jakie polecacie kakao najbardziej? Chodzi mi o takie typu Nesuik, tzn. rozpuszczalne, tylko żeby było mocno kakaowe i nie za słodkie, takie konkretne. Zależy mi na odpowiedzi bo miałam takie ulubione ale dawno je już wycofali i od tego czasu już kilku próbowałam, ale wszystkie są takie jakieś mało wyraźne i za słodkie, dlatego chciełam się poradzić ![]() Dziękuję za odp! |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuje za pomoc. Już kupiłam płatki owsiane i mam nadzieje ,że "zrobią się" do rana i na śniadanie do jogurtu będą idealne ^^
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Przyczajenie
|
Wklejam swoje dzisiejsze R
I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego ( oba z szynką z indyka, pomidorem i szczypiorkiem), 1 jajko na miękko, herbata bez cukru II Śniadanie (w szkole) : 1 kromka chleba pełnoziarnistego z twarożkiem ze szczypiorkiem (domowej roboty) + jabłko Obiad:100g rybki pieczonej w piekarniku ( dorsz) + 150 g warzyw na patelnię smażonych na oliwie ( były tam talarki ziemniaków) 1 godzina gimnastyki + 30 rower stacjonarny Podwieczorek : jogurt naturalny 180g + miseczka owoców suszonych (morele, jabłka, rodzynki) i orzechów , dwie łyżki musli Kolacja : sałatka z kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem i kukurydzą, kromka chleba pełnoziarnistego + sok z owoców I jak ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
dziękuje za ocenki
![]() kika171 nie pamiętam dobrze co to za herbatniki chyba tutoku sie zwały jakoś tak śmiesznie ![]() ![]() a oto dzisiejsze UUUU przed śniadaniem: capuccinko i 1 szt lu go ś: owsiana (5ł owsianych, 1ł otrąb, 200ml po zrobieniu kaszki mannej bananowej takiej dla dzieci ![]() 2ś: bułka z ziarnami rozkrojona na 3 części każda z masłem, wędlina drobiową, pomidorem, rzodkiewy o: 1 mega ziemniar, filecik z morszczuka, sadzone sztuk 1, pomidory i rzodkiewy polane odrobina jogo nat i posypane szczypiorkiem deser: capucinko garść orzechów p: wieśniak z miodem w to orzechy i musli banan-czeko, jabłuszko k: buła ziarnista na 3: 2 razy masło szynka ogóras, 1 masło tuńczyk szczypior, reszta jogo nat, jabłucho ale jestem pełna ![]()
#2477 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
P ( juz +2kg - nareszcie!)
1. placek owsiany (jajko, 2 lychy granoli jablkowo-cynamonowej,2lychy kaszy mannej,po garsci: rodzynek, slonecznika,orzechow w miodzie, mieszanki studenckiej, zurawiny)usmazony na masle,posmarowany czyms ala nutella i dzemem wisniowym/ cappuccino szarlotkowe - pasek milki z toffi i orzechami ![]() 2. drozdzowka z budyniem i makiem oblana biala czekolada i posypana mleczna czekolada, kinder bueno white(na pol z kolezanka), Pysio - jablko, big toffi 3. makaron (gniazdo) z sosem z serka topionego i szprotki z puszki w sosie pomidorowym z duza iloscia sera zoltego, oliwa z oliwek paprykowa, smietana, keczupem/ pasek milki jw, garsc orzeszkow w miodzie 4. paczka prazynek cebulowych, jakies 150g surowki z jakims sosem majonezowym 5. 2 kromki chleba wymaczane w jajku ze smietana usmazone na masle posmarowane almette pieprzowym z pomidorem, keczupem, jogurt sliwkowy 6.jablko, pasekmilki (matko, jaka ona pyszna!!) + 3xgainer na mleku 3,2% prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
hej, ocenicie proszę? pogubiłam się.
ś (8:00) : dwa jajka sadzone, mały pomidor i pól ogórka zielonego średniej długości, trochę szczypioru, łyżeczka oliwy z oliwek, 1 plaster żółtego sera ś II (11:30): 150g jogurtu nat + 3 łyżki otrębów pszennych lunch (16) : serek wiejski lekki 19: średnie jabłko obiadokolacja 20:30 100g piersi z kurczaka uduszonej, 5 łyżek stołowych warzywnego gulaszu (cebulka, 5 pieczarek, dwa male ogorki kiszone, pomidory z puszki uduszone w 2 łyżeczkach koncentratu pomidorowego rozrobionego łyżką jogurtu naturalnego) + 280g surówki warzywnej. w międzyczasie 1,5 l wody. dodam, ze obiadokolację jem tak późno, bo spać chodzę około 1 w nocy. błagam, oceńcie. zapomniałam dodać, jestem na R.
#2480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
^^ gratuluje!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,czy mogły byście mi wytłumaczyć na czym polega wasz system odżywiania?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R.
40 min stepperka -I- owsianka ( 4 ł płatków owsianych, 2 ł otrębów żytnich, 1 ł siemienia lnianego, półtorej łyżki pestek dyni łuskanej, starte jabłko, mleko 2%), 4 orzechy laskowe, pół kromki chleba żytniego -II-2 małe bułki wieloziarniste, kawa z mlekiem -III- pół piersi z kurczaka plus rozmrożona marchewka z groszkiem (pół opakowania) wszystko polane połową małego kefiru; jabłko -IV- omlet (2 jajka, papryka żółta i czerwona, serek wiejski) polany połową kefiru -V- 2 kromki chleba razowego z twarogiem lekkim i pomidorem -VI- twarożek 40 min ćwiczeń siłowych BARDZO PROSZĘ O OCENĘ!!! Dziś trochę dużo wyszło (zwykle jem 5 posiłków) ale byłam u koleżanki na wspólnej nauce i nie chciałam się rzucać na chipsy i paluszki dlatego wziełam ze sobą kanapki. I kompuls powstrzymany ![]() Czy ktoś mógłby policzyć ile to wszystko mialo w sumie kalorii???
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie nie jest źle. okołotreningowe nie bardzo, ale na lekkiej redukcji nie jest to aż takie ważne. ale możesz poczytać na temat posiłków przed i po treningu, warto wiedzieć o co chodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za ocenę, dziewczyny
![]() Stanowczo nie ogarniam jeszcze kwestii posiłków okołotreningowych... Wiem, że w obu powinno być białko i węgle. Ale dlaczego w takim razie nie może być wieśniaczek? Przecież to białko... I tłuszczu ani trochę być nie może? Żeby nie było off topu: wczorajsza RRRRRRR Śniadanie: placki owsiane (3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów z żurawiną, jajko, pół banana); kawa z mlekiem 2% 1,5 godziny aerobów (rower+bieżnia) II śniadanie: 2 kromki chleba razowego z sałatą, gotowanym cyckiem kurzym (ok. 100 g), ogórkiem i łyżeczką musztardy Obiad: ryba pieczona w folii (ok. 100 g), ok. 25 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, marchewka, cebula, jabłko, oliwa z oliwek) Podwieczorek: wieśniak lekki + 10 migdałów Dłuuuuuuugi spacer Kolacja: wieśniak lekki z rzodkiewkami i szczypiorkiem. Jak zwykle bardzo proszę o ocenę ![]()
#2488 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
baaardzo, baaaardzo proszę, aby którąś swym fachowym okiem spojrzała..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.