![]() |
#2431 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
W tym momencie wszystko będzie dla ciebie "za dużo" na utrzymanie, bo chudłaś w głupi sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
RRRRR
Śniadanie: grahamka: połówka z 3 łyżkami tuńczyka wsw, pomidorem i papryką; połówka z sałatą, szybką drobiową i ogórkiem; kawa z mlekiem 2% 40 minut siłowych II śniadanie: owsianka (3 łyżki owsianych, łyżka otrębów z żurawiną, potarkowana gruszka, wiejski lekki) 1 godzina aerobów (rowerek stacjonarny+skakanka) Obiad: szklanka makaronu razowego ze szpinakiem (na patelni rozgrzałam łyżkę oliwy z oliwek, podsmażyłam na tym nieprzyzwoitą ilość czosnku, następnie dodałam szpinak mrożony i pół kostki chudego twarogu i udusiłam ![]() Podwieczorek: garść mieszanki studenckiej Kolacja: sałatka z kurczakiem (ok. 100 g gotowanej piersi z kurczaka, mieszanka sałat, pomidor, cebula, łyżka kukurydzy z puszki). Ładnie uśmiecham się o ocenę ![]()
#2433 |
Przyczajenie
|
Wiem, ale już za późno zdałam sobie z tego sprawę.. a co sądzisz o jadłospisie? co powinnam wykluczyc lub czego jest za mało? może masz jakąś radę na tą faze "utrzymania wagi" ? z góry bardzo dziękuje za odpowiedz..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
@RudaAga: najlepiej byłoby dodawać 100-200 kcal tygodniowo do ilości kcal jakie jadłaś wcześniej. Twoja dieta jest beznadziejna, bo nie jesz 2 śniadania=spowalniasz metabolizm od samego rana, a potem jesz słodycze które z tej okazji iść mogą tylko w tłuszcz. Poza tym nie masz w diecie żadnych źródeł białka, właściwie to same węglowodany, cukier i OKROPNE źródła tłuszczy (->margaryna). Poczytaj inne jadłospisy i przypomnij sobie co to takiego białko. Edytowane przez GBR Czas edycji: 2010-05-27 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Przyczajenie
|
Dzisiejsze R
I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, sałatka ( sałata, duży pomidor, świeży ogórek, kurczak, 3 łyżki kukurydzy) + sok wyciśnięty z owoców II Śniadanie : jogurt naturalny ( 150g) + miseczka suszonych moreli, jabłek, rodzynek, orzechów nerkowca Obiad: gulasz na parze, 40 g kaszy gryczanej, sałatka z buraczków Podwieczorek: serek wiejski(150g) z wkrojonym pomidorem, kilkoma rzodkiewkami i połową czerwonej papryki + kromka chleba pełnoziarnistego+ sok wyciśnięty z owoców Kolacja: jajko na miękko, dwa opiekane tosty, szklanka mleka 0,5% I jak??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I wklejam dzisiejsze P (mam niedowage(juz coraz mniejsza ![]() Przed sniadaniem:klasycznie lyzka lnu +szklanka wody Sniadanie:2 kromki chleba pelnoziarnistego slonecznikowego z maselkiem,serek wiejski,kawa inka z mlekiem 2 sniadanie: 2 kromki chleba pelnoziarnistego slonecznikowego z maselkiem,szynka,pomidore m Potem:jablko, acitvia sliwkowa pitna Obiad:pol woreczka ryzu,duzo sosu miesnego,pomidor,2 ogorki kiszone Podwieczorek:2 garsci pestek dyni Kolacja:zurek + kromka chleba pelnoziarnistego (juz nie slonecznikowego ![]() Prosze o ocenke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
No a teraz moje P
![]() śn. kasza manna na szklance mleka z 3 łyżek płatków, na syrop malinowy; 2 kromki razowca z masłem, serem zółtym i pomidorkiem i szczypiorkiem IIśn. podwójna kanapka z razowca z tłustym boczkiem wędzonym przez tatusia, salatą i ogorkiem; jabłko, żelka wąż ob. miska zupy szczewiowej zabielanej z jajkiem; 7 pierogów z mięsem polane skwarkami; jabłko, truelki w czekoladzie p: 3 kawalki drożdżowca z rabarbarem; kubek mleka k: jogurt truskawkowy 250g, garść granoli orzechowej; 2 kromki żytnio pszennego z sałatą i boczkiem jak wyżej kilka garści orzeszków ziemnych solonych i troche włoskich |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Przyczajenie
|
Po I śniadaniu 60 minut gimnastyki i między obiadem a podwieczorkiem 40 minut gimnastyki+ 20 minut rower stacjonarny
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i lampka czerwonego wina. i ...ocenka jakaś??????????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
![]() 1 Kawa z mlekiem , garsc nerkowców serek wiejski z oliwkami , pomidorem, rzodkiewką ![]() ![]() Bułka razowa z szynką, sałatą, pomidorem, ogórkem + jajo Budyń Paula choco ![]() 2. serek danio waniliowy pomieszany z jogurtem naturalnym i 2 garsci Granoli czekoladowej i wkrojonym bananem, kilka orzeszków 3. Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, warzywami orienatlnymi, papryką i cebulą + sałatka żydowska (kilka łyżek) kawałek ciasta jogurtowego 5. sałatka (pomidor, ogórek, sałata lodowa, oliwki ![]() Pudding karmelowy smakija ![]() pewnie wpadnie paczuszka lu Go jeszcze ![]() ![]() Proszę o ocenę ![]()
#2442 |
Wtajemniczenie
|
Moje P '' Przesadziłam z odchudzaniem,mam niedowage'' chociaż mogłabym powiedzieć też że jestem naturalnie szczupła,ponieważ najwięcej ważyłam ok. 52.7
![]() śniadanie; miska mleka 2 % z 2 garściami płatków kukurydzianych, dwie kromki chleba ze słonecznikiem;z pasztetem z indyka i ketchupem; z plastrem sera żółtego niskotłuszczowego( to jest mój ulubiony ser i mam gdzieś to że jest '' niskotłuszczowy '' ![]() ; 1,5 godz. w-f . 2 śniadanie; serek wiejski z kilkoma łyżkami dżemu brzoskwiniowego i kilkoma łyżkami miodu + kilka daktyli+ mandarynka ( trochę za słoodko), pół litra wody cytrynowej . obiad; wielki gołąbek z sosem pomidorowym; 3-4 spoore ziemniaki. deser; 2 rządki czekolady z bakaliami ![]() podwieczorek; serek waniliowy + 2 garści orzechów ziemnych+ garść rodzynek + mały banan. kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem ; z serkiem wiejskim i szczypiorkiem; z plastrem sera niskotł. i warzywami, pomarańcza, kilka cukierków miętowych i kilka łyżek miodu( prosto od pszczółek),herbata. -kręcenie hula hop. po; jako przekąska przed tv orzeszki ![]() Do oceny. Ps. Dzisiaj się zważyłam i waże 46,6 kg. ( tylko niewiem ile odjąć bo ważyłam się w ciuchach, a spodnie, bluzka staniczek robią swoje) dlatego odejmuje od tego jakieś 400g i wychodzi mi 46,2kg. To znaczy że przytyłam 200g ![]()
#2443 |
Wtajemniczenie
|
P P P bo rosnę ( w biodrach
![]() Ś. bieluch naturalny ze świeżym szczypiorem, trzy gofry razowe na słono świeżo wygofrowane, pomidorek taki soczysty i własna rzodkiewa, jabłko z miodem i greckim ŚŚ. dwa gofry jw. z (znowu) krajanką twarogową, solą, pomidorem, inka na mleku, ilka truskawek wyciapanych w maśle orzechowym O. barszcz na golonce z indyka z okraszonymi ziemniakami, warzywami, pół golonki (tata ![]() sok z grejpfruta, eM&eM sy żółte(z dużej paczki) potem czerwone ![]() kilka plastrów jabłka, gruszki, jakieś orzechy (posiaducha z tatą) gałka lodów śmietankowych w pociągu lion nut jabłko P/K miska mlekołaków różnokształtnych waniliowych z mlekiem dojadam mieszanke orzechowo bakaliową(200g) i ide spać, jest mi ciepło i mam otwarte okno ![]() jak tak na to patrze to straszny rozgardiasz tu panuje ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
R pt. cały dzień w domu (bez ćwiczeń):
Ś: owsianka (pół szklanki mleka koziego tj.2,5%, ok. 40g płatków, 3ł otrębów granulowanych, 4ł amarantusa, 2ł wiejskiego lekkiego i 2ł twarogu półtłustego, jabłko) O: 150g gotowanego łososia+ 200g fasolki szparagowej+ sos(jogo nat, łyżeczka musztardy, przyprawy) P: ok.40g orzechów (włoskie, nerkowca, migdały) K: kilka łych wiejskiego lekkiego+ kilka łych twarogu półtłustego (razem ok.200g)+ pomidor, szczypior, przyprawy+ garść czarnych oliwek i jak?
Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2010-05-28 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
UUUU takie słodko-rybne
![]() ś: owsiana (5ł owsianych, 2 otrębów, pół wieśniaka, banan, garść magusi mleczko 3,2) 2ś: kajzerka i kromka mała razowca z masłem, wędlinką drobiową, rzodkiewy , 2 pomidory w trakcie spaceru 2 herbatniczki z nadzieniem kakaowym o: 1,5 dużego ziemniaka, troche makaronu razowego, pół paczki warzyw na patelnie z ziołami, rzodkiewy, filet z morszczuka panierowany deser: capucino orzechowe, 2 herbatniczki z nadzieniem, garść orzechów p: jabłucho i znowu 2 herbatniczki ![]() k: duża buła ziarnista połowa z masłem tuńczykiem i szczypiorem, połowa z masłem indykiem pomidorem i szczypiorem, 5 koreczków śledziowych, rzodkiewy przekąska: garść orzechów i.... 2 herbatniczki z nadzieniem ![]() proszę o ocenkę ![]()
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zadomowienie
|
Witam,
bardzo proszę o ocenę R: śniadanie: owsianka zmiksowana z bananem drugie śniadanie: Activia Danone + jabłko + 2 kostki gorzkiej czekolady obiad: sushi lub kanapka z ciemnego pieczywa, sera żółtego i polędwicy podwieczorek: sałatka kolacja: warzywa gotowane na parze + ryba lub jakieś owoce morza lub sałatka z gotowanego jajka, pomidorów, majonezu light (jedna łyżeczka) i cebuli Edytowane przez Dog-Rose Czas edycji: 2010-05-28 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
P (ed,waga zagrażająca życiu)
I.owsianka (3ł pł,mleko,po łyżce kako,masło orzechowe,miód,siemie)+ja błko inka z mlekiem i dwa ostatnie herbatniczki szkolne,landryna, pół arbuza ![]() II.ogromna grahama pół z masłem orzechowym i marmoladą, pół z masłem orzechowym i miodem,inka z mlekiem,pomarańcz, jogurt/deser :"Dessella" (jakiś twrożek czy cuś z biedrona-pyszny ![]() III.zupa z masą warzw i ryżem, 3ł kus-kus na rosole 2filety z dorsza w panierce z mąki-na oliwie z oliwek micha sałatki z całej marchwi i kuupy świeżej kapusty z 3łychami oliwy z oliwek(tylko dla mnie ![]() deser?drugie pół arbuza IV.grubaśy naleśnik-gigant z bananem obsmażanym w maśle orzechowym i miodzie i polany paulą chco V.jajecznica z dwóch jaj wiejskich z serami (president i żółty) kroma z pasztetem z kurcząt+2całe pomidory i cebulka, ponownie kłaniam się o ocenę ![]() Edytowane przez iziuula Czas edycji: 2010-05-28 o 08:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście zapomniałam- w owsiance było jabłko :P a drugiego śniadania nie jem, po prostu lepiej sie czuje z 4 posiłkami. a obiad bez węgli, bo póki co jak mam dzień zupełnie nic-nie-robienia to nie dodaje ich do obiadu, to mocno źle?
Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2010-05-28 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i lepiej jeść 5 posiłków, żeby podkręcać metabolizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do owocków to arbuz to praktycznie sama woda ![]() ![]() waga rośnie w ogóle?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
j.w. poczytaj o zasadach prawidłowej redukcji ![]()
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2010-05-28 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Jeśli chodzi o śniadanie z białkiem, to czy liczy się mleko do owsianki, czy to za mało? Co do drugiego śniadania, to czy może to być odżywka białkowa? Bo pomiędzy śniadaniem a drugim śniadaniem zazwyczaj ćwiczę... Co do sushi na obiad, to zawsze właśnie robię z brązowego ryżu więc myślę, że jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jeżeli sama robisz i wiesz co tam jest to ok ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() przerażają mnie niektóre dziewczyny na U co liczą rodzynki i niezjedzą po 16jabłka albo nie posmarują kanapki masłem...... Ty masz cudny jadłospis-i ani się waż coś zmieniać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() niewiem czy to jest istotne ale odkąd przeszłam na (powiedzmy) P załatwiam się regularnie (robię k** codziennie rano) a wcześniej jak już wspomniałam załatwiełam się może ze 2razy w tygodniu. jakie mam brać leki na zgagę i jak mam twardy baardzo czuły na ucisk brzuch?? istotne jest ile jem kcal? nie licze bo to mi pomaga w wyjściu z choroby w którj nadal tkwię, i boję się jak zaczne liczyć to wróci wszystko 2xmocniej. co jest lepsze masło czy oliwa z oliwek?? masło orzechowe czy zwykłe masło?? serki topione,dobre są? Baaardzo proszę szczególe (niezwylke inteligętną w moim mniemaniu ![]() znikając,nieprzytomna,kik a,Abigal... bardzo was prosze pomóżcie mi bo jak nie przytyję pójdę na oddział zamknięty na pół roku ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze P (naturalnie chuda)
Śniadanie (5.30): 4 kanapki z maslem, salata, wedlina, ogorkiem, herbata Śniadanie w pracy (7.30): 2 kanapki jak wyzej Śniadanie nr 2 w pracy ![]() Obiad (15.30): ryz, udko smazone, chyba salatka szwedzka Potem wybylam z domku i kupilam skladniki na kolacje ![]() Kolacja (21.00): 3 kromki chleba razowego z nutella ![]() Mam nadzieje, ze juz troszke lepiej niz ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
R proszę o ocenę
śniadanie: owsianka na 0,5% z bananem i jabłkiem II śniadanie: 1,5 kromki chleba pełnoziarnistego żytniego z serem feta półtłustym i pomidorem obiad: gołąbki w sosie ( kupne ze słoika) podwieczorek: 15 fistaszków kolacja: wieśniak z pomidorem Może byc ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.