|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Nie pochwaliłyśmy się jeszcze ważymy 7180 przy 70cm to nam daje 200g na tydzień
![]()
#2462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No myśmy złożyli w żłobku państwowym - i w tego co mówiła właśnie dyrektorka to jeżeli chodzi o wrzesień 2011 to szanse są jak najbardziej. Ja patrzyłam na prywatne - na stronach są zdjęcia i na tą kasę co ściągają to nawet specjalnie edukacyjnych zabawek nie mają, na co ich powinno być jednak stać za tą kasę. Skoro to dla Ciebie nie jest najłatwiejsze to pomyśl jaką frajdę będzie miał Danielek mając mamę przy sobie na tak długi czas. ![]() Państwowy - 115zł opłata stała i do tego 5zł wyżywienie dzienne. ![]() A prywatny widziałam coś koło 700-900zł. ![]() Cytat:
![]() Kropko mam pytanie, bo moje kadry to o kant d... roztrząść - czy jak ja byłam w ciąży na zwolnieniu lekarskim i teraz chcę po macierzyńskim urlop wypoczynkowy wykorzystać to muszę wcześniej zrobić badania lekarskie czy nie?? Czy wogóle przed powrotem do pracy trzeba zrobić badania?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22362324]
Dziewczyny, powiedzcie mi, że schizuję albo że mam rację, cokolwiek, bo nie wiem co robić ![]() Mała 17 września równe 4 miesiące skończyła. TEORETYCZNIE ma czas, ale - ani nie widać, by miała się obrócić z pleców na brzuch lub odwrotnie, chwyta przedmioty, pewnie, ale ten chwyt taki chaotyczny jest, te rączki takie drżące (pisałam wam o tym już niedawno), jak za kolanka się łapała, tak teraz nic, główkę niby prosto trzyma, ale też taka trzęsąca się jest. Ja nie wiem - iść po skierowanie na rehabilitację czy co robić? czekać? Tzn., jeśli czekać, to tylko do końca 5 miesiąca, potem ani sekundy bym nie czekała dłużej...[/QUOTE] Jeśli masz możliwość to umów sie do lekarza rehabilitacji lub do fizjoterapeuty - jesli cos jest nie tak, to wczesnie wykryte nieprawidlowosci mozna w tak mlodym wieku szybko wyprostowac (patrz ja i bartkab). A jesli jest wsyztsko OK (a mam nadzieje ze tak jest) to bedziesz z wiekszym spokojem oczekiwac na postepy Agatki. Tak zrobilabym na twoim miejscu ![]() Margo - wow! gratki za zabki ![]() ![]() Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2010-09-28 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na jedną kobietę tak na logikę nie powinno przypadać więcej niż 3-4 dzieci. A taka pani zarabia min. 2 tys. Plus zusy i podatki - to kosztuje pracodawcę prawie 4 tys. Czworo dzieci to przychód około 3200zł. Przychód, nie zysk. A gdzie jedzenie dla tych dzieci, środki higieniczne? Gdzie czynsz? Cytat:
Już miałam po sufit... ryczałam razem z nim. :/ Zmęczony był i nie dał się uśpić. Zasnął dopiero po 18ej i spał godzinę. Obudził się potem marudny, zjadł i do tej pory jest fajny... dopiero teraz, od rana. ![]() Cytat:
![]() Wielu pracodawców ma takie życzenie. Przepisy tego nie regulują. Ale jest wyrok SN, który mówi, że zdolnym do pracy ma się być w pracy i do urlopu zdolności nie trzeba. Jednakże Twój zakład może nie znać tych faktów i będzie mieć inne zdanie. ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22362324] Dziewczyny, powiedzcie mi, że schizuję albo że mam rację, cokolwiek, bo nie wiem co robić ![]() Mała 17 września równe 4 miesiące skończyła. TEORETYCZNIE ma czas, ale - ani nie widać, by miała się obrócić z pleców na brzuch lub odwrotnie, chwyta przedmioty, pewnie, ale ten chwyt taki chaotyczny jest, te rączki takie drżące (pisałam wam o tym już niedawno), jak za kolanka się łapała, tak teraz nic, główkę niby prosto trzyma, ale też taka trzęsąca się jest. Ja nie wiem - iść po skierowanie na rehabilitację czy co robić? czekać? Tzn., jeśli czekać, to tylko do końca 5 miesiąca, potem ani sekundy bym nie czekała dłużej...[/QUOTE] Spokojnie, już Ty powinnaś wiedzieć dobrze, że to żaden problem nie jest na razie. Odwróci się nagle, z dnia na dzień zacznie i nie przestanie - zapewniam. Daniel nie łapie zabawek wcale. Nie bierze, gdy się poda, rąk nie wyciąga. Za to jak trafi to chwyta. No i na razie niech tak ma. Powoli. Nie wszystko na raz. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tych schematów już się tyle naczytałam,że stworzę swój ![]() patrzę tylko jaka jest reakcja Tośki i to jest dla mnie najważniejsze oczywiście będę lawirować wśród zdrowych rzeczy ![]() Szaja-nie świruj,daj jej czas ![]() moja też się nie przewraca jeszcze,ale widzę,że coś w tym kierunku działa i się wkurza,że nie wychodzi ![]() ![]() moze akurat cwiczy coś innego? no i to ząbkowanie ją dobija,daj jej chwilę odpocząć ja w ogóle nie czytam co i kiedy powinna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22362324] Dziewczyny, powiedzcie mi, że schizuję albo że mam rację, cokolwiek, bo nie wiem co robić ![]() Mała 17 września równe 4 miesiące skończyła. TEORETYCZNIE ma czas, ale - ani nie widać, by miała się obrócić z pleców na brzuch lub odwrotnie, chwyta przedmioty, pewnie, ale ten chwyt taki chaotyczny jest, te rączki takie drżące (pisałam wam o tym już niedawno), jak za kolanka się łapała, tak teraz nic, główkę niby prosto trzyma, ale też taka trzęsąca się jest. Ja nie wiem - iść po skierowanie na rehabilitację czy co robić? czekać? Tzn., jeśli czekać, to tylko do końca 5 miesiąca, potem ani sekundy bym nie czekała dłużej...[/QUOTE] wiesz co, moj Stefek nauczyl sie obracac, ale od jakiegos czasu nie obrocil sie ani razu ![]() ![]() mysle, ze najlepiej wybrac sie do lekarza, po co masz sie zamartwiac, ja bede na kontrolnej wizycie w polowie pazdziernika i tez sie spytam ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2468 |
Konto usunięte
|
A toście mi doradziły - pół tak, pół tak
![]() ![]() ![]() Cały dzień w miarę fajny, drzemka 1,5h, 2h, 1,5h - nie poznaję Agu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22362324] Mała 17 września równe 4 miesiące skończyła. TEORETYCZNIE ma czas, ale - ani nie widać, by miała się obrócić z pleców na brzuch lub odwrotnie, chwyta przedmioty, pewnie, ale ten chwyt taki chaotyczny jest, te rączki takie drżące (pisałam wam o tym już niedawno), jak za kolanka się łapała, tak teraz nic, główkę niby prosto trzyma, ale też taka trzęsąca się jest. Ja nie wiem - iść po skierowanie na rehabilitację czy co robić? czekać? Tzn., jeśli czekać, to tylko do końca 5 miesiąca, potem ani sekundy bym nie czekała dłużej...[/QUOTE] Świetnie Cię rozumiem!Mój też ani nie myśli się przewrócić ![]() Martwi mnie też,że nie śmieje się w ogóle w glos,ani nie kwiczy.Czasami wydaje tylko pojedyńcze dźwięki ![]() Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2010-09-28 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem kupiłam w Rossmanie, taki na każdą pogodę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Do mnie przyjedź ![]() Cytat:
![]() Taki śmiech ![]() Moja 2 razy się tak zaśmiała, ale zawsze to coś ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22362324] Dziewczyny, powiedzcie mi, że schizuję albo że mam rację, cokolwiek, bo nie wiem co robić ![]() Mała 17 września równe 4 miesiące skończyła. TEORETYCZNIE ma czas, ale - ani nie widać, by miała się obrócić z pleców na brzuch lub odwrotnie, chwyta przedmioty, pewnie, ale ten chwyt taki chaotyczny jest, te rączki takie drżące (pisałam wam o tym już niedawno), jak za kolanka się łapała, tak teraz nic, główkę niby prosto trzyma, ale też taka trzęsąca się jest. Ja nie wiem - iść po skierowanie na rehabilitację czy co robić? czekać? Tzn., jeśli czekać, to tylko do końca 5 miesiąca, potem ani sekundy bym nie czekała dłużej...[/QUOTE] No chyba trochę tak ![]() Luiza sporo rzeczy robi później, ale robi i to jest najważniejsze. Poczekaj jeszcze troszkę. Wszystko będzie dobrze ![]() Ostatnio mało gada, ale za to zaczęła się obracać. Dzisiaj obróciła się w łóżeczku i szok. Złapała się szczebelka i zaczęła go szarpać ![]() ![]() Ja też muszę niekapek kupić, bo picie z butli to porażka. Dzisiaj podawałam jej sok łyżeczką i piła, ale ile to czasu zajmuje ![]() Dzisiaj też była duża kupa rzadsza. Nie wiem od czego ![]() Spadam na "Usta Usta".
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba tak jest. Mój też jak zaczął się przewracać, to mniej gada, dużo mniej. Czemu porażka z butli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() nie nadrobiłam, ale: margo- gratulacje dla Ewci ![]() ![]() olivka - to teściowa rzeczywiście jakaś niemądra ![]() szaja - jak już pisałam Agatka to chyba starsza siostra mojej zoasi pod względem ruchowym, moja tez nic... ![]() ![]() co do blizny - moja czerwonawa, czasem zaswędzi i pobolewa jak się napracuje. a kiedy można zacząć ćwiczyć po cesarce? tzn mięśnie brzucha?jest jakiś okres czasu?czy jak przestanie pobolewać?wie któraś? co do ubranek - mój klocuszek chodzi w 68 a i te już niektóre takie akurat, za chwilę przejdziemy na 74 zapewne. kombinezon zimowy kupiłam 80. jutro szczepienie to dowiem się ile waży... u nas spoczko, dzis mala spała prawie cały dzień, chyba przez pogodę. nocki też mogą być, budzi się raz, kolo 2giej, a potem 6.30-7.00. a poza tym jak niektóre mamy- mam zmartwienia związane z brakiem aktywnosci ruchowej.mam nadzije że się poprawi, ale jak czytam o waszych dzieciaczkach i ich postepach to chciałabym aby moja córcia dołączyła do nich ![]() bo tak poza tym to aniołek grzeczniutki i chyba narzekać nie mogę, skończone w sobotę magiczne 3 miechy, ale nie widze zmian zasadniczych poza tym, ze bardziej sie złości jak cos chce i tyle. spadam spac. dobranoc ![]()
#2473 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny.
![]() ja jeszcze z szoku nie wyszłam ![]() marud był przez ostatnie dni, brak apetytu, rzadsze kupsztale, ślinotok i wkładanie wszystkiego co popadnie do paszczy, ale naprawdę w życiu by mi do głowy nie przyszło zębów szukać. sama pokazała ![]() najśmieszniejsze jest to, że dopiero ze 2 dni temu zakumała, że rączki można ze sobą złączyć i razem nimi coś trzymać albo je włożyć do buzi (wcześniej zjadała tylko jedną). ale chwyt trochę niepewny ma, a wszystkie gryzaki jakieś takie nieporęczne, grube, więc zażera pluszową grzechotkę z ikei - czerwonego hipopotama. przyszedł dziś śpiworek na zimę, który udało mi się upolować na all, a małż z Wro przywiózł kombinzon, który teściowa kupiła w coccodrillo. słabo mi się zrobiło na widok ceny na metce. jak sobie pomyślę, że mała miałaby go z jakiegoś powodu (np że będzie za duży) nie założyć ani razu, to mi słabo jeszcze bardziej ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-09-28 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Nie pisałam przez kilka dni, bo dopadło nas choróbsko ![]() ![]() ![]() ![]() Co do przekręcania się z pleców na brzuch i odwrotnie to Wojtek też ma z tym problem, jeszcze się mu nie zdarzyło żeby tak zrobił ![]() ![]() ![]() Dziś pierwszy raz spróbowaliśmy zupkę, 4 łyżeczki na początek żeby sprawdzic czy się przyjmie i się chyba przyjeła ![]() ![]() Kurcze Wojtek ostatnio jakiś taki marudny jest a zazwyczaj był spokojny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2475 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22362324]
Mała 17 września równe 4 miesiące skończyła. TEORETYCZNIE ma czas, ale - ani nie widać, by miała się obrócić z pleców na brzuch lub odwrotnie, chwyta przedmioty, pewnie, ale ten chwyt taki chaotyczny jest, te rączki takie drżące (pisałam wam o tym już niedawno), jak za kolanka się łapała, tak teraz nic, główkę niby prosto trzyma, ale też taka trzęsąca się jest. Ja nie wiem - iść po skierowanie na rehabilitację czy co robić? czekać? Tzn., jeśli czekać, to tylko do końca 5 miesiąca, potem ani sekundy bym nie czekała dłużej...[/QUOTE] daj jej jeszcze troszkę czasu, będzie ok. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22366385] Cały dzień w miarę fajny, drzemka 1,5h, 2h, 1,5h - nie poznaję Agu ![]() u nas dziś dwie drzemki- 3h i 4h. ![]() A co to jest Vibusrcol? ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
szaja myślę że spokojnie możesz poczekać, jak już dziewczyny pisały nie wszystko naraz. Kornelcia skończyła 5 miesięcy w piątek i też się jeszcze nie przewraca. Oczywiście się tym martwiłam i rozmawiałam przy szczepieniu z pediatrą i powiedziała mi że przede wszystkim z dzieckiem jest wszytsko ok każde rozwija się w swoim tempie. Np zabawki ślicznie łapie, pięknie się do siadu podciąga, ale na brzuszku od początku nie lubiała leżeć dopiero od 2-3 tyg jej to bardziej pasi- a odkąd ma nową matę- może to zbieg okoliczności- zaczęła się wyginać na bok i już do obrotu niewiele brakuje. Więc obserwuj małą ale daj jej czas- chyba że jesteś baaardzo zestresowana to idź na wizytę, ale ja by poczekała- nic na siłę każde dziecko ma swój tok rozwoju a schematy to tylko schematy.
blizna po cc czerwona- ale zaniedbałam smarowanie maścią bo jakoś od początku wiedcznie zapominałam, albo padałam na pysk ze zmęczenie i już mi się nie chciało- a teraz to nie wiem czy jest już sens czy to coś da. Boję się że taka już zostanie choć jest cieniutka- byłam pięknie zszyta, ale i tak lepiej jakby jej nie było widać ![]() Mała dziś przy kąpaniu zalała pół sypialni- chyba zacznę coś podkładać pod stojak ![]() A właśnie zastanawiałam się kiedy jakieś zabawki do kąpania- chyba jak będzie sama siedzieć?czy wcześniej? A jak maluszki do spania ubieracie? Ja od kilku dni pod pajaca zamiast krotkiego body to z długim rękawkiem ubieram. Wkładam do śpiworka i kocyk na to. Na razie nie używam kołderki bo chyba jeszcze za mała jest. _paula_ super że już lepiej z Wojtusiem ![]() My też się przeziębiliśmy tzn zaczął mąż przeszło na mnie a skończyło się katarkiem u Korni, ale już katarek przechodzi- na szczęście obyło się bez temp i bez gardełka tfu tfu tfu... żeby nie zapeszyć bo coś tam jeszcze z noska odciągamy kilka razy dziennie. Mam nadzieję że to że ją cycem karmię coś pomogło no i mała pije codziennie trochę wody z sokiem z malin- sama robiłam-jedyne co mnie w tym wkurza to to że sok z cukrem niestety:/ A i jak miała katarek dawałam na pieluszkę którą miała pod główką kropelkę takich kropli "oilbas" żeby się jej lepiej oddychało i zadziałało ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- margo no moja generalnie wykazuje brak zainteresowania gryzakami choć już różne kupiłam- jakoś jej nieporęcznie, natomiast namiętnie przeżuwa uszy, ogony, skrzydełka wszystkich zabawek- ale jej przysmakiem są własne palce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22369622]daj jej jeszcze troszkę czasu, będzie ok.
![]() u nas dziś dwie drzemki- 3h i 4h. ![]() A co to jest Vibusrcol? ![]() tak, regularne ceny coccodrillo powalają. ![]() Viburcol to takie homeopaty na stany niepokoju u niemowlat i dzieci ![]() http://www.*******/leki/p5023-Viburc...tum_Viburcol_N |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22369924]to skuteczne?
![]() zalezy czy wierzysz w homeo czy nie ![]() Dawałam Blance jak zabkowala, ale jakis wielkich efektow nie widzialam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Konto usunięte
|
Lea, u nas w takich sytuacjach tak. Tzn. ja to 3 razy dałam w sumie, raz po szczepieniu na wieczór, mała nie mogła kompletnie zasnąć, dzisiaj też i raz dawno temu też chyba po szczepieniu. Dla mnie bez sensu by mała się męczyła (półtorej godziny tarcia oczek, płakusiania, rozpaczliwego gmerania w buzi), a tak - po 5 minutach usnęła.
Olivko, JAK ty małą ubierasz do spania??? Body, pajacyk, śpiworek i koc??? ![]() U nas temp. 20-21 stopni. Mała śpi w pajacu w śpiworze zapiętym tylko w nóżkach, ew. gdy nie mam czystego pajaca daję body z długim i skarpetki. Agu wstaje cieplutka. A nie wierci się nocą, nie rusza się, więc też nie dogrzewa się dodatkowo. Idę spać. Ograłam paru graczy w literaki na dobranoc, hehe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
No tak tylko że u mnie w nocy sporo zimniej. niestety na razie mieszkamy u teściów a jeśli chodzi o grzanie to temat sporny i u nas w nocy zimno. Na 20 stopni nie ma szans jak nie dogrzejemy- więc jest 18 19. A wlaśnie nam się kur* dmuchawa zepsuła ale się naprawić nie da i musimy kupić ale to dopiero w czwartek. Śpiworek taki bez rękawów. Mała nigdy nie wstaje zgrzana, ale kurde może faktycznie przesadziłam
![]() Chyba jutro zrobię M suszenie głowy niech sprawę z tatą załatwi- w końcu jego ojciec- bo ma dość dogrzewania dmuchawą. Na prawdę czasem stwierdzam że im więcej ludzie kasy mają tym się bardziej skąpi robią tam gdzie nie trzeba:/ Zmykam bo mąż już poszedł spać a ja dalej wiszę na necie.
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-09-28 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
margo
![]() Co do teściowych to ja chyba wolę się nie wypowiadać, nie wiem czy ta głupota jest wrodzona czy przychodzi jak zostaje się już teściową? ![]() ![]() Zawsze najłatwiej pocieszać innych, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie a jak chodzi o nasze to wiecznie się zamartwiamy i porównujemy ![]() ![]() Czy orientujecie się czy są już w sprzedaży zimowe kolekcje kozaków i płaszczy? ![]()
#2483 |
Zakorzenienie
|
Szaja - ja mam Vuburcolu 3 czy 4 opakowania w lodówce
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22369924]to skuteczne?
![]() I to jest właściwa odpowiedź. ![]() Cytat:
Mała nie jest gorąca? Nie ma wilgotnego karku? Zima idzie, jak ją przegrzejesz to Ci będzie chorowała do wiosny. Cytat:
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22370139] Idę spać. Ograłam paru graczy w literaki na dobranoc, hehe ![]() ![]() ![]() Chciała się widocznie odegrać. ![]() Swoją drogą grając w literaki to mogłaby się nawet z przypadku trochę pisowni polskiej naumieć. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Zakorzenienie
|
Lusia nie umie pić z butelki. Gryzie smoczek. No czasaaaami jej się uda załapać i wtedy się napije
![]() Przez te zęby śniło mi się, że u Lusi też 2 znalazłam ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22370139] Idę spać. Ograłam paru graczy w literaki na dobranoc, hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Masz rację ![]() Dzień dobry.....taki sam jak wczoraj......buro i pada. Nocka koszmar, co 2 godziny pobudka i tak od 20 ![]() Wychowawczego mąż wczoraj nie załatwił, bo jakaś guła mu nie dała papierów do wypełnienia za zeszły rok jeszcze. Musi dzisiaj jechać, a tam stania na godzinę ![]() Piszę co jest potrzebne do wychowawczego: PIT 11 za 2009 i 2008 ( jeśli idziemy na urlop we wrześniu lub październiku), dowód osobisty, zaśw. z urzędu skarbowego za 2009, ZUS- zaśw. , że były opłacane składki przez pracodawcę, zaśw. od pracodawcy, że udzielił urlopu i, że pozostaje się w stosunku pracy co najmniej 6 m-cy. Tak odnośnie ortografii. Nigdy nie miałam z nią problemów, a teraz zdarza mi się coś źle napisać. Wszystko przez różne fora, na których są taaaaakie byki i sie utrwalają, a ja jestem wzrokowcem ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-29 o 07:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Są, np. w ccc, a co do płaszczy to bodajże w carry już widziałam. Ja stamtąd kurtkę mam, długą taką, lubię ją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agu biega ![]() Nie martw się - swego czasu sprawdzałam zeszyty, chyba druga klasa podstawówki to była. Gdy po raz piętnasty ujrzałam "ktury", to poszłam się koleżanek spytać, jak to się pisze ![]() 3 dzień ciągle mocno leje i cholernie wieje, przeca *******ca dostanę jak z małą nie wyjdę dzisiaj ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Orbis ogłosiło upadłość. Szok, taka firma, którą pamiętam od zawsze.
#2488 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stefanek mial tak samo na poczatku, polozna kazala mi klasc go na druga strone do lozeczka, brac do odbicia na druga strone i karmic druga reka, pomoglo ![]() Stefanek jest jeden dzien mlodszy od Wojtusia a wciaga juz zupki i owocki od 2-3 tygodni, a moze ja przesadzam?? ![]() Cytat:
![]() u nas w nocy na dworzu juz 5 stopni, brrrrrr a na noc ubieram go w pajacyka, spiworek bez rekawkow i kolderka cienka ![]() Cytat:
![]() ===================== u nas nocka w miare, krotkie dwie pobudki kolo 1.00, smok w papusie, na drugi boczek i sen do 4.30, mleczko i sen do 7.30, gadulanie przez pol godzinki i znowu przysnal z malzem, dzisiaj pocwicze troche z malym przewracanie, bo faktycznie jak przewracal sie bez problemu wczesniej, tak teraz juz nie pamietam kiedy tak robil ![]() ![]() lece na 10.00 na aerobik, potem zaliczymy spacera, dzisiaj ostatni dzien slicznego slonka i ciepelka, potem ma caly weekend i kolejny tydzien lac ![]() zycze wam udanego dzionka bez marudkowania ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- o mamo, niezle
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22370139]Lea, u nas w takich sytuacjach tak. Tzn. ja to 3 razy dałam w sumie, raz po szczepieniu na wieczór, mała nie mogła kompletnie zasnąć, dzisiaj też i raz dawno temu też chyba po szczepieniu. Dla mnie bez sensu by mała się męczyła (półtorej godziny tarcia oczek, płakusiania, rozpaczliwego gmerania w buzi), a tak - po 5 minutach usnęła. [/QUOTE] U nas też działa a ja w homeopatię nie wierzyłam ![]() Dzisiaj nocka straszna, mała ciągle popłakiwała, prawie wogóle nie spałam. Po prostu padam, do tego nad ranem zaczęło mnie boleć gardło i bark - chyba mnie przewiało. ![]()
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też ciężka nocka. wczoraj w dzień był marud, bo co ją uśpiłam w łóżeczku turystycznym, to za chwilę był płacz. w końcu pospała na klacie. myślałam, że jak w dzień niedużo snu złapała, to nocka będzie fajna (poprzednia - 3.10, 6.30. pobudki), a tu doooopa. położyłam po 20, wybudziła się z płaczem o 20.45. to była pobudka pt. mamo i cycku - gdzie jesteście?. kolejna pobudka o północy i co 2,5h do rana. o 6.30 koniec spania. teraz po karmieniu i zabawie uśpiłam przed chwilą, zostało mi więc pewnie jakieś 20 minut dla siebie. cyborga normalnie mam w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.