Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 16:44   #2461
fasolka73
Rozeznanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

tu jeszcze o tym foteliku ramatti
http://www.metacafe.com/watch/275371...samochodowych/

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Jest wart polecenia, bo za tak wzgl ędnie mała cenę jest bezpieczny, bo firma przeprowadziła crashtesty (są z nich filmy na ich stronie), dużo też czytałam o nim na forach, bardzo sobie go polecali i cenili.
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 16:48   #2462
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Tak sobie Was ciągle podczytuje i pomyślałam, że może znów spróbuję się wkręcić...
Chciałam pocieszyć megi że Michaś też nie ma ząbków jeszcze... Chociaż nie wiem czy się coś nie szykuje bo ostatnio jest jeden wielki ryk, jęk i marudzenie, budzi się w nocy z krzykiem po czym zasypia....

Asiulek przyłączam się do żądania Twojej wizyty u lekarza... Ja mam do Ciebie najbliżej więc jak się nie podporządkujesz to mimo śniegów, zasp i masakry na naszych drogach pojadę do galerii (bo nie wiem gdzie mieszkasz a po tych groźbach pewnie mi nie powiesz) i siłą Cię zaciągnę
Wercia śliczna i MĄDRA i nic jej nie jest. Michaś nie siedzi, nie raczkuje, nie gada, dziś pierwszy raz zrobił dziadkowi a potem pani w sklepie papa...

Nocnik mamy zwykły.
Fotelik ramatti venus ale jeszcze nie używamy bo moja chudzinka 3 grudnia miała 7900g i jeszcze jeździ w ramatti mars.

Sanek nie kupujemy na razie, Misiek nie siedzi i chyba to nie jest dobry pomysł jeszcze. Może kiedyś pożyczymy od starszego kuzyna na próbę. Póki co dajemy radę wózkiem po śniegu

Zupki gotuję i Mały się nimi zajada. Problem mam z jedzeniem owoców bo za nic w świecie nie chce...

Dzieciaczki macie śliczne i Mądre...

No i tyle było pisania Misiek się obudził...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 16:49   #2463
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dziękuję za głosy

Jedziemy na kawkę do kuzynki tz. Jej mężuś miał 3 tyg temu operację, wycieli mu żołądek bo po 2 mc badań doszli do wniosku że tylko to mu życie przedłuży przy tym nowotworze, i w piątek przyszły wyniki tego żołądka że nie miał raka

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 17:03   #2464
yoonka
Rozeznanie

dziekuje za troske drogie mamusie
Tosieńka na razie trzyma sie niezle, ma 37,6 caly czas... przed snem dam jeszcze raz ibum i zobaczymy jak bedzie w nocy. z nochalka jej cieknie... albo zabki albo wirus... troszke jest marudna, ale nie jakos wyjatkowo jak na te pore...

ja czasami gotuje obiadki, a czasami mamy kupne.

Tosia zachwycona misiem - oczywiscie nie wytrzymalam i dalam jej juz teraz... pod choinke go wrzucimy i tak :P ale niech sie bawi teraz
Stary 2010-12-13, 17:25   #2465
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
w piątek przyszły wyniki tego żołądka że nie miał raka
nie, no koszmar.... To co, oni złą diagnozę dali i niepotrzebnie mu żołądek wycięli?Szok...

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
Tosieńka na razie trzyma sie niezle, ma 37,6 caly czas... przed snem dam jeszcze raz ibum i zobaczymy jak bedzie w nocy. z nochalka jej cieknie... albo zabki albo wirus... troszke jest marudna, ale nie jakos wyjatkowo jak na te pore...

Tosia zachwycona misiem - oczywiscie nie wytrzymalam i dalam jej juz teraz... pod choinke go wrzucimy i tak :P ale niech sie bawi teraz

ZDRÓWKA TOSI ŻYCZĘ!!!!
U nas co dopiero katar przeszedł....
(zestaw: katarek, maść majerankowa, pulmex,vitC już na stałe zagościł u nas )

A moja Hania najchętniej jadłaby tylko cycusia, no i może jeszcze chrupki kukurydziane i chlebek wasa, ten chrupki... Słoiczki, lub moje gotowane zupki je tak sobie.... Ale cycuś....Och, to się rzuca jakby wieki nie jadła.
Stary 2010-12-13, 17:36   #2466
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

dużo zdrówka

ja gotuje Maćkowi obiadki czeas też podaje kupne

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Dziękuję za głosy

Jedziemy na kawkę do kuzynki tz. Jej mężuś miał 3 tyg temu operację, wycieli mu żołądek bo po 2 mc badań doszli do wniosku że tylko to mu życie przedłuży przy tym nowotworze, i w piątek przyszły wyniki tego żołądka że nie miał raka
normalnie brak słów

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

lindsley super że wpadłaś przybywaj do nas częściej
Pokaż Michasia
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 17:44   #2467
P0P70
Zakorzenienie

My dzisiaj zrobiliśmy eksperyment. Moje dziecko ciągle trzyma palece w buzi i nic nie che robić. Ani pa, pa ani kosi ani cześć ani hej, ani jak duża urosnę. Nic tylko te rączki w buzi. Więc jako wredna matka założyłam jej rękawiczki i aby nie ściągnęła ich zakleiliśmy taśmą. I co? Dziecko wszystko umie pokazać.
A najfajniej się samochodzikami bawi. Takimi resorakami. Trze je o podłogę (tak aby nakręcić) i puszcza a one same jadą. Uwielbia te samochody. Ale nie ma nadal pojęcia gdzie misio ma uszko, czy nosek.

lindsley - Ty to się wkręcaj tutaj jak najczęściej. Zawsze im nas więcej tym weselej. No i zdecydowanie powinnaś iść i nakopać Asiulce od nas wszystkich

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 17:45   #2468
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wiecie że odkąd Darusia pojawiła się u nas (czyli od 2 wątku na poczekalni) to za każdym razem jest na pierwszym miejscu jeżeli chodzi o ilość wiadomości?
Fakt ze bardzo często są to krótkie wpisy ale jak ich dużo.
Bez niej to chyba byłybyśmy chyba w pierwszej części
to fakt
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-13, 17:47   #2469
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za głosy

Ale masakra, aż strach się oddać w ręce lekarzy... Będzie ich sądził?

Cytat:

Zdrówka dla Tosi

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

lindsley super że wpadłaś przybywaj do nas częściej
Pokaż Michasia
Dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PIC03214.jpg (42,8 KB, 43 załadowań)

Michaś
Stary 2010-12-13, 17:48   #2470
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A mnie TZ wkurza od dłuższego czasu... np dzisiaj poszedł do sklepu po mleko, mały pije bebiko i oczywiście nie mógł normalnie go kupić... wymyślił że kupi mleko garniera.............. i nie rozumie że tak o nie można zmieniać mleka, jak to stwierdził, pierwsze raz słyszę...
moj tż ostatnio doprowadza mnie do szału oni są irytujący
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-13, 17:50   #2471
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lindsley - Ty to się wkręcaj tutaj jak najczęściej. Zawsze im nas więcej tym weselej. No i zdecydowanie powinnaś iść i nakopać Asiulce od nas wszystkich
Postaram się

Asiulek a pracujesz jutro? Bo jak się uda wyrwać z domu i auto odkopać to będę przejeżdżać niedaleko Copernikusa

Michaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 17:50   #2472
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dzięki
Michaś prześliczny jejciu ależ on ładny
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-13, 17:54   #2473
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Michaś prześliczny jejciu ależ on ładny
Dziękujemy

Michaś
Stary 2010-12-13, 18:15   #2474
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Zmień kwiatom miejsce a suszarkę zastawiaj na czas Twojej nieobecności. W czasie siku się nie zorientuje że można do niej iść
W czasie siku może i tak gorzej jak cos wiecej

No wiec kwiatow nie mam gdzie przestawić. Moze wydaje się to nierealne ale tak jest!! gdziekolwiek przestawie (do innego pomieszczenia) to albo zatarasują przejście albo nie będzie można otworzyć jakiejś szafki. Nie ma takiej opcji. A wyzej też nie mam gdzie ich postawić bo mam bardzo malo mebli i wszystko zajęte przez sprzęty. Tak wiec nie zawsze wszystko jest takie latwe.
A zastawić suszarkę... hmmm... tylko czym?? krzeslami? to dla niej zaden problem ja tam wolę dmuchać na zimnę i jak znikam na jakiś czas to wkladam ją do lóżeczka. Chyba przez 5 czy 10 minut krzywda jej się nie dzieje. Tym bardziej, że nie placze.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asia jak jak wychodze to mala tez w lozeczku jest, nigdy jej nie zostawiam samej zawsze ktos z nia musi byc w pokoju a jak nie ma to wychodze na chwile tylko amala jest w lozeczku juz kiedys o tym byla mowa, ania pisalas ze u ciebie nie ma rzeczy gdzie mala moglaby krzywde sobie zrobic i jest duzo przestrzeni ale nie u wszystkich tak jest.
Dokladnie...

Cytat:
Darusia - ja tego sklepu nie lubię bo tam przeważnie 99% to chińszczyzna i to taka absolutnie badziewiasta. Produkowana przy wyzysku pracowników i nie przestrzegając żadnych przepisów. I ogólnie chińszczyzna nas zalewa a nasz przemysł pada. I narzekamy że nasi bliscy nie mają prac a gdzie mają pracować jak wszyscy chińszczyznę kupujemy. Więc ja mówię NIE chińskim wyrobom. I bardzo często płacę dużo drożej za coś co jest polskie. Np. bombki. Mogę kupić tanie Chińskie a kupuję tylko Polskie.
Popieram!! Tylko wiem też, że niestety nie każdego stać na takie rzeczy polskie. I cóz ma wtedy zrobić? Taka nasza rzeczywistość... Dlatego jeśli ktoś tam kupuje to nie mam nic przeciwko, ja sama staram się unikać tych sklepów. Mam wrażenie, że co się tam dotknie to zaraz się rozpadnie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
madziwniaaaaaaa, mamy ten wątek kulinarny???

to mnie pocieszyłyście, że nie tylko ja lecę na słoiczkach, ale przydałoby się może jakieś urozmaicenie, jedzenie rączkami czy coś...
Ja do niedawna też jechałam TYLKO na słoiczkach. Od 4 dni daje swoje. I nawet malej zasmakowaly. Wreszcie się przełamalam i coś upitrasilam

Cytat:
Asiulek przyłączam się do żądania Twojej wizyty u lekarza... Ja mam do Ciebie najbliżej więc jak się nie podporządkujesz to mimo śniegów, zasp i masakry na naszych drogach pojadę do galerii (bo nie wiem gdzie mieszkasz a po tych groźbach pewnie mi nie powiesz) i siłą Cię zaciągnę
Wercia śliczna i MĄDRA i nic jej nie jest. Michaś nie siedzi, nie raczkuje, nie gada, dziś pierwszy raz zrobił dziadkowi a potem pani w sklepie papa...

Yyyy... obiecuję, udam się wreszcie

Cytat:
Ale nie ma nadal pojęcia gdzie misio ma uszko, czy nosek.

A u nas odwrotnie. Nie robi kosi-kosi, papa itp a pokazuje nosek u misia

No,no... Ty już jej nie podkręcaj...

Cytat:
Postaram się

Asiulek a pracujesz jutro? Bo jak się uda wyrwać z domu i auto odkopać to będę przejeżdżać niedaleko Copernikusa
Pracuję, pracuje Ale... nie pamiętam w jakich godzinach

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 18:51   #2475
P0P70
Zakorzenienie

MAdziaPL- faktycznie jakaś masakra z tym żołądkiem. Co prawda jak mi robili CC to się pytałam czy by przy okazji 1/2 żołądka nie wycieli.

Lindslej - fajnego przystojniaka masz.

Stary 2010-12-13, 18:57   #2476
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dziewczyny spodobały mi się sanki,tylko cena trochę wysoka
ale biorąc pod uwagę że sanki są na wiele latek to chyba się zdecyduję
http://allegro.onet.pl/sanki-adbor-p...364431407.html

i nikt mi nie odpowiedział z ząbkami mają dzieci dużą przerwę między jedynkami???

Linsley Ty się nie czajnikuj tylko pisz,Michaś cudny

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
MAdziaPL- faktycznie jakaś masakra z tym żołądkiem. Co prawda jak mi robili CC to się pytałam czy by przy okazji 1/2 żołądka nie wycieli.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 18:58   #2477
P0P70
Zakorzenienie

TylkoOliwka - sanki super.

Stary 2010-12-13, 19:14   #2478
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Lindslej - fajnego przystojniaka masz.
I co odpowiedzieli
Dzięki

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dziewczyny spodobały mi się sanki,tylko cena trochę wysoka
ale biorąc pod uwagę że sanki są na wiele latek to chyba się zdecyduję
http://allegro.onet.pl/sanki-adbor-p...364431407.html

i nikt mi nie odpowiedział z ząbkami mają dzieci dużą przerwę między jedynkami???

Linsley Ty się nie czajnikuj tylko pisz,Michaś cudny
Dzięki
Tutaj http://allegro.pl/borowka-sanki-racz...333466166.html są bez śpiworka za to z fajną rączką...

Co prawda już od 3 m-cy mówię, że chyba ząbki Michasiowi idą ale teraz chyba faktycznie... Całą kąpiel maltretował delfinka, przytargał go ze sobą do pokoju, nawet podczas karmienia miał go pod ręką a teraz w łóżeczku chyba tylko dlatego nie płacze że w buzi ciągle ma biednego delfinka Chyba ciężka noc przed nami... i delfinkiem

Michaś
Stary 2010-12-13, 19:15   #2479
fasolka73
Rozeznanie

Michaś jest taki słooodki, taka kruszynka do zacałowania

A takie sanki? Mnie się podobywywują
http://allegro.onet.pl/sanki-metalow...365910582.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 19:33   #2480
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Michaś jest taki słooodki, taka kruszynka do zacałowania

A takie sanki? Mnie się podobywywują
http://allegro.onet.pl/sanki-metalow...365910582.html
fajne te saneczki pokazałyście bardzo podobne tamte bez śpiwora tez by tyle kosztowały pewnie,chciałam juz komplet kupić.

Linsley to sate same sanki tylko bez śpiworka,firma adbor a tam się nazywa borówka bo wlaściciel ma Borowiecki,to jest mój klient ominie mnie koszt przesyłki.

pokaż delfinka
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 19:40   #2481
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Wiesz co, ja nie jestem znawcą w tej dziedzinie, i moja Wercia nie ma jeszcze gornych jedynek ale pamiętam jak to było u mnie (z opowiadan mamy ). I ja jak bylam mala to mialam ladne rowniutkie zabki, jeden przy drugim. Wszyscy podziwiali. A potem pojawił się problem bo jak wypadły mleczaki to stale nie chciały się mieścić. I dentysta wlaśnie mowil, że lepiej jak dzieci maja przerwe miedzy ząbkami.
To tyle co wiem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-13, 19:48   #2482
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja jej raczej nie zostawiam samej, tzn jedynie na moment. Bo przeważnie w pokoju jest coś niebezpiecznego. I tak np dwa kwiaty w doniczce stoją na podlodze i ni cholery nie mam ich gdzie przestawić. Do lisci na razie nie sięgnie ale lapie za doniczkę i chce ją przewrocić. Poza tym przewaznie w tym pokoju jest suszarka z praniem taka rozkladana. i ona tez uwielbią się za nią łapać i szarpać. Kiedyś by przewróciła. A jej też nie mam gdzie przełożyć. Przedpokój wąziutki, drugi pokój malusi, że nie ma opcji, do lazienki tez nie wlezie... tak więc nie mam wyboru. jak wychodz np. do ubikacji to zostawiam ją w łóżeczku.
No to dobrze ze na moment , bo najgorsze jak ktoś wkłada do wyrka i idzie np obiad gotować . a kwiatów bym się pozbyła , bo i tak jak mała skuma to bedziesz miała powywalaną ziemie na podłoge . Albo dała komuś na przechowanie .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asia jak jak wychodze to mala tez w lozeczku jest, nigdy jej nie zostawiam samej zawsze ktos z nia musi byc w pokoju a jak nie ma to wychodze na chwile tylko amala jest w lozeczku juz kiedys o tym byla mowa, ania pisalas ze u ciebie nie ma rzeczy gdzie mala moglaby krzywde sobie zrobic i jest duzo przestrzeni ale nie u wszystkich tak jest.

Izazula to sa te gąbkowe naklejki.
Mieszkałam w mieszkaniu 50m i też nie zostawiałam w łóżeczku . A nie raz ja byłam w kuchni a Szymek w pokoju.

Cytat:
Biedna Tosieńka.

A ja jestem po 2 godzinach zabawy z Oliwką bo babcia tylko na chwilkę poszła do biedronki. Ona codziennie musi tam iść i spędza tam ponad godzinę. Nie mam pojęcia co tam można tyle czasu oglądać. A dzisiaj też poszła do sklepu wszystko po 5 zł. Ja strasznie nie lubię tego sklepu ba tam potworne chińskie badziewie. Już kilka razy coś tam kupiła to TZ kazał jej iść i zwrócić. Dzisiaj też coś przytargała ( taką choinkę świecącą do powieszenia w oknie). Więc od razu jej powiedziałam że ma ją zabrać do siebie.
A teraz mała śpi.
My mamy już ustalony dzień. Oliwka śpi 2 razy w dzień (po godzinie) około 10 i około 15. No i w nocy od 20 do 6-tej. Nie zasypia sama. Usypiamy ją. Ktoś musi się z nią położyć na dużym łóżku, zaśpiewać jej kołysankę i mała śpi po paru minutach. Przekładamy wtedy do jej łóżeczka. I tak jest codziennie. Oczywiście zdarzają się anomalie.
Ja też nie trawie tych sklepów i ich badziewia. w 5-10-15 nie kupuje bo poprostu mi się te rzeczy nie podobają . nic od nich nie mam

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
tak trochę poczytałam sobie w necie o tych kryształkach i wiem skąd taka róznica w cenie. Po prostu w ich sklepach ta biżuteria jest w całości przez nich zrobiona, natomiast np na allegro można kupić robione z komponentów swarowskiego, bo oni np te kryształki to hurtowo sprzedają a ci co kupują potem sprzedają na sztuki np 10zł kryształ, do tego te srebrne mocownia itp i mamy za 20zł zrobione np kolczyki

I pisz częściej , bo co Twój post to klikam

z tego co wiem można. Można szczepić od samego początku to wtedy są 4 dawki, po 6 mieisącu to będą 3 dawki, jak zaczniesz po roku to chyba 2, a jak później to tylko jedna - tak z głowy piszę bo gdzieś ulotka o tym mi się zapodziała.

Witamy

Ty też musisz częściej pisać

to jak zamówię to takowego będę szukać

Mój też nie je domowych obiadów, jak na razie to mleko, słoiczki plus deserek, nawet kaszki już nie chce.

świetna

te magnetyczne to kupiłam siostrzeńcowi, bardzo fajne są, bo takie jakby gumowe i można je gryźć. Fajne też są też klocki Fishera, http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...367454375.html Mały dostał takie na mikołaja, od nas też miał takie dostać ale już dwa takie zestawy to za dużo :d

A mnie TZ wkurza od dłuższego czasu... np dzisiaj poszedł do sklepu po mleko, mały pije bebiko i oczywiście nie mógł normalnie go kupić... wymyślił że kupi mleko garniera.............. i nie rozumie że tak o nie można zmieniać mleka, jak to stwierdził, pierwsze raz słyszę...
A klikaj .
Znajdz mi jakąś stronkę gdzie łopatologicznie wytłumaczone jest jak ładnie sobie róż na dzioba nałożyć

Cytat:
to ja chyba wlaśnie taki mam-na pewno nie jest typowo niebieski, bo mialam do niego dokupiona niebieska gondole i roznila sie od torby i teraz spacerowka pasuje z torba kolorystycznie

babki, jakie kupujecie nocniki-zwykle czy takie z orkiestra, brawami i innymi cudami, bo nie wiem czy warto inwestowac

i jeszcze jedno -wiecie cos o tym fotelikach http://allegro.pl/ramatti-formula-cl...346427240.html ?
ja mam zwykły a fotelik bardzo fajny , fajne sa te pasy

Cytat:
te dzwiękowe czasami mogą dziecko wystraszyć jak w skupieniu siusiu zrobi.
Ja mam z Ikei, i moim zdaniem jest idealny, bo wygodny do siedzenia, wysoki przod co wazne przy chlopcach, i ma podgumowany dol to sie nie przesowa http://produkty.ikea.pl/p11841/nocnik
My mamy ten z ikea też

Cytat:
Dziękuję za głosy

Ło matko cały mu wycieli ?

Dziewczynki klikać tu na linka he he

Zasypało mnie znowu teściowa już w szpitalu ma mieć operacje kolana , wstawianą proteze stawu kolanowego , teraz ją chyba tną dopiero mimo tego ze jest tam juz od rana . Do szpitala mamy 70km a pogoda nie sprzyja
Stary 2010-12-13, 19:58   #2483
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam Wikusie ze ŚW.Mikołajem
Ps. Oczywiście próbowała mu ściągnąc brode
edit: no to jadam syf, a syf jest prawie wszędzie. Nawet w puzzlach piankowych które większośc dzieci zajadała namiętnie. Kiedyś nie było to tak naświetlane, ludzie żyli po 80-100 lat a teraz tak na wszystko chuchają dmuchają i ciężko jest do 60-tki dobic.
Oj mój to by w ryk uderzył u Mikołaja(swojego imiennika zresztą) fajne zdjęcie takie klasyczne
Ludzie zyli tyle bo właśnie jedli naturalnie to tzw. Przedwojenny materiał
[QUOTE=anakazar;23740025]
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pewnie,że da się uniknąć chemii tylko trzeba chcieć

ania klikam,a wy dziewczyny klikajcie na psiaki,bo już tylko tydzień akcji został
Klikam codziennie z dwóch lapków bo tylko raz dziennie można
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny może kupujcie jakieś klocki dla dzieci?a jak tak to jakie?bo Nina jak jest z moimi siostrami to te wyciągną kosz z klockami i zajęta jest bardzo nimi,bo one kolorowe i dużo ich.To chętnie bym kupiła,tylko nie wiem jakie.
Mój Miko dostał cały wór takich klasycznych duzych klocków na razie je rozwala i wpada w nie jak burza a one pryskaja na boki , a sprzątam je niestety na razie ja
Cytat:

Aaaa... chwalę się- mała próbuje sama siadać z czworaków i 3 razy jej się udało!!!! A jaka dumna wtedy jest z siebie

I mam pytanie do mam ktorych dzieci już smigają na czworakach. Czy Wasze dzieci nauczyły się na panelach? Bo ja mam wrazenie ze jej za slisko i ona nigdy nie zalapie bo się rozjeżdża. A jak ją polożę na łożku gdzie nie ma ślisko to nawet dzis udało jej się lapki oderwac na przemian... I nie wiem co zrobić. zainwestować w dywan? Bo puzzle już schowane. Była zawsze wszedzie byle nie tam gdzie one

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ja zastanawiam się nad wymianą lożka drewnianego na turystyczne. Bo jak malą chę włożyć do lózeczka zeby cos zrobić to strasznie sie obija. i jest ciągle płacz. Np. wczoraj probowała usiąść i już praktycznie usiadla ale kiwnęla się do tyłu prosto w szczebelki.
Ochraniacze nic nie dają, są za wąskie.
Czy można dostać jakieś szerokie ochraniacze?? i takie na całe łóżeczko, nie do polowy...
brawo za siadanie
nauczy sie na panelach spoko
Mój tez się obijał ale jak był już sprawniejszy to znaczy lepiej wstawał i sie tak nie wywracał to przestał , ale obtłukiwał się strasznie , turystyczne jest pod tym wzgledem o niebo bezpieczniejsze i większe że mały w poprzek się miesci (bynajmniej to co ja mam)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:04   #2484
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No to dobrze ze na moment , bo najgorsze jak ktoś wkłada do wyrka i idzie np obiad gotować . a kwiatów bym się pozbyła , bo i tak jak mała skuma to bedziesz miała powywalaną ziemie na podłoge . Albo dała komuś na przechowanie .
No kwiatów mam zamiar się pozbyć bo i tak juz ledwo żywe bo jakoś zapomina mi się czasem ich podlać Choc w sumie szkoda bo nawet ładnie zdobią pokój (bardziej doniczki ). Ale ja ogólnie kwiatów nie lubię, mam tylko dwa i to dlatego, ze miałam pusty kąt i cos trzeba było wstawić. Tak wiec żal mi ich nie będzie.

A malej nie zostawiam w lożeczku na długo bo nawet by nie wytrzymała. Chwile w nim posiedzi i za chwile krzyk. Za mało miejsca i za mało obiektów do upatrzenia by do nich dotrzeć jak idę gotować obiad czy robić coś dluzej to biorę malą w krzeselku do karmienia.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
brawo za siadanie
nauczy sie na panelach spoko
Mój tez się obijał ale jak był już sprawniejszy to znaczy lepiej wstawał i sie tak nie wywracał to przestał , ale obtłukiwał się strasznie , turystyczne jest pod tym wzgledem o niebo bezpieczniejsze i większe że mały w poprzek się miesci (bynajmniej to co ja mam)
No właśnie też mi się wydaje, że musi być bardziej sprawna. Bo na razie co chwila się przewraca i ląduje na szczebelkach. Szczególnie jak próbuje usiąśc i się gibnie... aż się boję jak zacznie wstawac. A chyba niedługo zacznie, bo już probuje ale nie ma jeszcze sił. A jak ją chce posadzic to tak się wygina żeby stanąc na nóżki. Ja ją pod paszki, sadzam a ona nózkami o podłoze i "biegnie" do tyłu byle nie usiąść. Nie chce jej stawiać bo wiem, ze poki sama nie stanie to lepiej nie stawiać. Ale jak czasem ją tak na chwilkę podtrzymam to zadowolona jak nie wiem co

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-12-13, 20:22   #2485
april28
Raczkowanie

Fajne te sanki z ostatnich linków, kiedyś się zastanawiałam, czy ich nie kupić. A teraz "problem" sam się rozwiązał, musimy kupić inne, tańsze, gdyż nam się w życiu namieszało przez jedną ****** (kiedyś o tym napiszę, na razie nie powinnam) i zaciskamy pasa.

To może jeszcze ja coś o chińszczyźnie napiszę. Kiedyś sobie linka w ulubionych zapisałam i właśnie mi się przypomniało.
http://www.ekonsument.pl/index.php
Wynika z tego, że znane firmy wcale nie są święte.

zabawki - http://ekonsument.pl/a111_zabawki.html
Z tabelki wynika, że prawa pracownicze w FP, to tak nie bardzo. Jedynie Lego jest ok, ale oni chyba nadal w Europie produkują.

odzież - http://www.ekonsument.pl/a113_odziez.html

Oglądałam kiedyś w TVP film o fabryce dżinsów w Chinach. 13-17 latki musiały zap... po 16 godzin przez 7 dni w tygodniu, za przysłowiową miskę ryżu. Odbiorcy z Zachodu bardzo się śpieszyło i doskonale wiedział o panujących tam warunkach. Ale tu ważna jest kasa, nie ludzie. Nie podano, jaka to firma, nie sądzę jednak, że jakaś no name.

Ja nie mam zamiaru siać propagandy lub do zakupów zniechęcać, każdy ma prawo własnego wyboru.

Ja chińszczyznę bojkotuję od wielu lat. W przypadku elektroniki niestety się poddałam, albo źle szukam, albo rzeczywiście nic europejskiego nie ma. Wszystkie ubrania, buty, zabawki, kosmetyki, sprzęt agd (nie licząc tej nieszczęsnej maszyny do szycia - wynik ślepoty) mają na metce made in Poland, ewentualnie made in Germany.
I wcale drożej nie wychodzi, bo wszystko służy mi wiele lat. Choćby zimowe, skórzane buty, za 140 zł (czyli niewiele więcej od chińskich w deichmanie, czy ccc), śmigam w nich już szósty sezon (ciepłe i mega wygodne, nie ślizgają się) i wciąż są w dobrym stanie.

Lindsley - Michasie to przystojne chłopaki

Moje robótki
Nasze wycieczki rowerowe i piesze

Rower: Kwiecień 5W - 127 km
Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:31   #2486
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A najfajniej się samochodzikami bawi. Takimi resorakami. Trze je o podłogę (tak aby nakręcić) i puszcza a one same jadą. Uwielbia te samochody. Ale nie ma nadal pojęcia gdzie misio ma uszko, czy nosek
a myślisz, ze Hołowczyc czy Gollob to wiedzieli gdzie misio ma nosek? a guzik-oni wiedzieli gdzie jest silniczek

Cytat:
Ja do niedawna też jechałam TYLKO na słoiczkach. Od 4 dni daje swoje. I nawet malej zasmakowaly. Wreszcie się przełamalam i coś upitrasilam

zeznawaj co pichciłas
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:31   #2487
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
nie, no koszmar.... To co, oni złą diagnozę dali i niepotrzebnie mu żołądek wycięli?Szok...

Przy gastroskopi podobno były komórki rakowe, ale jak już mieli cały żołądek to nie znaleźli nic

Stary 2010-12-13, 20:38   #2488
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

a fotelik bardzo fajny , fajne sa te pasy

własnie zwróciłam uwagę na te pasy i się zastanawiam czy dziecku one nie przeszkadzają jak są tak na skos-chyba muszę organoleptycznie sprawdzić

Cytat:
Mój Miko dostał cały wór takich klasycznych duzych klocków na razie je rozwala i wpada w nie jak burza a one pryskaja na boki , a sprzątam je niestety na razie ja
i łudzisz się, że to się kiedykolwiek zmieni?

pl madzia, to co teraz z nim-zywienie sądą do końca życia, bo się lekarze pomylili???? skandal normalnie! do sądu, do Uwagi, do TVNu z tym

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-13 o 20:39
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:46   #2489
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Jak kupicie porządne sanki to już na cale dzieciństwo i może dla wnuków starczy(tak było z sankami po mnie, dzieci mojego brata je wykończyły).
Ja chyba kupię jednak takie w Eko za 49, choć wolalabym kupić drewniane bukowe. Tylko że u nas z tymi drewnianymi zaszaleli z cenami, jakoś za 130 zł to moim zdaniem przesada za sanki co 2 mc temu byly w biedronce za 59.
A te sanki za 215 to widać że super wytrzymałe, niejedno dziecko przetrwają.Zrzuta między babciami i można kupić

Możliwe że jeszcze w tym tyg lub na początku przyszłego będę z małym w Warszawie. Mój tata ma w czwartek z rana operację na Banacha, jedzie autobusem, no ale w druga strone świeżo po operacji w ten sposób nie wróci.ech ja nie wiem, ale jak coś u mnie wyskakuje, to zawsze na święta, że człowiek błaga tylko o koniec roku. Ja córusia tatusia, że jakby co to w czwartek będe wdzięczna za każde dodatkowe kciuki

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
pl madzia, to co teraz z nim-zywienie sądą do końca życia, bo się lekarze pomylili???? skandal normalnie! do sądu, do Uwagi, do TVNu z tym
on je, tylko mniej więcej tak jak niemowlak, kleiki, zupki bez przypraw, ziołowe herbaty. Kiepsko, no i załamka, bo co innego mieć świadomość że to dlatego że ci życie ratują, a co innego jak gdzieś coś nie tak poszło, dopiero jest w trakcie wyjaśniania .

Stary 2010-12-13, 20:46   #2490
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
No i dlatego też bojkotuję 5-10-15 bo tam wszystko jest robione w Chinach a niby Polski sklep.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Wiecie że odkąd Darusia pojawiła się u nas (czyli od 2 wątku na poczekalni) to za każdym razem jest na pierwszym miejscu jeżeli chodzi o ilość wiadomości?
Fakt ze bardzo często są to krótkie wpisy ale jak ich dużo.
Bez niej to chyba byłybyśmy chyba w pierwszej części

Czy mnie teżbojkotujesz, czy to komplement??
Kupiliśmy malej taka mate z głową żyrafy wiec juro dywan fru z pokoju i od razu bedzie ladniej.
Ja czekam na papu:P robie zapienkanke ziemniaczaną przekładaną polędwiczkami, mięsem mielonym troche gyrosa papryczki pieczarek i druga warstwa taka sama, jak wyjdzie sie okaze.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości