Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 12:17   #2431
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No moja ostatnio mnie zadziwia. Fakt, że ciężej ją uśpić ale za to potrafi spać nawet 3-3,5 godziny!! Teraz już mijają 2.
Za to zdarza się, że to jej jedyna drzemka. A czasem spi i 3 razy.
Ogólnie rozregulowała mi się totalnie

Darusia- ważne, że jak nie śpi to nie marudzi. Bo moja jak już mijają 3 godziny od ostatniej drzemki to zaczyna być troche marudna... i wtedy robię wszystko żeby zasnęła
moja nie placze nie marudzi moze caly dzien nie spac ale mimo wszystko powinna wiec tez sie czesto na chama z nia mecze zeby spac poszla .
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:18   #2432
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
No wlasnie juz długo w nie tak uderza i jakoś nie potrafi się tego "oduczyć". Ja zdaje sobie sprawe, że taki urok dzieci i, że będzie często poobijana. Ale ona jak jest w lóżeczku to cały czas się obija bo jst strasznie żywotna. Ogólnie nie płacze ale co jakis czas walnie sie tak porzadnie i wtedy zaczyna plakac. Ale ja nie panikuję tylko ja zagaduje i już jest ok ale mimo to wolalabym jej tego oszczędzić.
Przejdzie jej to uderzanie
Stary 2010-12-13, 12:38   #2433
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziekuje- kiki wyspane.

pokaze wam jakie łapcie mi tż kupil.
No i Oliwki naklejeczki przy lozeczku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Driver4.jpg (78,9 KB, 37 załadowań)
A.Camus
Stary 2010-12-13, 12:47   #2434
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam Wikusie ze ŚW.Mikołajem
Ps. Oczywiście próbowała mu ściągnąc brode
edit: no to jadam syf, a syf jest prawie wszędzie. Nawet w puzzlach piankowych które większośc dzieci zajadała namiętnie. Kiedyś nie było to tak naświetlane, ludzie żyli po 80-100 lat a teraz tak na wszystko chuchają dmuchają i ciężko jest do 60-tki dobic.
Bardzo mało ludzi tyle czasu żyło . żyli Ci na wsi co syfu właśnie nie jedli .
ogólnie teraz średnia życia sie wydłuża a nie skraca.

[QUOTE=anakazar;23740025]
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pewnie,że da się uniknąć chemii tylko trzeba chcieć

ania klikam,a wy dziewczyny klikajcie na psiaki,bo już tylko tydzień akcji został
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja daje 2 razy mleko i znowu martwię się czy to nie za mało-kaszkę zje raz na tydzień(nie przepada),daje jogurty,ale znowu to też nie całkiem cacy,więc staram się nie codziennie,ale bardzo je lubi.
Mamy butelkowe ile razy dziennie dajecie mleko?

Dziewczyny może kupujcie jakieś klocki dla dzieci?a jak tak to jakie?bo Nina jak jest z moimi siostrami to te wyciągną kosz z klockami i zajęta jest bardzo nimi,bo one kolorowe i dużo ich.To chętnie bym kupiła,tylko nie wiem jakie.
Ja codziennie klikam na pieski i mąż też .
Klocki kup w markecie wadera np jakieś . jest sporo takich dużych klocków .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czekam wlasnie na przesylke, dzis powinna byc chociaz takie sniegi to cholera wie, ania u mlodej jest problem dlatego ze jej sie nie da uspic w dzien inaczej, rolety zasuniete leze znia i mozemy tak 3 godziny a ona bedzie po mnie skakac , fikac koziolki, targac za wlosy wydlubywac oczy ale spac nie pojdzie, a jednak za mala jest na calodziennie nie spanie.
szkoda bo potem mozesz mieć problem z jej spaniem , bo nie uśnie inaczej niż bujana . Moja kolezanka tak nauczyła i potem z roczną córką trafiła do szpitala , a tam nie miała bujaka , była makabra . mozesz kupić używany leżak fisherA od kogoś ten do 18 kg mój Szymek się nawet w niego mieści i robi sobie z niego siedzonko teraz mogę Ci cyknąc fote kiedyś
Ja go mam teraz od koleżanki bo ona ma mój ten primi sogni . Córa jej się urodziła a mój tamten jest płaski

Cytat:
Witam laseczki. Mala śpi już godzinę więc pewnie za chwilę się obudzi ale mam nadzieję, że zdążę cos napisać.

darusia- u mnie zrobilo się podobnie. Mala długo zasypiała sama. Potem zawsze przy butli. Ty chyba robiłas tak samo... no ale teraz nie zawsze sie to udaję. Wypija i bach- na brzuchu leży i się chichra
Od kilku dni też stosuję opcję- fotelik. Przez przypadek zauważylam, że działa. Polozylam w nim mala bo bylam ciekawa czy jeszcze się w niego mieści. I zaczęlam bujać noga jednocześnie rozmawiając z mama przez telefon. nagle patrzę- ona śpi no i od tego czasu jak nie uśnie mi przy soczku czy herbatce to myk do fotelika, 2 minuty i spi...
Tylko wlasnie- co zrobię jak wyrośnie?? Mam nadzieje, że huśtawa to zastąpi a kupujemy malej na gwiazdkę. Ale mnie nie pocieszylas bo myśle, że może być jak u Ciebie- smiech i tyle
No cóż, trzeba będzie sobie jakoś radzic

Aaaa... chwalę się- mała próbuje sama siadać z czworaków i 3 razy jej się udało!!!! A jaka dumna wtedy jest z siebie

I mam pytanie do mam ktorych dzieci już smigają na czworakach. Czy Wasze dzieci nauczyły się na panelach? Bo ja mam wrazenie ze jej za slisko i ona nigdy nie zalapie bo się rozjeżdża. A jak ją polożę na łożku gdzie nie ma ślisko to nawet dzis udało jej się lapki oderwac na przemian... I nie wiem co zrobić. zainwestować w dywan? Bo puzzle już schowane. Była zawsze wszedzie byle nie tam gdzie one

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ja zastanawiam się nad wymianą lożka drewnianego na turystyczne. Bo jak malą chę włożyć do lózeczka zeby cos zrobić to strasznie sie obija. i jest ciągle płacz. Np. wczoraj probowała usiąść i już praktycznie usiadla ale kiwnęla się do tyłu prosto w szczebelki.
Ochraniacze nic nie dają, są za wąskie.
Czy można dostać jakieś szerokie ochraniacze?? i takie na całe łóżeczko, nie do polowy...
A po co ją wkładasz ?
Pytam tak z ciekawości bo ja wszystko w domu robia a mała łazi gdzie chce , nie widzę potrzeby trzymania dziecka w łóżku czy kojcu żeby coś zrobic drzwi zamykam do łazienek itp a po pokojach niech sobie pełza do kucni do mnie też przyłazi .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja Oliwkę ubrałam (choć tyle mogę zrobić przy małej) i wyrzuciłąm z babcią na sanki.

U mojej Oliwki to niestety ale pierwszy raz na sankach był bez mamy. I też mi tego bardzo szkoda. Ja tylko przez okno obserwuje jak ona sobie jeździ.
Ciesz się że masz taką nie teściowa co się tak super małą zajmuje , a nie jakąś obcą babe babcia to zawsze babcia . krzywdy dziecku nie zrobi . A zaraz nadrobisz zaległości , zimy w tym roku ma byc dużo

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
tak Was czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że chyba muszę zmiany wprowadzić-Wasze dzieciaki już prawie do stołu siadają z Wami, a u nas wciąż słoiczki, kaszki o mleko. Jakoś bezgranicznie zaufałam słoiczkom i tak mi zostało...

zatem dołączam do pytania PoP co z wątkiem kulinarnym???? bo ja bez niego widzę, ze rady nie dam

anakazar, moja dostaje mleko na śniadanie, potem z kaszką lub samo raz w ciągu dnia i po kąpieli-rano ok.120ml, z kaszką różnie-zwykle 150ml, wieczorem najwięcej, bo wypija do 240ml.

a wiecie, że tego właśnie misia zaprojektowała dziewczynka z konińskiego domu kultury

noooooo??????

cudne
Moja też je słoiki , daje jej z talerza , bo dla Szymka czesto robie same warzywa czy mało przyprawione rzeczy ale narazie będzie sobie jadła te słoiki bo dla mnie to wygodne i ma różnorodne dania . takze nie jesteś sama . Pominę już fakt że ja mam co robić więc dodatkowe gotowanie nie jest mi potrzebne
Stary 2010-12-13, 13:01   #2435
P0P70
Zakorzenienie

Mrowak - ja tez sloiczki i mleczko. Nie daje kanapek. Ale chciałam zrobić te pulpety niestet przepisu nie zapisałam

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:05   #2436
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
I mam pytanie do mam ktorych dzieci już smigają na czworakach. Czy Wasze dzieci nauczyły się na panelach? Bo ja mam wrazenie ze jej za slisko i ona nigdy nie zalapie bo się rozjeżdża. A jak ją polożę na łożku gdzie nie ma ślisko to nawet dzis udało jej się lapki oderwac na przemian... I nie wiem co zrobić. zainwestować w dywan? Bo puzzle już schowane. Była zawsze wszedzie byle nie tam gdzie one

ja rozkladam nasza wielką koldre, zeby sie nie slizgala

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Tosia ma 38,2

przeziebila sie na basenie, czy to ząbki???
Stary 2010-12-13, 13:13   #2437
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziekuje- kiki wyspane.

pokaze wam jakie łapcie mi tż kupil.
No i Oliwki naklejeczki przy lozeczku.
A te naklejki to są takie jakby z gąbki jak puzzle czy z papieru ?
Stary 2010-12-13, 13:26   #2438
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

A po co ją wkładasz ?
Pytam tak z ciekawości bo ja wszystko w domu robia a mała łazi gdzie chce , nie widzę potrzeby trzymania dziecka w łóżku czy kojcu żeby coś zrobic drzwi zamykam do łazienek itp a po pokojach niech sobie pełza do kucni do mnie też przyłazi .

Ja jej raczej nie zostawiam samej, tzn jedynie na moment. Bo przeważnie w pokoju jest coś niebezpiecznego. I tak np dwa kwiaty w doniczce stoją na podlodze i ni cholery nie mam ich gdzie przestawić. Do lisci na razie nie sięgnie ale lapie za doniczkę i chce ją przewrocić. Poza tym przewaznie w tym pokoju jest suszarka z praniem taka rozkladana. i ona tez uwielbią się za nią łapać i szarpać. Kiedyś by przewróciła. A jej też nie mam gdzie przełożyć. Przedpokój wąziutki, drugi pokój malusi, że nie ma opcji, do lazienki tez nie wlezie... tak więc nie mam wyboru. jak wychodz np. do ubikacji to zostawiam ją w łóżeczku.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:35   #2439
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
tak Was czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że chyba muszę zmiany wprowadzić-Wasze dzieciaki już prawie do stołu siadają z Wami, a u nas wciąż słoiczki, kaszki o mleko. Jakoś bezgranicznie zaufałam słoiczkom i tak mi zostało...
Zosia też słoiczki, kaszkę i mleko zajada. Wygodne są dla mnie. Ja przygotowuję jej owoce i soczki.

Cytat:
A po co ją wkładasz ?
No właśnie. Po co ? Ja się skupiłam na uderzaniu o szczebelki ale właściwie to też jestem ciekawa

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

Tosia ma 38,2

Może jedno i drugie a moze zwykły wirus przyniesiony przez jakiegoś domownika.
Daj coś przeciwgorączkowego jak jest powyżej 38 i niech mała wraca do zdrowia

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Ja jej raczej nie zostawiam samej, tzn jedynie na moment. Bo przeważnie w pokoju jest coś niebezpiecznego. I tak np dwa kwiaty w doniczce stoją na podlodze i ni cholery nie mam ich gdzie przestawić. Do lisci na razie nie sięgnie ale lapie za doniczkę i chce ją przewrocić. Poza tym przewaznie w tym pokoju jest suszarka z praniem taka rozkladana. i ona tez uwielbią się za nią łapać i szarpać. Kiedyś by przewróciła. A jej też nie mam gdzie przełożyć. Przedpokój wąziutki, drugi pokój malusi, że nie ma opcji, do lazienki tez nie wlezie... tak więc nie mam wyboru. jak wychodz np. do ubikacji to zostawiam ją w łóżeczku.
Zmień kwiatom miejsce a suszarkę zastawiaj na czas Twojej nieobecności. W czasie siku się nie zorientuje że można do niej iść
Stary 2010-12-13, 13:35   #2440
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia jak jak wychodze to mala tez w lozeczku jest, nigdy jej nie zostawiam samej zawsze ktos z nia musi byc w pokoju a jak nie ma to wychodze na chwile tylko amala jest w lozeczku juz kiedys o tym byla mowa, ania pisalas ze u ciebie nie ma rzeczy gdzie mala moglaby krzywde sobie zrobic i jest duzo przestrzeni ale nie u wszystkich tak jest.

Izazula to sa te gąbkowe naklejki.
A.Camus
Stary 2010-12-13, 13:56   #2441
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja to już mam luz, mały jak śpi to mam spokój, a jak nie śpi i jest Eryk to siedzą u niego w pokoju i się bawiąteraz Eryk udaje psa i goni Erwina a ten ucieka i kwiczy

anakazar pokaż wózek który wziełaś

Jak macie gdzieś w okolicy sklep "eko"maja sanki za 49 zł
http://allegro.onet.pl/sanki-z-oparc...363215667.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:58   #2442
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

Tosia ma 38,2

Biedna Tosieńka.

A ja jestem po 2 godzinach zabawy z Oliwką bo babcia tylko na chwilkę poszła do biedronki. Ona codziennie musi tam iść i spędza tam ponad godzinę. Nie mam pojęcia co tam można tyle czasu oglądać. A dzisiaj też poszła do sklepu wszystko po 5 zł. Ja strasznie nie lubię tego sklepu ba tam potworne chińskie badziewie. Już kilka razy coś tam kupiła to TZ kazał jej iść i zwrócić. Dzisiaj też coś przytargała ( taką choinkę świecącą do powieszenia w oknie). Więc od razu jej powiedziałam że ma ją zabrać do siebie.
A teraz mała śpi.
My mamy już ustalony dzień. Oliwka śpi 2 razy w dzień (po godzinie) około 10 i około 15. No i w nocy od 20 do 6-tej. Nie zasypia sama. Usypiamy ją. Ktoś musi się z nią położyć na dużym łóżku, zaśpiewać jej kołysankę i mała śpi po paru minutach. Przekładamy wtedy do jej łóżeczka. I tak jest codziennie. Oczywiście zdarzają się anomalie.

Stary 2010-12-13, 14:00   #2443
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja nieraz ide do tego sklepu i sama cos przytacham.
A.Camus
Stary 2010-12-13, 14:04   #2444
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

anakazar pokaż wózek który wziełaś

Jak macie gdzieś w okolicy sklep "eko"maja sanki za 49 zł
http://allegro.onet.pl/sanki-z-oparc...363215667.html
Madzia kupiłam ten sam co masz Ty-tylko kolor zielony wzięłam.
A zła jestem,bo powinni go dzisiaj wysłać,a na poczcie żadnego info o wysłaniu nie ma,telefon ich w ogóle nie odpowiada-jak ja tak nie lubię

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:12   #2445
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - ja tego sklepu nie lubię bo tam przeważnie 99% to chińszczyzna i to taka absolutnie badziewiasta. Produkowana przy wyzysku pracowników i nie przestrzegając żadnych przepisów. I ogólnie chińszczyzna nas zalewa a nasz przemysł pada. I narzekamy że nasi bliscy nie mają prac a gdzie mają pracować jak wszyscy chińszczyznę kupujemy. Więc ja mówię NIE chińskim wyrobom. I bardzo często płacę dużo drożej za coś co jest polskie. Np. bombki. Mogę kupić tanie Chińskie a kupuję tylko Polskie.

Stary 2010-12-13, 14:13   #2446
anakazar
Zakorzenienie

gusinek napisałabyś co u was

ten kolor strasznie mi się podoba,ale nowych chyba nie ma,tylko używki same http://allegro.onet.pl/spacerowka-x-...361609323.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-12-13 o 14:16
Stary 2010-12-13, 14:19   #2447
P0P70
Zakorzenienie

No i dlatego też bojkotuję 5-10-15 bo tam wszystko jest robione w Chinach a niby Polski sklep.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Wiecie że odkąd Darusia pojawiła się u nas (czyli od 2 wątku na poczekalni) to za każdym razem jest na pierwszym miejscu jeżeli chodzi o ilość wiadomości?
Fakt ze bardzo często są to krótkie wpisy ale jak ich dużo.
Bez niej to chyba byłybyśmy chyba w pierwszej części

Stary 2010-12-13, 14:24   #2448
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Madzia kupiłam ten sam co masz Ty-tylko kolor zielony wzięłam.
A zła jestem,bo powinni go dzisiaj wysłać,a na poczcie żadnego info o wysłaniu nie ma,telefon ich w ogóle nie odpowiada-jak ja tak nie lubię
ja trafiłam na fajnego sprzedawce bo jak zamówiłam o 12 jednego dnia, to na drugi o 8.30 miałam w domu. a kolorów to za dużo do wyboru nie ma. mi sie podobał z 2008 ciemny szary, ale nie ma a ten zielony widzialam na probniku i jest super

Stary 2010-12-13, 14:35   #2449
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja trafiłam na fajnego sprzedawce bo jak zamówiłam o 12 jednego dnia, to na drugi o 8.30 miałam w domu. a kolorów to za dużo do wyboru nie ma. mi sie podobał z 2008 ciemny szary, ale nie ma a ten zielony widzialam na probniku i jest super
szkoda,że kolorów tak mało.Niecierpię pomarańczowego i czerwonego.Najchętniej wzięłabym niebieski,ale mam już obecny w tym kolorze.Szary mi się podobał i zielony-zielony wygrał.
Mi też ten o którym napisałaś bardzo mi się podoba i gdyby był to wzięłabym go.
Ja nienawidzę czekać,a jeszcze jak ktoś ze sprzedawców nawet nie raczy poinformować czy poszła przesyłka to to takie nieprofesjonalne

Stary 2010-12-13, 14:41   #2450
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
gusinek napisałabyś co u was

ten kolor strasznie mi się podoba,ale nowych chyba nie ma,tylko używki same http://allegro.onet.pl/spacerowka-x-...361609323.html
Chyba latem widziałam ten kolor na żywo. Fajny jest. Ja bym szukała najlepiej u producenta albo u autoryzowanych sprzedawców. Moze się znajdzie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No i dlatego też bojkotuję 5-10-15 bo tam wszystko jest robione w Chinach a niby Polski sklep.
Zosia dostała piżamkę z 5-10-15 i już bez używania nie nadaje się do niczego. Przed założeniem odpinałam zatrzaski i dwa wyrwały się częściowo z tkaniny a reszta została z takimi odstającymi szpikulcami
Stary 2010-12-13, 14:47   #2451
mrowak
Zakorzenienie

madziwniaaaaaaa, mamy ten wątek kulinarny???

to mnie pocieszyłyście, że nie tylko ja lecę na słoiczkach, ale przydałoby się może jakieś urozmaicenie, jedzenie rączkami czy coś...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:53   #2452
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Chyba latem widziałam ten kolor na żywo. Fajny jest. Ja bym szukała najlepiej u producenta albo u autoryzowanych sprzedawców. Moze się znajdzie
A może to nie był x-lander Miał fajny taki turkusowo-morski kolor, dokładnie jak na twoim zdjęciu
Stary 2010-12-13, 14:56   #2453
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
ferrou - pewnie że cany w CH są zawyżone ale jednak jak sprzedaja kolczyki ze swarowskim za jakies grosze to coś tu nie tak jest . gdzie kryształek to juz się podpierają tą nazwą .

dziewczny klikac mozna co 5 min takze licze na was he he

Chciałam zdjęcia Oli dać ale coś nie moge ich załadować za chwilkę jeszcze spróbuję
tak trochę poczytałam sobie w necie o tych kryształkach i wiem skąd taka róznica w cenie. Po prostu w ich sklepach ta biżuteria jest w całości przez nich zrobiona, natomiast np na allegro można kupić robione z komponentów swarowskiego, bo oni np te kryształki to hurtowo sprzedają a ci co kupują potem sprzedają na sztuki np 10zł kryształ, do tego te srebrne mocownia itp i mamy za 20zł zrobione np kolczyki

I pisz częściej , bo co Twój post to klikam

Cytat:
zagłosowałam

już 10 zębów

No właśnie już parę tygodni miałam o to zapytać:Czy można pierwszy raz zaszczepić dziecko w 15-16 miesiącu życia na pneumobo taka zakłamana agentka niby poszła córe zaszczepić na to teraz jaka dziecko takie dużeniby lekarz nie widział przeciwwskazań...a z tego co ja wiem to ostatni dzwonek jest w 6 miesiącu,no chyba,że ja jestem niedoinformowana

jezu głowa mi pęka i spać nie mogę i siedzę na wizażu jako jedyna
z tego co wiem można. Można szczepić od samego początku to wtedy są 4 dawki, po 6 mieisącu to będą 3 dawki, jak zaczniesz po roku to chyba 2, a jak później to tylko jedna - tak z głowy piszę bo gdzieś ulotka o tym mi się zapodziała.

Cytat:
Napisane przez enka09 Pokaż wiadomość
Witam moje Panie jestem początkująca na wizaz.pl ale też mam małe dzieciątko. (no może już nie takie małe, bo z kwietnia), ale kluseczka z niej niesamowitaNo i oczywiście jako młoda mama szukałam jakiegoś fajnego forum żeby znaleźć porady, pogadać i powychwalać sie swoim maleństwem i znalazłam WAS moje Panie, a że wcześniej troszke poczytałam te wasze pogaduchy i mi się spodobały postanowiłam do Was dołączyć
Witamy

Cytat:

Aniu glosuję na ciebie, na zmiane z koleżanką, sama też się zapisałam i koleżanka na mnie głosuje. Można co 5 min
Ty też musisz częściej pisać

Cytat:

Ferrou ten labadz w swarovskim to zwykle gdzies w kaciku jest taki jakby mleczny.

moja dalej je 3 razy mleko raz obiadek i 2 razy deserek. moze za duzo tego mleka? kaszek nie lubi
to jak zamówię to takowego będę szukać

Mój też nie je domowych obiadów, jak na razie to mleko, słoiczki plus deserek, nawet kaszki już nie chce.

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam Wikusie ze ŚW.Mikołajem
Ps. Oczywiście próbowała mu ściągnąc brode
edit: no to jadam syf, a syf jest prawie wszędzie. Nawet w puzzlach piankowych które większośc dzieci zajadała namiętnie. Kiedyś nie było to tak naświetlane, ludzie żyli po 80-100 lat a teraz tak na wszystko chuchają dmuchają i ciężko jest do 60-tki dobic.
świetna

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23741038]Kupiłaś może ten zestaw ?
http://allegro.pl/maly-konstruktor-z...365557097.html

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Lego kolego
duplo z pszczółką, zwykłe duplo

magnetyczne http://allegro.pl/lamaze-klocki-magn...364477466.html[/QUOTE]

te magnetyczne to kupiłam siostrzeńcowi, bardzo fajne są, bo takie jakby gumowe i można je gryźć. Fajne też są też klocki Fishera, http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...367454375.html Mały dostał takie na mikołaja, od nas też miał takie dostać ale już dwa takie zestawy to za dużo :d

A mnie TZ wkurza od dłuższego czasu... np dzisiaj poszedł do sklepu po mleko, mały pije bebiko i oczywiście nie mógł normalnie go kupić... wymyślił że kupi mleko garniera.............. i nie rozumie że tak o nie można zmieniać mleka, jak to stwierdził, pierwsze raz słyszę...
Stary 2010-12-13, 14:57   #2454
anakazar
Zakorzenienie

pop 5-10-15 robione przez Chińczyków,a ja ostatnio bardzo dokładnie analizowałam pewne teksty i przy okazji wyszło,że "nasze" popularne firmy(3 były)które są uważane za jedne z tych dobrych i o których by się nie powiedziało,że ich wyroby robi nam tania siła robocza są wykonywane właśnie przez chińczyków czy koreańczyków.Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co to za firmy,gdzieś to mam zapisane,ale mam tej tematyki taki ogrom,że nie wiem czy znajdę-postaram się.
W każdym razie ja byłam z lekka w szoku jak się dowiedziałam.

Stary 2010-12-13, 15:00   #2455
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A może to nie był x-lander Miał fajny taki turkusowo-morski kolor, dokładnie jak na twoim zdjęciu
to ja chyba wlaśnie taki mam-na pewno nie jest typowo niebieski, bo mialam do niego dokupiona niebieska gondole i roznila sie od torby i teraz spacerowka pasuje z torba kolorystycznie

babki, jakie kupujecie nocniki-zwykle czy takie z orkiestra, brawami i innymi cudami, bo nie wiem czy warto inwestowac

i jeszcze jedno -wiecie cos o tym fotelikach http://allegro.pl/ramatti-formula-cl...346427240.html ?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-13 o 15:10
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:15   #2456
P0P70
Zakorzenienie

Ja staram się sprawdzać gdzie co było produkowane. Najpierw kupuję Polskie potem to co jest produkowane w Unii Europejskiej a potem reszta świata i na końcu Chiny. Niestety nie zawsze mi się udaje bo tej chińszczyzny jest wiele ale też chińszczyzna chińszczyźnie nie równa. Bo gdy jest to znana firma która firmuje swoja nazwą produkcję to oni nie mogą sobie pozwolić na wyzysk i przestrzegają norm i przepisów. Ale najgorsze są tej bezfirmowe produkty kupowane u nas za grosze. No bo przecież materiał musi kosztować, wyprodukowanie musi kosztować i transport też kosztuje. Więc dlaczego to takie tanie. Muszą oszczędzać na wszystkim.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
babki, jakie kupujecie nocniki-zwykle czy takie z orkiestra, brawami i innymi cudami, bo nie wiem czy warto inwestowac
JA ma taki który tylko cicho gra. Nie ma orkiestry i klaskania. My klaszczemy. A jak siusiu zrobi to się nie boi.
Czy ktoś jeszcze oprócz mnie wysadza już dziecko na nocnik? Bo my codziennie rano i nieraz w ciągu dnia. I tylko siku jak na razie tam robi.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-12-13 o 15:22
Stary 2010-12-13, 15:57   #2457
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

pop nocniczek już mamy, ale mała jeszcze z niego nie korzysta. Taki zwykły najzwyklejszy bez żadnego grania czy klaskania

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 16:21   #2458
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
te dzwiękowe czasami mogą dziecko wystraszyć jak w skupieniu siusiu zrobi.
Ja mam z Ikei, i moim zdaniem jest idealny, bo wygodny do siedzenia, wysoki przod co wazne przy chlopcach, i ma podgumowany dol to sie nie przesowa http://produkty.ikea.pl/p11841/nocnik

Stary 2010-12-13, 16:33   #2459
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

i jeszcze jedno -wiecie cos o tym fotelikach http://allegro.pl/ramatti-formula-cl...346427240.html ?
Ja kupiłam najzwyklejszy nocnik, parę razy już wysadzałam na nim Hanię, w tym raz zrobiła siku Ale ona jeszcze niestabilnie siedzi i trochę się bała (chyba). Zawsze po spacerze i po spaniu jest na bank siku

Firma ramatti jest bardzo dobrą firmą POLSKĄ Foteliki są polskie, a ten co pokazałaś jest bardzo dobry. Ja ostatnio kupiłam tej firmy model venus
Ten model:
http://allegro.onet.pl/ramatti-venus...362515574.html

Jestem baardzo zadowolona I Hania

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-12-13 o 16:35
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 16:35   #2460
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
te dzwiękowe czasami mogą dziecko wystraszyć jak w skupieniu siusiu zrobi.
Ja mam z Ikei, i moim zdaniem jest idealny, bo wygodny do siedzenia, wysoki przod co wazne przy chlopcach, i ma podgumowany dol to sie nie przesowa http://produkty.ikea.pl/p11841/nocnik
Ja też raczej kupię normalny,bez żadnych dzwięków,ale jeszcze nie teraz-uważam,że to za wcześnie.

Zagłosowałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości