Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 08:25   #2461
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
A ja będę miała córę!
suuuuper a imię wbrane?
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/6-cz-posciel-z-apl...681757352.html

Ej, ładna ta co w wkleiłaś kurde to teraz moje wahania są pomiędzy 3 modelami. Ciekawe co tż powie.
mój by powiedział "Wybierz która Tobie się podoba"
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Bez wózka, mebli i fotelika, ale z gadżetami takimi jak niania elektroniczna, podgrzewacze, laktator elektryczny wyszło mi 2900 zł. Jutro moja siostra ma tę listę zweryfikować i odrzucić zbędne rzeczy. To jest lista bez ubrań.
ale sumka wyszła
rzeczywiście kilka cen jest zawyżonych na tej liście to co już dziewczny wspomniały, kocyk ja kupowałam w sklepie gruby akrylowy za 45 a cienki chyba 20 szlafroczek cienki, bawełniany za 50 zł kupiłam, okrycia kąpielowe te większe 30 zł, co do obuwia pod prysznic to przecież można kupić najzwyklejsze japonki z marketu za 5 zł, ja nie kupuje nowych biore jakieś moje w których normalnie tyram, tylko doły najpierw w domu przejade szczoteczką paczka podkładów poporodówych (bella te duz epodpachy) kosztuje ok 5-6 zł a muzyczke ożna ściągnąć z neta i nagrać płytke jeszcze mnie zdziwiło ze chcesz aż 4 smoczki, 4 najmniejsze (0-3)? jak tak to wydaje mi się ze się tyle nie zużyje ah i jeszcze te podkłady na łóżko i na łóżeczko kupowałam na all po 2,50 i 5.00 zobacze które fajniejsze i potem najwyżej jeszcze zamówie dla maleństwa
ogólnie jeszcze pomyslałam ze nianie z monitorem oddechu warto byłoby poszukać na all używaną, ale w zależności jak lubisz
Mam nadzieję ze Cię pocieszyłyśmy i tak wesoła sumka chociaż troszke pójdzie w dół

ale się rozpisałam
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
kurcze zastanawia mnie ten monitor oddechu - fajna rzecz. Czy ktoś oprócz Anci kupuje??
ja sie zastanawiam, niania raczej będzie mi zbędna bo mamy tylko 2 pokoje obok siebie, ewentualnie pożycze od bratowej, ale taki monitor oddechu na pewno by mnie uspokajał może udałoby się kupić na all jakiś za fajną cene
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Przyszedł dzisiaj zegarek dla tż Ciekawe czy mu się spodoba bo trochę duży jest

Dzisiaj wyjątkowo szaleje Dokładnie Ale nie wiem czy byłaś jak pisałam, że mój termin przeskoczył na 26.08?
mamcia sieprniowa ja bym chciała jednak we wrzesniu rodzić, lubie wrzesień
na pewno się spodoba
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Dziewczyny- czy takie sklepy dziecięce jak Smyk, 5-10-15, czy Crocodillo też mają wyprzedaże? Chciałabym kupić taki ładniejszy komplecik dla Córci na wyjście ze szpitala albo welurkowy, albo polarkowy- taki cieplejszy a na all nie chcę, bo muszę to najpierw pomacać
teraz widziałam że sa wyprzedaże, ale w większości na letnie ciuszki kurcze co Wy z tymi ślicznymi ciuszkami na wyjście ze szpitala, moja mama też kupiła kąplecić taki ślicnzy i ze to na wyjście że spzitala, przecież to takie ładne że szkoda do spzitala wnosić
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Ja natomiast mam dziwną fazę, że przecież dzidziuś może chcieć wcześniej do nas wyjść. I co ja wtedy zrobię? Na porodówce będę zamawiać? Wolę mieć wcześniej wszystko przygotowane, ale może rzeczywiście przesadzam?
Poza tym przecież takie zakupy to sama radość. Nie wyobrażam sobie żebym miała zrobić tak jak moja znajoma, która jednego dnia pojechała do dużego sklepu i kupiła wszystko za jednym razem. Jak kupiłam 3 kaftaniki to je po kilkanaście razy już oglądałam, tyle mi to frajdy sprawia
ja też wole mieć prędzej wszystko co prawda wózek i łóżeczko będziemy zamawiać dopiero pod koniec sierpnia ale już są wybrane więc w razie czego może iść zamówić tż albo mama, bo to w końcu ona jest sponsorem wózka
jejć, ja czasami też tak się wkręcam i wyciągam ze szuflady rzeczy dla Natalci i przeglądam myślałam że jestem dziwna
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNKA
.
suuuuuper to teraz imię trzeba wybrać

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-05 o 08:28
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:32   #2462
anetika
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Hej dziewczynki
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
kurcze zastanawia mnie ten monitor oddechu - fajna rzecz. Czy ktoś oprócz Anci kupuje??
My kupujemy
Cytat:
Hej! Najpierw sie pochwale, a pozniej bede was nadrabiac

DZIEWCZYNKA
Gratuluję córci!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:35   #2463
rabarbar83
Rozeznanie

a ja już przegięłam wczoraj z moim roztargnieniem na maksa, co tam przypalanie obiadu, co tam wkładanie do lodówki rzeczy przeznaczonych do zlewu czy piekarnika, powędrowałam pod prysznic, kupiłam sobie ostatnio taki fajny żel z oliwka z mango więc się nim nasmarowałam, myję głowę i coś mi to mango pachnie za bardzo a już się powinno spłukać bo woda leci no i mądra po fakcie się zorientowałam, że zamiast szamponu to tą oliwką po głowie smyram, na szczęście udało się spłukać to jakoś ... hmm dziś moje włosy takie gładkie i pachnące może odkryłam dobrą odżywkę do włosów haha
Stary 2011-07-05, 08:40   #2464
acelinka
Zakorzenienie

u mnie dzieje się coś nieprawdopodobnego - nie pada i nieśmiało słonko zagląda

ogarnę się i zmykam do mamy, co będe w domu siedziała
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:43   #2465
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
a ja już przegięłam wczoraj z moim roztargnieniem na maksa, co tam przypalanie obiadu, co tam wkładanie do lodówki rzeczy przeznaczonych do zlewu czy piekarnika, powędrowałam pod prysznic, kupiłam sobie ostatnio taki fajny żel z oliwka z mango więc się nim nasmarowałam, myję głowę i coś mi to mango pachnie za bardzo a już się powinno spłukać bo woda leci no i mądra po fakcie się zorientowałam, że zamiast szamponu to tą oliwką po głowie smyram, na szczęście udało się spłukać to jakoś ... hmm dziś moje włosy takie gładkie i pachnące może odkryłam dobrą odżywkę do włosów haha
To przynajmniej masz mięciutkie i pachnące włosy

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie... U mnie ciemno i leje od rana . Normalnie jesień

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-07-05 o 08:52
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:48   #2466
19natka88
Zakorzenienie

Doberek

Cytat:
Crocodillo też mają wyprzedaże? Chciałabym kupić taki ładniejszy komplecik dla Córci na wyjście ze szpitala albo welurkowy, albo polarkowy- taki cieplejszy a na all nie chcę, bo muszę to najpierw pomacać
Mają już od maja Ja tam kupowałam właśnie takie welurowe pajace i polarowy dresik mam, ale nie wiem co teraz jest przecenione

Cytat:
U nas wizyty chyba są co 2 tygodnie, a co tydzień już w 39 i 40 tc, ale poprzesuwały mi się w związku z urlopem doktorka i nie wiem, jak teraz mi poustawia pozostałe.
Trzeba będzie już coś o porodzie rozmawiać, chyba faktycznie już czas.
Mój doktorek jest teraz na urlopie Ja normalnie chodzę co 3 tygodnie, a jak będzie potem to dowiem się 15 Bo pewnie tak jak z badaniami - co lekarz to inna praktyka

Cytat:
Natka też czytałam i koleżanki mówily, że w ostatnich tyg to właśnie co tydzień się chodzi do gin. Też się obawiam, że zbankrutuję
Kurcze może jakaś zniżka będzie, albo co drugą wizytę będę płacić

Cytat:
A w ogóle to powiedzcie kiedy zaczęłyście kupować różne rzeczy? Ja się trzymałam mocno dopóki jakiś miesiąc temu nie weszłam do sklepu z ubrankami i trafiłam na wyprzedaż . Od tamtej pory oglądam różne akcesoria i nawet już część pozamawiałam (oczywiście na allegro). Ale jak wyciągnęłam ostatnio męża żeby łóżeczka obejrzeć, to owszem, poszedł ale z tekstem: "no ale zamawiać chyba jeszcze nie chcesz? przecież to za wcześnie". I zabił mnie tekstem, ze nie można wcześniej kupować rzeczy bo to pecha przynosi . Niby młody, kształcony a taki przesądny
Ja natomiast mam dziwną fazę, że przecież dzidziuś może chcieć wcześniej do nas wyjść. I co ja wtedy zrobię? Na porodówce będę zamawiać? Wolę mieć wcześniej wszystko przygotowane, ale może rzeczywiście przesadzam?
Poza tym przecież takie zakupy to sama radość. Nie wyobrażam sobie żebym miała zrobić tak jak moja znajoma, która jednego dnia pojechała do dużego sklepu i kupiła wszystko za jednym razem. Jak kupiłam 3 kaftaniki to je po kilkanaście razy już oglądałam, tyle mi to frajdy sprawia
Ja zaczęłam kupować w maju jak poznałam płeć I potem to już samo jakoś poszło Teraz do końca lipca chcę zakończyć zakupy i w sierpniu spokojnie czekać na rozwój wydarzeń

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Duże teraz modne

słoniczko powiadasz

No ja pod ręką czuję naszego- ale bez rozróżnienia na miekka pupkę czy kościstą nóżkę Może to jeszcze za wcześnie u mnie???
Słodkie to w jakiejś książce czytałam,że można tak czuć jak piszesz, wieć pewnie nie wkręcasz sobie !
Wiem, mi się takie podobają Ah jest jeszcze masa innych określeń ale słoniczko ostatnio na 1 miejscu
Ja też potrafię rozróżnić co Michaś mi gdzie wypycha

Cytat:
Hej! Najpierw sie pochwale, a pozniej bede was nadrabiac

DZIEWCZYNKA

Cytat:
mamcia sieprniowa ja bym chciała jednak we wrzesniu rodzić, lubie wrzesień
na pewno się spodoba
Ja wolę sierpień bo we wrześniu mam poprawkę no i kilka osób w mojej bliskiej rodzince ma urodziny we wrześniu i jest straszny problem, kto kiedy ma zrobić imprezkę urodzinową - a w sierpniu nikt nie ma urodzin
Ale my tu sobie możemy mówić co wolimy - a nasze maluchy nam pokażą, że to one sobie wybierają termin

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:49   #2467
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A te ręczniki kąpielowe to chyba taki chwyt marketingowy i gadżet, czy ten kapturek ma jakiś głębszy sens?
Nie że ja jakiś ekspert jestem, bo też dopiero zbieram wywiad i oglądam
No i dużo rzeczy dostałam - wanienkę, śpiworek do wózka (wydaje mi się zresztą bardziej praktyczne to od pościeli wózkowej). Czytałam, że mamy używają do wózków jako przykrycia (kołderki) rozwiniętego rożka
ten ręcznicze z kapturkiem z tego co kojarze po bratowej, to ona po kąpieli jak dziecko przenosiła z czapeczką na główce, a potemm właśnie kupiła sobie taki ręczniczek , co by dziecko zimno nie było no na korytarzu
weźcie mnie oświećcie co to jest ten śpiworek ???

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a możesz na l4 pracować? nie będziesz mieć problemów z zusem?
ciii dorabiam sobie u brata

Cytat:
3mam za słowo - pracusiu ty nasz naczelny!!!
Pracuś- terminator z niej
haha pracuś a dopiero co oczy otworzył

Cytat:
A właśnie, czy coś wam wiadomo, że przed samym porodem ma się wizyty co tydzień Bo chyba zbankrutuje
litości ja też zbankrutuje

Cytat:
Ale jak wyciągnęłam ostatnio męża żeby łóżeczka obejrzeć, to owszem, poszedł ale z tekstem: "no ale zamawiać chyba jeszcze nie chcesz? przecież to za wcześnie". I zabił mnie tekstem, ze nie można wcześniej kupować rzeczy bo to pecha przynosi . Niby młody, kształcony a taki przesądny
haha to tak jak mój już powoli zaczynam go urabiać, przestraszyła go wizja dzidzi wcześniej także jest nastawiony na sierpień a nie na wrześień po porodzie

Czy u was też tak leje ? Dziś spałam jak suseł, tzn tylko z 5 razy się obudziłam jak lało konkretnie już chyba ta ziemia nie może tej wody przyjąć przynajmniej u nas na lubelszczyźnie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 08:50   #2468
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a my od wczoraj ze Stefkiem wkroczyliśmy w 29 tydzień

Poza tym dostalam od Gin listę co potrzebuje do szpitala:
1/ Dokumenty
- karta ciąży
- karta NFZ
- legitymacja lub inny druk potwierdzający ubezpieczenie

2/ Dla mamy
- 2-3 koszule nocne
- kapcie
- reczniki
- pieluchy bella 2 paczki
- podkłady jednorazowe na łóżko
- woda mineralna niegazowana + 1 butelka mala z dziubkiem
- orzybory toaletowe

3/ Dla noworodka
- pieluszki jednorazowe
- chusteczki nawilżone
- krem F-18 - i tu mam zgryza co to F-18? Filtr?

I tyle... Nie wydaje Wam się coś mało tego...
Stary 2011-07-05, 08:54   #2469
rabarbar83
Rozeznanie

co do kocyków mam dwa: polarkowy za 17 zł i z microfibry koło 20 zł jeszcze chciałam kupić cieplejszy ale te akrylowe na all mi się nie podobają przez wzory miśków itd. znalazłam bawełniano-akrylowe z WOMARU (ponoć dobra firma) i zamówiłam taki gładki:
http://allegro.pl/kocyki-firmy-womar...685689596.html
jest większy i mam nadzieję że cieplejszy niż te co już mam ale dam znać jak dostanę paczkę
i też jeszcze są na all ale droższe i mniejsze tyle że większy wybór:
http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...688441612.html

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

[QUOTE=madzialena-lublin;27940723]To przynajmniej masz mięciutkie i pachnące włosy

a bałam się że mi mogą wyłazić garściami po takiej kąpieli
Stary 2011-07-05, 08:55   #2470
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A co to te ketony?
głównie chodzi o aceton - czasem przy kłopotach z cukrami pojawia się we krwi jak sie zje wieczorem za mało, albo w ciągu dnia za mało węglowodanów. I z tego co wyczytałam jest to niebezpieczne dla malucha jesli występuje często wiec zapobiegam jedząc wieczorem dodatkowy kawałek chlebka

Cytat:
Dziewczyny- czy takie sklepy dziecięce jak Smyk, 5-10-15, czy Crocodillo też mają wyprzedaże? Chciałabym kupić taki ładniejszy komplecik dla Córci na wyjście ze szpitala albo welurkowy, albo polarkowy- taki cieplejszy a na all nie chcę, bo muszę to najpierw pomacać
no pewnie że mają - ale teraz to raczej krótkie rękawki i sukienki dominują

Cytat:
DZIEWCZYNKA

odnosnie pogorszenia morfologii ginka mi powiedziala, ze to normalne, jedynie kazala brac zelazo 2 razy dziennie.
gratulacje córuni

Cytat:
Ja też potrafię rozróżnić co Michaś mi gdzie wypycha

Ja wolę sierpień bo we wrześniu mam poprawkę no i kilka osób w mojej bliskiej rodzince ma urodziny we wrześniu i jest straszny problem, kto kiedy ma zrobić imprezkę urodzinową - a w sierpniu nikt nie ma urodzin
Ale my tu sobie możemy mówić co wolimy - a nasze maluchy nam pokażą, że to one sobie wybierają termin
ja odróżniam głowę, pupę i nogę (ale nie wiem czy to kolano czy stopa napiera ).

A co do porodu - polecam 27 sierpnia bedzie taka fajna panienka (znaczy zodiaku ) jak ja
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:56   #2471
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
też mam urodzinowy wrzesień, moje, mężą, szwagierki, rocznica ślubu, imieniny męża wszystko co ważne to we wrześniu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 08:56   #2472
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzisz nie ma tego złego

Ja nie umiem kupować na all "materialów" - ja muszę pomacać
Dlateog się tak licze z Waszymi opiniami
Stary 2011-07-05, 08:58   #2473
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
litości ja też zbankrutuje

Czy u was też tak leje ? Dziś spałam jak suseł, tzn tylko z 5 razy się obudziłam jak lało konkretnie już chyba ta ziemia nie może tej wody przyjąć przynajmniej u nas na lubelszczyźnie

U nas od rana nieśmiało słonko się przebija - po 3 dniach deszczu

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

1/ Dokumenty
- karta ciąży
- karta NFZ

2/ Dla mamy
- 2-3 koszule nocne
- kapcie
- reczniki
- orzybory toaletowe

3/ Dla noworodka
- pieluszki jednorazowe
- chusteczki nawilżone

Moim zdaniem ok, a czegoś Ci brakuje? Ja na stronie "swojego" szpitala znalazłam coś takiego:
Co zabrać ze sobą do szpitala ?

• skierowanie (nie dotyczy stanów nagłych),
  • dokument potwierdzający ubezpieczenie,
  • dowód tożsamości,
  • potrzebne wyniki badań,
  • przyjmowane leki ,
  • kapcie lub klapki
  • piżamę lub dres,
  • szlafrok,
  • przybory toaletowe,
  • ręczniki.
Ciąża

W przypadku przyjęcia do porodu dodatkowo należy zabrać:
  • kartę ciąży
  • aktualne wyniki badań krwi,
  • wyniki badania USG wykonane w obecnej ciąży ,
  • inne istotne wyniki badań (np. kardiologiczne),
  • nocną bieliznę umożliwiające karmienie piersią (min. 2 szt.) ,
  • jednorazowe pieluchy (ok. 5 pampersów).
Istnieje możliwość zabrania własnych ubranek dla dziecka na pobyt w Oddziale Neonatologicznym.

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-05, 08:59   #2474
archinta
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Archinta u nas też remont stoi na przeszkodzie i stąd wstrzymanie w zakupach. A żeby nie wyjść z wprawy chciałam chociaż listę zrobić.
A macie już imię dla synka? Czy też przegapiłam?
Jeszcze nie mamy- dla córeczki by było z chłopcami to cięzko mi wymyślić. Ost. propozycja to Piotrek.
Cytat:
Dzień dobry wszystkim, ja zmykam dzisiaj na dzień cały na wieś, na urodziny swojej chrześnicy .
Miłego dnia!
ale Ci dobrze!
Cytat:
Coś w tym jest, chociaż jakby mi ktoś kiedyś powiedział że taki czajnik będę to bym wyśmiała. Mi ostatnio Pani w sklepie 3 razy tłumaczyła że te 2 chleby są identyczne, ale ja się uparłam że chcę ten drugi bo jest inny! I wiecie co! Naprawdę był identyczny...
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:00   #2475
danika
Zakorzenienie

ja się zbieram - jadę do mamy i na zakupy bo mi się skonczył mój chlebek. Moze sie przejde za jakąś pizamką - koszulką i szlafrokiem w koncu nie pada...chociaż chmury wiszą czarne nadal
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:04   #2476
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Moim zdaniem ok, a czegoś Ci brakuje? Ja na stronie "swojego" szpitala znalazłam coś takiego:

• dowód tożsamości,
  • przyjmowane leki ,
  • kapcie lub klapki
  • piżamę lub dres,
  • szlafrok,
  • przybory toaletowe,
  • ręczniki.
Ciąża

• kartę ciąży
Istnieje możliwość zabrania własnych ubranek dla dziecka na pobyt w Oddziale Neonatologicznym.
Ta torba do szpitala z pierwszej naszej strony jakaś wieksza mi się wydala ale może ot przez dokladne opisy

No i wyniki badań wezmę wrazie "w"

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja się zbieram - jadę do mamy i na zakupy bo mi się skonczył mój chlebek. Moze sie przejde za jakąś pizamką - koszulką i szlafrokiem w koncu nie pada...chociaż chmury wiszą czarne nadal
Udanych łowów
Stary 2011-07-05, 09:10   #2477
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
A co do porodu - polecam 27 sierpnia bedzie taka fajna panienka (znaczy zodiaku ) jak ja
panianka fajny znak zodiaku bo moj wiec tez polecam

Cytat:
też mam urodzinowy wrzesień, moje, mężą, szwagierki, rocznica ślubu, imieniny męża wszystko co ważne to we wrześniu
ja tez mam bardzo urodzinowy wrzesien szczególnie od 8 - 15 w tym moje urodzinki ale ja bym chciala zeby moja niunia wyszla na swiat 28 wrzesnia bedzie tak akurat pomiedzy urodzinami mamusi a tatusia ciekawe czy mnie poslucha

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:12   #2478
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

• dowód tożsamości,
  • przyjmowane leki ,
  • kapcie lub klapki
  • piżamę lub dres,
  • szlafrok,
  • przybory toaletowe,
  • ręczniki.
Ciąża

• kartę ciąży
kurcze mi też się wydaje że coś mało, chyba że ta lista obejmuje tylko to co przed porodem trzeba mieć koniecznie bo potem różne rzeczy mężuś dowiezie
Stary 2011-07-05, 09:16   #2479
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

u nas nareszcie letnia pogoda się robi

Sharifa za poznanie płci kończą się anonimowe mamy
A ja dziś mam szkołę rodzenia i będzie o karmieniu piersią dobrze że nie kąpiel bo mój mężyk chyba nie da rady ze mna pojechać.

Pisałyście o koszulkach do porodu, że bierzecie takie duże tż, a to nie powinny być takie rozpinane od góry, po porodzie zaraz się maluszka dostaje do karmienia

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 09:16   #2480
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja odróżniam głowę, pupę i nogę (ale nie wiem czy to kolano czy stopa napiera ).

Będę pamiętać

Cytat:
My mamy tylko rocznicę ślubu w sierpniu

Cytat:
Ta torba do szpitala z pierwszej naszej strony jakaś wieksza mi się wydala ale może ot przez dokladne opisy

No i wyniki badań wezmę wrazie "w"
Musiałabym porównać

Cytat:
kurcze mi też się wydaje że coś mało, chyba że ta lista obejmuje tylko to co przed porodem trzeba mieć koniecznie bo potem różne rzeczy mężuś dowiezie
A co jeszcze byś zabrała?

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-05, 09:17   #2481
rabarbar83
Rozeznanie

ja do takiej podstawowej listy dopisałabym na pewno takie prowizoryczne rzeczy jak papier toaletowy, wodę, chusteczki, sztućce i kubek (wiem już że w moim szpitalu to produkty pierwszej potrzeby i nie dają ich w pakiecie porodowym
Stary 2011-07-05, 09:19   #2482
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:

1/ Dokumenty
- karta ciąży
- karta NFZ

2/ Dla mamy
- 2-3 koszule nocne
- kapcie
- reczniki
- orzybory toaletowe

3/ Dla noworodka
- pieluszki jednorazowe
- chusteczki nawilżone

Ten kremik dla dzidziusiów tak sie nazywa spokojnie kupisz w aptece ( to nie filtr). A produkują go w Gliwicach (taka ciekawostka)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:21   #2483
rabarbar83
Rozeznanie

nie myśli się o tym normalnie bo to niby oczywiste a potem zonk jak idziesz do kibelka i papieru brak albo przywożą Ci "śniadanie" i babeczka z chochlą herbaty czeka i się dziwi że nie masz kubka ;0
Stary 2011-07-05, 09:22   #2484
mooonik
Zakorzenienie

Dzień dobry w kolejny zachmurzony dzień

Cytat:
No właśnie miałam spytać, jak zamierzasz ubrać, bo w sumie ciężko ocenić, jak będzie z pogodą. Ale na to i tak chyba coś cieplejszego, co? Jakiś kombinezonik polarkowy itp?
Masakra, ja nie mam pojęcia jak należy ubrać takie dzieciątko.
w zależności od pogody pewnie ubiorę albo właśnie taki ciepły komplet polarkowy- pod spód body i cienkie śpiochy, a jak będzie chłodno to na wierzch jeszcze jakiś kombinezonik. No i czapeczka, skarpetki(jak kombinezon bez nóżek) i rękawiczki pewnie. I na przeniesienie do auta pewnie zakryję kocykiem. Nie wiem czy dobrze myślę

Cytat:
Coś w tym jest, chociaż jakby mi ktoś kiedyś powiedział że taki czajnik będę to bym wyśmiała. Mi ostatnio Pani w sklepie 3 razy tłumaczyła że te 2 chleby są identyczne, ale ja się uparłam że chcę ten drugi bo jest inny! I wiecie co! Naprawdę był identyczny...
dobre
mnie mąż tylko dopytuje czy to mija po ciąży bo czasem aż wstyd coś powiedzieć

Cytat:
teraz widziałam że sa wyprzedaże, ale w większości na letnie ciuszki kurcze co Wy z tymi ślicznymi ciuszkami na wyjście ze szpitala, moja mama też kupiła kąplecić taki ślicnzy i ze to na wyjście że spzitala, przecież to takie ładne że szkoda do spzitala wnosić
no co tak sobie umyśliłam, że ze szpitala to wyjdziemy ładnie ubrane- przynajmniej córa, bo ja pewnie w ciążowych strojach będę a dlaczego szkoda? mąż mi przywiezie w dzień wypisu

Cytat:
weźcie mnie oświećcie co to jest ten śpiworek ???
Małgoś to coś takiego: http://www.mamanazakupach.pl/jreview...orki_c123_m53/
polecane do spania dla noworodka

Cytat:
1/ Dokumenty
- karta ciąży
- karta NFZ

2/ Dla mamy
- 2-3 koszule nocne
- kapcie
- reczniki
- orzybory toaletowe

3/ Dla noworodka
- pieluszki jednorazowe
- chusteczki nawilżone

a dla dziecka nic? szpital zapewnia ubranka?

zaraz sprawdzę co ten mój chce

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:28   #2485
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
hihi- to zapodaj nazwe tej odzywki- tez chcę mieć gładkie i pachnące włosy
Cytat:

ogarnę się i zmykam do mamy, co będe w domu siedziała
u nas prazy od rana, świerszcze graja jak oszalałe- a wolałabym jednak jesień bo pewnie zaraz zacznę się gotować
Cytat:
Doberek Ja też potrafię rozróżnić co Michaś mi gdzie wypycha
a od dawna??? Bo ja nie wiem czy taka niekumata i niewrażliwa jestem (chociaż pierwsze ruchy-gilgotki to poczułam już koło 14 tyg!) czy po prostu jeszcze za wcześnie u nas
Cytat:
haha pracuś a dopiero co oczy otworzył
no raz zaszalała i się tu panoszy
Cytat:

1/ Dokumenty
- karta ciąży
- karta NFZ
...
co to ta karta???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:29   #2486
kapka
Zadomowienie

heloł brzuchatki

..ale dzisiaj się nie wyspałam, całą noc się przekręcałam , mały przewalał się po brzuchu i chodze półprzytomna

Mamusie gratuluje udanych wizyt!!
Szarifa, No air-za córeczki

KarlaNobody,Kaileight,Gre nnie,Caroline_1988, KarlaM,Cheakyrockchick-moim imienniczkom Wszystkiego Naj !!

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:31   #2487
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Ten kremik dla dzidziusiów tak sie nazywa spokojnie kupisz w aptece ( to nie filtr). A produkują go w Gliwicach (taka ciekawostka)
Zaś bym z siebie "Mariolke' zrobiła
Zamiast wcześniej poczytać na necie ale uwierzycie - NIE WPADLAM NA TO

a dla dziecka nic? szpital zapewnia ubranka?

zaraz sprawdzę co ten mój chce[/QUOTE]

Na czas pobytu w szpitalu - zapewniają - ale bedę się upewniać
No a na wyjście to przygotuję jakieś dwa zestawy - na "cieplej" i na "zimniej"
Stary 2011-07-05, 09:32   #2488
mooonik
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu chcą takie rzeczy:

dokumenty:
  • dowód osobisty + akt małżeństwa
  • książeczkę ubezpieczeniową (ważna 2 m-ce )
  • oryginalna grupa krwi
  • owa
  • hbs
  • karta przebiegu ciąży
  • układ krzepnięcia
  • elektrolity
  • aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) ważne 2 tygodnie
  • wymaz z pochwy w 34-36 tygodniu ciąży
rzeczy dla siebie:
  • szlafrok
  • koszula 3 szt.
  • pantofle lub klapki
  • przybory toaletowe
  • ręczniki 2 szt,
  • majtki siatkowe
  • pieluchy bella
  • woda mineralna niegazowana
rzeczy potrzebne dla dziecka:
  • rożek, pieluchy tetrowe
  • śpiochy, kaftaniki, koszulki, czapeczki po 3 szt.
  • skarpetki, rękawiczki
  • paczka pampersów 3-6 kg.
  • chusteczki nawilżone, maść typu linomag

dziwi mnie akt małżeństwa

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:35   #2489
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi- to zapodaj nazwe tej odzywki- tez chcę mieć gładkie i pachnące włosy

u nas prazy od rana, świerszcze graja jak oszalałe- a wolałabym jednak jesień bo pewnie zaraz zacznę się gotować

a od dawna??? Bo ja nie wiem czy taka niekumata i niewrażliwa jestem (chociaż pierwsze ruchy-gilgotki to poczułam już koło 14 tyg!) czy po prostu jeszcze za wcześnie u nas

no raz zaszalała i się tu panoszy

co to ta karta???
NA sląsku mamy takie karty czipowe, potrzebne przy rejestracji w przychodni....niby potwierdzająca Twoje ubezpiecznie, ale z teog co słyszalam nie są aktualizowane na bieżąco wiec i tak przy pobytach w szpitalu wymagają druku RMUA
Stary 2011-07-05, 09:36   #2490
gerda
Zadomowienie

dzień dobry

u mnie nie pada, ale słoneczka tez brak

shafira i no air
gratuluję dziewczynek

widze, że temat pobytu w szpitalu rozwinął się na dobre, chyba będę musiała zacząć rozglądać się za moją wyprawka bo dziś nam 8 miesiąc stuknął a jeszcze tak niedawno czytałam watek mamuś marcowo-kwietniowych i one takie duże brzuchy miały, a tu do nas się to zbliża

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości