Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 21:20   #2401
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Ancia - a nie za dużo tych okryć kąpielowych? Aż 3 sztuki?
Laktator rozumiem, że elektryczny za tę cenę - nie myślałaś o ręcznym? (np. niektóre mamuśki w ogóle nie kupują przed porodem).
Ceratki pod prześcieradło - takie zwykłe są o wiele tańsze, a np. nakładki na materac nieprzemakalne to koszt ok 20 zł, nie wiem na co patrzyłaś za 50zł? Może na coś innego niż myślę?
Kocyk 90 zł? Jaki to kocyk?
Pościel do wózka myślę, że można upolować taniej np. TA , niektórzy uważają, że to zbędny wydatek
Wanienka+stojak to u Ciebie wydatek 95zł, natka znalazła fajny komplet chyba za 60zł
Gruszka 25zł? Ja kupiłam chyba za 8zł Ceny tych końcowych produktów kosmetycznych też wydają mi się zawyżone
Jonizator, niania - ja nie kupuję

no to na tyle tak na 1 rzut oka ... kurcze niby nie za dużo tego, a wynik końcowy powala!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:23   #2402
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja do porodu kupię jakąś zwyczajną koszulę, by później ją wyrzucić
Też mam taki plan.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:24   #2403
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Laktator rozumiem, że elektryczny za tę cenę - nie myślałaś o ręcznym? (np. niektóre mamuśki w ogóle nie kupują przed porodem).
Ceratki pod prześcieradło - takie zwykłe są o wiele tańsze, a np. nakładki na materac nieprzemakalne to koszt ok 20 zł, nie wiem na co patrzyłaś za 50zł? Może na coś innego niż myślę?
Pościel do wózka myślę, że można upolować taniej np. TA , niektórzy uważają, że to zbędny wydatek
Wanienka+stojak to u Ciebie wydatek 95zł, natka znalazła fajny komplet chyba za 60zł
Gruszka 25zł? Ja kupiłam chyba za 8zł Ceny tych końcowych produktów kosmetycznych też wydają mi się zawyżone

no to na tyle tak na 1 rzut oka ... kurcze niby nie za dużo tego, a wynik końcowy powala!
Zgadza się tylko z przesyłką wyjdzie tyle samo Chyba, ze coś jeszcze u tego sprzedawcy będę kupować

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:25   #2404
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Zgadza się tylko z przesyłką wyjdzie tyle samo Chyba, ze coś jeszcze u tego sprzedawcy będę kupować
hurtowe zakupy kochana

Stary 2011-07-04, 21:27   #2405
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia a no jakoś się jeszcze mieści, ale chyba mu coraz ciaśniej bo rozpycha się okropnie od ostatniego zdjęcia poszedł mi brzuch na boki i ogólnie jakoś większy jest Też myślę, że ta waga to taka normalnaJa mam wizytę 15.07 czyli końcówka 33 tc
Czyli taki szalony jak mój? Coraz ciaśniej im w brzuszkach, to się rozpychają, ale lepiej niech rozpychają i czekają na swój czas.
Cytat:

Agnieszko, okrycia kąpielowe to inaczej ręczniki, myślisz że 2 wystarczą?
Laktator chciałam elektryczny, widziałam mękę ręcznym i nie chciałabym. Ale kupię tak jak pisałam po porodzie.
Ceratki - pisałam już wyżej.
Wanienka taka profilowana i stojak oddzielnie, pewnie komplety są tańsze, jeszcze dokładnie nie szukałam.
Gruszka to frieda.
Kosmetyki chyba wybrałam standardowe, tu akurat myślę, że ceny są normalne.
Jonizatora nie kupuję od razu, ale nianię tak - mamy mieszkanie 2-poziomowe i nie chciałabym biegać co chwila i sprawdzać, co się dzieje z dzieckiem, do tego niania z monitorem oddechu, ale to już moja fobia, wiem.
Aha a do wózka polecono mi śpiworek zamiast pościeli, stąd cena. A kocyk akrylowy, duży, cena ze sklepu.

Stary 2011-07-04, 21:30   #2406
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Jak Ci podskoczy, to zawsze możesz zgłosić do allegro, bo to niezgodne z regulaminem. Postraszyć możesz już teraz

Rabarbar, doczytałam, że poroniłaś wcześniej. Jeśli to nie problem możesz napisać, co się stało. Też przez to przeszłam (i wiele innych forumek) i przytulam
szkoda że nas tak dużo niestety
wszystko było cacy, dolegliwości książkowe, malutkie plamienie w 7 tyg na IP stwierdzili że to pewnie zarodek się zagnieżdża w macicy progesteron na receptę i do domu, I usg po tym incydencie bo w szpitalu nie zrobili super serduszko bije ładnie itd... w sobotę jakieś ciemniejsze upławy i taki węwnętrzny niepokój że coś nie tak, przeszły mdłości itd w niedziele nic się nie działo w poniedziałek (14 tydzień) pojechaliśmy do Łodzi na usg genetyczne no i moje przeczucie niestety się sprawdziło, dzidzia nie rozwijała się już od około 8 tygodnia, ciąża obumarła nie można był stwierdzić kiedy ale to już było bez znaczenia, dobrze że trafiłam na cudownego lekarza dr Dudarewicza wspaniały człowiek dał się wypłakać wytłumaczył co i jak pocieszył, możliwe że porostu mieliśmy pecha i dzidzia miała jakąś wadę z którą nie mogła by przeżyć (pewnie dużo dziewczyn to słyszało) ale mnie to jakoś pomogło się ogarnąć, powrót do domu prawie 100 km to była chyba najgorsza podróż w moim życiu i najgorszy dzień wogle dla nas, w nocy było drastycznie ale oszczędzę wam szczegółów następnego dnia wizyta u lekarza okazało się że trzeba jednak do szpitala na łyżeczkowanie i cyt. pielęgniarkę "po wszystkim". Kurcze myślałam że to przepracowałam ale chyba nie do końca
Stary 2011-07-04, 21:33   #2407
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze bo mi dzisiaj też jakoś dziwnie twardnieje brzuch, a nic takiego nie robię Ale nic mnie nie boli, więc wezmę nospę i będę obserwow
Gin mi powiedział przy którejś tam wizycie że to normalne, kilka razy dziennie, że tak ma być, ja nospę już zażyłam i lekarstwa i czuję się mniej napięta, choć dalej chodzę jak babuleńka ale jest lepiej

Cytat:
Ancia a no jakoś się jeszcze mieści, ale chyba mu coraz ciaśniej bo rozpycha się okropnie od ostatniego zdjęcia poszedł mi brzuch na boki i ogólnie jakoś większy jest Też myślę, że ta waga to taka normalnaJa mam wizytę 15.07 czyli końcówka 33 tc
Mamy tak samo, też mi się teraz mały rozpycha na boki noo i większy jest , mała foczka już się robię

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:39   #2408
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
A ja będę miała córę!
GRATULACJE

Cytat:

Jeszcze przypomniało mi się moje pytanie (może niemądre ) - czy rodzi się w koszuli czy na golasa? Bo moja informatorka nie pamiętała A zastanawiam się, czy jest sens brać wypasioną koszulę na tę okoliczność, czy kupić coś najtańszego i potem wywalić bez bólu serca
Ja kupię jakąś tanią koszulinę Bo raczej czyste z tego nie wyjdziemy

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
wszystko było cacy, dolegliwości książkowe, malutkie plamienie w 7 tyg na IP stwierdzili że to pewnie zarodek się zagnieżdża w macicy progesteron na receptę i do domu, I usg po tym incydencie bo w szpitalu nie zrobili super serduszko bije ładnie itd... w sobotę jakieś ciemniejsze upławy i taki węwnętrzny niepokój że coś nie tak, przeszły mdłości itd w niedziele nic się nie działo w poniedziałek (14 tydzień) pojechaliśmy do Łodzi na usg genetyczne no i moje przeczucie niestety się sprawdziło, dzidzia nie rozwijała się już od około 8 tygodnia, ciąża obumarła nie można był stwierdzić kiedy ale to już było bez znaczenia, dobrze że trafiłam na cudownego lekarza dr Dudarewicza wspaniały człowiek dał się wypłakać wytłumaczył co i jak pocieszył, możliwe że porostu mieliśmy pecha i dzidzia miała jakąś wadę z którą nie mogła by przeżyć (pewnie dużo dziewczyn to słyszało) ale mnie to jakoś pomogło się ogarnąć, powrót do domu prawie 100 km to była chyba najgorsza podróż w moim życiu i najgorszy dzień wogle dla nas, w nocy było drastycznie ale oszczędzę wam szczegółów następnego dnia wizyta u lekarza okazało się że trzeba jednak do szpitala na łyżeczkowanie i cyt. pielęgniarkę "po wszystkim". Kurcze myślałam że to przepracowałam ale chyba nie do końca
....
Stary 2011-07-04, 21:39   #2409
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
C

Agnieszko, okrycia kąpielowe to inaczej ręczniki, myślisz że 2 wystarczą?

wiem ja mam 1 póki co i więcej nie planuję kupić na początek

. A kocyk akrylowy, duży, cena ze sklepu.
kocyk ceną mnie powalił na kolana

kurcze zastanawia mnie ten monitor oddechu - fajna rzecz. Czy ktoś oprócz Anci kupuje??

Stary 2011-07-04, 21:40   #2410
rabarbar83
Rozeznanie

dobrze że posłuchałam lekarza i udało się szybko zajść w kolejną ciązę, teraz mała mi wynagradza wszystko choć smutek pozostał wiadomo, mam stres przed każdym kolejnym usg ale musi być dobrze
... wkońcu jeden aniołek czuwa nad swoją siostrzyczką
oj idę sobie już bo się zasmarkałam
dobrej nocy wszystkim
Stary 2011-07-04, 21:42   #2411
agnieszka 0605
Zakorzenienie

rabarbar

Stary 2011-07-04, 21:43   #2412
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dobranoc
Stary 2011-07-04, 21:44   #2413
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

kurcze zastanawia mnie ten monitor oddechu - fajna rzecz. Czy ktoś oprócz Anci kupuje??
Mnie też kusi, ale raczej nie kupię. Jak zsumuję wydatki to pewnie i tak mi się słabo zrobi bez tego

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:46   #2414
19natka88
Zakorzenienie

Przyszedł dzisiaj zegarek dla tż Ciekawe czy mu się spodoba bo trochę duży jest

Cytat:
hurtowe zakupy kochana
Jakoś nie mogę z tym ruszyć ale po wypłacie nie ma zmiłuj

Cytat:
Czyli taki szalony jak mój? Coraz ciaśniej im w brzuszkach, to się rozpychają, ale lepiej niech rozpychają i czekają na swój czas.
Dzisiaj wyjątkowo szaleje Dokładnie Ale nie wiem czy byłaś jak pisałam, że mój termin przeskoczył na 26.08?

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Gin mi powiedział przy którejś tam wizycie że to normalne, kilka razy dziennie, że tak ma być, ja nospę już zażyłam i lekarstwa i czuję się mniej napięta, choć dalej chodzę jak babuleńka ale jest lepiej

Mamy tak samo, też mi się teraz mały rozpycha na boki noo i większy jest , mała foczka już się robię
Dobrze, ze jest lepiej Mój też niby mówił, że to normalne ale wiadomo trochę to niepokojące
Mój tż ostatnio pieszczotliwie się zwraca do mnie "moja ty słoniczko"

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-04, 21:49   #2415
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Aga masz rację z tym kompletem do wózka, ceny są niższe, poszperałam i zaraz to skoryguję. Ręczniki zmniejszę wobec tego do 2.
A monitor z nianią jest 2w1. Chyba Spray pytała też o monitor.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mnie też kusi, ale raczej nie kupię. Jak zsumuję wydatki to pewnie i tak mi się słabo zrobi bez tego
Doliczcie do tego ubranka, fotelik, wózek, wtedy dopiero można zemdleć.
Ale zaraz koryguję ceny!!

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Dzisiaj wyjątkowo szaleje Dokładnie Ale nie wiem czy byłaś jak pisałam, że mój termin przeskoczył na 26.08?
Nie, nic nie wiem. A skąd to przeskoczenie??

Stary 2011-07-04, 21:51   #2416
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Mój tż ostatnio pieszczotliwie się zwraca do mnie "moja ty słoniczko"
Mój się nie odważy tak powiedzieć do Mnie, bo wie że mam manie na punkcie Swojego wyglądu =)
ostatnio zażartował że mam rozstęp, to byłam tak zła że nie było zabawiania się wieczorem =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:53   #2417
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska, to jeśli możesz, to napisz, co tańszego kupiłaś, albo co Ci jest zbędne - zawsze to łatwiej będzie zmienić tą listę.
Aha Agnysko w kwestii ceratek, któraś dziewczyna tutaj polecała te z mothercare, one są droższe. Mój pomocnik przy liście podpowiedział mi, że fajne są prześcieradła z ceratką - wtedy ceratki nie trzeba i wychodzi taniej, ale na allegro takich nie widziałam.
No wiesz, laktator np. kupiłam używany. Doszłam do wniosku, że skoro szpitale wypożyczają laktatory też używane, to nie ma się co bać raczej.
Zamiast Fridy widziałam tańsze Sopelki (nie wiem jak z jakością, czy porównywalna).
A jaki to termometr za 150 zł? Mnie polecali taki na czoło, bo te do ucha wydają dźwięki, co może dziecko przestraszyć (więc na śpiocha nie zmierzysz), a poza tym jak dziecko ma innego kształtu/rozmiaru wlot do ucha to zonk.
A te ręczniki kąpielowe to chyba taki chwyt marketingowy i gadżet, czy ten kapturek ma jakiś głębszy sens?
Nie że ja jakiś ekspert jestem, bo też dopiero zbieram wywiad i oglądam
No i dużo rzeczy dostałam - wanienkę, śpiworek do wózka (wydaje mi się zresztą bardziej praktyczne to od pościeli wózkowej). Czytałam, że mamy używają do wózków jako przykrycia (kołderki) rozwiniętego rożka

Rabarbar, to podobna nieco do mojej historia, też miałam obumarcie na podobnym etapie, tylko plamiłam w 11 tygodniu i się zgłosiłam na IP i wtedy się okazało co się stało. Mam nadzieję, że nie sprawiłam Ci dużej przykrości tym pytaniem Do mnie też czasem to jeszcze wraca, mimo że było to 1,5 roku temu... I właśnie wtedy trafiłam na tego lekarza, do którego teraz chodzę i też bardzo mi pomógł tym co powiedział

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-04 o 21:57
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:53   #2418
DzastaW
Zadomowienie

znikam do wanny i później łóżeczka =)
miłego wieczoru Wam życzę =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:54   #2419
danika
Zakorzenienie

matko 3 godziny mnie nie było i 5 stron nadrabiania

Cytat:
A ja będę miała córę!
super kolejna księżniczka na wątku a co tam wogóle u ciebie?

Cytat:
Ja właśnie wczoraj czytałam o tym artykuł i wspomnieli tam, że tej krwi pępowinowej jest tyle, że właściwie tylko na potrzeby dziecka do jakiegoś wieku można ją wykorzystać.
potencjał jest, ale ja myślę, że za dziecinstwa naszych dzieci nie dokona się w tej kwestii wystarczający postęp niestety

Cytat:
Bez wózka, mebli i fotelika, ale z gadżetami takimi jak niania elektroniczna, podgrzewacze, laktator elektryczny wyszło mi 2900 zł.
o mamuniu niezle

Cytat:
różnie może być, a czytałam że dużo kobiet wymiotuje przy porodzie - z bólu? ze stresu?
z bólu i z hiperwentylacji - położna na szkole mówiła, że z powodu hiperwentylacji można dostać takiego zesztywnienia mięsni, ze nie da rady się ruszyć i po to między innymi ta nauka prawidłowego oddychania coby uniknąć nie wiedziałam o tym.

Cytat:
acelinka żeby nie było to nie jadam dwóch kolacji codziennie
a ja jadam jem coś koło 23 (chlebek z serem np) zeby nie miec rano ketonów w moczu bo parę razy mi się pojawiły...chociaż odkąd jem tą drugą kolację to jest ok

Cytat:
ja sie jeszcze waham ale raczej kupie. Nianie mam (tzn mamy taki zestaw krótkofalówek używany do tej pory w trakcie jazdy do chorwacji na 2 auta ze znajomymi zamiast komórek, ma toto funkcję niani)
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:59   #2420
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę tylko nianię

rabarbar83

Cytat:

Nie, nic nie wiem. A skąd to przeskoczenie??
Usg tak poszalało z obliczeniami w 27tc Że niby wymiary Michasia były trochę do przodu, teraz też tak było ale nie znam daty Ale w zasadzie to jakieś 8 dni różnicy tylko

Dzasta też się przejmuję swoim wyglądem - jak każda kobieta chyba ale jak wiem, że coś jest żartem to po co sobie psuć nerwy

Danika a też mierzysz ketony tymi paseczkami? Mi się na szczęście rzadko pojawiały

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-04 o 22:04
Stary 2011-07-04, 22:01   #2421
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
potencjał jest, ale ja myślę, że za dziecinstwa naszych dzieci nie dokona się w tej kwestii wystarczający postęp niestety
To jest wlaśnie to o czym myślałam Ale w przyszłości może to mieć sens, zwłaszcza nawołują do tworzenia banków nie takich na własne potrzeby, tylko do wykorzystania materialu przez innych. To ponoć ma większy sens.

Nad nianią się w ogóle nie zastanawiałam, bo w moim małym mieszkaniu chyba niepotrzebna.

Zbieram się w kierunku sypialni, paaa

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:04   #2422
danika
Zakorzenienie

Dzasta doczytałam o twojej tesciowej...współczuję musicie ją utemperować bo bedzie się wam całe życie wtrącać i rządzić - ten typ tak ma

tez się chyba zbieram w stronę łóżeczka dobranoc
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:13   #2423
kellysss
Zakorzenienie

No air..Gratuluje... I tak cos czulam ze bedziesz miała dziewuszke

Cytat:
różnie może być, a czytałam że dużo kobiet wymiotuje przy porodzie - z bólu? ze stresu?
Ja wymiotowalam ze zmeczenia.... przy długimporodzie własnie czesto sie wymiotuje

Cytat:
Nie mogę wkleić tabelki z excela, bo się wykrzacza. Popracuję jeszcze nad tą listą i wtedy coś wykombinuję, jak wkleić, może faktycznie gdzieś z cenami przesadziłam.

A w temacie pościeli to bierzecie z flaneli, szyfonu czy bawełnianą?
Poscielke mam bawełniana

Cytat:
Nie no tam, linczu nie będzie

Z tego co zauważyłam: takie drogie są ceratki pod materac?
Kuzynka mi polecała zamiast tego takie podkłady (tylko pewna nie jestem, czy to miało nazwę "podkłady") z apteki, są z przyjemniejszego materiału, jakby oddychającego, pakowane po 10 szt., nadają sie nawet dla większego dziecka, dużo wchłaniają , a ta ceratka taka ponoć niemiła.
Sól fizjologiczna jest fajna dostępna w porcjach "na raz".
Była też mowa wcześniej o szlafroku - bylam w moim szpitalu w lutym i był ukrop, więc na pewno biorę cienki.

Generalnie widzę na liście kilka rzeczy, których nie kupuję wcale lub na razie, widzę też takie, za które na pewno dam/dałam mniej, więc spoko

Jeszcze przypomniało mi się moje pytanie (może niemądre ) - czy rodzi się w koszuli czy na golasa? Bo moja informatorka nie pamiętała A zastanawiam się, czy jest sens brać wypasioną koszulę na tę okoliczność, czy kupić coś najtańszego i potem wywalić bez bólu serca

Natka, tak sobie lubię czasem ponarzekać, to też fakt A zaraz mnie mniej boli
ja rodzilam w najzwyklejszej koszuli z krotkim rekawkiem
(takiej z targu babcinej rozpinanej na guziczki do pasa)
do kolanka

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

Tez przez to przeszłam... Ja sie dowiedzialam ciut wczesniej bo w 10 tyg. a ponoc serduszko przestalo bic w 7 tyg........... i tez mysle ze nasze aniolki czuwaja nad naszymi dzidziolkami w brzuszku

Stary 2011-07-04, 22:15   #2424
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Ty dobrze o tym też wiesz
No ja jestem cierpliwa w ciąży naprawdę a tak zawsze byłam wybuchowa, także takich klientów potrafię ustawić a tak zawsze do zwolnienia wpadnie dodatkowy tysiak to zawsze coś przy 5 godzinach pracy
a możesz na l4 pracować? nie będziesz mieć problemów z zusem?

Cytat:
A ja będę miała córę!
gratulacje

Cytat:

wiecie co - słyszałam, że te monitory to kupuje się dla wcześniaków, ale takich wczesnych wcześniaków np z 30 tygodnia. ja nawet o tym nie myslałam

dobranoc

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:16   #2425
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No wiesz, laktator np. kupiłam używany. Doszłam do wniosku, że skoro szpitale wypożyczają laktatory też używane, to nie ma się co bać raczej.
Zamiast Fridy widziałam tańsze Sopelki (nie wiem jak z jakością, czy porównywalna).
A jaki to termometr za 150 zł? Mnie polecali taki na czoło, bo te do ucha wydają dźwięki, co może dziecko przestraszyć (więc na śpiocha nie zmierzysz), a poza tym jak dziecko ma innego kształtu/rozmiaru wlot do ucha to zonk.
A te ręczniki kąpielowe to chyba taki chwyt marketingowy i gadżet, czy ten kapturek ma jakiś głębszy sens?
Nie że ja jakiś ekspert jestem, bo też dopiero zbieram wywiad i oglądam
No i dużo rzeczy dostałam - wanienkę, śpiworek do wózka (wydaje mi się zresztą bardziej praktyczne to od pościeli wózkowej). Czytałam, że mamy używają do wózków jako przykrycia (kołderki) rozwiniętego rożka
Laktatora na początku wcale nie kupię.
O sopelkach nie słyszałam, znałam tylko fridę.
Termometr jest na podczerwień, do czoła, chyba bez dźwięków. Ta cena, to cena maksymalna, znalazłam i takie za 100 zł.
W temacie ręczników z kapturkiem się nie wypowiem, znane mi mamy mają - więc uznałam to za standard.
Ze śpiworkiem do wózka mamy podobne zdanie.
Dużo rzeczy dostałam, ale z ubranek, wyprawkę nieubrankową niestety trzeba zakupić. To jest mocno wstępna wersja, jeszcze właśnie chcę ją przedyskutować, udoskonalić, a dopiero potem zacząć zakupy.
Cytat:
o mamuniu niezle
Mnie suma zabiła, teraz szukam oszczędności .
A co to te ketony?
Cytat:
Usg tak poszalało z obliczeniami w 27tc Że niby wymiary Michasia były trochę do przodu, teraz też tak było ale nie znam daty Ale w zasadzie to jakieś 8 dni różnicy tylko
A to mój gin nic się nie zająknął. Też mówił, że obliczenia usg wskazują na ciążę starszą o 3 tygodnie, ale terminu porodu nie zmieniał. Ogólnie coś napomknął, że o porodzie będzie ze mną rozmawiał w 36 tc, nie wiem czemu i nie wiem, co chce ustalić .

Stary 2011-07-04, 22:19   #2426
kellysss
Zakorzenienie

Duzo z Was pisze ze macie wieksze dzidziolki i niby wychodzi ze ciaza starsza
ale nie nastawiajcie sie kochane ze to oznacza wczesniejszy poród...
Własnie z Alanem tak mialam ze od poczatku był o 2 tygodnie wiekszy a
urodzil sie tydzien po terminie..

Stary 2011-07-04, 22:19   #2427
archinta
Zakorzenienie

Cukinia się lekko przetrawiła więc jestem i odpowiadam po trochę by mi znów cytaty nie pouciekały
Cytat:
Dziewczyny, chwaliłam się, że pozbyłam się infekcji. Dupa, wcale nie Oczywiście, jak mnie zaatakowało to tradycyjnie tuż po wizycie u lekarza (jeszcze do tego on ma urlop). Na domiar złego odnowiły mi się hemoroidy Są po prostu gigantyczne, smaruję maścią, a one tak od kilku dni sobie pęcznieją i pękają i od nowa... Nie muszę pisać, że majtki po takiej "akcji" są do wywalenia. Macie jakieś sprawdzone sposoby na te dziady? Ja już nie mam siły, jak napęcznieją to nie da się siedzieć, chodzić, nic, bo tak boli

A z miłych rzeczy - nauczyłam się lokalizować małego w brzuchu i tak się czasem bawimy w pływanie z prawa na lewo i z powrotem Ruchliwy dzieć w ogóle się zrobił, ale te ruchy czy kopniaki są jeszcze przyjemne, może kilka razy się zdarzyło, że zarobiłam jakoś mocniej.
Oj kochana współczuję
A jak się nauczyłaś go/ją lokalizować bo dla mnie to czarna magia
Cytat:
Ale ja jestem niekumata, serio.
hihihi
Cytat:
dziewczynki dziękuję za troskę, obiecuję uroczyście zaciskać kolana i dużżżżooo leżeć
3mam za słowo - pracusiu ty nasz naczelny!!!
Cytat:
Dziewczyny szlag Mnie jasny trafił, za chwilę popełnie zabójstwo!!!
Zadzwonił do Mnie narzeczony z tekstem czy siedzę lub leżę , bo padnę. Zadzwoniła do Niego mama z wiadomością że zaprosiła parę osób na Nasz ślub (okazało się że że z około 12 i dodatkowo pare dzieciaków). Nawet Im kur.. zaproszenia dała (bo wcześniej kupiła jakieś). No poprostu za chwilę tam pojadę i Ją zabije. Narzeczony Jej powiedział że ma to odwołać i że jeśli jeszcze raz coś wykombinuje to nie będzie Jej chciał na ślubie.
Ja z tą kobieta nie wytrzymam. Mojej mamie już to powiedziałam, to zaczęła przeklinać i Mi współczuć.
I jak dawaliśmy zaproszenie Jej, to zaczęła odrazu komentować że brzydkie, że ona kupiła ładniejsze, że pismo brzydkie i itp.
Jestem załamana

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Jak Wam tutaj piszę, to Mi zawsze trochę przechodzi
o majjjjjj!!!!!!!
maskara jakaś
3maj sie!
Cytat:
Małgosia, Ty niezniszczalna jesteś?
Pracuś- terminator z niej
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No ale musisz jej powiedziec co Cie boli, moze ona jest nieswiadoma i nie wie ze robi zle? moze jej sie wydaje ze robi dobrze bo w jej przekonaniu was odciąża od tego wszystkiego? dżizas nie wierze ze jestem zdolna do takich slow..Lau, Aga, Archi i cotka jestescie ze mnie dumne?
Bardzo
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:25   #2428
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Oj, a w sumie bym chciała chyba ciut wcześniej niż ciut później.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A jak się nauczyłaś go/ją lokalizować bo dla mnie to czarna magia
Mojego czuć pod ręką, albo sobie wkręcam. Ale jak dotykam gdy wypcha mi mocno brzuch, to czuję kości, miękką jakby pupę, wyczuwam rękę czy kolanko. Najmocniej wypycha pupę. Dzisiaj po raz pierwszy wyczułam jakby właśnie kolano, a ostatnio fragment ręki.Dość wyraźnie to czuć.

Stary 2011-07-04, 22:28   #2429
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
soczewica - kolejna rzecz po bobie której w życiu nie jadłam
to możemy sobie przybić piątkę, ja tez nigdy ani soczewicy ani bobu nie próbowałam

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Obiecany torcik urodzinowy chrześniaka mojego męża w wykonaniu mojej zdolnej kuzynki
o mamciuuuuu, ślinę mam po kolana

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
u nas tak samo- zostaje tylko werandowanie
tak w ramach praktyki i przygotowania na później nie wiem tylko co by sąsiedzi powiedzieli na psa w wózku na balkonie

Cytat:
Ten lekarz ma taki system, że nie bada na fotelu. Nie wiem nic o mojej szyjce, na pewno jakby mnie zbadał to zauważyłby też, że jakaś infekcja tam się rozwija. W ogóle co mu nie powiem to jest normalne - moje kłucie w kroczu (a rano boli tak bardzo, że do wc idę jakbym miała związne nogi, bo normalnie się nie da), wszelkiego rodzaju skurcze... Jak mu mówię, że po godzinnym spacerze mnie brzuch boli i mam taki długotrwaly skurcz, który mija dopiero po dłuższym odpoczynku, to powiedział, że mam chodzić na krótsze spacery No to doszło do tego, że łażę tylko do ogrodu, w ciąży na mieście czy zakupach byłam raptem z 10 razy w sumie.
Agnysko mój też na większośc moich dolegliwości mówi, że to normalne w ciąży.. tez czasem się zastanawiam czy na pewno wszystko jest ok, ale chyba nie mam wyjścia jak zaufać mu? W końcu to on jest lekarzem. Kłucie w kroku też mam i rano wyglądam pewnie podobnie do Ciebie. Dopóki się nie rozruszam po spaniu to koszmar, na szczęście w ciągu dnia nie odczuwam za bardzo.

a rodzi się w koszuli nie wyobrażam sobie być nago haha

ja mam zamiar wyszperać jakąś koszulkę mężową starą i wielką- nie będzie szkoda potem wyrzucić, a taki sposób doradziła mi koleżanka co ostatnio rodziła

Cytat:
najgorsze jest to że nie mamy gdzie tych ludzi pomieścić (z tą liczbą co była dotychczas było dosłownie na ścisk), a zadzwonić i powiedzieć żeby nie przychodzili to głupio...
Ale głupio to powinno byc teściowej a nie Tobie
ja bym się nieźle wkurzyła jakby mi teściowa coś takiego odwaliła. I natychmiast kazałabym tesciowej odmawiać tych gości. Z jakiej racji na moim weselu ma być ktoś, kogo ona sobie zaprosiła. Jak ma ochotę niech sobie zrobi dla nich przyjęcie i już.

Cytat:
Jak miałam takie mega bóle okresowe to też mi się zdarzało wymiotować. No a poród to takie mega mega bóle, to juz to widzę
też miałam takie akcje przy @, do tego zasłabnięcia, omdlenia... aż się boję co będzie przy porodzie

Dziewczyny- czy takie sklepy dziecięce jak Smyk, 5-10-15, czy Crocodillo też mają wyprzedaże? Chciałabym kupić taki ładniejszy komplecik dla Córci na wyjście ze szpitala albo welurkowy, albo polarkowy- taki cieplejszy a na all nie chcę, bo muszę to najpierw pomacać

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:29   #2430
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
znikam do wanny i później łóżeczka =)
miłego wieczoru Wam życzę =)
Cytat:
Zbieram się w kierunku sypialni, paaa
Cytat:
tez się chyba zbieram w stronę łóżeczka dobranoc
Do bra noc

Cytat:
A to mój gin nic się nie zająknął. Też mówił, że obliczenia usg wskazują na ciążę starszą o 3 tygodnie, ale terminu porodu nie zmieniał. Ogólnie coś napomknął, że o porodzie będzie ze mną rozmawiał w 36 tc, nie wiem czemu i nie wiem, co chce ustalić .
Mój gin też się trzyma jednego terminu z OM, ale dał mi taki wydruk z usg i tam było wszystko rozpisane
O porodzie jeszcze nie rozmawialiśmy, ale chyba już czas

A właśnie, czy coś wam wiadomo, że przed samym porodem ma się wizyty co tydzień Bo chyba zbankrutuje

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Staram się nie nastawiać Ale nie ukrywam, że chciałabym urodzić na koniec sierpnia. Wiadomo, przyjdzie odpowiedni czas to się urodzi i na nic plany i życzenia

Też się żegnam, mój brzusio i maluszek już się domagają pozycji poziomej
Dobranoc

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości