|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |||
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba będzie już coś o porodzie rozmawiać, chyba faktycznie już czas.
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() hihi chyba jak każda z nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. to dobrze wiedzieć ![]() Natka też czytałam i koleżanki mówily, że w ostatnich tyg to właśnie co tydzień się chodzi do gin. Też się obawiam, że zbankrutuję ![]()
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
heja
![]() Małgos ciesze sie że jednak ni emusiałas zostac w szpitalu-teraz prosze sie ładnei oszczedzac ![]() Kasiakuleczka biedactwo ni emartw sie o męzulka , a ochrzan mu sie nalezy ze nei zadryndał ani nic nie pamiętam co tam jescze miałam napisac heh wybaczcie przeczytałam wszystko no ale skleroza i te sprawy hehe.... co do monitora oddechu ja nad nim myslałam ale kurde kupe kasy kosztuje i chyba dam jednak rade bez niego jak to mówi mój mąz bedziemy spac na zmiane po 6 godzin jeden spi drugi patrzy na dziecko hehe ciekawe co zrobi jak mały bedzie głodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Rozeznanie
|
Matko, dziewczyny zostawić Was na parę godzin
![]() Nie będę wklejać cytatów ani ników (za późno już ![]() - co do teściowej to niezła sztuka Ci się trafiła. Ja sobie nie wyobrażam jak można mieć taki tupet... ![]() ![]() - koszula do porodu- z tego co do tej pory czytałam i co sobie wyobrażam to zupełnie nie ma sensu brać nowej, wypasionej. Ja chyba pójdę na targ i kupię taką co bez problemu wyrzucę "po wszystkim" - monitor oddechu i niania - myślę że kupię obydwie te rzeczy. Mieszkamy w domku, sypialnie są na piętrze więc będę spokojniejsza. Monitor podoba mi się Respisense Ditto (np. o tutaj jest: http://allegro.pl/respisense-ditto-m...698199533.html). Jakoś bardziej do mnie przemawia niż model Angelcare z matami pod prześcieradło (chociażby jak dziecko śpi w wózku czy gdzieś na wyjeździe, w nie swoim łóżku to zawsze można przypiąć). Co do niani to nie mam pojęcia jaki model. Może któraś z Was coś poleci? A w ogóle to powiedzcie kiedy zaczęłyście kupować różne rzeczy? Ja się trzymałam mocno dopóki jakiś miesiąc temu nie weszłam do sklepu z ubrankami i trafiłam na wyprzedaż ![]() ![]() ![]() Ja natomiast mam dziwną fazę, że przecież dzidziuś może chcieć wcześniej do nas wyjść. I co ja wtedy zrobię? Na porodówce będę zamawiać? ![]() Poza tym przecież takie zakupy to sama radość. Nie wyobrażam sobie żebym miała zrobić tak jak moja znajoma, która jednego dnia pojechała do dużego sklepu i kupiła wszystko za jednym razem. Jak kupiłam 3 kaftaniki to je po kilkanaście razy już oglądałam, tyle mi to frajdy sprawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
kosmitka
|
Jest tego dużo, nie bardzo wiem, czym się różnią, ale proszę:
Canpol Gazetowy z mama i ja czy jakoś tak Mikrolife ale z dźwiękiem Scaneo - tych jest sporo Cytat:
![]() A w cocodrillo własnie najpierw była większa wyprzedaż na grubsze rzeczy, stąd dresiki, na letnie przyszła dopiero teraz. Nie wiem, co chciałabyś kupić, ale na dziewczęce rzeczy nie patrzyłam nawet.
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z wyprawką dla dziecka i siebie jeszcze jestem na etapie zerowym ![]() No przeraziłam się... Cytat:
Ja nie linczuję bo się totalnie nei znam- ale jak znajdziesz tasze odpowiedniki to wrzuć potem korektę ![]() ![]() Cytat:
![]() rabarbar83;agnyska81- ![]() ![]() Cytat:
![]() słoniczko powiadasz ![]() Cytat:
![]() Słodkie to ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo pisałyśmy, ze pogoda okropna i wychodzimy z psami tylko na chwilkę na szybkie siku i, ze zostało nam tylko werandowanie naszych pupili ![]() Lulla- a miałam pytać jak tam Twoje skurcze etc. a tu widzę "atrakcje" Cię nie opuszczają ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Raczkowanie
|
cześć ciężarówki,melduję się ja! Informuję że żyję (ledwo) ale żyję,strasznie mi daje popalić blizna po cc,mimo tego że była 5 lat temu
#2439 |
Zakorzenienie
|
No i jakies cytaty znów mi przepadły- bo pamiętałam o jednym:
no air - wielkie wielkie gratulacje calzedonii!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Jak przeczytałam Twojego posta, to aż mój mały zahasał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
Hej! Najpierw sie pochwale, a pozniej bede was nadrabiac
![]() ![]() ![]() W koncu malenstwo laskawie sie ruszylo podczas badania i pokazalo co tam chowa miedzy nozkami. Takze na 99% coreczka Nadia ![]() ![]() ![]() A odnosnie pogorszenia morfologii ginka mi powiedziala, ze to normalne, jedynie kazala brac zelazo 2 razy dziennie.
#2441 | |
Zakorzenienie
|
o oooooooooooo
i kolejna calzedonia ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]() a coś się jeszcze dzieje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kumanie chyba wszystkim ciężko teraz wychodzi- dziś widząc takie luźne stoisko co w pasażach w przejściach są, o nazwie "Fon-Prix" i z wystawką telefonów potrafiłam zapytać męża co oni tam sprzedają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hehe może i kupię, ale jakoś nawet nie mam ochoty tego próbować- chyba dlatego, że tak dużo o bobie kiedyś pisałyście ![]() ![]()
![]() |
#2443 | |||
kosmitka
|
Da cyca
![]() Madzialena - fajny ten monitor oddechu, ale mnie własnie jakoś nie przekonuje to przypinanie do dziecka, chociaż faktycznie ma więcej zastosowań. A nianię polecono mi aventu-philipsa. - monitor oddechu i niania - myślę że kupię obydwie te rzeczy. Kupować zaczęłam już w 5 miesiącu, więc szybko, ale doszłam tylko do kompletu garderoby dla młodego. Cała reszta czeka na koniec lipca, tak by w 36 tc mieć wszystko przygotowane, ot tak na wszelki wypadek. Cytat:
![]() ![]() A korektę zrobię po wizycie u gina, wtedy odwiedzę hurtownię i zweryfikuję, chociaż wątpię, bym mocno zjechała z ceny, ewentualnie z części rzeczy można zrezygnować. Jutro listę będzie też weryfikować moja sis, zobaczymy co wyrzuci. Lista jest po 1 weryfikacji przez szwagra, który pracował w takim sklepie z dziecięcymi artykułami. Gratulacje!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masakra, ja nie mam pojęcia jak należy ubrać takie dzieciątko.
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | ||||
Wtajemniczenie
|
hejka wieczorowo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() oj Kasiu Kasiu Ty zamartwiaczko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ładna i wcale nie taka mała ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie chciałam zacząć kompletować wszystko w lipcu, no ale jak ma być przeprowadzka tonie będę kombinować by tu teraz upychać rzeczy, robić przemeblowanie z naszymi dotychczasowymi- liczę na to, że nasz synek będzie kulturalny i punktualny i przyjdzie na świat tak jak liczymy czyli w II połowie września ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Czas zmykać do wyrka! kolorowych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
kosmitka
|
Archinta u nas też remont stoi na przeszkodzie
![]() A macie już imię dla synka? Czy też przegapiłam? ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Też zmykam, kolorowych ![]()
![]() |
#2447 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do niani to ja polecam fisher price.. ![]() taka: http://www.toys.ie/Fisher-Price-Soun...00006-prd.aspx Ja mam Tommy i słabo słychac i szumi jak łapie fale.. I teraz chyba kupie ta fishera bo kolezanka ma i naprawde super odbiera... Słychac nawet cykanie zegara którego bedac w pokoiku u dziecka wcale nie słychac...takze zbiera fantastycznie.... ![]() Ja tez spadam do spanka.... Dobranoc mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Rozeznanie
|
Odnosnie chusty do noszenia - tez zastanawialam sie nad "firmowa" i duzo drozsza niz ta, ktora kupilam na allegro, ale po obserwacji Marokanek, ktore potrafia dziecko nosic praktycznie w jakimkolwiek kawalku materialu zamotanym sprytnie na plecach albo z przodu, doszlam do wniosku, ze nie ma sensu inwestowac tyle kasy w kawalek materialu. Dlatego kupilam ta tansza, tez tkana i bawelniana, z calkiem dobrymi opiniami. Nawet jakby juz do niczego sie nie nadawala pod koniec uzywania to nie zal bedzie mi wyrzucic.
martunia_199 - torcik cudo, dla kuzynki, zdolniacha z niej kasiuleczkakuleczka - nie dziwie Ci sie, ze czarne mysli do glowy przychodza jezeli macie ustalony schemat, tez pewnie bym sie denerwowala, ale zawsze najpierw tlumacze, ze albo zajety albo telefon rozladowany albo poza zasiegiem itp. Moj maz raz mi zrobil taki numer, ze myslalam ze go sama zabije za te nerwy. Pojechali z kuzynem we dwoch autem z Maroka do Francji az po Paryz. I przez 2 dni zero kontaktu, on nie zadzwonil, a ja nie moglam sie dodzwonic na zaden z dwoch numerow, oba wylaczone. Normalnie myslalam, ze od zmyslow odejde, juz nawet zaczelam sprawdzac jakie wypadki byly w tym czasie. I w koncu jak dotarli to zadzwonil do mnie (jakos nie przyszlo mu do glowy zadzwonic wczesniej z jakiegos automatu czy cos), ze w jednym numerze nie ma roamingu a w drugim zapomnial pinu i mu zablokowali karte. Takze przez taka bzdure mialam straszne nerwy. No air - gratuluje niuni ![]() Odnosnie wyprawki - ja chyba mam juz wiekszosc rzeczy tzn z drobiazgow, ale te akurat w wiekoszsc kupilam juz w 5 mcu, bo musialam wykorzystac urlop w Polsce ![]() Czesc rzeczy zostawiam na pozniej np laktator, posciel i ochraniacze do lozeczka (na poczatek rozek + ewentualnie kocyk), poscieli do wozka nie zamierzam kupowac, podgrzewacza, sterylizatora, niani tez nie. Ciuszkow mam juz sporo, teraz kupie tylko kilka wyjsciowych, bo juz wiem ze moja przyjaciolka chce poszalec na wyprzedazach ![]() W sumie to nawet nie wiem ile mnie te wszystkie zakupy kosztowaly, bo kupujac po trochu to jednak latwiej bylo zaplacic, a teraz z grubszych wydatkow czeka mnie tylko wozek. Czas spac, bo jutro rano trzeba jednak wstac i znowu bede nieprzytomna ![]()
#2451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze zgaga mnie złapała ![]() a i kilka dni temu kupiłam krówki i ryż co by zrobić te polecane przez Was szyszki ale połowę już skonsumowałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Raczkowanie
|
O mamo, kilka dni i tyle nowości - nowe mamy, nowe dziewczynki
![]() Witam w takim razie nowe mamusie ![]() ![]() I gratuluję dziewczynek!!!!! ![]() A ja spać nie mogę ![]() Miłego dnia życzę ![]() Spray a co u Ciebie, co z siostrą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
kosmitka
|
Dzień dobry wszystkim, ja zmykam dzisiaj na dzień cały na wieś, na urodziny swojej chrześnicy
![]() Miłego dnia!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolejna dziewczynka w naszym gronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do niani to raczej tak, pokoiki na pięterku się robią a na dole przestrzeń otwarta no i łazienka do przyszłego roku tylko na dole więc żeby coś zrobić w kuchni czy łazience ![]() monitor oddechu - ogromny wydatek wyprawkowy ale z doświadczenia moich dwóch koleżanek wiem że skuteczny i naprawdę pomógł uniknąć tragedii...ponoć w niektórych szpitalach można wypożyczyć za ile to nie wiem, no i dla wcześniaka moim zdaniem konieczny choć nasze dzieciaczki wiedzą kiedy mają przyjść na świat ![]()
![]() |
#2456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kasiuleczkakuleczka Jak tam Pan Mąż? Wytłumaczył się czemu na takie stresy Cię naraził? A w ogóle to dzień dobry dziewczynki ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-05 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Rozeznanie
|
no i dzień dobry Mamusie
#2458 |
Zadomowienie
|
witam mamusie
![]() gratuluje nowych dziewczynek ![]()
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Jak tam? Wyspane? Sharifa GRATULACJE dziewczynki ![]() Życzę milego poranka i do potem ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Na TVP2 o porodach na zamówienie ![]()
#2460 |
Rozeznanie
|
podczytałam co tam naskrobałyście wieczorem i banan na mordce
![]() dziewczynki gonią hihi gratuluję
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.