Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 21:36   #2431
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
tak w ramach praktyki i przygotowania na później nie wiem tylko co by sąsiedzi powiedzieli na psa w wózku na balkonie
Dlaczego psa??
Cytat:
Dziewczyny- czy takie sklepy dziecięce jak Smyk, 5-10-15, czy Crocodillo też mają wyprzedaże? Chciałabym kupić taki ładniejszy komplecik dla Córci na wyjście ze szpitala albo welurkowy, albo polarkowy- taki cieplejszy a na all nie chcę, bo muszę to najpierw pomacać
Moonik wyprzedaże w coco są już od dobrych 3 tygodni, naprawdę fajne rzeczy i sporo taniej. Kupiłam dla Frania dresiki, myślałam jeszcze o kolejnych body czy półśpiochach, ale chyba za dużo tego mam.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mój gin też się trzyma jednego terminu z OM, ale dał mi taki wydruk z usg i tam było wszystko rozpisane
O porodzie jeszcze nie rozmawialiśmy, ale chyba już czas

A właśnie, czy coś wam wiadomo, że przed samym porodem ma się wizyty co tydzień Bo chyba zbankrutuje
U nas wizyty chyba są co 2 tygodnie, a co tydzień już w 39 i 40 tc, ale poprzesuwały mi się w związku z urlopem doktorka i nie wiem, jak teraz mi poustawia pozostałe.
Trzeba będzie już coś o porodzie rozmawiać, chyba faktycznie już czas.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:39   #2432
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Termometr jest na podczerwień, do czoła, chyba bez dźwięków. Ta cena, to cena maksymalna, znalazłam i takie za 100 zł.
podrzuć linka

Cytat:
Oj, a w sumie bym chciała chyba ciut wcześniej niż ciut później.
hihi chyba jak każda z nas

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:49   #2433
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego psa??

Moonik wyprzedaże w coco są już od dobrych 3 tygodni, naprawdę fajne rzeczy i sporo taniej. Kupiłam dla Frania dresiki, myślałam jeszcze o kolejnych body czy półśpiochach, ale chyba za dużo tego mam.
.
1. bo pisałam z rana, że pogoda taka do d.py, że psa na szybcika trzeba wyprowadzić, żeby szybko załatwił potrzeby, a Archinta dodała że u niej to samo, więc zostaje tylko werandowanie a dziś był tez temat kiedy maluszka na 1szy spacer zabrać i czy się weranduje czy nie. Stąd takie porównanie Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałaś

2. to dobrze wiedzieć może coś mi się uda znaleźć fajnego, bo dziś zaglądnęłam do H&M ale same letnie ciuszki były

Natka też czytałam i koleżanki mówily, że w ostatnich tyg to właśnie co tydzień się chodzi do gin. Też się obawiam, że zbankrutuję

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:52   #2434
aa2
Zakorzenienie

heja

Małgos ciesze sie że jednak ni emusiałas zostac w szpitalu-teraz prosze sie ładnei oszczedzac
Kasiakuleczka biedactwo ni emartw sie o męzulka , a ochrzan mu sie nalezy ze nei zadryndał ani nic

nie pamiętam co tam jescze miałam napisac heh wybaczcie przeczytałam wszystko no ale skleroza i te sprawy hehe....

co do monitora oddechu ja nad nim myslałam ale kurde kupe kasy kosztuje i chyba dam jednak rade bez niego jak to mówi mój mąz bedziemy spac na zmiane po 6 godzin jeden spi drugi patrzy na dziecko hehe ciekawe co zrobi jak mały bedzie głodny
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:56   #2435
madzialena-lublin
Rozeznanie

Matko, dziewczyny zostawić Was na parę godzin tyle stron do nadrobienia...

Nie będę wklejać cytatów ani ników (za późno już )ale to co chciałam napisać na tematy przez Was poruszone:
- co do teściowej to niezła sztuka Ci się trafiła. Ja sobie nie wyobrażam jak można mieć taki tupet... Ale dobrze że Twój tż widzi że ma nienormalną mamuśkę i potrafi odpowiednio zareagować. Jeden pomysł był fajny- o tym że skoro ona ich zaprasza to niech się nimi zajmuje. Jak będziesz miała złośliwy nastrój to możesz jeszcze spytać gdzie robi to konkurencyjne wesele bo skoro własne zaproszenia kupiła to chyba i inną salę ma?

- koszula do porodu- z tego co do tej pory czytałam i co sobie wyobrażam to zupełnie nie ma sensu brać nowej, wypasionej. Ja chyba pójdę na targ i kupię taką co bez problemu wyrzucę "po wszystkim"

- monitor oddechu i niania - myślę że kupię obydwie te rzeczy. Mieszkamy w domku, sypialnie są na piętrze więc będę spokojniejsza.
Monitor podoba mi się Respisense Ditto (np. o tutaj jest: http://allegro.pl/respisense-ditto-m...698199533.html). Jakoś bardziej do mnie przemawia niż model Angelcare z matami pod prześcieradło (chociażby jak dziecko śpi w wózku czy gdzieś na wyjeździe, w nie swoim łóżku to zawsze można przypiąć).
Co do niani to nie mam pojęcia jaki model. Może któraś z Was coś poleci?

A w ogóle to powiedzcie kiedy zaczęłyście kupować różne rzeczy? Ja się trzymałam mocno dopóki jakiś miesiąc temu nie weszłam do sklepu z ubrankami i trafiłam na wyprzedaż . Od tamtej pory oglądam różne akcesoria i nawet już część pozamawiałam (oczywiście na allegro). Ale jak wyciągnęłam ostatnio męża żeby łóżeczka obejrzeć, to owszem, poszedł ale z tekstem: "no ale zamawiać chyba jeszcze nie chcesz? przecież to za wcześnie". I zabił mnie tekstem, ze nie można wcześniej kupować rzeczy bo to pecha przynosi . Niby młody, kształcony a taki przesądny
Ja natomiast mam dziwną fazę, że przecież dzidziuś może chcieć wcześniej do nas wyjść. I co ja wtedy zrobię? Na porodówce będę zamawiać? Wolę mieć wcześniej wszystko przygotowane, ale może rzeczywiście przesadzam?
Poza tym przecież takie zakupy to sama radość. Nie wyobrażam sobie żebym miała zrobić tak jak moja znajoma, która jednego dnia pojechała do dużego sklepu i kupiła wszystko za jednym razem. Jak kupiłam 3 kaftaniki to je po kilkanaście razy już oglądałam, tyle mi to frajdy sprawia
Stary 2011-07-04, 21:56   #2436
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
podrzuć linka
Jest tego dużo, nie bardzo wiem, czym się różnią, ale proszę:
Canpol
Gazetowy z mama i ja czy jakoś tak
Mikrolife ale z dźwiękiem
Scaneo - tych jest sporo
Cytat:
1. bo pisałam z rana, że pogoda taka do d.py, że psa na szybcika trzeba wyprowadzić, żeby szybko załatwił potrzeby, a Archinta dodała że u niej to samo, więc zostaje tylko werandowanie a dziś był tez temat kiedy maluszka na 1szy spacer zabrać i czy się weranduje czy nie. Stąd takie porównanie Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałaś

2. to dobrze wiedzieć może coś mi się uda znaleźć fajnego, bo dziś zaglądnęłam do H&M ale same letnie ciuszki były
O werandowaniu skumałam, co dziwne, bo kumanie u mnie ciężko idzie .
A w cocodrillo własnie najpierw była większa wyprzedaż na grubsze rzeczy, stąd dresiki, na letnie przyszła dopiero teraz. Nie wiem, co chciałabyś kupić, ale na dziewczęce rzeczy nie patrzyłam nawet.

Stary 2011-07-04, 21:57   #2437
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Bez wózka, mebli i fotelika, ale z gadżetami takimi jak niania elektroniczna, podgrzewacze, laktator elektryczny wyszło mi 2900 zł. Jutro moja siostra ma tę listę zweryfikować i odrzucić zbędne rzeczy. To jest lista bez ubrań.

Ja z wyprawką dla dziecka i siebie jeszcze jestem na etapie zerowym
No przeraziłam się...
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ej, jesli byla aukcja bez ceny minimalnej i opcji"kup teraz" i bralo w niej udzial mnostwo osob, aukcja konczyla sie dzisiaj o godz 20:20 a laska zakonczyla aukcje o 20:19 z powodu niskich ofert to cos tu nie halo co?
ale beznadzieja!!!
Cytat:
No to spróbuję jako załącznik.

Udało się. Teraz oczekuję na lincz.
Ja nie linczuję bo się totalnie nei znam- ale jak znajdziesz tasze odpowiedniki to wrzuć potem korektę bo te listę sobie skopiowałam
Cytat:
anciaahk ciotka od razu lepiej jak wróciłaś u mnie było podobnie z wymiarami Michasia : w 29t1d miał 1600gram, a reszta pomiarów wskazywała jakoś na 31t3d - ale ginek stwierdził tak: nie jest jakimś gigantem, ale malutki też nie będzie A nie wiem czy patrzałaś na mamy lipcowo-sierpniowe to jedna dziewczyna ma w podpisie wagę i ma podane, ze w 33tc dziecko ważyło 3kg - więc chyba nie mamy się co martwić
Wiecie co- gdzieś tu, na wizażu, był temat ile dzieci ważyły na usg, a ile w realu- dosyć często spore rozbieżności były- także luzzzzzzzzz

rabarbar83;agnyska81-
To na pewno już zawsze gdzieś w Was będzie

Cytat:
Przyszedł dzisiaj zegarek dla tż Ciekawe czy mu się spodoba bo trochę duży jest

Mój tż ostatnio pieszczotliwie się zwraca do mnie "moja ty słoniczko"
Duże teraz modne

słoniczko powiadasz

Cytat:
Mojego czuć pod ręką, albo sobie wkręcam. Ale jak dotykam gdy wypcha mi mocno brzuch, to czuję kości, miękką jakby pupę, wyczuwam rękę czy kolanko. Najmocniej wypycha pupę. Dzisiaj po raz pierwszy wyczułam jakby właśnie kolano, a ostatnio fragment ręki.Dość wyraźnie to czuć.
No ja pod ręką czuję naszego- ale bez rozróżnienia na miekka pupkę czy kościstą nóżkę Może to jeszcze za wcześnie u mnie???
Słodkie to w jakiejś książce czytałam,że można tak czuć jak piszesz, wieć pewnie nie wkręcasz sobie !
Cytat:
to możemy sobie przybić piątkę, ja tez nigdy ani soczewicy ani bobu nie próbowałam

tak w ramach praktyki i przygotowania na później nie wiem tylko co by sąsiedzi powiedzieli na psa w wózku na balkonie
Ej- bo do końca ciązy już mniej niż więcej- próbuj bobu i soczewicy Potem to już nie będzie to
Cytat:
Dlaczego psa??
Bo pisałyśmy, ze pogoda okropna i wychodzimy z psami tylko na chwilkę na szybkie siku i, ze zostało nam tylko werandowanie naszych pupili

Lulla- a miałam pytać jak tam Twoje skurcze etc. a tu widzę "atrakcje" Cię nie opuszczają
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 22:01   #2438
eveline22
Raczkowanie

cześć ciężarówki,melduję się ja! Informuję że żyję (ledwo) ale żyję,strasznie mi daje popalić blizna po cc,mimo tego że była 5 lat temu
Stary 2011-07-04, 22:03   #2439
archinta
Zakorzenienie

No i jakies cytaty znów mi przepadły- bo pamiętałam o jednym:

no air - wielkie wielkie gratulacje calzedonii!!!!!!!!!!!
Jak przeczytałam Twojego posta, to aż mój mały zahasał
Stary 2011-07-04, 22:10   #2440
Sharifa
Rozeznanie

Hej! Najpierw sie pochwale, a pozniej bede was nadrabiac

DZIEWCZYNKA

W koncu malenstwo laskawie sie ruszylo podczas badania i pokazalo co tam chowa miedzy nozkami. Takze na 99% coreczka Nadia Rozwija sie ok, 30 tydzien, z usg wychodzi mi prawie ten sam termin co z OM 16-18 wrzesnia, wiec mozliwe ze nawet bedzie przenoszona Jedynie lozysko podnioslo sie tylko troche i nadal jest za nisko i mala ma za malo miejsca zeby sie prawidlowo ustawic, na razie jest ulozona w poprzek, wiec czeka mnie jeszcze jedno USG pod koniec ciazy i dopiero wtedy decyzja lekarza czy CC czy naturalnie. Ale jakos sie tym jeszcze nie przejmuje

A odnosnie pogorszenia morfologii ginka mi powiedziala, ze to normalne, jedynie kazala brac zelazo 2 razy dziennie.
Stary 2011-07-04, 22:15   #2441
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNKA
o oooooooooooo

i kolejna calzedonia

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
cześć ciężarówki,melduję się ja! Informuję że żyję (ledwo) ale żyję,strasznie mi daje popalić blizna po cc,mimo tego że była 5 lat temu

a coś się jeszcze dzieje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 22:16   #2442
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Ale jak wyciągnęłam ostatnio męża żeby łóżeczka obejrzeć, to owszem, poszedł ale z tekstem: "no ale zamawiać chyba jeszcze nie chcesz? przecież to za wcześnie". I zabił mnie tekstem, ze nie można wcześniej kupować rzeczy bo to pecha przynosi . Niby młody, kształcony a taki przesądny
mój też tak spokojnie podchodzi do zakupów i mówi, że mamy czas, albo,że za wcześnie. Ale jak mu dziś powiedziałam, że dziewczyny z wątku lip-sierp rozpakowały się już z 35tc albo wcześniej tak stwierdził, że za dwa tyg jak weźmie urlop pozamawiamy wszystkie tzw. pier.d.ołki

Cytat:
O werandowaniu skumałam, co dziwne, bo kumanie u mnie ciężko idzie .
kumanie chyba wszystkim ciężko teraz wychodzi- dziś widząc takie luźne stoisko co w pasażach w przejściach są, o nazwie "Fon-Prix" i z wystawką telefonów potrafiłam zapytać męża co oni tam sprzedają

Cytat:
A w cocodrillo własnie najpierw była większa wyprzedaż na grubsze rzeczy, stąd dresiki, na letnie przyszła dopiero teraz. Nie wiem, co chciałabyś kupić, ale na dziewczęce rzeczy nie patrzyłam nawet.
to ciekawe jak tu będzie. Chciałabym albo grubsze śpiochy, albo komplet bluzeczka + śpiochy na ramionka takie właśnie na wyjście, żeby eleganckie były

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No ja pod ręką czuję naszego- ale bez rozróżnienia na miekka pupkę czy kościstą nóżkę Może to jeszcze za wcześnie u mnie???

Ej- bo do końca ciązy już mniej niż więcej- próbuj bobu i soczewicy Potem to już nie będzie to
ja też nie rozróżniam co akurat mi córa wypina, wiem że czymś mnie gniecie, ale, żeby rozróżnić co to dlatego zazdroszczę tym co wiedzą!!

hehe może i kupię, ale jakoś nawet nie mam ochoty tego próbować- chyba dlatego, że tak dużo o bobie kiedyś pisałyście i mi samo pisanie o nim sprawiło, że nie mam ochoty

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:33   #2443
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hehe ciekawe co zrobi jak mały bedzie głodny
Da cyca .

Madzialena - fajny ten monitor oddechu, ale mnie własnie jakoś nie przekonuje to przypinanie do dziecka, chociaż faktycznie ma więcej zastosowań. A nianię polecono mi aventu-philipsa.
- monitor oddechu i niania - myślę że kupię obydwie te rzeczy.
Kupować zaczęłam już w 5 miesiącu, więc szybko, ale doszłam tylko do kompletu garderoby dla młodego. Cała reszta czeka na koniec lipca, tak by w 36 tc mieć wszystko przygotowane, ot tak na wszelki wypadek.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Ja z wyprawką dla dziecka i siebie jeszcze jestem na etapie zerowym
No przeraziłam się...

Ja nie linczuję bo się totalnie nei znam- ale jak znajdziesz tasze odpowiedniki to wrzuć potem korektę bo te listę sobie skopiowałam
No co Ty, masz przecież ubranka dla psa, jakoś naciągniesz i dasz radę.
A korektę zrobię po wizycie u gina, wtedy odwiedzę hurtownię i zweryfikuję, chociaż wątpię, bym mocno zjechała z ceny, ewentualnie z części rzeczy można zrezygnować. Jutro listę będzie też weryfikować moja sis, zobaczymy co wyrzuci. Lista jest po 1 weryfikacji przez szwagra, który pracował w takim sklepie z dziecięcymi artykułami.
Cytat:

DZIEWCZYNKA
Gratulacje!!!!!!!!!!kla ski:
Cytat:
mój też tak spokojnie podchodzi do zakupów i mówi, że mamy czas, albo,że za wcześnie. Ale jak mu dziś powiedziałam, że dziewczyny z wątku lip-sierp rozpakowały się już z 35tc albo wcześniej tak stwierdził, że za dwa tyg jak weźmie urlop pozamawiamy wszystkie tzw. pier.d.ołki
Mój właśnie niespokojnie, mam przykazane, by do 36tc mieć kupione, na wszelki wypadek jakbym się wcześniej rozpakowała . Jego siostra leżała od 32 tc w szpitalu, a rozpakowała się własnie w 36 i to go tak przeraża hehe.
Cytat:
to ciekawe jak tu będzie. Chciałabym albo grubsze śpiochy, albo komplet bluzeczka + śpiochy na ramionka takie właśnie na wyjście, żeby eleganckie były
No właśnie miałam spytać, jak zamierzasz ubrać, bo w sumie ciężko ocenić, jak będzie z pogodą. Ale na to i tak chyba coś cieplejszego, co? Jakiś kombinezonik polarkowy itp?
Masakra, ja nie mam pojęcia jak należy ubrać takie dzieciątko.

Stary 2011-07-04, 22:34   #2444
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka wieczorowo a ja jak zwykle nocny marekrano się wysypiam to wieczorem mi się nie chce spaćdzisiaj popołudnie szybko minęło, najpierw tata przyjechał na kawkę, a później z mężem wymyślaliśmy projekt naszego mieszkanka, co na jaki kolor pomalować, co kupić ach bardzo mi się to podoba teraz tylko musimy poczekać na kaskę i do dzieła
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Obiecany torcik urodzinowy chrześniaka mojego męża w wykonaniu mojej zdolnej kuzynki
świetny ten torcik, a kuzynka zdolniacha
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Hello
oj Kasiu Kasiu Ty zamartwiaczko na pewno nic się nie stało. a mężusiowi się tel rozładował. Co do dzidzi to się nie stresuj tak kochana, jak gin mówi, ze ok to ok, na pewno wie co robi i chce dla Ciebie jak najlepiej
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mam nadzieję tym bardziej, że już ledwo wytrzymuję z moim ojcem a wczoraj padło tyle gorzkich słów- dla których nie ma odwrotu , że gdybym miała gdzie to bym sobie poszła. Dobrze, że tż przy tym był to może się zmobilizuje i ja niedługo będę się chwaliła swoim osobostym kącikiem
oj ten tata na pewno już niedługo się doczekasz i pójdziecie na swoje
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Mąż mnie wyciąga do teściów - w sprawie budowy domu, że się zdecydowaliśmy a ja się po prostu boję...
trzymam i jak tam Aguś po rozmowie z teściami? jak zareagowali?
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Szafa bite
ładna i wcale nie taka mała
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chwaliłam się, że pozbyłam się infekcji. Dupa, wcale nie Oczywiście, jak mnie zaatakowało to tradycyjnie tuż po wizycie u lekarza (jeszcze do tego on ma urlop). Na domiar złego odnowiły mi się hemoroidy Są po prostu gigantyczne, smaruję maścią, a one tak od kilku dni sobie pęcznieją i pękają i od nowa... Nie muszę pisać, że majtki po takiej "akcji" są do wywalenia. Macie jakieś sprawdzone sposoby na te dziady? Ja już nie mam siły, jak napęcznieją to nie da się siedzieć, chodzić, nic, bo tak boli
W ogóle jakoś po tej wizycie tak mi dziwnie... Ten lekarz ma taki system, że nie bada na fotelu. Nie wiem nic o mojej szyjce, na pewno jakby mnie zbadał to zauważyłby też, że jakaś infekcja tam się rozwija. W ogóle co mu nie powiem to jest normalne - moje kłucie w kroczu (a rano boli tak bardzo, że do wc idę jakbym miała związne nogi, bo normalnie się nie da), wszelkiego rodzaju skurcze... Jak mu mówię, że po godzinnym spacerze mnie brzuch boli i mam taki długotrwaly skurcz, który mija dopiero po dłuższym odpoczynku, to powiedział, że mam chodzić na krótsze spacery No to doszło do tego, że łażę tylko do ogrodu, w ciąży na mieście czy zakupach byłam raptem z 10 razy w sumie. Nie mogę funkcjonować normalnie, ale to też jest normalne
Z drugiej strony pamiętam początki tej ciąży, którą ja już spisałam na straty, a dzięki temu lekarzowi nie zwariowałam i jakoś się udało
Jedyny inny lekarz, do którego ewentualnie mogłabym pójść, ma taki dziwny system, że czeka się w kolejce (stojąc na klatce schodowej lub przed blokiem) po 4-5, a czasem więcej godzin, co oczywiście odpada.
Tak się tylko chciałam wyżalić, chyba po prostu oczekiwałam od lekarza więcej uwagi i żeby mnie obejrzał choć raz od A do Z.

A z miłych rzeczy - nauczyłam się lokalizować małego w brzuchu i tak się czasem bawimy w pływanie z prawa na lewo i z powrotem Ruchliwy dzieć w ogóle się zrobił, ale te ruchy czy kopniaki są jeszcze przyjemne, może kilka razy się zdarzyło, że zarobiłam jakoś mocniej.
hej Anyska współczuję tych dolegliwości niestety nic nie doradze bo nie miałam nigdy czegoś takiego

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:43   #2445
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty, masz przecież ubranka dla psa, jakoś naciągniesz i dasz radę.
no tak

W sumie chciałam zacząć kompletować wszystko w lipcu, no ale jak ma być przeprowadzka tonie będę kombinować by tu teraz upychać rzeczy, robić przemeblowanie z naszymi dotychczasowymi- liczę na to, że nasz synek będzie kulturalny i punktualny i przyjdzie na świat tak jak liczymy czyli w II połowie września

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Czas zmykać do wyrka!

kolorowych snów
Stary 2011-07-04, 22:49   #2446
anciaahk
kosmitka

Archinta u nas też remont stoi na przeszkodzie i stąd wstrzymanie w zakupach. A żeby nie wyjść z wprawy chciałam chociaż listę zrobić.
A macie już imię dla synka? Czy też przegapiłam?

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Też zmykam, kolorowych .

Stary 2011-07-04, 23:14   #2447
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Już mi lepiej, nie wytrzymałam i do mężula kolegi (na pewnym portalu napisałam) i odp. mi że mężul jest w pracy ufff... już jestem szczęśliwa ale lanie za stres będzie!
no widzisz kochan, wszystko z mężem w porządku a odezwał sie w koncu?
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny szlag Mnie jasny trafił, za chwilę popełnie zabójstwo!!!
Zadzwonił do Mnie narzeczony z tekstem czy siedzę lub leżę , bo padnę. Zadzwoniła do Niego mama z wiadomością że zaprosiła parę osób na Nasz ślub (okazało się że że z około 12 i dodatkowo pare dzieciaków). Nawet Im kur.. zaproszenia dała (bo wcześniej kupiła jakieś). No poprostu za chwilę tam pojadę i Ją zabije. Narzeczony Jej powiedział że ma to odwołać i że jeśli jeszcze raz coś wykombinuje to nie będzie Jej chciał na ślubie.
Ja z tą kobieta nie wytrzymam. Mojej mamie już to powiedziałam, to zaczęła przeklinać i Mi współczuć.
I jak dawaliśmy zaproszenie Jej, to zaczęła odrazu komentować że brzydkie, że ona kupiła ładniejsze, że pismo brzydkie i itp.
Jestem załamana

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Jak Wam tutaj piszę, to Mi zawsze trochę przechodzi
współczuję takiej teściowej, jak teraz się wtrąca to co będzie dalej, a sami płacicie za ślub czy ona też?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ale na słuchawce i dalej mogę to robić klienci nie męczący , sami robią zamówienia , trzeba je korygować i być w kontakcie
a to mogę robić w łóżku a dodatkowa kasa się zawsze przyda, kiedy moge pracować w domciu, kilka godz.
dla naszego pracusia, a jeśli praca niemęcząca i Cię nie stresuje to super i zawsze trochę kasy wpadnie

Cytat:
Tak w ogóle to nie myślcie sobie, że się obijałam jak mnie nie było. Zrobiłam sobie nawet listę z wyprawką, skorzystałam z Waszej z 1 strony, spisałam ceny i lekko się podłamałam.
Liczyłyście to sobie?
jak ładnie, a kasy rzeczywiście sporo Ci wyszło

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
A ja będę miała córę!
gratulacje
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
]szkoda że nas tak dużo niestety
wszystko było cacy, dolegliwości książkowe, malutkie plamienie w 7 tyg na IP stwierdzili że to pewnie zarodek się zagnieżdża w macicy progesteron na receptę i do domu, I usg po tym incydencie bo w szpitalu nie zrobili super serduszko bije ładnie itd... w sobotę jakieś ciemniejsze upławy i taki węwnętrzny niepokój że coś nie tak, przeszły mdłości itd w niedziele nic się nie działo w poniedziałek (14 tydzień) pojechaliśmy do Łodzi na usg genetyczne no i moje przeczucie niestety się sprawdziło, dzidzia nie rozwijała się już od około 8 tygodnia, ciąża obumarła nie można był stwierdzić kiedy ale to już było bez znaczenia, dobrze że trafiłam na cudownego lekarza dr Dudarewicza wspaniały człowiek dał się wypłakać wytłumaczył co i jak pocieszył, możliwe że porostu mieliśmy pecha i dzidzia miała jakąś wadę z którą nie mogła by przeżyć (pewnie dużo dziewczyn to słyszało) ale mnie to jakoś pomogło się ogarnąć, powrót do domu prawie 100 km to była chyba najgorsza podróż w moim życiu i najgorszy dzień wogle dla nas, w nocy było drastycznie ale oszczędzę wam szczegółów następnego dnia wizyta u lekarza okazało się że trzeba jednak do szpitala na łyżeczkowanie i cyt. pielęgniarkę "po wszystkim". Kurcze myślałam że to przepracowałam ale chyba nie do końca ]

Cytat:
Mój się nie odważy tak powiedzieć do Mnie, bo wie że mam manie na punkcie Swojego wyglądu =)
ostatnio zażartował że mam rozstęp, to byłam tak zła że nie było zabawiania się wieczorem =))) he he
ej nie przesadzasz trochę
Cytat:
Dziewczyny- czy takie sklepy dziecięce jak Smyk, 5-10-15, czy Crocodillo też mają wyprzedaże? Chciałabym kupić taki ładniejszy komplecik dla Córci na wyjście ze szpitala albo welurkowy, albo polarkowy- taki cieplejszy a na all nie chcę, bo muszę to najpierw pomacać
pewnie że mają, teraz czas wyprzedaży to śmigaj na zakupy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-04, 23:15   #2448
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Mój się nie odważy tak powiedzieć do Mnie, bo wie że mam manie na punkcie Swojego wyglądu =)
ostatnio zażartował że mam rozstęp, to byłam tak zła że nie było zabawiania się wieczorem =))) he he
współczuję mu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 23:18   #2449
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

DZIEWCZYNKA
.
Kolejna laseczka....Gratuluje:roz a:

Co do niani to ja polecam fisher price..
taka: http://www.toys.ie/Fisher-Price-Soun...00006-prd.aspx
Ja mam Tommy i słabo słychac i szumi jak łapie fale..
I teraz chyba kupie ta fishera bo kolezanka ma i naprawde super odbiera...
Słychac nawet cykanie zegara którego bedac w pokoiku
u dziecka wcale nie słychac...takze zbiera fantastycznie....

Ja tez spadam do spanka....

Dobranoc mamusie

Stary 2011-07-04, 23:24   #2450
Sharifa
Rozeznanie

Odnosnie chusty do noszenia - tez zastanawialam sie nad "firmowa" i duzo drozsza niz ta, ktora kupilam na allegro, ale po obserwacji Marokanek, ktore potrafia dziecko nosic praktycznie w jakimkolwiek kawalku materialu zamotanym sprytnie na plecach albo z przodu, doszlam do wniosku, ze nie ma sensu inwestowac tyle kasy w kawalek materialu. Dlatego kupilam ta tansza, tez tkana i bawelniana, z calkiem dobrymi opiniami. Nawet jakby juz do niczego sie nie nadawala pod koniec uzywania to nie zal bedzie mi wyrzucic.

martunia_199 - torcik cudo, dla kuzynki, zdolniacha z niej

kasiuleczkakuleczka - nie dziwie Ci sie, ze czarne mysli do glowy przychodza jezeli macie ustalony schemat, tez pewnie bym sie denerwowala, ale zawsze najpierw tlumacze, ze albo zajety albo telefon rozladowany albo poza zasiegiem itp. Moj maz raz mi zrobil taki numer, ze myslalam ze go sama zabije za te nerwy. Pojechali z kuzynem we dwoch autem z Maroka do Francji az po Paryz. I przez 2 dni zero kontaktu, on nie zadzwonil, a ja nie moglam sie dodzwonic na zaden z dwoch numerow, oba wylaczone. Normalnie myslalam, ze od zmyslow odejde, juz nawet zaczelam sprawdzac jakie wypadki byly w tym czasie. I w koncu jak dotarli to zadzwonil do mnie (jakos nie przyszlo mu do glowy zadzwonic wczesniej z jakiegos automatu czy cos), ze w jednym numerze nie ma roamingu a w drugim zapomnial pinu i mu zablokowali karte. Takze przez taka bzdure mialam straszne nerwy.

No air - gratuluje niuni

Odnosnie wyprawki - ja chyba mam juz wiekszosc rzeczy tzn z drobiazgow, ale te akurat w wiekoszsc kupilam juz w 5 mcu, bo musialam wykorzystac urlop w Polsce Teraz dokupilam kilka drobiazgow, moja mam tez cos tam jeszcze uszykowala i wysle mi pake.

Czesc rzeczy zostawiam na pozniej np laktator, posciel i ochraniacze do lozeczka (na poczatek rozek + ewentualnie kocyk), poscieli do wozka nie zamierzam kupowac, podgrzewacza, sterylizatora, niani tez nie. Ciuszkow mam juz sporo, teraz kupie tylko kilka wyjsciowych, bo juz wiem ze moja przyjaciolka chce poszalec na wyprzedazach Wode w wanience zamierzam sprawdzac staroswiecko lokciem wiec osobny termometr tez sobie daruje.

W sumie to nawet nie wiem ile mnie te wszystkie zakupy kosztowaly, bo kupujac po trochu to jednak latwiej bylo zaplacic, a teraz z grubszych wydatkow czeka mnie tylko wozek.

Czas spac, bo jutro rano trzeba jednak wstac i znowu bede nieprzytomna
Stary 2011-07-04, 23:25   #2451
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

DZIEWCZYNKA

W koncu malenstwo laskawie sie ruszylo podczas badania i pokazalo co tam chowa miedzy nozkami. Takze na 99% coreczka Nadia Rozwija sie ok, 30 tydzien, z usg wychodzi mi prawie ten sam termin co z OM 16-18 wrzesnia, wiec mozliwe ze nawet bedzie przenoszona Jedynie lozysko podnioslo sie tylko troche i nadal jest za nisko i mala ma za malo miejsca zeby sie prawidlowo ustawic, na razie jest ulozona w poprzek, wiec czeka mnie jeszcze jedno USG pod koniec ciazy i dopiero wtedy decyzja lekarza czy CC czy naturalnie. Ale jakos sie tym jeszcze nie przejmuje

A odnosnie pogorszenia morfologii ginka mi powiedziala, ze to normalne, jedynie kazala brac zelazo 2 razy dziennie.
o hejka właśnie dziś myślałam o Tobie, bo miałaś mieć wizytę 30 z tego co pamiętam gratulacje wielkie córeczki i jakie ładne imię

kurcze zgaga mnie złapała, a jakoś od kilku dni miałam spokój
a i kilka dni temu kupiłam krówki i ryż co by zrobić te polecane przez Was szyszki ale połowę już skonsumowałam

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-07-05, 05:04   #2452
Aiszka22
Raczkowanie

O mamo, kilka dni i tyle nowości - nowe mamy, nowe dziewczynki

Witam w takim razie nowe mamusie
I gratuluję dziewczynek!!!!!

A ja spać nie mogę Budzę się o 4 i nie mogę zasnąć. A moje sny mnie wykończą niedługo.

Miłego dnia życzę

Spray a co u Ciebie, co z siostrą?
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 07:41   #2453
anciaahk
kosmitka

Dzień dobry wszystkim, ja zmykam dzisiaj na dzień cały na wieś, na urodziny swojej chrześnicy .
Miłego dnia!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 07:59   #2454
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:

DZIEWCZYNKA

W koncu malenstwo laskawie sie ruszylo podczas badania i pokazalo co tam chowa miedzy nozkami. Takze na 99% coreczka Nadia
Gratulacje!
Kolejna dziewczynka w naszym gronie
Stary 2011-07-05, 08:03   #2455
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
To jest wlaśnie to o czym myślałam Ale w przyszłości może to mieć sens, zwłaszcza nawołują do tworzenia banków nie takich na własne potrzeby, tylko do wykorzystania materialu przez innych. To ponoć ma większy sens.

Nad nianią się w ogóle nie zastanawiałam, bo w moim małym mieszkaniu chyba niepotrzebna.

Zbieram się w kierunku sypialni, paaa
teraz mi się przypomniało ...niedawno oglądałam wywiad z jakimś specjalistą i pamiętam że mówił, że jeśli się oddaje do banku i zrzeka prawa wykorzystania tylko dla siebie to nie ponosi się żadnych kosztów z tym związanych, plus jest taki że w razie w nawet jeśli ten nasz preparat zostanie wykorzystany dla kogoś innego to od razu szukają w innych bankach (w Europie?) dla naszych dzieci ale nie wiem czy u nas w Polsce to wprowadzili już, jeszcze sobie poczytam i przemyślę na spokojnie

co do niani to raczej tak, pokoiki na pięterku się robią a na dole przestrzeń otwarta no i łazienka do przyszłego roku tylko na dole więc żeby coś zrobić w kuchni czy łazience muszę mieć podsłuch na górze
monitor oddechu - ogromny wydatek wyprawkowy ale z doświadczenia moich dwóch koleżanek wiem że skuteczny i naprawdę pomógł uniknąć tragedii...ponoć w niektórych szpitalach można wypożyczyć za ile to nie wiem, no i dla wcześniaka moim zdaniem konieczny choć nasze dzieciaczki wiedzą kiedy mają przyjść na świat i grzecznie poczekają do tp
Stary 2011-07-05, 08:04   #2456
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
kumanie chyba wszystkim ciężko teraz wychodzi- dziś widząc takie luźne stoisko co w pasażach w przejściach są, o nazwie "Fon-Prix" i z wystawką telefonów potrafiłam zapytać męża co oni tam sprzedają
Coś w tym jest, chociaż jakby mi ktoś kiedyś powiedział że taki czajnik będę to bym wyśmiała. Mi ostatnio Pani w sklepie 3 razy tłumaczyła że te 2 chleby są identyczne, ale ja się uparłam że chcę ten drugi bo jest inny! I wiecie co! Naprawdę był identyczny...

kasiuleczkakuleczka
Jak tam Pan Mąż? Wytłumaczył się czemu na takie stresy Cię naraził?

A w ogóle to dzień dobry dziewczynki

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-07-05 o 08:13
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:05   #2457
rabarbar83
Rozeznanie

no i dzień dobry Mamusie
Stary 2011-07-05, 08:08   #2458
tusia872
Zadomowienie

witam mamusie

gratuluje nowych dziewczynek

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:16   #2459
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczyny

Jak tam? Wyspane?

Sharifa GRATULACJE dziewczynki

Życzę milego poranka i do potem

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Na TVP2 o porodach na zamówienie
Stary 2011-07-05, 08:23   #2460
rabarbar83
Rozeznanie

podczytałam co tam naskrobałyście wieczorem i banan na mordce
dziewczynki gonią hihi gratuluję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości