![]() |
#2461 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
Cytat:
![]() moim zdaniem powinniście zadzwonić, ale przyznam szczerze że ja nie do każdego dzwoniłam do kogo wysłałam.. Cytat:
![]() dziś byłam przeprowadzać warsztat w przedszkolu a niedługo wyjeżdżam, pod koniec tygodnia idziemy z TŻ do krawca a w niedziele zostanę chrzestną ślubne sprawy na kilka dni trzeba odłożyć o ale wiem czym wam się mogę pochwalić ![]() na żywo wyglądają jeszcze piękniej i można samemu zaprojektować swoją czekoladkę ![]() Cytat:
![]() JA też już mam 5 z przodu ![]() Cytat:
ale najbardziej się zdenerwowałam na tatę TŻ który jak dostał zaproszenie to też ani mee ani bee położył na stole i nawet nie otworzył ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj jedziemy na salę dogadać szczegóły ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
hej! Wczoraj byliśmy zamówić kwiaty i w sumie wyszło mi 1137 zł.
![]() W tym jest: - ubranie kościoła 217zł od pary (3 pary) - mój bukiet 180zł (butonierka dla TŻ gratis) - butonierka dla świadka 15zł -bransoletka dla świadkowej 35 zł - kokardy na samochód 60zł (2 sztuki) -kwiat we włosy 10 zł (2 storczyki) - przybranie sali 620 zł Kwiaty w załączeniu. Uwagi do kwiatów w mojej wiązance nie będzie perełek i od spodu wiązanki będzie zwisał kryształek. A co do kwiatów na nasz stół to gdyby nie było peoni to będą goździki te większe.
#2464 |
Zadomowienie
|
jeszcze nie wiem.. bo to zależy od ilości zamówionych czekoladek.
Ja na razie się zakochałam w nich wzrokowo ale jeszcze ich nie jadłam i kupie popróbować smaki dopiero 5 sierpnia, bo 5 mamy degustacje dań w naszej restauracji i będziemy najbliższą rodzina to od razu na deser popróbują czekoladki - wtedy się dowiem i popróbuje wszystkiego Ja zaprosiłam teściową na zakupy na koniec tygodnia ale nie wiem czy "znajdzie czas" my do Wrocławia rzadko jeździmy wiec nie spędzam za dużo czasu z teściami, a jak nawet tam pojadę to oni i tak przeważnie nie mają czasu żeby się spotkać ze mną. Nie ubolewam nad tym jednak.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
A my mamy takie tablice
![]() ![]()
#2466 |
Zadomowienie
|
![]() a z czego one są zrobione?? zastanawiam się czy sama nie zrobić tablic.. siedzie tu z wami zamiast się pakować ale tak mi się nie chce! |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekoladki ładne. Pierwsze co pomyślałam- jak położy się je na stole/talerzyku a będzie ciepło to zaczną się rozpuszczać. A to już nie wygląda ładnie.Chyba że będą chociaż trochę "opakowane" Wcześniej pisałam o reakcjach niektórych na zaproszenia. TŻ w samochodzie mi powiedział- "wiesz co ale ciocia J to przesadziła. Wzięła zaproszenie i nawet nie otworzyła. Zmieniła temat od razu. Albo M, widziałaś? Wzięła i sobie poszła. Co za krowy!Nic, czy przyjdą, czy mamy ich pocałować w d..." Zobaczymy jak zareaguje moja rodzina. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Paulinko ja jutro albo w piątek jadę zamawiać wiązankę
![]() ![]() Kupiłam buty na poprawiny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że gadka o reakcjach na zaproszenia... U mnie było tak:
1) moje koleżanki z tańców (nie tańczymy od b. dawna, ale co jakiś czas.. no w zasadzie bardzo rzadko, ale sie spotykamy, więc postanowiłam je zaprosić)- one prawie podskakiwały z radości jak im dałam, nie spodziewały się, że na wesele też będą zaproszone ![]() ![]() ![]() 2) dośc bliska koleżanka- oczywiście wiedziała o weselu od samego początku, przy zaproszeniu pieknie je odczytała na głos ![]() 3) chrzestna TŻ- rozumiem, ma teraz żałobę i użyła tego argumentu, jako, że nie wie czy będą, ale dobił mnie jej mąż jak powiedział, że nie wiadomo co z pracą... 4) chrzestny TŻ- między nimi generalnie jest niefajna sytuacja, ale skoro przyszliśmy ich zaprosić to powinni dać sobie spokój, a żona TŻ non stop wracała do niefajnego tematu... jak położyłam przed nią zaproszenie tak sobie leżało 5) 2 ciotki TŻ- ok ![]()
#2471 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny U mnie/U Nas W ZASADZIE bylo TO SAMO
![]() ![]() 1)Znajomi-Część z nich wiedziala,ale generalnie reakcje takie spoko.Bez zarzutu. 2)Rodzina-duzo by opowiadac ![]() -Kilka osob sie ucieszylo,podziekowalo,po wiedzialo ze super,ze mozemy na nich liczyc.... -Kilka osob zachowalo sie beznadziejnie,ani me ani be,ani slowa czy beda czy nie....Zero reakcji(jak to kolezanka dobrze ujela-jak bysmy wreczali gazetke z LIDLA... ) -3)Osoby zaproszone na slub-0 tu sie najwiecej zdziwilam bo to byly naprawde cudowne reakcje...Lacznie z gratulacjami,lezkami i wogole no tak jak to powinno byc.... ![]() Ja zawsze mowie ze z rodzina to tylko na zdjeciu i to sie sprawdza niestety ![]() Co do nowosci-zamowilam BUTY ![]() ![]() ![]() Piekne bordowe,mega wygodne ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj kolezanka po szkole fryzjerskiej mnie tez probnie uczesala ![]() Tak ogolnie chcialysmy srawdzic czy da rade i jak to wyjdzie. Dlatego wlosy nie lakierowane jakos mega i wiadomo ze na slub to bedzie mocniej upiete i staranniej ![]() Przodu nie zrobilam,ajm sory ![]()
żonka ![]() Małżeństwo nie jest stanem, jest umiejętnością. https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2012-07-25 o 20:48 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Fajna fryzurka/fryzurki średnio widać na tym drugim zdjęciu ale moim zdaniem druga wersja jest super ( chyba są dwie wersje mam rację
![]() W pierwszej ten dół mi jakoś tak ni jak wygląda ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- W ogóle w tym tygodniu dostałam już 3 przesyłki z allegro i czekam jeszcze za 6 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
Garadiela
Mam nadzieję że pochwalisz się butami jak przyjdą. Ja dzisiaj mierzyłam jedne, ale nie byłam przekonana na 100% i nie kupiłam. Jak zamawiałam suknię to pani powiedziała żebym szukała 8cm bucików. Z tym że te 8 cm jest mierzone po zewnętrznej stronie obcasa, co daje tak na prawdę 6,5 cm obcas. Jestem wściekła!!! Bo nawet nie patrzyłam na takie buty. tak to jest jak się człowiek nie dowie dokładnie Co do włosków. Pomysł upięcia zaje***y, tzn bardzo fajny =) Gdyby połączyć górę z pierwszego zdjęcia i dół z drugiego + dokładniejsze wykonanie byłoby idealnie. Jak dla mnie ![]() Cytat:
Wczorajszy dzień mnie dobił, ale dzisiaj TŻ zadzwonił, że przyjeżdża jutro na jeden dzień ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2474 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie teściowej odechciało się na bardzo długo po dniu dzisiejszym... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() byliśmy dziś na sali, Pani nas bardzo miło zaskoczyła, będziemy mieli w cenie wesela (za co wcześniej miała być dopłata) udźce pieczone wjeżdżające na salę, tort i soki ![]() ![]() a teściowie mnie tak zirytowali że szok... z wszystkim mieli dzisiaj problem, łącznie z tym, że nie lubię i nie chcę na stole weselnym ozorków w galarecie... a menu wybrali takie, że prawie we wszystkim są pomidory - a ja ich nie jadam ![]() jedyne co dobre to to że Tż mnie wspiera i mogłam mu się wyżalić ![]() z dobrych rzeczy, umówiłam się na próbną fryzurę na poniedziałek przed przymiarką sukni - chcę zobaczyć jak będzie to ze sobą pasowało ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
Karolcia śliczna suknia
![]() a my juz rozdaliśmy wczoraj wszystkie zaproszenia z tej tury teraz czekam na potwierdzenie a w sierpniu druga tura 2 rodzinki tylko ![]() w poniedziałek odbieram suknię ślubna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Samochodem zajmuje się TŻ. Ja chciałam jechać moim, ale mój jest 2-drzwiowy i musielibyśmy jechać sami, bez świadków. TŻ stwierdził, że on się w życiu tyle najeździ że do ślubu z chęcią posiedziałby z tyłu =) I zawsze jak pytam i auto mówi- czym się przejmujesz, weźmie się o któregoś kolesia (czytaj kolegi) i po temacie. No chyba sobie nie wyobrażasz, że będziemy auto wynajmować =)) Cytat:
Cytat:
Suknia piękna. Ja szukam dla siebie białej więc mi podobała się bardziej twoja pierwsza propozycja. Ta jest znowu bardziej uniwersalna, na więcej okazji można ją ubrać... No nie wiem, nie wiem... trudny wybór Wow tak szybko? Ja dopiero 6.08 mam pierwszą przymiarkę. Odbiór sukni na początku września, ale powiem szczerze że będę robiła wszystko żeby odebrać ją jak najpóźniej. Do mamy jej nie zawiozę bo cała rodzinie będzie pokazywała. Znając ją to nawet obdzwoni wszystkich żeby przyjechali na kawę suknię zobaczyć... Do mamy TŻ też nie, bo tam z kolei nie ma gdzie jej powiesić. U mnie w domu nie chcę bo będę ją co wieczór przymierzać i w końcu 2 dni przed ślubem dojdę do wniosku że chcę inną =))))))
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-07-26 o 08:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
Tasia tak samo mysle co do tych wlosow
![]() ![]() ![]() Wiadomo,na slubie to bedzie staranniej i mocniiej zrobione,wczoraj bylo tylko tak zeby zobaczyc ogolny zamysl ![]()
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcześnie masz suknię, ja już powiedziałam krawcowej że odbieram jakieś 2-3 dni przed ślubem ![]() Cytat:
![]() co do ciotki, to brak słów, ja mimo niewyparzonego języka w takich sytuacjach mnie zatyka, bo zawsze miałam z chrzestną dobry kontakt więc nie wiem co jej wtedy odbiło ![]() a co do sukni, ja też marzyłam o białej, ale ta którą wam pokazywałam za bardzo przypominała moją suknię ślubną więc dlatego niestety odpadła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja pierwszą przymiarkę już miałam, druga 25 sierpnia, a później w ostatnim tygodniu przed ślubem odbiór, tzn niby też jeszcze przymiarka i jak coś jeszcze będzie nie tak od ręki poprawiają i zabieram kiecę do domu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2480 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wiązanek to wczoraj olśniło mnie że nie mogę mieć różowych kwiatów w tych bukietach- ponieważ mądra Paulina pól roku temu zamówiła złoto bordowe zawieszki na wódkę ... Złota zawieszka i bordowa tasiemka. I zmieniłam kwiaty na śmietanka i zieleń. I róż został tylko w moim bukiecie ślubnym. Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez paula2909 Czas edycji: 2012-07-26 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o to moje buty na poprawiny
![]() Ale jeśli jeszcze znajdę jakieś cudowne czerwone to oczywiście kupię ![]() te są raczej takie obecno-awaryjne ![]() Ale jeśli żadne mi się nie trafią to zostaną te ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Tasia tak czarne środki kwiatów
![]() Moim zdaniem kropeczki są tak małe , że się i tak nie wyróżniają . Mam jeszcze buty awaryjne srebrne . Ale wszystko okaże się jak sukienka przyjdzie jeśli wszystko nie będzie pasować do siebie to kupię nowe albo założe srebrne . Ale jest jeszcze opcja , ze może będzie bez tych tiuli wszystko zależy jak w niej będę wyglądać . Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2012-07-26 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
witam kochane trochę mnie tu nie było uciekam nadrabiać
z dobrych rzeczy zaczynają już dzwonić z potwierdzeniami (mają czas do 1...)
#2488 |
Zadomowienie
|
Wg mnie też buciki nie pasują do sukienki, ja bym postawiła na czarne klasyczne, z dodatków też bym zrezygnowała... ewentualnie czarne drobne kolczyki...
wczoraj przyszły do mnie zaproszenia ![]() Mam doła... chciałam zamówić pokrowce na moje niebieskie krzesła... ale po pomiarze krzeseł okazało się że nikt nie ma pokrowców o takich wymiarach ;( są tylko takie elastyczne, ale one kosztują 10 zł/ szt, a planowałam na pokrowce 500/600 zł, 1000 zł to zdecydowanie za dużo ![]() Noi kurcze będziemy musieli zostawić salę bez pokrowców ;( Ostatnio byliśmy przed innym weselem zeby zobaczyc wystrój sali, TZ ukradkiem zrobił zdjęcie (załacznik) Ja bede miała okrągłe bukiety czerwono żółte, zawieszki na wódke czerwono złote, aniołki na podziękowania ze złotą kokardką. Te krzesła strasznie mnie martwią, ale nie zrobie nic ![]() TŻ mówi zeby sie nie przejmować tymi krzesłami, że jak siądą goście to nie bedzie widac koloru krzeseł ![]() Co do samochodu... u mnie też było "z kims tam pojedziemy, spoko spoko" :P ale sama sie za to wzielam, noi moj przyszly szwagier zaklepał mi forda mondeo czarnego, tego nowszego u swojego kolegi ![]() ![]() zamawiałyscie juz dekoracje samochodu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz Skarb: JAŚ ![]() ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2012-07-26 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
Madzia a jak bys sama kupila material na metry,przewiazala te krzesla kokardami?Ew same kokardy?
Ja nie kupuje nawet pokrowcow,zbedny dodatek i tyle ![]() U mnie krzesla sa takie http://salakinga.pl/pictures/photos/photo7.jpg Dziewczyny jakie napoe kupujecie?I w jakich przelicznikach na osobe?
żonka ![]() Małżeństwo nie jest stanem, jest umiejętnością. https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2012-07-26 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
soki: 1 litr napoje gazowane (coca-cola, sprite, mirinda, woda gazowana w dowolnych proporcjach): 3,5 litra woda niegazowana: 1 litr Garadiela, wiecie już gdzie będziecie kupować napoje? Znacie jakąś hurtownię w Częstochowie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.