|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
hej dziewczynki
![]() zastanawiam się ciągle jak by tu zacząć ćwiczenia mięśni Kegla. Czy Wy coś takiego już robicie? znalazłam taki ciekawy całkiem filmik: http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html chyba zaczynam, żeby potem się z ręką w nocniku nie obudzić hehe ponawiam pytanie drugie, niezauważane ![]() czy ktoś kupuje wózek BEBETTO SOLARIS?? a ja też już mam kombinezon z Tesco, cudny jest miłego brzuchatki! |
|
|
|
#2462 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Co do ćwiczeń robiłam je w ciąży z 1 synem, może nie tak dokładnie jak pani opisuje je na filmiku ale robiłam bo wyczytałam wtedy w jakiejś mamusiowej gazecie o nich w obecnej ciąży też zamierzam, już nawet robiłam raz, miałam ostatnio taki dziwny..."ból" tam w środku podobny do takiego jak podczas @... nie mocny ale taki dyskomfort mi dawał i właśnie tymi ćwiczeniami go się pozbyłam także na pewno to dużo daje ![]() Co do wózeczka, jak już pisałam wcześniej po zobaczeniu linka od ciebie zaczęłam się nas nim zastanawiać, tylko niepokoją mnie w nim te plastikowe kółka... hmmm może to nie ma znaczenia, ale zastanawiam się , jednak póki co najbardziej zdecydowana jestem na Verdi Max' a, krasnala lub Baby Merc'a - bo planuję kupić wózeczek 3w1 i zmieścić się w 1000zł ale jeszcze mamy troszkę czasu do namysłu
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-04 o 14:04 |
|
|
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamki.
Oczywiscie dopiero wstalam, wiec na glukoze chyba juz troche za pozno... Agatku, fajnie zobaczyc Twojego Zajaczka. Chyba nie pytalam... Jak Zajaczek okaze sie Zajaczka, to jak bedzie miala na imie? AgaMili, nie wiem, co za ludzie umieszczaja tak osobiste, prywatne i bolesne przezycia w internecie??? W glowie mi sie nie miesci Nikotynko, no jestes w koncu. Ja teraz znowu mam problem "wozkowy". Do tej pory tz mial w pompie i nie chcialo mu sie czytac, sprawdzac, wybierac, wiec sama sie tym zajelam, bo w koncu to ja bede czesciej na spacerach. Wybralam juz faworyta, to ten sie raptem zainteresowal i teraz mam tysiac pytan i uwag do... No i pretensje,ze jak to ja sama moglam wybrac, skoro mamy robic wszystko razem i to ma byc wspolna decyzja I oczywiscie to przeswiadczenie, ze im drozszy,tym lepszy... "Bo jego (nadziani [przyp.autora ] ) znajomi maja mutsy, albo mclarceny, albo chicco-sriko i sa zadowoleni, to moze ten jedo to jest jakis szajs?" Ratunku Dobrze, ze sa nowe Gotowe na wszystko, bo bym zwariowala. Tylko szkoda,ze ostatni sezon :/
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-04 o 14:07 |
|
|
|
#2464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie rano dziś masakra ,nie zdążyłam nic ,zjeść ani sie napisć i wymiotowałam 4 razy ,ale zjadłam później tosty z opiekacza wypiłam troszkę wody i mi przeszło.Inutil a jakie czopki dostałaś,torecan bo mi on jak go brałam wcześniej średnio pomagał ,a raczej wcale bo i tak wymiotowałam dalej.Jak mamuski kupiłyście ten kombinezon 62 to chyba swój wymienie ,zeby dziecko mi sie w nim nie utopiło.Ten wózek baby merc bardzo fajny, mi się zpecjalnie wózki tego typu nie podobaja ,ale ten wyjatkowo tak.
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? bidulko dostałam Torecan (czopki) i Polfergan (syrop, chyba jakiś polski zamiennik diferganu).
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
bylam na spacerku troszke sloneczka dobrze mi zrobilo a teraz zrobilam lasagnee i czekam az sie upiecze![]() Agamili co ty ogladasz;/ jak to przeczytalam to mi sie slabo zrobilo. BebiBebi tez myslalam o tym wozku teraz mam niezly metlik bo juz sama nie wiem cco chce;/ i o to problem;/ rozwazam yetiego - ale tam nie mozna montowac fotelika wiec trzeba dokupic inny, plus moskitera i folia bo nie ma, torba,plus spiworek bo cienka gondola, ale spacerowka i wszystko trzeba kompletowac pewnie jeszcze jakas parasolke itp;/ kolejny to saturn 2 - niby wszystko fajnie ale... noi baby merz tez fajny - 960 plus parasolka i nie wiem jak spiworek.. http://allegro.pl/zipp-3x3-super-lek...840188603.html - 910 plus parasol i spiworek http://allegro.pl/maxbaby-62-kolory-...777851398.html -- 849 i tylko parasolke spiworek jest ![]() http://allegro.pl/wozek-fotelik-para...782185807.html --- 799 zl i ma wszystko ![]() i to Ci zagwostka;p
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Agatku, nie masz sie czym martwic Widze , ze juz wszystkie sie zastanawiacie nad wozkami , a ja jeszcze nawet nie myslalam o tym. Wiem jedno kupujemy sama gondole, bo fotelik juz mamy Co robicie dzis na obiad? U mnie zeberka pieczone w rekawie, ziemniaczki i grzybki w occie do tego ![]() A na deser ciacho 3bit
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
nie kuś
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobrze, że Ci tego roweru zabronili, bo nie powiem, martwiłam się A szefem się nie przejmuj, teraz to on Ci może już tylko pomachać. W momencie pisania odwolania ciąża była zagrożona, a teraz już nie musi być i nic mu do tego ![]() Daj znac, co powiedzieli w Urzędzie ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
A czy ja się Ciebie pytałam skąd jesteś?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-04 o 15:38 |
||
|
|
|
#2470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie Sebastian Jerzy lub Kinga i nie wiem jak na drugie A u Ciebie? ![]() Cytat:
mój szalał wczoraj ponad 3 h(chyba po tym czosnku więc mogłam czekać a aparatem na moment a było całe mnóstwo Cytat:
ciekawe co gin powie za tydzień... ![]() ciacho wygląda MEGA!! ![]() Cytat:
kupujesz czy robisz sama?? w razie co powiedz w jakim sklepie, ile ml i za ile :P bo mam zachciankę na nie moja mama pyszne kiedyś robiła... na momencie cały swoik jadłam na teraz kilka lat nie jadłam Cytat:
myslałam, że u każdej tak się rusza codziennie a może to zasługa tego, że jeszcze nie mam brzuszka dużego i napiętego u mnie malec tak się rusza kilka razy dziennie, czasem idzie zwariować i każę się dzieciakowi uspokoić n1kotynka, Zoska uważajcie na siebie!! bo coś sobie pogrywacie
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może źle myślę ...
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzieciak to chyba będzie nadpobudliwy po matce
bo znów łazikuje i przemeblowanie se robi
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam zaraz do domku, a potem na pizze z męzulkiem
![]() Jak zdążę, to się jeszcze odezwę w domku dziś ![]() Papatki
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tżcik nazbierał grzybkow, bo ja do lasu nie wejde i na grzybach sie nie znam. A w sklepie to nigdy nie widzialam takich normalnych grzybow (czarnych lepkow) w occie, tylko pieczarki . Ciacho tez robilam dzis , bo mnie wczoraj ochota naszla Ale ja sie pod koniec ciazy nie rusze jak tak bede sobie dogadzac
|
|
#2475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na grzybkach się znam i lubiłam zbierac z moją mamą jak było jeszcze fajne czasy... Nie wiem jakie dobre są w occie ze sklepu może któraś poleci?? agawo bym se zjadła pizze z oliwkami, pieczarkami i boczkiem
|
|
#2477 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozodbno trzeba skonsultowac i samemu kupic toto... w przyszłym tyg bedzie u mnie kolezanka, która jest połozna to ją wypytam zdam relację oczywiscie ![]() Cytat:
udane były...mama kupiła sukienę, buty, szal nawet taniutko bo za sukienkę dała 85zł tylko nie jest jaka super wytworna-raczej skromna ale własnie o taką chodziło ![]() Cytat:
Cytat:
tak po swojemu jak zawsze wiedzialam, ze je sie cwiczy- po prostu je zaciskajac załóżmy mafię tescowych kombinezonów ![]() Cytat:
cierpliwosci do TZ ![]() ale sie obśliniłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do dzidziolków-wczesniaczkó to w szpitalu, w ktorym miałam duzo zajęć na studiach, najmniejszym szkrabikiem jakiego uratowano był niuniek ważący 450 g... a ógole napatrzyłam się tam na takie przypadki ze lepiej nie powtarzac... |
|||||||
|
|
|
#2478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio????
Ja dziennie jak nie zjem przynajmniej raz slodkiego, to wpadam w szal ![]() Cytat:
zreszta to moi rodzice beda kupowac wozek, wiec moze sobie pogadac dam mu cos innego do wybrania, np...hm...no wlasciwie to nie wiem co, przeciez on sie zna ![]() chociaz wyczytalam teraz (wszystko przez tzta!!! ), ze w Jedo Fyn kola lubia zardzewiec Cytat:
pizzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() Agatku, jak beda jajcochy, to bedzie Jasiek Jak bedzie pipka, to ... lipka Na razie chyba Lilla lub Hanka, ale zadnego nie jestem tak pewna jak Jaska Nie ma ladnych dziewczecych imion. Jak sa, to sa zbyt popularne i przez to nudne
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
pizzę ostatnio w niedzielę sami robilismy
pyyyyyyyyyycha była
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hanka ładnie rodzice zrobili mi krzywdę co do słodkiego... mm znów mam fazę na słodkie a spokój był no
|
|
#2481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak Ty masz na pierwsze w papierach, kolezanko droga? powiedz, powiedz
|
|
#2482 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() zostały mi jeszcze 2 stony do nadrobienia, ale w tym tempie i tak pewnie opuszczam sporo ![]() Cytat:
U nas będzie standardowe łóżeczko. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2483 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() po 4,5 godzinach czytania 15 stron na reszcie skończyłam ![]() gratulacje Cytat:
dlatego Agatku teraz wiem co czujesz Damy radę kochana Cytat:
i sama byłam w szoku że ona są już takie duże chętnie bym pokazała ale skaner spakowany na remontowanym mieszkanku ![]() Cytat:
Gratulacje Cytat:
Cytat:
u nas za taka cenę za metr 9000 tyś/m2 to chyba byś pałac kupiła. U nas już takie bardzo wypasione mieszkanka to cena 3500-4000 tys/m2. Jestem w szoku jakie u Was są ceny Cytat:
![]() Cytat:
i w ostateczność jej córeczka miała skazę białkową i nie mogła być karmiona z piersi tylko specjalne mleko z apteki. Lekarz powiedział ze to z tej właśnie dużej ilości nabiału który spożywała.stresik już jest ?? ah jak ja sobie przypomnę tę lataninę przed ślubem no ale super było chętnie bym wróciła do tych przygotowań Cytat:
gratulacje ![]()
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa...i my nie chcemy drugiego imienia
nie podoba mi sie taka tradycja tylko utrudnia zycie np w dokumentach itd
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Jenak poczytam resztę później, a teraz zmykam na zakupy
![]() Mały/a cały dzień się wierci i kopie, aż skopał/a tatusia po biodrze podczas poobiedniej drzemki aż się obudził, bo nie wiedział o co kaman
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Przepis na ciacho w K . Mam nadzieje ze zrozumiale napisane
(nie mam daru w pisaniu i tlumaczeniu co i jak zrobic)
|
#2487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia ma Lidia i mówimy do niej babcia Lila ![]() wstydzę się Cytat:
Cytat:
ja uwielbiam podawać swoje drugie imię!! ![]() Mój Andrew ma na drugie Edek ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
dobrze mu tak!! niech wie, że z dzieciamkiem nie ma 'to tamto' pewnie chciał wykopać starego, żeby się wziął do roboty
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
my nie będziemy dawac drugiego imienia Juniorowi
![]() ja mam jedno i dobrze mi z tym, TZ ma dwa i stwierdził, ze to utrudnienie ;D ja mam dzisiaj fazę na kwaśne ale słodkim tez nie gardzę
|
|
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
Myslicie,ze ta luteine i nospe mam brac az sie skoncza opakowania? Lekarz przepisał mi po dwa opakowania luteiny i nospy, a zapomniałam zapytac jak długo je mam brac.
Czy ktoś z Was brał tą luteine? Zauważyłyscie jakies skutki uboczne? |
|
|
|
#2490 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Tż to normalnie obrósł w piórka jak mu powiedziałam co napisałyście hihi oj udał mu sie prezent, udał Co do twardnienia brzuszka to właśnie mi wczoraj i dzisiaj jak kamień sie zrobił, wziełam nospe i jest lepiej. To po pracy tak mam, dzisiaj jeszcze wracam na 2 godziny do roboty, a od jutra 5 dni wolnego, wiec mam nadzieje ze już bedzie lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Dbaj o siebie Cytat:
Cytat:
![]() a ciasto ![]() Agatek superowy ten Twój zajączek Ja tez czasami filmuje ale ciezko utrafic dobry moment ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Bardzo ładne to łużeczko turystyczne, beżowe mi sie podoba. Nie pamietam która mamusia je ma bo otworzyłam link w nowej karcie a nie zacytowałam ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- O żelu Dianatal tez myślałam ale sie jeszcze nie zdecydowałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

No i pretensje,ze jak to ja sama moglam wybrac, skoro mamy robic wszystko razem i to ma byc wspolna decyzja
I oczywiscie to przeswiadczenie, ze im drozszy,tym lepszy... "Bo jego (nadziani [przyp.autora
] ) znajomi maja mutsy, albo mclarceny, albo chicco-sriko i sa zadowoleni, to moze ten jedo to jest jakis szajs?" Ratunku

?? bidulko
dostałam Torecan (czopki) i Polfergan (syrop, chyba jakiś polski zamiennik diferganu).

Będzie Sebastian Jerzy lub Kinga i nie wiem jak na drugie 
mój szalał wczoraj ponad 3 h(chyba po tym czosnku
więc mogłam czekać a aparatem na moment a było całe mnóstwo
ciekawe co gin powie za tydzień...
moja mama pyszne kiedyś robiła... na momencie cały swoik jadłam
na teraz kilka lat nie jadłam
u mnie malec tak się rusza kilka razy dziennie, czasem idzie zwariować
bo coś sobie pogrywacie
Ale może źle myślę ...

bo znów łazikuje i przemeblowanie se robi