Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 12:39   #2461
staraupa
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

hej dziewczynki
zastanawiam się ciągle jak by tu zacząć ćwiczenia mięśni Kegla. Czy Wy coś takiego już robicie? znalazłam taki ciekawy całkiem filmik:

http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html

chyba zaczynam, żeby potem się z ręką w nocniku nie obudzić hehe

ponawiam pytanie drugie, niezauważane
czy ktoś kupuje wózek BEBETTO SOLARIS?? a ja też już mam kombinezon z Tesco, cudny jest
miłego brzuchatki!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 13:02   #2462
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
zastanawiam się ciągle jak by tu zacząć ćwiczenia mięśni Kegla. Czy Wy coś takiego już robicie? znalazłam taki ciekawy całkiem filmik:

czy ktoś kupuje wózek BEBETTO SOLARIS?? a ja też już mam kombinezon z Tesco, cudny jest
miłego brzuchatki!

Co do ćwiczeń robiłam je w ciąży z 1 synem, może nie tak dokładnie jak pani opisuje je na filmiku ale robiłam bo wyczytałam wtedy w jakiejś mamusiowej gazecie o nich w obecnej ciąży też zamierzam, już nawet robiłam raz, miałam ostatnio taki dziwny..."ból" tam w środku podobny do takiego jak podczas @... nie mocny ale taki dyskomfort mi dawał i właśnie tymi ćwiczeniami go się pozbyłam także na pewno to dużo daje

Co do wózeczka, jak już pisałam wcześniej po zobaczeniu linka od ciebie zaczęłam się nas nim zastanawiać, tylko niepokoją mnie w nim te plastikowe kółka... hmmm może to nie ma znaczenia, ale zastanawiam się, jednak póki co najbardziej zdecydowana jestem na Verdi Max' a, krasnala lub Baby Merc'a - bo planuję kupić wózeczek 3w1 i zmieścić się w 1000zł ale jeszcze mamy troszkę czasu do namysłu
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-04 o 13:04
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 13:06   #2463
pearpearl
Wtajemniczenie

Czesc Mamki.

Oczywiscie dopiero wstalam, wiec na glukoze chyba juz troche za pozno...

Agatku, fajnie zobaczyc Twojego Zajaczka.
Chyba nie pytalam... Jak Zajaczek okaze sie Zajaczka, to jak bedzie miala na imie?

AgaMili, nie wiem, co za ludzie umieszczaja tak osobiste, prywatne i bolesne przezycia w internecie??? nawet tego nie ogladalam
W glowie mi sie nie miesci

Nikotynko, no jestes w koncu.

Ja teraz znowu mam problem "wozkowy". Do tej pory tz mial w pompie i nie chcialo mu sie czytac, sprawdzac, wybierac, wiec sama sie tym zajelam, bo w koncu to ja bede czesciej na spacerach. Wybralam juz faworyta, to ten sie raptem zainteresowal i teraz mam tysiac pytan i uwag do... No i pretensje,ze jak to ja sama moglam wybrac, skoro mamy robic wszystko razem i to ma byc wspolna decyzjaI oczywiscie to przeswiadczenie, ze im drozszy,tym lepszy... "Bo jego (nadziani [przyp.autora] ) znajomi maja mutsy, albo mclarceny, albo chicco-sriko i sa zadowoleni, to moze ten jedo to jest jakis szajs?" Ratunku

Dobrze, ze sa nowe Gotowe na wszystko, bo bym zwariowala. Tylko szkoda,ze ostatni sezon :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-04 o 13:07
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 13:19   #2464
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka a ja wczoraj wam zapomniałam napisać że w carefour sa sliczne kombinezony za 34zł żółte,zielone,niebieskie i różowe
Szkoda ,ze nie ma ich w gazetce

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Oto moje dziecko jak kopie i pływa sprzed chwili ---> http://www.youtube.com/watch?v=sDWbmmsn5Xg
Ja chciałam już kilka razy nagrać swój ruszajacy się brzuszek i jak biorę tel to przestaje się tak wiercić.Charakrerek po tatusiu ,wredotka mała

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Czytałam ostatnio dużo o żelu Dianatal, słyszałyście coś o tym? może którejś lekarz o tym mówił?
http://www.dianatal.eu/poland/vaginal-birth.html
Widziałam jakąś reklamę w gazecie i zastanawiam się na il;e przyspiesza poród.W gazecie napisali ,że kosztuje 400 zł

U mnie rano dziś masakra ,nie zdążyłam nic ,zjeść ani sie napisć i wymiotowałam 4 razy ,ale zjadłam później tosty z opiekacza wypiłam troszkę wody i mi przeszło.Inutil a jakie czopki dostałaś,torecan bo mi on jak go brałam wcześniej średnio pomagał ,a raczej wcale bo i tak wymiotowałam dalej.Jak mamuski kupiłyście ten kombinezon 62 to chyba swój wymienie ,zeby dziecko mi sie w nim nie utopiło.Ten wózek baby merc bardzo fajny, mi się zpecjalnie wózki tego typu nie podobaja ,ale ten wyjatkowo tak.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 14:03   #2465
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
U mnie rano dziś masakra ,nie zdążyłam nic ,zjeść ani sie napisć i wymiotowałam 4 razy ,ale zjadłam później tosty z opiekacza wypiłam troszkę wody i mi przeszło.Inutil a jakie czopki dostałaś,torecan bo mi on jak go brałam wcześniej średnio pomagał ,a raczej wcale bo i tak wymiotowałam dalej.Jak mamuski kupiłyście ten kombinezon 62 to chyba swój wymienie ,zeby dziecko mi sie w nim nie utopiło.Ten wózek baby merc bardzo fajny, mi się zpecjalnie wózki tego typu nie podobaja ,ale ten wyjatkowo tak.
o kurde, a coś masz na to ?? bidulko dostałam Torecan (czopki) i Polfergan (syrop, chyba jakiś polski zamiennik diferganu).
Stary 2011-10-04, 14:06   #2466
uska000
Zadomowienie

hej mamusie bylam na spacerku troszke sloneczka dobrze mi zrobilo a teraz zrobilam lasagnee i czekam az sie upiecze

Agamili co ty ogladasz;/ jak to przeczytalam to mi sie slabo zrobilo.

BebiBebi tez myslalam o tym wozku teraz mam niezly metlik bo juz sama nie wiem cco chce;/

i o to problem;/
rozwazam yetiego - ale tam nie mozna montowac fotelika wiec trzeba dokupic inny, plus moskitera i folia bo nie ma, torba,plus spiworek bo cienka gondola, ale spacerowka cena 380+100+40+100+100= 720
i wszystko trzeba kompletowac pewnie jeszcze jakas parasolke itp;/

kolejny to saturn 2 - niby wszystko fajnie ale...

noi baby merz tez fajny - 960 plus parasolka i nie wiem jak spiworek..

http://allegro.pl/zipp-3x3-super-lek...840188603.html - 910 plus parasol i spiworek

http://allegro.pl/maxbaby-62-kolory-...777851398.html -- 849 i tylko parasolke spiworek jest

http://allegro.pl/wozek-fotelik-para...782185807.html --- 799 zl i ma wszystko

i to Ci zagwostka;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 14:08   #2467
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie!

Agatku, nie masz sie czym martwic kazde dziecko rosnie w swoim tempie. A zobaczysz twoj zajaczek nadrobi wszystko

Widze , ze juz wszystkie sie zastanawiacie nad wozkami , a ja jeszcze nawet nie myslalam o tym. Wiem jedno kupujemy sama gondole, bo fotelik juz mamy

Co robicie dzis na obiad? U mnie zeberka pieczone w rekawie, ziemniaczki i grzybki w occie do tego

A na deser ciacho 3bit
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (24,6 KB, 24 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 14:11   #2468
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
A na deser ciacho 3bit
nie kuś bo ja ostatnio mam chętkę na słodkie
Stary 2011-10-04, 14:33   #2469
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam.

Nie nadrobię Was, bo nie mam siły przed kompem dzis siedziec.

No to w skrócie.

U lekarza byłam. Przepisała mi luteinę i no spe, duzo odpoczynku i ZERO roweru, no trudno bede sie poruszała piechotą

Jednak,że na przystanek dojechałam rowerem to postanowiłam ostatni raz nim wrócic do domu i co? Jadę sobie juz mam skręcac do domu, a tu mój były szef jedzie, który mnie tak wyrolował. Zła jestem, że mnie widział na tym rowerze, bo w tym odwołaniu tak pisałam, że miałam zagrozona ciąże i wgl, a teraz sobie smigam rowerem. Trudno, ten typ miał czelność mi kiwnąć, no co za człowiek. Odruchowo odmachałam, ale na szczescie chyba tego nie zauważył

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w przyszłym tygodniu mam być w UP , bo mają dla mnie jakąś propozycje.
Zoska, o matko ..
No dobrze, że Ci tego roweru zabronili, bo nie powiem, martwiłam się
A szefem się nie przejmuj, teraz to on Ci może już tylko pomachać.
W momencie pisania odwolania ciąża była zagrożona, a teraz już nie musi być i nic mu do tego

Daj znac, co powiedzieli w Urzędzie

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
hej dziewczynki

miłego brzuchatki!
Staraupa, nie kupuję Bebetto, dlatego nie odpowiedziałam

A czy ja się Ciebie pytałam skąd jesteś?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-04 o 14:38
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 14:34   #2470
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl;29781149
[B
Agatku[/B], fajnie zobaczyc Twojego Zajaczka.
Chyba nie pytalam... Jak Zajaczek okaze sie Zajaczka, to jak bedzie miala na imie?
Będzie Sebastian Jerzy lub Kinga i nie wiem jak na drugie A u Ciebie?
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja chciałam już kilka razy nagrać swój ruszajacy się brzuszek i jak biorę tel to przestaje się tak wiercić.Charakrerek po tatusiu ,wredotka mała
mój szalał wczoraj ponad 3 h(chyba po tym czosnku ), strasznie się wierciuchał więc mogłam czekać a aparatem na moment a było całe mnóstwo
Cytat:
Agatku, nie masz sie czym martwic kazde dziecko rosnie w swoim tempie. A zobaczysz twoj zajaczek nadrobi wszystko

A na deser ciacho 3bit
no zobaczymy czy nadrobi ciekawe co gin powie za tydzień...

ciacho wygląda MEGA!!
Cytat:
Co robicie dzis na obiad? U mnie zeberka pieczone w rekawie, ziemniaczki i grzybki w occie do tego
uwielbiam grzybki w occie... skąd masz?? kupujesz czy robisz sama?? w razie co powiedz w jakim sklepie, ile ml i za ile :P bo mam zachciankę na nie moja mama pyszne kiedyś robiła... na momencie cały swoik jadłam na teraz kilka lat nie jadłam

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Za to Agatkowy oglądam, super ruszający brzuch. Mój tylko raz zaobserwowałam jak się ruszał
tylko raz? myslałam, że u każdej tak się rusza codziennie a może to zasługa tego, że jeszcze nie mam brzuszka dużego i napiętego u mnie malec tak się rusza kilka razy dziennie, czasem idzie zwariować i każę się dzieciakowi uspokoić

n1kotynka, Zoska uważajcie na siebie!! bo coś sobie pogrywacie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 14:37   #2471
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Czesc Mamki.

AgaMili, nie wiem, co za ludzie umieszczaja tak osobiste, prywatne i bolesne przezycia w internecie??? nawet tego nie ogladalam

Ja teraz znowu mam problem "wozkowy". Do tej pory tz mial w pompie i nie chcialo mu sie czytac, sprawdzac, wybierac, wiec sama sie tym zajelam, bo w koncu to ja bede czesciej na spacerach. Wybralam juz faworyta, to ten sie raptem zainteresowal i teraz mam tysiac pytan i uwag do... No i pretensje,ze jak to ja sama moglam wybrac, skoro mamy robic wszystko razem i to ma byc wspolna decyzjaI oczywiscie to przeswiadczenie, ze im drozszy,tym lepszy... "Bo jego (nadziani [przyp.autora] ) znajomi maja mutsy, albo mclarceny, albo chicco-sriko i sa zadowoleni, to moze ten jedo to jest jakis szajs?" Ratunku

Dobrze, ze sa nowe Gotowe na wszystko, bo bym zwariowala. Tylko szkoda,ze ostatni sezon :/
Pearl, powiedz mu że Jedo to wcale nie taki tani wózek A dyliżans dla dziecka ma być moim zdaniem wygodny i bezpieczny, a nie modny i drogi Ale może źle myślę ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 14:39   #2472
*Agatek*
Zakorzenienie

Mój dzieciak to chyba będzie nadpobudliwy po matce bo znów łazikuje i przemeblowanie se robi

Stary 2011-10-04, 14:39   #2473
agawoo
Zakorzenienie

Mykam zaraz do domku, a potem na pizze z męzulkiem
Jak zdążę, to się jeszcze odezwę w domku dziś
Papatki

Stary 2011-10-04, 14:41   #2474
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
no zobaczymy czy nadrobi ciekawe co gin powie za tydzień...

ciacho wygląda MEGA!!
uwielbiam grzybki w occie... skąd masz?? kupujesz czy robisz sama?? w razie co powiedz w jakim sklepie, ile ml i za ile :P bo mam zachciankę na nie moja mama pyszne kiedyś robiła... na momencie cały swoik jadłam na teraz kilka lat nie jadłam
Grzybki robilam sama w tamtym roku jak tżcik nazbierał grzybkow, bo ja do lasu nie wejde i na grzybach sie nie znam. A w sklepie to nigdy nie widzialam takich normalnych grzybow (czarnych lepkow) w occie, tylko pieczarki . Ciacho tez robilam dzis , bo mnie wczoraj ochota naszla Ale ja sie pod koniec ciazy nie rusze jak tak bede sobie dogadzac
Stary 2011-10-04, 14:56   #2475
dph
Rozeznanie

Cytat:
Grzybki robilam sama w tamtym roku jak tżcik nazbierał grzybkow, bo ja do lasu nie wejde i na grzybach sie nie znam. A w sklepie to nigdy nie widzialam takich normalnych grzybow (czarnych lepkow) w occie, tylko pieczarki . Ciacho tez robilam dzis , bo mnie wczoraj ochota naszla Ale ja sie pod koniec ciazy nie rusze jak tak bede sobie dogadzac
sandra daj przepis na tego 3 bita wygląda przepysznie
Stary 2011-10-04, 15:02   #2476
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ehh ja właśnie od lat nie chodzę na grzyby, bo nie mam z kim , a jak było z kim to nie było kiedy na grzybkach się znam i lubiłam zbierac z moją mamą jak było jeszcze fajne czasy... Nie wiem jakie dobre są w occie ze sklepu może któraś poleci??

agawo bym se zjadła pizze z oliwkami, pieczarkami i boczkiem

Stary 2011-10-04, 15:04   #2477
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ja poważnie się nad nim zastanawiam, jednak nikt w moim otoczeniu z niego nie korzystał jeszcze. Jak pytałam lekarki to stwierdziła, że dużo dobrego o nim słyszała ale tak naprawdę to trzeba porozmawiać z położnymi np. na szkole rodzenia bo to one widzą czy faktycznie jest tak skuteczny jak pisze w ulotce.
no włąsnie tez o tym czytałam ale u nas chyba to mało popularne...

pozodbno trzeba skonsultowac i samemu kupic toto...
w przyszłym tyg bedzie u mnie kolezanka, która jest połozna to ją wypytam zdam relację oczywiscie
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
No właśnie,... mało osób z tego co widzę o nim tak z pkt widzenia praktycznego coś wie... czytałam kilka opinii o nim od matek które rodziły z jego pomocą i wszystkie były zadowolone, wiadomo on nie znieczula tylko zmniejsza tarcie... więc wg mnie pomaga i mamie i maleństwu.
Mój pierwszy poród trwał Faza I - 6,5 godz Faza II - 35min więc jak na pierwszy poród to położna mówiła, że bardzo szybko , ale synek był też malutki, do tego nacięli mnie (bo wody były zielone, więc chodziło o to żeby jak najszybciej go wyciągać z nich)... ale wiadomo każdy poród jest inny i że 1 był taki to nie znaczy,że 2 będzie taki sam....

muszę zapytać o niego mojego gina, a któraś z was wie już że będzie miała CC ?
ja mam jeszcze przed sobą konsultację okulisty ale myśle ze sn bo mam małą wadę...chyba, ze się przyczepi... nie wiem
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No niezły arsenał macie

Neska, to udanych łowów
udane były...mama kupiła sukienę, buty, szal nawet taniutko bo za sukienkę dała 85zł tylko nie jest jaka super wytworna-raczej skromna ale własnie o taką chodziło
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
yyy nawet nie wiem co pisać po tak długiej nieobecności...

witajcie Mamusie z powrotem

jestem już w warszawie, z dostępem do internetu i wreszcie mogę pisać wszystko się poprzeciągało, miałam sporo na głowie, jeszcze w weekend zrobiliśmy z tż remont w mieszkaniu i tak się przemęczyłam, że dostałam krwotoków z nosa i skurczy ;/

w końcu będę z Wami, już obiecuję, nigdzie się nie wybieram, muszę zadbać o dzidzię bo ostatnio troszkę za ostro było i się zaczęłam bać, że niedługo urodzę ;/

postaram się Was nadrabiać, tyle, że mam prawie połowę wątku do poczytania.

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
no to maleńka uważaj na siebie!!!

Cytat:
hej dziewczynki

miłego brzuchatki!
generalnie ja sobie cwicze te mięsnie tak po swojemu jak zawsze wiedzialam, ze je sie cwiczy- po prostu je zaciskajac

załóżmy mafię tescowych kombinezonów
Cytat:
Czesc Mamki.

tez tego nie rozumiem....

cierpliwosci do TZ
Cytat:
Hej mamusie!

A na deser ciacho 3bit
ale sie obśliniłam
Cytat:
Pearl, powiedz mu że Jedo to wcale nie taki tani wózek A dyliżans dla dziecka ma być moim zdaniem wygodny i bezpieczny, a nie modny i drogi Ale może źle myślę ...
oo macie rację obywatelko
Cytat:
Mój dzieciak to chyba będzie nadpobudliwy po matce bo znów łazikuje i przemeblowanie se robi
moj nadpobudliwy po tatuśku

a co do dzidziolków-wczesniaczkó to w szpitalu, w ktorym miałam duzo zajęć na studiach, najmniejszym szkrabikiem jakiego uratowano był niuniek ważący 450 g...
a ógole napatrzyłam się tam na takie przypadki ze lepiej nie powtarzac...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 15:04   #2478
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
nie kuś bo ja ostatnio mam chętkę na słodkie
Ostatnio????
Ja dziennie jak nie zjem przynajmniej raz slodkiego, to wpadam w szal

Cytat:
wyslalam mu dobre opinie o Jedo i niech czyta
zreszta to moi rodzice beda kupowac wozek, wiec moze sobie pogadac
dam mu cos innego do wybrania, np...hm...no wlasciwie to nie wiem co, przeciez on sie zna

chociaz wyczytalam teraz (wszystko przez tzta!!!), ze w Jedo Fyn kola lubia zardzewiec

Cytat:
Mykam zaraz do domku, a potem na pizze z męzulkiem
Jak zdążę, to się jeszcze odezwę w domku dziś
Papatki
mniaaaaaaaaaaaaaaaaaammmm
pizzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Agatku, jak beda jajcochy, to bedzie Jasiek
Jak bedzie pipka, to ... lipka bo nie mozemy sie zdecydowac
Na razie chyba Lilla lub Hanka, ale zadnego nie jestem tak pewna jak Jaska
Nie ma ladnych dziewczecych imion. Jak sa, to sa zbyt popularne i przez to nudne

Stary 2011-10-04, 15:06   #2479
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

pizzę ostatnio w niedzielę sami robilismy pyyyyyyyyyycha była
Stary 2011-10-04, 15:15   #2480
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku, jak beda jajcochy, to bedzie Jasiek
Jak bedzie pipka, to ... lipka bo nie mozemy sie zdecydowac
Na razie chyba Lilla lub Hanka, ale zadnego nie jestem tak pewna jak Jaska
Nie ma ladnych dziewczecych imion. Jak sa, to sa zbyt popularne i przez to nudne
padłam Hanka ładnie A Agatka Ci się nie podoba?? ja bym chciała Agatkę, bo to moje 2 imię i się męczę, bo w papierach co innego a w życiu mówią tylko Agata rodzice zrobili mi krzywdę

co do słodkiego... mm znów mam fazę na słodkie a spokój był no

Stary 2011-10-04, 15:54   #2481
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
cierpliwosci do TZ

Cytat:
Napisane przez neska
ale sie obśliniłam
dajcie tu jakis sliniaczek !!!

Cytat:
padłam Hanka ładnie A Agatka Ci się nie podoba?? ja bym chciała Agatkę, bo to moje 2 imię i się męczę, bo w papierach co innego a w życiu mówią tylko Agata rodzice zrobili mi krzywdę

co do słodkiego... mm znów mam fazę na słodkie a spokój był no
a Lila sie nie podoba?...
A jak Ty masz na pierwsze w papierach, kolezanko droga? powiedz, powiedz

Stary 2011-10-04, 15:55   #2482
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

zostały mi jeszcze 2 stony do nadrobienia, ale w tym tempie i tak pewnie opuszczam sporo

Cytat:
Dziewczyny, co myślicie o kołyskach? Spodobała mi się taka http://allegro.pl/komplet-kolyska-ma...831621062.html lub taka http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...845887518.html
Znajoma i kuzynka, które mają małe dzieci polecały, można postawić koło łóżka, maluch śpi w niej do około 6 miesięcy...

Co myślicie?
Fajne
U nas będzie standardowe łóżeczko.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Ja wyszłam wreszcie ze szpitala ale we wtorek muszę jeszcze jechać do łodzi na wizytę bo wynik jednego badania przyjedzie o 13 dopiero.
Wykluczyli cholestaze
miałam robione usg w czwartek, maleństwo waży 290 g więc nie za dużo. Dostałam Luteinkę 2x dziennie i mam stosować dietę wątrobową.

Dziś zaczynamy 21 tydzień

Do ślubu zostało tylko 5 dni

Cytat:
Napisane przez hepaptuska Pokaż wiadomość
Cześć

będę mamusią lutową - czy mogę się dołączyć?
podczytuję Was juz od jakiegoś czasu i postanowiłam się zarejestrować
Cześć

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie !

Na dzień dzisiejszy jest :
DZIEWCZYNKA !

Waży 547 gram i ma się super ! Widziałam ją dzisiaj na obrazie 3d - jest śliczna - cudowna - moja najukochańsza pięknie się rozwija

Tylko jej mamusia niestety przytyła już bardzo dużo i musi pilnować wagi, a także codzienna potrójna kontrola ciśnienia.

Moja matczyna intuicja mnie zawiodła, bo myślałam, że będzie synuś !

Ale przecież to nieważne - jestem bardzo szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane
czekalam na smsa od was a tu nic
bylam w szpitalu, prawie dwa tygodnie, nie nadrabiam Was nawet, mam nadzieje, ze u Was wszystko ok

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A ja od 24.10 bede pracowac tylko we wtorki, srody i czwartki . Juz sie doczekac nie moge
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 15:56   #2483
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

po 4,5 godzinach czytania 15 stron na reszcie skończyłam

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Już mogę zdradzić, że będzie SYNUŚ
gratulacje

Cytat:
Mąż wyjechał około 16.30 zobaczymy się w połowie listopada masakra smutno mi, taka pustka... dziś wstał o 7.30 i zapieprzał ostro do wyjazdu... nawet z nim chwili nie posiedziałam, jedynie przy obiedzie jak jadł 5 minut
Mój tż też pojechał wczoraj w delegację z tym że na 8 dni, ale przyzwyczaić się do jego braku ciężko dlatego Agatku teraz wiem co czujesz Damy radę kochana

Cytat:
ojj, tak ja mam takie zdjęcie, że wątpliwości nie ma
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a co do jajcochów to ja mam takie piękne zdjęcie z USG takie dzidziolki mają strasznie duze
ja też mam dwa zdjęcia z jajcuchami i sama byłam w szoku że ona są już takie duże chętnie bym pokazała ale skaner spakowany na remontowanym mieszkanku

Cytat:
Idę nastawić TZtowi wodę na heratkę tudzież inny specyfik przeciw-katarowy i zmykam do łóżeczka, bo rano do pracy :/ Ciężki dzień mnie czeka, a dodatkowo pod koniec tygodnia mój organizm krzyczy ""Nie wychodź z łóżka!!!! Śpij jeszcze !!!!"
agawoo kiedy Ty w końcu trochę przystopujesz ??

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Najważniejsze już mogę ogłosić------SYNUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Aaaaaa.... jeszcze pytanko. Czy Wam też czasami brzuszek twardnieje? Ja wczoraj wieczorem miałam kamień zamiast brzucha - czy no-spę wtedy brać? Coś wcześniej pisałyście na ten temat, ale nie mogę tego odszukać.
mi twardniał szczególnie wieczorami. Ale na wizycie piątkowej lekarz pytał o te twardnienia i dał mi 3x1 tabletka slow magu (magnez) plus wapno w południe raz wypić. I muszę powiedzieć ze twardnienia minęły.

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
W nowym budownictwie to dużo. Na Ochocie chcemy kupić z wtórnego rynku, ale też niektórzy to zatrzymali się na cenach kilka lat temu. Jak widzę 11 tyś/m2 a mieszkanie raczej o podstawowym standardzie to ręce mi opadają. Wiszą takie mieszkania już kilka miesięcy.
Na interesują ceny tak 8000-9000 tyś/m2 przy parku. Taka cena jest oki.
u nas za taka cenę za metr 9000 tyś/m2 to chyba byś pałac kupiła. U nas już takie bardzo wypasione mieszkanka to cena 3500-4000 tys/m2. Jestem w szoku jakie u Was są ceny

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Szybciutko się chwale córka!!!!! Kamila będzie
Mała rozwija się prawidłowo jestem przeszczesliwa
Mamy nawet płytkę
gratulacje córuni

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Dużo nabiału spożywacie?
Ja bardzo dużo i nie wiem, czy nie za dużo. codziennie piję dwa kubki ciepłego mleka, jem żółty i topiony ser, czasem jogurt, serek wiejski....
Ja staram się jeść z umiarem. Moja siostra w ciąży jadła dość dużo nabiału. Prawie codziennie i w ostateczność jej córeczka miała skazę białkową i nie mogła być karmiona z piersi tylko specjalne mleko z apteki. Lekarz powiedział ze to z tej właśnie dużej ilości nabiału który spożywała.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Do ślubu zostało tylko 5 dni
stresik już jest ?? ah jak ja sobie przypomnę tę lataninę przed ślubem no ale super było chętnie bym wróciła do tych przygotowań

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po wizycie !
Na dzień dzisiejszy jest :
DZIEWCZYNKA !

Waży 547 gram i ma się super ! Widziałam ją dzisiaj na obrazie 3d - jest śliczna - cudowna - moja najukochańsza pięknie się rozwija
Tylko jej mamusia niestety przytyła już bardzo dużo i musi pilnować wagi, a także codzienna potrójna kontrola ciśnienia.

gratulacje córuni

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 15:57   #2484
pearpearl
Wtajemniczenie

aaa...i my nie chcemy drugiego imienia
nie podoba mi sie taka tradycja
tylko utrudnia zycie np w dokumentach itd

Stary 2011-10-04, 16:02   #2485
bambusiek
Zakorzenienie

Jenak poczytam resztę później, a teraz zmykam na zakupy

Mały/a cały dzień się wierci i kopie, aż skopał/a tatusia po biodrze podczas poobiedniej drzemki aż się obudził, bo nie wiedział o co kaman
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:04   #2486
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
sandra daj przepis na tego 3 bita wygląda przepysznie
Przepis na ciacho w K . Mam nadzieje ze zrozumiale napisane (nie mam daru w pisaniu i tlumaczeniu co i jak zrobic)
Stary 2011-10-04, 16:08   #2487
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a Lila sie nie podoba?...
A jak Ty masz na pierwsze w papierach, kolezanko droga? powiedz, powiedz
Lila to Lilianna i tak już nie bardzo
Moja babcia ma Lidia i mówimy do niej babcia Lila

wstydzę się Ewelina
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Mój tż też pojechał wczoraj w delegację z tym że na 8 dni, ale przyzwyczaić się do jego braku ciężko dlatego Agatku teraz wiem co czujesz Damy radę kochana

no kto da radę jak nie my? trza dać, u mnie już lepiej, ale pierwsze kilka godzin jest masakryczne
Cytat:
aaa...i my nie chcemy drugiego imienia
nie podoba mi sie taka tradycja
tylko utrudnia zycie np w dokumentach itd
czy ja wiem czy utrudnia ja uwielbiam podawać swoje drugie imię!! kocham je!! w kościele mówiłam dwoma imionami :"Ja E. Agata biorę ciebie za siebie..." bo jestem przyzwyczajona do drugiego... pewnie co niektórzy byli zdziwieni...

Mój Andrew ma na drugie Edek

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mały/a cały dzień się wierci i kopie, aż skopał/a tatusia po biodrze podczas poobiedniej drzemki aż się obudził, bo nie wiedział o co kaman
dobrze mu tak!! niech wie, że z dzieciamkiem nie ma 'to tamto' pewnie chciał wykopać starego, żeby się wziął do roboty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 16:10   #2488
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my nie będziemy dawac drugiego imienia Juniorowi
ja mam jedno i dobrze mi z tym, TZ ma dwa i stwierdził, ze to utrudnienie ;D

ja mam dzisiaj fazę na kwaśne ale słodkim tez nie gardzę
Stary 2011-10-04, 16:14   #2489
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Myslicie,ze ta luteine i nospe mam brac az sie skoncza opakowania? Lekarz przepisał mi po dwa opakowania luteiny i nospy, a zapomniałam zapytac jak długo je mam brac.

Czy ktoś z Was brał tą luteine? Zauważyłyscie jakies skutki uboczne?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:43   #2490
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Tż to normalnie obrósł w piórka jak mu powiedziałam co napisałyście hihi oj udał mu sie prezent, udał

Co do twardnienia brzuszka to właśnie mi wczoraj i dzisiaj jak kamień sie zrobił, wziełam nospe i jest lepiej. To po pracy tak mam, dzisiaj jeszcze wracam na 2 godziny do roboty, a od jutra 5 dni wolnego, wiec mam nadzieje ze już bedzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
W piątek byłam na usg połówkowym u mojego gina a dzisiaj u drugiego gina (pisałam wcześniej, że mój gin standardowo zaleca zrobienie dwóch usg połówkowych u różnych lekarzy. Z Dzidkiem wszystko ok
Już mogę zdradzić, że będzie SYNUŚ
Gratuluje synusia
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
yyy nawet nie wiem co pisać po tak długiej nieobecności...

witajcie Mamusie z powrotem
Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
No wreszcie wróciłaś....już sie zastanawiałyśmy co tam z Tobą.
Dbaj o siebie
Cytat:
hej dziewczynki
zastanawiam się ciągle jak by tu zacząć ćwiczenia mięśni Kegla.
Już kiedyś o tym pisałam ze zaczełąm cwiczyc ale w zasadzie słabo o tym pamietam i raz za czas to robie. Ale musze sie poprawic
Cytat:

A na deser ciacho 3bit
Ja wczoraj i dzisiaj miałam obiad z głowy bo z pracy przyniosłam tżtowi bo mam taką przerwe 2,5h od 3 do 5:30 a jedzonko moge brac bo to akurat po lunchu jest

a ciasto

Agatek superowy ten Twój zajączek
Ja tez czasami filmuje ale ciezko utrafic dobry moment

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Bardzo ładne to łużeczko turystyczne, beżowe mi sie podoba. Nie pamietam która mamusia je ma bo otworzyłam link w nowej karcie a nie zacytowałam

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

O żelu Dianatal tez myślałam ale sie jeszcze nie zdecydowałam
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości