|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na spacery biorę wózek, który stoi na klatce, bo nie widzi mi się go wnosić na III piętro bez windy. Jutro pierwszy raz będę brała sama małego w foteliku ( wcześniej nosił go mąż ) - no dzisiaj zrobiliśmy próbę generalną w domu, czy w ogóle podniosę ![]() Ale się boję jutrzejszego szczepienia ![]() ![]() Dawno nie pokazywałam Wam mojego kawalera ![]()
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Przypaliłam firankę żelazkiem. Dwie dziury. Stopiła się. Jak ja to zrobiłam?
![]() ![]() Marzena zapisałam sobie tą stronę z przepisami na blogu w zakładkach, fajne, tanie i takie ludzkie ma te przepisy kobitka. Kurka tak mi nos katar zatkał. Boję się o małą, żeby niczego nie złapała jeszcze przed chrzcinami. Bo my oboje z tż zdechlaki, tż już drugi antybiotyk bierze bo pierwszy nie dał rady... Kajool to się męczysz bidulko. Cholerne zęby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak napisałam wyżej - nie wiem co to za histerie mi mała odstawiła. Tak to dawno spać nie szła. Przy karmieniu płakała i się szarpała. W końcu padła i zasnęła. Ale ja juz sie boje ze mam za mało pokarmu. Głowa mi pęka. chyba ide spać zaraz - niech się ten dzień już skończy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super ![]() ![]() ![]() ![]() Witajcie wieczornie. Byliśmy dziś na bioderkach. Wszystko ładnie się rozwija, kolejna wizyta w 6 miesiącu. Dalej kazała na noc szeroko pieluchować ![]() No ale nie będę się kłócić z panią dr zw nauk medycznych ![]() No i Synuś mój kochany jak go tylko położyłam na leżance do badania puścił pani doktor mega śmierdzącego bąka ![]() ![]() Gratuluję wszystkich nowych tygodni i miesięcy, przebytych szczepień a Beatce udanych chrzcin ![]() W sumie to nie wiem co Wam miałam więcej napisać ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-10-25 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Kajool to może jak to zęby to zainwestuj w jakaś maść,może wtedy mu ulży. A jak nie to szukać dalej przyczyny? albo w nakładkach spróbuj?
Kąpanie - mnie chodziło o organizację kąpania mamusi z dzieckiem razem, a nie samego dziecka ![]() Natka zazdroszczę działki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() jacieee brawo mnie czeka wizyta kolejna w grudniu...... mi lekarz powiedzial ze to zze teraz jest dobrze nie znaczy ze tak bedzie nastepnym razem wiec moze dlatego kazala Ci pieluchowac zeby nic sie nie zmienilo bo w sumie dziecie caly czas rosnie i sie rozwija.... ???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-25 o 20:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też odkąd jest Tymek coraz częściej myślę że może by jednak o domu pomyśleć. Wcześniej broniłam sie przed tym rękami i nogami. Marzyło mi się wielkim mieszkanie (takie koło 200m2), ale nie dom. Bo ja sie w domu wychowałam i wiem, że wiąże się to z wieloma obowiązkami (grabienie, koszenie, odśnieżanie itp), a w bloku wszystko mam zrobione. Tylko czynsz płacić i już ![]() Ale teraz widzę, jak świetną sprawą przy małym dziecku jest ogród ![]() ![]() No to już nie mogę sie doczekać tej naszej kąpieli ![]()
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Pytanko: smarujecie czyms buzie Maluchów? Bo Agata się bardzo ślni, non stop rączki w buzi i takie ma przesuszone na brodzie, troce się bje smarowac w dzień, zeby nie zlizała.
![]() Pytane nr dwa do mam których dzieci nie mają smoczków. Ssą kciuka? reagujecie jakoś? Jutro Agacie zrobię na śniadanko mleczko z kleikiem.zobaczymy czy będzie jej smakować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
A ja mam do Was pytanie jak wasze dzieci sie czuly po szczepieniu??? i ile trwaly objawy po i jakie byly?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Mój ssie kciuka. Nie reaguję.
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
scio - ja mam Hippa do buzki ale jeszcze go nie uzylam hehe narazie mam kremik Oliatum i jest swietny naprawde jak pisze na opakowaniu do pielęgnacji skory suchej, wrazliwej i przesuszonej i dla alergikow rowniez wiec jest bd i na codzien i na posmarowanie przed spacerem i na buzi Igorka zadnych krostek plamek suchychmiejsc itp itd. wiec ja polecam Oliatum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór! Witajcie!
Może uda mi się w końcu jakąś konkretną wiadomość sklecić ... Oj miałam przeboje z Radziem moim.... Te kupki Małego, które brałam za książkowe okazały się za rzadkie, dodatkowo doszedł śluz i gotowe. Czasem nawet pojedyncze nitki krwi były. Lekarka przepisała Bactrim. Kupki nadal luźne, śluzu jakby białka z kurzego jajka wbił... Zrobiliśmy usg brzuszka i badania krwi, moczu, kału i wszystko wyszło w porządku. Jedynie żelazo niskie ale jeszcze w normie. Nawet byliśmy u dermatologa- tylko ciemieniucha. Raz pojechałam do przychodni i nie było mojej lekarki, zastępstwo było, które wybadało mojego Małego i.... powiększone węzły chłonne, zapalenie-uczulenie na główce+mega ciemieniucha, na migdałku jakaś krosta czy coś, pod paszką krostka, brzuszek wzdęty i kazała odstawić nabiał-podejrzenie skazy białkowej. Wyobraźcie sobie jak ja się cholernie czułam. Kobita mnie tak wystraszyła, że myślałam że będę tam w głos ryczeć. Jeszcze się jej pytam czy to coś poważnego, czy mam się martwić to powiedziała...no, niedobrze, że to wszystko tak na raz. Następnego dnia mieliśmy usg bioderek (które dzięki Bogu wyszło ok, chyba bym się załamała jakby jeszcze to doszło) i przy okazji zaszłam do przychodni zapytać o wyniki z krwi. Była znowu inna lekarka, która zbadała Małego i powiedziała, że poza zwykłą ciemieniuchą to ona nic nie widzi! Jeśli chodzi o skazę białkową to może potrwać kilka tygodni zanim organizm się "odbiałkuje". Tak więc już z 5 tygodni nie spożywam nabiału. Dziś odwiedziła nas pielęgniarka środowiskowa i na wejście ogłosiła- skaza białkowa ale mam się nie martwić bo i tak nic nie zrobie, skaza niewielka i sama zejdzie ![]() Coś miałam jeszcze rzec ... Z Tżtem się co mi nie układa... Warczę na niego. Przyzwyczaiłam się, bo przez 7 tygodni byłam z Małym sama i teraz mi się pląta między nogami ![]() ![]() Idę nadrabiać, jestem na 7mej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smutne, ze tesciowa nic nie pomoze przy chrzcinach... Bilirubina ok, po tym odstawieniu od piersi spadla do 35, a z tymi aspatami i alatami, bylismy w szpitalu w poradni i za tydzien mamy przyjsc do kontroli, beda jeszcze raz pobierac krew. Ale lekarze mowia, zeby sie nie martwic, bo Antos wyglada na zdrowego chlopca, pobadaly go, watroba nie powiekszona, wiec jestem dobrej mysli. Pozwolila na szczepienia (jutro idziemy) i zlecila badanie moczu, na szczescie normalne, nie na posiew. Dziekuje za zainteresowanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas gdyby nie spacerki, to maly mialby tylko krotkie drzemki, takie do 30-40 min, a tak na spacerze to i 3 godz. spi Generalnie spi po kazdej aktywnosci po jedzeniu, czyli 4-5 razy. ![]() Cytat:
Babonik zdjecia beda, ale nie dzis, zreszta nie wiem, czy jakies beda sie nadawac, bo jedna reka robilam zdjecie, a druga kolysalam malego. W ogole jak maly sie nie rozchoruje po tym pasowaniu, to bedzie swieto. Co chwile kolo niego ktos smarkal albo kaszlal, a sala mala, ciasno i nie bylo gdzie z nim uciec. W kazdym razie pasowanie sie udalo, chocby dlatego, ze moja mala byla usmiechnieta, a nie jak inne dzieciaki plakaly na widok rodzicow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
objawy to tylko spanie w dniu nastepnym, żadnej gorączki , żadnycn problemów z apetytem. Zobaczymy jak bedzie po drugiej (o ile w końcu do niej dojdzie ) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kajool biedna Ty ![]() Libido dla pocieszenia dla tych nie kwiczących nawet... TO MIJA !!!! :d jestem sama tego przykładem, niedawno Wam pisałam że u mnie posucha, aż tu z dnia na dzień ochota wraca ![]() mój dziec dziś w przychodni sprawdzał ważność przeglądu hydrantu z nalepki ![]() a ja właśnie wróciłam z aqua aerobiku i czuje się BOSKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Natka gratuluję działki, ja nawet nigdy nie marzyłam o własnym domu... i dobrze bo przynajmniej sie nie rozczarowałam ![]() Pieleszka ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-25 o 20:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Własnie miałam pytać, jak można sie upewnić że skaza to skaza?
EMi zeszły już krostki bo nie jadłam nic z nabiału. Dzisiaj poszłam na obiadek do tatusia i zagęścił sos mlekiem i śmietaną, mała po tym walneła koope zieloną ze śluzem,ale krostek brak póki co. Czy ludzkie będzie jak jednego dnia wypiję szklankę mleka i będę obserwować czy to skaza na 100%? Chce wiedzieć, bo chce potem ewentualnie jakieś ludzkiego MM wybrać żeby Emi nie miała problemów brzuszkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Działkę specjalnie szukaliśmy taką nie za dużą, żeby nie było dużo do roboty ![]() Trawę ograniczymy do minimum ![]() A z budową chcemy ruszyć na wiosnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. Twarda jesteś z tym nadrabianiem ![]() Cytat:
i to: http://www.mamazone.pl/tv/film,5414,...a-laktozy.aspx
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
nie umiem wielocytowac a kiedys umiaLAM, UWSTECZNIAM SIE
SCIO - SMARUJE OLIATUM BO MA PEZESUSZONA SKÓRE, cholerny capslock!, moja ssie wszystko: kciuka, smoczka, rękaww, pieluche, pięści, poduszke... zabawki jak jej wloze do ręki... jak ssie kciuka to wole dac smoka bo inaczej sie przyzwyczai a jak odzwyczaic od kciuka? przeciez nie obetne... a smoczka mozna wyrzucic... po szczepieniu - u nas tylko bolesnosc ukłuć. z synem raz byla goraczka. zwykle dobe to trwało |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
no, Malutka spi po szczepieniu juz 4 godzine, a starsza tez chrapie, mozna ponadrabiac...
JustiP, Brumek - dziekuje za kciuki, bylo jak bylo, ale na szczescie juz PO, to najwazniejsze ![]() pieleszka - brawa dla Hani i .. dla meza za kreatywnosc! ![]() mi tam zawsze malalo ![]() Dziubek - myslisz, ze pierwsze pol roku zycia z Maluszkiem jest bardziej meczace niz drugie? ![]() Brumek tez sie kapalam z pierwsza cora, ale jak miala pol roku i juz siedziala - wczesniej to jakos mi tak nieporecznie bylo. piwnooka77 - pisz pisz, witamy ponownie ![]() DaKaro - moja (caly czas tylko UU) najpierw robila 10 kup dziennie, potem 4, a od dwoch tygodni robi jedna co 4-5 dni, ale za to meeegawieeelka ![]() JustiP - moze szef chce wiedziec, czy zatrudniac kogos na Twoje miejsce na umowe czasowa albo jak rozlozyc obowiazki... Rozne rzeczy moga sie kryc za takimi telefonami, czasami nienajlepsze, ale moze lepiej nie zakladac najgorszego... ![]() lilka - wspolczuje przezyc z pobieraniem krwi brrr ![]() SweetAngel - moja po dzisiejszym szczepieniu spi, a jak sie wybudza to strasznie piszczy - jeszcze to przezywa bidulka ![]() Okres - mi jeszcze nie wrocil i pewnie szybko nie wroci. Poprzednio czekalam 7 miesiecy... ![]() ciesze sie dziewczynki, ze nie tylko mi podoba sie imie Klara ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę spać. Jestem na 12stej stronie. U nas Małemu podkładam poduszkę pod głowę od niedawna i tak śpi. Leży na wznak ale główkę zawsze trzyma na jednej lub drugiej stronie, rzadko na wznak. Wy podkładacie juz poduszki? Czy dzieciaczki leża na płasko? Dobranoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że mąż przylatuje ![]() ja chętnie wezmę bo ładny masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój czasami ssie, ale rzadko mu się to zdarza. Próbowałam najpierw wyciągać, ale teraz odpuściłam. Possie chwilę i sam wypada ![]() Cytat:
u nas tylko spanie przez następną dobę (z przerwami na jedzenie oczywiście). A poza tym żadnych innych objawów, na szczęście. Cytat:
to dobre wieści ![]() Ehhh...zmarła żona mojego kuzyna ![]() ![]() ![]() W czwartek pogrzeb, chciałabym jechać, ale wybijają mi to z głowy..musiałabym zabrać Adasia, a to prawie 400km w jedną stronę..... a jakoś mi tak dziwnie że nie pojadę ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój kuzyn ma córeczkę Klarę ![]() Rzadkie imię ale bardzo przyjemne. W "Ślubach panieńskich" była Klara? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Dziubek ja się w piątek na aqua aerobic wybieram. Chaba ze ten pie$%^ okres nie pójdzie.
Brumku, Mona dzięki. Sweet moja Ag nie miała żadnych reakcji, gorączki, płaczliwości ![]() Dzięki za odpowiedz w sprawie kremu - mam jeszcze kilka próbek AA takiego klik to wypróbuje (bo krem na ciemieniuche z aa był świetny). A jak nie pomoze to kupie oilatum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ide spac kobietki... jeszcze tylko poprosze o kciuki, zeby maly za bardzo nie plakal na szczepieniu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Tak mi szkoda odchodzić od kompa ale muszę! Później będzie problem z wstaniem na karmienie. Mam nadzieję, że Mały pośpi do 3-4
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest właśnie super, ćwiczysz,kalorie lecą (nawet szybciej niż przy innym rodzaju ruchu) a ja nadal świeża i nie śmierdząca potem ![]() ![]() Cytat:
łatwiejszy kontakt wydaje mi sie ze starszym dzieckiem a że u starszego będą inne jazdy to wiem i wiem , że pod innymi względami będzie trudniej niż teraz ale znowu łatwiej bo powie, pokaże itp.Zagmatwałam ale mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ![]() Cytat:
You You ![]() ![]() Cytat:
![]() nienawidzę ubierania małego juz od teraz ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
Ja znalazłam sposób na płacz podczas ubierania. Jak małą chcę ubrać w kombinezon to otwieram okno w pokoju, widzę że jak jest chłodniej jest spokojniejsza, a czapkę zakładam na sam koniec jak jest już w wózku i mamy wyjeżdżać z klatki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Ja robie podobnie jak Marzena. Jak założe juz sweterek i spodnie to otwieram okno, wtedy zakładam kurtke. Czape zakładam biorąc Agate na kolana, albo na ręce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.