|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ALE! Twoja teraz pochoruje, a w przedszkolu już będzie ok. Moje pójdzie dopiero do przedszkola i tam zaliczy te wszystkie infekcje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. A co Ty robisz, jeśli wolno spytać? Bo mnie zaintrygowałaś ![]() Wiesz Isia, w ogóle nie mam poczucia, że dopiero niedawno do nas dołączyłaś. Tak się tu ładnie wpasowałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() I akurat ja, jeżeli nie chodzę do kościoła czy jestem na bakier z przestrzeganiem różnych zasad czy nakazów, wiem, że dzieje się tak z mojego lenistwa/wygodnictwa/zbyt płytkiej wiary, a nie przez księży ![]() ![]() Bella, jak dziewczyny? ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() Wstyd trochę, ale chyba jestem piratem drogowym. Takim w granicach rozsądku, ale jednak ![]() ![]() To już tuż tuż ![]()
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
Mamad a wiesz, że nigdy celowo nie najechałam? Taki świr ze mnie.
Brumek mądrze napisane ![]()
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumciu - brawa dla Tymka za kolejnego 8 już ząbka ![]() ![]() ![]() Madziulka - miałam podobną sytuację z babką od nauk przedmałżeńskich - prowadziła je kobieta któa miała 7 dzieci i zapierała się że wszystkie były planowane i z mężem do tej pory stosują tylko metody NPR i nigdy ich nie zawiodły... taaaa... ja w tej kwestii akurat i kilku innych jestem nie do końca zgodna z opinia kościoła - m.in w kwestii in vitro, kwestii badania nasienia, inseminacji itd a także antykoncepcji... oczywiście rozumiem że niektóre z Was mogą mieć inne zdanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
hej
![]() a kto dzisiaj ma miesięcznice? Filip, Emil, Marysia, Hania, Natan! duża buzia dzieciaczki ![]() ![]() kochane, ja tak na szybko, dziękuję za wszystkie pochwały pod adresem mojego synka ![]() wkleiłam zdjęcia w k, więcej tymczasowo na fb w napięciu czekamy na górne jedynki, dosłownie w napięciu, mały marudzi, wczoraj histerycznie rozpłakał się przy chrupce ![]() teraz go uspałam szkoda mi nieboraczka, ale jeszcze troszkę i wyjdą i będzie spokój (na chwilkę) uciekam, mam siostrę na obiedzie, która teraz z pracy wraca
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Czytam, nie mam weny na pisanie i ciągle coś i KTOŚ mnie odrywa.
Na poczatek z pytaniem bo zapomnę: Żeby mi wyrósł szczypioerek teraz z cebuli to mam sobie posadzić w ziemi w doniczce cebulę? ale dymkę czy taką zwyczajną ze sklepu? ![]() ( powinni mi zabrać dyplom) Marina szukałam na swoim koncie all tego sprzedawcy od zdjęć ale już go nie mam bo dawno zamawiałam i się wykasowało. Lilii ja mogę Cię przytulić Co się stało? Oliweczka ciesze się, że dobrze przyjęli. Masz za sobą i nie będziesz myśleć. Iustyna dobra jesteś z tą menopauzą ![]() Brumek 8 zebów ![]() ![]() Telik zazdroszczę Majorki, wakacje w Polsce są szczytem naszych możliwości finansowych.
#2469 |
Zakorzenienie
|
http://www.rossnet.pl/promocje
nowa gaza ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- I do poczytania -> http://dzieci.pl/breedingAid,1440215...puticaid=6e411
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
wpadam się przywitać po Świętach ![]() ![]() dziś był u mnie Adaś z mamą Aanią ![]() ![]() ![]() zapraszam do klubu do obejrzenia przepieknych oczu Adama ![]() ![]() życzę wszystkiego dobrego,postaram się być na bieżąco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
brumek bardzo mi miło
![]() ![]() Obecnie nawet nie jestem bezrobotna ![]() Troche podróżowałam po Stanach a żeby móc to robić prcowała w hotelach, sklepach z antykami. W czasie studiów byłam nawet sprzedawca w H&M, i dekoratorem w KappAhl, miałąm też własny sklep z odzieżą. Przez chwile mieliśmy z tż też sklep z warzywami i owocami(ale nie taki typowy tylko exclusive-egzotyka).Robiłam też biżuterie ze srebra i kamieni szlachetnych-miałam swoje stoisko i wiele, wiele innych tylko nie nauczyciel Historii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Brumku dziękuję, dziewczyny dobrze. Łobuzują na całego... ech.
Tymek naprawdę ma 8 ząbków? bo moje maja taka ilość ale razem ![]() I wszystkiego najlepszego dla Solenizantów ![]()
#2473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie jest tak samo ![]()
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
lili możesz na mnie liczyć, wezmę Ci kod.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Byliśmy u Babonika
![]() ![]() Cytat:
No to zachowali się bardzo kulturalnie ![]() ciesze się że w pracy tak fajnie przeszło ![]() Cytat:
![]() a ja niestety też na drodze trochę piratuję ![]() Gratuluję kolejnych ząbków! Telik, zazdroszczę Majorki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Ja oczywiscie z pytaniem do Was. Co mam zrobic? Sophie nie chce byc karmiona lyzeczka , wogole , zamknieta buzia , odwraca glowe. Wczoraj dal am jej marchew , brokul w calosci no I jadla,oczywiscie bylo wszedzie to jedzenie , ale cos tam zjadla. Oczywiscie marzylo mi sie zeby moje dziecko slicznie jadlo , nie brudzilo sie, no ale zycie... No I teraz nie wiem. Czy jej na to pozwolic , czy pozniej nie bedzie miala problemow zeby sie nauczyc jesc ladnie lyzeczka? No I co z zupami, i miesem,jedynie wchodza w gre warzywa I owoce . Prosze o Wasze zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko, jezeli ktos zamna tesknil, to melduje sie, ze zyje. ale ciezki okres nastal. mam wielgasny probblem z szymkiem. Nie wiem czy to zeby, przeziebienie, lek separacyjny czy wszystko na raz. Po pierwsze spacery, ktore kochal staly sie tragedia. Wozek parzy moje dziecko w pupe ale zeby bylo smiesznie, tylko jak ja go prowadze. Histeria nie z tej ziemi. Nie wiem co robic.Jak wozek przejmuje ktos inny jest ok. Po drugie zasypianie. Moje kochane dziecko zasypia teraz godzine, po niesamowitym, histerycznym placzu. i to jest tak jak leze kolo niego, biore go na rece, klade go sobie na piers, czy po prostu chodzimy. ryczy i ryczy inaczej tego nie moge nazwac. dopiero jaks ie wyplacze pada. Wczoraj walczylam z nim do polnocy. jestem wrakiem, co ja mam robic??
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
Madziaranew moja mała też woli jeść sama niż z łyżeczki. Mięsko też dostaje do rączki, w małych kawałeczkach. Brokuły, marchew, kalafior, fasolke szparagowa, brukselkę, ziemniaka, ryż, makaron. Łyżeczką je kaszkę i nie ma z tym problemów.
Dziewczyny pisały, że maluchy czasami nie chcą jeść z dziecięcych łyżeczek, wolą zwykłe, metalowe. Może spróbuj?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-04-11 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Lilii czy Ty czytasz w moich myślach?
Podczas kąpieli myślałam o tym mleczku, też bym mogła kogoś poprosić o 2 kody? Brumek ![]() To mleczko ma milion zastosowań ![]() Kajool nie wiem co Ci poradzić ![]() ![]()
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
tak chodzi tylko i wylacznie o moja skromna osobe. Ok ide poki diabeleczek spi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A zupki może rzeczywiście spróbuj metalową łyżeczką, u Nas działa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Mamad podstawowym warunkiem spowiedzi jest żal za grzechy i postanowienie poprawy, ja nie żałuje i jesli przy drugim dziecku bedzie problem tez skorzystamy z iui.
Co do ksiezy, ja uwazam ze powinni byc opodatkowani i normalnie płacić składki. A jak z nimi bywa wiadomo. Ja spotkałam fajnych ksiezy i tych totalnie bez powołania i takich po których widać, ze duchowientwo jest droga na skróty do naukowej kariery. Co do przepychu to mnie troche razi w dzisiejszych czasach, te pomniki etc. jak można by za to cos fajnego zrobić, ale jesli chodzi o zabytkowe koscioły to jak najbardziej powinno sie o nie dbac. No i niestety większość tych dziwnych zasad wymyslili ludie po to aby łatwiej było rządzić i właściwie poniekąd gdyby nie reformacja to pewnie dalej bysmy zyli w sredniowieczu, bo kościoł troche hamuje rozwój. Wydaje mi się, ze polski kościół tez troche nie widzi swojego miejsca. Ciagle jest zaangazowany politycznie jak za komuny (wtedy ostoja polskosci itd.) ale dziś ludzie nie potrzebuja tego, zeby w kościele wysłuchiwać na kogo mają głosować itd. mysle tez ze ludzie odchoda od kosciola bo nie dostaja tego cego szukają - duchowego spokoju. Madzia moja Agata tez miała taki etap, ze nic nie chciała jeść łyżką. Nie wiem jak był powód czy zęby, czy coś. Próbowałam z łyżkami, w koncu odpuściłam. Za radą pediatry nie dawałam tydzien zupek tylko samo mleko, nie bardzo to pomogło ale koncu przeszło. U nas bałagan jest i przy jedzeniu łyżką. Agatula demnstruje swoją samodzielność wyrywając mi łyżkę. No i dziś nauczyła się ze super zabawa jest robić "pierdzioszka" mając jedzenie w buzi ![]() Nadrabiam: - Zuzia piękna, dziewczęca i taka duża, wygląda na starszą - Brumek pięknie Wam razem |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale macie fajnie, ze mozecie sie z Babonikami spotykac... ![]() Cytat:
a o ktorej sie wczesniej budzila?? ![]() bo moja to od urodzenia zaczyna dzien o 6tej rano ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Marzena - zapomnialam wczoraj napisac, ze zazdroszcze nocek i gratuluje ![]() ![]() a ja dzis bylam na wypalaniu pieprzykow sztuk 4 - balam sie jak cholera, a to w ogole nie bolalo ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-04-11 o 20:46 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za zyczonka dla Marysi
![]() ![]() lili juz mi przeszlo kochana wiec nie pisze. Braklo mi dzis w kasie 100 zl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ponadto wracalam z pracy i wyskoczyla mi baba z podporzadkowanej i co?? nawet sie nie zatrzymala ☠☠☠☠.a tylko odjechala km dalej i puscila mi awaryjnymi "przepraszam" dojechalam do niej na swiatlach a ta rozesmiana gada z kolezanka. Nic ze jechala wielkim volvo a ja malym punto meza i nic by ze mnie nie zostalo. Dobrze ze sie w pore kapnelam zaczelam hamowac, zarzucilo mi dupe i stanelam w poprzek. ![]() ![]() ![]()
#2488 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas tez zganiam na zeby ,postaram sie zorganizowac jakis recznik ,Bo u nas wykladziny no I dzis z brokulami mialam niezla zabawe ![]() Dzieki za odpowiedz A pierdzioszka to super sprawa ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() witajcie mamusie Kochane Cytat:
proponuje zjadać 5 posiłków 3 głowne i 2 przekąski między nimi na Ifazie polecam: *śniadanie jajecznica z warzywami, omlety z różnymi nadzieniami warzywnymi, twaróg z warzywami, wędzona makrela i warzywa *obiad ryba lub mięso pieczone, gotowane, smażone na małej ilości tłuszcu + dużo warzyw, może być też sycąca zupa *kolacja sałatki różnego typu, twraóg lub serek wiejski, na pierwszej fazie zjadamy dużo aby nie czuć głodu Cytat:
![]() ![]() 2. ah musze wam zarekomentować ten sernik piekłam z KwestiiSmaku o ten 3.mój też oszalał, to niesamowite jak mały bobas potrafi zmiękczyć dorosłego faceta z zarostem ![]() Cytat:
ale warto po wyjezdzie wrócic na wzorową II fazę jedno o czym warto pamietac to nieprzeginanie z ilością węglowodanów lepiej zjeść dodatkową porcje miesa, sałtaki itd Cytat:
a łagodniejsza pogoda wydaje mi się dobrym rozwiązaniem dla mojego maluszka-pozatym cena też dużo niższa nadrabiam dalej
![]() |
#2490 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Zaczęłam dziś dietę. Zobaczymy czy wytrwam. Powiem wiem wam, że to mój pierwszy raz... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.