|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Biedny Janek, oby to było chwilowe i szybko minęło. ![]() 3. Ten Twój sernik faktycznie musiał być kaloryczny. ![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę, że poważnie podchodzisz do wizji kolejnego dziecka i tak jak Brumek już imiona wybierasz. ![]() U mnie plany o kolejnym dziecku na razie tylko tż ciągle snuje- jakby mógł to chyba sam by je zrobił. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() 3. Wiesz, że to widać na zdjęciach? Widać, że jest za Hanią a Hania za nim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie mówiłam, że podobna do mamusi! ... ... ... ... Błagam nie bij! Wiesz że żartuję, prawda? ![]() ![]() ![]() Złe myśli sio! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Jutro się zapisuję do kolejnego neuro... 3. Ja wolę synka ![]() ![]() Cytat:
![]() Modlę się o to ![]() Tylko, jak już pisałam, on normalnie od dawna umie się przkręcać z powrotem. A w łóżeczku gucio Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak już trzy o tym piszecie, to zaczynam wierzyć ![]()
![]() |
#2405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co porabialiście w święta? Jak Jaś świętował? I jak sernik smakował innym? ![]() 2. Zdecydowanie potrzebujesz! Bez tego się nie da ![]() Trudny wybór bo maja fajne te wzory. Mi w necie podobały się zupełnie inne, a w realu w końcu ten wybrałam (choć w necie chyba najmniej mi się ze wszystkich podobał ![]() 3. No to się chłopaki zgrali ![]() To jak byśmy razem gdzieś wyjechali, to wesoło byłoby nocami w takim hotelu ![]() 4. ![]() ![]() Aż mi się przykro zrobiło, bo bardzo bym chciała ![]() Nawet mężowi powiedziałam... A on tylko dziwnie na mnie spojrzał ![]() ![]() 5. Tym bardziej, że, Teliczku kochany, akurat mamy skok! ![]() ![]() 6. To pokaż zdjęcie, kuleczko ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2406 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() marzenas, nieźle TŻ załatwił rodzinkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Ślicznie! Wszystko mi się tu podoba! I nosidło, i zawartość, i osoba nosząca (przede wszystkim) ![]() A, i nie napisałam że ciesze się że sytuacja z chrztem wyjaśniona, i gratuluję bycia matką chrzestną ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
meszsares , ![]() iustyna, niezłe zdjęcia ![]() Brumek, biedna jesteś z tą migreną :przytula: monia, gratuluję wagi, i mam nadzieję że skaza poszła sobie na dobre : A tekst przeczytałam i zrozumiałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
Witam!
Filip, Emil, Marysia, Hania, Natan! ![]() ![]() ![]() ![]() Moje dziecko ma zdecydowanie kryzys ósmego miesiąca ![]() Jesli chodzi o przekręcanie się w nocy, to odkąd Patryk zaczął sam przekręcać się w nocy na brzuszek, boczek, to zdecydowanie spi lepiej ![]() ![]() No i więcej nie dam rady, bo ośmiomiesięczniak nie pozwala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pięęęęknie za oknem ![]() Filip, Emil, Marysia, Hania, Natan ![]() ![]()
#2409 | |||
Wtajemniczenie
|
Witamy sie w ten sloneczno-pochmurny dzien
![]() Najpierw nadrabiam a potem napisze co u nas Marino widze go po raz pierwszy a juz sie zakochalam.... jest przesliczny ![]() Cytat:
![]() Ja bym nigdy nie wyznala tego jako grzechu ... uwazam ze ta sa prywatne sprawy a kosciol o tym nie musi wiedziec.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj ale mialas meke..... ![]()
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Miałam zacytowane i nie zacytowało... monia ten tekst czadowy, i potwierdza w 100 % to co napisałaś powyżej ![]() nerola tatuś dziecka w brzusiu 13-latki ma 30 lat. Nie jej ojciec. dzięki za strony z foto, muszę coś wybrać niedługo ![]() telik ah, ależ Wam zazdroszczę ( ale pozytywnie! ) wyjazdu! dziubku masz rację, Igor mi poszedł w górę, wysmuklał. ELIKA TRZYMAM ZA WAS KCIUKI! iustyna padłam. Uwielbiam Twoje poczucie humoru ![]() Brumek fantatycznie wyglądacie. Ładna z Ciebie kobietka. Straaasznie młodo wyglądasz! Dałabym Ci 22 lata. Małe się obiudziło idę pobujać. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- moniu bardzo mi się miło zrobiło, dziękuję!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |||||
Wtajemniczenie
|
Slicznie Brumku wygladasz
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a swoja droga ta osoba na pierwszym miejscu to ma naklikane ![]() Cytat:
my tez bralismy zapas pampersow do pl , nawet mleka i chusteczki .... kiedys na swoim watku napisalam ze w pl jest bardzo drogo i sie zastanawiam jak inni daja rade to zostalam zlinczowana ![]() Cytat:
to chyba mile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem juz co mala na nia spojrzala to w placz ![]()
![]() |
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Podpinam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny jaką zabawkę poleciłybyście dla dziecka 2,5-3 letniego? Chciałabym coś bratankowi kupić. On się teraz bawi ciastoliną. Myślałam o czymś podobnym, żeby mu służyło nie tylko do zabawy ale też do nauki. Macie jakieś typy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sie troszke martwie ( no chyba ze nie powinnam ) bo mala skonczyla 7 mscy i jeszcze nie siada , nawet jak ja sama posadze to sie chwieje na boki ![]() Cytat:
przeczytane ![]() Cytat:
To nie do mnie ale.... ![]() tez planujemy kolejnego dzidziolka .... jak Olivcia skonczy latka... i jak bedzie dziewczynka to damy jej na imie Millie .... bardzo mi sie to imie podoba ![]() To ja sie podpinam pod zyczenia ![]() ![]() Cytat:
To nadrobione..... ![]() Tak jak pisalam wczesniej.... moja nie siada za to jak lezy na brzuszku to sie kiwa na czworakach i podnosi pupe na wyprostowanych nozkach. Jak sie podpiera o mnie to wstaje z tym ze na paluszkach jeszcze ![]() I zaczela sie budzic po 7 rano ![]()
![]() |
#2414 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczęta wracam po świętach
![]() dołączam dziś do SB'ujących! mamy za dwa tygodnie wesele i zależy mi żeby na nim dobrze wyglądac... a wogóle mój cel to 4/5 kilo i będe happy więc może powinno się udać ![]() tylko Telik!! powiedz mi co jesli I faze przejde ok a na II się już troche "złamie" bo akurat jest majówka i wyczekiwany wytęsknione przez zimę rozpoczecie sezonu dzialkowego, wyjezdzamy z dużą ekipą znajomych na dziąlkę no i to jest zawsze jeden nieustanny grill ogniska wspólne śniadania jajeczniczki kawki no i wogóle dzien się kręci wokól wspólnego gotowania ![]() ![]() jest efekt jo-jo po I fazie czy wystarczy się trzymać rozsadkowo dalej dobrego jedzenia? ![]() Stronczek Zaneta a wy też dietowałyście udało wam się przejść I faze? ile wagi spadło? ![]() Crazy przesłałabyś mi linki co odnalazłaś w klubie bo niby wybór duży ale już zastanawiam sie co zjeść na śniadanie, wole mieć wszystko "na papierze" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piaskolina tez jest fajna! http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 lego duplo lub odpowiednik (tanszy i ponoc tak samo dobry - kupuje teraz arturowi) jixin laptop edukacyjny książeczka z bajkami zestaw dla małego plastyka - farbki, kredki itd. są czasem takie jakby torby. http://allegro.pl/zestaw-malarski-ni...258192697.html jeśli on: kolejka (najlepiej jednak z klocków duplo lub jixin, kupilismy inna jakas nieklockową i jest problem z ustawianiem na torach!), samochody lub/i najlepiej znaki drogowe, zestaw malego majsterkowicza (z boba budowniczego albo z mańka złotej rączki - naprawde są super, mój mały ciagle cos dokreca itd.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Rozeznanie
|
witam po dłuższej, światecznej przerwie
![]() u nas spoko.no prawie. Filip ostatnio taaaakkk marudzi że mam dość. nie wiem czy zęby (bezzębny jeszcze mój ![]() ![]() poza tym są jeszcze u nas goście z Niemiec i nie mam czasu ![]() ![]() Brumek śliczne nosidło, ale zawartość i mamusia jeszcze pieknijsi!! ![]() Iustyna Zuzka jestt prześliczna! ![]() ![]() ![]() Marinka ale Igi urósł!! duży chłopak z niego, długo go nie widziałam ![]() Telik ale zazdroszcze!!!! a gdzie jedziecie-do jakiej miejscowości?i nie boisz sie że za miesiąc jeszcze ciepło tam nie będzie...? bo mam znajomą, która mieszka na Majorce i mówiła że w maju może być róznie.. my też rozważamy cały czas Majorkę. kwestia kiedy...gdyby nie wczesniejsze problemy to pewnie juz byśmy mieli zarezerwowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Raczkowanie
|
Marina! Igor uroczy!!!!
![]() i oprócz raczkowania już zaczął też wstawać tak?? na zdjęciu przy kanapie? ![]() ![]() Brumek super wyglądacie Tymek taki wtulony i ślicznie mu w tej jasnej czapie ![]() iustyna prześliczna piękna Zuzanna!! Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
dla solenizantów mnóstwo buziaków !!!!
Filip, Emil,Marysia,Hania,Natan ![]() dla potrzebujących ![]() bry środowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Radek ma skończone 8 miesięcy i też sam nie siada jeszcze, jak my go posadzimy to niby siedzi ale giba się jeszcze na boki ![]() Wczoraj wsadziłam go do takiej fajnej huśtawki plastikowej i ładnie siedział, prościutko ![]() 83monia dzięki kobieto! Już lukam na te linki. ![]() Patik ale ja Ci zazdroszczę takiego wypadu, takich znajomych z którymi można się wybrać gdziekolwiek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli zatajasz grzech, to w ogóle jest bez sensu iść do spowiedzi. Żeby ludzie widzieli? Inna sprawa, gdy nie wiesz, że jakieś działąnie jest grzechem - wtedy zupełnie jest inny wymiar grzechu http://www.1oaza1.za.pl/rodzaje%20grzechow.htm Zasady tworzy się w jakimś celu. Jeśli ktoś uważa, ze Kościół Katolicki ma "ostre" zasady, to niech poczyta o zasadach obowiązujących w innych wyznaniach i wielkich religiach na świecie. To tyle ode mnie. Nie chcę nikogo urazić. To jest forum i chyba każdy może wyrazić swoje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Raczkowanie
|
Telik no super z Majorką eh rozmarzyłam się
![]() ![]() co do pogody to cieplo będzie na pewno ![]() a my tez omawiana kwestia chrzcin, ksiądz zaproponowal 20 maja albo.. 24 czerwca hmmm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
adrij tak, chwyta się czego popadnie i wstaje.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i dla was Dziubek tez uściski bo jak czytam to się martwie i myslę ![]() Cytat:
![]() ![]() co do zanjomych to fakt wszyscy zacierają ręce i nie mogą się majówkowego rozpoczecia sezonu doczekać nie trzeba nikogo długo namawiac ![]() a ja uwielbiam ten klimat wspolne poranki dnie wieczory gry spacery no i kultywowanie wspólnego jedzenia ![]() ![]() ![]() no i dzieciaki mają szał przynajmniej wiedzą co to krówki świnki sianko ![]() ciekawe jak Jaś będzie reagował w tym roku na to wszystko bo w zeszłym roku to był taki malutki leżal tylko cały czas i spal w gondoli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- ale sprytny chlopak obserwował obserwował i wszystko na raz tak szybko postanowił pokazać ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam w pracy laske, co jest innego chrzescijanskiego wyznania. i podoba mi sie to, ze u nich nie ma jakiegos takiego rozlamu, nie ma że ja sobie a koscioł sobie... gorąco wierzy w to co jej religia mówi (mają troche liberalniejsze podejscie do wszystkiego), nie neguje, duzo czyta biblii, rozmawia na ten temat z innymi. takie wyznawanie wiary wg mnie jest lepsze niz chodzenie do kosciola "bo co ludzie powiedza", przyjmowanie sakramentow "bo głupio nie ochrzchic/nie wysłac do komunii/nie wziac slubu" itd. uprzedzam - nikogo nie chce obrazic, tylko wyrazam swoje zdanie na temat widzianych mi postaw innych ludzi. dla mnie samo poczecie - jakiekolwiek - jest takim cudem, że KK powinien je uszanowac. rozumiem ze nie zgadza sie na zabijanie zarodkow ale na tworzenie juz powinien (jesli sa tworzoe by zyly dzieci to nie widze problemu! co innego w celach medycznych czy innych... to juz kontrowersyjne i dla mnie na nie). jedno tez trzeba wiedziec - KK tworzy przede wszystkim tradycja i ludzie. wiec wszystko moze sie zmienić. kiedys przeszczepy byly nieakceptowalne przez KK, samobójców nie chowano na cmentarzach itd. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzwoniliśmy, że przyjedziemy, a jak przyjechalismy, to ich nie było-aby dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do wybielonego ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień Dobry ![]() Słoneczna, piękna pogoda-zaraz idę do kierowniczki(inny budynek) i zamierzam Jej powiedzieć-koleżanka z pokoju już wie i bardzo fajnie to odebrała ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście w wolnej chwili ponadrabiam, a teraz powiem tylko:
Dzień dobry i Mamy osiem zębów ![]()
#2429 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam tylko ciekawskie pytanie: Monia, Mamad1 nigdy się nie zabezpieczałyście inaczej niż kalendarzykiem małżeńskim? Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?
Zaznaczam, czysta ciekawość.
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wogóle to dla mnie troche to dziwne - bo niby o okresie bezplodnym tak samo jestem narazona na ew ciaze jak np. w przypadku brania tabletek... wiec dla nie to troche niekonsekwencja. wiem ze to niby chodzi o ew zabijanie tabletka płodu (nieudowodnione, chyba ze tabletki po) czy, jak to sie mowi, "nieakceptowanie ciazy" czy jak to wyrazic (chodzi o to ze niektorzy mi tlumaczyli ze skoro sie zabezpieczam to jak zajde to usune - dla mnie troche pokrętne rozumowanie, pewnie niektorzy tak mają, ale chyba nie powinno sie generalizować). pewnie sprawy antykoncepcji i ogolnie zapłodnienia jeszcze długo bedą dość sprzeczke dla ludzi świeckich i ksiezy KK... się zrobiło religijnie ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-04-11 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.