|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Rotmistrz
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
Idz sie lecz. Na nogi, ktore sobie potem sprawnie zacisniesz. Na glowe za pozno. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Niestety nie wiesz, nie dano Ci wyboru.
Cytat:
Cytat:
Chcieć to jedno, ja się zawsze zastanawiam co z tymi dziećmi będzie po śmierci rodziców. Cytat:
Cytat:
![]() |
#2463 |
Konto usunięte
|
Cześć ci i chwała elve.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Rotmistrz
|
Elve, bardzo sluszna decyzja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
po drugiej stronie szafy
|
Żeby nie było - nie mam nic przeciwko dyskusji, nawet ostrzejszej w tonie, wiem że w takim temacie się emocji nie uniknie. Ale bez przesady.
Resztę dziewczyn też proszę o w miarę możliwości spokojne wypowiedzi, pamiętajcie że to tylko forum ![]()
#2466 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Uważam, że nasze prawo daje kobietom wybór w odpowiednich kwestiach, nie powinno się tego zakazywać. Jeśli ktoś jest pro-life, to przecież urodzi bez względu na to czy aborcja będzie legalna czy nie. To tylko się cieszyć, serio. U mnie hipokrytów potrafiących tylko krzyczeć głośno i obrzucać kobiety z traumą (bo gwałt, informacja o ciąży z gwałtu, informacja o chorobie letalnej płodu, to jest koszmarna trauma dla wielu) błotem, nie robiąc przy tym NIC żeby pomóc, jest mnóstwo.
![]() |
#2468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiec nie, nie podalas tytulu ksiazki, w ktorej jest opisane podobne badanie. Sent from my mind using the Force. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=HealthOne;51615271]Ty sobie chyba jaja robisz.
Mój pies jak miał raka (nieuleczalnego) ,cierpiał i tylko idiota by się nie zorientował że go zaczęło boleć to zawiozłam go do uśpienia, ale ty egoistycznie skazałabyś na ból przeżycia paru dni i śmierci tydzień później dziecka z letalną chorobą, i jeszcze byś taka dumna była jaki to z ciebie dobry człowiek? Bo że w tyłku głęboko masz cierpienie matki która takie dziecko wyda na świat, zobaczy je i ten widok zapamięta do końca życia, a tydzień później pochowa, to mnie nie dziwi. Pro-lajfowcy to egoiści największego sortu, bo jeszcze dumni z ''uratowania'' życia. A zresztą, nic o tym nie wiesz, piszesz tylko farmazony w necie bo nic nie przeżyłaś, ja też nie- ale na jakąś empatię mnie jeszcze stać. Bardzo mi się podobał wywiad z doktorem Dębskim- powiedział on że zgłaszają się do niego ludzie, którzy dowiedzieli się że dziecko urodzi się z zespołem Downa, a on nic im nie sugeruje, do niczego nie namawia- zachęca natomiast by się zastanowić i wysyła takich przyszłych rodziców do przedszkola integracyjnego by zobaczyli jak takie maluchy z zespołem Downa żyją, jak się bawią, złapali kontakt z nimi. Aby mieli ogląd sytuacji z każdej strony, by nie byli naciskani. I co? po takiej wizycie ludzie wracają PEWNI że ciążę chcą terminować. Drugi przykład- terminował ciążę z zespołem Downa żonie człowieka który otwarcie deklarował swoje pro-life'owe idee. Zapytał tych ludzi ''no ale jak to, przecież to niezgodne z waszym światopoglądem'' a oni na to ''tak, ale to wyjątkowa sprawa'' Wyjątkowa bo dotyczy ich życia. Takie zdanie mam o prolajfach. To egoiści.[/QU Lepsze życie nawet w bólu, niż śmierć. Kiedy matka poroni to tak samo jakby urodziła dziecko które za raz by umarło, powinnaś podać przykład osób które rozmawiały z rodzicami dzieci mających zespół Downa |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale Ty przecież 'wiesz', co ja zrobiłam, przeczytałam.... Cytat:
możesz sobie mieć swoje zdanie, krytyczne. możesz je wygłaszać. ale nie masz prawa odbierać wolnosci innym kobietom, ograniczać ich praw. każda kobieta ma prawo wyboru, czy chce przeprowadzić aborcję, czy nie (nie będziemy udawać, że jak zakazana, to się nie dzieje; poza tym turystyka aborcyjna jak najbardziej istnieje i ma się dobrze). jeszcze co do prolajferów - znam całe stado głosnych krzykaczy, chodzących dzielnie do kosciółka co niedzielę, którzy nawet nie kiwną palcem. bycie dobrym człowiekiem nie ma nic wspólnego z wiarą, po prostu chodzi o szacunek dla drugiej osoby. Ty, nazywając płody dziećmi chociażby i antagonizując aborcję, nie wykazujesz szacunku dla drugiej strony. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Całkowicie lekceważę rolę modlitwy, tak jak i rolę czarodziejskich zaklęć i uroków. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Opieka nad nieuleczalnie chorym, kiedy się tego szczerze nienawidzi, jest potwornym ciężarem i dla chorego i dla opiekuna.
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
po drugiej stronie szafy
|
A może chciałoby, żeby ktoś skrócił jego i jego matki cierpienia? Skąd przekonanie, że dziecko chciałoby się za wszelką cenę męczyć, że chciałoby męczyć matkę tylko po to, żeby umrzeć jeszcze w okresie płodowym/chwilę po narodzeniu?
#2478 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W momencie, gdy jest zarodkiem, to nie chce niczego. Po urodzeniu przez dłuższy czas będzie chciało głównie jeść, spać i załatwiać potrzeby fizjologiczne. Sorry, ale w tym momencie (=w ciąży) ważniejsze jest to, czego chce jedyny w pełni człowiek w tej wyliczane, czyli kobieta. Pomijając juz zupelnie, ze na pewno nie chciałoby krótkiego, bezsensownego życia w cierpieniu. Długiego życia w cierpieniu również zapewne nie. Ale jak mowie, znaczenia yo nie ma żadnego.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zycie każdego ssaka, jak pisałam zaczyna się w momencie poczęcia. Nie znaczy to jeszcze, że muszę ciągnąć je dalej. Potencjalnie. Dokonam aborcji na mojej suce, jeśli nie będę chciała mnożyć niepotrzebnych szczeniaków, i tak jest ich za dużo. Dokonam aborcji na sobie, Jeśli przerwę ciążę, jeśli nie będę chciała się mnożyć. Usunę płód, to go nie będzie, nawet, gdyby był piękny. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- To nic nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
jak odbywa się poczęcie dziecka na youtubie Edytowane przez zizi34 Czas edycji: 2015-06-02 o 14:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
po drugiej stronie szafy
|
A skąd pewność że chce cierpieć żyjąc? W dodatku przez chwilę?
#2483 |
Konto usunięte
|
Naprawdę, czekam tylko na wklejenie "wierszyków" pisanych z perspektywy dzidziusia.
Przytaczane argumenty - płód czegoś chce/nie chce, są tak samo absurdalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do drugiego przypadku, to matka może oddać dziecko na każdym etapie jego życia. I niestety sama znam taki przypadek. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I co, wtedy patrzysz na taką osobę przychylniej, niż na kobietę, która dokonała aborcji z powodu wykrytej choroby płodu?
![]() |
#2488 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ponawiam pytanie - skąd przekonanie, że każdy płód chciałby żyć, wiedząc o nieuleczalności swojej choroby, o tym że umrze jeszcze w łonie matki/chwilę po urodzeniu w cierpieniu?
![]() |
#2490 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.