|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
to super
![]() ![]() nie zrobiłam dziś nawet połowy tego co zaplanowałam ale co tam, teraz xfactor i ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy, byliśmy na budowie i na kebabie
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33818398] Mi robili, bo to potem szło też do hist-pat chyba. A jama macicy jest niby pusta, więc nie wiem, skąd takie silne krwawienie ![]() [/QUOTE] Tak, macica jest pusta, ale w ciąży narasta grube endometrium i to się może złuszczać i stąd to krwawienie ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te rozmiary wogóle się nie pokrywają najlepsze były dwie bluzeczki które wielkością były identyczne a na jednej rozmiar 56 na drugiej 68 (!) albo body z długim rękawem niby taki sam rozmiar jak się przyłoży a różne długości rękawów
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja myślałam, że jak się już oczyści, to już będzie koniec plamienia, a tu takie niespodzianki. Na szczęście Cyklonamina zadziałała. To było naprawdę tak niespodziewane, że się wystraszyłam, a stwierdziłam, że jak mam mieć jeszcze problemy z macicą później, to wolę sprawdzić... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-04-28 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||||||||||
Zadomowienie
|
padam
![]() pokoik dla dziecka no i dla nas do spanie praktycznie gotowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale miałaś pyszny obiad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój siostrzeniec miał 56cm przy urodzeniu a rozmiar 56 była na niego o wiele za duży, szczególnie właśnie za długi. ( z tym, że zaznaczam to 56 było dużo mniejsze niż mój komplet na wyjście, wiem, bo mam te ubranka) . Cytat:
![]() aaa jeszcze ktoś pytał o maść z Ziaji na brodawki to się nazywa: Ziajka, Lano-maść, mammamia, 20 ml, kosztowała parę zł ( nie pamiętam ile dokładnie ale zamawiałam u rp77) |
||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33820976]Lekarze pewnie uznali mnie za zbyt głupią, żebym zrozumiała to słowo na "e" i nie wspominali nic o tym.
Ja myślałam, że jak się już oczyści, to już będzie koniec plamienia, a tu takie niespodzianki. Na szczęście Cyklonamina zadziałała. To było naprawdę tak niespodziewane, że się wystraszyłam, a stwierdziłam, że jak mam mieć jeszcze problemy z macicą później, to wolę sprawdzić...[/QUOTE] Bardzo dobrze że pojechałaś, lepiej sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Dobrze że Cyklonamina zadziałała. Teraz cykle zaczną wracać do normy.
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |||
Wtajemniczenie
|
Uff, u mnie też było gorąco... (Timii, kapukat, wybaczcie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za radę ![]() Ja nie będę nad nikim z biczem stać, kto chce się napić w czasie karmienia, tylko... Z tym dużym odstępem czasu do następnego karmienia to taki problem jest, że np. przy 2-3-miesięcznym dziecku będącym tylko na piersi nigdy nie wiadomo, ile ten odstęp będzie trwał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33817089]Ja byłam dzisiaj z prawie tego samego powodu w szpitalu. Już miałam w tym tygodniu coraz mniej plamienia, już tylko ciemnożółte plamki... Jak wczoraj mi chlusnęło, to nie wiedziałam, co się dzieje...[/QUOTE] ![]() Nie wiem, czy to mógł być okres... Wydaje mi się, że to za wcześnie zwłaszcza, że piszesz, że jeszcze plamiłaś, więc raczej nie było jeszcze owulacji. Nie mniej jednak pamiętaj, że przeszłaś prawie całą ciążę i normalny poród, więc Twój cykl, odczucia czy dolegliwości mogą się zmienić. Cytat:
![]() ![]() Ładnie to wygląda ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||||
Zakorzenienie
|
nooo
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byliśy na grilu u siostry A. Była też kuzynka męża - listopadowa przyszła mama. zmęczona już jestem... nogi mam spuchnięte, a wczoraj tak dobrze było. trochę poprasowałam dzisiaj. te segregowanie tych cuszków mnie normalnie przerasta. wrrrr prasowanie jeszcze spoko, ale poukładać wg rozmiaru... ![]() idę się zaraz umyć i spać. mąż zasnął na łóżku u małej w pokoju. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Kapukat, Perse - całe szczęście, że wszystko z Wami dobrze! Ale napędziłyście nam stracha!
Eifyi, Kaśka - jeszcze raz gratulacje! ![]() ![]() Millena - Michałek jak się urodził miał 57 cm, 3470g i ubierałam go od razu w ubranka na 62 ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-28 o 21:17 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
uciekam już.
dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zadomowienie
|
No dobra, to jednak nie taka prosta sprawa spakowac torbę.... coś czuję, że mi to zajmie ze 2 tygodnie
![]() ale na razie doszłam do ładu z tymi ubrankami dla dzieciaka. Nic mi sie nie podobalo na allegro , a chciałam kupić komplet lub skompletować body+pajac+ ewentualnie czapeczkę, pół dnia grzebałam w necie i nie mogłam się zdecydować, postanowiłam więc, że muszę dobrać coś z szafy, nie ma bata. W załączniku pokazuje co mi się udalo skompletować, nawet mi się podobają te zestawy i jestem zadowolona ![]() Zabieram jeszcze troszkę ciuszków 62, na wypadek jakby mnie dziecko zaskoczyło i nie wiem skąd wzieło się duże ![]() A żeby mi go nie podmienili i się nikt nie pomylił, to mu kupimy jeszcze to : http://allegro.pl/body-kibica-polska...257607848.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zadomowienie
|
I stwierdziłam, że sobie jeszcze zobacze w co moglabym go ubrać na wyjście.
A więc w zależności od pogody zabiore przed samym porodem, albo mąz mi dowiezie któryś z zestawów... co myślicie... nie za grubo ?? termin mam na 8 czerwca. I chciałam ubrać dzieciaka w body z krótkim rękawkiem + pajac i na to dodatkowo któryś z tych zestawów z załącznika. a dodatkowo znalazlam w necie jeszcze coś takiego i kupie to bo jest swietne ![]() http://allegro.pl/body-spodenki-czap...283762045.html Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-28 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rinco - pochwal się swoją kolekcją ![]() ![]() ![]() uciekam już kobitki, wszystkie gaduły dziś grillują więc do jutra! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Do karmienia najważniejsze jest, żebyś miała miejsce wygodne i dobrze podparte plecy. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() my na euro kupiliśmy ten zestaw w rozm 62: ![]() ![]() http://allegro.pl/body-r-80-kibicuje...300952887.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-28 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Poczytałam i lecę jestem padnięta tym dniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do body i pajaców, to tak nam kazali w SR zabierać do szpitala. Porobic lub kupić zestawy : body (ewentualnie kaftanik) + pajac + czapka + niedrapki. No to się zastosowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten zestaw z allegro też fajniusi, jeśli tylko gumka będzie miękka i nie za ciasna, żeby nie przygniatała kikuta. Cytat:
![]() To tak jak pisałam wcześniej, będzie Twoja królewna często przebierana ![]() Z gaduł to ja m.in. wróciłam! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli masz w łagodniejszym stadium, to jest nadzieja, że przy dziecku Ci przejdzie
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-28 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Estetyka ważna rzecz, nie zamierzam się sprzeciwiać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łooo matko... no jak dla mnie to bez sensu, przecież po to zakłada się dziecku pajacyk, żeby mieć szybko do niego dostęp, jak zrobi siusiu czy kupkę, a nie jeszcze rozpinać body pod spodem. To czysty idiotyzm zakładać body pod pajac, zwłaszcza jak będzie ciepło... i tak dzieciaczka zawija się w kocyk np., więc zimno na pewno mu nie będzie... ja rodziłam jak były przymrozki, ale w szpitalu było bardzo ciepło i jeszcze położne opierniczały matki, że dzieci trzymają w tych czapach na głowie... jak widać, co szpital, to inny zwyczaj ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-28 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak więc liczę szzczerze , że to nie jest rodzinne ![]() Moj mąz już cierpi z tego powodu. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
jezuuu... nie umiem sie pakować.. ja to chyba 3 torby zabiorę do tego szpitala... zabieracie suszarkę ?? ![]() tak .. wiem wiem.. nie jade tam na wakacje... no ale hmm.... jak ja będe wyglądać jak się nei wysuszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to faktycznie niewesoło, nie popełnij tego błędu babci ![]() ![]() ![]() To naprawdę straszne, że wizja czystego ciucha, który się przecież wieczorem upierze może być ważniejsza niż normalna zabawa dziecka... wiesz, jak mój Michałek uczył się pić z kubeczka? ćwiczyliśmy z wodą wprawdzie, ale najpierw dawałam mu kubeczek w wannie, potem, jak już nabrał trochę wprawy (tzn. nie rozlewał absolutnie wszystkiego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeść dziecko też się musi nauczyć ![]() Ja nie biorę suszarki, bo nigdy nie suszę włosów, chociaż mam długie ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-28 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie biorę suszarki. Wyglądam podobnie bez użycia suszarki jak i z nią ![]() Rany, już połowa wątku! Zauważyłyście?! Miałam nadzieję, że się w nim rozpakuję... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja co prawda mam lekkie odchył od normy, wydzieram się na męża czasem , że nie szanuje swoich ciuchów ![]() ![]() Np bardzo nie lubię jak odwiedzają mnie koleżanki z dziecmi.. te dzieci wydaja mi się takie rozwydrzone i niegrzeczne i wiecznie brudzące siebie i wszystko dookoła. Upalcowana ława , odbite paluszki na wypoczynku, rozkruszone paluszki na dywanie... ehhh... coś czuję, że moj synek będzie mial cięzko. No albo ja wreszcie będę miała wyjechane na wszystko bo nie będe miała czasu na to żeby się rozdrabniać nad rozgniecionymi paluszkami ![]() co do włosów.. jakbym miała na tyle długie , zeby je spiąć w kucyk to nie byłoby problemu.. a tak to będą sterczeć we wszystkie strony. Ale chyba przesadzam... muszę to przeanalizować jednak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Wtajemniczenie
|
Millena - - bardzo podoba mi się opcja, żeby mieć "wyjechane na wszystko"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A a propos cudzych dzieci, to powiem Ci, ze ja wcale nie jestem osobą, która zagląda mamom do wózków itp. Wysoką tolerancję mam wyłącznie na swoje dziecko ![]() ![]() Pisałam już, co mieliśmy z karmieniem Michałka - przypomina mi się zawsze, jak mnie już mdlało wszystko i mąż go nosił i przytulał, to kiedyś po kolejnej nocy pełnej wrzasku i płaczu czule do niego powiedział: "Gdybyś Ty nie był moim najukochańszym synkiem, to ja bym Cię chyba zabił" ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-28 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.