|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
znowu zaczynam być jak śnięta ryba, a już jedną mocną kawę mam za sobą..
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Lublana dzięki!!! Na wzrok mi pada...
Zdjęcie widziałam, ale linka już nie ![]() Pogorszył się którejś wzrok w ciąży prócz mnie? ![]()
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. fajnie ![]()
![]() |
#2464 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam u okulisty chyba w 25 tc.. Chyba trzeba najpóźniej na początku III trymestru, żeby w razie co wyrobić się z zabiegiem... Cytat:
A Ty masz teraz pracę? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo ja przed ślubem musiałam zdecydować jak na nazwisko będą mieć ewentualne dzieci i jest wpisane nazwisko mężą..więc z automatu jego dostaną.. chyba, że bym nie wpisała ojca? tak? Lonely, mi też się Twoje obecne bardziej podoba ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Wtajemniczenie
|
ojj tak
![]() powinnam nosi okulary do tv, czytania, ogólnie w domu nosiłam i w pracy a na dwór ściągałam bo nie lubię ... a teraz jak najczęściej leżę na boczku to mi się te okulary wbijają w łepek i ściągam, a soczewek w ciąży jakoś nie toleruje ;/ chociaż nie wiem czy to pogorszenie wzroku czy zmęczenie oczu bo głównie tv, komp, książki ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile za ten kocyk ? ![]() ![]() dziękuję ![]() ja jestem zadowolona z męskiej decyzji taty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wygrzebywanie się w nocy z łóżka to klasyka. ![]() Właśnie mi się piorą białe ubranka. Stwierdziłam, że nie będę ich płukać w płynie, tylko ustawię na 3 płukania w wodzie. Uuuu, coś Bartula mi wariuje w brzuchu i znów daje pod prawe żebro. Muszę się połozyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
faktycznie niefajnie by było jakby odesłali, ale myśl, że będziesz miała szczęście i się uda :kciuki: Cytat:
dziewczyny, a myślałam, że neta już nie można odliczyć, a i co dojazdów, to takie zwykłe MPK bilety miesięczne się odlicza? na jakiej zasadzie to jest, wie któraś? Cytat:
brzmi bardzo rozsądnie, Color, wszystkie tu będziemy trzymać kciuki za znalezienie dobrej i pewnej pracy przez męża! Cytat:
:oklaski: za wyniki USG :) dziewczynki, trzymajcie się tam :cmok:dobrze wiedzieć, że z dnia na dzień jest lepiej, a wiadomo już kiedy Was wypuszczą? Cytat:
Cytat:
przestań mi już mieszać z tymi chustami :) sprawdziłam warsztaty, spodziewałam się ceny kosmicznej, ale jest w sam raz. warto moim zdaniem. Cytat:
zleci do 36 tygodnia, ani się obejrzysz, będziesz odstawiać leki i rodzić :cmok::cmok::cmok: Cytat:
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po spacerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maarchewka- ja tam bym poszla zobaczyc co oferują.. chyba ze na koncu świata i Ci się jechać nie chce.. A Ty masz teraz pracę?[/QUOTE] pracuję tzn mam umowę do dnia porodu, niestety ciąża była dla nich przeszkodą w przedłużeniu umowy, no nic trzeba będzie znowu czegoś szukać, ale planuje conajmniej 2 lata z małym być w domu. Otwieramy z mężem teraz dość spory biznes i jak się uda to będę pracowała na swoim, ale pożyjemy zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
swoja drogą na początku zajęć dla ciężarnych jak byłam we wcześniejszych miesiącach zastanawiałam sie dlaczego tak trzeba bokiem wstawać i sie tak turlać..nogi podwijać itp.. teraz już wiem dlaczego.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, bo nie sprawdzałam
![]() ![]()
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Axella - daj namiary filcowe ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
umówiłam się dziś z moją położna do porodu, całkiem sympatyczna babeczka przez telefon
![]() ![]() Wy też musicie mieć zaświadczenie od lekarza że możecie chodzić do SR? bo ja zapomniałam się mojego spytać o ten świstek i muszę do niego iść, pewnie tylko będe mogła posłuchać bez żadnych ćwiczeń ale to i tak super odmiana od siedzenia w 4 ścianach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
no to teraz juz z zusem z gorki! zazdroszcze
![]() a amisze - no co! slodcy sa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to odszukać gdzie to było... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki,
Nie bedzie mnie dzis z Wami za bardzo bo nam Internet odmowil posluszenstwa ![]() ![]() Ale moze to i lepiej bo mamy z mezem sporo rzeczy do zrobienia. Zycze Wam przyjemnego plotkowania. Moze kiedys nadrobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też muszę mieć swistek od lekarza.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
mnie się wzrok w poprzedniej ciąży pogorszył o jedną dioptrię. mam teraz 3,75.
ja dzisiaj debiutuję w pieczeniu. Małż ma imieniny i zobaczymy co mi z tego wyjdzie. jestem zielona, ale robię wszystko wg przepisów, więc jest nadzieja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedobrze, niedobrze.. ja nie chce być już bardziej ślepa.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak rodzinka wpadla w szal ciuszkow dziewczecych to troche sie uspokoilam. duuuuzo juz tego mamy ![]() kolektura lotto ![]() Cytat:
![]() ja mam dzisiaj wieczorkiem dostac przypuszczalny cennik ![]() ps. a to, ze jestes ich pacjentka i masz tam lekarza nie daje Ci forow? ![]() no to sio! chociaz na 15 min |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Wtajemniczenie
|
moja bratowa prawie rok temu w tym samym szpitalu rodziła i tez miala tę samą położną "wynajętą" mówiła że u nas tak jest że 1 osoba przy porodzie może być, dziwne to ale dopytam się jej jak to wygląda, może coś już się zmieniło, bo bardzo chciałabym żeby tż był ze mną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Za 40 min zmykam na busa i jadę na ploty do koleżanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
ja moge dac znac dzisiaj wieczorem jak tylko otrzymam ceny. podalam wymiary (standard i ikejowskie) i w gre wchodzi albo tylko bawelna albo bawelna i minky. poprosilam o cene takich opcji, bo moze grubsza kolderke tez moglaby wyczarowac - tak do wozka itd. chociaz juz ta sloniowa na nas czeka :d ale nie moge sie oprzec!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
pójdę pójdę, czekam aż mi się ciasto dopiecze i pójdę
![]() Cytat:
Państwo Hyży - wystąpili ostatnio z X factor i ja jestem zauroczona ![]() Słodkie mamy nie patrzą a z resztą dzielę się mini-babkami ![]() 26022013347.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
W ogole na święta ustawiam spotkanie klasowe ludzi z liceum.. i muszę przyznać, że o ile wyglad ludzi sie nie zmienił to Ci co byli burakami burakami zostali, Ci na których liczyc nie można było liczyc dalej nie można.. a Ci co byli sympatyczni pozostali sympatyczni..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |||
siedzę i myślę
|
Cytat:
Aż zerknęłam na swoją gazetkę TESCO, tzn łukowską, bo wczoraj jak przeglądałam to coś mi się kojarzyło, że tam było 1,8kg ... no i rzeczywiście ! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-26 o 14:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.