|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - część XVII
Dziewczyny polecicie jakąś dobrą odżywkę do przetłuszczających się włosów?
|
|
|
|
#2462 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() zależy, o jaką odżywkę Ci chodzi; jeżeli b/s to odżywki Joanna Naturia (może być ta z pokrzywą, ale wszystkie chyba są podobne); jeśli d/s to może być np. Alterra z granatem. |
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, ja co prawda nie mam przetłuszczającej się skóry głowy, ale moja koleżanka, która ma mega z tym problemy chwaliła sobie Biovaxy, serię właśnie do przetłuszczających się; używała maski, kładła od połowy długości i włosy były świetne a skóra głowy ok
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
Może kogoś zainteresuje. Wczoraj kupiłam z CND krem do depilacji Bielanda. Były też odżywki z Timotei i Dove, jakiś farby do włosów i inne ale nie pamiętam
|
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny możecie polecić jakiś dobry podkład rozświetlający??
Tak swoja drogą używałyście może podkładu Ingrid Cosmetics Mineral Silk&Lift ? jak się spisuje? i czy nie tworzy maski? będę wdzięczna za info
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
max 40, ale teraz to i tak raczej taniej. Ja jednak wierzę w to, że tego się nie podrabia. W USA takie ceny mają po prostu, u nas sklepy nabijają takie marże. A trzeba zauważyć, że na allegro kolekcje pojawiają się raczej z opóźnieniem, więc może są np z promocji itd i dlatego tańsze. Dla mnie starsze nie znaczy od razu gorsze. Niektórzy uważają że rozwarstwiony lakier do niczego się nie nadaje. A ja uważam że w większości przypadków to nie jest tak. Mam mnóstwo starych SH (i nie tylko, np lakiery Orly, China Glaze też się rozwarstwiają), którymi wystarczy wstrząsnąć i malują idealnie. Kwestia przechowywania - fakt. Ale co, te w sklepie wygrzane w lampach z szaf lepsze? ![]() Fakt, opinie ma super, tylko ja się zastanawiam czy mi chociaż troch zastapi ten ciała bo ten do ciała do stóp i dłoni głównie używałam.
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu nie będzie suchego szamponu w promocji
a mój się już kończy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mówiłam o lakierach SH, wiadomo, że nie kosztuja one 50zł. Ale na przykład taki róż L'oreala? Kosztuje o nas 40-60zł na Allegro hula po 20 i mniej. Kosmetyki Bourjois? Jak pisałam potrafią kosztować po kilka złotych. W sklepie-nie są takie najtańsze w cenie regularnej. Nie jestem zwolenniczką teorii, że wszystko w necie to podróby. Bardzo chętnie korzystam z perfumerii internetowych i polecanych sprzedawców na all. Ale tez perfumy nie kosztują 10% ceny sklepowej. Są tańsze, sporo tańsze ale wszyscy dobrze wiedzą, że 100ml chanel za 100zł to ewidentna podróba. Bo cudów nie ma. Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-04-24 o 13:19 |
|
|
|
|
#2469 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam ostatnio 3 lakiery białe z isany na przecenie, szampon isana med z witaminami [miły], nowy limitowany żel pod prysznic isany makowy i dla brata żel pod prysznic męski. I jedną pastę do zębów z promocji.
|
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
Czy dostane w Rossmanie jakiś żel antybakteryjny do mycia ciała, czy raczej trzeba w aptekach szukać??
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei pisałam konkretnie o lakierach SH, a nie perfumach i różach
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piszę ogólnie o kosmetykach kolorowych, ze średniej półki na all. Przy lakierach SH może za duży skrót myślowy. Pisze o lakierach bo to właściwie jedyna rzecz kolorówkowa jaką kupiłam. A wątpliwości co do ich oryginalności powstrzymują mnie przed dalszymi zakupami. Szczególnie czegoś co miałabym sobie nałozyć na twarz. |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jaki krem konkretnie i po ile?
|
|
#2474 |
|
Konto usunięte
|
kupiłam samoopalacz sun ozon a tam pod spodem data 7. 2013.
No kurde 3 miesiące? Chciałam użyć tego kosmetyku ze 3 razy na nogi i zachować na zimę. A tu guzik. Pewnie oddać tego nie mogę co nie? Bo jest jeszcze ważny. Teraz będę sprawdzać daty ważności. Skąd teraz mam wiedzieć, czy np kosmetyki kolorowe nie mają 3 miesięcznej daty przydatności? Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2013-04-24 o 18:05 |
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4047334 3]
Skąd teraz mam wiedzieć, czy np kosmetyki kolorowe nie mają 3 miesięcznej daty przydatności?[/QUOTE] Niektóre, np Bourjois mają kody-jak perfumy. Można je odczytać na stronie http://checkcosmetic.net/ |
|
|
|
#2476 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak ale jak to zrobić w sklepie. Nie mam internetu w komórce i nigdy nie zamierzam go mieć, chyba, że wprowadza obowiązkowy pod kara śmierci Jakby nie można było daty napisać. |
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4047351 1]No tak ale jak to zrobić w sklepie. Nie mam internetu w komórce i nigdy nie zamierzam go mieć, chyba, że wprowadza obowiązkowy pod kara śmierci
Jakby nie można było daty napisać.[/QUOTE] Zdaje się, że można je jakoś odszyfrować. Poszukaj w internecie, gdzieś widziałam poradniki jak to robić "ręcznie". Jeśli chodzi o kolorówkę to szczerze mówiąc aż tak się nad datami nie zastanawiam. Byleby kosmetyk był nieotwierany i niemaziany. Wątpię czy jakiś tusz albo szminka się uchowają na półce 3 czy 5 lat. Szczególnie w popularnych sieciówkach bo może gdzieś w jakimś zapyziałym sklepie osiedlowym, gdzie jest mało klientów coś się tam uchowa. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo generalnie to się zgadzam z kosmetykami do twarzy itd nie ma co ryzykować, ale coś takiego jak "przeterminowany lakier do paznokci" dla mnie nie istnieje. No ale nie ważne, chodziło o to że wg mnie nie podrabiają lakierów SH. |
|
|
|
|
#2481 |
|
maskott
|
hej, jeszcze wrócę do brązujących produktów isany: używała któraś tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-do-ciala.html ? dziś widziałam w trochę zmienionym opakowaniu: http://www.pinkmelon.de/wp-content/u...sa_teaser1.jpg i ciekawe jak teraz się spisuje
|
|
|
|
#2482 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Były dwa rodzaje:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...elikatnej.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry-suchej.html za 7.99 Odżywki były jakieś z tej serii https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-odbudowa.html ale nie wiem jakie konkretnie Z dove chyba jakieś takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html ale nie jestem pewna |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przygarne kody na odswieżacze powietrza, ustrzeliłam sobie dwa i wykasowałam przez przypadek da się to jakoś odzyskać? |
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam najjaśniejszy odcień, bo był na kwc wychwalany jako bardzo jasny, ja jestem bledziochem, jak się nim posmarowałam to wyglądałam jakbym się wysmarowała jakimś podkładem dla mulatki... Ale oceniając samą konsystencję to zrobił maskę, ale też szybko schodził... I dzięki temu już nigdy nie kupię nic co ktoś zarekomenduje jako dla jasnej cery, bo wiem już, że dla różnych osób znaczy to co innego
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Czy któraś z Was może próbowała eyeliner LO'real'a blockbuster? Byłam w rossmanie i od razu wpadł mi w oko, ale za cęnę ok. 31 zł chciałabym wiedzieć czy to nie jakaś ściema
|
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Powiedźcie mi proszę czy Domol, Tabletki 11w1 do zmywarki są lepsze niż te normalne? 28.04 będą w kodach więc się zastanawiam czy 11x1 są nr 1 ?
|
|
|
|
#2490 | ||
|
maskott
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

max 40, ale teraz to i tak raczej taniej. 
a mój się już kończy
zębole