Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku!
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze 3 10,71%
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy 4 14,29%
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się 6 21,43%
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci 5 17,86%
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" 1 3,57%
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" 9 32,14%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 09:39   #2461
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
a ty do posta 2358
Przeczytałam i przyznam szczerze, że jakoś nie przyszło mi wcześniej do głowy, ze Kajool miała Ciebie czy Was na myśli.
Raczej to, że nie ma sensu szargać sobie nerwów (zwłaszcza w jej stanie) bo to i tak nic nie da.

Lili nie przeszłaś selekcji z prostego powodu - nie było jej.
Czat na fb nadal funkcjonuje, kilka dziewczyn się odezwało - nie olał ich nikt. Kiedy przeniosłyśmy się na drugi czat tamten stary przestał funkcjonować, bo nie miał kto na nim pisać.

Marzena zgadzam się, padło wiele przykrych słów. Chyba nikt nie chciał takiej awantury.
Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam.

Miłego dnia.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:44   #2462
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ponadto - jestem gruba 130 cm w obwodzie i 10 kg na + i juz weszlam w 9 miesiac, wiec jak cos moge rodzic - ciekawe co na to Aleks
nie wiem ile mam w obwodzie ale jestem tl\yle samona plus a jestem w 6 miesiacu wiec nie ejestes gruba

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
aaa i jedna u nas na mamusiach dzis urodzila, mowie do meza, ze trzeba by torbe spakowac, a ten oczy postawil i mowi, to jeszcze tego nie zrobilas jakis len mnie ogarnal.
ja juz mam spakowana torbe

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:50   #2463
Marina1
Zakorzenienie

Hej kobiety!

A mój spał dziś do 9.15 śpioch się zrobił.

Wrzucę zdjęcia z nową fryzurą, z urodzin też dzisiaj - obiecuję. Na 16 jadę z małym do ośrodka. Kurde, chyba go nie położę w dzień, bo wtedy usnąłby najpóźniej o 14 a wstał grubo po 16. Wtedy nie zdążylibyśmy na zajęcia.

Ja podzielam zdanie dziewczyn z W. Niestety. Niektóre teksty rzucane tu przez koleżanki są po prostu chamskie. Sama lubię rzucać mięsem, ale to bardziej odnośnie siebie samej i mojego życia. Nie odważyłabym się nazwać kogoś "prezentującym niższy poziom" czy co mnie zirytowało ( jak zauważyła oliweczka ) wpadać na jedno zdanie, rzucane tylko w wyłącznie dla poklasku dziewcząt z zamkniętej grupy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:59   #2464
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Kolina poki co wprost mi nikt nie powiedzial. Sama pewnie pamietasz ile razy bylam w ciazy a ile mam dzieci. Nie chce kolejnej straty zreszta mam zawsze skurcze od samego poczatku. Zreszta pozyjemy zobaczymy. :p

Przed chwila Jul pil ciepla herbate. Ale smiesznie on to robil

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:07   #2465
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Marzenka no wlasnie chodzi o to ze po konizacji zadnej ciazy nie utrzymam. Wiec mialabym wybor albo najpierw ciaza poten zabieg o ile byloby to mozliwe, albo konizacja i Julek jedynak. Zreszta mi z normalna szyjka ciezko ciaze donosic a co dopiero bez lub x kikutem...

Cytat:
Kolina poki co wprost mi nikt nie powiedzial. Sama pewnie pamietasz ile razy bylam w ciazy a ile mam dzieci. Nie chce kolejnej straty zreszta mam zawsze skurcze od samego poczatku. Zreszta pozyjemy zobaczymy. :p

Przed chwila Jul pil ciepla herbate. Ale smiesznie on to robil

ja odniosłam się do pogrubionego, zrozumiałam że chodzi Ci o to że konizacja będzie powodem niedonoszenia ciąży, a jak pisałam nie musi tak być
a o poronieniach wiem.....
Stary 2013-06-19, 10:12   #2466
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.

eee. nie robcie zadyby bo jej nie ogarniam

ja mam konto na fb ale prawie z niego nei korzystam. czasem sie wrecz dziwie ze ktos cos tam pisze bo dla mnie to fb jest strata czasu jednak (no nie kumam tego zachwytu tym portalem spolecznosciowym, w sumie jak kazdym...) ale to ja na moje mozecie pisac gdzie chcecie tylko bez wycieczek personalnych pozniej i nazywania kogos ze jest z tej czy innej grupy, ze podczytuje ze costam costam...

i tyle

wracam do pracy

Stary 2013-06-19, 10:14   #2467
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08

Kolinko boje sie ze to mogloby sie przyczynic do kolejnej straty.
Dlatego jaj cos wolalabym wyjscie najpierw ciaza potem zabieg.
Zreszta wiesz o co mi chodzi.
Mige spytac czemu Ty mialas zabieg?

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-06-19, 10:22   #2468
brumek
Zakorzenienie

Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

W szoku jestem, serio. I mam straszny niesmak.
I przykro mi, ze to pisze, ale lepiej zeby kazdy wrocil tam, gdzie mu dobrze i skonczmy z tym.

Ale mnie to do naszego watku nie zrazilo. Czuje sie z Wami bardzo, bardzo zzyta i tak zostanie. Chce pisac z tymi, ktore tu sa i nie wyobrazam sobie, ze moze byc inaczej.
Stary 2013-06-19, 10:24   #2469
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego jaj cos wolalabym wyjscie najpierw ciaza potem zabieg.
Zreszta wiesz o co mi chodzi.
Mige spytac czemu Ty mialas zabieg?

szwy "ściągają" szyjkę na końcu, mimo że jest krótka nie jest skora do otwierania - przynajmniej u mnie tak było

powód napisze na pw
Stary 2013-06-19, 10:29   #2470
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Brumku no mam podobnie. Niektirych rzeczy wolalabym nie czytac. No trudno stalo sie jak sie stalo.

Kolina to czekam na pw. Sama widzisz ze mam stracha

Kornelia 04.02.2016

Stary 2013-06-19, 10:32   #2471
aania_20
Zakorzenienie

Brumek, ja mam to samo. Najpierw było mi tylko smutno, że tak to wygląda, ale doszedł jeszcze niesmak. Wszelkie personalne wycieczki i obrażanie kogoś, w dodatku zupełnie nie związane z przyczyną dyskusji, uważam za grube przegięcie.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:34   #2472
anka_1984
Raczkowanie

Cześć

Myha -śliczną masz córeczkę! Seredczne gratulacje!

Ja też z tych podczytujacych, ale wizaz jest ogólnodostępny, więc nie widzę w tym nic złego.
Na odpisywanie przeważnie nie mam czasu, a teraz lato i zdecydowanie mniej czasu spędzam przy komputerze. W pracy - pracy coraz więcej. Popołudniu zabawa z małym i mija dzień za dniem.

Szkoda, że tyle przykrych słów tutaj padło Ja lubię czytać o wakacjach, prezentach itp. - cieszę się z osobami, które mogą sobie na to pozwolić

Marzenko - pytałaś jak sobie radzimy z upałami - ja już nie radzę sobie. Biuro na 3 - ostatnim piętrze, bez klimatyzacji. okna do strony zachodniej, po 14 wszyscy parujemy, jest ok 30 stopni
Ale na 90% mamy zmieniac siedzibę i ma być klimatyzacja!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:34   #2473
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I przykro mi, ze to pisze, ale lepiej zeby kazdy wrocil tam, gdzie mu dobrze i skonczmy z tym.

Ale mnie to do naszego watku nie zrazilo. Czuje sie z Wami bardzo, bardzo zzyta i tak zostanie. Chce pisac z tymi, ktore tu sa i nie wyobrazam sobie, ze moze byc inaczej.
mam tak samo... chciałam coś napisać, ale nawet nie wiem, jak to ująć. może tyle tylko, że może tak prywatne "kłótnie" i "żale" pisać w PW. bo aż przykro czytać niektóre wypowiedzi...
ja tak samo pisać będę tak jak dotychczas. coś tam zawsze skrobnę. tez nie wyobrażam sobie, że nie miałabym gdzie wpaść i napisać standardowe "witam"

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:38   #2474
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Bardoz współczuję straty! Ale jestem pewna, że Jul nie zostanie jedynakiem
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:39   #2475
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BELLA to podobnie jak u nas- nie przelewa nam się jesli chodzi i kasie. Na wakacjach nie pamiętam kiedy byliśmy ale nie mam pretensji do dziewczyn że piszą o swoich. Dlaczego ktoś ma się z tym ukrywać? Że kogoś urazi? Bezsensu...
Ją się nie wypowiadam w temacie bo jestem raczej z doskoku i do tego "nowa" na wątku. Powiem jedno: jak was podczytywałam z krzakow panowala tu taka rodzinnia atmosfera...
też to z łezką w oku wspominam
Cytat:

myślę i czuję tak samo

Karolina taka kochana dzisiaj...podchodzi do mnie co chwila przytula się i mówi 'mamusia jest'. Oj gdybym mogła niepracować...no serce się kroi ..
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:05   #2476
isiaok
Rozeznanie

Witam!!!!!
MyhaNatalka cudowna!!!!!!Te malenkie paznokietki cudownei bosko, że spioszek

Dziekuje dziewczeta, że o mnie pamietałyscie i sie martwiłyscie

DziubekNa wstępie-bardzo mi tu Ciebie brakuje, moze nie pisze od poczatku ale czytam od pierwszego posta i nie ukrywam,ze chciałabym zebys czesciej pojawiala sie na W
Nikt o Tobie nie zapomniał

Wiekszość z nas płaci co miesiąc niesamowite raty za niesamowite kredyty, wiekszość pracuje od pon do soboty(lub w nocy-Brumek), wiekszosć z nas nie ma w domu tżtów bo pracuja za granica lub w innych miastach-sama jestem w stanie policzyc na palcach jednej reki ile razy widziałam tż w tamtym roku, wiekszość z nas zeby wyjechac na wakacje odkłada cały rok i odmawia sobie innych rzeczy, wiekszość z nas ma powazne problemy rodzinne lub kogos chorego...ale to chyba oczywiste,ze na ogólnym forum kazdy woli pisac o rzeczach miłych, łatwych i przyjemnych
Życie nauczyło mnie nie bawić sie w zadne porownania...kazdy ma inne problemy...ktos ma na wakacje a ma problemy rodzinne, za chwile nie ma na wakacje ale wszyscy sa zdrowi-nikt nie ma lepiej!

U nas już wszystko powoli sie prostuje
zmobilizowałam sie do napisania CV, nawet jestem juz po jednej rozmowie W piatek mam dzien próbny i podpisanie umowy ale warunki marne wiec mam nadzieje,ze jeszcze ktos zadzwoni do tego czasu
Ewcia bombowa, składa pierwsze zdania w stylu-"baci oć kakuj"(babciu chodz wskakuj
i odpieluchowanie w pełni!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ellika
Dlazcego ja myślałam, że pracujesz na miejscu w Brzegu
Oczywiscie,że chetnie sie spotkam!Nawet w parku, na placu zabaw, u nas -gdziekolwiek
A mieszkamy przy Powstańców ślaskich
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:12   #2477
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Oliweczko super, że wyniki Mateuszka ok
kciuki za szczepienie Julki już zaciskam

Lili i co Radkowi dajesz? je jakieś mm?
bo Wy do alergologa to jakoś w październiku chyba z tego co pamiętam tak?

Aaniu daj znać jak będziesz coś wiedzieć z kręgosłupem - oby nic poważnego to nie było!

Isia a jaka to praca??
brawa dla Ewci za mówienie!!!

Karolinko uśmiechów na co dzień i duuużo miłości

Chelsea z Nerolą.

dziewczyny proszę nie kłóćcie się bo jeszcze ktoś "z góry" wątek zamknie a tego bym nie chciała
jestem bierna w tej dyskusji bo ani nie wiem o co dokładnie chodzi ani nie czuję się upoważniona żeby się w tą dyskusję wtrącać

jesteśmy po bilansie
Ala wielkolud
14kg żywej wagi i 92 cm

dziewczyny z Krakowa
macie jakiś namiar na dermatologa (dla dorosłego) przyjmującego na NFZ a w miarę z krótkimi terminami?
nie mam kompletnie pojęcia gdzie dzwonić - Szwedzka? Batorego?
podpowiecie coś?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:15   #2478
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

u nas nic nie idzie w kierunku odpieluchowania
A Ty lepiej nie przesadzaj z tą wagą już niedługo i będziesz miała Aleksa.

Jeszcze raz....
Hej
Wyniki Mateuszka ok tzn. TSh, na morfo się nie znam, ale dzisiaj idziemy z Julcią na szczepienie(poprosze o kciuki) to pokażę tez wyniki Macia.
Wczoraj trochę popadało, ale jak przestało, to poszliśmy na plac zabaw(oj głupia matka) i Jula miała całe mokre spodnie, aż kapało no i wróciliśmy do domu.
ja tez sie Oliweczko ciesze, mam nadzieje, ze jula tez sie zdecyduje w koncu. I brawa za wyniki Mateuszka

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
tak mi przykro - co za pech
gratulacje dla Marysi za odpieluchowanie

pech jak pech - nic nie poradzisz A dziekuje za gratulacje

A my wstalismy dzis kolo 7 - wyjatkowo, wiec od rana piore i wieszam i tak w kolko. Na godzinke rzucilam tesciowej Marysie za sciane, to na spokojnie ogarnelam chate i zrobilam ciasto z truskawkami

TZ wlasnie wrocil z roboty wiec poodkurza mi i wezmie pozniej Mery na rower a ja pomyje podlogi. Choc z moim bebnem to nie lada wyczyn.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:16   #2479
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dokladnie mysle tak jak Brumek i Ania. Mozna sie lubic, nie lubic, ale slowa niektorych dziewczyn sa poprostu nie na miejscu.

Szymek nauczyl sie slowa skarpeta

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:21   #2480
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Albo cie w klubie nie było, bo chyba był taki czas co odeszłaś. Kiedyś nawet brunetka wstawiała sondę, na temat tego czy i gdzie się wznieść.

Pewnie mnie wtedy nie było
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
I chyba ją wywołałam wilka z lasu bo o dziewczyny zapytałam. Przepraszam i przez jakiś czas będę milczeć.
ja widziałam Twojego posta jak pytałaś o dziewczyny, ale co miałam napisać, sama dobrze sytuacji nie znałam...
Daj spokój, nie wywołałaś żadnej awantury i nie masz powodu do znikaniaa nawet zakaz
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
No nic pozostaje mi powiedziec do zobaczenia i zniknac. Jak ktoras bedzie chciala mnie znalezc, to wie gdzie szukac. Zreszta z wizazu nie rezygnuje, rezygnuje z watku. Aa i klub tez opuscilam, zeby nie bylo, ze podczytuje.
Szkoda, że chcesz odejść...będziesz na FB?napisz chociaż jak urodzisz
Cytat:

Ja też podobnie jak Ty i wiele innych dziewczyn czuję się z wami bardzo zżyta i nie wyobrażam sobie, żeby wątek mógł paść...Kiedyś byłam na atku starankowym, potem się rozpadł, przyszłam do Was, ale czasem myślę jeszcze o tamtych dziewczynach, co u Nich słychać i wogóle jak dzieciaczki(o ile w końcu zaszły w ciążę)Także absolutnie nie chcę, aby ten wątek kiedyś miał swój koniec Jedyne czego mi brakuje, to kontaktu osobistego, no ale niestety jesteśmy dość rozstrzelone po Polsce i nie tylko...
Ja od Was uczę się pewnych postaw, postępowań wobec dziecka, czerpię inspirację, wiedzę(jesteście lepsze, niz wujek google), poza tym potraficie okazać mega pomoc, wsparcie, serce i wogóle jesteście super
Często jak nie zaglądam na W to o Was rozmyślam, co tam porabiacie, jak Wam mija dzień...
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
okna do strony zachodniej, po 14 wszyscy parujemy, jest ok 30 stopni
Ale na 90% mamy zmieniac siedzibę i ma być klimatyzacja!
oj, to współczuję, a do której pracujesz?
Ja też nie mam klimy w pracy, ale okna południowe i póki co nie trzeba było włączać nawet wiatraków, więc luzik.
Cytat:

Karolina taka kochana dzisiaj...podchodzi do mnie co chwila przytula się i mówi 'mamusia jest'. Oj gdybym mogła niepracować...no serce się kroi ..

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

zmobilizowałam sie do napisania CV, nawet jestem juz po jednej rozmowie W piatek mam dzien próbny i podpisanie umowy ale warunki marne wiec mam nadzieje,ze jeszcze ktos zadzwoni do tego czasu
Ewcia bombowa, składa pierwsze zdania w stylu-"baci oć kakuj"(babciu chodz wskakuj
i odpieluchowanie w pełni!

-
To w jakiej branży będziesz miała ten dzień próbny?

Byłam na chwilę w domu po myszkę do kompa, bo mi służbowa odmówiła posłuszeństwa, a nową muszę zamówić.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:24   #2481
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja czytając ost wpisy jestem w szoku.Na paru osobach się zawiodłam.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:35   #2482
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
LILI bo sie wiecej czytalas niz pisałas? A mając czas na czytanie ma sie i czas na odp, bo na fb nie trzeba pisać dl postów i nie posiwieca sie tyle czasu co na Wizaz, ale przeciez Ty o tym wiesz bo była na ten temat rozmowa na fb i po tej rozmowie sama odeszlas... Moze i dobrze, bo byś nadal pisała o czymś co przeczytałas i tym byś sie broniła i robiła z siebie niewiniatko ktore czuje sie urazone bo nie jest w danej grupie. Każda grupę tak przezywasz jak w niej nie jestes? Jak tak to wyluzuj bo to nic dobrego kłócić sie o ☠☠☠☠☠☠☠y.
Na przyszłość będę sobie notowała ile przeczytałam a ile odpisałam

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Lili i co Radkowi dajesz? je jakieś mm?
bo Wy do alergologa to jakoś w październiku chyba z tego co pamiętam tak?
Nie daję bo Radek nie będzie pił.
Próbowałam dać mu bebilon, później babdream i ostatnio koleżanka mi zaproponowała, żebym mu spróbowała dać nestle waniliowe. Niestety też zonk. Pluje, bierze łyka i rzuca kubkiem.
Do dermatologa termin miałam na październik ale wydawało mi się to zbyt odległe więc sobie odpuściłam.
Jak nie chce takich słodkich mlek pić to takiego specjalnego tym bardziej się nie chwyci.
Nie wiem co robić.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:56   #2483
Kajool
Zadomowienie

Oliwka dam znać jak.urodze
Stary 2013-06-19, 11:57   #2484
83monia
Zakorzenienie

zmieniajac temat - jak spotykam ludzi to uchodze za dziwaka: 30 lat, 3 dziecko... czuje sie z tym troche dziwnie...

Stary 2013-06-19, 11:58   #2485
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Lili a on Twoje mleko z butli/kubka już normalnie pił?
próbowałaś mu może mieszać? (Twoje mleko + mm i stopniowo ilość mm mieszać?)
tzn żeby nie było to ja nie wiem czy tak można przy mleku z piersi bo ja każde modyfikowane co dawałam to właśnie tak pomału zmieniałam
najpierw z mm na Nutramigen a teraz ostatnio z nutramigenu na Bebilon HA

a Radek je jakiś inny nabiał?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:05   #2486
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zmieniajac temat - jak spotykam ludzi to uchodze za dziwaka: 30 lat, 3 dziecko... czuje sie z tym troche dziwnie...
dlaczego?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

ja mam też pyt odnośnie karmienia.Na urlopie była niemka z córeczką 23 mies i karmiła piersią była nie lada atrakcja.Czy takie mleko ma wogóle jakieś wartości?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 12:18   #2487
brumek
Zakorzenienie

I zapomniałam napisać, że Tymuś też się wczoraj pierwszy raz całował na placu zabaw! Z - uwaga - rok starszym chłopcem Jak odchodziliśmy, to ten chłopiec pobiegł za nami i krzyczy "buzi buzi". Tymek się chwilę zastanowił, ale w końcu zrobił "dzióbek" i nadstawił się tak boczkiem (policzkiem). Ale chłopcu to nie wystarczyło, złapał jego głowę w ręce i mocno cmoknął prosto w usta Tymuś się trochę zdziwił, ale chyba jednak mu się podobało

A, i też się miałam podzielić informacją, że kupiłam jakis czas temu trzy lakiery (lakierki w zasadzie) do paznokci, na takim byle jakim stoisku w CH. Po 3 zł za sztukę. Nazywają się MISS SELENE MINI. Firma Golden Rose (kupiła dwa zielone i zółty). http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up9790-32.htm
I są genialne! Zawstydzają niejeden lakier za kilkadziesiąt zł. Trzymają się na palcach 7 dni! Bez żadnego oszczędzania, łącznie z myciem garów po kilka razy dziennie i z zabawami w piaskownicy Na KWC nie mają rewelacyjnych opinii, więc nie wiem, czy zmienili jakoś skład, czy tylko ta letnia linia taka świetna. W każdym razie polecam. Teraz mam zółty, dziś mija 8. dzień i dopiero się odprysk na końcu jednego paznokcia zrobił.

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
ja przytyłam w ciąży 20kg czułam się, jak słoniątko ))
Ale chyba szybko Ci zleciało, co?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wyniki Mateuszka ok tzn. TSh, na morfo się nie znam, ale dzisiaj idziemy z Julcią na szczepienie(poprosze o kciuki) to pokażę tez wyniki Macia.
Świetnie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Od dwóch dni nie daję mu UU
Wow! trochę zazdroszczę. Ale tylko troszkę
Jak poszło? Ty "ucięłaś" sprawę, czy on się już nie domagał?
I ile karmiłaś wcześniej w ciągu dnia?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam jeszcze na prześwietleniu kręgosłupa, bo od ciąży dokucza mi staw biodrowy, nie jestem w stanie nogi na nogę założyć, że o siedzeniu po turecku nie wspomnę, zresztą przy zwykłym chodzeniu też daje się we znaki. Ciekawa jestem, co wyjdzie....
O, nie mówiłaś chyba nic wcześniej... Po pierwszej ciąży miałaś z nadgarstkiem problemy, teraz z plecami
A kiedy te wyniki?

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
U nas już wszystko powoli sie prostuje
A co tam będziesz robić?

Już chciałam pisać, że Powstańców Śląskich to koło mojej mamy, ale chyba jednak inne miasto

Cytat:
jesteśmy po bilansie
Ala wielkolud
14kg żywej wagi i 92 cm
Kolejna 3 latka Ale te Wasze dzieci duże już są!

Cytat:
Tak tak! nie jestem w pracy jestem wyspana bo dziś zaczynam urlop
Witamy na urlopie
Jedziecie gdzieś? Znowu łódeczka może?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

ja mam też pyt odnośnie karmienia.Na urlopie była niemka z córeczką 23 mies i karmiła piersią była nie lada atrakcja.Czy takie mleko ma wogóle jakieś wartości?
Oczywiście, że ma.
Stary 2013-06-19, 12:27   #2488
aania_20
Zakorzenienie

Kajoolku, nie znikaj Dziubek, iustynka, Agula,
Trudno wszystkie wymienić, więc przepraszam że tego nie zrobię...
Cytat:
dziewczyny z Krakowa
macie jakiś namiar na dermatologa (dla dorosłego) przyjmującego na NFZ a w miarę z krótkimi terminami?
nie mam kompletnie pojęcia gdzie dzwonić - Szwedzka? Batorego?
podpowiecie coś?
Nie znam niestety, ja byłam na Skawińskiej, tyle że terminy koszmarne.
Cytat:

pewnie że ma, tyle że skład dopasowuje się do dziecka więc jest inne niż mleko dla noworodka. To tak jak z MM, inny skład ma początkowe, a inny nr 4

Cytat:

O, nie mówiłaś chyba nic wcześniej... Po pierwszej ciąży miałaś z nadgarstkiem problemy, teraz z plecami
A kiedy te wyniki?
a, bo nie lubię się nad sobą użalać
Tzn ja nie wiem czy to kręgosłup, w sumie z nim mam coś od dawna bo mi w ciąży masażysta mówił że mam coś do ustawienia, ale to już chciał zrobić po urodzeniu.
Ja mam nadzieję że to jednak taki powód, bo gdy się urodziłam, to miałam problem z tym stawem biodrowym, więc wolałabym żeby to nie były pozostałości.
A wynik rtg za 7 dni roboczych :/
Dała mi też skierowanie do neurologa, ale tam gdzie byłam z nadgarstkiem, to termin na... grudzień :/

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-06-19 o 12:41
Stary 2013-06-19, 12:39   #2489
aania_20
Zakorzenienie

wstawię Wam dokumentację z postępów prac, na zdjęciach są daty, robię codziennie fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4740.jpg (87,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4789.jpg (73,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4825.jpg (64,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4837.jpg (60,6 KB, 29 załadowań)

Stary 2013-06-19, 13:02   #2490
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

1. BO ZA MLODA NA TAKA ILOSC DZIECI, MALO KTO TERAZ MA 2 SWIADOME A GDZIE TU 3..., POZA TYM ZBYT MALO STYRANA CHYBA ZYCIEM WYGLADAM (WIECIE, SMIEJE SIE, NIE WYGLADAM JAK PRZYSLOWIOWA KURA DOMOWA, PRACUJE...)cholerny capslock

2. ponoc przeciwciala jeszcze takie mleko ma wiec w sumie cos daje. ale wartosci odzywcze to raczej juz mizerne na takie zapotrzebowanie organizmu, chyba ze diecko tylko pije mleko (nie wiem czy takie przypadki są), ale wtedy chyba by od cycka nie odchodzilo, bo melko matki jest w sumie niskokaloryczne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości