|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Przeczytałam i przyznam szczerze, że jakoś nie przyszło mi wcześniej do głowy, ze Kajool miała Ciebie czy Was na myśli.
Raczej to, że nie ma sensu szargać sobie nerwów (zwłaszcza w jej stanie) bo to i tak nic nie da. Lili nie przeszłaś selekcji z prostego powodu - nie było jej. Czat na fb nadal funkcjonuje, kilka dziewczyn się odezwało - nie olał ich nikt. Kiedy przeniosłyśmy się na drugi czat tamten stary przestał funkcjonować, bo nie miał kto na nim pisać. Marzena zgadzam się, padło wiele przykrych słów. Chyba nikt nie chciał takiej awantury. Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam. Miłego dnia. |
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
wiec nie ejestes gruba---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety!
A mój spał dziś do 9.15 śpioch się zrobił.Wrzucę zdjęcia z nową fryzurą, z urodzin też dzisiaj - obiecuję. Na 16 jadę z małym do ośrodka. Kurde, chyba go nie położę w dzień, bo wtedy usnąłby najpóźniej o 14 a wstał grubo po 16. Wtedy nie zdążylibyśmy na zajęcia. Ja podzielam zdanie dziewczyn z W. Niestety. Niektóre teksty rzucane tu przez koleżanki są po prostu chamskie. Sama lubię rzucać mięsem, ale to bardziej odnośnie siebie samej i mojego życia. Nie odważyłabym się nazwać kogoś "prezentującym niższy poziom" czy co mnie zirytowało ( jak zauważyła oliweczka ) wpadać na jedno zdanie, rzucane tylko w wyłącznie dla poklasku dziewcząt z zamkniętej grupy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Kolina poki co wprost mi nikt nie powiedzial. Sama pewnie pamietasz ile razy bylam w ciazy a ile mam dzieci. Nie chce kolejnej straty zreszta mam zawsze skurcze od samego poczatku. Zreszta pozyjemy zobaczymy. :p
Przed chwila Jul pil ciepla herbate. Ale smiesznie on to robil ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2465 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Cytat:
Cytat:
a o poronieniach wiem.....
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
eee. nie robcie zadyby bo jej nie ogarniam
![]() ja mam konto na fb ale prawie z niego nei korzystam. czasem sie wrecz dziwie ze ktos cos tam pisze bo dla mnie to fb jest strata czasu jednak (no nie kumam tego zachwytu tym portalem spolecznosciowym, w sumie jak kazdym...) ale to ja na moje mozecie pisac gdzie chcecie tylko bez wycieczek personalnych pozniej i nazywania kogos ze jest z tej czy innej grupy, ze podczytuje ze costam costam...i tyle wracam do pracy |
|
|
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Kolinko boje sie ze to mogloby sie przyczynic do kolejnej straty.
Dlatego jaj cos wolalabym wyjscie najpierw ciaza potem zabieg. Zreszta wiesz o co mi chodzi. Mige spytac czemu Ty mialas zabieg? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
W szoku jestem, serio. I mam straszny niesmak.
I przykro mi, ze to pisze, ale lepiej zeby kazdy wrocil tam, gdzie mu dobrze i skonczmy z tym. Ale mnie to do naszego watku nie zrazilo. Czuje sie z Wami bardzo, bardzo zzyta i tak zostanie. Chce pisac z tymi, ktore tu sa i nie wyobrazam sobie, ze moze byc inaczej.
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powód napisze na pw
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
Brumku no mam podobnie. Niektirych rzeczy wolalabym nie czytac. No trudno stalo sie jak sie stalo.
Kolina to czekam na pw. Sama widzisz ze mam stracha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, ja mam to samo. Najpierw było mi tylko smutno, że tak to wygląda, ale doszedł jeszcze niesmak. Wszelkie personalne wycieczki i obrażanie kogoś, w dodatku zupełnie nie związane z przyczyną dyskusji, uważam za grube przegięcie.
|
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Myha -śliczną masz córeczkę! Seredczne gratulacje! Ja też z tych podczytujacych, ale wizaz jest ogólnodostępny, więc nie widzę w tym nic złego. Na odpisywanie przeważnie nie mam czasu, a teraz lato i zdecydowanie mniej czasu spędzam przy komputerze. W pracy - pracy coraz więcej. Popołudniu zabawa z małym i mija dzień za dniem. Szkoda, że tyle przykrych słów tutaj padło Marzenko - pytałaś jak sobie radzimy z upałami - ja już nie radzę sobie. Biuro na 3 - ostatnim piętrze, bez klimatyzacji. okna do strony zachodniej, po 14 wszyscy parujemy, jest ok 30 stopni Ale na 90% mamy zmieniac siedzibę i ma być klimatyzacja! |
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak samo pisać będę tak jak dotychczas. coś tam zawsze skrobnę. tez nie wyobrażam sobie, że nie miałabym gdzie wpaść i napisać standardowe "witam"
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Karolina taka kochana dzisiaj...podchodzi do mnie co chwila przytula się i mówi 'mamusia jest'. Oj gdybym mogła niepracować...no serce się kroi .. |
||
|
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!!!
MyhaNatalka cudowna!!!!!!Te malenkie paznokietki cudownei bosko, że spioszek Dziekuje dziewczeta, że o mnie pamietałyscie i sie martwiłyscie DziubekNa wstępie-bardzo mi tu Ciebie brakuje, moze nie pisze od poczatku ale czytam od pierwszego posta i nie ukrywam,ze chciałabym zebys czesciej pojawiala sie na WNikt o Tobie nie zapomniał Wiekszość z nas płaci co miesiąc niesamowite raty za niesamowite kredyty, wiekszość pracuje od pon do soboty(lub w nocy-Brumek , wiekszość z nas zeby wyjechac na wakacje odkłada cały rok i odmawia sobie innych rzeczy, wiekszość z nas ma powazne problemy rodzinne lub kogos chorego...ale to chyba oczywiste,ze na ogólnym forum kazdy woli pisac o rzeczach miłych, łatwych i przyjemnychŻycie nauczyło mnie nie bawić sie w zadne porownania...kazdy ma inne problemy...ktos ma na wakacje a ma problemy rodzinne, za chwile nie ma na wakacje ale wszyscy sa zdrowi-nikt nie ma lepiej! U nas już wszystko powoli sie prostuje zmobilizowałam sie do napisania CV, nawet jestem juz po jednej rozmowie W piatek mam dzien próbny i podpisanie umowy ale warunki marne wiec mam nadzieje,ze jeszcze ktos zadzwoni do tego czasu![]() Ewcia bombowa, składa pierwsze zdania w stylu-"baci oć kakuj"(babciu chodz wskakuj ![]() i odpieluchowanie w pełni! ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ellika Dlazcego ja myślałam, że pracujesz na miejscu w Brzegu Oczywiscie,że chetnie sie spotkam!Nawet w parku, na placu zabaw, u nas -gdziekolwiek A mieszkamy przy Powstańców ślaskich |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko super, że wyniki Mateuszka ok
![]() kciuki za szczepienie Julki już zaciskam ![]() Lili i co Radkowi dajesz? je jakieś mm? bo Wy do alergologa to jakoś w październiku chyba z tego co pamiętam tak? Aaniu daj znać jak będziesz coś wiedzieć z kręgosłupem - oby nic poważnego to nie było! Isia a jaka to praca?? brawa dla Ewci za mówienie!!! Karolinko uśmiechów na co dzień i duuużo miłości ![]() Chelsea z Nerolą. dziewczyny proszę nie kłóćcie się bo jeszcze ktoś "z góry" wątek zamknie a tego bym nie chciała jestem bierna w tej dyskusji bo ani nie wiem o co dokładnie chodzi ani nie czuję się upoważniona żeby się w tą dyskusję wtrącać ![]() jesteśmy po bilansie ![]() Ala wielkolud ![]() 14kg żywej wagi i 92 cm ![]() dziewczyny z Krakowa macie jakiś namiar na dermatologa (dla dorosłego) przyjmującego na NFZ a w miarę z krótkimi terminami? nie mam kompletnie pojęcia gdzie dzwonić - Szwedzka? Batorego? podpowiecie coś?
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pech jak pech - nic nie poradzisz A dziekuje za gratulacje A my wstalismy dzis kolo 7 - wyjatkowo, wiec od rana piore i wieszam i tak w kolko. Na godzinke rzucilam tesciowej Marysie za sciane, to na spokojnie ogarnelam chate i zrobilam ciasto z truskawkami ![]() TZ wlasnie wrocil z roboty wiec poodkurza mi i wezmie pozniej Mery na rower a ja pomyje podlogi. Choc z moim bebnem to nie lada wyczyn.
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie mysle tak jak Brumek i Ania. Mozna sie lubic, nie lubic, ale slowa niektorych dziewczyn sa poprostu nie na miejscu.
Szymek nauczyl sie slowa skarpeta
|
#2480 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daj spokój, nie wywołałaś żadnej awantury i nie masz powodu do znikania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja od Was uczę się pewnych postaw, postępowań wobec dziecka, czerpię inspirację, wiedzę(jesteście lepsze, niz wujek google ), poza tym potraficie okazać mega pomoc, wsparcie, serce i wogóle jesteście superCzęsto jak nie zaglądam na W to o Was rozmyślam, co tam porabiacie, jak Wam mija dzień... Cytat:
Ja też nie mam klimy w pracy, ale okna południowe i póki co nie trzeba było włączać nawet wiatraków, więc luzik. Cytat:
Cytat:
Byłam na chwilę w domu po myszkę do kompa, bo mi służbowa odmówiła posłuszeństwa, a nową muszę zamówić. |
|||||||
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytając ost wpisy jestem w szoku.Na paru osobach się zawiodłam.
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Próbowałam dać mu bebilon, później babdream i ostatnio koleżanka mi zaproponowała, żebym mu spróbowała dać nestle waniliowe. Niestety też zonk. Pluje, bierze łyka i rzuca kubkiem. Do dermatologa termin miałam na październik ale wydawało mi się to zbyt odległe więc sobie odpuściłam. Jak nie chce takich słodkich mlek pić to takiego specjalnego tym bardziej się nie chwyci. Nie wiem co robić. |
||
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka dam znać jak.urodze
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
zmieniajac temat - jak spotykam ludzi to uchodze za dziwaka: 30 lat, 3 dziecko... czuje sie z tym troche dziwnie...
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Lili a on Twoje mleko z butli/kubka już normalnie pił?
próbowałaś mu może mieszać? (Twoje mleko + mm i stopniowo ilość mm mieszać?) tzn żeby nie było to ja nie wiem czy tak można przy mleku z piersi bo ja każde modyfikowane co dawałam to właśnie tak pomału zmieniałam najpierw z mm na Nutramigen a teraz ostatnio z nutramigenu na Bebilon HA a Radek je jakiś inny nabiał?
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- ja mam też pyt odnośnie karmienia.Na urlopie była niemka z córeczką 23 mies i karmiła piersią była nie lada atrakcja.Czy takie mleko ma wogóle jakieś wartości? |
|
|
|
|
#2487 | |||
|
Zakorzenienie
|
I zapomniałam napisać, że Tymuś też się wczoraj pierwszy raz całował na placu zabaw! Z - uwaga - rok starszym chłopcem
Jak odchodziliśmy, to ten chłopiec pobiegł za nami i krzyczy "buzi buzi". Tymek się chwilę zastanowił, ale w końcu zrobił "dzióbek" i nadstawił się tak boczkiem (policzkiem). Ale chłopcu to nie wystarczyło, złapał jego głowę w ręce i mocno cmoknął prosto w usta Tymuś się trochę zdziwił, ale chyba jednak mu się podobało ![]() A, i też się miałam podzielić informacją, że kupiłam jakis czas temu trzy lakiery (lakierki w zasadzie) do paznokci, na takim byle jakim stoisku w CH. Po 3 zł za sztukę. Nazywają się MISS SELENE MINI. Firma Golden Rose (kupiła dwa zielone i zółty). http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up9790-32.htm I są genialne! Zawstydzają niejeden lakier za kilkadziesiąt zł. Trzymają się na palcach 7 dni! Bez żadnego oszczędzania, łącznie z myciem garów po kilka razy dziennie i z zabawami w piaskownicy Na KWC nie mają rewelacyjnych opinii, więc nie wiem, czy zmienili jakoś skład, czy tylko ta letnia linia taka świetna. W każdym razie polecam. Teraz mam zółty, dziś mija 8. dzień i dopiero się odprysk na końcu jednego paznokcia zrobił.Ale chyba szybko Ci zleciało, co? Cytat:
![]() Wow! trochę zazdroszczę. Ale tylko troszkę Jak poszło? Ty "ucięłaś" sprawę, czy on się już nie domagał? I ile karmiłaś wcześniej w ciągu dnia? Cytat:
A kiedy te wyniki? Cytat:
A co tam będziesz robić?Już chciałam pisać, że Powstańców Śląskich to koło mojej mamy, ale chyba jednak inne miasto ![]() Kolejna 3 latka Ale te Wasze dzieci duże już są! ![]() Witamy na urlopie ![]() Jedziecie gdzieś? Znowu łódeczka może? ![]() Oczywiście, że ma.
|
|
#2488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kajoolku, nie znikaj
Dziubek, iustynka, Agula, ![]() Trudno wszystkie wymienić, więc przepraszam że tego nie zrobię... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn ja nie wiem czy to kręgosłup, w sumie z nim mam coś od dawna bo mi w ciąży masażysta mówił że mam coś do ustawienia, ale to już chciał zrobić po urodzeniu. Ja mam nadzieję że to jednak taki powód, bo gdy się urodziłam, to miałam problem z tym stawem biodrowym, więc wolałabym żeby to nie były pozostałości. A wynik rtg za 7 dni roboczych :/ Dała mi też skierowanie do neurologa, ale tam gdzie byłam z nadgarstkiem, to termin na... grudzień :/
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-06-19 o 12:41 |
|||
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
wstawię Wam dokumentację z postępów prac, na zdjęciach są daty, robię codziennie fotkę
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ponoc przeciwciala jeszcze takie mleko ma wiec w sumie cos daje. ale wartosci odzywcze to raczej juz mizerne na takie zapotrzebowanie organizmu, chyba ze diecko tylko pije mleko (nie wiem czy takie przypadki są), ale wtedy chyba by od cycka nie odchodzilo, bo melko matki jest w sumie niskokaloryczne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

Zakończone: 2

wiec nie ejestes gruba
jakis len mnie ogarnal.

, wiekszość z nas zeby wyjechac na wakacje odkłada cały rok i odmawia sobie innych rzeczy, wiekszość z nas ma powazne problemy rodzinne lub kogos chorego...ale to chyba oczywiste,ze na ogólnym forum kazdy woli pisac o rzeczach miłych, łatwych i przyjemnych
u nas nic nie idzie w kierunku odpieluchowania
12.06.2010

Tymuś się trochę zdziwił, ale chyba jednak mu się podobało