|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Była.
Cytat:
Wiec nie pisz mi tu o udzielaniu się bo jest to nieprawda. Jakoś nie widziałam żeby Youyou się na czacie udzielała. Jezu, zrobiło się z tego straszne szambo. żałuję, że cokolwiek o sobie tam, tu i wszędzie napisałam. |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
)przec hodzenia na FB itd. Wogóle temat jest mi obcy, no i nie mam konta na FB
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem jak coś o czym nie masz pojęcia może być dla Ciebie niesmaczne?
Pewnie, że lubię ![]() Tak, Radek sobie świetnie daje radę beze mnie ![]() Teraz zostaję z mężem i szaleją. Od dwóch dni nie daję mu UU ![]() Oczywiście, że były podziały. Tylko szkoda, że niektóre dziewczyny jeszcze bardziej je pogłębiają. |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh...weszłam wczoraj, ale tak jak agulaaabar napisała, odeszła mi ochota na napisanie czegokolwiek. Przykro się czyta takie wojny.
Ja bardzo żałuję że dziewczyny stąd odeszły. Sama udzielam się głównie na wizażu, bo na fb zwyczajnie nie miałam czasu. Napisałam na czacie może dwa razy, ale potem nawet nie czytałam bo dla mnie tempo było nie do ogarnięcia, zwłaszcza że zwykle fb włączałam przy okazji pracy przy kompie. Pewnie mało kto w to uwierzy, ale generalnie ani nie czytałam, ani nie pisałam, bo nie miałam jak, a czytać bez odezwania się nie umiem i nie lubię. Teraz, mimo że brzmi to dziwnie to przy dwójce łatwiej mi znaleźć chwilę dla siebie, niż z jednym maluchem. Poza tym brakuje mi dziewczyn, dlatego dopiero niedawno weszłam na czat i bardzo się cieszę że przynajmniej część chce ze mną rozmawiać ![]() Szkoda tylko że nie możemy jak dawniej, rozmawiać w jednym miejscu.... Dobra, to tyle w tym temacie. Poza tym gorąco, co do sposobów studzenia to wiatrak + mrożona kawa :Mniam: Wczoraj byłam jeszcze na prześwietleniu kręgosłupa, bo od ciąży dokucza mi staw biodrowy, nie jestem w stanie nogi na nogę założyć, że o siedzeniu po turecku nie wspomnę, zresztą przy zwykłym chodzeniu też daje się we znaki. Ciekawa jestem, co wyjdzie....
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-06-19 o 08:16 |
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjemnie Ci było, jak nie miałaś odpowiedzi na swoje posty? Dobrze, że macie dostępy do neta z komórek to jest wam łatwiej wszystko śledzić. Udało Ci się na fb wkręcić z dziewczynyami ale nie zapominaj ile razy się obrażałaś i czułaś odrzucona. Cytat:
|
||
|
|
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Oliweczko ale zenada już nue jest personalne wycieczki lili do mojego męża?
Cieszę się że wyniki mateusza są oki. Wpadlam złożyć kolejnej jubilatce życzenia. Karolinko najlepszego
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011
Oliweczka było wlasnie ze jak ktoś chce to na Fb jest czat i każdy moze tam przyjsc popisac itd. Jedne rezygnowaly bo nie ogarnialy Fb, drugie nie nadazaly za pisaniem, trzecie wg sie nie pojawiały bo zwyczajnie fb nie było im potrzebne, ale informacja była ze mozna jak ktoś chce. Potem zrobiło sie tak ze pisało tam moze z 20 dziewczyn a wiecej os czytało, a na fb były poruszane tematy prywatne i doszliśmy do wniosku ze utworzymy dla siebie nowy czat na którym będziemy miały pewność ze nikt wiecej nas nie czyta, bo widzisz wcześniej czytamy mniej pisały a teraz wykorzystują to przeciwko nam co jet wg mnie nie fajne, bo to nie o to chodziło.
LILI zaczynasz filozofowac. Zadaje pytanie a Ty śmiesznie na nie odp i jeszcze bardziej podkrecasz temat, bez sensu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Cytat:
Karolinko 100 LAT ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tutaj zrobiło sie gorąco. Wpadne później... |
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Lili baaardzooo mi z tego powodu przykro, ale niestety nie posiadam cudów techniki jakimi są telefony z wifi itp mam zwykłego, biednego, starego laptopa więc wybacz...
A po drugie, nie masz już się czego czepiać? Wielka selekcja była no tak, jeszcze za chwilę się okaże że po wyglądzie oceniałyśmy i kg na wadze! No proszę Cię! I dla odświeżenia Twojej pamięci, nie pisałam na wizazu długi czas z powodu braku internetu przez ładnych kilka miesięcy. Dziwisz się, że było mi ciężko później się wbić? Jak widzisz nie pcham się tutaj. Nie robimy afery o to że nie rozmawiamy z Wami. to nie my mamy z tym problem. O fb było wspominane wieeele razy. Zresztą wiecie co... czepia się każda podziałów, tego że nagle te wredne z FB wtargnęły do Was z zamieszaniem. Ale żadna nie zauważyła, że również Wasze koleżanki za którymi tak tęskniłyście zostały w bezczelny sposób urażone? Dziubek z tym, że dostała od nas taki a nie inny prezent (i chyba żadna nie powie, że to nie było wypomniane) jak i Kajool kiedy obrażono jej męża. Wczorajszy "troll" - skoro nic takiego złego nie znaczył dlaczego autorka nie wyjaśniła tego co ma na myśli? Łatwiej było napisać i zwiać tak? To nie jest żenada tak? Bo jakoś żadnej te dwa incydenty nie przeszkadzają. I prawda "wyszło szydło z worka" zwłaszcza w niektórych osobach. |
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd wam przyszło do głowy, że chodzi o jej męża? jesteście wyczulone. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Lili no to ponawiam pytanie, co mialo oznaczac to, ze karmie trolla od wielu lat?
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetr
Cytat:
Lili zapomniałam, fakt raz się odezwałaś, chyba faktycznie jednak nie czytałaś, skoro uli nie widziałas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2446 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratulacje dla Marysi za odpieluchowanie ![]() Cytat:
Ja nigdy podziałów nie widziałam, teraz to owszem ![]() Cytat:
![]() No dobra, pojadę z żalami, jak już mi te hormony buzują ![]() Dziewczyny, ale na fb ten wasz prywatny czat to nie są osoby które pisały, odzywały się, tylko te ktore się nawzajem LUBIĄ. To było ostateczne kryterium wg mnie i nie ściemniajcie, że jest inaczej. Ja czuję się nie lubiana przez was - ale jakoś z tym żyję ![]() To, że podczytywałam - owszem, taka moja natura. Nawet tu na wizazu zanim się odezwałam to minęło ładnych parę miesięcy. Lubię wiedzieć, co u Was słychać, bo angażuję się w życie każdej z Was i najzwyczajniej w świecie chcę być spokojna że u was wszystko ok. Ale to tylko wiedza dla mnie, żadne ploty z tego nigdy nie powstawały. Czy to aż takie dziwne zachowanie? Miałam mieć jakąś pointę.... Acha i w drugą stronę - dopóki ktoś mi życzliwy podczytuje moje sprawy i nawet tego nie komentuje, to czuję się z tym ok, bo to jest dla mnie naturalne zainteresowanie. Czyli jeśli ktoś sobie nie życzy, żeby ktoś inny wiedział o prywatnych sprawach to jest to dla mnie sygnał, że nie chce tej osoby w swoim życiu. Dobra mózg mi się już całkiem zlasował. Zaległe życzenia urodzinowe dla Adasia i Agatki!!! Sto lat Idę położyć się koło Karolci jeszcze na troszkę Tak tak! nie jestem w pracy jestem wyspana bo dziś zaczynam urlop |
|||
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to do szczęścia nie jest potrzebne. Dziewczyny nikt nie chce tutaj awantury. Nie kłócimy się o fb czy wizaż, tylko uraziła nas wczorajsza sytuacja nie widzicie tego? Każdy pisze tam gdzie mu lepiej jak same twierdzicie i myślę, że każda się z tym zgadza. Kilka osób odeszło bez słowa dawno temu, kilka podczytuje, kilka codziennie się udziela, kilka przeniosło się na fb. I teraz każdej będziemy awanturę urządzać? Ellika nie chodziło o to kto kogo lubi. Mnie nie było kilka miesięcy na wizazu, większości nowych osób po prostu nie znam. To raczej wychodzi podczas rozmowy kto jak reaguje na cudze problemy. W taki sposób zagęścił się mniejszy krąg. Poprzedni czat otwarty był i nadal jest dla wszystkich, 2-3 dni temu kilka osób zaczęło na nim nawet pisać. |
|
|
|
|
#2449 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Hej.
Ale tu ruch. Jak na Marszalkowskiej ![]() Spalam dzis do 8.30 i dalej w lozku leze. Kochane dziecko. O 2 w nocy myslalam ze sie wscirkne jak mi pod uchylonym oknem sypialni ptactwo swiergolic zaczelo. Swiergolaki :p w dzien ok ale po nocach koncerty urzadzac :p Trzeba wstawac jesc i ciacho jakies robic. Oliweczka czasem mu zakladam majtki. Iwa nie pamietam z kim mialas spiecie. Ja co do tej awanturki sie nie wypowiadam. Nie chce mi sie a zreszta po co jak ja tolerancyjna dosc jestem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Wiele rzeczy się wyjaśniło
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że karmisz trolla od wielu lat to wg mnie karmisz siebie bo sama jesteś trollem. |
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011
Ellika gdyby selekcja była robiona po katem kto jest lubiany a kto nie o uwierz byłoby Nas tam wiecej. Głownie chodziło o to ze sa poruszane tematy o których nie każdy musi wiedziec, ale wiedzę ze nadal to nie jest zrozumiałe.
Droga do Fb była otwarta a teraz pretensje ze niby selekcję robimy:| Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
no jak przedszkolaki,albo gorzej. Dziewczyny dajcie spokój. Jesteście dorosłe ale nie musicie sobie nic wypominac. Dziubku u nas też się nie przelewa z kasa,nie mamy wakacji,i żadnych itp atrakcji. I myślę że to był dar serca od dziewczyn,i nie powinnas się unosić honorem. Kajool a czy Ty masz męża Hindusa (dobrze pisze?) to powinna być tylko Twoja sprawa,bo to Ty z nim żyjesz na codzień. Nie żebym była rasistka- każdy ma prawo do swoich wyborów w życiu. A po za tym ja Was wszystkie lubię,no bo kurcze jestem tu od samego początku, to już ponad dwa lata (w listopadzie 3). Jedne poszły na czat-i spoko rozumiem je,a drugie tu zostały z przyzwyczajenia ok. Tylko miło by było byście się tu od czasu do czasu odzywały. I chyba ją wywołałam wilka z lasu bo o dziewczyny zapytałam. Przepraszam i przez jakiś czas będę milczeć.
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
bry
Cytat:
one super ciążę trzymają, ale też mogą przeszkadzać w normalnym porodzie, jako że szwy nie są rozciągliwe (zagrożenie pęknięcia szyjki, dlatego miałam cc) operacje miałam 10lat temu jak widzisz da się utrzymać, mam dwoje dzieci kto ci powiedział że ciąży nie utrzymasz?
|
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
Gorzkie słowa padły zarówno z jednej jak i z drugiej strony.
Gdybym wiedziała, że nastąpi taki rozwój sytuacji to siedziałabym cicho. Żeby zachować pamięć o tym, że kiedyś wszystkie potrafiłyśmy ze sobą żyć w zgodzie nic więcej w temacie nie napiszę. Proponuję by każdy wrócił do miejsca w którym czuje się dobrze. Dzisiaj o okularach przeciwsłonecznych dla dzieci w Dzień dobry tvn! Ja Hani staram się je zakładać jak najrzadziej- to ona jest okularoholikiem i ciągle o nie prosi.
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie o tym chcialam. Chcialam powiedzieć tutaj, ze dziekuje za prawie trzy lata pobytu, dziekuje, ze poznalam fajne babki, ale niestety nie napisze już nic wiecej. Sentyment nie pozwalal mi was do opuscic, ale teraz widze, ze moja obecnosc tutaj nie ma sensu. Przestalam sie czuc tutaj ok. Bo zawsze juz pozostanie niesmak. Nie tylko do osob, z ktorymi awantura byla prowadzona, ale tez do osob pozostajacych biernymi na niektore teksty. No nic pozostaje mi powiedziec do zobaczenia i zniknac. Jak ktoras bedzie chciala mnie znalezc, to wie gdzie szukac. Zreszta z wizazu nie rezygnuje, rezygnuje z watku. Aa i klub tez opuscilam, zeby nie bylo, ze podczytuje.
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
BELLA to podobnie jak u nas- nie przelewa nam się jesli chodzi i kasie. Na wakacjach nie pamiętam kiedy byliśmy ale nie mam pretensji do dziewczyn że piszą o swoich. Dlaczego ktoś ma się z tym ukrywać? Że kogoś urazi? Bezsensu...
Ją się nie wypowiadam w temacie bo jestem raczej z doskoku i do tego "nowa" na wątku. Powiem jedno: jak was podczytywałam z krzakow panowala tu taka rodzinnia atmosfera... |
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
LILI bo sie wiecej czytalas niz pisałas? A mając czas na czytanie ma sie i czas na odp, bo na fb nie trzeba pisać dl postów i nie posiwieca sie tyle czasu co na Wizaz, ale przeciez Ty o tym wiesz bo była na ten temat rozmowa na fb i po tej rozmowie sama odeszlas... Moze i dobrze, bo byś nadal pisała o czymś co przeczytałas i tym byś sie broniła i robiła z siebie niewiniatko ktore czuje sie urazone bo nie jest w danej grupie. Każda grupę tak przezywasz jak w niej nie jestes? Jak tak to wyluzuj bo to nic dobrego kłócić sie o ☠☠☠☠☠☠☠y.
Z mojej strony to tez tyle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- pierd.oly. Ne wiem czemu wyszły krzaki, zeby nie było ze przeklinam:P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

)przec hodzenia na FB itd. Wogóle temat jest mi obcy, no i nie mam konta na FB

Zakończone: 2