|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Siedzę w pracy z czerwonymi oczami i straszę ludzi, a nawet wstyd powiedzieć, dlaczego tak się zadręczam. "Szok płciowy" - dobrze powiedziane! Zazdroszczę teraz wszystkim, którzy mają córki - jak opowiadają (ich mamy), jak razem wybierają sobie ciuchy, jak malują paznokietki, jak mają SWÓJ WŁASNY ŚWIAT. Tej więzi mi najbardziej żal. A nasz Mikołajek wypnie się na matkę, bo latanie z młotkiem z tatą będzie bardziej interesujące ![]() (t)asia, może faktycznie to jakiś wirus??? Dużo zdrówka dla Ciebie! teQiba, potwierdzam - kombinezon rewelacyjny! |
|||
|
|
|
#2462 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
D DziekujeeeCytat:
Cytat:
Ja tez nie mam nic (Ta z jednej strony mi przykrooo jak czytam jakie fajne zakupy robicie , ale z drugiej strony wiem ze w moim przypadku nie ma sie co spieszyc i ciesze sie z wizyty na wizyte ze wszystko jest okCytat:
:rolle yes: aleee masz racje jak mam cos zlapacc to lepiej nie...
|
||||
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
haha szefowa odpisała, oczywiście w tonie, że ona nic a nic takiego nie mówiła :P czujecie? i jeszcze z tekstem, że nie ma wpływu na to, co ktoś mi przekazuje :P
mam nadzieję, że to koniec tej bzdurnej telenoweli ze zwolnieniem ewentualnym w przyszłości będę wysyłała męża :P
|
|
#2464 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie smutaj - mnie sie wlasnie wydaje ze synusie sa bardziej mamusi
|
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? Poza tym dzieci szybko rosną. Córka będzie wolała pobawić się z koleżankami. A chłopczyk jak się przewróci i stłucze nóżkę, to do mamy poleci pierwszy, bo faceci to mamisynki ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
#2466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale co zrobic, taki mój urok, że kobiecości we mnie tyle co kot napłakał. Justine, to może sie zamienimy jak mi sie urodzi dziewczynka? (a nie wiem co będe miała, dowiem sie może 24.10) Ja nastawiam sie na chłopca, bo w domu dwóch chłopaczków, a i ciuszki są moim zdaniem bardziej dla chłopaczka, bo ja unisex nie widze
|
|
|
|
|
#2467 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze tz z 11 wiec mialabym super z tymi ciuszkami po niej No ale zobaczymy co bedzie Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie potwierdzilo ![]() a co do werandowania to ja wcale tego nie robilam, chodzilam za to non stop na spacery I Natalka - odpukac - bardzo rzadko choruje Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje synka I prosze mi tu nie smutac, bo bedziesz tak samo dobra mama dla synka jak bylabys dla corki, no ! ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
a u mnie byla wlasnie kolezanka na kawie i stwierdzila, ze mi pasowalaby bardziej druga dziewczynka spytalam czemu a ona - no bo zawsze ladnie wygladam, umalowana, uczesana, lubie obcasy, spodniczki, sukienki, lubie stroic Natalie
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co by nie było to się dostosuję
|
|
#2469 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi tęskno za jazdą na rowerze ![]() Cytat:
Chociaż moja, gdy żadna z kandydatek na moje miejsce jej się nie spodobała powiedziała "nooo będziesz musiała przychodzić do pracy z dzidziusiem" ![]() Cytat:
![]() Wcześniej miałam taką siłę w sobie, a teraz widzę w jakiej kiepskiej jesteśmy sytuacji - zrezygnowaliśmy z wynajmowanej kawalerki, bo przeprowadzamy się do mojej cioci (ma cały parter domu wolny) i o ile wcześniej byłam do tego optymistycznie nastawiona, to teraz widzę wszystko w czarnych barwach Poczucie pewności siebie i chyba własnej wartości (w kwestii bycia dobrą matką) spadło poniżej zera... Potrzebuję czasu, żeby opłakać córkę, a powitać syna. |
|||
|
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
ale gwarantuję, że jeśli zobaczysz po porodzie tego malutkiego bezbronnego chłopczyka, to już nie będziesz chciała żadnej innej córeczki na jego miejsce ![]() A ciocia taka w miarę, jest samotna/ ma rodzinę? przynajmniej plus z tego że nie będziesz traciła kasy za wynajem bo wiadomo rachunki trzeba opłacać swoją drogą ![]() Już wiem, kto przyjdzie na moje miejsce jak będę na macierzyńskim, laska która kiedyś tutaj pracowała, także nie wiem co z moim ewentualnym powrotem, ale jak na razie się tym nie martwię i o tym nie myślę
Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-10-17 o 13:17 |
|
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
justine_87muusimyyy wytrzymacc
juz niedlugo wiosna to sobie odbijemy:PP |
|
|
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze marzyłam o trójce A mojego siusiaka nie zamienię, nie zamienię... Ale i obiecuję - nie będę go ubierać w sukienki Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-10-17 o 13:36 |
|
|
|
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę mieć synka, a lubię dbać o siebie i ładnie wyglądać, więc myślę że mój synek będzie dumny że będzie miał taką mamusię jak ja
|
|
|
|
#2474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
śliczny ten fotelik
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przed ciążą jak miałam jakąś inf a do wizyty czekałam to zawsze robiłam sobie nasiadówki i na wizycie zazwyczaj było już po infekcji albo już wygasała ![]() teQiba piękny kombinezonik justine_87 gratuluję synka i co do wychowywania to ja również jestem tym przerażona bo same siostry mam i nigdy kontaktu z małym chłopcem nie miałam, nawet w dzieciństwie w blokach obok same dziewczyny mieszkały i on będzie kąpał tego małego sprzęcika bo przynajmniej obyty igłę to raczej nie, prędzej lewatywę ![]() Ja już po wizycie serduszka słuchałam ale tylko przez chwilkę, nie wiem ile moje maleństwo waży/mierzy już wiem że dostanę skierowanie na krzywą na następnej wizycie ![]() aleee pytałam się jak to jest z tym połówkowym i mi lekarz powiedział że to się robi prywatnie więc o co kaman? Pisałyście że to jest obowiązkowe i na nfz... Zawiedziona jestemteQiba: kolejna wizyta - 14.11 godz. 10.00 natomiast na usg połówkowe umówiłam się na 9.11 godz 10.00
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-17 o 13:35 |
||||
|
|
|
#2475 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Ciocia ma ok. 47lat, pracuje do 16:00 i została sama z 18-letnim synem (ukochany Wujek zmarł kilka miesięcy temu), córka wyjechała na studia... Na parterze mielibyśmy nawet łazienkę tylko do swojej dyspozycji. Wiadomo - to nie kawalerka, nie będziemy sami, ale nie zapłacimy jej tyle, co za kawalerkę, bo mieszkanie za darmo na pewno nie wchodzi w grę. Ech, liczymy, że latem wprowadzimy się już do naszego domku Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za gratki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a tak powaznie, to serdecznie gratuluje mam rewelacyjny kontakt z synem, wiecznie cos robimy razem
|
|
#2477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale mu zaufam w końcu to ordynator. Niestety na NFZ nie ma obowiązkowego ani genetycznego ani połówkowego, oczywiście robią w tym czasie usg ale u mnie przynajmniej mierzyła tylko długość malucha, no i na NFZ zazwyczaj nie mają sprzętu do badań połówkowych, chyba że w większych miastach jest inaczej to tego to ja nie wiem
|
|
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. Ja już też zgłupiałam. Na nfz są niby 3 usg. 12 tydzień, połowa i chyba 30 tydzień. Myślałam, że ta połowa to połówkowe. Eh... Nie ważne. Ważne, że dzieci zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
marima
mi się wydaje że dziewczyny pisały że to normalnie w wizycie na nfz mają ciul z tym jak nie ma to nie ma i tyleCytat:
ale z drugiej strony jak sobie pójdę prywatnie to będę miała monitor i też będę mogła oglądać dzieciaczka i zdjęcia w dobrej jakości też będą
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-17 o 13:49 |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc to zalezy chyba od lekarza.ja właśnie ze względu na dobrej jakości zdjęcie poszłam sobie prywatnie na 3 d i mam buźkę mojego synka chciałam zrobić Wam zdjęcie, ale jak robię tel to nic praktycznie nie widać, ale ma żywo zdjęcie jest super, więc na pewno jeszcze chociaż z raz pójdziemy, bo te zdjęcia z NFZtu to pożal się Panie Boże :P
Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-10-17 o 13:52 |
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zaraz wszystkie urodzą i nie będą nas zadręczać swoimi rymami ![]() Cytat:
No tak... jak mogłaś podejrzewać tą biedną, niewinną istotkę ? Nie masz uczuć czy jak ![]() A tak na serio to takie zawsze wywiną kota ogonem ![]() Zjadłam całą czekoladę i moje dziecko zwariowało. Skacze jak opętane
|
|||
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
gratuluje poznania płci i udanych wizyt na pewno sobie wszystkie poradzicie, ja sie troche obawiam, bo nie mam nikogo do pomocy, sama na 4tym pietrze bez windy z dwojką dzieci bede, bo mąż ma taką prace ze ciągle na wyjazdach . A jeszcze pracuje "dorabiam sobie" w domu praktycznie 4-5 godzin dziennie i nie bedzie taryfy ulgowej ( nawet jak lezalam w szpitalu z krwiakiem to pracowalam)..i nei wiem przeraza mnie to coraz bardziej..bo z jednym to cięzko ustalic czas, a co dopiero z dwójką no ale co jakos poradzimy sobie , jak mus to mus![]() ja nie stosowalam werandowania, bo jak urodzilam to byl grudzien bylo bardzo zimno, ja sie zaziebilam w szpitalu bo mi otwierali okna przy lozku i ogolnie pierwsze dwa tyg wogole nei wychodzilismy, tylko wietrzylam pomieszczenia mocno, a potem od razu na spacer.Teraz mi sie przypomnialo, że raz mąż opatulil małego i wyszedl na balkon na minute bo maly zaczal ryczec chyba mu zimno bylo ![]() a dla przyszlych mamuś synusiów to gratuluje-ja mam synusia i naprawde, mimo ze lubi rozrabiac to jest kochany, najlepszy na swiecie i nei zamienilabym go na zadną dziewczynke wy też to poczujecie
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-10-17 o 14:12 |
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Na początek bardzo gratuluje dobrych wieści, nagadania niepoważnemu szefostwu i ujawnionych kolejnych płci.. Justine- ja byłam prawie przekonana wewnętrznie, że będzie chłopak i co- wychodzi na to, że dziewczynka. Po kilku dniach Ci przejdzie. Ja już nawet kupiłam pierwsze różowe śpioszki Mała mnie kopie całkiem mocno już, w nocy potrafię się nawet przez to obudzić. Moi rodzice i teściowie sa daleko, także raczej szału przez to, że jestem w ciązy nie ma. Chyba, że szaleją, a mi nie jest dane to odczuć. Także kupujemy z tż co trzeba będzie sami, kilka rzeczy dostane od siostry- moja chrześnica ma aktualnie 17 miesięcy, więc z pierwszych rzeczy już wyrosła. U mnie w starej pracy tragedia, bo zwalniają się co bardziej doświadczeni lekarze i gdybym została, to na pewno stres i większa ilość pracy by mnie nie ominęła. A tak liczę na to, że mała Emilka będzie oazą spokoju Ide zaraz robić naleśniki na obiad
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętaj łatwiej wychować syna bo pilnuje się tylko jednego 'ptaszka', a przy córce trzeba pilnować wszystkich 'ptaszków' naokoło |
|
|
|
|
#2485 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze z dzidzia ok Ja bylam przekonana ze to obowiazkowe badanie, takze troche mnie zdziwilas. Wizyte mam za tydzien wiec sama sie teraz zastanawiam czy dostane skierowanie na USG ![]() Cytat:
Ja chyba codziennie sie tym zamartwiam - jestem dosyc zazdrosna osoba i szlag mnie trafia jak sobie wyobrazam osobe na moim miejscu Jak bede szla z nastepnym zwolnieniem to jeszcze to zobacze, wiec dopiero zaczne przezywac
|
||
|
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, dziś jakiś chyba depresyjny dzień. Bo też mam myśli że na pewno sobie nie poradzę. Nienawidzę gotować, nie umiem nic zrobić w kuchni, a co dopiero z dzieckiem... Dzisiaj od rana robię szarlotkę. Był już płacz i zgrzytanie zębami bo ciasto mi się nie chciało zlepić. Plery mnie bolą od tego stania i jestem tak wykończona jakbym co najmniej tonę węgla przerzuciła
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jestem na tyle młoda i myślę że jakieś tam doświadczenie zawodowe mam, więc prędzej czy później znajdę pracę, gdzie mnie docenią, a po co mam się stresować tym teraz, nie chcę żeby stres oddziaływał na mojego malca, bo i tak w życiu stresu mam za wiele
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego Cytat:
tam chyba w 30 tygodniu nie widać dziecka. Więcej widziałam na zdjęciu z usg tarczycy jak kiedyś miałam.
|
|
#2490 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tym bardziej, że mój szef uważa, że ludzie szukają teraz zarobku a nie pracy ![]() I chyba dlatego tak mało mi płaci
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

:
D Dziekujeee
(Ta z jednej strony mi przykrooo jak czytam jakie fajne zakupy robicie , ale z drugiej strony wiem ze w moim przypadku nie ma sie co spieszyc i ciesze sie z wizyty na wizyte ze wszystko jest ok
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
??
wiec mialabym super z tymi ciuszkami po niej No ale zobaczymy co bedzie
- bardzo rzadko choruje 

Dziek ujeee za infoo

pamiętaj łatwiej wychować syna bo pilnuje się tylko jednego 'ptaszka', a przy córce trzeba pilnować wszystkich 'ptaszków' naokoło