|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Siedzę w pracy z czerwonymi oczami i straszę ludzi, a nawet wstyd powiedzieć, dlaczego tak się zadręczam. "Szok płciowy" - dobrze powiedziane! Zazdroszczę teraz wszystkim, którzy mają córki - jak opowiadają (ich mamy), jak razem wybierają sobie ciuchy, jak malują paznokietki, jak mają SWÓJ WŁASNY ŚWIAT. Tej więzi mi najbardziej żal. A nasz Mikołajek wypnie się na matkę, bo latanie z młotkiem z tatą będzie bardziej interesujące ![]() (t)asia, może faktycznie to jakiś wirus??? Dużo zdrówka dla Ciebie! teQiba, potwierdzam - kombinezon rewelacyjny! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja tez nie mam nic ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Rozeznanie
|
haha szefowa odpisała, oczywiście w tonie, że ona nic a nic takiego nie mówiła :P czujecie? i jeszcze z tekstem, że nie ma wpływu na to, co ktoś mi przekazuje :P
mam nadzieję, że to koniec tej bzdurnej telenoweli ze zwolnieniem ewentualnym w przyszłości będę wysyłała męża :P
#2464 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Nie smutaj - mnie sie wlasnie wydaje ze synusie sa bardziej mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym dzieci szybko rosną. Córka będzie wolała pobawić się z koleżankami. A chłopczyk jak się przewróci i stłucze nóżkę, to do mamy poleci pierwszy, bo faceci to mamisynki ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie potwierdzilo ![]() a co do werandowania to ja wcale tego nie robilam, chodzilam za to non stop na spacery I Natalka - odpukac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I prosze mi tu nie smutac, bo bedziesz tak samo dobra mama dla synka jak bylabys dla corki, no ! ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() a u mnie byla wlasnie kolezanka na kawie i stwierdzila, ze mi pasowalaby bardziej druga dziewczynka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2469 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż moja, gdy żadna z kandydatek na moje miejsce jej się nie spodobała powiedziała "nooo będziesz musiała przychodzić do pracy z dzidziusiem" ![]() Cytat:
![]() Wcześniej miałam taką siłę w sobie, a teraz widzę w jakiej kiepskiej jesteśmy sytuacji - zrezygnowaliśmy z wynajmowanej kawalerki, bo przeprowadzamy się do mojej cioci (ma cały parter domu wolny) i o ile wcześniej byłam do tego optymistycznie nastawiona, to teraz widzę wszystko w czarnych barwach ![]() Poczucie pewności siebie i chyba własnej wartości (w kwestii bycia dobrą matką) spadło poniżej zera... Potrzebuję czasu, żeby opłakać córkę, a powitać syna. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ciocia taka w miarę, jest samotna/ ma rodzinę? przynajmniej plus z tego że nie będziesz traciła kasy za wynajem ![]() ![]() Już wiem, kto przyjdzie na moje miejsce jak będę na macierzyńskim, laska która kiedyś tutaj pracowała, także nie wiem co z moim ewentualnym powrotem, ale jak na razie się tym nie martwię i o tym nie myślę ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-10-17 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
justine_87muusimyyy wytrzymacc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze marzyłam o trójce ![]() A mojego siusiaka nie zamienię, nie zamienię... Ale i obiecuję - nie będę go ubierać w sukienki ![]() Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-10-17 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Ja będę mieć synka, a lubię dbać o siebie i ładnie wyglądać, więc myślę że mój synek będzie dumny że będzie miał taką mamusię jak ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||||
Zakorzenienie
|
śliczny ten fotelik
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() teQiba piękny kombinezonik ![]() ![]() justine_87 gratuluję synka ![]() ![]() ![]() ![]() igłę to raczej nie, prędzej lewatywę ![]() Ja już po wizycie ![]() ![]() ![]() aleee pytałam się jak to jest z tym połówkowym i mi lekarz powiedział że to się robi prywatnie ![]() teQiba: kolejna wizyta - 14.11 godz. 10.00 natomiast na usg połówkowe umówiłam się na 9.11 godz 10.00
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-17 o 12:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciocia ma ok. 47lat, pracuje do 16:00 i została sama z 18-letnim synem (ukochany Wujek zmarł kilka miesięcy temu), córka wyjechała na studia... Na parterze mielibyśmy nawet łazienkę tylko do swojej dyspozycji. Wiadomo - to nie kawalerka, nie będziemy sami, ale nie zapłacimy jej tyle, co za kawalerkę, bo mieszkanie za darmo na pewno nie wchodzi w grę. Ech, liczymy, że latem wprowadzimy się już do naszego domku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za gratki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak powaznie, to serdecznie gratuluje mam rewelacyjny kontakt z synem, wiecznie cos robimy razem ![]() ![]()
![]() |
#2477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już też zgłupiałam. Na nfz są niby 3 usg. 12 tydzień, połowa i chyba 30 tydzień. Myślałam, że ta połowa to połówkowe. Eh... Nie ważne. Ważne, że dzieci zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
marima
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-17 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja właśnie ze względu na dobrej jakości zdjęcie poszłam sobie prywatnie na 3 d i mam buźkę mojego synka ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-10-17 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zaraz wszystkie urodzą i nie będą nas zadręczać swoimi rymami ![]() Cytat:
No tak... jak mogłaś podejrzewać tą biedną, niewinną istotkę ? Nie masz uczuć czy jak ![]() A tak na serio to takie zawsze wywiną kota ogonem ![]() Zjadłam całą czekoladę i moje dziecko zwariowało. Skacze jak opętane ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Hej
gratuluje poznania płci ![]() na pewno sobie wszystkie poradzicie, ja sie troche obawiam, bo nie mam nikogo do pomocy, sama na 4tym pietrze bez windy z dwojką dzieci bede, bo mąż ma taką prace ze ciągle na wyjazdach . A jeszcze pracuje "dorabiam sobie" w domu praktycznie 4-5 godzin dziennie i nie bedzie taryfy ulgowej ( nawet jak lezalam w szpitalu z krwiakiem to pracowalam)..i nei wiem przeraza mnie to coraz bardziej..bo z jednym to cięzko ustalic czas, a co dopiero z dwójką ![]() ![]() ja nie stosowalam werandowania, bo jak urodzilam to byl grudzien bylo bardzo zimno, ja sie zaziebilam w szpitalu bo mi otwierali okna przy lozku i ogolnie pierwsze dwa tyg wogole nei wychodzilismy, tylko wietrzylam pomieszczenia mocno, a potem od razu na spacer.Teraz mi sie przypomnialo, że raz mąż opatulil małego i wyszedl na balkon na minute bo maly zaczal ryczec chyba mu zimno bylo ![]() a dla przyszlych mamuś synusiów to gratuluje-ja mam synusia i naprawde, mimo ze lubi rozrabiac to jest kochany, najlepszy na swiecie i nei zamienilabym go na zadną dziewczynke ![]() Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-10-17 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Na początek bardzo gratuluje dobrych wieści, nagadania niepoważnemu szefostwu i ujawnionych kolejnych płci.. Justine- ja byłam prawie przekonana wewnętrznie, że będzie chłopak i co- wychodzi na to, że dziewczynka. Po kilku dniach Ci przejdzie. Ja już nawet kupiłam pierwsze różowe śpioszki ![]() Mała mnie kopie całkiem mocno już, w nocy potrafię się nawet przez to obudzić. Moi rodzice i teściowie sa daleko, także raczej szału przez to, że jestem w ciązy nie ma. Chyba, że szaleją, a mi nie jest dane to odczuć. Także kupujemy z tż co trzeba będzie sami, kilka rzeczy dostane od siostry- moja chrześnica ma aktualnie 17 miesięcy, więc z pierwszych rzeczy już wyrosła. U mnie w starej pracy tragedia, bo zwalniają się co bardziej doświadczeni lekarze i gdybym została, to na pewno stres i większa ilość pracy by mnie nie ominęła. A tak liczę na to, że mała Emilka będzie oazą spokoju ![]() Ide zaraz robić naleśniki na obiad ![]()
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Najwazniejsze, ze z dzidzia ok ![]() Ja bylam przekonana ze to obowiazkowe badanie, takze troche mnie zdziwilas. Wizyte mam za tydzien wiec sama sie teraz zastanawiam czy dostane skierowanie na USG ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, dziś jakiś chyba depresyjny dzień. Bo też mam myśli że na pewno sobie nie poradzę. Nienawidzę gotować, nie umiem nic zrobić w kuchni, a co dopiero z dzieckiem... Dzisiaj od rana robię szarlotkę. Był już płacz i zgrzytanie zębami bo ciasto mi się nie chciało zlepić. Plery mnie bolą od tego stania i jestem tak wykończona jakbym co najmniej tonę węgla przerzuciła
![]()
#2487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2490 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tym bardziej, że mój szef uważa, że ludzie szukają teraz zarobku a nie pracy ![]() I chyba dlatego tak mało mi płaci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.