Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 18:20   #2401
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez maaaambaaaa Pokaż wiadomość
Noo wlasnie jedno opak starcza mi na ok 3 dni(nooo to chyba juz taniej nie znajdee( ale i ta lepsze 29 niz 49 masakraaa jakasss;// Dziekii za infoo

a może udałoby się poprosić lekarza o jakiś zamiennik albo niech się zastanowi czy aż 6 tabletek dziennie jest Ci cały czas potrzebne...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:24   #2402
23Paula23
BAN stały

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wprawdzie nie wiem do czego do służy i pierwsze o takim czymś słyszę, ale wygląda ładnie
Do nauki siedzenia wsadzasz w to berbecia jak już zaczyna chętnie siadać i nie obawiasz się że się przewróci na bok taki bajer zamiast obkładania poduszkami :P
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:34   #2403
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Dziewczyny, wreszcie moj nerwowy czas sie skonczyl i moge cieszyc sie ciaza. Dzwonili do mnie z wynikami amnio - kariotyp prawidlowy
Stary 2013-10-16, 19:43   #2404
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wreszcie moj nerwowy czas sie skonczyl i moge cieszyc sie ciaza. Dzwonili do mnie z wynikami amnio - kariotyp prawidlowy

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:46   #2405
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Super

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:47   #2406
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Super!
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:50   #2407
kolba
Raczkowanie

Mariolasl ogromne gratulacje!! Chyba nikt prócz Ciebie nie wie, co przezywalas czekając na wyniki!
A pochwalisz sie Kogo nosilas pod serduchem - dziewczynka czy chłopczyk??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 19:50   #2408
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Super! Cieszę sie bardzo

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 19:51   #2409
kolba
Raczkowanie

Nosisz miało być

Stary 2013-10-16, 19:54   #2410
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Wspaniała wiadomość

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 20:15   #2411
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
co za ulga

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 20:18   #2412
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuje Wam bardzo
Nawet nie macie pojecia, jak bardzo pragnelam zdrowego dziecka. Przynajmniej raz mi sie udalo

Detali dotyczacych plci Wam nie powiem, bo przez telefon nie podaja az takich szczegolow, tylko najwazniesze- czy wynik jest prawidlowy czy tez nie. Wszystko bede miala na pismie w ciagu kilku dni, to wtedy na pewno nie omieszkam przedstawic Wam mojego lokatora badz lokatorke
Stary 2013-10-16, 20:18   #2413
teQiba
Moderator

Cytat:
Stary 2013-10-16, 20:38   #2414
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy wy bierzecie jeszcze kwas foliowy bo ja bralam do konca 12 tyg, na wizycie zapomnialam spytac, nastepna za 2 tyg A szwagierka mi wspomniala, ze ona bierze taki od 13 tyg jak to jest, z 1 ciazy juz nie pamietam
sam kwas foliowy brałam do końca 15tc.
teraz biorę witaminy - Femibion natal 2 5 razy w tygodniu ( i tu też chyba jest kwas jeszcze)
magnez 2x dziennie
jodid - 5 razy w tygodniu
acard - 5 razy w tyg. na rozwój łożyska (bo w pierwszej ciąży szybko zaczęło się starzeć, więc profilaktycznie bardziej tym razem)

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale to werandowanie dotyczy chyba mrozów na podwórku. Ja powiem szczerze, że w to nie wierzę
Przecież jak się ciepło ubierze dziecko, to w gondoli wcale nie będzie mu wiało, ani nie będzie mu zimno. Poza tym wiadomo, że na pierwszy spacer nie wyjdziesz na kilka godzin

Werandowanie – co to takiego?

Dzieci urodzone zimą lub późną jesienią należy stopniowo przyzwyczajać do niskich temperatur. Dlatego zaleca się tzw. werandowanie. Na czym ono polega? Należy ciepło ubrać maluszka – prawie tak, jak na spacer i położyć w wózku na jakieś 10 minut przy otwartym oknie. Każde kolejne werandowanie może trwać o 5 minut dłużej. Oczywiście – szczególną uwagę należy zwracać na ewentualne przeciągi, a z werandowania lepiej zrezygnować, kiedy temperatura na zewnątrz spada do - 5 stopni Celsjusza, pada deszcz czy śnieg i wieje silny wiatr. Po upływie około tygodnia takiego przyzwyczajania malucha do niskich temperatur, możemy zabrać go na pierwszy prawdziwy spacer.
no właśnie też tak myslę.
pierwszy spacer dłygi nie będzie, więc nie ma co się bawić w werandowanie
Cytat:
Wracajac do mojego zapytania odnosnie infekcji intymnych w ciazy, wlasnie wyczytalam ze mozna zastosowac Tantum Rosa , Clotrimazolum w takich infecjach...:co nfused: Co o tym myslicie?>
z tantum rosa są różne iopinie.
clotrimazolum jak najbardziej można
do tego jeszcze miałam globulki macmiror przy silnym stanie zapalnym.
no i żurawina w każdej postaci wskazana
po ostatniej infekcji jestem taka "uświadomiona" w temacie całe szczęście aktualnie wyniki super. no ale trzeb auważać, bo lubi wracać.

no i niestety przez stresy liczne ostatnio wylazły mi hemoroidy. masakra jakaś! po porodzie miałam chwilę z nimi problem a teraz jakaś tragedia. aż w niedzielę siedzieć nie mogłam. na wizycie już prawie w drzwiach wychodząc zapytałam, co robić, bo jakoś wstyd mi było się przyznać. a gin na to, czemu nie pokazała jak mnie badał. no jak to czemu?! co innego świecić jedną dziurką a co innego jeszcze bardziej wstydliwie....
Cytat:
Taaaak podpisuje się,rocznik "88 jest rewelacyjny!)

potwierdzam - mam najwspanialszą siostrę!
Cytat:
cudowe wieści!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:05   #2415
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Jutro o 16:40 mam połówkowe - zobaczę Małego w 3D znowu

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 21:07   #2416
kolba
Raczkowanie

Mariolasl nie boisz sie porodu przedwczesnego? Wybacz pytanie, ale ja niestety tez tego doswiadczylam i strasznie sie boje, że to sie powtórzy. Od wczoraj czuję skurcze (po duphastonie jest lepiej) i juz wyobrażam sobie nie wiadomo co. Schizowac będę pewnie juz do końca!

Stary 2013-10-16, 21:08   #2417
uparta8210
Raczkowanie

jezu nadrobiłam was, wreszcie. a nie było mnie raptem jeden dzień z winy internetu

mariola super wiadomości

odnośnie wyrażania opini na forum, ja bym chciała wszystkie usłyszeć od Was i te pozytywne i negatywne...

mój mąż przy porodzie siedział na taborecie 10 h, był dzielny. potem był tylko trochę rozżalony bo przy partych odrzuciłam jego rękę jak mi na czole położył, niech się cieszy że mu krzywdy nie zrobiłam

dzisiaj mi głowa pęka, masakra jakaś i nic nie pomaga ....

mój dzieć będzie chyba nerwus jak się urodzi bo ja jakaś w tej ciąży nerwowa strasznie, teściowa mnie do szału doprowadza, nawet zaczęłam komentować jej uwagi i mruczenie pod nosem, najwyżej się wyprowadzę, ale koniec.

I muszę się przyznać że muszę znaleźć więcej czasu dla córci bo dla mnie doba to za mało. Potem jak się dzidziuś urodzi to nie będę mogła jej poświęcić tak jak teraz całej uwagi.

Mój Tż będzie w domu za 2 tygodnie i już się doczekać nie mogę
No to trochę się wygadałam i mogę iść spać.
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:10   #2418
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Zazdraszczam mam coraz większe obiekcje co do płci muszę się koniecznie zapisać na usg na koniec października. Jeśli tego nie zrobię to następne obowiązkowe jest dopiero w 30tc tyle nie wytrzymam

Maja

Czytam
Stary 2013-10-16, 21:23   #2419
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

Mój Tż będzie w domu za 2 tygodnie i już się doczekać nie mogę
No to trochę się wygadałam i mogę iść spać.
Mój będzie za 1,5 tyg
Jak często Twój TŻ wyjeżdża i gdzie? Co ile zjeżdża?

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Zazdraszczam mam coraz większe obiekcje co do płci muszę się koniecznie zapisać na usg na koniec października. Jeśli tego nie zrobię to następne obowiązkowe jest dopiero w 30tc tyle nie wytrzymam
Chodzisz na NFZ i masz tylko 3 usg w ciązy?
Ja się cieszę, że mam usg co miesiąc. Nie dałabym rade tyle czekać czy z Małym ok

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-16, 21:29   #2420
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Chodzisz na NFZ i masz tylko 3 usg w ciązy?
Ja się cieszę, że mam usg co miesiąc. Nie dałabym rade tyle czekać czy z Małym ok
Na NFZ chodzę tylko do położnej i robię badania dla mojego gina. Na usg chodzę do niego prywatnie, ale lepszy sprzęt ma Radzyminie i Wołominie, a to troszkę daleko by tak często jeździć. Zapiszę się tak dla siebie w 3D pod koniec października.

Maja

Czytam
Stary 2013-10-16, 21:31   #2421
mariolasl
Zakorzenienie

dziewczyny dziekuje Wam
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Mariolasl nie boisz sie porodu przedwczesnego? Wybacz pytanie, ale ja niestety tez tego doswiadczylam i strasznie sie boje, że to sie powtórzy. Od wczoraj czuję skurcze (po duphastonie jest lepiej) i juz wyobrażam sobie nie wiadomo co. Schizowac będę pewnie juz do końca!
Pewnie, ze sie boje i wszyscy u mnie w pracy tez
Z tego tez powodu chyba popracuje do konca listopada, potem ustale moj macierzynski, zalegly urlop itd i pojde na l4. Zaczynam miec znowu objawy rozchodzenia sie spojenia lonowego, wiecnie wiem jak dlugo dam rade pochodzic.
Musze sie wyluzowac i odpoczac, bo nie chce miec dziecka w styczniu, tylko w marcu.
tez mi sie macica stawia, ale nie codziennie, a jak juz to po kilka razy i spokoj.
Stary 2013-10-16, 21:39   #2422
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Kate nie obraź sie na mnie ale chyba zaczynasz już świrować z tą płcią po co się wkręcasz, masz powiedziane na 90% że to Majka, to mało? zresztą ma to jakieś znaczenie, chłopca będziesz kochała mniej

Mariola cieszę się, że wyniki są dobre

Ja też się mogę pochwalić bo właśnie ściągnęłam wyniki testu prenatalnego podwójnego ze strony luxmedu i mam: ryzyko biochemiczne +NT, test podwójny i trisomię 18 +NT poniżej cut off
ryzyko wieku obliczyli mi na 1:458. Beta hcg spada mi wolniej, bo wynik jest odpowiedni do 11 tyg. ciąży ale to samo w sobie chyba znaczenia szczególnego nie ma

dobra to tak na szybko, bo dopiero przebrnęłam przez ostatnią stronę tyle tego naskrobałyście a ja teraz nie mam czasu na wizaż, dzieki Mamie mam zapewnione zajęcia
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 21:58   #2423
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Kate nie obraź sie na mnie ale chyba zaczynasz już świrować z tą płcią po co się wkręcasz, masz powiedziane na 90% że to Majka, to mało? zresztą ma to jakieś znaczenie, chłopca będziesz kochała mniej
Masz rację świruje, nie chodzi że będe mniej kochała bo na pewno co by się nie urodziło będe wielbić tylko boję się mojej reakcji i zawodu jakby np pod koniec ciąży okazał się chłopak.Wtedy nie miałabym czasu na oswojenie się z sytuacją. Lubie mieć pewność 100% a przy tym usg lekarz nie był do końca pewien na początku i się wahał. Wolę pójść i się przekonać bo mam naturę panikary i wszystko co się wiążę z ciąża mocno i w kółko przeżywam. Identycznie schizowałam jak zaczynałam czuć ruchy i jeden dzień nic nie czułam . No cóż taka już jestem

Maja

Czytam
Stary 2013-10-16, 22:12   #2424
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Masz rację świruje, nie chodzi że będe mniej kochała bo na pewno co by się nie urodziło będe wielbić tylko boję się mojej reakcji i zawodu jakby np pod koniec ciąży okazał się chłopak.Wtedy nie miałabym czasu na oswojenie się z sytuacją. Lubie mieć pewność 100% a przy tym usg lekarz nie był do końca pewien na początku i się wahał. Wolę pójść i się przekonać bo mam naturę panikary i wszystko co się wiążę z ciąża mocno i w kółko przeżywam. Identycznie schizowałam jak zaczynałam czuć ruchy i jeden dzień nic nie czułam . No cóż taka już jestem
Twoje obawy są słuszne co do tego że będziesz zawieedziona. Ja miałam dziewczynkę na 99 % no to dość mały margines błędu i co jestem w tym 1% mam Adaska nie powiem nastawiłam się strasznie na szczęście nie postwaiłam tylko na różowy kolor. Kochać to na pewno się nie kocha mniej ale jest taki mały nie smak i mimo że się powtarza że najważniejsze żeby było zdrowe to się człowiek nastwaia w jakiś sposób mówi się do tego brxucha po imieniu i w ogóle także ja już usg nie ufam i będe miała niespodzianke
Stary 2013-10-16, 22:25   #2425
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
bylam u gina, krwiaka nie ma juz oczywiscie nadal mam uwazac na siebie itd ale już nie ma tak strachu przed krwawieniem
poza tym dzidzia wszystko ok, pomiary w normie, mam niby o tydzien wczesniej niż z OM termin porodu, ale ja sie tym nei sugeruje bo ostatnio tez tak mialam i przenosilam 14 dni :p
dzidzia bardzo się ruszala, serduszko mi pokazywal, kregoslup wszystko widac
i dal mi namiar do swoejgo brata jak rok temu zeby mi zrobil połówkowe za 4 tyg bo ma lepszy sprzet
płci nie chcial podac, stwierdzil ze na tym etapie to strzelanie i pare razy sie juz pomylil wiec woli nic nie mowic chyba ze jest na 100 proc pewny
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:33   #2426
bebe97
Wtajemniczenie

O doczytałam! sto lat Kate
matko 25 lat... miałam tyle, kiedy wychodziłam za mąż i byłam jeszcze piękna i młoda teraz jestem tylko młoda

Thidien olej babę! pewnie trafiłaś na jej zły dzień ze zwolnieniem, gdyby nie Ty to komu innemu by się oberwało ale pojechała z tym drugim dniem ciąży...

mhym Twój mąż powiedział na głos to, co podejrzewam u siebie od dawna - mózg w ciąży mi rozmięka a zawsze szczyciłam sie dobra pamięcią - teraz jestem zakręcona, nierozgarnięta, a listę zakupów muszę spisywać na kartce

chyba Ela pisała o zabobonach w ciąży i u mnie powiedzmy jedno się sprawdziło, bo w I ciąży miałam zapewnioną spora dawkę nerwów, stresów i "fantastyczną" huśtawkę hormonalną i co - Marcel jest leworęczny

witam nowego zdiagnozowanego chłopca na wątku muszę zajrzeć na I stronę jak prezentuje się stosunek dziewczynek do chłopaków po ostatnich zawirowaniach ze zmianą synków na córki u Eli i Pauli

Dzisiaj widząc w warzywniaku wiadro kwaszonej kapusty zwariowałam w domu nastawiłam od razu kapuśniak, a mama w tym czasie robiła mi surówkę. Zanim dorwałam się do surówki, to jeszcze wyżarłam kilka garści kapusty prosto z wiaderka. Oczywiście wszystko zaraz skończyło w klozecie, a ja miałam takie zrywy, że poczułam, że z bólu mdleję, wyczołgałam się z toalety i jakoś dzięki mamie i synowi doszłam do siebie z nogami w górze i przy otwartym na oścież oknie. Jak dalam radę postawic się do pionu to jeszcze buzie miałam koloru kredy.
Dziewczyny obżarstwo nie popłaca
I kwaszonej kapuście dziękuję, pozostanę przy swoich słodkich zachciankach

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Ja miałam dziewczynkę na 99 % no to dość mały margines błędu i co jestem w tym 1%
mały? praktycznie zerowy
niezły ten lekarz, że dał ci 99% pewności, albo może niedowidzący

czarnamadonna gratuluje dobrych wiadomości
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:35   #2427
maaaambaaaa
Raczkowanie

Cytat:
mmhym
wlasnie 2 dzien stosuje te tantum, to moze fatycznie odstawie jak nie moznaaa...Dziek ujeee za infoo
Cytat:
magduś2
a może udałoby się poprosić lekarza o jakiś zamiennik albo niech się zastanowi czy aż 6 tabletek dziennie jest Ci cały czas potrzebne...
Ostatnio miala mi juz zmniejszyc dawke a tego nie zrobila , ze wzgledu min . na lozysko i na moje bole podbrzusza..Stwierdzila ,że bezpieczniej dla nas bedzie zostac narazie przy tej dawce( O zamiennik nie pytalam, alee przypuszczam , ze juz do konca bede musiala brac i duphaston i zastrzyki tore biore(

mariolaslGratulacjeklas ki:

Cytat:
maggie123
z tantum rosa są różne iopinie.
clotrimazolum jak najbardziej można
do tego jeszcze miałam globulki macmiror przy silnym stanie zapalnym.
no i żurawina w każdej postaci wskazana
po ostatniej infekcji jestem taka "uświadomiona" w temacie całe szczęście aktualnie wyniki super. no ale trzeb auważać, bo lubi wracać.
Dziekuje za infooPowiedz mi ,rozne opinie sa ale bardzo mocno moze zaszodzic dzieckuu?? teraz przez 2 dni stosowalam(Troche mnie uspokoilas i bede uwazac jak juz sie podleczeee!A co z tymi hemoroidami jakies leki?Poprawa jest?>?( Mam nadzieje ze szybko mina nasze dolegliwosci i do konca ciazy nie wroca
maaaambaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 23:08   #2428
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
bylam u gina, krwiaka nie ma juz oczywiscie nadal mam uwazac na siebie itd ale już nie ma tak strachu przed krwawieniem
poza tym dzidzia wszystko ok, pomiary w normie, mam niby o tydzien wczesniej niż z OM termin porodu, ale ja sie tym nei sugeruje bo ostatnio tez tak mialam i przenosilam 14 dni :p
no to świetnie

Same dobre wiadomości
Stary 2013-10-16, 23:50   #2429
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Odebrałam wczoraj wyniki i trochę się zmartwiłam. Zadzwoniłam do połoznej i mnie uspokoiła.
Mam w moczu nabłonki płaskie i kryształy szczawianu wapnia. Ponoć te kryształy to od jedzenia dużej ilosci owoców. Wyczytałam w necie że tomoże być jakas choroba nerek (kamica nerkowa) i ze powinnam bardzo duzo pić. Przyznaje sie że mało pije ale zawsze mało piłam i nie moge sie przemóc.
Pod koniec pierwszej ciązy miałam silne zapalnie nerek i to mogło być tez spowodowane tym ze mało pije.
No nic od dzisiaj zaczynam wiecej pic bo dzidzia najwazniejsza.
Chciałam przesunac sobie wizyte do lekarza ale połozna powiedziała ze to nic powaznego i że mogę isc 28.10.

Dziewczyny miała któras z Was kryształy szczawianu wapnia a jesli tak to co powiedział Wasz lekarz?
pij przynajmniej 2 litry wody niegazowanej i unikaj produkty takie jak szczaw, szpinak, rabarbar, botwinę, buraki, czekoladę, kawę i herbatę.

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 04:09   #2430
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No to kciuki trzymamy

Cytat:
Ale chyba większy procent jest "zgadywalności" niż pomyłek Nie ma co panikować.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
i dal mi namiar do swoejgo brata jak rok temu zeby mi zrobil połówkowe za 4 tyg bo ma lepszy sprzet
płci nie chcial podac, stwierdzil ze na tym etapie to strzelanie i pare razy sie juz pomylil wiec woli nic nie mowic chyba ze jest na 100 proc pewny
za dobre wieści

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dzisiaj widząc w warzywniaku wiadro kwaszonej kapusty zwariowałam w domu nastawiłam od razu kapuśniak, a mama w tym czasie robiła mi surówkę. Zanim dorwałam się do surówki, to jeszcze wyżarłam kilka garści kapusty prosto z wiaderka. Oczywiście wszystko zaraz skończyło w klozecie, a ja miałam takie zrywy, że poczułam, że z bólu mdleję, wyczołgałam się z toalety i jakoś dzięki mamie i synowi doszłam do siebie z nogami w górze i przy otwartym na oścież oknie. Jak dalam radę postawic się do pionu to jeszcze buzie miałam koloru kredy.
Dziewczyny obżarstwo nie popłaca
I kwaszonej kapuście dziękuję, pozostanę przy swoich słodkich zachciankach
mmm kapusta jest pyszna słodycze też ale u mnie to nie ciążowy smak. Zawsze lubiłam i kwaśne i słodkie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości