|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Witam
![]() Dzisiaj u mnie sprzątanie po remontowe może któraś chce wpaść i mi pomóc albo chociaż kopnąć w tyłek żebym się za to wzieła bo mi się nestety nie chce.. a jeszcze po drodze mam zajecia z chemii i wf trzeba w końcu zanieść zwolnienie :P Miłego dnia ![]()
#2432 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Czy werandowanie zrobić w szpitalu? A co tam otworzyć okno na 10 minut na oścież jak wszyscy w koszulkach nocnych ![]() Cytat:
![]() Ale codziennie antybiotyk ![]() Kwas foliowy brałam codziennie do ok 18 tyg, teraz jak mi się przypomni ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja pójdę jutro na łowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wy wszystkie tak? Czuję się jak wyrodna matka ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Raczkowanie
|
Co do mózgu ciażowego, wstałam rano i myśle że ciuchów do pracy nie mam uprasowanych, ale z lenistwa nie chciało mi się deski do prasowania rozkładać wiec mówie na dywanie przelece te ciuchy tyle o ile i jakoś tak chwile cieżko szło, no to co, niewiele myśląc żelazkiem przejechałam po dywanie i klops, bo żelazko sie ubrudziło
![]() ![]() ![]() muszę isc na badanie moczu i sie zastanawiam o której godz nasiusiać w pojemniczek, bo zawsze poranny brałam a teraz jak ide do toalety przed snem czyli ok 22-23, później budze sie ok 2-3 ide do łazienki i o 6.30 jak wstaje do pracy znowu ide siusiu. Którą porę wybrać na pojemniczek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
mariolasl, czarnamadonna - super wieści
![]() thidien - pracujesz w normalnej szkole czy jakiejś prywatnej? bo aż mi się wierzyć nie chce, że w państwowej szkole takie rzeczy... nie daj się szefom! odpoczywaj i w ogóle nie myśl o pracy. u mnie nic nowego. córcia chodzi od poniedziałku do przedszkola, a ja w czasie jej nieobecności ogarniam chatę, robię małe zadanka dla dyry (typu wydruk dyplomów albo aktualizacja strony internetowej) i siedzę w necie :P planuję się zebrać i wrócić do dłubania w papierze, może wymodze już jakieś kartki świąteczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie 16tydz. jakos powoli zaczynam sie strasznie martwic, jak to bedzie.. jak ja sobie poradze.. chociaz pomoc mam ogromną (mama, ciotki,siostry,przyjaciol ki) , ale wiem ze sama wolalabym dawac sobie rade. ! nie wiem co kupowac, kiedy zaczac.. ![]() ![]() ![]() ![]() MIŁEGO CZWARTKU ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | ||
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Endzia wiem wiem ze musze dużo pić ale jest cięzko. Od herbaty tez cięzko mi sie odzwyczaić ale w zamian pije goracy sok.
![]() |
#2437 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie jedz już kapusty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/kombinezon-marks-s...tml#tabsAnchor Mnie też ceny nowych powaliły i stwierdziłam, że na te 2, góra 3 miesiące się zwyczajnie nie opłaca wydawać blisko 100zł ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-17 o 08:02 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2438 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Widzę szał kombinezowy trwa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||||||
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A mama jak? Lepiej się już czuje? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja myślałam, że mam dużo rzeczy, ale jak wczoraj poczytałam wątek mam styczniowo-lutowych i zobaczyłam jakie zakupy one robią teraz to stwierdziłam, że jestem w czarnej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||||||
Wtajemniczenie
|
witam
![]() wchodze z rana a tu same pozytywne wiesci ![]() no taki poczatek dnia moglby byc codziennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bebe ja maialam podobnie z wymiotami ale po golabkach, za kazdym razem po nich ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj przegladalam czesc rzeczy corci i powiem wam, ze jak bedzie chlopak to bedziemy miec spory wydatek Mam mnostwo ciuszkow rozowych albo typowo dziewczecych, motylki, kwiatuszki, laleczki Kilka by sie nadawalo dla chlopca to noszzz kurde kazdy ciuch ma jakies rozowe zakonczenia, niteczki, kieszonki w serduszka itd ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Moderator
|
![]() Mam nadzieję, że na żywo równie ładny będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Raczkowanie
|
Koziemleko co do weradowania:
wypowiem sie, bo dla mnie samej była to czarna magia, ale nie miałam wyjścia i musiałam weradowac. Zamiast w marcu urodziłam w styczniu, w dodatku malutkie dzieciatko (2250g). Ze szpitala wychodziliśmy w mrozny dzień, ale to było tylko kilka kroków do auta i corcia była totalnie zapatulona. Garaż mamy w bloku więc tu nie było problemu. Pierwsze dni tylko w domu. Po chyba 5 dniach ubieralam ją jak na spacer, wsadzalam do gondoli, podjezdzalam wózkiem pod okno i go otwieralam. Było zimno. Na początku pare minut, z każdym dniem trochę ten czas wydluzalam aż po tygodniu skończyłam na balkonie ![]() Nie odwazylam sie od razu na spacer, bo była tak maluska i tak chudziutka, ze balam sie, ze od razu sie wychlodzi a zanim dotrę do domu ze spaceru to trochę minie. Tak to u mnie wyglądało. Ale werandowanie tyczy sie tylko dzieciaczkow urodzonych pozną jesienia, zimą i wczesną wiosną. Jak jest ciepło jak najbardziej można iść od razu na spacer. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie cieplutko!
![]() Gratuluję dobrych wieści ![]() Melduję posłusznie, że dziś po wizycie jestem. Wszystko ok, tylko ciśnienie trochę wysokie. Możliwe, że dlatego, że właśnie przyleciałam i nawet minuty przed mierzeniem nie siedziałam. Ale mam kontrolować przez 2 tyg. Jeśli się uda to jutro po południu wbiję się do mojego Doktorka na oddział to mi zrobi usg ![]() ![]() Co do infekcji (też temat mam obcykany bo grzybki mnie lubią) - zewnętrznie Clotrimazol, częste podmywanie, zmiana wkładek, wewnętrznie stosowałam Nystatynę przez 2 tyg. (na receptę). Potem odbudowa flory w pochwie (probiotyki w tabletkach, jogurty i kefiry - nie tylko do jedzonka - nawet do podmywania się) i będzie dobrze. Co do werandowania: balkon też jest dobrym pomysłem (tak myślę) i jak w marcu będę się bała z maleństwem na spacer iść czy sił zabraknie to wystawię na dworek, niech chociaż pooddycha i słonka złapie. Ale bym placków z jabłkiem zjadła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też jestem leworęczna i nie raz się ze mnie śmieli że mańkut zamazuje sobie to co pisze ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też miałam podobny problem. Na wieczór prawie nic nie piłam i wysikałam się za wszystkie czasy i tak się obudziłam o 5 rano no to nasiusiałam te o 5rano ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||
Zadomowienie
|
nareszcie będe mogła tu zaglądać regularnie
Jestem na l4 ![]() córcia w przedszkolu a mama ma czas dla siebie ![]() potwierdzam ,bardzo ładny ![]() Cytat:
![]() większość śpioszków,pajacy w kwiatuszki,serduszka itd ![]() gdy potwierdzi się i będzie druga córeczka będzie super ![]() mała nie może się doczekać siostrzyczki i urodzone będe w tym samym czasie z około tygodniowym poślizgiem więc ciuszki jak znalazł ![]() Cytat:
![]() najpierw ubierałam i przy otwartym oknie dosłownie 10 minutek max,później wychodziliśmy na balkon i w nosidełku sobie spało maleństwo a później w wózek i koło domku spacerek, córcia spała jak niedźwiadek ![]() Wietrzona codziennie łapała świeże powietrze,do dnia dzisiejszego zdrowa jak rybka ![]()
![]() |
#2448 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kupię też za dużo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SIę rozgadałam ![]()
![]() |
#2449 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
obawiam się, że te paskudne hemoridy to po porodzie mogą się nasilić na razie tylko maść dostałam. a infekcje podobno w ciąży łatwo złapać i trudno się pozbyć. mi się marzy basen - mam tak napięte mięśnie, że nic innego mi nie jest w stanie pomóc, a tu klops. nie pójdę, bo jak mam zwiększyć ryzyko infekcji to podziękuję. może by pójśc gdzieś na jakiś profesjonalny masaż dla kobiet w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ślicznie wygląda na pewno będzie super!
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
ja też mam mózg ciążowy chyba, wsadziłam jakiś czas temu GDZIEŚ kabel od kamery i za nic nie mogę go znaleźć, no prawie cały dom przeszukałam, pewnie wsadziłąm w jakąś dziurę, myślę intensywnie ale nic z tego
![]() ![]() ja werandowanie zaczęłam od wystawiania wózka na balkon z malutką i też tak słodziutko spała |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
"Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013"
Nie wiem czy się śmiać czy płakać ![]()
#2452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a wiecie... nie wytrzymałam i napisałam maila, ale tylko do niej - tak po prostu, że jest mi przykro, że dziecko najważniejsze, choć nie omieszkałam dodać, że gdybym pomimo zaleceń nie poszła na zwolnienie, a coś by się stało, to nie tylko moje sumienie by miało wiele do powiedzenia zapytałam, czy inni też są proszeni o przychodzenie od pracy mimo zwolnienia ;P dodałam na koniec, że choć wiem, że sobie szkodzę tą wiadomością, to mam nadzieję, że wiele ona wyjaśni może da coś babie do myślenia, a ja teraz spokojnie mogę się oddać odpoczynkowi ![]()
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jeśli się wkurzy, to do porodu jej przejdzie i nie będzie pamiętała. Niech wie, ze zauważyłaś złe traktowanie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Raczkowanie
|
mariolasl, czarnamadonna1982 - Dziewczyny bardzo się cieszę z dobrych wyników i takich wieści od gina
![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam wizytę - wszystko jest OK, dzidzia rośnie, w 19tc ma już 306g! ![]() Dostałam skierowanie na test z glukozą... Nie mogę się doczekać ![]() No i będzie SYN ![]() I chciałabym też wypowiedzieć się w trudnym temacie "rozczarowanie płcią". Leżąc na kozetce, tylko co gin dotknął mojego brzucha usg od razu powiedział "noooo syyyyn...". A ja "tak, naprawdę?!" - "A to nie mówiłem wcześniej". Łzy zakręciły się w oczach i zaczęłam tak suszyć zęby i śmiać się, że będziemy mieli synka, aż gin kazał mi się uspokoić, bo brzuch mi się cały trząsł, gdy się tak chichrałam ![]() Wyszłam UHAHANA, nie mogłam się doczekać, gdy powiem TŻ, nawet pielęgniarce chwaliłam się, że właśnie dowiedziałam się, że będę miała synka, ale.... Wyszłam z przychodni i czekając na TŻ dotarło do mnie, że nie będę miała swojej małej córeczki... Nie wiem, napatrzyłam się chyba na moją 6-letnią siostrzyczkę i sama zapragnęłam mieć taką swoją Helenkę. Mając same siostry wychowywanie chłopca to dla mnie kosmos. Może to głupie i pyszne, ale choćby na innych polach mi się nie układało, to miałam w sobie takie poczucie, że chociaż będę dobrą matką. Przez co rozumiałam dogadywanie się z... córką, organizowanie jej zabaw, których miałam peeeeeeeeeeeeeełną głowę. Mając świetny kontakt ze swoją mamą sama chciałam mieć takie przyjaciółki w córkach, a teraz ogarnęło mnie mega przerażenie... Do wczoraj nie bałam się niczego, miałam w sobie spokój, że wszystko się uda, a teraz dopadł mnie pesymizm. Wcale nie myślałam o porodzie, a teraz całe macierzyństwo mnie paraliżuje, bo nie wiem, czy będę dobrą matką, bo ja NIE WIEM, JAK WYCHOWUJE SIĘ SYNA. Proszę nie linczujcie mnie, ale naprawdę zaczęłam się bać i to strasznie mnie dobija. Dobija mnie także myśl, że jestem jakąś wyrodną matką... Tylko mogę dziękować, że TŻ jest takim mądrym facetem i jeszcze nie kopnął mnie w tyłek tylko dzielnie mnie wspiera. |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to rozumiem... na początku chciałam mieć synka bo mój mąż o nim marzy... potem jak gin powiedziała, że raczej córka ucieszyłam się ogromnie i odetchnęłam z ulgą bo nagle stwierdziłam 'wolę dziewczynkę' no i za 2 tyg mam usg 3D i powinno się wyjaśnić... liczę na tą córcię a mąż na synka a co się okaże... zobaczymy ![]()
![]() |
#2458 |
Zadomowienie
|
Witajcie.
Brawo za kolejne ujawnienia!!! Jak już fajnie kolorowo na pierwszej stronie. mariolasl, bebe97, czarnamadonna1982 ![]() Ja od przedwczoraj fatalnie się czuje. Bardzo boli mnie głowa, a co za tym idzie oczy i zęby. Nadal jest ogromny problem z zaparciami. I od kiedy boli mnie głowa strasznie wymiotuje. Po wszystkim. Powinnam pić dużo wody, ale idzie mi z tym strasznie. Postaram się dzisiaj nad tym zapanować bo boje się że się odwodnię. Myślicie, że powinnam zadzwonić do lekarza? złe samopoczucie minęło mi w 11 t.c. a teraz leci mi 15 tydzień i nagle wszystko wróciło. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. Piszecie o nastawieniu na płeć. Ja zawsze mówiłam, że chciałabym dziewczynkę, ale jak udało mi się zajść w ciąże to stało się to dla mnie obojętne.
#2459 | |||
Moderator
|
![]() ![]() ![]() Ciesze sie, ze Wam tez sie podoba - od razu czlowiek bardziej zadowolony z zakupu ![]() Cytat:
![]() ![]() P.S. Serio wbijaja pozniej igle w tylek? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj sie, kazda kobieta ktora nastawia sie na konkretna plec na pewno czuje zawod w takim momencie. Z czasem na pewno przekonasz sie, a jak zobaczysz malucha to juz w ogole pozbedziesz sie obaw ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje udanej wizyty i syna. Słyszałam, że podobno córki są tatusiów, a synowie bardziej mamy, więc będzie dobrze. Masz jeszcze czas na oswojenie się z sytuacją. Będziesz dobrą mamą ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Nie mam pojęcia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.